38 schuimgebak recepten

INGREDIENTEN

3 eiwitten - 175 g fijne kristalsuiker

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-10-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.

Eenvoudig te maken schuimgebak

INGREDIENTEN

2 eiwitten * 125 gr. witte basterdsuiker * halve theel. kleurloze azijn * halve theelepel maizena *

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-11-1999
  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

2 eiwitten, 75 g suiker, 25 g basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-03-2009
  • Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Koek van pannenkoekenmeel en een zakje schuimgebak

INGREDIENTEN

1 pak pannenkjoenmeel, 1 zakje schuimgebak, smaak naar keuze, 1 zakje bakpoeder

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-04-2012
  • Goedkoop en snel
  •  > 120 min.

Schuimgebak met aardbeienmousse is een lekkere traktatie.

INGREDIENTEN

3 eiwitten, 150 g poedersuiker, 1 zakje vanillesuiker, 2 dl slagroom, 2-4 eetl. zoetstof of suiker, 300 g aardbeienpuree of aardbeienjam, verse aardbeien, chocoladegarnering, verse munt

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-06-2004
  • Nederlands
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

3 eiwitten M, 150 g poedersuiker, 1 zakje vanillesuiker, 2 dl slagroom, 2-4 eetl. zoetstof of suiker, 300 g aardbeienpuree of aardbeienjam, verse aardbeien, chocoladegarnering, verse munt

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-04-2003
  • Nagerecht
  •  60-120 min.

Dit schitterende gebak is perfect als middelpunt bij een feestelijk buffet, en veel voorbereiding kan van tevoren worden gedaan.

INGREDIENTEN

Eiwit van 4 eieren * snufje zout * 175 gram fijne suiker * 1 theelepel kaneel * 75 gram pure chocolade * poedersuiker en rozenblaadjes voor de decoratie.

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-10-2004
  • Italiaans Nagerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

3 eiwitten, 150 gr suiker, basterdsuiker of suikerbakkerspoeder.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-01-2011
  •  
  •  > 120 min.

Nagerecht

INGREDIENTEN

4 eiwitten, 225 g kristalsuiker, 1 theelepel vanille-essence, 1 theelepel azijn, 2 theelepels maizena, 4 dl slagroom, 6 kiwi's

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-07-2003
  • Nagerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

Eiwit van 4 eieren - snufje zout - 175 gram fijne kristalsuiker - 1 theeepel gemalen kaneel - 75 gram oure geschaafde chocolade - poedersuiker als garnering - rozenblaadjes als garnering - Voor de vulling : 115 gram pure chocolade in stukken - 1 theelepel vanille-essence - 115 gram mascarpone,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-10-2004
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

Lekker gemakkelijk

INGREDIENTEN

, , 3 eiwitten, , 165 gr fijne suiker, , 1 lp cacaopoeder, , 300 ml slagroom, , 150 gr frambozen, , 250 gr aardbeien in vieren gesneden, , 1590 gr bosbessen, , ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-07-2005
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

9 eetlepels bloem, - 1 eetlepel maizena, - 340 gram poedersuiker, - 12 eiwitten, - 1 theelepel bakpoeder, - 1 1/2 theelepel vanille-essence, - 4 eetlepels water, - 2 theelepels schenkstroop, - Voor de versiering :, 2 eetlepels gedroogde kokos, - fijn gehakte pistachenoten, - fijn gehakte gesuikerde oranjesnippers, - gouden en zilveren dragees,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-01-2005
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Chocoladecreme., 50 cl. Crème fraîch, 300 gr. Bittere chocolade., , Cake., 180 gr. Amandelen., 180 gr.suiker, Boter en bloem voor het invetten van de bakplaten., 6 grote eiwitten., 2 eetlepels ongezoet cacaopoeder om te garneren., ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-04-2007
  • Frans
  •  30-60 min.

Een pudding voor elk seisoen..

INGREDIENTEN

10 snijden casinobrood zonder korst, zachte boter om brood te smeer ermee, gladde abrikozenjam, geraspt schil van 1 citroen, 75 g rozijnen of saltanas, 2 e droge kokos, 4 grote eieren met eiwit en geel gescheiden, 2 t vanilla geursel, 2+1/2 e suiker, 600 ml lauw-warme melk, 70 g poedersuiker

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-11-2007
  • Multi-cultureel Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Voor het schuimgebak:, 5 eiwitten, 250 g suiker / Sukrin, extra suiker, boter om in te vetten, , Voor de vulling:, 500 g blauwe bessen, 500 ml slagroom, 100 g suiker / Sukrin, poedersuiker / in de blender fijngemalen Sukrin

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-08-2011
  •  
  •  20-30 min.

Snelle schuimnotengebakjes

INGREDIENTEN

145 ml slagroom - 125 g roomboter - 55 g bruine basterdsuiker - 1 sinaasappel (alleen het sap) - 2 eetl. whisky - 4 kantenklare of zelfgebakken schuim gebakjes -(zie recept schuimgebak) -, 275 ml slagroom (geklopt) - 2 rijpe peren geschild en in plakken - 60 g walnoten geroosterd en fijn gehakt

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-10-2003
  • Schots Nagerecht
  •  10-20 min.

Ontwerp van luchtig gevroren ijs met gesuikerde pijnboompitjes, bittere chocolade mousse en progress-schuim bereid met Pedro Ximenez sherry
Een recept van De Fuik, chef-kok Ton Verhaar

INGREDIENTEN

Ingredienten Parfait: 2 dl Pedro Ximenez sherry, 5 gram hazelnoot compound (verkrijgbaar bij betere banketbakker, alternatief 50 gram hazelnootpasta en 75 gram suiker in plaats van 125 gram), 1 dl suikerstroop, 75 gram pijnboompitjes, ? liter slagroom, 125 gram suiker, 5 eierdooiers, 3 eieren., Ingredienten schuimgebak: 4 eiwitten, 340 gram suiker, 1 dl Pedro Ximenez sherry, 140 gram amandel, 25 gram bloem., Ingredienten mousse: 175 gram couverture, 1 dl Pedro Ximenez sherry, 3 eiwitten, 75 gram suiker, ? liter room., Ingredienten saus: 2.5 dl melk, 1 dl room, 1 vanillestokje, 3 dooiers, 80 gram suiker, 1 dl Pedro Ximenez sherry., Ingredienten garnering: poedersuiker, gekonfijte sinaasappel, chocoladekrullen.,

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-03-1999
  • Internationaal Nagerecht
  •  60-120 min.

Klassiek nagerecht

INGREDIENTEN

Voor 4 personen: 4 eieren M, 4 dl slagroom, 1 vanillestokje, water of zachte boter, 3 eetl. bruine basterdsuiker, 5 theel. bruine suiker of rietsuiker.,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-01-2005
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Hazelnootparfait (luchtig ijs) die goed te combineren is met bijvoorbeeld schuimgebak, chocolade- of koffiesaus. Zie serveertips.

INGREDIENTEN

100 gr suiker, 2 eieren, 4 eidooiers, 100 gr hazelnoten, 1/2 liter slagroom

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-01-2012
  • Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

*225 gram fijne tafelsuiker, *4 eieren, *1 theelepel azijn, *200 gram aardbeien, *200 gram aalbessen, *200 gram blauwe bessen, *200 gram frambozen, *100 gram geroosterd amandelschaafsel, *500 milliliter slagroom, *2 eetlepels suiker, *poedersuiker voor de garnering,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-11-1999
  • Goedkoop en snel
  •  30-60 min.

Je bent er even mee bezig maar het is een super lekkere taart die bij mij op verjaardagen `wegvliegt`.

INGREDIENTEN

Voor de schuimlagen:, 2 eiwitten, 110 gram fijne kristalsuiker, 75 gram poedersuiker (gezeefd), 75 gram hazelnoten, gemalen, , 450 gram botercrème (zie recept), , Voor de botercème, 500 ml volle melk, 100 gram suiker , ½ vanille stokje, 45 gram custardpoeder, 2 eierdooiers, 100 gram suiker, 300 gram zachte roomboter, luchtig geklopt, , 20 ml mokka-extract (zie recept), , Voor het mocca-extract:, 50 ml zeer, sterke, warme espressokoffie, 1 eetlepel bruine suiker, 1 eetlepel Nescafé, , 25 gram hazelnootpâté (zie recept), , Voor de hazelnootpâté, 250 gram ontvliede hazelnoten, 150 gram suiker, , Voor de afwerking:, 100 gram hazelnoten, geroosterd en grof gehakt, 30 gram poedersuiker

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-06-2013
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Een zomers dessert

INGREDIENTEN

3 eiwitten, 5 ml (1 theelepel) maizena, 5 ml (1 theelepel) azijn, 175 gr. basterd suiker, 300 ml slagroom, 250 gr aardbeien, bakpapier

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-06-2005
  • Engels Nagerecht
  •  > 120 min.

Voedingswaarde per persoon circa:
Energie in KJoules/Kcalorieen 1315/313
Eiwitten in gram 9
Vetten in gram 17
Koolhydraten in gram 38
Vezels in gram 1

INGREDIENTEN

6 eieren Medium, boter om in te vetten en bloem om te bestuiven, 100 g fijne kristalsuiker, 70 g roomboter of margarine, 85 g zelfrijzend bakmeel of cakemeel, 10 g rode gelatine, 200 g diepvries roodfruit of vers fruit, ? l (430 g) blik vlaaivulling bosvruchten, 2? dl slagroom, 1 zakje klopvast, 4 eetl. kristalsuiker, 2 eetl. Saroma vanillepuddingpoeder, scheutje Kirsch,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-07-2003
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Ontzettend lekker.!

INGREDIENTEN

3 eieren M ., 10 g gelatine ., 125 g poedersuiker., 2? dl melk ., 225 g gepureerde aardbeien ., 2? dl slagroom ., verse aardbeien .

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-07-2003
  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.

Lekker bij een bakkie koffie.

INGREDIENTEN

Voor 8-12 taartpunten:, 6 eieren, 100 g fijne kristalsuiker, 50 g gezeefde cacaopoeder, 70 g gesmolten roomboter of margarine, 2 dl slagroom, 2 eetl. witte basterdsuiker, 1 zakje klopvast, 6 eetl. Amarenekersen en 4 rode bigarreaux (kersjes in zoete suikerstroop), chocoladegarnering, 85 g zelfrijzend bakmeel

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-06-2004
  • Duits
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

Voor 8-12 taartpunten: 6 eieren M, boter om in te vetten en bloem om te bestuiven, 100 g fijne kristalsuiker, 70 g roomboter of margarine, 85 g zelfrijzend bakmeel of cakemeel, 10 g rode gelatine, 200 g diepvries roodfruit of vers fruit, ¼ l (430 g) blik vlaaivulling bosvruchten, 2½ dl slagroom, 1 zakje klopvast, 4 eetl. kristalsuiker, 2 eetl. Saroma vanillepuddingpoeder, scheutje Kirsch,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-01-2007
  •  
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

Voor 10 personen:,, 4 eieren M of L, 8 g witte gelatine, 150 g fijne kristalsuiker, 100 g geraspte kokos, ? l slagroom, 10 schijven ananas, 1 l sinaasappelsaus met snippers, verse muntblaadjes,

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-02-2004
  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

Voor 30 stuks 3 eieren M, 130 g gezeefde bloem, 70 g koude roomboter of margarine in stukjes, 40 g poedersuiker, snufje zout, 1 theel. ketoembar (Oosterse keuken), ? theel. kaneelpoeder, ? theel. nootmuskaatpoeder, 250 g amandelspijs, 2 eetl. amandellikeur als Amaretto, 40 g amandelschaafsel, bloem om te bestuiven

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-04-2003
  •  
  •  20-30 min.

Voedingswaarde per persoon circa:
Energie in KJoules/Kcalorieen 1453/346
Eiwitten in gram 5
Vetten in gram 24
Koolhydraten in gram 27
Vezels in gram 3

INGREDIENTEN

Voor 10 personen 4 eieren M of L, 8 g witte gelatine, 150 g fijne kristalsuiker, 100 g geraspte kokos, ? l slagroom, 10 schijven ananas, 1 l sinaasappelsaus met snippers, verse muntblaadjes

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-07-2003
  • Nagerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

3 eieren M, 10 g gelatine, 125 g poedersuiker, 2? dl melk, 225 g gepureerde aardbeien, 2? dl slagroom, verse aardbeien

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-04-2003
  • Nagerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

4 eiwitten, - 225 gram lichtbruine basterdsuiker, - 3 druppels witte wijnazijn, - 3 druppels vanille-essence, - 2 theelepels geraspte sinaasappelschil, - slagroom voor versiering, - Voor de vulling en glazuur :, 3 dl slagroom, - 3 eetlepels sleepruimen-brandewijn, - 1 fijn gehakte mango, - 125 gram pitloze witte druiven, - 125 gram pitloze blauwe druiven, - 75 gram kristalsuiker,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-01-2005
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

6 eieren M, boter om in te vetten, bloem om te bestuiven, 100 g fijne kristalsuiker, 70 g roomboter of margarine, 85 g zelfrijzend bakmeel of cakemeel, 10 g rode gelatine, 200 g diepvries roodfruit of vers fruit, ? l (430 g) blik vlaaivulling bosvruchten, 2? dl slagroom, 1 zakje klopvast, 4 eetl. kristalsuiker, 2 eetl. Saroma vanillepuddingpoeder, scheutje Kirsch

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-04-2003
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Hazelnootmeringue, 2 eiwitten, 60 g basterdsuiker, 60 g licht geroosterde hazelnoten, gemalen (zie tip)*, , Hazelnootmousse, 2 blaadjes gelatine of 1 tl gelatinepoeder, 60 g basterdsuiker, water, 3 eieren, 1 el cacaopoeder, 150 g pure chocolade, gesmolten, 50 g chocolade-hazelnootpasta, 60 g ongezouten boter, zacht, 2 dl slagroom, , 60 g geroosterde hazelnoten, gehakt (zie tip)*, cacaopoeder en poedersuiker, om te bestuiven, ,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-03-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

4 eieren M, 4 dl slagroom, 1 vanillestokje, water of zachte boter, 3 eetl. bruine basterdsuiker, 5 tl. bruine suiker of rietsuiker

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-04-2003
  • Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijk desert dat bijna iedereen lekker vindt!
Plus makkelijk te maken.

INGREDIENTEN

Voor de bodem:, 8 eiwitten, 400grkristalsuiker, 1tl zout, 1el maizena, 2tl natuurazijn, , Voor de vulling:, 500ml slagroom, 50 gr suiker, Paar blaadjes munt, 1 citroen, Vers fruit bv.;, aardbeien, blauwe bessen, frambozen

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-10-2012
  • Australisch Nagerecht
  •  > 120 min.

UIT 'Sjakie en de chocoladefabriek!

INGREDIENTEN

Dit heb je nodig:, Kleine gemberkoek*, 1 liter vanille-ijs(dit heb je mischien niet allemaal nodig), Stemgember in siroop,uitgelekt en fijngesneden(zoveel als je durft), 3 eiwitten*, Snufje zout*, 170 gr. poedersuiker.

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-01-2001
  • Kinderkeuken Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heerlijk desert dat bijna iedereen lekker vindt!
Plus makkelijk te maken.

INGREDIENTEN

Voor de bodem:, 8 eiwitten, 400grkristalsuiker, 1tl zout, 1el maizena, 2tl natuurazijn, , Voor de vulling:, 500ml slagroom, 50 gr suiker, Paar blaadjes munt, 1 citroen, Vers fruit bv.;, aardbeien, blauwe bessen, frambozen

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-10-2012
  • Australisch Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Heerlijk desert dat bijna iedereen lekker vindt!
Plus makkelijk te maken.

INGREDIENTEN

Voor de bodem:, 8 eiwitten, 400grkristalsuiker, 1tl zout, 1el maizena, 2tl natuurazijn, , Voor de vulling:, 500ml slagroom, 50 gr suiker, Paar blaadjes munt, 1 citroen, Vers fruit bv.;, aardbeien, blauwe bessen, frambozen

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-10-2012
  • Australisch Nagerecht
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur jouw lekkerste recept in met verse ingrediënten van het land en maak kans op een WARE SMAAK kookworkshop van Estée (winnares MasterChef) in haar eigen restaurant. Doe mee!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies