Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

5 saotosoep recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Bewerkelijke,maar erg smakelijke surinaamse soep

INGREDIENTEN

Voor de bouillion:*1 soepkip*1 ui*3 tenen knoklook*2 schijfjes laoswortel(mag ook gemberwortel)*2 salamblaadjes*1 stengel sereh*10 hele peperkorrels*kippenbouillionblokjes naar smaak, Voor de soep:*gare mihoen*gefruite uitjes*tauge*frites-sticks naturel*selderijgroen*hardgekookt ei,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-01-1999
  • Surinaams
  •  > 120 min.

Een heerlijke soep die je meerdere keren wilt eten.

INGREDIENTEN

1kippenborst,3schijfjes laos,2salamblaadjes, 1takje sereh,8stuks lontai(pimentkorrels), 1grote ui en 10teentjesknoflook,2soepblok, tauge,en soeoen,celderie,gebakken aardappeltjes, ketjapsambel.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-06-2002
  • Indonesisch
  •  30-60 min.

Javaans-Surinaamse maaltijdsoep

INGREDIENTEN

Voor de bouilon: kip, bouilonblokjes, sereh (vers), daon salam (laurier), laos, peperkorrels, ui, selderij., Overige ingredienten:, rijst, gebakken uitjes, mihoen (rijst vermicelli), prei, gebakken aardappeltjes (kentang), tauge, peterselie, sambal.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-06-2002
  • Surinaams
  •  60-120 min.

Dit is een heelijke soep.

INGREDIENTEN

Garnituur, 200 g Surinaamse rijst, 4 eieren, 1 rode peper, 5 el zoute sojasaus, 1 takje bladselderij, 100 g taug200 g kleine frietchips, 4 el gebakken uitjes, Bouillon, 2 grote uien, 4 teentjes knoflook, 4 cm laos, 1 stengel citroengras, zonnebloemolie, 1 kg kippendijen met bot, 1 salamblad, 4 gevogeltebouillonblokjes, 3 l water, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-02-2014
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Ik ben al een tijdje op zoek naar de juiste Saotosoep. Ik heb deze op een site gevonden en ben nu bezig bouillon te trekken. Het ruikt iig heerlijk. Hij is voor de volgende dag omdat ik dan geen tijd heb om uitgebreid te koken. Het enigste wat ik hoef te doen is dan de soep opwarmen en zorgen dat alle extra ingredi├źnten klaar staan om tafel.

INGREDIENTEN

Voor de bouillon:ca. 3 liter water, 600 gr soepkip (het liefst bouten), 4 cm laos (ik heb gember gebruikt omdat ik geen laos op Texel kon vinden), 4 teentjes knoflook (gepeld maar heel laten), 1 ui (schil verwijderen en vieren delen), 1 tak citroengras (sereh), 1 salamblaadje (ook dit kon ik niet op Texel krijgen en verving het door een laurierblad), 2 grote bouillonblokjes (2 kippenbouillonblokjes volstaat prima), evt. tuinkruidenbouillon (potje), 1 tl witte peper., , Garnituur:6 gekookte eieren, 300 gr taug├ę, 2 pakjes gebakken aardappelstokjes (minifrite chips is ook prima), 1 pakje soe-on (gebakken vermicelli-TOKO), gebakken uitjes (pakje), vlees van de gekookte (soep)kip, 1 takje soepselderij (bleekselderij-fijngesneden), 1 peper, 5 el zoute ketjap, garnaaltjes, bamboescheuten, lente-ui (in ringetjes gesneden) etc etc etc (je kan het zo gek maken als jij wilt)

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-11-2008
  • Surinaams
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top