Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

262 schelpdieren recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Verse pasta met verschillende schelpdieren en calimari

INGREDIENTEN

Verse pasta, 1 kg mosselen, 3 kleine calimari, pond kokkels, pond messchelpen, en eventueel andere schelpdieren

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-09-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Tapas. Bron: Elle Eten

INGREDIENTEN

* 1/2 ui, gesnipperd, * 1/2 bosje bladpeterselie, gehakt, * 2 tomaten, ontveld, in blokjes, * zout en peper, * sherryazijn, * olijfolie, * 500 gram mosselen of andere schelpdieren, * 1/2 glas oloroso,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-10-2000
  • Spaans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

500 gr inktvispasta, 2 kg schelpdieren (mosselen, venusschelpen, tapijtschelpen), 1 glas witte wijn, olijfolie, 4 el peterselie fijngesnipperd, 2 gedroogde chilipepers

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-09-2001
  • Italiaans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

? ui, gesnipperd, ? bosje bladpeterselie, gehakt, 2 tomaten, ontveld en in blokjes, sherryazijn, olijfolie, zout en peper, 500 gram mosselen of andere schelpdieren, ? glas oloroso sherry

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-10-2000
  • Spaans
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1/2 ui gesnipperd, 1/2 bosje bladpeterselie gehakt, 2 tomaten ontveld in kleine blokjes, zout, peper, sherryazijn, olijfolie, 500 gram mosselen of andere schelpdieren, 1/2 glas sherry oloroso.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-11-2000
  • Spaans
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Schelpdieren met groente , kruiden en pernod in alu folie in de oven.

INGREDIENTEN

Mossels, mesheften, kokkels, vongole, oesters, pernod, bleekselderij, tijm, knoflook peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-08-2010
  • Vis Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Basilicum: 1 bloemkoolroosje, boter: 100 gram, bieslook: 1 bloemkoolroosje, kabeljauwmoten: 4, gehakte peterselie: 5 takjes, peper en zout, tijm: 4 takjes, witte wijn: 10 cl, citroenen natuur: 2, schelpdieren:Kokkels 500 gram,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-11-2002
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

De combinatie van varkensvlees en schelpdieren is een regionale specialiteit uit Alentejo die zich over heel Portugal verspreid heeft. De Portugezen gebruiken voor deze bereiding tapijtschelpen, maar wij vervangen ze voor de gelegenheid door mosselen. van "vifke"

INGREDIENTEN

2 kg mosselen, 600 g varkensvlees, 4 paprika's (rood), 4 teentjes knoflook, 4 eetlepels reuzel, 1 eetlepel olijfolie (extra vierge), zout, 1 citroen, 4 takjes koriander,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-07-2002
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

12 gekookte gamba's-, 1,8 liter kipbouillon-, 2 eieren (alleen het eiwit)-, 120 ml sherry-, 2 wortels-, 3 preistengels-, 1 selderijstengel-, 1 laurierblaadje-, 60 gram mie,(chinese mie)-, zout en peper-, Voor de omeletten:, 2 eieren-, 50 gram bloem-, 1 eetlepel olijfolie-, 3 theelepels fijngehakte peterselie-, 1 theelepeltje bieslook-, 200 ml melk en zout.,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-10-2003
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

500 gr venusschelpen, 500 gr kokkels, 150 gr mager rookspek, 2 uien, 4 teentjes knoflook, 1 venkel, 1 courgette, 1 groot blik tomatenblokjes, 5 cl anijslikeur, 20 cl droge witte wijn, 40 cl visfumet, 1 dopje saffraan-gehakte bieslook-gehakte venkelgroen-gehakte peterselie (allen 1 flinke eetlepel), paprikapoeder, cayennepeper, peper.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-05-2003
  • Mediterraan
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 sjalotten, 1 teen knoflook, 1 dl olijfolie, 300 gr inktvis, 3 el cognac, 250 gr tomaten, stukje laurierblad, mespunt oregano, 1 dl droge witte wijn, 400 gr macaroni, 250 gr champignons, 50 gr boter, 300 gr gekookte mosselen, 100 gr gepelde garnalen, 1 el peterselie, 1 el basilicum

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-08-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

2 kg mosselen, 600 g varkensvlees, 4 paprika's (rood), 4 teentjes knoflook, 4 eetlepels reuzel, 1 eetlepel olijfolie (extra vierge), zout, 1 citroen, 4 takjes koriander

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-07-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

Boter: 25 gram, geraspte muskaatnoot: 1 snuifje, platte peterselie:1 bloemkoolroosje, peper en zout, droge witte wijn: 20 cl, room: 50 cl, gesnipperde sjaloten: 2, schelpdieren naar keuze:venusschelpen,kokkels enz. 72 halve schelpen, blikjes gehakte truffels: 2,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-12-2002
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

Zoals bij de meeste Italiaanse gerechten wordt ook de smaak van deze salade bepaald door de versheid. In dit geval van de zeedieren en niet door de kruiden en specerijen

INGREDIENTEN

4 teentjes knoflook doormidden600 gr gemengde schaal en schelpdieren b.v. mosselen, gamba s, kleine octopussen, kleine pijlinktvissen, venusschelpen of wat u ook maar bij de visboer aantreft, schoongemaakt. 6 el olijfolie 2 el bladpeterselie, fijngehakt zout en pepersap van 2 citroenen

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-02-2007
  • Frans
  •  30-60 min.

Je kunt hier allerlei soorten shelpdieren voor gebruiken;scheermessen,venusschelpen,mosselen en Sint-Jacobsschelpen. Een recept van Jamie.

INGREDIENTEN

-3 biologische citroenen., -1 teen knoflook,fijngeraspt., -extra vierge olifolie., -2 handjes bladpeterselie,blaadjes en steeltjes apart gesneden., -eventueel takjes kruiden zoals laurier,rozemarijn of thijm(dit is voor in het vuur te werpen om ze te laten roken onder de schelpen!)., -2 kilo schelpdieren., -2 tot 4 rode pepers,zaadjes en lijsten verwijderd en fijngesneden.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-06-2005
  • Mediterraan
  •  10-20 min.

Een warm voorgerecht voor een groot gezeldschap.Dit is een recept voor 12 personen.

INGREDIENTEN

2 kg mosselen * 2 glazen droge witte wijn * 250 gr Jakobsschelpen (uit de diepvries) * 250 gr grote gepelde garnalen * 1 pot visfond * 250 gr creme fraiche * scheutje citroensap * zout * versgemalen peper * 4 eetlepels fijngehakte gemengde groene krijden (bijv. peterselie, dragon, kervel en bieslook) * allesbinder * desgewenst oranje zalmeitjes uit een potje om te garneren.

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-07-2002
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.

Uit Portugal (Ameijoas na cataplana)de piripiripepers in dit recept zijn strikt naar eigen keuze. Deze kleine rode duiveltjes, naar Portugal gebracht vanuit de vroegere Portugese kolonie Angola en heel veel in de keuken van de Algarve gebruikt, zijn verschrikkelijk scherp (heet). Maar zij worden meestal met verstand gebruikt, meer om geur en smaak te geven, dan om je hoofd te laten ontploffen!!!

INGREDIENTEN

1 1/2 kg schelpdieren (mosselen, kokkels en/ of venusschelpen), 3 eetlepels extra virgine olijfolie, 1 grote ui, gepeld en in ringen gesneden, 4 teentjes knoflook, gepeld en in plakjes gesneden, 4 dikke plakken gerookte luchtgedroogde presunto (ham), in blokjes gesneden (eventueel te vervangen door bacon of andere gerookte ham), 1 chorizo, in dobbelsteentjes, ca. 1 1/4 dl droge witte wijn, 5 verse tomaten, 1 groene paprika, ontzaad en in reepjes gesneden, 1-2 piripiripepers (of naar eigen smaak), ontzaad en in reepjes gesneden, handvol grofgehakte cilantro (koriander), zout en zwarte peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-04-2003
  • Portugees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 ui / 3 teentjes knoflook / 4 eetl. olie / 600 g gemengde schelp- en schaaldieren (panklare inktvis, garnalen en mosselen) / 1 theel. gemalen galanga / 1 theel. gemalen citroengras / ? theel. witte peper / ? theel. cayennepeper / 2-3 eetl tomaten ketchup / 2 eetl. nam pla (thaise vissaus) / 600 g gekookte, wat afgekoelde rijst (van 300 g rauwe rijst) / 2-3 lente-uitjes / ? handje koriander blaadjes

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-06-2000
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gestoomde schaal-en schelpdieren

INGREDIENTEN

1 x Ui, gesnipperde, 4 x Wortels, in plakjes, 1 stukje Prei, in ringen, 1 blad Laurier, 1 takje Tijm, 65 milliliter Vermout, 4 stuks (van 150 gram) Zonnevisfilet, 1 x Sjalot, gesnipperde, 3 deciliter Visfond, 100 gram Boter, koude, in klontjes, 4 x Lente-uitjes, 2 x Groene asperges, 2 eetlepels Olie, olijf-, vergine, 100 gram Mosselen, gekookte, 100 gram Kammosselen, 100 gram Venusschelpen, 8 x Langoestines, gepelde, 2 eetlepels Dragon, verse, fijngehakte, 1 vel Fillobladerdeeg, Boter, gesmolten, 2 deciliter Water, Peper, Zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-06-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

500g shelpdieren(neem een mengeling vanmin.3soorten)2dl witte wijn,mossel groentjes,4zalmfilets,100g boereboter,1 bot peterselie,3teentjes look,2dl room,100g geplede garnalen,zout en peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-08-2004
  • Belgisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 kg mosselen-, 2 glazen droge witte wijn-, 250 g Jakobsschelpen uit de diepvries(viswinkel)-, 250 g gepelde garnalen; vers of uit de diepvries-, 1 pot of blik visfond-, 250 g creme fraiche-, scheutje citroensap-, 4 eetl. fijngehakte gemengde groene kruiden bijv. peterselie, dragon, kervel en bieslook (vers of uit de diepvries)-, allesbinder-, desgewenst oranje zalmeitjes uit een potje om te garneren-

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-02-2004
  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 asperges, groene, -1 vel fillobladerdeeg, -Boter, gesmolten, -100 gr. boter, koude, in klontjes, -2 el. dragon, verse, fijngehakte, -100 gr. kammossel, -1 blad laurier, -4 lenteuitjes, -100 gr. mossel, gekookte, -2 el. olijfolie, vergine, -Peper, -1 stukje prei, in ringen, -1 sjalot, gesnipperde, -1 takje tijm, -1 ui, gesnipperde, -100 gr. venusschelp, -65 ml. vermout, -3 dl. visfond, -2 dl. water, -4 wortels, in plakjes, -Zout, -8 langoestines, gepelde,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-09-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

2 kg mosselen, 2 glazen droge witte wijn, 250 g Jakobsschelpen uit de diepvries(viswinkel), 250 g gepelde garnalen; vers of uit de diepvries, 1 pot of blik visfond, 250 g creme fraiche, scheutje citroensap, 4 eetl. fijngehakte gemengde groene kruiden bijv. peterselie, dragon, kervel en bieslook (vers of uit de diepvries), allesbinder, desgewenst oranje zalmeitjes uit een potje om te garneren

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-06-2005
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 kilo mosselen -, 2 glazen droge witte wijn -, 250 gram Jakobsschelpen uit de diepvries -, 250 gram gepelde garnalen -, 1 pot of blik visfond -, 250 gram creme fraiche -, scheutje citroensap -, 4 eetlepels fijngehakte gemengde groene kruiden als peterselie - dragon - kervel en bieslook -, allesbinder -, oranje zalmeitjes uit een potje om te garneren, , ,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-12-2002
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

* 2 kg mosselen * 2 glazen droge witte wijn * 250 gr Jakobsschelpen (uit de diepvries) * 250 gr grote gepelde garnalen * 1 pot visfond * 250 gr creme fraiche * scheutje citroensap * zout * versgemalen peper * 4 eetlepels fijngehakte gemengde groene krijden (bijv. peterselie, dragon, kervel en bieslook) * allesbinder * desgewenst oranje zalmeitjes uit een potje om te garneren.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-01-2003
  • Belgisch
  •  30-60 min.

INGREDIENTEN

1 kg verse mosselen in de schelp of 400 gr gekookte verse mosselen * 150 g Jacobsschelpen (diepgevroren) * 150 g gepelde grote tijgergarnalen * 1 pot visfond * 2 dl creme fraiche * scheutje citroensap * zout en peper * 2 eetlepels fijngehakte groene kruiden (dragon, peterselie, kervel en bieslook) * allesbinder * 1 klein potje zalmeitjes om te garneren.

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-09-2001
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

Salade van schaal en schelpdieren

INGREDIENTEN

4 st. kreeftenscharen (gekookt), , 4 plakjes kreeft, , 4 st langoustinestaarten, , 8 st jacobsmossel, , 240 gr Mulfilet, , olijfolie naar smaak, , 1 el tomatenblokjes, , 2 el tomatensap, , 1 el balsamico azijn, , 1 eidooier, , 2 el olijfolie, , 8 el sojaolie, , 1 th lepel peterselie, , 1 th.lepel selderij, , 1 th.lepel dragon, , 1 th.lepel spinazie, , 1 th lepel kervel, , 1 th lepel postelein, , 1 th lepel zuring, , 1 st frisee sla, , paneermeel, , paprikapoeder, , kerriepoeder, , peper/zout,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-10-2000
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Schelpdieren eens wat anders

INGREDIENTEN

12 sint jacobsschellpen, 24 grote rauwe garnalen, 1/2 courgette, 1 ui, 1 teen knoflook, 2 tomaten, mix voor bruschetta, zout peper olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-07-2009
  • Iraans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 oesters -, 8 sint-jakobsschelpen - 4 kreeftenscharen -, 4 langoestines -, 250 gram mulfilet -, 2 eetlepels tomatensap -, 1 eetlepels balsamicoazijn -, 8 eetlepels sojaolie -, 1 eetlepels gepelde tomaten, in blokjes -, 4 plakken verse gekookte kreeften -, 4 eetlepels olijfolie -, paneermeel -, paprikapoeder -, kerriepoeder -, eierdooier -, 1 toefje vers gehakte peterselie -, 1 toefje verse dragon -, 1 toefje spinazie -, 1 toefje verse kervel -, 1 toefje postelein -, 1 toefje zuring -, 1 toefje selderij -, 1 toefje frisee -, peper en zout, , , , , , , , , ,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-02-2004
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 oesters -, 8 sint-jakobsschelpen -, 4 kreeftenscharen -, 4 langoestines -, 250 gram mulfilet -, 2 eetlepels tomatensap -, 1 eetlepel balsamicoazijn -, 8 eetlepels sojaolie -, 1 eetlepel gepelde tomaten in blokjes -, 4 plakken vers gekookte kreeften -, 4 eetlepels olijfolie -, paneermeel -, paprikapoeder -, kerriepoeder -, eierdooier -, 1 toefje vers gehakte peterselie -, 1 toefje verse dragon -, 1 toefje spinazie -, 1 toefje verse kervel -, 1 toefje postelein -, 1 toefje zuring -, 1 toefje selderij -, 1 toefje frisee -, zout en peper,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-09-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Feestelijk

INGREDIENTEN

1inktvis{ca.250 gr.}, 2 teentjes knoflook, 2 eetl. olie, 2 eetl. lichte sojasaus, versgemalen witte peper, 1 kg. mosselen, 2 eetl gedroogde soepkruiden, 1/8 l. droge witte wijn, 12 gepelde garnalen {gaargekookt}, 300 gr. oesterzwammen, 2 rode paprika's, partjes citroen om te garneren, vet of olie om in te bakken

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-12-2001
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

2 kg mosselen, 2 glazen droge witte wijn, 250 g Jakobsschelpen uit de diepvries(viswinkel), 250 g gepelde garnalen; vers of uit de diepvries, 1 pot of blik visfond, 250 g creme fraiche, scheutje citroensap, 4 eetl. fijngehakte gemengde groene kruiden bijv. peterselie, dragon, kervel en bieslook (vers of uit de diepvries), allesbinder, desgewenst oranje zalmeitjes uit een potje om te garneren, ,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-03-2003
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 kg mosselen, -2 glazen droge witte wijn, -250 g Jakobsschelpen uit de diepvries(viswinkel), -250 g gepelde garnalen; vers of uit de -diepvries, -1 pot of blik visfond, -250 g creme fraiche, -scheutje citroensap, -4 eetl. fijngehakte gemengde groene kruiden bijv. peterselie, dragon, kervel en bieslook (vers of uit de diepvries), -allesbinder, -desgewenst oranje zalmeitjes uit een potje om te garneren, ,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-11-2002
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Voor 3-4 personen, pasta

INGREDIENTEN

350 gram verschillende soorten verse vis, bijvoorbeeld zeeduivel, inktvis, Jakobsschelpdieren, 0.5 lt water, veloutesaus (zie artikel basissaus) gemaakt met het kookvocht van de vis), 150 gr. gepelde garnalen, 150 gr. mosselen.,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-11-2000
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

4 oesters, -8 sint-jakobsschelpen, -4 kreeftenscharen, -4 langoestines, -250 gr. mulfilet, -2 el. tomatensap, -1 el. balsamicoazijn, -8 el. sojaolie, -1 el. tomaten, gepelde, in blokjes, -4 plakken kreeften, verse, gekookte, -4 el. olijfolie, -Paneermeel, -Paprikapoeder, -Kerriepoeder, -Eierdooier, -1 toefje peterselie, verse, gehakte, -1 toefje dragon, verse, -1 toefje spinazie, -1 toefje kervel, verse, -1 toefje postelein, -1 toefje zuring, -1 toefje selderij, -1 toefje frisee, -Peper, -Zout,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-09-2002
  • Italiaans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 kg mosselen * 2 glazen droge witte wijn * 250 gr Jakobsschelpen (uit de diepvries) * 250 gr grote gepelde garnalen * 1 pot visfond * 250 gr creme fraiche * scheutje citroensap * zout * versgemalen peper * 4 eetlepels fijngehakte gemengde groene krijden (bijv. peterselie, dragon, kervel en bieslook) * allesbinder * desgewenst oranje zalmeitjes uit een potje om te garneren,

  •  Tussengerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-11-2002
  • Internationaal Tussengerecht
  •  30-60 min.

Strand na storm: Op aardappelrasp gebakken rode mulfilet met schaal- en schelpdieren Dit ultieme zomerse gerecht is een ode aan het strand en draagt de bijnaam 'Strand na de storm'.

INGREDIENTEN

1 kreeft à 500 g, , 1 aardappel, , 1 el olijfolie, , 4 rode mulfilets, , Voor de vlierbloesemgel:, , 3 dl vlierbloesemsap, , 1 dl witte wijn, , 50 g suiker, , 2 steranijs, , 5 g agar agar, , Voor het citrusschuim:, , fijngeraspte schil van 1 sinaasappel, , fijngeraspte schil van 1 grapefruit, , 2 dl melk, , 1 dl slagroom, , Voor het 'zand':, , 1 dl arachide- of zonnebloemolie, , 1 stukje houtskool, , 100 g panko (japans broodkruim), , 1 el glucosestroop, , Voor de risotto:, , 3 teentjes knoflook, , 1 sjalot, , 1 el olijfolie, , 150 g risottorijst, , 1 dl witte wijn, , 5 dl kippenbouillon, , 1 klein zakje inktvisinkt, , 1 dl slagroom, , 100 g geraspte Parmezaanse kaas, , Voor de schelpdieren:, , 20 kokkels, , 20 vongole, , 8 scheermessen, , 100 g wortel, , 100 g knolselderij, , 100 g prei, , 1 teentje knoflook, , 1 el olijfolie, , kerriepoeder, , 1 dl witte wijn

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-08-2014
  • Voorgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

* 200 gr dikke,lange macaroni., * 1/2 kg mosselen,kamschelpen,zeeslakkers., * 100 gr ricotta., * 1 eetlepel parmezaanse kaas., * 100 gr spinazie., * 1 eetlepel coulis van rode paprikas., * 2 eetlepels kruidenolie., * 1/2 rode paprika,in julienne gesneden., * Peper & zout., VOOR DE SAUS:, * 1/2 dl kookvocht van de schelpdieren., * 1/2 glas droge witte wijn., * 2 sjalotjes,fijngesnipperd., * 1/2 citroen,sap., * 1 eetlepel room., * 50 gr boter., * 1 eetlepel fijngehakte dragon., * 1 eetlepel fijngehakte kervel.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-02-2010
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Voorgerecht, wat naar gelang de vulling zwaar kan zijn maar een heerlijke starter is voor een romatische avond, dus eet het met mate en geniet ervan

INGREDIENTEN

300 gram prei, in dunne ringen, 1 kleine venkelknol, in dunne reepjes, 2 eetlepels boter, 2 dl visbouillon, 3 dl creme fraiche, 1/2 eetlepel geraspte limoenschil, zout, peper, 2 eetlepels fijngesneden peterselie, 150 gram gekookte mosselen, 150 gram gekookte gepelde garnalen, 150 gram crabstick, in stukjes, 12 flensjes van ca 12 centimeter doorsnede., Voor de flensjes:, 3 eieren, zout, 120 gram gezeefde bloem, 2 1/2 dl volle melk.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-12-1999
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Een licht voorgerecht met de volle smaak van spinazie

INGREDIENTEN

100 gram lichtgezouten boter, zacht, 1 el. citroenrasp, 3 takjes peterselie, blad geplukt en fijngesneden, 1/8 rode paprika, zeer fijn gesneden, 1 kleine ui, gesnipperd, 100 gram gemengde bospaddestoelen, schoongeborsteld en gehalveerd, 350 gram winterspinazie, dikke stelen verwijderd, mespunt kerriepoeder, zout, peper75 gram stukjes surimi naturel, tot draadjes losgehaald, 4 sint-jacobsschelpen, uit de schelp, 4 scampi's, gepeld, zwarte rugader verwijderd, 10 sprieten verse bieslook, in stukjes van 1 cm. geknipt

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-07-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top