Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Schotse recepten Meer Schotse recepten recepten »

Dit is natuurlijk een klassieke moules marinière maar dan met een twist die ik nog niet had gegeten, terwijl ik toch een redelijk mosselmonster ben. errugg lekker moet ik zeggen.   …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Engels

Een salade om van te genieten ,een boost voor je huid.   …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Zet de Franse brasserie bij jezelf op tafel met deze blini's met gemarineerde zalm. Een echt feestelijk gerecht om mee uit te pakken met een gezelschap.  …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans

Deze heerlijke luchtige cake wordt op een andere manier gemaakt dan de doorsnee cakes. In het cakebeslag is o.a. een pakje vanilleroompudding verwerkt en door de eieren te scheiden en het stijfgeklopte eiwit als laatste door het cakebeslag te spatelen krijg je een super luchtige cake. Iets meer werk maar het is het waard. In het recept is melk gebruikt in plaats van whisky. Dat kan dus ook. Maar het espressokoffiepoeder en het glaasje whisky maken weer eens iets anders van deze cake. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Schots

Een heerlijk recept voor rundvlees, maar ook voor bijvoorbeeld kalfs- of runder wangen. Vooral het gebruik van (veel) lavas (maggiekruid) is bijzonder. Drambuie erdoor maakt het helemaal af. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Europees

Klassieke combinatie van Hollandse asperges en zalm …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Het recept Schots ei is een algemeen recept ik heb het wat naar mijn smaak aangepast door er wat rauwe ham of ontbijtspek mag ook andere ham zijn om te wikkelen wat iets meer pit geeft en het ei wat minder droog maakt met eten met deze twee heb ik succes maar ben altijd naar nieuwe smaken op zoek. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Schots

Na een feest zoals met Nieuwjaar, heb ik altijd veel groenten over en dan verzin ik een recept al gaande tijdens koken. Wat heb ik, en hoe combineer ik deze ingrediënten is de hoofd vraag en de antwoord proeft je in de pan. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Multi-cultureel

Dit is een recept van Michel Roux een sterren chef van het londense restaurant Le Gavroche Ze zijn lauwwarm heerlijk als voorgerecht of zelfs als borrelhapje maar koud ook leuk om mee tenemen met een picknick Dit is een recept met kwartel eitjes kan echter ook met een klein kippenei mogelijk heb je dan wat meer vlees nodig …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Schots

Een heel apart voorgerecht (of als borrelhapje op toastje). De smaak van de pernod zit er heerlijk in. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vis

Je dacht misschien dat je van havermout alleen pap kunt maken. Maar je kunt er ook koekjes van bakken. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Kinderkeuken

Heerlijk simpel en superlekker visgerecht! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Een gerecht uit Schotland,met Schotse Whiskey. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Schots

De combinatie met bier maakt het heeeeel bijzonder! …  Lees verder »

* 50 gram pijnboompitjes * 1 sjalot * 6 gedroogde tomaten + 4 el van de olie * 400 gram verse (Schotse) zalm * zout * peper * 1/2 tl poedersuiker * 2 el fijngeknipte bieslook + wat sprietjes * 3 el mayonaise * 4 el geklopte slagroom …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Engels

Een heerlijk recept dat ik in Denemarken heb leren eten, echt zalig! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Scandinavisch

3 pond hertenbraadvlees, in blokjes van 2x2 cm 2 eetl. bloem 1 theel. zout 1/2 theel. peper (versgemalen) 1 eetl. olijfolie 2 uien in ringen 2 fijngesneden groene pepers 2 teentjes knoflook, fijngesneden 1/2 kopje runderbouillon 2 kopjes gepelde tomaten 1/2 theel. tijm 3 dl. Schotse whisky …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Schots
Top