10 scampi met currysaus recepten

Kan als voorgerecht of als lunch gegeten worden

INGREDIENTEN

(hoeveelheden per persoon) Scampi?s (6-8), 1 schijf ananas uit blik (of vers), currypoeder, room, (look)boter (naar keuze), 1 schijfje tomaat, verse peterselie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-05-2002
  •  …
  •  10-20 min.

Gewoonweg lekker

INGREDIENTEN

480 gr scampi; 1 sjalotje; 1 glaasje cognac; peper en zout; 500 ml ligh room; 2 a 3 eetlepels ketchup; 2 koffielepels currypoeder; 2 koffielepels paprikapoeder; 2 koffielepels olijfolie

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-01-2000
  • Slanke keuken Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

500 g kleine scampi - peper en zout - 1 bosje lenteuitjes - 1 teentje knoflook - 1 stukje verse gember - 1 eetlepel sesamolie - 2 eetlepels zonnebloemolie - 2 eetlepels rode currypasta - 400 ml cocosmelk - 3 eetlepels sojasaus - 1 theelepel rietsuiker - 1 eetlepel limoensap - verse basilicum en verse koriander.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-07-2003
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

20 rauwe scampi's (medium), Alpro Soja Bakken en Braden, 1 uitje, 1 appel, 1 koffielepel currypoeder, 1 theelepel suiker, 2 dl Alpro Soja Cuisine, peper en zout, tuinkers.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-09-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Feestelijk voorgerecht voor 10 pers.

INGREDIENTEN

2 kg rauwe scampi 16/20,400 ml visfumet,400 ml room, 400 ml droge witte wijn (vb Blanc de Blancs),100 gr sjalotten,500 gr appelen (bij voorkeur Jonagold),Kervel en cayennepeper,Pezo ? curry (naar keuze zacht of pikant),Boter

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-08-2002
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Scampi: 5pp bij voorgerecht 9pp bij hoofdgerecht., Ajuin, Witte wijn, Peper & zout, Room, Boter, Visbouillon, Appel

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-06-2011
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Origineel en erg smaakvol recept, met een bijzonder lekkere currysaus !

INGREDIENTEN

-24 kleine gepelde scampi, -24 loempiavelletjes (10 x 10cm), -eiwit, SAUS:, -15 cl room, -10 cl visbouillon, -5 cl witte (droge)wijn, -7 cl oude graanjenever, -1 gesnipperd sjalotje, -1 appel (in kleine snippers), -2 takken selder (klein gesneden), -currypoeder, -boter, -peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-07-2004
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Apart met een subtiel oosters accent. Dit recept was tot nu toe altijd bingo, ook voor moeilijke eters!

INGREDIENTEN

24 grote scampi; 1 verse ananas (of blikje ananas op natuurlijk sap); 1 teentje knoflook; 1 eetl. geraspte gemberwortel; 1 Spaans pepertje; 1 eetl. groene currypasta (of andere currymix naar eigen smaak); 1 blikje kokosmelk; 1 eetl. olie; citroensap; peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-08-2001
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Amerikaans;
hoofdgerechten,4 personen

Bereidingstijd: tot 20 minuten
Totale tijd: 15-30 minuten

INGREDIENTEN

- 1 courgette, - 1 winterwortel, - 200 gram champignons, - 1 ui, - 0,5 verse ananas, - 250 gram grote garnalen (rauwe scampi), - 400 gram kalkoenfilet, - klontje margarine, - 4 eetlepels currysaus pasta, - 0,5 dl water, - 2 dl room, - zout, - peper, - bosje bladpeterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-01-2003
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.



De afgebeelde visfondueschotel werd gecreeerd door Luc De Raedt van vishandel De Koraal in Gent, secretaris van de beroepsvereniging van Belgische vishandelaars.
Deze variant van de visfondue wordt in een Mongoolse fonduepot bereid en het is tevens een van de geurigste bouillonfondues die samengesteld is uit het grote assortiment van vissoorten.

INGREDIENTEN

200 gr zeewolffilet - 200 gr zalmfilet - 200 gr rode poonfilets - 200 gr Sint-Jacobsschelpen - 200 gr schelvisfilets - 200 gr Oostendse garnaaltjes - 8 scampi - 1,5 L visfumet (zie mijn recept) - 1 glas witte wijn - 1 teentje look, gehakt - 6 zwarte peperkorrels, geplet - 1 klein stukje gember, geraspt - 1 citroen, uitgeperst

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-06-2000
  •  …
  •  30-60 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies