1. Home
  2. Recepten
  3. Salsa Romesco

Salsa romesco recepten (3) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Salsa romesco Rode pepersaus

Zowel warm als koud lekker bij vis schaal en schelpdieren of bij de BBQ

INGREDIENTEN

330g tomaten van een stevig soort 1 grote rode paprika 1 bol knoflook de teentjes los en ongepeld 5 el olijfolie(of meer) 1 groot stuk witbrood 75g witte amandelen 150 ml rode wijnazijn 2 tl gemalen chillivlokken zeezout

Voorbereiding

Verwarm de grill

Bereidingswijze

Bestrijk de tomaten, paprika en de teentjes knoflook met olijfolie en rooster ze onder de grill tot de buitenkant bruin is maar nog niet verbrand. Doe ze in een plastic zak of kom en dek alles goed af, zodat de groenten de kans hebben om na te stomen. Verwijder de schillen en zaden van de tomaten en paprika en de velletjes vande knoflook. Rooster de amandelen in een droge koekenpan en hak ze daarna in grove stukken. Pureer de groenten met het brood en de amandelen in een keukenmachine net niet helemaal fijn. Kook de chillivlokken met de wijnazijn in tot de helft en voeg het toe aan het groentenmengsel. Roer alles goed door en breng de saus op smaak met zeezout

  • Spaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-05-2009
  • Spaans
  •  20-30 min.

Gambas cocidas con salsa romesco

Garnalen in romescosaus, spaanse tapa

INGREDIENTEN

325 gram middelgrote of grote garnalen, ongepeld, zo mogelijk met kop kookvocht, kookvocht: 6 koppen water, 1 kop visbouillon, 1 blaadje laurier, 1 schijfje citroen, 2 takjes peterselie, ? theelepel tijm, zout, 5 peperkorrels, 1 schijfje ui, Romescosaus: 1 grote rijpe tomaat, 5 teentjes knoflook, gepeld, 1 gedroogde rode paprika, ? gedroogde Spaanse peper of ? theelepel chilipeper, ? kop water, 3 eetlepels plus 1 theelepel rode wijnazijn, ? kop plus 1 eetlepel olijfolie, vloerboterham van een halve cm, 10 geblancheerde amandelen, zout en vers gemalen peper

  • Spaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-06-2002
  • Spaans
  •  30-60 min.

Rode pepersaus

"Salsa romesco", romesco is typisch voor de provincie Tarragona, het is een dipsaus om te geven bij eenvoudig gegrilleerd, gebakken of gefrituurd zeebanket of tapas van zeebanket.

INGREDIENTEN

1 middelgrote zoete, gedroogde rode Spaanse peper of New-Mexico-peper, of 1 fijngehakte pimiento (zie mijn recept) plus 1 tl paprikapoeder - 5 geblancheerde amandelen - 5 hazelnoten - 1/8 tl zout - versgemalen peper - 4 teentjes knoflook, gepeld - stukje gedroogde rode chilipeper van 2,5 cm, van zaad ontdaan en verkruimeld - 2 el fijngehakte peterselie - 5 el olijfolie - 1 el azijn - 3 el warm water

  • Spaans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-06-2000
  • Spaans
  •  60-120 min.
Nieuwste salsa romesco recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top