Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Sauzen recepten (625) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Als je in Italië spaghetti bolognese vraagt , zal men je misschien vragend aankijken. Wat wij bolognese noemen, heet in Italië gewoon ragù. Om deze saus der sauzen te maken, moet je wel vroeg uit de veren. Als je dan toch voor dag en dauw opstaat, ga je naar de vroegmarkt en bestelt daar

INGREDIENTEN

250 gr rundsgehakt ? 250 gr varkensgehakt ? 100 gr ontbijtspek of rauwe ham, in stukjes gesneden, 1 ui, 1 teentje knoflook,1 tak selder, 1 wortel, ½ liter rode wijn, 100 ml bouillon, 1 blik gepelde tomaten, 2 eetlepels tomatenpuree, peper en zout, oregano, basilicum, paprika, rozemarijn, tijm, 1 laurierblad., boter, olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-03-2007
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Verschillende sauzen bij elkaar

INGREDIENTEN

Per recept aangegeven alle recepten zijn voor 0-10 minuten het begin van een recept zie je door een *

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-01-2000
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.

Tips voor sauzen n.a.v. een vraag van Happy Cooker

INGREDIENTEN

Boter, sjalotje, knoflookteentje, sterke witte wijn, Maggi fondpoeder naar smaak, of zelf gemaakte fond (zie bereiding), room

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-04-1999
  • Frans
  •  0-10 min.

Een recept voor een bruine-, een witte- en een koude saus

INGREDIENTEN

VOOR DE BRUINE BRUINE SAUS: ** 4 dl. bouillon ** 2,5 dl. rode wijn ** kwart ui in stukken ** worteltje in stukken ** 1 theel. tijm ** 1 blaadje laurier ** paar gekneusde peperkorrels ** enkele fijngehakte champignonsteeltjes ** 25 gr. spekblokjes (gerookt) ** 30 gr. boter ** 30 gr. bloem ** 1 theel. tomatenpuree. ------ VOOR DE BLANKE SAUS: 4 dl. bouillon ** 1 dl. witte wijn ** paar gekneusde peperkorrels ** wat champignonsteeltjes ** kwart ui ** worteltje in stukken ** stukje citroenschil zonder wit ** 30 gr. boter ** 30 gr. bloem ** 1 dl. room ** 1 eidooier. ------ VOOR DE KOUDE SAUS: Mayonaise ** zure room ** fijngehakte kruiden zoals: peterselie ** wat kervel ** sjalotje ** wat fijngehakte kappertjes ** zo mogelijk wat verse dragon.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-10-2000
  •  
  •  10-20 min.

Als je een liefhebber bent van sauzen kijk dan eens naar deze sauzen, ze zijn lekker en bovendien slank. Te gebruiken als dipsauzen maar ook bij gourmet en barbecue en ze zijn bovendien ook snel gemaakt.

INGREDIENTEN

Zie bij de recepten

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-03-2006
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Trusten schreef; "Dit recept kreeg ik van een vriendin die het heeft ontfutseld bij een shoarmazaak."

INGREDIENTEN

Tomaten-uiensaus, 100 g tomatenpuree, 100 g uien, heel fijn gesneden, 1/2 t zwarte peper, 1/2 t witte peper, 1 t verse oregano, fijn, 1/2 t paprikapoeder, 1/2 t komijn poeder, 1 t basilicum, fijn, 1 t ketjap manis, olijfolie (genoeg om er een gebonden saus van te maken), , Meng alle ingrediënten., , Knoflooksaus, 3 teentjes knoflook, fijn, 6 e magere kwark, 3 e mayonaise, verse dille, fijn, iets zout, iets zwarte peper, , Meng alle ingrediënten., , Variatie: knoflooksaus, 6 e yoghurt of kwark, 3 e mayonaise, 2 teentjes knoflook, fijn, 1 e bieslook, fijn, 1 e peterselie, fijn, 1 e citroensap, zout, mespunt cayennepeper, , Meng alle ingrediënten en bewaar in koelkast tot gebruik.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-02-2013
  • Multi-cultureel
  •  0-10 min.

DIP SAUZEN voor o.a.- rauwe groentes zoals : reepjes bleekselderij - reepjes of plakjes komkommer - radijsjes - reepjes rode, groene of gele paprika - reepjes of plakjes courgette - kleine bloemkoolroosjes - kleine roosjes broccoli - reepjes rettich - reepjes venkelknol -reepjes wortel - halve kerstomaatjes aan een cocktailprikker - kleine maiskolfjes. U kunt ook vleeswaren als dikke plak laten snijden en in kleine puntjes of reepjes verdelen. Grote garnalen aan een cocktailprikker - in de lengte in vieren gesneden reepjes surimisticks. Reepjes kaas - allerlei soorten chips. Reepjes geroosterd brood of stokbrood.

INGREDIENTEN

, , , , , , , , , , , , TACO DIP:, , , 1 bekertje zure room - 4 eetl. salsa, scherp of medium naar keus - 1 theel. tacokruiden -, 1 lente-ui, in kleine stukjes - peper en zout. Alle ingredienten goed mengen., , , KERRIE DIP:, , , 4 eetl. mayonaise - 4 eetl. yoghurt of zure room - ca.1 eetl. kerriepoeder - 1 lente-ui, fijngesneden - paar druppels Tabasco - peper en zout. Alle ingredienten mengen., , , OLIJVEN DIP:, , , 4 eetl. mayonaise - 4 eetl. yoghurt of zure room - 2 eetlepels olijventapenade - 1 tomaat, ontveld en kleingesneden - 1 knoflookteen uit de knijper - beetje citroensap - peper en zout., Alle ingredienten goed mengen., , , ZALMDIP:, , , Ca. 15 cl. cocktailsaus - 1 blikje zalm, goed uitgezocht op vel, harde stukjes of graten en, fijngeprakt - beetje citroensap - peper en zout. Alle ingredienten goed mengen. Roer er eventueel nog een theelepel mierikswortelpuree door., , , BOURSIN DIP:, , , 150 gr. Boursin - genoeg melk om beetje bij beetje tot een smeuige dipsaus te roeren - 1 lente-ui, fijngesneden - peper en zout. Alle ingredienten goed mengen., , , PESTO DIP:, , , 4 eetl. mayonaise - 4 eetl. yoghurt of zure room - ca. 3 eetl. pesto naar keus - peper en zout., Alle ingredienten goed mengen., , , AIOLI DIP:, , , Ca. 15 cl. aioli - 2 eetl. mayonaise - 4 heel klein gesneden zongedroogde tomaten uit olie (eventueel met de staafmixer) - peper en zout. Alles goed mengen., , ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-12-2003
  • Internationaal
  •  10-20 min.

De zomer komt er nu echt aan ! Die vraagt om lekkere sla met een lekkere dressing. Hieronder 15 verschillende dressings met diverse aanwijzingen en ideetjes. Maak steeds wat meer van de dressing en bewaar deze in een afgesloten flesje of potje in d koelkast. Is maximaal een week houdbaar.

INGREDIENTEN

Zie voor ingrediënten bij de bereidingswijze van de sla-sauzen

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-06-2015
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Kent u de hartige wijnschuimsaus?

INGREDIENTEN

3 eieren-1/2 dl witte port of medium dry sherry- 1 dl visbouillon-peper-zout., ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-03-2003
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Warme vetarme sauzen

INGREDIENTEN

125 cc melk, 2 th. maizena, zout en peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-03-2000
  •  
  •  0-10 min.

Op basis van een grondsaus

INGREDIENTEN

Grondsaus ;, 1 eierdooier1/2 tl. zout>1 tl. mosterd1/4 tl. peperMIX DITvoeg toe 1 el. azijnMIX DIT WEERvoeg toe in een straaltje 2 1/2 dl. olieMIX DITmet 1/8 dl. slagroom is het niet zo machtig.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-04-2003
  •  
  •  20-30 min.

Ik heb zo een filosofie, je moet met eten eigenlijk €alles€ een keer geprobeerd hebben en berenhappen stond nog op deze verlanglijstje dus toch maar uitgeprobeerd. Een berenhap word normaal gesproken gefrituurd in olie. Deze is een slanker versie en word in de oven klaargemaakt.

INGREDIENTEN

voor gehaktbal, 500 g rundergehakt (125 g per bal), 1 t zout, 1-2 t sambal oelek of een rode peper, 1/2 t paprikapoeder, 1/4 t nootmuskaat, 1/4 t kruidnagel, 1 t mosterd, 1 e droge peterselie, fijn, 2 t ketjap manis, 1 t tomatenketchup, 1 ei, paneermeel, mix van boter en olie voor bakken, , 1. Meng alle ingrediënten door gehakt en draai er 4 ballen van. (zoveel paneer om stevig ballen van te draaien., 2. Laat gehaktballen voor een 1/2 uurtje opstijven in koelkast. (ik doen dit dan 20 min. in de diepvries), 3. Bak gehaktballen in koekenpan tot krokant van buiten en gaar., 4. Laat gehaktballen op een snijplank afkoelen en doen gehaktballen weer eens voor 30-45 in diepvries. (dit voorkomt dat gehaktballen brokkelen), 5. Snijd elk bal in 4 plakken.,  

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-01-2015
  • Multi-cultureel
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Hieronder 3 heerlijke sauzen voor sla. Volgens mijn vriendinnen hebben nu eindelijk de goede slasauzen te pakken en eten ze weer elke dag met plezier hun sla.

INGREDIENTEN

Zie bij bereidingswijze

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-05-2011
  • Internationaal Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept
  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-08-2009
  • Slanke keuken
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Deze is zo een "haal jou koelkast leeg", lasagne. Soms heb je allemaal restjes van wortel, selderij, restje wijn van vorig avond, kaas etc. etc. in jou koelkast. Deze lasagne is dus een ovenschotel waar alle restjes in verwerkt kunnen worden.

INGREDIENTEN

VOOR GROENTESAUS: , 1 e olijfolie, 100 g reepjes spek, 2 uien, fijn, 3 teentjes knoflook, fijn, 3 stengels bleekselderij, in kleine blokjes, 3 kleine zomerworteltjes, in kleine blokjes, 150 g kastanjechampignons, in stukjes, 40 g tomatenpuree, 1 vol t suiker, 450 g tomatenblokjes met saus, uit blik, 450 g water, peper, 1 t gedroogde basilicum, 1 t gedroogde oregano, 1/4 t gedroogde tijm, , BEREIDINGSWIJZE VAN GROENTESAUS: , 1. Bak spek in olijfolie uit tot zacht, maar nog niet knapperig en haal uit pan., 2. Smoor nu uien, knoflook, selderij, wortel en champignons voor 10 min, tot zacht., 3. Voeg tomatenpuree toe en roer door groentemengsel en bak verder voor 3 min., 4. Voeg suiker erbij met tomaten, water, peper en groene kruiden., 5. Kook zachtjes voor tenminste een 1/2 uur tot er een dikke groentesaus is gevormd. (30 min.), 6. Meng spekreepjes door saus., , VOOR VLEESSAUS: , 500 g mager half om half gehakt (15% vet), 30 g boter, 40 g bloem, 250 ml runderbouillon gemaakt van een blokje voor 500 ml bouillon, 150 ml rode wijn, 1/2 t zout, 3/4 t zwarte peper, 1 vol t aromat (knorr), 1 t nootmuskaat, , BEREIDINGSWIJZE VAN VLEESSAUS: , 1. Smelt boter in sauspan en voeg bloem toe., 2. Bak op laag vuur voor 3 min. tot bloem zanderig is., 3. Voeg koude bouillon en wijn toe en klopt met garde tot een gladde saus., 4. Voeg gehakt erbij en maak gehakt los., 5. Geur vleessaus met zout, peper, aromat en nootmuskaat en kook voor 30 min. op een zacht vuur tot een gebonden saus. Roer af en toe tegen aanbrand op de bodem en als het saus te droog worden voeg jij water erbij., 6. Laat saus afkoelen.,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-07-2011
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Dipsauzen zijn erg geliefd,kijk hoe u gasten zich verdringen rond de schaaltjes en hun best doen niet al te gulzig te lijken

INGREDIENTEN

, ROMIGE ZALM SAUS., , 200 gr roomkaas met, , 100 gr gerookte zalm en, , 5 el lepels room tot, , een gladde massa in een keuken machine ., , voeg wat peper en gehakte bieslook toe ., , bewaar in een koelkast., , , PITTIGE APPELCHUTNEY., , 60 gr zure room met, , 125 gr yoghurt en, , 70 gr kant en klare pittige appelchutney en, , 1 tl ahornsiroop tot een gladde saus roeren ., , voeg naar smaak zout en peper toe ., , bewaar in de koelkast., ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-01-2002
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Zie recept

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-03-2000
  • Japans
  •  0-10 min.

* Vzvary k zjarkomoe*Oudrussische sauzen voor gebraad. Ze worden vaak bereid met azijn en honing. Traditioneel is de vzvar van uien, zuurkool en vossenbessen of bosbessen. Hier de recepten voor uiensaus (loekovy vzvar), zuurkoolsaus (kapoestny vzvar) en bessensaus (kljoekvenny vzvar).

INGREDIENTEN

Uiensaus:, 5-6 gesnipperde uien, 2-3 el azijn, 1 el geklaarde boter, 1-2 el honing, zout, peper, Zuurkoolsaus:, 500 g zuurkool, 50 g geklaarde boter, 2 gesnipperde uien, 2 el honing, 2 el azijn, zout, peper, Bessensaus:, 500 g bos-, vosse- of veenbessen (vers of uit de diepvries), 2 dl kokend water, 1 el bloem, 75-100 g honing

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-12-2000
  • Russisch
  •  20-30 min.

Heerlijk romige sauzen, altijd een succes.

INGREDIENTEN

1 liter volle yoghurt, grote pot mayonaise, 2 tenen knoflook, 1 ui, peper en zout, hot tomatenketchup, cayennepeper, zoetzure augurken, kerriepoeder

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-12-2009
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Bijgerecht "Basilicumpasta", "Warme knoflookpuree" en "Puree van rauwe tomaten"

INGREDIENTEN

Ingredienten, , Pistou, 4 tot 5 tenen knoflook, 1 grote bos verse basilicum, 75 g Parmezaanse kaas, 1 dl koudgeperste olijfolie, zout - versgemalen zwarte peper, , Bereiding, Pel de tenen knoflook, halveer ze, verwijder de kiempjes en hak ze grof. Spoel de basilicum onder de koude kraan af, dep zorgvuldig droog en pluk er de blaadjes af. Rasp de kaas fijn., , Stamp de knoflook en basilicum fijn in een vijzel en meng met de kaas en de olie tot een pasta. Breng op smaak met zout en peper. De pistou is afgedekt in de koelkast 2 tot 3 dagen houdbaar, maar het oppervlak verliest na verloop van tijd wel zijn frisgroene kleur., , Noot: Pistou mag nooit worden meegekookt. Meng uitsluitend door salades en warme gerechten als groentesoep of pasta. In plaats van Parmezaanse kaas kunt u ook een mengsel van Pecorino of Gruyere nemen., ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-07-2001
  • Frans
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

-selektie uit het volgende-, 2 peultjes; per persoon, 1 kleine courgette; per persoon, 1 kleine wortel; per persoon, 2 haricots verts; per persoon, 1 shitake paddestoel; per persoon, 1 daikonwortel; in reepjes, 1 grote koolrabi; in 4-en en in plakjes, 1 dunne prei; in 2-1/2 cm stukjes, -soja- en citroensaus-, 6 eetlepels lichte sojasaus, 4 eetlepels vers citroensap, -sesamsaus-, 3 eetlepels sesamzaad, 2 eetlepels mirin; of zoete sherry, 6 eetlepels sojasaus, 4 eetlepels dashi; of kippenbouillon,

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-03-2002
  • Japans Bijgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Italiaanse balletje: italiaanse kruiden, zout/aromat,boter olijfolie,extra snufje oregano,3 bl. tomatenpuree, gembersiroop of honing en wat bloem., , Thaise gehaktballetjes: boter olijfolie, zout/aromat, gemberbolletjes op siroop,sambal manis, seroendeng en kokosmelk en wat bloem., , Indonesische gehaktballetjes:, boter olijfolie, zout/aromat, sambal manis, nasikruiden en een pot pindakaas.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-05-2001
  • Multi-cultureel Bijgerecht
  •  30-60 min.
  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-07-2010
  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Kan ook op BBQ

INGREDIENTEN

1 kg lamsbout in blokjes, , VOOR MARINADE:, 2 e sojasaus, 2 e tamarindewater (tamarinde is bij toko`s te kopen in pulp vorm en tamarindewater verkrij jij door taminde door heet water te roeren), 4 sjalotten, fijn, 3 teentjes knoflook, fijn, 1/2 t chilipoeder, 1 t gemberpoeder, 1/2 t korianderpoeder, 1 t bruine suiker, , VOOR PINDASAUS:, 5 e olie, 100 g hele gepelde pindas, 3 sjalotten, fijn, 1 teentje knoflook, fijn, plakje trassie (bij toko`s te koop), mespunt chilipoeder, zout, 1 e pindaolie (eventueel), 300 ml water, 1 e tamarindewater, 1 t bruine suiker, , VOOR CHILISAUS:, 3 e sojasaus, 2 sjalotte, in fijne ringen, 1 teentje knoflook, fijn, 1 groene peper, fijn, 2 e citroensap, 1 t olijfolie (eventueel), 1/2 t bruine suiker

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op31-01-2009
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

300g Rundergehakt, 150g Ham, in blokjes, 75g Champignons, fijngesneden, 1 Ui, gesnipperd, 1l Melk, 2 zakjes bechamelsaus, Lasagnebladen, 1 pot pastasaus Toscane, 1 pakje Tomatensaus, Olijfolie, Zout en peper, Italiaanse kruiden, Knoflook, 150g geraspte kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-12-2010
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Zie bereiding

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-12-2008
  •  
  •  10-20 min.

Gek op saus , maar dan klassiek frans , de uitvinders, en we kennen allemaal de bearnaise, mayo, ravigotte etc, maar ze hebben er wel 100 verzonnen of gemaakt, die ga ik niet allemaal knippen en plakken ( ja dat geef ik gewoon toe ) , maar wel 4 die ik gemaakt heb ,  

INGREDIENTEN

Sauce Choron:, 1 dl water, 1 dl dragonazijn, 7 peperkorrels, 4 eidooiers, 3 sjalotjes, 1 blaadje laurier, 300 gram boter, 75 gram tomatenpuree, zout, peper, cayennepeper, worcestersaus, , Sauce Cocktail à l'Indienne:, 2 dl mayonaise ( zelf gemaakt natuurlijk ), 3 dl slagroom, 2 cm gember, 2 sjalotjes, 1 citroen, cognac, whisky, kerrie, zout, peper, , Sauce Tolosa:, 2,5 dl mayonaise, worcestersaus, 2 teentjes knoflook, zout, peper, 2,5 dl dikke tomatensaus, , Sauce Gribiche:, 6 eieren, 1/2 liter olie, zout, peper, mosterd, 50 gram augurkjes, 50 gram kappertjes, dragon, peterselie, kervel, azijn, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-08-2016
  • Frans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Voor de basisgehaktbal :, 1 ui gesnipperd, 1 ei, 750 gr gemengd gehakt (varkens-kalfs), paneermeel, , Voor de stoemp, 1 kg aardappelen, 5 wortels, 1 courgette, 1 bakje champignons, 150 g erwtjes (diepvries), boter, peper, zout en nootmuskaat, , Voor de Green Curry- saus, 1 sjalot, 1 appel (Boskoop), scheutje olijfolie, 20 à 40 gr groene currypasta, klein stukje gember, in kleine blokjes gesneden, 2 limoenblaadjes (uit de diepvries), 1 l kokosmelk, , Voor de Balls & Glory-saus :, 1 grote ui, 1 wortel, 50 g gerookt spek, klontje boter, 750 ml bruine fond (of bouillonblokje of -pasta), paar takjes tijm, paar blaadjes laurier, 60 g veenbessenconfituur, 1 peer, geschild en in stukjes,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-03-2013
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lekker en mooie presentatie

INGREDIENTEN

-2 ontvliesde hazeruggen, -peper en zout en boter, voor de roomsaus:, -25 cl room, -15 cl wildfond, -jenever, voor de poivrade saus:, -afval van de haas, -bloed van de haas, -rode wijn, -25 cl wildfond, -10 cl room, -bloem, -1 ui, -laurier,tijm,wat peterselie takjes

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-09-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Allemaal lekker bij de visgourmet, maar ook over gestoofde, gegrilde en gebakken vis. Heerlijk bij kibbeling of een lekkerbekje of bij de gebakken mosselen. Het zijn stuk voor stuk goede smaakmakers. Sommige kun je ook krijgen in flessen of potjes, maar eigengemaakt is nog veel smakelijker. Houdbaarheid in de koelkast is slechts enkele dagen.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-10-2012
  • Vis
  •  0-10 min.

Witlof gegratineerd met mon-chou,geraspte kaas, ham en hardgekookt ei

INGREDIENTEN

6 stronken witlof, mon-chou (voor sauzen), geraspte kaas, ham, ei, nootmuskaat

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-01-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een duizendpoot onder de sauzen.

INGREDIENTEN

Whisky Barbecuesaus 1, , Ingrediënten, 1 kopje whisky, 1 kopje fijngesneden ui, 1/2 kopje water, 1/4 kopje bruine suiker, 1+1/2 kop tomatenketchup, 40 g tomatenpuree, 2 e balsamicoazijn, 2 e Maggi, 4 e Worcestersaus, 1-3 t tabasco, , Bereidingswijze, 1. Kook de Whisky en ui samen tot er maar 2 e vocht overblijven. (zo 5-10 min. blijft erbij dit gaan sneller dan je denk), 2. Voeg overige ingrediënten erbij en kook in tot een gebonden saus., 3. Laat wat afkoelen en maak er een gladde saus van in de blender., , Whisky Barbecuesaus 2, , Ingrediënten, 1 kopje whisky, 1 kopje fijngesneden ui, 1/2 kopje water, 1/4 kopje bruine suiker, 1+1/2 kop tomatenketchup, 40 g tomatenpuree, 2 e balsamicoazijn, 2 e ketjap manis, 4 e Worcestersaus, 1-3 t tabasco, , Bereidingswijze, Volg zoals boven beschreven.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-06-2015
  • Multi-cultureel
  •  20-30 min.

Herfstrecept van Marcelinno Moortgat chef-kok van het gerenommeerde restaurant "De Lepeleer" in Antwerpen.

INGREDIENTEN

4 wilde patrijzen - 2 stronkjes witloof - 4 peertjes gieser wildeman - 100 gr veenbessen - 100 gr spruiten - 300 gr aardappelen - 30 gr rode biet - ? 20 wilde paddestoelen (eekhoorntjesboord, gele stekelzwam, eikenzwam enz.) - peper en zout - nootmuskaat - 250 gr suiker - 100 gr boter - 20 cl room - 50 cl wildfond - 10 cl cognac - 100 cl rode wijn - kaneelstok - 1 el gemalen kaas

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-07-2000
  • Frans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Sauzen voor bij de krokante verrassingen uit de frituur.

INGREDIENTEN

Zoet-zure saus met honing en gember, Verwarm in een pannetje 1 dl ananassap met 3 el gembersiroop,1 el honing,2 el in luciferdunne reepjes gesneden wortel,1/2 in ringetjes gesneden lente-ui en 2 fijngehakte gembernootjes.Bind het sausje iets met aardappelmeel., , Sjalot-Mierikswortelsaus, Verwarm in een pannetje 1 ? dl slagroom,1 fijgehakte sjalot,2 tl geraspte mierikswortel en 2 el geknipte bieslook., , Pittige tomaat-basilicumsaus, Meng in de keuekenmachine of met de staafmixer een saus van 200 g gezeefde tomaten,6 blaadjes basilicum,1 el suiker,enkele druppeltjes Worcestershiresaus en 1 tl kruidenbouillonpoeder.Breng het geheel op smaak met peper en zout., , Citroen-mosterdsaus, Klop in een kommetje een sausje van 1 dl slagroom met 1 el groene muntmosterd en 1 el citroensap.Breng op smaak met peper en zout., , Japanse saus, Klop in een kommetje een sausje van 1 dl sake of medium sherry met 2 el sojasaus.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-08-2000
  • Internationaal
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

6 kleine bieten - 1,8 dl zure room - 1 eetlepel mierikswortelsaus uit een potje - 1 theelepel grove mosterd - 1,25 dl room - 1/2 kop mayonaise - 1/2 kop appel - 1/4 theelepel gemalen kruidnagel zout - tuinkruiden om te garneren

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-05-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.

De basis voor bijna elke koude saus die ik maak.

INGREDIENTEN

Bestaand uit 50/50 kwark of yogurt en mayonaise., Dit vanwege de weinige calorieen en omdat het frisser smaakt.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-06-2000
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

We hadden een aantal weken terug logé die vertelde van de super lekkere canneloni die hij altijd at als voorgerecht toen zijn vrouw en hij nog op vakangie gingen naar Spanje. Ik heb op zijn aanwijzingen geprobeerd deze canneloni na te maken. Hij vond het er precies op lijken en vond het heerlijk. In de canneloni heb ik naast het gehakt ook chorizo en gerookt paprikapoeder verwerkt. De saus bestaat uit een tomaten-paprikasaus en om het geheel af te maken een bechamelsaus met manchego-kaas. NB Gebruik in plaats van canneloni's eens verse lasagnevellen uit het koelvak. Minder werk en veel sneller klaar !

INGREDIENTEN

8 pijpjes canneloni of 8 verse lasagnevellen, 300 gram rundergehakt, 100 gram chorizo in kleine stukjes gesneden, 1 eetlepel olijfolie, 1 middelgrote ui (gesnipperd), 2 teentjes knoflook (gesnipperd), peper, zout, 1/2 theelepel cayennepeper, 1/2 theelepel (gerookt) paprikapoeder of paprikapoeder mild, paar druppels tabasco, 2 theelepels oregano gedroogd, eventueel een scheutje rode wijn (ik had een restje), 1 losgeklopt ei, Saus:, 2 gegrilde paprika's (uit een pot - goed uitgelekt en in kleine stukjes gesneden), 1/2 blikje tomatenblokjes, 1 sjalotje (gesnipperd), 1 teentje knoflook (gesnipperd), peper, zout, paprikapoeder, Bechamelaus:, 20 gram boter, 20 gram bloem, plm. 1 dl melk, peper, zout, nootmuskaat, plm. 50 gram geraspte (Manchego) kaas of belegen kaas,  

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-11-2014
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Misschien maak jij af en toe eigen shoarma of kebab broodjes. Dan passen deze 2 sauzen er ideaal bij.

INGREDIENTEN

VOOR TOMATENSAUSJE , tomaat zonder pitten, in heel kleine blokjes gesneden, ui, heel fijn gesneden, tomatenketchup, sambal, , Meng alle ingrediënten., , VOOR KNOFLOOKSAUSJE , knoflook uit pers, mayonaise, yoghurt, peterselie, heel fijn, , Meng alle ingrediënten.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-06-2010
  • Multi-cultureel
  •  10-20 min.

Slanke sauzen voor bij de barbecue

INGREDIENTEN

Yoghurtsaus -, , Ingredienten, , * peterselie * bieslook, , * 2 eetl. magere yoghurt * 1 eetl. azijn, , * peper en zout, , Bereiden, , Was de peterselie en de bieslook en snij deze fijn. Vermeng de kruiden met de rest van de ingredienten tot een gladde saus., , , ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-05-2000
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Overgenomen uit het recept http://www.smulweb.nl/recepten/1416243/Broccolisoep-met-kokosmelk van smulweblid korriecorrect. De basis van deze soep is namelijk heerlijk. Waarvoor dank.

INGREDIENTEN

2 el. olijfolie, 1 prei, alleen het wit, in ringetjes gesneden, 1 sjalot, in blokjes gesneden, 1 teen knoflook, fijngehakt, 1 cm gember, fijngehakt, 1 rode peper, ontdaan van pitjes, fijn gehakt, 1/2 ltr. groentenbouillon van 2 blokjes

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-09-2013
  • Internationaal
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top