Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

31 samosa recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Pittige pasteitjes.

INGREDIENTEN

DEEG:, , 0,5 kg margarine, 1 kg bloem, 1/4 lt. water, 1/2 el aromat, , , KIPVULLING:, , 500 g gekookte stukjes kipfilet, zonnebloemolie, 1 tl/el fijngehakte Mme Jeanetpeper (zonder zaadjes; anders te pittig), 1 el kerripoeder, 1/3 bosje fijngehakte selderij

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-08-2011
  • Surinaams
  •  30-60 min.

Een lekker Surinaams-Hindoestaans borrelhapje

INGREDIENTEN

6 grote aardappelen, 1 mespunt zout, 1 pond diepvries doperwten, 1 pond meel, 1 tl. garma massala, 1 mespunt gemalen zwarte peper, 1 tl. komijnzaad, 1 l. zonnebloemolie, 2 kleine stukjes gember van verse gemberwortel

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-08-2001
  • Surinaams
  •  20-30 min.

Surinaamse gevulde groentensnack.

INGREDIENTEN

1 pakje bladerdeeg, 5 flinke aardappelen, 2 eetl. massala, 1 theel. fijn gesneden groene peper, 1 kopje diepvries doperwten, 1/2 blikje worteltjes, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 eetl. komijnzaad (djira), 2 takjes selderij, grof gesneden, 5 eetl. olie, olie om te frituren, zout, 2 eieren.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-05-2001
  • Surinaams
  •  30-60 min.

Groentepasteitje. Als u eenmaal een goede samosa geproefd hebt, zult u begrijpen waarom samosa?s de meest geliefde Indiase snack zijn.

INGREDIENTEN

450 gr. bloem, ? theel. zout, 100 gr. gesmolten boter, 1?-2 dl. koud water, 3 middelgrote aardappelen, 1/3 bloemkool, in kleine roosjes gesneden, 200 gr. doperwtjes, 4 eetl. ghi, 2 gedroogde pepertjes, fijngemaakt, 1 theel. komijnzaad, 6 kruidnagels, 2 kaneelstokjes, ? theel. geraspte gember, ? theel. gemalen koriander, ? theel. kurkuma, ? theel. asafoetida, 1 mespuntje versgeraspte nootmuskaat, 2 theel. zout, 3 eetl. fijngehakte korianderblaadjes, ghi om in te frituren

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-01-2003
  • Indiaas Bijgerecht
  •  30-60 min.

Gevulde gefrituurd deegflapje

INGREDIENTEN

200 gr; witte bloem, 2 ? S.L boter, een beetje warm water, een beetje zout, , deeg bereiden en twee uur laten rusten. (niet noodzakelijk), , Vulling:, 1 grote ui, 100 gr erwtjes, 4 gekookte aardappelen, 1 ? T.L. garam masala, een beetje anijszaadjes, een beetje komijn, een beetje citroensap, ? T.L. zout, verse gehakte koriander (of peterselie),

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-01-2000
  • Indiaas
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

3 eetlepels olie; 1 theelepel komijn (djinten); 1 cm verse gember, fijngesneden; 2 tenen knoflook, fijngehakt; 1 theelepel rode peper, fijngesneden; 1 eetlepel garam masala; 1 theelepel geelwortel (kurkuma); 2 grote aardappels, gekookt en in kleine blokjes; 3 eetlepels doperwten (diepvries), ontdooid; 1 zakje verse koriander (15 g), fijngesneden; 10 vellen bladerdeeg (diepvries), ontdooid; olie om te frituren.

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-12-2008
  • Indiaas Voorgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijk Indiaas hapje, lekker met een chutney of pittig sausje

INGREDIENTEN

- 1 ui, - 2 wortelen, - 450 g aardappelen, - 450 g doperwtjes, - 50 g snijboontjes, - 1 tl chilipoeder, - 1 tl zout, - 1 tl garam masalapoeder (bij de toko verkrijgbaar), - 1/2 el gemalen kurkuma, 1 el citroensap, - olie, - deeg (275 g bloem, 1/4 tl zout, 1/4 tl bakpoeder en water)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-04-2001
  • Indiaas
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Met Kumar's Dahl kun je heerlijke Indiase samosa's maken. Samosa's kan je serveren als borrelhapje op je feestje of als lekker tussendoortje eten.

INGREDIENTEN

2 aardappelen, 10 plakjes bladerdeeg (diepvries), 3 el doperwten (diepvries), 1 pakje Kumar's Dahl, 15 g verse koriander, ½ liter olie om te frituren

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-11-2015
  • Indiaas
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

3 eetlepels olie, 1 theelepel komijn (djinten), 1 cm verse gember, fijngesneden, 2 tenen knoflook, fijngehakt, 1 theelepel rode peper, fijngesneden, 1 eetlepel garam masala, 1 theelepel geelwortel (kurkuma), 2 grote aardappels, gekookt en in kleine blokjes, 3 eetlepels doperwten (diepvries), ontdooid, 1 zakje verse koriander (15 g), fijngesneden, 10 vellen bladerdeeg (diepvries), ontdooid, olie om te frituren,neem anarchide olie dit is op plantaardige wijze en het stikt niet zo .,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-04-2009
  • Indiaas
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

250 g kruimige aardappels, in blokjes, 1 eetlepel Indiase currypasta mild (pot a 283 g), 25 g tuinerwten (diepvries, 250 g, biologisch), 10 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries), ontdooid, 2 eetlepels olie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-02-2009
  • Indiaas
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

250 g kruimige aardappels, in blokjes, 1 eetlepel Indiase currypasta mild (pot a 283 g), 25 g tuinerwten (diepvries, 250 g), 10 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries), ontdooid, 2 eetlepels olie,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-10-2007
  • Indiaas
  •  30-60 min.

Vleesvulling voor samosas (16)

INGREDIENTEN

4 teentjes knoflook, 3 groene en 1 rode peper zonder zaadjes, 21/2 cm geschilde gemberwortel en 2 gesnipperde uien., 3 ons gehakt, 1 tl korianderpoeder, 1/2 tl chilipoeder, mespunt kurkuma, 1 el fijngesneden koriander, 2 el fijngesneden munt

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-04-2000
  • Indiaas Voorgerecht
  •  10-20 min.

Samosas met vlees. Indiaas gerecht. Recept voor 16 stuks

INGREDIENTEN

350 g bloem, 1 tl bakpoeder, 125 g boter of margarine, gesmolten, mespunt zout, ? ? dl melk, frituurolie, Vleesvulling: 4 teentjes knoflook, 3 groene pepers zonder zaadjes, 1 rode peper zonder zaadjes, 2? cm geschilde gemberwortel, 2 gesnipperde uien, 300 g gehakt, zout & peper, 1 tl korianderpoeder, ? tl chilipoeder, mespunt kurkuma, 1 el fijngesneden munt

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-01-2003
  • Indiaas Bijgerecht
  •  30-60 min.

Dit is een heel lekker vegetarisch gerecht, dat je kun serveren als voorgerecht, maar ook als een snack

INGREDIENTEN

, 3 el olie, 1 tl komijnzaad, 1 cm verse gember, 2 tenen knoflook, fijngehakt, 1 tl fijngesneden rode peper, 1 el garam massala, 1 tl kurkurma(geelwortel), 2 grote aardappelen gekookt en in blokjes, 3 el doperwten 9 diepvries) ontdooid, 1 zakje verse koriander, fijngesneden, 10 vellen bladerdeeg, ontdooid, olie om te frituren,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-11-2012
  • Indiaas Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

250 gr. kruimige aardappels, in blokjes, 1 el Indiase currypasta mild (pot a 283 gr.), 25 gr. tuinerwten (diepvries, 250 gr., biologisch), 10 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries), ontdooid, 2 el olie,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-03-2011
  •  
  •  30-60 min.

Groentevulling voor samosas (16 stuks)

INGREDIENTEN

250 g aardappels, 250 g bloemkool, tl mosterdzaad, boter, 100 gr diepvriesdoperwten, 2 fijngesneden groene pepers, zonder zaadjes, zout, 1 tl garam marsala (kerriemengsel), 2 tl koriander

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-04-2000
  • Indiaas Voorgerecht
  •  10-20 min.

Indiaas streetfood. lekker als borrelhapje. voor kleinere samosa`s kun je het bladerdeeg diagonaal halveren

INGREDIENTEN

1 pakje bladerdeeg, 6 aardappels in 1 cm blokjes, 250gr doperwten (diepvries), 2 tomaten in kleine blokjes, 1 tl komijn heel, 1 tl kurkuma, 1 tl cayenne peper, 2 tl gemalen koriander, 2 tl chaat masala, 1 groene peper fijn gesneden, 2 el verse koriander, 1 ei los geklopt om het deeg te bestrijken, zout naar smaak

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-09-2013
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Ingrediënten, 1 geklutst eigeel, 1 winterwortel, 1 uiUi, 1 teen knoflookKnoflook, 2 bosui, 250 gram champignonsChampignon, 250 gram krieltjes, 2 theelepels tomatenpuree, 1 scheut port, zoutZout, peperPeper, chilipoederChilipoeder, boterboter, 100 gram veldsla, 500 gram runderlappenRunderlap, 6 vellen filodeeg

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-11-2012
  • Frans
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Samosa met kruidige aardappelvulling zijn dé traditionele snack uit India. Ze zijn zo lekker dat Indiers er vaak een maaltijd van maken. De grote kunst is om het deeg krokant en luchtig te houden, door het meel met olie tussen je handen te wrijven alvorens er water wordt toegevoegd. Heerlijk met een cocos-mint-korainder chutney.

INGREDIENTEN

Voor 32 stuks., , voor het deeg: 250 g bloem - 1 tl zout - 5 el plantaardige olie - ong 7-9 el. koud water., , voor de vulling: 4 el plantaardige olie - 2 tl korianderzaad - 100 g fijngehakte ui - 2 tl fijngehakte gember - 7 middelgrote aardappelen gekookt, afgekoeld en in blokjes van 1 à 2 cm gesneden - 100 g dieprvieserwtjes - 2 groene spaanse pepers van de zaadlijsten ontdaan en fijngehakt - 2 tl garam massala - 1 el citroensap - 2 tl zout - evt. verse koriander - bloem om het werkvlak te bestuiven - olie om te frituren.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-08-2008
  • Indiaas
  •  60-120 min.

Lekker bij de borrel

INGREDIENTEN

4 plakjes fillobladerdeeg, 1 el. roomboter, 125 gram verse Hollandse geitenkaas, 2 el. zongedroogde tomatentapenade (AH Huistraiteur)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-08-2001
  • Indiaas
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

225 g gehakte diepvriesspinazie, 2 el pijnboompitten, 4 el pesto, 115 g geraspte gruyere, 50 g geraspte parmezaanse kaas, 550 g filodeeg, ontdooid, 2 el olijfolie, zout, peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-12-2003
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Dit is een recept van HelloFresh. HelloFresh maakt elke week nieuwe recepten en bezorgt alle ingrediënten die hiervoor nodig zijn bij mensen thuis. HelloFresh zorgt ervoor dat je op een gemakkelijke manier gevarieerd en gezond eet. Kijk voor meer informatie op www.hellofresh.nl

INGREDIENTEN

5 vellen filodeeg, 3 cm gember, 2 tenen knoflook, 2 rode peper, 500 g kipfilet, 800 g Eigenheimer aardappelen, 2 prei, 2 rode paprika, 2 eieren, 4 el sojasaus, 2 tl suiker, 2 el olijfolie, Peper en zout naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-01-2013
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 eieren , 2 eetlepels Thaise vissaus, 1 bosuitje, in ringetjes, 2 eetlepels olijfolie extra vierge met knoflook en chilipeper, 1/2 bakje surimiflakes (a 125 g), in stukjes, 1/2 vellen verse koriander (a 15 g), fijngeknipt, citroensap , 1/2 pak fillobladerdeeg (diepvries, a 225 g), ontdooid, ca. 3 dl (arachide)olie, 1 flesje chilisaus

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-05-2005
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 cl ma?solie, 1 sjalotje (ragfijn gesnipperd), 1 bosui, wit (gesneden), 1 waspeen (ragfijn gesneden), 1 teentje knoflook, 1 cm gemberwortel (vers geraspt), 1 tl cajunkruiden, 1 mespunt sambal, 1 tl Spaanse peper, 400 gr vleestomaat, ? citroenschil (geraspt), 1 tl koriander (vers gehakt), zout, cayennepeper, 1 pakje wonton vellen, 2 eiwitten

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-06-2000
  • Internationaal
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

4 plakjes fillobladerdeeg (diepvries), 1 eetlepel roomboter, 125 g verse Hollandse geitenkaas, 2 eetlepels zongedroogde tomatentapenade

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-10-2007
  • Indiaas Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

250 g aardappels, 250 g bloemkool, 1 lepel boter, 1 theelepel mosterdzaad, 100 g diepvriesdoperwten, 2 groene pepers, zout, 1 theelepel garam masala, 2 theelepels ketumbar

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-09-2002
  • Internationaal Bijgerecht
  •  0-10 min.

Deze samosas zijn altijd een groot succes bij een feestje of als hapje tijdens reizen.

INGREDIENTEN

VOOR VULLING: , 2 e olie, 2 uien, fijn, 225 g lam of rundergehakt, 4 teentjes knoflook, fijn, 3 cm. gemberwortel, fijn, 1/2 t kurkuma/ geelwortel, 2 t koriander, 1+1/2 t komijn, 1/2-1 t chilipoeder (afhankelijk van eigen smaak), 1/2 t zout, 125 ml water, 125 g doperwten, 2 e gedroogde kokos, 1 t garam masala of kerriepoeder, 1 verse groene chilipeper, fijn, 2 e korianderblaadjes, fijn (kan ook peterselie gebruiken), 1 e citroensap, , VOOR DEEG:, 300 g bloem, 75 g zachte boter, 1/2 t zout, 100 ml water (kan meer of minder zijn), frituurvet voor wok of frituur

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-11-2005
  • Indiaas
  •  60-120 min.

Volledig veganistisch samosas voor mijn zoon ze 30 ste verjaardag.

INGREDIENTEN

VOOR VULLING:, 5 gare medium groot aardappelen in kleine blokjes gesneden, 2 uien fijn, 2 teentjes knoflook, fijn, 1 kop gare doperwten, 1+1/2 t geraspt gember, 1 rode peper, fijn, 2 e verse koriander, fijn, 1 vol t zout, 1 t korianderpoeder, 1 t komijnpoeder, 1 t garam masala, 1 e citroensap,  , VOOR DEEG:, 300 g bloem, 75 g zachte boter, 1/2 t zout, 100 ml warme water (kan meer of minder zijn), frituurvet

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-11-2014
  • Afrikaans
  •  30-60 min.

Een vegetarische tussendoortje of lekker als lunch gerecht met een frisse salade erbij.

INGREDIENTEN

VOOR VULLING:, 1/2 ui fijn, 1 teentje knoflook, fijn, 1 e olie, 1/2 t verse geraspte gember, 1/4 t geelwortel (kurkuma), 1/2 t gemalen komijn, 1 t gemalen koriander, 1/4 t mosterdpoeder, 1 middelgrote zoete aardappel, gekookt en in kleine blokjes gesneden, 100 g sperzieboontjes, in kleine stukjes gesneden, 2 e groentebouillon, zout, peper, , VOOR DEEG: , 300g bloem, 75 g zachte boter, 1/2 t zout, 100 ml lauw warme water (kan meer of minder zijn), frituurvet

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-02-2009
  • Indiaas
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

VOOR VULLING:, 5 gare medium groot aardappelen in kleine blokjes gesneden, 2 uien fijn, 2 teentjes knoflook, fijn, 1 kop gare doperwten, 1+1/2 t geraspt gember, 1 groene peper, fijn, 2 e verse koriander, fijn, 1 vol t zout, 1 t korianderpoeder, 1 t komijnpoeder, 1 t garam masala, 1 e citroensap, , VOOR DEEG:, 300g bloem, 75g zachte boter, 1/2 t zout, 100ml warme water (kan meer of minder zijn), frituurvet

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-02-2009
  • Indiaas
  •  30-60 min.

Voor 700g (3 kleine jampotjes)

INGREDIENTEN

750 g verse vijgen (9 - 10 stuks) (of 16 gedroogde vijgen, 1 nacht geweekt in royaal rode wijn) , 16 gedroogde of gekonfijte dadels, ontpit , 3 el kleine (eko)amandelen met vlies , 3 sjalotten , 2 knoflooktenen , 2-3 cm verse gemberwortel, geschild , Zaad uit 5-6 kardemompeulen, geplet , 3 rode gedroogde pepertjes fijngehakt , 2 tl zout , 200 ml rode wijn , 75 ml balsamico-azijn , 50 ml dadelstroop (ekowinkel)

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-11-2002
  • Engels Bijgerecht
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top