1. Home
  2. Recepten
  3. Sashimi

Sashimi recepten (65) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Sashimi

Zalm of tonijn

INGREDIENTEN

225 gram rauwe tonijn; of rauwe zalmfilet 1/2 ~daikonwortel , fijngeraspt -saus------------------------------ 6 eetlepels ~sojasaus 3 eetlepels vers citroensap

Bereidingswijze

Ontvel de vis, leg hem in een vergiet en giet er kokend water over. De vis wordt dan niet gaar. Doe hem meteen over in ijskoud water. Dep de vis droog en snijd hem tegen de draad in in 1 cm dikke plakjes. Schik de daikonwortel in bergjes in 4 kommen. Leg de vis tegen de daikon aan. Vermeng sojasaus en sitroensap en verdeel de saus over 4 kleine kommetjes. Serveer.

  • Japans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-06-1999
  • Japans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Sashimi

Japans gerecht van rauwe vis

INGREDIENTEN

Verse vis 500 gr, (tonijn,zalm,makreel,zeeforel etc.), Shoyu (japanse sojasaus), Wasabi(mierikswortelpasta)

  • Japans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-10-2000
  • Japans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Sashimi

Superverse zalm en tonijn met sojasaus en wasabi.

INGREDIENTEN

200 g verse zalmfilet, in ca.20 blokjes, 200 g verse tonijnfilet, in ca. 20 blokjes, 150 ml. sojasaus, wasabi (hete Japanse mierikswortelcre)

  • Japans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-04-2014
  • Japans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Sashimi

Rauwe vis

INGREDIENTEN

8 tongfilets, 1 krop sla, sausjes:, 1. 1 ei, 1 eetlepel sojasaus, 2. 1 dl bouillon, 1 eetlepel sojasaus, radijs, 1 eetlepel sherry, 3. 3 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel azijn, 1 theelepel suiker, 1 t-, heelepel knoflooksap, 1 afgestreken theelepel ve-tsin, 1 theelepel, sesamzaadjes,

  • Japans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-01-2000
  • Japans Voorgerecht
  •  10-20 min.

sashimi

  • Joods Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-12-2009
  • Joods Voorgerecht
  •  0-10 min.

Sashimi van sint-jakobsschelpen

Japans Koken - Judith Ferguson

INGREDIENTEN

4 grote sint-jakobsschelpen; of, 8 kleine sint-jakobsschelpen, 4 shisobladeren; of, verse pepermuntblaadjes, 2 eetlepels wasabi; of, mierikswortelpoeder, -saus-, 6 eetlepels lichte sojasaus, 2 eetlepels vers citroensap, ,

  • Japans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-01-2003
  • Japans Voorgerecht
  •  20-30 min.

sashimi 1

Witvisrolletjes met bieslook. Erg lekker en zo klaar. Even oefenen met oprollen, maar de tweede keer kan iedereen het! Serveer ze in combinatie met Sashimi 2 en 3, telkens 1 of 2 per persoon!(recept is voor 8 rolletjes)

  • Japans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-04-2001
  • Japans
  •  0-10 min.

Sashimi van sint-jakobsschelpen

INGREDIENTEN

4 grote sint-jakobsschelpen; of, 8 kleine sint-jakobsschelpen, 4 shisobladeren; of, verse pepermuntblaadjes, 2 eetlepels wasabi; of, mierikswortelpoeder, -saus-, 6 eetlepels lichte sojasaus, 2 eetlepels vers citroensap,

  • Japans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-03-2002
  • Japans
  •  0-10 min.

Sashimi Saus

Lekkere saus om verse rauwe vis e.d. in te dopen

INGREDIENTEN

2 dl. kikkoman soyasaus, sap van een halve limoen, geperste knoflook, iets sesamolie, iets gembersiroop, theelepel wasabi poeder of pasta,

  • Japans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-12-1999
  • Japans
  •  0-10 min.

Sashimi van sint-jakobsschelpen

INGREDIENTEN

4 grote sint-jakobsschelpen; of, 8 kleine sint-jakobsschelpen, 4 shisobladeren; of, verse pepermuntblaadjes, 2 eetlepels wasabi; of, mierikswortelpoeder, -saus-, 6 eetlepels lichte sojasaus, 2 eetlepels vers citroensap,

  • Japans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-11-2002
  • Japans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Sashimi salade

Veldsla salade met rauwe stukjes zalm, avocado, en komkommer. De smaak komt helemaal los door een klein beetje wasabi, sojasaus en sesamzaadjes.

INGREDIENTEN

175 gram rauwe zalm, 1 Halve komkommer, 2 (eetrijpe)Avocado`s, 75 gram veldsla, Sojasaus, Wasabi, Sesamzaadjes, Zout

  • Japans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-12-2011
  • Japans
  •  0-10 min.

sashimi van zalm

Niet helemaal echt japans, maar wel erg lekker voor erbij.

INGREDIENTEN

Zalmmoot, knoflook, rode peper, bosui, arachideolie, sesamolie.

  • Japans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-12-2003
  • Japans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Tonijn Sashimi

INGREDIENTEN

250 gram rauwe tonijn; gefileerd, 1 deciliter lichte ~sojasaus, ~rijstnoedels,als garnering

  • Japans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-06-1999
  • Japans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Salade met sashimi

Japanse salade met zalm

INGREDIENTEN

1 eetlepel sesamzaadjes, 2 eetlepels sojasaus (kikkoman), 1 a 2 eetlepels citroensap, 1 eetlepel medium dry sherry, 1/2 eetlepel sesamolie, 250 gr zalmfilet (een dik stuk snijdt makkelijker), 6 eetlepels rijstazijn, gemengde sla (frisee, veld, etc), voor garnering partjes citroen

  • Japans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-05-2001
  • Japans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Zeewiersalade met Sashimi

Daniel Green verteld in 'Het Paleo Kookboek' het volgende: 'Ik heb mijn eerste sashimisalade ongeveer 10 jaar geleden geget en toenik bij Tokyo Joe's in Hong Kong was. Ik was meteen een fan.De salade staat tegenwoordig bij veel restaurants op het menu.Deze versie is lekker en eenvoudig zelf te maken.'

INGREDIENTEN

Voor de salade, 150 g gemengde saladeblaadjes (waaronder rucola), 1 avocado, in plakken, 4 velletjes zeewier (nori), in stukjes gescheurd, 12 kerstomaatjes, gehalveerd, 1 el olijfolie, 3 el sesamzaad, 300 g tonijnsteak (sashimi-kwaliteit, vraag aan de visboer), 300 g zalmfilet zonder huid, , voor de dressing, 4 el sesamolie, sap van 1 citroen, 1 tl wasabi, 2 el olijfolie

  • Japans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-11-2014
  • Japans
  •  20-30 min.

Sashimi van inktvis

Japans Koken - Judith Ferguson

INGREDIENTEN

1 inktvis; schoongemaakt, 1 wortel; fijngeraspt, -saus-, 1 deciliter sojasaus, 1 mespuntje wasabi, 4 dilletakjes; als garnering, ,

  • Japans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-01-2003
  • Japans Voorgerecht
  •  20-30 min.

sashimi van haring

Amuse

INGREDIENTEN

8 haringfilets - druivenbladeren - lente-ui - sojasaus - wasibi

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-01-2000
  •  
  •  10-20 min.

Sashimi 2

Inktvisrolletjes met nori en komkommer. recept voor 8 rolletjes!

INGREDIENTEN

250 gr. inktvis2 vellen nori (zeewiervellen, te koop bij de toko)100 gr. komkommer

  • Japans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-04-2001
  • Japans
  •  0-10 min.

Zalm Sashimi

Zalm met lauwe courgette en wortel-alfalfasalade

INGREDIENTEN

1 courgette ca. 250 gr, zout, 1 kl. winterwortel ca. 200 gr. 1 1/2 el azijn. 1 tl suiker, 50 gr. alfalfa, 1 blik rode zalm, 3 el ketjap manis, 2 el citroensap, 2 el olie, mespuntje gemberpoeder.

  • Japans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-10-2003
  • Japans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Sashimi van Tonijn

INGREDIENTEN

250 gram tonijn, pesto, rucola, snufje zout(zeezout), snufje peper, cherry tomaatjes, 1 mandarijn, 1 grapefruit, 1 limoen,

  • Japans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-11-2013
  • Japans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Sashimi 3

Tonijnrolletjes met nori; recept voor 8 rolletjes

INGREDIENTEN

2 vellen nori250 gr. verse tonijn

  • Japans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-04-2001
  • Japans
  •  0-10 min.

Tonijn sashimi

INGREDIENTEN

250 gram rauwe tonijn; gefileerd, 1 deciliter lichte sojasaus, rijstnoedels; als garnering,

  • Japans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-03-2002
  • Japans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Tonijn sashimi

INGREDIENTEN

250 gram rauwe tonijn; gefileerd, 1 deciliter lichte sojasaus, rijstnoedels; als garnering,

  • Japans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-11-2002
  • Japans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Sashimi van vis

INGREDIENTEN

100 gr zalm, 100 gr kabeljauw, 100 gr baars, 100 gr langoustines, 2 blaadjes nori, preischeuten, sesamzaad, maanzaad., Saus 1 :, 1 eetlepel groene mosterd, 1 eetlepel sake, 6 eetlepels sojaolie., Saus 2 :, 1 eetlepel oystersaus, 1 eetlepel sojasuas, 1 eetlepel balsamico azijn, 6 eetlepels sojaolie., Saus 3 :, 1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel olijfolie.

  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-07-2002
  • Belgisch
  •  20-30 min.

sashimi van tonijn

Amuse

INGREDIENTEN

160 gr. verse tonijn - sojasaus - wasibi - eetbare bloemen

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-01-2000
  •  
  •  10-20 min.

Sashimi van zalm

INGREDIENTEN

400 gr verse zalm, 4 toasten, 4 eetlepels sojasaus, 3 eetlepels balsamico-azijn, 5 eetlepels Vandemoortele maisolie, Japanse mierikswortelsaus, 1 eetlepel sesamzaad, veldsla, kervel of koriander.

  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-07-2002
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Sashimi van inktvis

INGREDIENTEN

1 inktvis; schoongemaakt, 1 wortel; fijngeraspt, -saus-, 1 deciliter sojasaus, 1 mespuntje wasabi, 4 dilletakjes; als garnering,

  • Japans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-03-2002
  • Japans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Sashimi van inktvis

INGREDIENTEN

1 inktvis; schoongemaakt, 1 wortel; fijngeraspt, -saus-, 1 deciliter sojasaus, 1 mespuntje wasabi, 4 dilletakjes; als garnering,

  • Japans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-11-2002
  • Japans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Sashimi Nieuwe Stijl

Rauwe witvis wordt overgoten met een heet oliemengsel en gaart slechts een heel klein beetje. Subliem recept van topkok Nobu Matsuhisa.

INGREDIENTEN

- 500 gram zeer verse witvis (tong), - 1theelepel geraspte knoflook, - twee theelepels dunne verse gemberstaafjes, - twee theelepels geroosterd wit sesamzaad, - bieslooksnippers, - 3 eetlepels + 1 theelepel sap van yuzovrucht*, - 3 eetlepels + 1 theelepel sojasaus, - 6 eetlepels goede olijfolie, - 2 theelepels sesamolie*yuzo is een Japanse citrusvrucht. Behalve dat deze moeilijk verkrijgbaar is, is het ook nog eens peperduur. Een goed alternatief is om grapefruitsap met citroensap te mengen (verhouding schat ik in op 3 eetlepels grapefruitsap met 1 eetlepel citroensap: hieruit haal je de benodigde 3 eetlepels + 1 theelepel sap zoals in het recept aangegeven).

  • Japans Tussengerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-02-2004
  • Japans Tussengerecht
  •  0-10 min.

Cappuccino Van Sashimi Van Zalm

Cappuccino van sashimi van zalm met kamillethee,basilicum en gefrituurde groenten

INGREDIENTEN

250 gr rauwe zalm,1 eetlepel sesamzaad,1 eetlepel oestersaus,1 eetlepel citroensap,250 ml kippebouillon,2 eetlepels kamille theeof 10 verse kamille bloempjes,bosje bielook,8 blaadjes basilicum,8 eetlepels zure room,1 eetlepel witte wijn azijn 1 eettlepel water 1 eetlepel suiker,1/2 courgette,1 wortel,1/2 rode biet,1/2 wit van prei en 1 appel

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-04-2000
  •  
  •  20-30 min.

Sashimi van tonijn met soja

Zeer eenvoudig te bereiden gerechtje van de bekendste navolger van Ferran Adria, Carles Abellan van restaurant Comerc in Barcelona

INGREDIENTEN

150 gram tonijnfilet; 5 cl sojasaus; 5 cl zonnebloemolie; 20 sojascheuten; cocktailprikkers; sesamolie,

  • Spaans Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-11-2003
  • Spaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Koude risotto met sashimi van dorade

Een feestelijk voorgerecht dat niet alleen mooi oogt, maar ook lekker smaakt 

INGREDIENTEN

100 gr risottorijst, 1 bussel lente-ui, het groen, 1 handje korianderblaadjes, fijngehakt, 1 dorade, 2 el misopasta, 1 citroen, wasabi, sojasaus, kaviaar (optioneel), olijfolie

  • Aziatisch Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-12-2017
  • Aziatisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

Salade Met Sashimi Van Tonijn

INGREDIENTEN

Ingredienten: 250 gram verse tonijnfilet, 1 sjalotje, ? theelepel geraspte verse gember, 1/3 kop japanse sojasaus, 1/3 kop citroensap, 1/3 kop olijfolie, 1 medium rijpe avocado, gemengde salade, 1 rode ui, 1 bakje daikon kers, peper uit de molen, 1 tomaat, ,

  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-08-2000
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Zalm of tonijn sashimi

INGREDIENTEN

225 gram rauwe tonijn; of rauwe zalmfilet, 1/2 daikonwortel; fijngeraspt, -saus-, 6 eetlepels sojasaus, 3 eetlepels vers citroensap,

  • Japans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-11-2002
  • Japans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Sashimi runder entrecote

INGREDIENTEN

400 gr Een hele runder entrecote, 1 st Rettich, 1 bos Tsai Soy (Chinese bieslook), 2 dl Soja saus, 2 dl Mirin (Japanse kookwijn), 2 dl Rijst azijn, , Marinade Entrecote, 1 st Sjalot (schoon), 1/2 st Limoen, 1/2 st Knoflook, 1/4 st Rode peper, 2 dl Witte wijn, 2 dl Soja saus,

  • Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-06-2009
  • Voorgerecht
  •  60-120 min.

Zalm of tonijn sashimi

INGREDIENTEN

225 gram rauwe tonijn; of rauwe zalmfilet, 1/2 daikonwortel; fijngeraspt, -saus-, 6 eetlepels sojasaus, 3 eetlepels vers citroensap,

  • Japans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-03-2002
  • Japans
  •  0-10 min.

Sashimi van zalm op witloofblaadjes

Makkelijk en lekker voorgerecht met een Japanees accent !

INGREDIENTEN

-2 stronkjes witloof, -1/2 th lepel wasabi, -100 g zalmfilet (bij voorkeur van het haasje), -1 el zalmeitjes, -verse dille, VOOR DE SAUS:, -1 dl lichte mayonaise, -1 el rijstazijn, -2 el sake of droge sherry, -sap van 1/2 limoen, -2 el Japanse sojasaus, -peper en zout

  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-11-2003
  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Overheerlijke tarbot sashimi salade met wasabi

Deze salade heb ik gemaakt als voorgerecht bij een Japans menu. Het staat zo op tafel en het is echt heerlijk! De moeite waard om eens uit te proberen. Je kunt het zelf eenvoudig pittiger (of minder natuurlijk) door meer wasabi toe te voegen. Eet smakelijk!

INGREDIENTEN

- 400 gram dikke tarbotfilet zonder vel, - 300 gram gemende slabladeren, - 8 radijsjes in dunne plakjes, , De dressing:, - 25 gram rucola, - 50 gram komkommer, - 6 el rijstazijn, - 5 el olijfolie, - 1 tl zout, - 1 el wasabi uit een tube

  • Japans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-04-2009
  • Japans
  •  10-20 min.

Mindblowing Hawaiiaanse sashimi in wasabi-soja-roomsaus

Als je echt indruk wilt maken is dit recept de manier! Je kunt de tonijn ook vervangen door ossenhaas. Je waant je oprecht in Hawaii.

INGREDIENTEN

Voor de wasabi-soja-roomsaus:, , olie, 1 sjalotje, fijn gehakt, stukje fijngehakte gemberwortel van ca 4 cm, 1 glas witte wijn, sap van 1 limoen, 1 dl (100 ml) slagroom), 100 gram boter, 3 eetlepels zoete chilisaus, 1/2 eetlepel wasabi pasta, 6 eetlepels japanse sojasaus, , Voor de sushirollen:, 2 velletjes nori (gedroogd japans zeewier), 30 gram rucola, 4 eetlepels gekookte sushirijst (+ mirin), 1 pakje paneermeel, 300 gram verse tonijn vd visboer, 1 pakje japans tempurabeslag (grote supermarkt of toko), olie om te frituren, grof zeezout,

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-03-2012
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Sashimi van Runder Entrecote. Daikon en Tai-Soy salade

INGREDIENTEN

400 gr Een hele runder entrecote, 1 st Rettich, 1 bos Tsai Soy (Chinese bieslook), 2 dl Soja saus, 2 dl Mirin (Japanse kookwijn), 2 dl Rijst azijn, , Marinade Entrecote, 1 st Sjalot (schoon), 1/2 st Limoen, 1/2 st Knoflook, 1/4 st Rode peper, 2 dl Witte wijn, 2 dl Soja saus

  • Aziatisch Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-05-2009
  • Aziatisch Voorgerecht
  •  60-120 min.

Sashimi volgens de regels van de kunst

Makkelijk zelf te bereiden aan de hand van het recept van chef Ivan Verhelle. Verhelle is een klassiek geschoolde chef die van jong af een grote voorliefde kende voor de Oosterse keuken. Na zijn opleiding in België gaat hij samen met zijn vrouw voor enkele jaren naar Japan, waar hij wordt ingeleid in de Japanse keuken en zich specialiseert in de teppanyaki.Enkele jaren later opent hij, samen met zijn vrouw en zijn Japanse souschef, het toprestaurant Tanuki in Brugge, wat als één van de beste Japanse restaurants van belgië mag beschouwd worden. 

INGREDIENTEN

600 g superverse vis (tonijn, zeebaars en/of zalm), 100 g witte ramanas of daikon, geschild & in heel fijne julienne, 1 wortel, in heel fijne julienne, 1/4 komkommer, in dunne plakjes gesneden, 4 blaadjes groene shiso (Japanse netel), gewassen, 10 g gedroogde wakame (zeewier), geweekt & uitgeperst, 4 blaadjes rode shiso, gewassen, 30 g geraspte wasabi of wasabi-pasta, 4 kleine takjes peterselie, , voor de dipsaus: lichte Japanse sojasaus

  • Japans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-04-2016
  • Japans Voorgerecht
  •  20-30 min.
Sashimi

Sashimi

Sashimi is een Japans gerecht met rauwe vis. De rauwe vis is in hele dunne reepjes gesneden. De sashimi wordt vaak geserveerd met verschillende Japanse sauzen zoals wasabi (pas op: erg heet!) sojasaus, gember en ponzu. Sashimi doet misschien denken aan sushi, toch is het volgens kenners een heel ander gerecht. Wel worden beiden vaak in hetzelfde restaurant geserveerd. Traditioneel hoort sashimi met stokjes gegeten te worden. Koop eens verse rauwe vis en probeer dit gerecht eens zelf te maken, kijk wel uit met het scherpe mes. Koop er Japanse eetstokjes bij en probeer het hiermee netjes op te eten, dit levert vast een gezellige avond op.

Nieuwste sashimi recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top