Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Salade shiitake recepten (91) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Maaltijdsalade zonder vlees

INGREDIENTEN

250 gram shii-take - sap van 1 citroen - 400 gram jonge kaas - 1/2 komkommer - 2 tomaten - 2 eetl. yoghurt - klontje (room-)boter - peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-05-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

200gr volkorenmacaroni2 eieren750 gr broccoli3 tomaten200 gr shii-take10 gr botersap van 1 limoen3 eetlepels maisolie1 theelepel sojasausdruppeltje sesamoliepeper en zout1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-05-2002
  • Italiaans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

100 gr shii-take, 2 avocado's, 100 gr krabvlees, 125 gr cr, me fra che, 2 eetlepels tomatenketchup, scheutje cognac, zout, versgemalen witte peper, fijngehakt dillegroen (evt. bieslook), 4 takjes dille of bieslook, ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-07-1999
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.

"Salade Becassine aux shii-take"

INGREDIENTEN

300 gr spirelli deegwaren - 150 gr tonijn (in olie) - 100 gr Parijse ham - 200 gr shiitake - 4 augurken - 20 ontpitte groene olijven - 1 rode paprika - 1 citroen - 100 gr gruyere (in blok) - 2 el arachide-olie - zout en peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-10-2000
  • Frans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

3 plakjes bladerdeeg, ontdooid, 1 losgeklopte_eidooier, 1 eetl. zonnebloemolie, 100 g shiitake, zout, 20 g gehakte hazelnoten of walnoten, 1/2 rode ui, in dunne ringen, 75 g gemengde_sla met rucola, , voor de dressing:, 1 eetl. citroensap of wittewijnazijn, 1 theel. mosterd, 3 eetl. milde_olijfolie, zout en versgemalen peper, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-09-2012
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Heerlijk lauwwarm voorgerechtje met shii-take of grotchampignons. Ook lekker bij lunch of brunch.

INGREDIENTEN

1.1/2 el koudgeperste olijfolie, 50 g sjalotten in dunne plakjes, 250 g verse shii-takes (of grotchampignons)(ontsteeld, schoongeveegd, hoedjes in plakken), 2 tl verse tijm (of 1/2 tl gedroogde), 1/4 tl zout, 2 rijpe tomaten (zaadjes verwijderd, in repen van 0,5 cm gesneden), 2 el balsamico-azijn (of 1.1/2 el rode wijnazijn gemengd met 1/2 tl honing), 1 el vers citroensap, versgemalen zwarte peper, 1 el gehakte verse peterselie, 4 grote Chinese koolbladeren of bindslabladeren

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-08-2000
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.

Vegetarisch LUNCHGERECHT....

INGREDIENTEN

300g shii-takes250g tagliatelle1el olijfolie1el sesamolie2sjalotjes,fijngesnipperd2t knoflook,geperst1el oestersaus1el sojasaus2el peterselie,gehakt1citroen,in stukken1citroen,geperstpeper en zout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-02-2003
  • Italiaans
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

150 g shii-take, in plakjes, 4 bosuitjes, in stukjes van 3 cm, 40 g boter, 4 rundersteaks, peper, zout, 2 tl fijngehakte gemberbolletjes (uit een potje), 2 1/2 dl runderbouillon (van een tablet), 1 el sojasaus of ketjap asin

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-03-2003
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Rundersteak met shii-takebron:www.c1000.nl

INGREDIENTEN

150 g shii-take, in plakjes, 4 bosuitjes, in stukjes van 3 cm, 40 g boter, 4 rundersteaks, peper, zout, 2 tl fijngehakte gemberbolletjes (uit een potje), 2 1/2 dl runderbouillon (van een tablet), 1 el sojasaus of ketjap asin

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-08-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

150g shii-take, in plakjes - 4 bosuitjes, inn stukjes van 3 cm - 40 g boter - 4 rundersteaks - peper,zout - 2 tl fijgehakte gemberbolletjes (uit een potje) - 2 1/2 runderbouillon (van een tablet) - 1 el sojasaus of ketjap asin.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-03-2003
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Met dank aan Marleen Spierenburg -de Kok

INGREDIENTEN

9 pannenkoeken (van volkorenmeel gemaakt), 200 gr. paddenstoelen (shii-take en cantharel of andere soorten), olijfolie, 1 ui klein gesneden, 1 teentje knoflook (geperst), 4 tomaten of tomaten puree, oregano, of andere groene italiaanse kruiden (liefst vers), peper en zout, geraspte parmezaanse kaas (ongeveer 250 gr.),

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-10-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

INGREDIENTEN

600 g forelfilet (gerookt), 4 cl olijfolie (extra vierge), 2 cl wijnazijn (rood), 1 eetlepel mosterd, 20 druppels Worcestershiresaus, 0.5 dl visfumet, 100 g veldsla, 200 g shii-take, 2 takjes dille, peper, zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-01-2001
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Met dank aan Marleen Spierenburg-de Kok

INGREDIENTEN

Shii-take paddenstoelen, 1 flinke teen knoflook, scheut olijfolie, peper en zout., ,

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-10-1999
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.

Een recept van Jaymz Pool en Mike Zaitsoff uit het kookprogramma "Born to Cook".

INGREDIENTEN

2 eendenborsten - 5-kruidenmix., Saus : 3 dl kippenbouillon - 3 dl sake - 1 stukje verse gember van circa 2 cm - 1 fijngesneden teentje knoflook - 1 Spaanse fijngesneden peper - 75 ml oestersaus., Shii-take-pickles : 100 gr shii-take zonder stelen - 2 pakjes Japanse gember., Salade : 300 gr julienne gesneden rettich, 1 bosje gesneden bosui - 100 gr gepekelde gember., Vinaigrette : 1 scheutje van het gepekelde vocht - wat sesam- en olijfolie - wat limoensap - witte versgemalen peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-05-2001
  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Tot de bekendste Chinese noedels behoren de 'glasnoedels', gemaakt van soja, tauge of tapioca.Terwijl eiernoedels en rijstnoedels gekookt moeten worden, moet men glasnoedels alleen maar laten wellen

INGREDIENTEN

-150 g glasnoedels, -200 g shiitakepaddestoelen (in plakjes), -2 sjalotten (fijn gesnipperd), -2 el olie, -zout, peper, -2 kleine courgettes (in reepjes), -1 grote wortel (in reepjes), -2 el gehakte peterselie, VINAIGRETTE:, -1 th lepel pindakaas, -zout, peper, -3 el witte wijnazijn, -2 cl sherry (Fino), -4 el arachideolie, -1 th lepel sesamolie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-09-2005
  • Aziatisch
  •  20-30 min.

In plaats van een deegbodem wordt voor deze pizza een gehaktbodem gebruikt.

INGREDIENTEN

1 ei - 400 gr gehakt - 120 gr shii-take - 50 gr kaas in plakjes - 120 gr mozzarella - 1 el ketchup - 3 el tomatenpuree - 1 el pesto - 3 sneetjes oudbakken brood, zonder korst - 1 tl knoflookpoeder - 1/2 tl oregano - 2 el water - peper en zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-04-2001
  • Italiaans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

½ krop lollo rosso, 2 bosuitjes, 100 gram shii-take (paddenstoelen), 50 gram taugé, 4 eetlepels sesam olie, of anders wokolie, 1 eetlepel natuurazijn, 1 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel gembersiroop, zout & peper, 20 gram sesamzaad, keukenpapier

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-03-2008
  • Japans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

* 250 g glasnoedels, * 0.5 komkommer, * 1 rode peper, * 2 lente-uitjes, * 1 teentje knoflook, * 1 winterwortel, * 100 g peultjes, * 100 g tauge, * 10 verse Shii-take paddestoelen, * 10 takjes koriander, * Vissaus,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-06-2006
  • Thais
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

? krop lolo rosso, 50 gram veldsla, 1 avocado citroensap, 3 eetlepels olie, 2 theelepels mosterd, zout en peper, 1 eetlepel witte wijnazijn, 100 gram kastanjechampignons, 50 gram oesterzwammen, 50 gram shii-take,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-12-2000
  • Vegetarisch
  •  10-20 min.

Een slankrecept

INGREDIENTEN

100 gr. gemengde sla, 1 el. rode wijnazijn, 1 el. notenolie, zout en peper, 50 gr. 30+ kaas in blokjes, 50 gr. oesterzwammen, 50 gr. shii-take, 10 gr. boter.,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-10-2002
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Een aparte salade lekker als voorgerecht of als picknick gerecht.

INGREDIENTEN

1/2 krop lollo rosso, 6 eetlepels sesamolie, 100 gram shii takes in plakjes gesneden, 1 eetlepel rode wijnazijn, 1 eetlepel ketjap, 1 eetlepel gembersiroop, peper en zout, 2 lente uitjes in dunnen ringen gesneden, 20 gram sesamzaad, 50 gram tauge

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-06-2004
  • Pools
  •  0-10 min.

Met gegrillde shii-take

INGREDIENTEN

.zie bereiding.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-03-2000
  •  
  •  60-120 min.

Dit is een heerlijke maaltijdsalade, lekker in de herfst en winter of als het weer tegenzit. Dit is slank, 417 Kcal p.p.

INGREDIENTEN

3 kogelbiefstukken, zout en versgemalen peper, 4 el olijfolie, 8 roseval aardappelen, 250 g kastanjechampignons, in stukken, 100 g shii-take, in stukken, 2 teentjes knoflook, gehakt, 2 tl tijmblaadjes, 100 g gemengde sla, , Voor de dressing:, 1 el balsamicoazijn, 1 tl honing, 1 tl mosterd, 2 el olijfolie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-01-2013
  • Wereld
  •  10-20 min.

Een lekker italiaans getint voorgerecht

INGREDIENTEN

Gemengde Sla (Veldsla,Rucola,..) voor 2 pers., +- 300 gr. Paddestoelen (gemengd: Shiitake, Champignons e.d.), Citroensap, Bouillon, 2 of 3 teentjes Knoflook, 2 stuks Bosuitjes

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-12-2002
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

250 g paddestoelen bij voorkeur shii-take, 2 stevige rijpe handperen, citroensap, 150 g gemengde slablaadjes, 6 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels balsamicoazijn, 2 theelepels mosterd, zout, 40 g boter.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-11-2004
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

Zoals de naam al zegt, deze lauwe salade met paddestoelen en noten is absoluut een topper. Zowel vegatarisch als " aangekleed " altijd een succes!

INGREDIENTEN

1/2 krop eikenbladsla, 30-50 g veldsla of ezelsoren, 4 eetl.walnotenolie, 1/2 eetl. mosterd, zout, peper, 1 eetl.witte-wijn azijn, 50 g shii-take, 50 g grotchampignons, 50 g canterellen, oesterzwammen of pleurottes, 50 g walnoten, 30 g macadomia of cashewnoten

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-07-2000
  • Vegetarisch
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Een paddestoelensalade is heerlijk als tussendoortje, als lunchgerecht of als tussengerecht in een feestelijk menu., , Voor 4 personen., , 400 gram gemengde paddestoelen, champignons, oesterzwammen, shii-take, 100 gram ontbijtspek in reepjes, 3 lente-uitjes, 15 gram boter, zout en versgemalen zwarte peper., ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-12-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Lamsbout met een aparte salade met venkel en sinaasappel

INGREDIENTEN

, 400 g lamsbout in stukken van 3x3 cm, 6 sjalotten, gehalveerd, 12 kleine shii-take, steeltjes kort afgesneden, 200 g bakbacon, in repen, , Voor de marinade:, Sap van = citroen, Sap van = sinaasappel, Sap van = limoen, 1 dl olijfolie, versgemalen zwarte peper,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-06-1999
  •  
  •  60-120 min.

Een recept van restaurant Belle Epoque in Leuven

INGREDIENTEN

1 hartje van een krulandijvie - 200 gr fijne boontjes - 200 gr eikezwammen (shiitake) - 24 gekookte rivierkreeftjes - 1 stevige appel - vinaigrette met truffelolie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-05-2000
  • Frans
  •  10-20 min.

Weer eens iets anders, erg lekker

INGREDIENTEN

400 g glasnoedels, 2 el zonnebloemolie, 300 g varkensvlees in reepjes, 200 g shiitake in repen, 300 g garnalen, 2 sjalotten in dunne ringen, 3 bosuitjes in ringen, 8 blaadjes eikenbladsla in brede repen, 2 el fijngesneden selderijgroen, 4 el vissaus (Nam Pla0, 2 el sesamolie, 2 el citroensap, 2 tl palmsuiker, zout, 3 rode pepers, 3 el fijngesneden koriander

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-06-2000
  • Indiaas
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 st maiskipfilets, 2 el olijfolie, neutraal, rasp van ? citroen, 2 tenen knoflook, in plakjes, 2 tl groene kruidenmosterd, alternatief Dijon mosterd, 2 el witte wijnazijn, alternatief sherry azijn of vanille azijn, 5 el olijfolie, extra vierge, Gembersiroop, naar smaak, Zout en peper, 100 g vers geraspte Parmezaanse kaas, 25 g bloem, 200 g shi-itake paddestoel, alternatief kastanjechampignons of oesterzwammen, Sla-melange, bijv. combinatie van kropsla, jonge spinazieblaadjes, frisse, raddichio, eikenblad, Olijfolie, neutraal, om te bakken,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-08-2003
  •  
  •  10-20 min.

Frisse voorjaarssalade

INGREDIENTEN

12 asperges, 50 gram veldsla, 1/2 krop lollo rosso, 1/2 krop lollo blanco, 1/2 krop eikenblad sla, 1/2 krop sla, 8 oesterzwammen, 8 shii-take, 8 cantharellen, 8 kastanje paddestoelen, 2 el olijfolie, , Dressing, 2 eierdooiers, 1/2 dl water, 1/2 dl azijn, 1/2 el poedersuiker, 1/2 el mosterd, 3 dl zonnebloemolie, 1 dl notenolie, 1 sjalotje, 2 takjes bieslook, peper en zout, , Garnering, 4 kwarteleitjes, 4 kerstomaatjes, 4 takjes kervel,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-06-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Een kruidige salade.Lekker met een glaasje Riesling uit de Elzas!

INGREDIENTEN

Een halve fijngesneden Chinese kool/een flinke hand spinazie of veldsla/250g tauge/100g peulen of andere boontjes(net wat je in huis hebt),2el olijfolie of notenolie/50g grote shiitake paddestoelen/1 el honing/1el pittige mosterd/4el citroensap/2el sojasaus/1 chilipeper,naar smaak/2tenen knoflook,geperst/een kleine prei of een bosui/100g geschaafde oude kaas/100g verse cashewnoten of pinda's

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-11-2006
  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Dit is echt een heerlijk bijgerecht bij je biefstukje, wild, varkenshaas of entrecôte, veel smaak en nog gezond ook. Kun je alle kanten mee op en staat zo op tafel. Ook leuk op zon- en feestdagen!

INGREDIENTEN

1 kilo gemengde paddenstoelen, bijvoorbeeld champignons, oesterzwam, cantharel en shiitake, 2 teentjes knoflook (gesnipperd), 2 uien (in ringen), Verse peterselie (gesnipperd), Olijfolie, 2 el boter, 2 tl paprikapoeder, 1 tl rozemarijn, Takje tijm, 1 tl nootmuskaat, Peper, Zeezout, Sap van ½ citroen

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-08-2012
  • Frans Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Voor 4 pannenkoeken :, 1 zakje Portie Pannenkoek - 1 1/2 dl melk -, 1 1/2 dl klappermelk = kokosmelk -, 1 eetlepel bakgember -, shii-take -, kip-sate salade of stokjes kip-sate -, eventueel kroepoek, , , , , , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-11-2002
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lekker een pittig pannenkoek ! Gewoon even anders!!!

INGREDIENTEN

Ingredienten, Voor vier pannenkoeken:, 1 zakje Portie Pannenkoek en 1,5 dl melk., , Extra benodigdheden, , , 1,5 dl klappermelk (kokosmelk), 1 el bakgember (Baukje), , shii-take, , kip-sate salade of stokjes kip-sate, , eventueel kroepoek,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-10-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 zakje Portie Pannenkoek - 1 1/2 dl melk -, 1 1/2 dl klappermelk kokosmelk -, 1 eetlepel bakgember van Baukje -, shii-take -, kip-sate salade of stokjes kip-sate -, eventueel kroepoek, , , , , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-10-2002
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Pannenkoek met sate

INGREDIENTEN

, Ingredienten, Voor vier pannenkoeken: 1 zakje Portie Pannenkoek en 1,5 dl melk., Extra benodigdheden, , 1,5 dl klappermelk (kokosmelk), 1 el bakgember (Baukje), shii-take, kip-sate salade of stokjes kip-sate, eventueel kroepoek

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-08-2000
  • Indonesisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 zakje (= ? pakje) Honig Portie Pannenkoekmix, 1? dl melk, 1? dl kokosmelk (uit blik), 1 eetlepel bakgember (Baukje), 100 g shii-take (in plakjes), 4 flinke el kip-sate salade of 4 stokjes kip-sate, eventueel kroepoek,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-03-2005
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

400 g paddenstoelen (kastanjechampignons, oesterzwammen, shiitake);, 2 eetl. sesamolie;, 1 teentje knoflook, gepeld en geperst;, zout en versgemalen peper;, stukje gemberwortel (2 cm),geschild en geraspt;, 1 rode peper, zonder zaadjes, fijngehakt;, 3 eetl. ketjap manis;, 1 krop (eiken)bladsla, losgehaald;, 1 citroen, in plakjes;, 150 g brie, in reepjes op kamertemperatuur;, 2 eetl. gehakte bieslook (vers of diepvries).

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-07-2008
  • Internationaal
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top