Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

20 sauerbraten recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
  • Eigen recept

Duits suddervlees in wijn-azijnsaus

INGREDIENTEN

3 ml rode wijn, 15 nl rodewijnazijn, 2 laurierblaadjes, 1 ui, in stukken, 1 winterpeen geschrapt en in stukken, 750 gram runderribvlees, 20 gr boter, 50 gr. kruidkoek, 2 el druivensiroop ( evt appelstroop), 1 appel geschild en in stukjes, azijn, zout en peper., ,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-08-2009
  • Duits Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Gestoofde runderlappen uit de snelkookpan

INGREDIENTEN

1,3 kg. runderlappen1 1/2 kop witte wijn azijn1 grote ui in ringen1 1/2 kop water1 teentje knoflook1 laurierblad7 peperkorrels3 kruidnagels1 el. suiker1 tl. zout1/2 citroen in plakjes1 el. plantaardige olie6 gemberkoekjes verkruimeld

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-11-2002
  • Duits Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gemarineerd gebraden rundvlees uit het Rijnland.

INGREDIENTEN

, * 750 gram rundvlees ( schouder ), * 1 bosje peterselie en selderij, * 4 peperkorrel, 2 laurierbladeren, 4 jeneverbessen, 3 kruidnagelen, * 2 kopje water, * 1 kopje azijn, * 50 gram boter, * 1 stukje zwoerd, * 1/2 theelepel zout en peper, * 1/2 kopje rozijnen, * 2 afgestreken eetlepels bloem, * 1 kopje zure room, * 3 eetlepels rode wijn,

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-04-2002
  • Duits Bijgerecht
  •  > 120 min.

Gerecht on je fingers bij op te eten. Klassiek duits gerecht.

INGREDIENTEN

1k rundvlees, 30g verse spek, 1/5l azijn, 1/5l rode wijn, water, zoepgroenten, zout, peper uit de molen, olijfolie, een klijn bakje zure room, 1 1/2 eetlepel bloem.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-10-1999
  • Duits Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gemarineerde biefstuk op Duitse wijze.

INGREDIENTEN

5 dl. water, 150 gram boter, 2 laurierbladen, 25 gram bloem, 5 dl. wijnazijn, bekertje zure room (sour cream), voor de marinade:, peper, zout, enkele takjes peterselie, 1 ui, gesnipperd, 3 kruidnagels, 1 kilo braadstuk,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-10-2004
  • Duits Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Rijnlands rundvlees

INGREDIENTEN

3 uien, halve winterpeen, 1 zakje marinade kruiden(Silvo), 1 1/2 dl citroensap, halve theelepel zout, 2 1/2dl franse rode wijn, 750g rundvlees van de borst(dik stuk,aan 1 stuk), 50g boter, 3 plakken ontbijtkoek, 50g rozijnen, 125ml slagroom

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-05-2001
  • Duits Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Rijnlands rundvlees.

INGREDIENTEN

3 uien, ? winterpeen, 1 zakje marinade kruiden [Silvo], 1? dl citroensap, ? theelepel zout, 2? dl rode huiswijn, 750 g rundvlees van de borst [aan een stuk], 50 g boter, 3 plakken ontbijtkoek, 50 g rozijnen, 125 ml slagroom,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-04-2001
  • Duits Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

600 g runderstooflappen, enkele takjes peterselie, enkele takjes selderij, zout en peper, 2 uien, mespunt mosterd, enkele jeneverbessen, 150 ml rode wijnazijn, 550 ml vleesbouillon, 40 g boter, 50 g doorregen spekblokjes, 50 g rozijnen, 50 ml creme fraiche, allesbinder,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-12-2000
  • Duits Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

In karnemelk gemarineerd rundvlees uit de romertopf.

INGREDIENTEN

600 g rundvlees (staartstuk), zout, olie, 1 laurierblad, stukje spekzwoerd, 1/2 ui, 1 wortel, stukje knolselderij, 1/4 l bouillon, maizena, Voor de marinade:, karnemelk, 1 laurierblad, 4 kruidnagels, 8 peperkorrels, citroenschilletje, 1 ui, bosje soepgroenten

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-10-1999
  • Bijgerecht
  •  > 120 min.

Een hoogtepunt uit de Duitse keuken(origineel recept); na 3 dagen marineren, kan het stoven beginnen; echt heel bijzonder en eenvoudig

INGREDIENTEN

-1 kg mager rundsvlees (in 1 stuk), VOOR DE MARINADE:, -1/4 l rode wijn, -1/8 l rode wijnazijn, -1/4 l water, -1 ui (in ringen), -1 laurierblad,3 kruidnagels en 5 peperkorrels, VERDER:, -zout, peper, -100 g vet spek (in blokjes), -2 uien (fijngehakt), -soepgroente (grof gesneden), -1/8 l warme vleesbouillon, DE SAUS:, -1/8 l room, -25 g bloem, -zout en versgemalen zwarte peper

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-02-2003
  • Duits Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Favoriet in duitsland

INGREDIENTEN

1 kilo runderstaartstuk, 2 dl.wijnazijn, 4 dl.water, 1 grote ui, 1/2 winterwortel, 3 takjes peterselie, 3 takjes selderij, 2 laurierblaadjes, 4 kruidnagels, 10 witte peperkorrels, 2 el rozijnen, 2 el bloem, 1 dl. zure room

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-02-2000
  • Duits Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 kg. runderstaarstuk, 2 dl. wijnazijn, 4 dl. water, 1 grote ui, 1/2 winterwortel, 3 takjes peterselie, 3 takjes selderij, 2 laurierblaadjes, 4 kruidnagels, 10 witte gebroken peperkorrels, 2 el. rozijnen, 2 el. bloem, 1 dl. zure room

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-08-2009
  • Duits
  •  > 120 min.

Gemarineerd gebraden vlees

INGREDIENTEN

3 uien, 1 stengel bleekselderij, 1 wortel, 2 laurierblaadjes, 8 kruidnagelen, zout en peper, 2 ? dl. water, 2 ? dl. wijnazijn, 1 runderstaartstuk van 1 ? kg., ? dl. olie, 3 el. bloem, 100 g. rozijnen, 1 dl. zure room, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op31-01-2000
  • Duits Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Dit heerlijke recept heb ik gekregen van een vriend die in Bremerhaven woont.

INGREDIENTEN

1 heel groot stuk draadjesvlees, 3 uien, 2 grote penen, 1 laurierblad, 1 citroen, 1 appel, 5 hele peperkorrels, 3 takjes verse peterselie, speculaaskruiden, rozijnen, balsamico azijn

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-12-2012
  •  
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Sauerbraten, ook wel zoer vleis Is de jeugd nog bekend met typische streekgerechten in midden-Limburg en het Rijnland? Dat vroegen medewerkers van het Limburgs Museum in Venlo zich af en samen met het Amt fur rheinische Landeskunde in Bonn werd een enquête gehouden onder scholieren tussen 14 en 18 jaar in de omgeving Sittard-Geleen en die van Aken. De Limburgse jongeren weten nog relatief veel regionale zaken te noemen als vlaai, zuurvlees, asperges (veel geteeld in de streek) en konijn in `t zuur. Bij de Rijnlandse jongeren daarentegen worden streekgerechten als Mohrendurcheinander, Patsch mit Kaaf en Himmel und Aad maar mondjesmaat genoemd. Typisch Rijnlands, aldus het merendeel van de geënquêteerden in Duitsland, zijn friet, doner kebab en pizza. Tot dranken van de eigen regio rekenen de Limburgers bier (Gulpen, Brand, Alfa) en de Rijnlanders cola. Een merkwaardig resultaat, vinden de onderzoekers. Een zeer Rijnlands gerecht, en daar in de gutbürgerliche Küche nog steeds in ere gehouden, is de Sauerbraten, in Limburg bekend als zoer vleis. Eigenlijk, schrijft het groot Duits kookboek uit de serie Culinaria, is het vreemd dat alleen het zuur benadrukt wordt, want het gaat juist om een geraffineerde combinatie van zoet en zuur. Een goede Sauerbraten staat of valt bij het zuur aan het begin van de bereiding. Minimaal twee tot drie, liefst vier of vijf dagen moet het vlees in wijn en azijn marineren. Hierdoor lossen de collageenvezels op, waardoor het vlees malser wordt. Maar hoe malser het vlees, hoe beter de marinade wordt opgenomen . Bron --> http://www.volkskrant.nl/archief_gratis/article950051.ece/Sauerbraten,_ook_wel_zoer_vleis

INGREDIENTEN

* 300 ml rode wijn, * 150 ml rode-wijnazijn, * 2 laurierblaadjes, * 4 kruidnagels, * 1 ui, in stukken, * 1 winterpeen (250 g), geschrapt en in stukken, * 750 g sukadelapjes, * 20 g boter, * 50 g kruidkoek, verkruimeld, * 2 eetlepels appelstroop, * 1 appel, geschild en in stukjes, * azijn

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-08-2009
  • Duits Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Gemarineerd rundvlees voor 4 personen

INGREDIENTEN

1 runderstuk van ca. 1,5 kg, 50 gr spekvet, zout, 1 theel gekneusede peperkorrels, jeneverbessen, 2 theel mosterd, laurierblad, theel tijm, 4 kruidnagelen, 1 ui, 1 wortel, 2 dl rode wijn, 1 eetl wijnazijn, 30 gr bloem, 2,5 dl zure room, ca. 2 dl bouillon, 30 gr boter,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-11-2003
  • Duits Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

Voor de marinade: 1 ui in ringen, ? winterwortel in dunne plakjes, 3 takjes peterselie, 2 takjes selderij, 1 laurierblad, ? l rode wijn, ? l azijn, 3 kruidnagels, mespunt tijm, 1 kg rundvlees (startstuk), peper, zout, Verder: 4 plakjes rauwe ham, 250 g pitloze witte druiven, 3 plakjes ontbijtkoek, 80 g boter, 1 bekertje zure room, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-12-1999
  • Duits Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

750 g. rundvlees(van platte bil)*1/4 l wijnazijn*1 ui, gepeld en in stukjes gesneden*1 wortel, geschild en in stukjes gesneden*1/4 seldeijknol, geschild en in stukjes gesneden*3 piment korrels, geplet*3 zwarte peper korrels,geplet* 1 kruidnagel*1 laurierblad*50 g. vers vetspek, in smalle reepjes gesneden*zout*zwarte peper uit de molen*50 g. boter*1/8 l. slagroom*2 el. rozijnen*1 plakje kruidkoek, verkruimeld

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-09-1999
  • Duits Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Mijn lekkerste eendenborst-recept. Ook volgens onze gasten. Het is wat bewerkelijk, maar dan heb je ook wat. Een aanrader! Denk aan de marinadetijd van 24 uur

INGREDIENTEN

200 gr uien - 1 zakje soepgroenten - 20 gr verse gember - 1/2 sinaasappel - 5 eetl olie - 1 laurierblaadje - 3 jeneverbessen - 2 theelepels peperkorrels - 1 gedroogde rode peper - 7 dl rode wijn - 4 dl gevogeltefond - 1,4 dl balsamico-azijn- 600 gr tamme eendenborst - 30 gr rozijnen - zout, peper - 2 theel. suiker - 2-3 theel maizena of aardappelmeel

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-02-2004
  • Duits
  •  60-120 min.

Een heerlijk recept

INGREDIENTEN

1 kg mager runderstoofvlees. 1/4 l rode wijn 1/4 l wijnazijn. 1/2 l water 2 laurierblaadjes 8 jeneverbessen. 4 pimentkorrels 1 tl peperkorrels. zout peper beetje suiker 60 gr boter of paar el olie. zakje soepgroenten 60 gr gekruimelde ontbijtkoek 1 el appelstroop. 1/8 l zure room 150 gr rozijnen 1 appel,geschild en in blokjes gesneden.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-12-2002
  • Duits Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top