Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Salade vijgen recepten (92) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Geweldige salade met zoetzure gevulde gemarineerde gedroogde vijgen. Wel aan denken dat de vijgen een dag tevoren in de marinade gaan. Een dergelijk recept eerder gelezen, maar aangepast volgens mijn eigen idee.

INGREDIENTEN

16 grote gedroogde vijgen (de lekkerste zijn die van AH met vanille), 12 halve walnoten, 8 plakken serranoham, 2 dl witte Chardonnay wijn, 1 1/2 dl balsamico-azijn, gemengde sla met rucola (AH), [Voor de dressing]:, 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel balsamicoazijn, 1 eetlepel honing, 1 theelepel mosterd, versgemalen peper

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-12-2007
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.

Heerlijke salade, heeft altijd succes en lukt altijd

INGREDIENTEN

1 stronk bleekselderij, ong. 200 gr vijgen, 3 appels, kan nog mandarijn toevoegen, , voor dressing:, kleine creme fraiche, 2 eetlepels yoghurt, veel kaneel

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-01-2010
  • Mediterraan
  •  10-20 min.

Een heerlijke en makkelijke voedzame maaltijdsalade

INGREDIENTEN

1 zak gemengde sla (in ieder geval rucola), 4-6 vijgen, 6 plakken serrano ham, 1 bakje huttenkase, Balsamico creme

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-09-2012
  •  
  •  10-20 min.

Jamie Oliver noemt dit "de makkelijkste en sexieste salade ter wereld". Dat is misschien een beetje overdreven gesteld, maar het is inderdaad een lekkere combinatie. De zoete vijgen, de zoute ham en de romige mozzarella.

INGREDIENTEN

4 rijpe vijgen, 4 plakken Parmaham, 1 bol buffelmozzarella paar blaadjes basilicum, , voor de dressing:, 3 el lekkere olijfolie, 1 el citroensap, 1 tl honing, zout en peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-02-2010
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

In de herfst liggen de lekkerste dingen voor het grijpen. Paddenstoelen in overvloed, en verse vijgen, die normaal een fortuin kosten, zijn nu betaalbaar. Doe daarbij een heerlijk geitenkaasje en je hebt alle ingrediënten voor een heerlijke salade. Wanneer je de walnoten voor de garnering ook nog eens roostert (voor nog meer smaak) heb je een feestje op je bord.

INGREDIENTEN

- zakje sla (75 gram), - 2 verse vijgen, - 150 gram gemengde paddenstoelen, - geitenkaasje (180 gram), - walnoten, - honing/mosterd dressing, - peper en zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-10-2013
  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Heerlijke salade, snel op tafel gezet.

INGREDIENTEN

Salade:, 175 g ijsbergsla in reepjes, 1-2 grofgeraspte wortelen (ca. 100 g), 1 rode ui in ringen, 75 g Danablu, 50 g geroosterde pecannoten, 100 g gedroogde vijgen, in stukjes gesneden, , Dressing:, 2 eetl. balsamicoazijn, versgemalen peper en zout, 3 eetl. olijfolie, 1 eetl. walnotenolie, 2 theel. honing, 1 theel. gedroogde tijm (of verse),

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-07-2009
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Herfstgerecht: salade met gegrilde geitenkaas en verse vijgen.  

INGREDIENTEN

Ingrediënten:, 6 vijgen, vloeibare honing, 250 gr geitenkaas, 4 handjes slabladeren, 4 eetlepels honing-mosterddressing

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-10-2007
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Het recept heb ik gemaakt met de vijgen die we in de tuin van het vakantiehuis van onze vrienden in Frankrijk plukten. Het smaakte verrukkelijk.

INGREDIENTEN

100 gr groene sla (bijvoorbeeld Batavia sla) - 100 gram zachte geitenkaas - 12 rijpe vijgen - 40 gram pijnboompitten - 3 eetlepels citroensap - 2 eetlepels honing - 1 theelepel tijmblaadjes - peper, zout

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-10-2004
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.

Heerlijk

INGREDIENTEN

3 stuks Vijgen, 2 eetlepels Honing vloeibare, 1 mespunt Kardemom, 1 snufje Zout, 0.25 theelepel Dijonmosterd, 2 eetlepels Wijnazijn rode, 1 zakje Veldsla, 2 stuks Bosuien, 200 gr. Eendenborstfilet gerookte, 4 eetlepels Walnoot-olie

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-08-2012
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

Gestoomd.

INGREDIENTEN

2 kipfilets, 8 dl gevogeltebouillon, gemengde sla naar keuze, 6 vijgen gehalveerd, 1 dl citroensap, 2 el honing, 2 el verse tijmblaadjes, peper en zout

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-08-2000
  • Internationaal Voorgerecht
  •  20-30 min.

Oorspronkelijk recept uit de tijd van de bijbel. Lekker met een munt-kappertjesdressing

INGREDIENTEN

1 krop verse rode sla of kropsla, 15 verse in vieren gesneden vijgen, 500 g pitloze druiven (desgewenst gehalveerd), Voor de dressing:, 220 ml olijfolie, 70 ml citroensap of azijn, 1 el kappertjes, 1 el verse fijngehakte munt

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-03-2000
  •  
  •  10-20 min.

Heerlijk herfstgerechtje.

INGREDIENTEN

8 walnoten, 75 gr gemengde sla (mix van veldsla en eikenblad bijv.), 75 gr zachte geitenkaas, 3 rijpe vijgen, 2 theelepels balsamicoazijn, 2 theelepels honing, 1/2 theelepel dijonmosterd, 2 el extra vergine olijfolie.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-08-2011
  • Italiaans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

300 gr bladspinazie, 4 verse vijgen, 100 gr blauwe kaas, 100 gr hazelnoten, , Voor de dressing:, 1 eetl mosterd, 1 eetl honing, scheut azijn, bijv witte balsamico, scheut olijfolie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-10-2011
  • Frans
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

4 verse vijgen, 2 eetlepels honing, mespunt gemalen kardemon, 2 eetlepels rode-wijnazijn, 1/2 theelepel grove mosterd, 4 eetlepels (walnoten)olie, 1 zak veldslamelange, 2 x 100 g gerookte eendenborstfilet, op kamertemperatuur, 1 bosuitje, in ringetjes

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-03-2012
  • Wereld Voorgerecht
  •  0-10 min.

Nagerecht voor 4 personen.

INGREDIENTEN

1/2 rijpe watermeloen, 200 gr verse dadels, 4 verse vijgen, 2 eetl gepelde, ongezouten pistachenoten, , Voor de saus:, 1 eetl vloeibare honig, 2 eetl citroensap, 1 eetl witte rum, , Voor de garnering:, 1 dl creme fraiche,

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-02-2000
  • Internationaal Nagerecht
  •  10-20 min.

Uienmarmelade kun je ook lekker serveren bij een kaasplankje, bij kip of een varkenshaasje.

INGREDIENTEN

* 8 dunne plakken parmaham, * 4 el walnoten, gebroken, * 6 verse vijgen, in de lengte gehalveerd, * 100 g gorgonzola, * 1 3/4 dl rode port, * 2 el balsamicoazijn, * 0,6 dl olijfolie, * zout, vers gemalen peper, * 150 g gemengde (baby)sla, * 4 el gedroogde cranberry`s (natuurwinkel), , uienmarmelade, * 1 sinaasappel (liefst biologisch), * 1 el olijfolie, * 4 middelgrote uien, gehalveerd, * 3 el balsamicoazijn, * 1 el bruine basterdsuiker, * 2 el rozijnen of krenten, * 3 el sinaasappelsap

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-11-2009
  •  
  •  30-60 min.

Bron: Planet.nl

INGREDIENTEN

8 verse vijgen (Italiaanse), 1 balletje mozzarella, 1 onsje parmaham, 1 kropje rucola sla, 4 lente-uitjes, 100 gram geroosterde en gepelde pistachenoten, , Vinaigrette:, , 4 eetlepels creme fraiche, 4 eetlepels olijfolie, 2 takjes tijm, 1 theelepel mosterd, 2 eetlepels gehakte peterselie, 1 uitgeperst teentje knoflook, peper en zout naar smaak,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-06-2002
  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Verse vijgen in de winkel, nou die laat ik niet aan mijn neus voorbij gaan. Heerlijk met een beetje olijfolie en wat balsamico in de oven en dan lauwwarm op een salade. Een goeie combinatie met gebakken oesterzwammen en geitenkaas. De geitenkaas kun je lauwwarm (ook uit de oven) of gewoon koud gebruiken. Ligt er ook een beetje aan wat je lekker vind en welke geitenkaas je hebt natuurlijk. De salade heb ik afgemaakt met wat geroosterde walnoten, krokant gebakken spekjes en gedroogde blauwe bessen. Deze kun je trouwens ook prima vervangen door gedroogde cranberrys. Voor de dressing heb ik o.a. mijn zelfgemaakte Blauwe-bessen-azijn gebruikt. Deze kun je eventueel vervangen door een andere vruchtenazijn zoals bijvoorbeeld frambozenazijn.

INGREDIENTEN

- 100 gram gemengde sla, - 4 verse vijgen, - 8 plakken geitenkaas, - 250 gram oesterzwammen, - 50 gram krokant gebakken spekjes, - handvol geroosterde walnoten, - handvol gedroogde blauwe bessen (of cranberrys), , Dressing:, - 3 el olijfolie, - 2 el blauwe bessen azijn (of frambozenazijn), - 2 tl honing, - zwarte peper, zeezout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-09-2016
  • Mediterraan
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Witte selder 3 takje(s), koriander 4 takje(s), vijg(en) 8, teentje(s) van look 1, sjalot(ten) 2, olijfolie 3 soeplepel(s), ei(eren) 6, platte peterselie 1 bosje(s), peper en zout, blaadje(s) sla 8, citroen(en) natuur 1, akkerkers 50 gram, groot(ote) garnaal(alen) 12, ansjovisfilets met olijfolie 8,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-10-2004
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

300 gram berggeitenkaas, 1 peer, 4 gedroogde vijgen, 2 lente-uitjes, 2 el rode wijnazijn, 3 el olijfolie, koud geperst, 2 kleine rode uien, in ringen gesneden, 1 chilipeper,in rolletjes gesneden, 4 el witte druivensap, 1 el walnoten,grof gehakt, 2 takjes tijm, 1 bakje tuinkers, zout en peper,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-01-2010
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

8 verse vijgen (Italiaanse), 1 balletje mozzarella, 1 onsje parmaham, 1 kropje rucola sla, 4 lente-uitjes, 100 gram geroosterde en gepelde pistachenoten, , Vinaigrette:, , 4 eetlepels creme fraiche, 4 eetlepels olijfolie, 2 takjes tijm, 1 theelepel mosterd, 2 eetlepels gehakte peterselie, 1 uitgeperst teentje knoflook, peper en zout naar smaak.,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-02-2003
  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Salades zijn eigenlijk het hele jaar door lekker en niet alleen in de zomer. Wanneer je telkens de producten van het seizoen gebruikt kun je iedere keer weer andere heerlijk combinaties maken. Met de ingrediënten van deze salade kun je heel goed variëren. Je kunt deze eenvoudige salade heel erg luxe maken door de gerookte kip te vervangen door gerookte eendenborst, en de champignons door een luxere paddenstoelenmelange. Soms kan het een probleem zijn om verse vijgen te verkrijgen of zijn ze gewoon vreselijk duur. Dan is het een goed alternatief om vijgencompote of vijgenchutney te gebruiken. Tip: Rooster de walnoten voor nog meer smaak. Het is een kleine moeite en het is zoveel lekkerder.

INGREDIENTEN

- 1 zak rucola (75 gram), - 3 verse vijgen, - 250 gram gerookte kipfilet, - 250 gram champignons, - honig mosterd dressing, - geroosterde walnoten, - gedroogde cranberry`s, - honing, - peper en zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-10-2013
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Salade om als voorgerecht of als hoofdgerecht op tafel te zetten. het blijft een feest

INGREDIENTEN

4 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel rodewijnazijn, 1 eetlepel bramenjam, 1 zak rucola slamelange (150 gram), 1 peer (bijv. doyenne du comice), 2 pakjes gerookte eendenborstfilet (a 100 gram), 6 gewelde vijgen (zak 250 gram), in plakjes

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-04-2011
  •  
  •  0-10 min.

Verse vijgen zijn erg lekker, maar meestal schrikbarend duur. Daarom moet je er in de herfst van profiteren want dan zijn ze volop verkrijgbaar en ook nog eens goed betaalbaar. Met een beetje geluk hoef je niet eens naar de groenteboer en liggen ze gewoon in de supermarkt. Deze salade is samengesteld uit ingrediënten die perfect met elkaar combineren. Gewoon weinig ingrediënten, maar als je zorgt voor een goede kwaliteit dan heb je echt niet meer nodig om er iets heel lekkers van te maken. TIP: Je kunt de salade eventueel garneren met pijnboompitten.

INGREDIENTEN

4 verse vijgen, 4 plakken Parma ham (je kunt ook Serrano of Iberico ham gebruiken), 75 gram rucola, Parmezaanse kaas in flinters geschaafd, 1 el olijfolie, 1 tl balsamico, 1 tl honing

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-09-2014
  • Mediterraan
  •  10-20 min.

Een salade met verse vijgen, pecorino en rucculo en walnoten. Er zijn meerdere varianten op deze salade, ook te vinden op smulweb.

INGREDIENTEN

100ml balsamicoazijn, 9 verse vijgen, 50 g pecorino, geraspt, 200 g rucola, 50 ml extra virgine olijfolie, eventueel walnoten

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-09-2009
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Eigen fotoMet geitenkaas-toastjes een heerlijk voorgerecht. Heerlijk fris bijgerecht bij bv. gebakken aardappeltjes en gebakken vis en een flinke schep salade tussen een broodje kaas is ook niet te versmaden!

INGREDIENTEN

TOAST: 3 sneetjes wit casinobrood, 12 plakjes geitenkaas. SAUS: 2 el. fritessaus, 1 el ciderazijn, 1 el crème fraîche, 1 theelepel honing, 1 el citroensap, snufje zout, snufje peper., REST: 250 g knolselderie (gewogen zonder schil), 150 g courgette, 100 g winterwortel, 1 el sesamzaad, 1 el zonnepitten, 1 el pompoenpitten, een paar blaadjes basilicum, 1 bosje koriander, 6 gedroogde vijgen.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-01-2007
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Salademix met vijgen

INGREDIENTEN

Witte selder 3 takje(s), koriander 4 takje(s), vijg(en) 8, teentje(s) van look 1, sjalot(ten) 2, olijfolie 3 soeplepel(s), ei(eren) 6, platte peterselie 1 bosje(s), peper en zout, blaadje(s) sla 8, citroen(en) natuur 1, akkerkers 50 gram, groot(ote) garnaal(alen) 12, ansjovisfilets met olijfolie 8

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-09-2009
  • Belgisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Wij hebben dit recept online gevonden en vervolgens zelf geprobeerd.

INGREDIENTEN

250 gram gemengde sla naar keuze | 150 gram dungesneden ham naar keuze, bijv. serrano-ham | 30 gram walnoten | 1 rode ui in halve ringen 1 appel bijv. Elstar, geschild en in kleine reepjes | 8 gedroogde vijgen | 50 gram rinse appelstroop van Frutesse | 50 ml rode port | 50 ml notenolie | 1 eetlepel Balsamico azijn | peper en zout naar smaak

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-04-2017
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 sinaasappel, 8 witte druiven, 1 appel, 1 banaan, 4 gedroode vijgen, 3 schijven ananas(blik), 2 el ananassap(blik), 2 el grapefruitpartjes(blik), 4 el grapefruitsap(blik), 2 el citroensap, 2 el kirsch, 1 zakje vanillesuiker, 1 el gepelde amandelen, 4 gepelde halve walnoten, 2 el kersen zonder pit(blik)

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-11-2002
  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.

Voorgerechtje Om Je Vingers Bij Af Te Likken!

INGREDIENTEN

Parmaham 8 plakjes (zie tip 1)Mozzarella  2 bollen (buffel)Vijgen 8 st (verse, rijpe €" zie tip 2 en 3)Rucola 1 zakje (raketsla)Basilicum (verse, groene en/of paarse), , HONINGDRESSING, 6 eetlOlijf- of sesamolie , 3 eetl Citroensap of azijn , 1 eetlHoning, vloebaar  , Zwarte peper (versgemalen), Zeezout, ,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-08-2014
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

3 st Handsinaasappels, schoongeboend, 2 tl Mosterd , 3 el Olijfolie extra vierge, 300 gr Gemenge sla, 3 el Kappertjes, 1 st Rode ui, in ringen, 1 bakje Platte peterselie (20 g), fijngesneden, 250 gr Haloumi, (stevig kaas van geiten en schapenmelk), 2 el Bloem, 1 dl Gele olijfolie of arachideolie, Peper & zout,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-09-2011
  • Mediterraan Voorgerecht
  •  20-30 min.

Een feestelijk voorgerecht, zeer geschikt voor de komende feestdagen. De salade is bijna helemaal van te voren klaar te maken. De dressing moet je echter pas op het laatste moment toevoegen, anders verlept de sla. De vijgen kun worden gegrild wanneer je samen met de gasten geniet van een glaasje wijn.

INGREDIENTEN

6 el olijfolie; 2 el balsamicoazijn; 1/2 el vloeibare honing; zout; (versgemalen) zwarte peper; 6 verse vijgen; 100 g eikenbladslamelange met rucola; 150 g blauwaderkaas, bijv. blue stilton

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-12-2003
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

6 eetlepels olijfolie, ? 2 eetlepels balsamicoazijn, ? 1/2 eetlepel vloeibare honing, ? zout en versgemalen zwarte peper, ? 6 verse vijgen, ? 100 g eikenbladslamelange met rucola, ? 150 g blauwaderkaas (bijv. blue stilton),

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-10-2002
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Combinatie van kip met zoete vruchten doet het altijd goed.

INGREDIENTEN

Voor de salade:2 kipfilets, 1 aubergine, in schijven, wat olijfolie, 8 blaadjes radicchio, 6 vijgen, gehalveerd,Voor de dressing:0,8 dl. citroensap, 2 eetlepels honing, 2 eetlepels majoraanblaadjes, wat grofgemalen zwarte peper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-04-2002
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

6 eetlepels olijfolie, ? 2 eetlepels balsamicoazijn, ? 1/2 eetlepel vloeibare honing, ? zout en versgemalen zwarte peper, ? 6 verse vijgen, ? 100 g eikenbladslamelange met rucola, ? 150 g blauwaderkaas (bijv. blue stilton),

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-01-2003
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Griekse salade uit een Volkskrant magazine kerstmenu van Onno Kleyn en Loethe Olthuis

INGREDIENTEN

1 struik bleekselderij, 8 gedroogde, voorgewelde vijgen, 20 kalamata-olijven, 100 g Griekse schapenfeta, half bosje dille, 2 bosuitjes, 1 teen gepelde knoflook, 6 eetlepels olijfolie, 2-3 eetlepels appel- of witte wijnazijn, zout, versgemalen peper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-01-2012
  • Grieks
  •  10-20 min.

Deze heerlijke salade is heel eenvoudig, je kan het van te voren bereiden en je gasten zullen ervan smullen! Je kan het ook als lunchgerecht maken, maak dan 3 vijgen per persoon. Als voorgerecht maak je er twee.

INGREDIENTEN

Acht vijgen, acht plakjes serranoham (of parmaham), 150 gram zachte geitenkaas, pijnboompitjes en pompoenpitjes, een handje zwarte olijven, walnoten, honing, kaneel, koriander, een zakje gemengde salade met veldsla en rucola, honing-tijm dressing (of maak zelf dressing van ⅓ deel citroensap, ⅔ deel olie, honing, tijm, beetje mosterd, zout en peper), , ,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-03-2012
  • Mediterraan Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

3 el lichte olijfolie - 6 dunne plakken prosciutto of rauwe ham - 2 el rodewijazijn - 1 tl dijonmosterd - 80-100 gr wilde rucola - 6 vijgen, in vieren - 150 gr stevige blauwe kaas, verkruimeld - zeezout en versgemalen zwarte peper.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-08-2010
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Heerlijk geurend recept en toch makkelijk klaar te maken

INGREDIENTEN

1,5 kg lamsvlees met been, 2 eetlepels ghee of roomboter, 2 rode uien, in partjes, 10 gedroogde pruimen, 6 gedroogde vijgen ( wellen in water), 2 kweeperen ( in vieren gedeeld met schil, klokhuis verwijderen), een scheutje oranjebloesemwater, 2 eetlepels honing, een bosje verse bladpeterselie, , Voor de marinade:, 4 tenen knoflook gehakt, 40 gram verse gember geschild en gehakt, 1 rode chilipeper of een theelepel harissa, 1 theelepel zeezout, de helft van de bladperselie, 2-3 tl gemalen koriander (ketoembar), 2-3 tl komijn 3 eetlepels olijfolie 2 eetlepels honing, 1 uitgeperste citroen

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-02-2010
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Een heerlijke lauwwarme salade als lunch of in kleinere porties als voorgerecht. Een makkelijk en lekker gerecht voor als je gasten hebt, maar niet alleen voor gasten ook snel en makkelijk te maken voor een eenpersoons portie om jezelf tijdens lunchtijd eens goed te verwennen. Ik heb voor de dressing een culinaire smaakmaker gebruikt in de vorm van een vijgen Edik. Als alternatief hiervoor kun je balsamico azijn met een beetje honing gebruiken.

INGREDIENTEN

Voor de salade:, , 90 gr gerookte eendenborst, 150 gr oesterzwammen, 100 gr (eikenblad)sla, 100 gr paté (bv. wild, noten, cranberry), handvol witte druiven, handvol geroosterde pompoenpitten (of noten), , Voor de dressing:, , 2 el goede olijfolie, 2 el vijgen Edik (of 2 el balsamico en 1 tl honing), 1 tl mosterd, peper en zout,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-10-2014
  • Europees
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Top