1. Home
  2. Recepten
  3. Satesaus

Satesaus recepten (798) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

TE GEK BAMI SPECIAAL RECEPT

Super heerlijke bami. maak het klaar en je zult het proeven!

INGREDIENTEN

MARINADE: 4 eetlepels ketjap manis: 4 eetlepels tomaten ketchup; 3 theelepels sambal manis of sambal badjak; 1 kleine gesnipperde ui; 2 teentjes knoflook (uitgeperst)). SATE SAUS: 4 grote lepels pindakaas; 1 kopje water; 2 eetlepels ketjap manis; 3 theelepels sambal manis of sambal badjak; 1 eetlepel tomaten ketchup; 2 eetlepels bruine suiker of stroop; 1 scheutje azijn. VERDER: 750 gram kipfilet; 1 pak mie; 3 grote uien; 1 pak verse bamigroenten (250 gr.) ; 6 eetlepels (olijf)olie; 2 grote preien; 250 gr. champignons; 1 zakje gedroogde bami goreng groente; 1 pak kroepoek; 2 bananen

Voorbereiding

Snijd de kipfilet eerst in 16 wat grotere stukken(voor de sate) en de rest van de kip in dobbelsteentjes. Maak de marinade en roer de kipstukjes erdoor heen. Laat ongeveer een half uur de marinade goed in de kip trekken. dan bak je rustig de stukjes kip(eerst beginnen met de wat grotere stukken) en dan de rest van kip, in een koekenpan met een beetje olie erin.Lekker bruin bakken. Draai het gas uit en laat het rustig staan. Zet een grote pan heet water op en breng het water aan de kook. Pak een wok of een grote koekenpan, doe hierin 4 eetlepels olie en daarna de 3 grote gesnipperde uien. Bak ze lichtbruin. Snij de 2 grote preien in ringen. Even wassen en in een vergiet laten uitlekken. Roer ze daarna door de uien. Doe vervolgens de verse bamigroente, gesnipperde champignons en de gedroogde bami goring groente erbij en laat het niet al te gaar worden. Kook de mie 2 minuten korter dan op de verpakking is aangegeven. Roer de mie door de groente en de kip , behalve de grote stukken kip die houden we apart. Laat e.e.a rustig op een laag pitje staan. Maak de satésaus. Als de saus wat te dik is, wat heet water toevoegen en goed doorroeren tot de gewenst dikte bereikt is. Rijg dan de 16 grotere stukken aan 4 saté stokjes en verwarm ze nog even in de magnetron.

  • Chinees
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-09-2008
  • Chinees
  •  20-30 min.

DE sate-saus van mijn moeder

Een overheerlijk ouderwets recept wat mijn moeder ooit eens van een echt oud Indonesich vrouwtje heeft gekregen, lekkerder kan bijna niet!!

INGREDIENTEN

- halve pot pindakaas, - 3 dl. kokend water, - 5 el. ketjap manis zoet, - 1 el. azijn, - 1,5 el. suiker, - 1 ui, - 1 teentje knoflook (mag meer), - 1 thl. ketoembar, - 1 thl. djintam, - 1 thl. laos, - 1 thl. sambal

  • Indonesisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-11-2004
  • Indonesisch
  •  20-30 min.

satesaus

Recept van mijn schoonmoeder(!). Ik vind dit nog steeds een van de lekkerste satesauzen.

INGREDIENTEN

2 Uien. 4 Teentjes knoflook. 1 Theelepel sambal. 1 Eetlepel olie. 4 Eetlepels pindakaas. 2 eetlepels ketjap. 2 Theelepels suiker. 2 Eetlepels citroensap. 4 d. Water. 50 gr. Boter.

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-06-1999
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Satésaus

Satésaus, of pindasaus, een hele simpele saus om te maken, maar heerlijk bij veel gerechten. Het prettige aan satésaus is dat het bijna niet kan mislukken. Het belangrijkste is om de juiste basisingrediënten toe te voegen, verder is het voornamelijk een kwestie van smaak. Ikzelf vind het prettig als er veel smaken terug komen: zoet, zuur, zout en pittig. Hou je van pittig? Dan voer je de hoeveelheid sambal op. Een zoetekauw? Een schepje suiker doet wonderen. En vind je hem een beetje flauw? Wat zout kan dit makkelijk oplossen. Is de saus iets te zoet en plat van smaak? Voeg dan nog een scheutje azijn of tamarindepasta toe voor een goede saus. Het perfecte recept bestaat simpelweg niet, omdat iedereen een andere smaak heeft en van een meer zoete, pittige of romige saus houdt. Daarom is dit recept zo ingestoken dat je vanuit het basisrecept kan variëren. Probeer het uit en ontdek wat jij het lekkerste vindt!

INGREDIENTEN

5 el pindakaas (mag hele goedkope zijn), 1 klein blikje tomatenpuree, 3 el ketjap manis (zoet), 2 tl sambal of 1 fijngesneden rode peper of ¾ tl cayennepeper, 100 ml water, 1 el azijn of tamarindepasta, , Eventueel als toevoeging:, , 1 tl laos, , 1 tl komijn, , 1 el (palm)suiker, , versgemalen zwarte peper en zeezout naar smaak

  • Indonesisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-10-2011
  • Indonesisch
  •  0-10 min.

Satesaus

Errug simpel en veel lekkerder dan die van de supermarkt

INGREDIENTEN

Per persoon: 1 eetlepel pindakaas, 2 theelepels basterdsuiker, halve eetlepel azijn, 1 eetlepel ketjap manis, halve eetlepel ketchup, 1 theelepel sambal oelek, halve eetlepel bawang goreng (gebakken uitjes), knoflook naar smaak toevoegen

  • Indonesisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-10-1998
  • Indonesisch
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Satésaus

Indonesische Satésaus

INGREDIENTEN

4 volle eetlepels pindakaas, 2 teentjes knoflook, 1 ui, 1 deciliter (soja-)melk, of vleesbouillon of water, 2 eetlepels ketjap manis, 4 theelepels citroensap, 4 eetlepels suiker, 3 theelepels sambal oelek, zout naar smaak, gemberpoeder

  • Indonesisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-04-2003
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Satesaus

Overheerlijke satesaus!!!!

INGREDIENTEN

*4 volle eetlepels pindakaas (geen calve), *1/2 mok melk, *1/2 mok water, *2 eetl. zoete ketjapsaus (evt. meer toevoegen), *2 eetl. vloeibare sambalsaus (evt. meer toevoegen), *knoflookpoeder, *2 theel. bruine basterdsuiker

  • Indonesisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-12-2003
  • Indonesisch
  •  0-10 min.

Satesaus

De perfecte satesaus ( al zeg ik het zelf...)

INGREDIENTEN

- 1 pot pindakaas, - halve liter volle melk, - 4 knoflookteentjes, geperst, - eetlepel sambal, - halve kop citroenssap, - pakje cocosmelk of 50 gram santen, - 2 theelepels komijn/djinten, - 1 kop ketjap, - 3 eetlepels bruine basterdsuiker, - 2 theelepels gemberpoeder,

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-08-2002
  •  
  •  10-20 min.

Satesaus

Zachte satesaus met pindakaas, azijn, ketchap etc.

INGREDIENTEN

Half kuipje satesaus, half potje pindakaas, doosje champignons, rode paprika, grote ui, twee teentjes knoflook, scheut azijn, 5 eetlepels ketchap, even zoveel ketchup en water.

  • Indonesisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-01-1999
  • Indonesisch
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Satesaus

Ja! Dit maak je dus makkelijk zelf, heerlijk!

INGREDIENTEN

1 pot pindakaas, 350g, 200 ml lauwwarm water, 2 tl sambal, 2 el ketjap, 2 t knoflook, gesnipperd, 1 tl laos, 1 tl djinten, 2 tl djahe, 2 tl ketoembar, 2 el gula djawa, 1 tl trassi, sap van een halve limoen, 2 el olie

  • Indonesisch Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-08-2017
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  0-10 min.

Satesaus

Hier ben ik dus heel eigenwijs in, luie Indo zoekt lekkere saus, saus was niet goed genoeg, dus ik heb er mijn eigen draai aan gegegeven.

INGREDIENTEN

Een pakje(kant en klaar)vloeibare Satesaus van Knorr, 1 teentje knoflook geperst, 1 ui heel fijn gesnipperd, 1 grote theelepel Sambal Oelek, Scheutje ketjap Manis, Curry kruiden ketchup, Gebakken/Gefrituurde uitjes.

  • Indonesisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-09-2004
  • Indonesisch
  •  0-10 min.

Satesaus

Satesaus

INGREDIENTEN

6 eetlepels pindakaas, 3 eetlepels bruine suiker, 3eetlepels azijn, 2 theelepels sambal, 2 eetlepels ketjap, 175 cc water

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-06-2013
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Satesaus

Lekkere Satesaus, bij kip of bij summer rolls!

INGREDIENTEN

3 el pindakaas, 6 el ketchup, 5 el ketjap (manis), 3 el bruine suiker, 1 el sambal (badjak of brandal), 100 mL water

  • Aziatisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-03-2012
  • Aziatisch
  •  0-10 min.

Satesaus

Het geheim van een goede sate.

INGREDIENTEN

1 gesnipperde ui, 6 el pindakaas, 2 tl sambal oelek, 2 tl knoflookpoeder, 3 el ketjap manis, 2 el santen, 1 tl bruine basterdsuiker, 1 tl citroensap, 1 tl ketoembar, ? tl laos.

  • Indonesisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-01-2001
  • Indonesisch
  •  0-10 min.

Satesaus

Een heerlijke pittige satesaus, klaar in een halfuurtje en wekenlang houdbaar

INGREDIENTEN

Pot pindakaas van 700 gr., 1 grote ui, 10 teentjes knoflook, trassie, zoete ketjap, 2 eetlepels suiker, gembersiroop, aziatische kruiden zoals djahe,djinten,serehpoeder,loas,ketoembar, sambal of gemalen peper, olie,

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-03-2001
  •  
  •  20-30 min.

Satesaus

Satesaus

INGREDIENTEN

6 eetlepels pindakaas, 3 eetlepels bruine suiker, 3eetlepels azijn, 2 theelepels sambal, 2 eetlepels ketjap, 175 cc water

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-06-2013
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

satesaus

Lekkere satesaus

INGREDIENTEN

300ml melk, 4a5 el pindakaas, 1/2 tl knoglookpoeder, 1/2 tl ketoembar, 1/2 tl djintan, 1 tl paprikapoeder, 1/2 tl djahe, 1el sambal,1 tl suiker, maggie, zout,peper

  • Wereld
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-05-2011
  • Wereld
  •  0-10 min.

satesaus

Uitstekende satesaus ook voor de BBQ

INGREDIENTEN

, 5 deciliter Water, 175 gram pindakaas, 2 eetlepels Olijfolie, 1 eetlepel ciroensap of azijn, 2 eetlepels Ketjap asin, 2 eetlepels Ketjap manis, 1 theelepel Sambal oelek, 1 theelepel Sambal badjak, 1 theelepel Boemboe sate kruiden, 4 eetlepels Bruine suiker, 2 teentjes Knoflook, 1 ui.,

  • Indonesisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-09-1999
  • Indonesisch
  •  10-20 min.

Satesaus

INGREDIENTEN

* pot pindakaas, * melk, * 1 teentje knoflook (poeder of vers naar smaak, * ketjap en sambal naar smaak toevoegen.

  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-08-2004
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.

satesaus

Lekkere, makkelijke indonesische satesaus Wel Pittig!

INGREDIENTEN

1 zakje Petjil-saus, 1 zakje Lotek-saus, Deze kun je kopen bij iedere toko, 1 teentje knoflook, scheutje zoete kecap, liefst ABC, water

  • Indonesisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-07-2002
  • Indonesisch
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Satesaus

INGREDIENTEN

- knoflook, - trassi, - tomatenketchup, - sambal, - citroengras, - palmsuiker, - pindakaas, - ketjap manis

  • Indonesisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-08-2008
  • Indonesisch
  •  10-20 min.

Satesaus

INGREDIENTEN

1 potje pindakaas (aller goedkoopste), 2 dl. ketjap manis, 1 eetl. kethup, 4 tl. suiker, 1 dl. water, 1 tl. sambal, 1 tl. knoflook, 1 tl. djahe, 1 ui

  • Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-06-2003
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Satesaus

INGREDIENTEN

1 ui, gesnipperd, 4 teentjes knoflook, geperst, 2 tl sambal, 1 el olijfolie, 4 el pindakaas (lekkerste is met stukjes noot erin!), 2 el ketjap manis, 2 el bastardsuiker, 2 el azijn, 2 el ketchup, evt. melk

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-03-2012
  •  
  •  0-10 min.

Satesaus

Een hele makkelijke snelle satesaus die echt heerlijk is.

INGREDIENTEN

Natte kruiden - daarmee bedoel ik een kant en klare boemboe kruidenmix in een zakje, die ik altijd bij C1000 haal. Ze zijn er in diverse smaken., Pindakaas

  • Indonesisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-04-2000
  • Indonesisch
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Satesaus

Lekkere satesaus snel klaar!

INGREDIENTEN

500 gram pindakaas, 50 gram ongezouten pinda`s, 250 ml melk, Scheutje ketjap manis, Scheutje sojasaus, 1/2 eetlepel sambal radjak, 1/2 eetlepel sambal oelek, 1 theelepel Thaise rode curry pasta, 1/4 theelepel gember poeder, 1 theelepel suiker

  • Aziatisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-10-2013
  • Aziatisch
  •  30-60 min.

sate-saus

Dit is een heel erg gewild recept, iedereen zal willen weten hoe je het klaarmaakt!

INGREDIENTEN

1 grote pot pindakaas (bij voorkeur Calvi), 3 teentjes knoflook, 2 uien, 1 1/2 dl. sojasaus, 3 dl. bouillon, 9 eetlepels suiker

  • Chinees
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-05-1999
  • Chinees
  •  10-20 min.

Sate-saus

De lekkerste zelfgemaakte sate-saus

INGREDIENTEN

- klein potje pindakaas, - 1 el slaolie, - 1 ui, - 2 a 3 tl sambal, - 2 el ketjap, - teentje knoflook, - mespuntje ketoembar, - 1 el bruine basterdsuiker, - citroensap, - melk.

  • Indonesisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-10-1999
  • Indonesisch
  •  10-20 min.

Satesaus

INGREDIENTEN

150 gram ongebrande pinda's - 1 eetlepel plantaardige olie - 2 gesnipperde sjalotjes - 1 fijngewreven teentje knoflook - 2 chilipepertjes - 1 blikje gehakte garnalenpasta van 1 cm - 2 eetlepels tamarindesaus - 1,2 dl kokosmelk - 1 eetlepel honing - Voor het opdienen : 4 kipfilets - 1 eetlepel korianderzaad - 2 theelepels venkelzaad - 2 teentjes fijngewreven knoflook - stukje fijngeknipte citroengras van 5 cm - 1/2 theelepel gemberwortelpoeder - 2 theelepels suiker - 1/2 theelepel zout - 2 eetlepels sojasaus - 1 eetlepel sesamolie - sap van 1/2 limoen - blaadjes sla - 1/2 komkommer - 1 limoen in 4 partjes - takjes munt voor garnering,

  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-10-2004
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

sate-saus

Sate-saus maar dan een beetje ingewikkelder dan normaal gebruikelijk.

INGREDIENTEN

1 pot pindakaas (Calve voor de juiste smaak)3 teentjes knoflook, 1 ui, een theelepel Ketoembar, 1 theelepel Laos, 1/2 theelepel Djinten, een stukje Trassi, 2 Kemerie nootjes, 4 theelepels suiker een beetje zout, water, Sambal, olie en Ketjap manis (Ketjap Medja van Kaki Tiga)

  • Indonesisch Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-12-2001
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  0-10 min.

Sate-saus

Een door iedereen gemakkelijk klaar te maken sate-saus. Echter, als iemand een nog lekkerder recept kent, dan altijd daarvoor in.

INGREDIENTEN

1 kleine ui, 1 teentje knoflook, 1 kopje santen, 2 eetlepels suiker, 1 afgestreken eierlepel sambal oelek (1 theelepel als het te pittg wordt), 2 1/2 lepel pindakaas (geen dure, neem een goedkope, dat is het beste), olie, Ketjap Manis.

  • Indonesisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-02-1999
  • Indonesisch
  •  10-20 min.

Satesaus

INGREDIENTEN

1 ui, 1 tl laos, 1 el ketoembar, 1 teentje knoflook, 0,5 tl sambal oelek, 1 stukje trassi, ketjap manis, pindakaas (de goedkoopste die je maar kunt vinden), melk, olijfolie of arachide-olie

  • Indonesisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-03-1999
  • Indonesisch
  •  10-20 min.

Satésaus

INGREDIENTEN

1 rode peper, zaadlijsten verwijderd, 1 cm verse gember, 3 tenen knoflook, 250 g pinda`s, 200 ml kokosmelk, 4 el ketjap manis

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-05-2011
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Satesaus

Lekkere satesaus zoals ik hem heb leren maken

INGREDIENTEN

2 a 3 uien, 6 tenen knoflook, 1 potje gemberbolletjes, Ketjap, Sambal, Gula Djawa ( Of bruine suiker ) Limoensap, 2 blokken santen / 2 flesjes Kokosmelk, 2 Potten Pindakaas

  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-06-2013
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Satésaus

In het nieuwe kookboek heet dit recept "Pindasaus". Niet dat we het ooit opzoeken onder die naam, want het boek valt automatisch op de goede plaats open vanwege de sausvlekken.

INGREDIENTEN

1 ui, 1 lepel sla- of arachide-olie, 150 gr pindakaas, 1 1/2 dl water of kokosmelk, 15 gr gember (1 nootje), 1 lepel gemberstroop, 1/2 thl sambal, 2 lepels ketjap, 1 laurierblad, 1/2 thl trassi, zout, citroensap of azijn

  • Indonesisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-01-2011
  • Indonesisch
  •  10-20 min.

Sate-saus

INGREDIENTEN

- 5 tot 6 grote el pindakaas, - een scheutje ketjap manis, - 1 tl sambal, - 1 beetje suiker (naar smaak), - 2 el fijngesnipperde verse uien, - wat water om alles aan te lengen,

  • Indonesisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-11-1998
  • Indonesisch
  •  10-20 min.

Satesaus

INGREDIENTEN

Zie bereidingswijze

  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-09-1999
  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Satésaus

INGREDIENTEN

Pindakaas, knoflook, 1 eetlepel bruine suiker, 3 eetlepels ketjap, sambal, klein stukje gesnipperde ui, 1 eetlepel azijn, 2 eetlepels zonnebloemolie,

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-05-2011
  •  
  •  10-20 min.

Satesaus

Recept van Born2cook

INGREDIENTEN

- 200 gram pinda's, - 3 teentjes knoflook, - verse gember, - 3 el sojasaus, - 100 ml kokosmelk, - 3 el rietsuiker, - 1 el tomatenpuree,

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-03-2003
  •  
  •  20-30 min.

satesaus

Voor circa 3 dl Een eenvoudige Indonesische pindasaus die bij sate of geroosterde vis past.

INGREDIENTEN

1 el olie, 1 kleine gesnipperde ui, 1 1/2 tl chilipoeder, 150 gram pindakaas, 1 el sojasaus, 2 tl bruine basterdsuiker, 1 el citroensap, 25 gr. kokosvet (santen), 1,5 dl heet water

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-10-2000
  •  
  •  0-10 min.

Satesaus

INGREDIENTEN

8 eetl pindakaas, 1 middelgrote ui, 1 1/2 teentje knoflook, 1 1/2 theel djahé, 1 1/2 eetl ketjap, 1 1/2 eetl citroen, sambal, zout, water

  • Indonesisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-11-2009
  • Indonesisch
  •  0-10 min.

Satesaus

Lekker pittig

INGREDIENTEN

? pot pindakaas, 1 blik kokosmelk, 4 tnt knoflook, 1 ui klein gesnipperd, 5 el ketjap, 1 tl sambal,

  • Indonesisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-02-2004
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
Nieuwste satesaus recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top