Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

164 saltimbocca recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Saltimbocca is een specialiteit uit de Italiaanse keuken. Het bestaat uit dunne lapjes kalfsvlees, bedekt met plakjes rauwe ham (prosciutto crudo) en salie. De oorsprong is de streek rondom Rome.

INGREDIENTEN

4 dunne kalfslapjes (350gr), 4 lapjes rauwe ham, 1 bol mozzarella, 4 blaadjes salie, 190 ml kalfsfond, 100 ml witte wijn, enkele klontjes boter,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-08-2013
  • Italiaans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

12 kalfslapjes, dun gesneden, 12 plakjes Italiaanse rauwe ham, 12 salieblaadjes, 2 glazen marsala, 2 glazen witte wijn, 1 koffiekopje bloem, boter, olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-06-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

8 lapjes kalfsvlees - dun, 8 plakken parmaham, Italiaanse kruidenmix, 4 eetlepels olijfolie, 250 ml marsala wijn (zoete rode dessertwijn

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-02-2011
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Dit recept hoort bij het artikel 'Liever guacamole dan Brinta' uit Volkskrant Magazine 25-10-2003.Over saltimbocca wordt heel wat afgezeurd door culi's die het weten kunnen. De schnitzels moeten opgerold of juist niet, er mag beslist geen marsala in de saus of misschien toch, tenzij, et cetera. Dit recept is in elk geval erg lekker.

INGREDIENTEN

4 dunne, malse kalfslapjes van 150 gram elk, 8 plakjes parmaham, niet al te dun, beetje bloem, bosje verse salie, borrelglas marsala, 2 borrelglazen witte wijn, 3 borrelglazen sterke kippenbouillon of -fond, half pakje boter, peper, beetje olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-10-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Saltimbocca en tagliate en spinazie

INGREDIENTEN

4 dunne kalfslapjes, 8 plakken Parmaham, Verse salie, Boter, Zout en peper, Cocktailprikkers, Bloem, Witte wijn op kamertemperatuur, Zak verse spinazie, Zak tagliate

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-08-2009
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gemakkelijk vleesgerecht. Door de courgette blijft het vlees boterzacht.

INGREDIENTEN

2 kalfsschnitzels 1 halve jonge courgette 2 plakken parmaham 4 blaadjes salie 4 el boter 3 el droge witte wijn

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-06-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een echt culineer verwennerijtje. kcal p.p.:? 885.

INGREDIENTEN

200 gr tagliatelle (pasta), zout en peper, 250 gr klafsoester of varkensfilet, in 12 blokjes, 6 plakjes Parmaham,in 12 repen, 8 plakjes gedroogde tomaat, 8 salieblaadjes, 2 el olijfolie, 100 gr (kastagne) champignons, in partjes, 1dl droge witte wijn, 1 kruidenbouillonblokjes, 1 dl koksroom, 4 sateprikkers, aluminiumfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-06-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

4 kalfslapjes, op kamertemperatuur (of kipfilets), 8 plakken Serranoham, 4 blaadjes verse salie, 2 eetlepels olijfolie, 125 ml marsala (zoete dessertwijn, slijter), cocktailprikkers, grote ovenschaal,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-03-2009
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kalfsoesters in tomaten room saus.

INGREDIENTEN

* 4 kalfoesters. * vers gemalen peper en zout. * 1 eetlepel bloem. * 8 plakjes dungesneden parma ham. * 8 blaadjes salie. * Blikje tomatenstujes. * olijfolie. * 2dl. *droge wittewijn.* Klein bekertje room.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-11-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

HET WORDT EEN ITALIAANS DINEETJE VOOR TWEE VANAVOND

INGREDIENTEN

, 2 kalfsoesters, verse salie, verse pasta, 1 teentje knoflook, zongedroogde tomaatjes, 100 gr Parmaham, peper, zout, 100 gr Parmezaanse kaas, bloem, bekertje creme fraiche, rucola, , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-01-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Uit het warme zuiden

INGREDIENTEN

8 dunne kalfslapjes; 8 plakjes gerookte ham; bloem; 1 dl droge witte wijn; 1 dl kalfsfond; olijfolie; boter; verse salieblaadjes; peper & zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-08-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gemaakt, Gegeten, Goedgekeurd

INGREDIENTEN

8 kleine kalfsoester, 8 plakken prosciutto, 8 salieblaadjes, 2 el olijfolie, 60 gr boter, 1,85 dl droge witte wijn of droge marsala

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-09-2009
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Kalfslapjes of varkensvleeslapjes, gevuld met mozzarella, pesto en tomaat

INGREDIENTEN

8 kleine kalfslapjes of varkensvleeslapjes van 50 g. per stuk, 1 bol mozzarella in 8 plakjes gesneden, 8 theelepels olijvenpesto, 8 + 8 blaadjes salie, 50 g. boter + 1 eetlepel olijfolie, 8 dungesneden plakken parmaham, 1 glas droge witte wijn, 1 dl. bouillon, 50 g. roomboter in kleine blokjes, zout, versgemalen peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-07-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Energie 310 kCal- Eiwit 29 g- Vet 20 g- Koolhydraten 5 g (per eenpersoonsportie)

INGREDIENTEN

8 kalfslapjes, op kamertemperatuur, 8 plakken Parmaham, 8 blaadjes verse salie (uit bakje Italiaanse kruidenmix, 20 g), 4 eetlepels olijfolie, 250 ml marsala (zoete dessertwijn, slijter)

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-03-2009
  •  
  •  60-120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

4 kalfsescalope fijn gesneden, 4 schijfjes parmaham, 1 bolletje mozzarella, sat├ękruiden, italiaanse kruidenmengeling,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-11-2010
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Buffet gerecht,maar is ook lekker bij een warme maaltijd

INGREDIENTEN

8 snitsels, 8 plakken rauwe ham, 1,5 lepel gedroogde italiaanse kruiden, peper,zout, 4 eetl. olie, 50 gram boter, 1 citroen, cocktail prikkers

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-08-2009
  • Italiaans Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

8 dunne lapjes mals rundvlees of kalfsvlees, 8 kleine plakjes rauwe ham, 8 salieblaadjes, cocktailprikkers, olie of boter om in te bakken, 1 el. bloem, klein glaasje droge Marsala, klein glaasje witte wijn, zwarte peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-11-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Eenvoudig italiaans met kalfsvlees

INGREDIENTEN

4 kalfsoesters, 4 plakken prosciutto (of andere rauwe ham of spek), 4 salieblaadjes, 2dl. Marsala of droge witte wijn, zout en peper, boter.

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-05-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

De klassieker, een heel gemakkelijk

INGREDIENTEN

4 dunne kalfsschnitzels, 4 dunne plakken parmaham, 12 tot 16 verse salieblaadjes, 80 gram boter, 1,5 dl droge witte wijn, zout en peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-10-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Met gewone schnitzeltjes kun je een heerlijk feestmaaltje bereiden.

INGREDIENTEN

4 kalfsschnitzels van 100 gram, verse salie, 150 gram neutrale rauwe ham (couburger), 300 gram verse tagliatelle, 800 gram spinazie, creme fraiche, 2 dl. rose, boter en olijfolie,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-05-2002
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Kalfsschnitzels met Marsala.

INGREDIENTEN

8 kalfsschnitsels a 75 gram, zout en peper, 8 blaadjes verse salie, 8 dunne plakjes rauwe(parma)ham, 50 gram boter, 1 borrelglaasje marsala of droge witte vermouth

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-09-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

In 30 minuten een heerlijk stukje kalfsvlees en bijgerecht.

INGREDIENTEN

2 kalfsschnitsels, 2 plakken Parma ham, 4 blaadjes salie, wat bloem, zout en peper, boter en olie, En een flinke scheut goede witte wijn., Wilde spinazie (of diepvries bladspinazie., Lintpasta (bij voorkeur verse)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-04-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijk Italiaans vlees gerecht

INGREDIENTEN

5 pomadori-tomaten, 4 Kalfsschnitzels a120g, Zout en versgemalen peper, 4 plakken parmaham(iets dikker gesneden), 12 blaadjes salie, 2 eetlepels bloem, 50g koude boter, 2 eetlepels olijfolie, 2dl droge witte huiswijn(Super)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-12-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Varkenshaas, Coburgerham, Gedroogde salieblaadjes, peper en zout, bakboter

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-08-2012
  •  
  •  0-10 min.

Lekker als tussendoortje, maar ook als hoofdgerecht/bijgerecht

INGREDIENTEN

2 dunne (goed platgeslagen) kalfsschnitzels, plak rauwe ham, 2 blaadjes verse salie, zout en peper

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-08-2001
  • Italiaans Bijgerecht
  •  0-10 min.

Romeinse kalfsoesters

INGREDIENTEN

400 g (8 stuks) kalfsoesters., 8 plakken rauwe ham, doorregen., 60 g boter., 8 salieblaadjes., 1 dl droge witte wijn., bloem., zout, peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-06-2005
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Kalfslapje met salie rauwe ham en mozarella

INGREDIENTEN

4 kalfslapjes, mozarella, bloem, olijfolie, 4 sneden rauwe ham, salie,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-08-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Variant op de klassieke saltimbocca

INGREDIENTEN

Kalkoenfilet in zeer dunne plakjes (0,5 cm), ongeveer 3 pp, parma-ham, salie (vers), marsala, peper en zout, parmezaanse kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-11-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Kalfsschnitzels met marsala

INGREDIENTEN

8 kalfsschnitzels van 75 gram, peper en zout, 8 blaadjes salie, 8 dunne plakjes rauwe parma ham, 50 gram boter, 1 borrelglaasje marsala of droge witte vermout.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-09-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijk lunchgerecht van de grill.

INGREDIENTEN

4 dunne kalfsschnitzels a 75 gr* 4 plakken kaas(150 gr)* 4 plakken ham(200 gr)* 4 theel salie(blad)* 40 gr boter* extra boter voor botersaus*

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-06-1999
  • Italiaans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

*4 kalfsschnitzels van75 gr pst.*zout*4 plakjes Parmaham* 4 blaadjes salie*15 gr bloem*25 gr boter of margarine*3/4 dl witte wijn*

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-06-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Dit is een van mijn favoriete gerechten die met succes bij mijn huisgenoten werd onthaald. zeker eens het proberen waard.

INGREDIENTEN

* 4 grote dunne lapjes varkensvlees, * 4 lapjes gerookte ham, * 500 gr tagliatelli, * groentjes naar keuze (broccolie, boontjes), * salie, * 1 glas witte wijn, * peper, zout, * prikkertjes, * boter om het vlees mee te bakken en om de saus mee aan te maken,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-03-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Voor 10 personen

INGREDIENTEN

1,3 kg varkenslapjes;, 20 plakjes seranoham ;, bloem ;, 4dl witte wijn ;, 1/2 l kalfsbouillon (kant en klaar);, 2 bussels peterselie (fijngehakt);, 1kg tagliatelle;, 2 citroenen (in 10 stukken snijden) ;, 500gr champignons ;, 200gr sluimererwten ;, olijfolie en boter ;

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-02-2005
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

8 kalfslapjes ; 8 verse blaadjes salie ; 100 gr Gandaham ; 4 el olie ; peper en zout ; 4 el droge witte wijn ; 2 eetlepels boter

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-09-2001
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kalfsschnitzels met salie

INGREDIENTEN

8kalfsschnitzels a60 gr.]8 blaadjes verse salie], 100 gr.parma ham] 4 el.olie,droge witte wijn] 2 el.boter] zout en peper]

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-03-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een verrassend kalfsvlees-recept.

INGREDIENTEN

5 pomodori tomaten, 4 kalfsschnitsels ca. 120 gram, zout en vers gemalen peper, 4 dikgesneden plakken parmaham, 12 blaadjes salie, 2 eetlepels bloem, 50 gram koude boter, 2 eetlepels olijfolie, 2 dl droge witte wijn,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-08-2001
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Kalfs saltimbocca, 4 x 150 gr kalfsoester, 4 plakken parma ham, 4 blaadjes salie, 1/2 groene kool in dunne reepjes, 20 gr spek in dunne kleine reepjes, 1/2 dl witte wijn, Zout en peper naar smaak, , , Sjalotten saus, 50 gr sjalotten in halve ringen gesneden, 2 tenen knoflook, 1 el suiker, 1 dl rode wijn, 2 dl fond, olie, Zout en peper naar smaak, , , Geroosterde rosenval aardappels, 400 gr rosenval aardappels over de lengte in twee gesneden, 2 tenen knoflook gehakt, 1 tl oregano, zeezout, 1 el olijfolie, , , Pastinake chips, 1 pastinaak, Zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-03-2009
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Heel verrassend en erg lekker, een saltimbocca niet gemaakt met platte kalfslapjes, die zijn vervangen door courgetteplakken. De rauwe ham, kaas en salieblaadjes gaan daar tussenin, net als bij een vlees saltimbocca. Neem de moeite om het eens te maken en je zult zien dat de kinderen er ook van smullen! Het is een goedkoop gerecht want vlees hoeft er echt niet meer bij vanwege de kaas, eieren en rauwe ham.

INGREDIENTEN

* 4 courgettes van gelijke grootte, * Zout en versgemalen zwarte peper, * 8 dunne plakjes rauwe ham (Parma of Serrano) Ardennerham is te zout, * ongeveer 24 salieblaadjes, * dunne plakjes Fontina kaas, * 3 eieren, * 150 gr. bloem, * 100 ml olijfolie, wat meer als dat nodig is, * 1 1/2 eetlepel verse gehakte Italiaanse peterselie, * 2 eetlepels vers geraspte Parmezaanse kaas, * 1 citroen, in parten gesneden

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-01-2010
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Saltimbocca is een alom bekende Italiaanse specialiteit uit de buurt van Rome. Oorspronkelijk met kalfslapjes, maar dit is de versie met varkenshaas en is qua smaak net iets malser. Zo gemaakt, erg lekker en past prima bij het voorjaar/zomer nu het weer warmer wordt.

INGREDIENTEN

2 varkenshaasjes, in de lengte gehalveerd en platgeslagen, 50 g rauwe ham (Parmaham), 12 hele salieblaadjes, 125 ml slagroom, 100 g gorgonzola, verkruimeld, 300 g gnocchi

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-04-2013
  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Een variatie op de saltimbocca, die traditioneel met kalfsvlees wordt gemaakt.

INGREDIENTEN

12 dunne platte stukjes kifilet., zout en peper., bloem., 4 eetl. olijfolie., 2 dl. droge witte wijn., 50 gr. boter., 12 blaadjes salie., 12 plakjes parmaham.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-03-2005
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top