Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Schelpdier

Schelpdier recepten (13) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Vlaamse mosselpan met tartaresaus

Hoewel gekookte mosselen met frietjes, stokbrood en een paar lekkere sausjes nauwelijks te versmaden zijn, laat dit populairste schelpdier van de Lage Landen zich ook op tal van andere manieren bereiden.

INGREDIENTEN

3-4 kilo mosselen, 2 uien, klein bosje bladselderij, klein bosje peterselie, 2 preien, 2 flesjes donker bier, 50 gram boter, laurierblaadje, versgemalen peper, Voor de tartaresaus;, 2 hardgekookte eieren, 2 sjalotjes, versgemalen peper, zout, 2 eetlepels rode wijnazijn, 2 eetlepels gehakte bieslook, 8 eetlepels mayonaise.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-08-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

amuse de coquilles tout simple

Een heerlijke amuse bouche met een mooi glas sauvignnon blanc maar kan ook in wat grotere porties als voorgerecht geserveerd worden.

INGREDIENTEN

1 verse coquille in de schelp p.p. (maak er als voorgerecht maar 2 of 3 van), droge witte wijn, kookroom, olijfolie, knoflook uit de pers, 1 theelepel versgeraspte Parmezaanse kaas per schelp, visbouillon van blokje, 2 eetlepels sterke drank (whisky, cognac, armagnac, grappa, zie maar)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-06-2008
  •  
  •  10-20 min.

Ceviche

Feestelijke variatie : gebruik Sint-Jacobsschelpen ipv de vis

INGREDIENTEN

500 g stevige witte visfilets, zoals kabeljauw of schelvis, 1 dl vers citroensap, 1,5 dl olijfolie, 2 voorjaarsuitjes, fijngehakt, 1 teentje knoflook, fijngehakt, 2 eetlepels gehakt vers korianderblad, enkele druppels Tabasco, zout

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-08-2001
  • Mexicaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Toost met st.jacobsschelpen

Visgerecht St.Jacobsschelpen

INGREDIENTEN

6 St. Jacobsschelpen, 3 sneetjes wit casinobrood, 1 eetlepel olijfolie, zout, peper, 25 gr boter, 1 eetlepel citroensap, 2 eetlepels zalmeitjes, blaadjes kervel, ,

  •  Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-11-1998
  • Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Zacht gebakken coquilles met tijmboter.

INGREDIENTEN

1/2 knolselderij, in blikjes, sap van 1/2 citroen, 2 el. olijfolie, 1 grote ongeschilde appel,in blokjes, z. en p., 50 gr. zachte bote, 1 tl verse tijmblaadjes, 1 tl honing, 8 coquiilles.(Sint Jacobsschelpen}

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-03-2009
  • Frans
  •  10-20 min.

Romige Coquilles

Een zacht romig schelpdier gerecht

INGREDIENTEN

12 grote coquilles met kuit, 2 gehakte sjalotten, 2 eetlepels droge witte vermouth, 6 eetlepels room, 1 theelepel versgemalen zwarte peper, 1 eetlepel citroensap, 4 snufjes saffraandraadjes, 2 klein tomaatjes, ontveld, ontzaad en in blokjes, 24 blaadjes dragon, 60 gram boter

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-03-2001
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Bootjes witloof met sint-jakobsschelpen en spinazie

Voorgerecht/hapje, Voor 8 personen

INGREDIENTEN

8 grote witloofblaadjes van gelijk formaat, 4 nootjes van sint-jakobsschelpendieren, zonder koraal, 100 g spinazieblaadjes, olijfolie, citroensap, , Decoratie:, , 25 g viseitjes (van forel, zalm, steur, enz.)

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-03-2004
  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

Gefrituurde mosselen met vinaigrette en kruidensalade.

INGREDIENTEN

* 1 1/2 kg mosselen., * 1 eiwit., * 100 gr paneermeel., * 1 ei,hard gekookt en geplet., * 50 gr jonge spinazie., * Mengsel van kruiden:basilicum,bieslook,koriander,munt en bladpeterselie., VOOR DE VINAIGRETTE:, * 2 eetlepels room., * 1 koffielepel mosterd., * 3 eetlepels olijfolie., * 1/2 citroen,sap., * 2 eetlepels mosselvocht., * Peper & zout., *

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-02-2010
  • Belgisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Crepes Met St. Jacobsschelpen

Menu Surprise

INGREDIENTEN

Voor de crepes:, 3 eieren, zout, 125 g bloem, 21/2 dl melk, voor de vulling:, 12 St. Jacobsschelpen, 60 g boter, zout, peper, 2 el grappa, 1 sjalotje in ringen, 1/2 el bloem, 1 dl groentebouillon, 1 el fijngesneden peterselie, 60 g geraspte parmezaanse kaas

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-07-2000
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Sushi

Alles over Sushi

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-02-2009
  • Japans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Mosselen Camperduin

Zelf mosselen zoeken? Wij hebben het gedaan!

INGREDIENTEN

Zelfgezochte mosselen, zie bereiding/voorbereiding, bouillon of droge witte wijn, ui, prei, knoflook, wortel (naar smaak)

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-07-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Tarbotfilets met langoest en St-Jakobsschelpen

Een klassieker uit de Ierse keuken, met een fijne witte wijnsaus; een feestelijk recept !

INGREDIENTEN

-1 gekookte langoestestaart (400 g), -4 St Jakobsschelpen, -4 Tarbotfilets (elk 125 g), -zout, peper en 30 g boter, , SAUS:, -2 dl visfond, -2 dl kreeftenfond, -1 dl witte droge wijn, -ruim 1 el Noilly Prat, -1,5 dl room, , VERDER:, -100 g peultjes, -1 el fijngehakte dille en 1 el peterselie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-01-2004
  • Iers
  •  20-30 min.

Tamago To Kinusaya No Suimono

(Soep met eidraadjes en peultjes)

INGREDIENTEN

125 gr peultjes, 8,5 dl dashi, 1/2 theelepel lichte sojasaus, zout, 2 eieren,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-03-2000
  • Japans
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Top