Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Satesaus recepten (866) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Super heerlijke bami. maak het klaar en je zult het proeven!

INGREDIENTEN

MARINADE: 4 eetlepels ketjap manis: 4 eetlepels tomaten ketchup; 3 theelepels sambal manis of sambal badjak; 1 kleine gesnipperde ui; 2 teentjes knoflook (uitgeperst)). SATE SAUS: 4 grote lepels pindakaas; 1 kopje water; 2 eetlepels ketjap manis; 3 theelepels sambal manis of sambal badjak; 1 eetlepel tomaten ketchup; 2 eetlepels bruine suiker of stroop; 1 scheutje azijn. VERDER: 750 gram kipfilet; 1 pak mie; 3 grote uien; 1 pak verse bamigroenten (250 gr.) ; 6 eetlepels (olijf)olie; 2 grote preien; 250 gr. champignons; 1 zakje gedroogde bami goreng groente; 1 pak kroepoek; 2 bananen

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-09-2008
  • Chinees
  •  20-30 min.

Een overheerlijk ouderwets recept wat mijn moeder ooit eens van een echt oud Indonesich vrouwtje heeft gekregen, lekkerder kan bijna niet!!

INGREDIENTEN

- halve pot pindakaas, - 3 dl. kokend water, - 5 el. ketjap manis zoet, - 1 el. azijn, - 1,5 el. suiker, - 1 ui, - 1 teentje knoflook (mag meer), - 1 thl. ketoembar, - 1 thl. djintam, - 1 thl. laos, - 1 thl. sambal

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-11-2004
  • Indonesisch
  •  20-30 min.

Recept van mijn schoonmoeder(!). Ik vind dit nog steeds een van de lekkerste satesauzen.

INGREDIENTEN

2 Uien. 4 Teentjes knoflook. 1 Theelepel sambal. 1 Eetlepel olie. 4 Eetlepels pindakaas. 2 eetlepels ketjap. 2 Theelepels suiker. 2 Eetlepels citroensap. 4 d. Water. 50 gr. Boter.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-06-1999
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Satésaus, of pindasaus, een hele simpele saus om te maken, maar heerlijk bij veel gerechten. Het prettige aan satésaus is dat het bijna niet kan mislukken. Het belangrijkste is om de juiste basisingrediënten toe te voegen, verder is het voornamelijk een kwestie van smaak. Ikzelf vind het prettig als er veel smaken terug komen: zoet, zuur, zout en pittig. Hou je van pittig? Dan voer je de hoeveelheid sambal op. Een zoetekauw? Een schepje suiker doet wonderen. En vind je hem een beetje flauw? Wat zout kan dit makkelijk oplossen. Is de saus iets te zoet en plat van smaak? Voeg dan nog een scheutje azijn of tamarindepasta toe voor een goede saus. Het perfecte recept bestaat simpelweg niet, omdat iedereen een andere smaak heeft en van een meer zoete, pittige of romige saus houdt. Daarom is dit recept zo ingestoken dat je vanuit het basisrecept kan variëren. Probeer het uit en ontdek wat jij het lekkerste vindt!

INGREDIENTEN

5 el pindakaas (mag hele goedkope zijn), 1 klein blikje tomatenpuree, 3 el ketjap manis (zoet), 2 tl sambal of 1 fijngesneden rode peper of ¾ tl cayennepeper, 100 ml water, 1 el azijn of tamarindepasta, , Eventueel als toevoeging:, , 1 tl laos, , 1 tl komijn, , 1 el (palm)suiker, , versgemalen zwarte peper en zeezout naar smaak

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-10-2011
  • Indonesisch
  •  0-10 min.

Errug simpel en veel lekkerder dan die van de supermarkt

INGREDIENTEN

Per persoon: 1 eetlepel pindakaas, 2 theelepels basterdsuiker, halve eetlepel azijn, 1 eetlepel ketjap manis, halve eetlepel ketchup, 1 theelepel sambal oelek, halve eetlepel bawang goreng (gebakken uitjes), knoflook naar smaak toevoegen

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-10-1998
  • Indonesisch
  •  0-10 min.

Overheerlijke satesaus!!!!

INGREDIENTEN

*4 volle eetlepels pindakaas (geen calve), *1/2 mok melk, *1/2 mok water, *2 eetl. zoete ketjapsaus (evt. meer toevoegen), *2 eetl. vloeibare sambalsaus (evt. meer toevoegen), *knoflookpoeder, *2 theel. bruine basterdsuiker

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-12-2003
  • Indonesisch
  •  0-10 min.

Indonesische Satésaus

INGREDIENTEN

4 volle eetlepels pindakaas, 2 teentjes knoflook, 1 ui, 1 deciliter (soja-)melk, of vleesbouillon of water, 2 eetlepels ketjap manis, 4 theelepels citroensap, 4 eetlepels suiker, 3 theelepels sambal oelek, zout naar smaak, gemberpoeder

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-04-2003
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

De perfecte satesaus ( al zeg ik het zelf...)

INGREDIENTEN

- 1 pot pindakaas, - halve liter volle melk, - 4 knoflookteentjes, geperst, - eetlepel sambal, - halve kop citroenssap, - pakje cocosmelk of 50 gram santen, - 2 theelepels komijn/djinten, - 1 kop ketjap, - 3 eetlepels bruine basterdsuiker, - 2 theelepels gemberpoeder,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-08-2002
  •  
  •  10-20 min.

Zachte satesaus met pindakaas, azijn, ketchap etc.

INGREDIENTEN

Half kuipje satesaus, half potje pindakaas, doosje champignons, rode paprika, grote ui, twee teentjes knoflook, scheut azijn, 5 eetlepels ketchap, even zoveel ketchup en water.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-01-1999
  • Indonesisch
  •  10-20 min.

Hier ben ik dus heel eigenwijs in, luie Indo zoekt lekkere saus, saus was niet goed genoeg, dus ik heb er mijn eigen draai aan gegegeven.

INGREDIENTEN

Een pakje(kant en klaar)vloeibare Satesaus van Knorr, 1 teentje knoflook geperst, 1 ui heel fijn gesnipperd, 1 grote theelepel Sambal Oelek, Scheutje ketjap Manis, Curry kruiden ketchup, Gebakken/Gefrituurde uitjes.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-09-2004
  • Indonesisch
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Ja! Dit maak je dus makkelijk zelf, heerlijk!

INGREDIENTEN

1 pot pindakaas, 350g, 200 ml lauwwarm water, 2 tl sambal, 2 el ketjap, 2 t knoflook, gesnipperd, 1 tl laos, 1 tl djinten, 2 tl djahe, 2 tl ketoembar, 2 el gula djawa, 1 tl trassi, sap van een halve limoen, 2 el olie

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-08-2017
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  0-10 min.

Satesaus

INGREDIENTEN

6 eetlepels pindakaas, 3 eetlepels bruine suiker, 3eetlepels azijn, 2 theelepels sambal, 2 eetlepels ketjap, 175 cc water

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-06-2013
  •  
  •  0-10 min.

Het geheim van een goede sate.

INGREDIENTEN

1 gesnipperde ui, 6 el pindakaas, 2 tl sambal oelek, 2 tl knoflookpoeder, 3 el ketjap manis, 2 el santen, 1 tl bruine basterdsuiker, 1 tl citroensap, 1 tl ketoembar, ? tl laos.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-01-2001
  • Indonesisch
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 potje pindakaas (aller goedkoopste), 2 dl. ketjap manis, 1 eetl. kethup, 4 tl. suiker, 1 dl. water, 1 tl. sambal, 1 tl. knoflook, 1 tl. djahe, 1 ui

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-06-2003
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Lekkere satesaus

INGREDIENTEN

300ml melk, 4a5 el pindakaas, 1/2 tl knoglookpoeder, 1/2 tl ketoembar, 1/2 tl djintan, 1 tl paprikapoeder, 1/2 tl djahe, 1el sambal,1 tl suiker, maggie, zout,peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-05-2011
  • Wereld
  •  0-10 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

- knoflook, - trassi, - tomatenketchup, - sambal, - citroengras, - palmsuiker, - pindakaas, - ketjap manis

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-08-2008
  • Indonesisch
  •  10-20 min.

INGREDIENTEN

* pot pindakaas, * melk, * 1 teentje knoflook (poeder of vers naar smaak, * ketjap en sambal naar smaak toevoegen.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-08-2004
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.

Een heerlijke pittige satesaus, klaar in een halfuurtje en wekenlang houdbaar

INGREDIENTEN

Pot pindakaas van 700 gr., 1 grote ui, 10 teentjes knoflook, trassie, zoete ketjap, 2 eetlepels suiker, gembersiroop, aziatische kruiden zoals djahe,djinten,serehpoeder,loas,ketoembar, sambal of gemalen peper, olie,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-03-2001
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 ui, gesnipperd, 4 teentjes knoflook, geperst, 2 tl sambal, 1 el olijfolie, 4 el pindakaas (lekkerste is met stukjes noot erin!), 2 el ketjap manis, 2 el bastardsuiker, 2 el azijn, 2 el ketchup, evt. melk

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-03-2012
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Zie bereidingswijze

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-09-1999
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Dit is een heel erg gewild recept, iedereen zal willen weten hoe je het klaarmaakt!

INGREDIENTEN

1 grote pot pindakaas (bij voorkeur Calvi), 3 teentjes knoflook, 2 uien, 1 1/2 dl. sojasaus, 3 dl. bouillon, 9 eetlepels suiker

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-05-1999
  • Chinees
  •  10-20 min.

Uitstekende satesaus ook voor de BBQ

INGREDIENTEN

, 5 deciliter Water, 175 gram pindakaas, 2 eetlepels Olijfolie, 1 eetlepel ciroensap of azijn, 2 eetlepels Ketjap asin, 2 eetlepels Ketjap manis, 1 theelepel Sambal oelek, 1 theelepel Sambal badjak, 1 theelepel Boemboe sate kruiden, 4 eetlepels Bruine suiker, 2 teentjes Knoflook, 1 ui.,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-09-1999
  • Indonesisch
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Lekkere Satesaus, bij kip of bij summer rolls!

INGREDIENTEN

3 el pindakaas, 6 el ketchup, 5 el ketjap (manis), 3 el bruine suiker, 1 el sambal (badjak of brandal), 100 mL water

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-03-2012
  • Aziatisch
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 ui, 1 tl laos, 1 el ketoembar, 1 teentje knoflook, 0,5 tl sambal oelek, 1 stukje trassi, ketjap manis, pindakaas (de goedkoopste die je maar kunt vinden), melk, olijfolie of arachide-olie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-03-1999
  • Indonesisch
  •  10-20 min.

Sate-saus maar dan een beetje ingewikkelder dan normaal gebruikelijk.

INGREDIENTEN

1 pot pindakaas (Calve voor de juiste smaak)3 teentjes knoflook, 1 ui, een theelepel Ketoembar, 1 theelepel Laos, 1/2 theelepel Djinten, een stukje Trassi, 2 Kemerie nootjes, 4 theelepels suiker een beetje zout, water, Sambal, olie en Ketjap manis (Ketjap Medja van Kaki Tiga)

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-12-2001
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

150 gram ongebrande pinda's - 1 eetlepel plantaardige olie - 2 gesnipperde sjalotjes - 1 fijngewreven teentje knoflook - 2 chilipepertjes - 1 blikje gehakte garnalenpasta van 1 cm - 2 eetlepels tamarindesaus - 1,2 dl kokosmelk - 1 eetlepel honing - Voor het opdienen : 4 kipfilets - 1 eetlepel korianderzaad - 2 theelepels venkelzaad - 2 teentjes fijngewreven knoflook - stukje fijngeknipte citroengras van 5 cm - 1/2 theelepel gemberwortelpoeder - 2 theelepels suiker - 1/2 theelepel zout - 2 eetlepels sojasaus - 1 eetlepel sesamolie - sap van 1/2 limoen - blaadjes sla - 1/2 komkommer - 1 limoen in 4 partjes - takjes munt voor garnering,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-10-2004
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Pindakaas, knoflook, 1 eetlepel bruine suiker, 3 eetlepels ketjap, sambal, klein stukje gesnipperde ui, 1 eetlepel azijn, 2 eetlepels zonnebloemolie,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-05-2011
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 rode peper, zaadlijsten verwijderd, 1 cm verse gember, 3 tenen knoflook, 250 g pinda`s, 200 ml kokosmelk, 4 el ketjap manis

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-05-2011
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

- 5 tot 6 grote el pindakaas, - een scheutje ketjap manis, - 1 tl sambal, - 1 beetje suiker (naar smaak), - 2 el fijngesnipperde verse uien, - wat water om alles aan te lengen,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-11-1998
  • Indonesisch
  •  10-20 min.

Recept van Born2cook

INGREDIENTEN

- 200 gram pinda's, - 3 teentjes knoflook, - verse gember, - 3 el sojasaus, - 100 ml kokosmelk, - 3 el rietsuiker, - 1 el tomatenpuree,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-03-2003
  •  
  •  20-30 min.

Lekkere, makkelijke indonesische satesaus Wel Pittig!

INGREDIENTEN

1 zakje Petjil-saus, 1 zakje Lotek-saus, Deze kun je kopen bij iedere toko, 1 teentje knoflook, scheutje zoete kecap, liefst ABC, water

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-07-2002
  • Indonesisch
  •  0-10 min.

Voor circa 3 dl Een eenvoudige Indonesische pindasaus die bij sate of geroosterde vis past.

INGREDIENTEN

1 el olie, 1 kleine gesnipperde ui, 1 1/2 tl chilipoeder, 150 gram pindakaas, 1 el sojasaus, 2 tl bruine basterdsuiker, 1 el citroensap, 25 gr. kokosvet (santen), 1,5 dl heet water

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-10-2000
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Lekkere satesaus snel klaar!

INGREDIENTEN

500 gram pindakaas, 50 gram ongezouten pinda`s, 250 ml melk, Scheutje ketjap manis, Scheutje sojasaus, 1/2 eetlepel sambal radjak, 1/2 eetlepel sambal oelek, 1 theelepel Thaise rode curry pasta, 1/4 theelepel gember poeder, 1 theelepel suiker

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-10-2013
  • Aziatisch
  •  30-60 min.

In het nieuwe kookboek heet dit recept "Pindasaus". Niet dat we het ooit opzoeken onder die naam, want het boek valt automatisch op de goede plaats open vanwege de sausvlekken.

INGREDIENTEN

1 ui, 1 lepel sla- of arachide-olie, 150 gr pindakaas, 1 1/2 dl water of kokosmelk, 15 gr gember (1 nootje), 1 lepel gemberstroop, 1/2 thl sambal, 2 lepels ketjap, 1 laurierblad, 1/2 thl trassi, zout, citroensap of azijn

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-01-2011
  • Indonesisch
  •  10-20 min.

Het basisrecept voor rijsttafel of barbeque

INGREDIENTEN

Olie, twee eetlepels pindakaas, ketjap, knoflook, indische kruiden, 2 dl water

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-01-1999
  • Indonesisch
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

8 eetl pindakaas, 1 middelgrote ui, 1 1/2 teentje knoflook, 1 1/2 theel djahé, 1 1/2 eetl ketjap, 1 1/2 eetl citroen, sambal, zout, water

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-11-2009
  • Indonesisch
  •  0-10 min.

Lekker pittig

INGREDIENTEN

? pot pindakaas, 1 blik kokosmelk, 4 tnt knoflook, 1 ui klein gesnipperd, 5 el ketjap, 1 tl sambal,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-02-2004
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Zelfgemaakt veeeel lekkerder !!

INGREDIENTEN

Olie, knoflook, 2 uien, sojasaus (manis), citroen, 350 gr pindakaas, bruine suiker, - kokosmelk, sambal,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-05-2000
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

5 tenen knoflook, 6 el olie, 2 tl sambal, 6 el bruine basterdsuiker, 2 el pindakaas

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-01-2002
  • Indonesisch
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 sjalotje, 2 tenen knoflook, arachideolie, 2 cm gemberwortel, 1/2 tl laospoeder, mespunt koenjit, 1 tl ketoembar, 1/2 tl djinten, 4 volle el grove pindakaas, 1/2 el bruine suiker, 2-3 el ketjap manis, 2 dl kokosmelk, 1/2 - 1 el citroensap, sambal,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-04-2001
  • Indonesisch
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top