Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

118 scholrolletjes recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Lekker met stoomgroenten

INGREDIENTEN

10 kerstomaatjes, 300 g tagliatelle, 4 scholfilets, zout en peper, 4 theelepels (gedroogde) Italiaanse kruiden, vloeibare margarine (Blue Band), 1 pak Iglo Stoomgroenten (Sperziebonen, paprika, broccoli en kruiden), extra nodig: cocktailprikkers

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-03-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Koud buffet gerecht

INGREDIENTEN

6 eetl olijfolie extra vierge, 1 ui, 3 tenen knoflook, 500 g winter wortel, 1/2 eetl. paprika poeder, 2 theel. gemalen komijn [dijnten], 2 theel. sambal oelek, 1 citroen, 8 *2 [15] scholfilets heel, 100 ml medium dry sherry

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-11-2008
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

* 4 scholfilets, * peper, * zout, * 2 schijven ananas (blik), * 4 bolletjes gember, * 1 eetlepel citroensap, * 4 velletjes aluminiumfolie, * olie,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-03-2006
  •  
  •  20-30 min.

Met prei en romige gembersaus.

INGREDIENTEN

12 scholfilets -, 1 prei-, 1 deciliter witte vermouth-, 0,5 bouillontablet-, 1 teentje knoflook-, 2 gemberbolletjes-, 1 eetlepel verse peterselie-, 1 zakje witte saus-, 0,5 theelepel djahe gemberpoeder-, 1 eetlepel gembersiroop-, 1,25 deciliter slagroom.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-01-2002
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 pak wilde en witte rijst (250 g), , zout, , peper, , 100 g zalmfilet, , 8 kleine scholfilets (ca. 500 g), , 8 takjes dille (zakje ` 15 g), , 1/2 visbouillontablet, , 1 pot vissaus (` 350 g), , 2 zakken panklare spinazie (` 300 g), ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-06-2005
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Scholfilets opgerold met kruidenboter in een roomsaus met peterselie en bieslook.

INGREDIENTEN

6 scholfilets, 3 eetlepels kruidenboter, 1 dl Room Culinair, 1 dl droge witte wijn, 1 eetlepel gehakte bieslook, 1 eetlepel gehakte peterselie,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-04-2001
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lekker vishapje

INGREDIENTEN

4 scholfilets, 100 gr gerookte zalm, 5 dl visbouillon, wat dille, 1 geraspte wortel, een beetje kruissla, 2 tomaatjes, mierikswortelsaus,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-04-1999
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Een bijzondere en lekkere combinatie van vis met spek.

INGREDIENTEN

600 gr. scholrolletjes (vismarine), 12 plakjes bacon, 2 el grofgemalen peper, 6 sjalotjes, 1 winterwortel, 2 stengels bleekselderij, 25 gram boter, 250 ml rode wijn, 1/2 liter visbouillon, peper en zout, 1 el gehakte peterselie en cocktailprikkers.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-12-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Tijd voor vis! Dit gerecht kun je uitstekend van tevoren bereiden. Ideaal als je bijvoorbeeld eters krijgt en een mooi gerecht wilt serveren.

INGREDIENTEN

300 g scholfilets (of tongfilet), 100 g haricot verts, zout, peper, 1 bosuitje, 50 g wortels in reepjes gesneden, 125 ml crème fraîche, 1 el grove mosterd, 50 ml droge witte wijn

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-01-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

8 scholfilets a 75 gram (of tongfilet), 2 eetlepels citroensap, 7 eetlepels paneermeel, 1 ui fijn gesnipperd, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, 2 theelepels kerrie, 2 eieren, circa 1 dl melk, zout, 50 gram boter,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-06-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

6 el olijfolie extra vierge, 1 grote ui, gesnipperd, 3 tenen knoflook, fijngehakt, 500 gr winterpeen, in stukjes, 1/2 el paprikapoeder, 2 tl gemalen komijn (djinten), 2 tl sambal oelek, 1 citroen, geperst, 15 scholfilets, heel, 100 ml medium dry sherry

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-10-2011
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

300 gram scholfilets - 100 gram dunne sperziebonen - zout en peper - 1 bosuitje - 50 gram worteljulienne - 125 ml creme fraiche - 1 eetlepel grove mosterd - 1/2 dl droge witte wijn

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-08-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

, 8 scholfilets a 75 gram, 2 eetlepels citroensap, 50 gram zachte boter, 50 gram gepelde garnalen, fijngehakt, 1 theelepel mosterd, zout, peper uit de molen, 1½ dl visbouillon, 1½ dl droge witte wijn, 1 eierdooier, 1½ dl slagroom, enkele partjes citroen, enkele toefjes peterselie,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-07-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een fruitig zeeavontuur

INGREDIENTEN

8 scholfilets à ± 100 gram, zout, peper uit de molen, 2 eetlepels citroensap, 2 bananen, gepeld en in 8 stukken gesneden., dun afgeschilde schil van een ½ sinaasappel in 8 stukjes gesneden, 1 dl sinaasappelsap, ½ dl slagroom

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-01-2000
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

, , voorgerecht voor 4 personen, bereidingstijd: 1 0 tot 20 minuten, 196 kcal / 822 kj p.p., , 1 ontvelde gefileerde schol (4 filets), 2 eetlepels fijngehakte dille, zout, < 1 tomatensap, = 1 wortelsap, < 1 sinaasappelsap, 2 visbouillontabletten, 3 eetlepels aardappelzetmeel, 5 eetlepels crhme fraiche, ,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-09-1999
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

300 g scholfilets, alternatief: tongfilet, tongschar, 100 g dunne sperziebonen, zout, peper, 1 bosuitje, 50 g worteljulienne (in reepjes gesneden wortel), 125 ml creme fraiche, 1 eetlepel grove mosterd, ? dl droge witte wijn,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-09-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

Erg lekker deze scholfilets gevuld met aspergepunten en een heerlijk sausje erbij

INGREDIENTEN

-400 g scholfilets, -1/2 blik aspergepunten, -1 eetlepel boter, -2 kopjes rijst, -2 kopjes water, -peper en zout, -sap 1/2 citroen, -1/8 l slagroom en 1/8 l witte wijn, -1/2 eetlepel maizena, -1 eetlepel gehakte dille

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-01-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Voor visliefhebbers breken goede tijden aan. De zeevis wint in deze tijd van het jaar aan kwaliteit en dat kun je ook heel goed proeven.

INGREDIENTEN

8 scholfilets, samen ca. 700 gram, - 2 eetl. limoen of citroensap, - (zee)zout, - witte peper uit de molen, - 1,25 kg spinazie, gewassen en drooggemaakt, - 2,5 eetl. (zonnebloem)olie, - 2 theel. allesbinder. Voor de saus, - 35 gram boter, - 30 gram bloem, gezeefd, - 2,5 dl visfond, uit potje, - 1 dl (kook)room, - 50 gram geraspte belegen Goudse kaas.,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-05-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Tot diep in september is verse schol een delicatesse. Later in het seizoen loopt de smaak terug en wordt het visvlees wat vlokkerig.

INGREDIENTEN

2 grote of 4 kleinere scholfilets, samen ca. 350 gram, (zee)zout, witte peper uit de molen, ca. 2 eetl. limoensap bij voorkeur vers geperst, 1 1/2 eetl. allesbinder, 1 eierdooier, 4 eetl. kookroom, 1/2 theel. fijne rasp van limoenschil, 1 limoentje, schoongeboend in partjes gesneden, eventueel enkele toeven waterkers

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-09-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 pak diepvries-scholfilets, 1 worteltje, stukje prei, 1 uitje, 1/2 stengel bleekselderij, 1 teentje knoflook, 2 tomaten, 1 eetlepel olie, 1 theelepel kerriepoeder, 2 eetlepels kokos, 1 kleine banaan, 1 eetlepel tomatenpuree, 1 eetlepel mangochutney, zout, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-10-1999
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

12 scholfilets, 2 kleine preitjes, zout, peper, 1 dl witte wijn, 150 g roomboter, 3 eierdooiers, 3 tl citroensap,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-05-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Scholfilets in een courgettejasje uit de oven, erg lekker.

INGREDIENTEN

1 courgette6 (diepvries) scholfilets, ontdooid3 bosuitjes, in stukken van 4 cm1 doosje maggi kerrie saus,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-05-2007
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Hoofdgerecht met vis

INGREDIENTEN

300 g witte rijst, 300 g scholfilet, 1/2 potje tapenade van zwarte olijven, 2 el olijfolie, 400 g Italiaanse groentemix, 1 blik tomaatblokjes (400 g), 2 el balsamicoazijn

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-07-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

, 2 scholfilets, in de lengte gehalveerd, een krop ijsbergsla, 2 el vloeibare margarine, 2 el fijngehakte peterselie, bosje gesnipperde bieslook, 30 ml room culinair, 1 el mosterd, 2 el citroensap, zout en peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-06-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

8 kleine scholfilets, peper, 2 el. dille, 8 plakjes ontbijtspek, 1 el. boter, 1 1/2 citroen, 2 zakjes hollandaise saus, 4 el. slagroom, 4 toefjes peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-01-2000
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kruidig gerecht dat ook beginnende viseters lekker vinden.

INGREDIENTEN

* 3 scholfilets * 6 plakjes parmaham * 2 el pesto * 2 el Blue Band Culinesse * 6 el droge witte wijn

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-10-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lekker

INGREDIENTEN

8 hele schoolfilets, sap van i citroen, caynnepeper, zout, 150 gr. procureur spek (gerookt), 40 gram boter, wat takjes dille, 30 gr. verse kruidenkaas, 1 d.l. zure room en 2 .e.l. gehakte tuinkruiden.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-01-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

INGREDIENTEN

? 1 kilo aardappels, ? 750 gr prei, ? 4 scholfilets, ? 2 gegrilde paprika?s, ? 50 gr boter, ? 200 ml droge witte wijn, ? 1 visbouillontablet, ? 2 eetl allesbinder, ? cocktailprikkers,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-12-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gevulde scholrolletjes met mosterd/dille saus

INGREDIENTEN

8 scholfilets, peper/zout, 2 stengels bleekselderij, 1 gele of rode paprika, 1/2 peen, 1 sjalotje, klontje boter, 2,5 dl. bouillon, 1 bekertje creme fraiche, 1 el mosterd, 1 el bindmiddel, 1 theelepel dille

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-08-1999
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

500 gram ontvelde scholfilets - 1 vleestomaat - 1 eetlepel kappertjes - 50 gram groene olijven zonder pit - 1 eetlepel versgehakte Italiaanse keukenkruiden als oregano, tijm, basilicum - 50 gram geraspte Parmezaanse kaas, - eetlepels citroensap - 3 eetlepels olijfolie - 1/2 kilo verse spinazie - 1 teentje knoflook - zout - 1 citroen,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-08-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Deze visrolletjes vormen een lichte, sierlijke schotel en zijn geschikt voor een speciale gelegenheid!

INGREDIENTEN

4 grote scholfilets, 175 gr. gepelde garnalen, fijngehakt, 2 theel. maizena, 1 theel. droge sherry, 4 lente uitjes, alleen het groene deel, fijngesneden, 2 eieren, geklopt met een snufje zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-09-2001
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

600 g scholfilet in repen van 5 cm, sap van 1 citroen, zout, 2 lepels honing

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-07-2003
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Erg lekker en apart.

INGREDIENTEN

300 gram witte rijst, 2 schaaltjes scholfilet ( a ca 250 gram ), ? potje tapenade van zwarte olijven ( a 140 gram ), 2 eetlepels olijfolie, 1 zak Italiaanse groentemix ( 400 gram ), 1 blik tomaatblokjes, 2 eetlepels balsamicoazijn, Ingevette ovenschaal.,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-07-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 kilo aardappelen - 750 gram prei - 400 gram scholfilet - 2 grgrilde paprika's - 50 gram boter - 200 ml. droge witte wijn - 1 visbouillontablet - 2 eetlepels allesbinder

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-12-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

P.p. 475 kcal/28 g eiwit/17 g vet/45 g koolhydraten

INGREDIENTEN

1 kilo aardappelen/750 gram prei/400 gram scholfilets/2 gegrilde paprika's (pot a 465 g, nefeli)/50 g boter/ 200 ml droge witte wijn/1 visbouillontablet/2 el allesbinder/cocktailprikkers/zout & peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-10-2002
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

8 kleine scholfilets, 2 eetlepels dille, 8 plakjes ontbijtspek, 2 zakjes Hollandaise-saus, 4 eetlepels (slag)room, citroensap, peper, 1 eetlepel boter.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-09-1999
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

8 kant en klare scholfilets, 1 eetl. citroensap,zout, 4 dunne plakken gekookte ham, 1/4 l droge witte wijn,1/4 l room, 200 gr champignons,2 eierdooiers,zout, vers gemalen peper,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-08-2001
  • Multi-cultureel
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 kilo aardappelen - 750 gram prei - 400 gram scholfilet - 2 grgrilde paprika's - 50 gram boter - 200 ml. droge witte wijn - 1 visbouillontablet - 2 eetlepels allesbinder

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-12-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Goedkoop, makkelijk en verrukkelijk

INGREDIENTEN

-2 middelgrote wortels (geraspt), -1 middelgrote courgette (geraspt), -4 eetlepels volkoren broodkruimels, -1 eetlepel citroensap, -4 scholfilets, -zout en versgemalen zwarte peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-10-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Dit is echt een heel lekker gerecht, en erg makkelijk te maken

INGREDIENTEN

Scholfilets, bekertje slagroom, paprika, peper en zout, potje kerriesaus

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-07-2001
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top