Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

214 salade roquefort recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Lekker pittige aardappelschotel met een lekkere groene salade

INGREDIENTEN

1 kg vastkokende aardappelen, 5 sjalotjes, 2 eetl. olijfolie, 2 teentjes knoflook, 2 dl melk, 2 dl kookroom, 1 eidooier, versgemalen peper, gemalen nootmuskaat, 150 g roquefort, 2 eetl. gehakte peterselie,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-09-2007
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een heerlijke maaltijdsalade; als lunchgerecht is deze salade genoeg voor 4 personen

INGREDIENTEN

150 gram haricots vert; 1 citroen; 5 eetl olijfolie(met basilicum); 1/2 zakje Formaggio da Pasta (100 gram Grozette); Zout en peper; 80 gram pecannoten; 75 gram veldsla; 75 gram rucola; 200 gram in dunne plakjes voorgesneden roquefort (koelvitrine supermarkt Daily d'or)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-04-2005
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

8 eetlepels olijfolie2 eetlepels citroensap2 theelepels Dijon mosterdsnufje zout200 gram gemengde sla250 gram kogelbiefstukpeper100 gram roquefort200 gram kerstomaatjes

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-03-2007
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Gemakkelijk

INGREDIENTEN

1 pak gemengde groene salade, 4 rijpe peren, 150 gr roquefort 2 el citroensap, 12 walnoten, 6 el olijfolie, 4 el frambozenazijn, versgemalen zwarte peper en zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-07-2000
  • Belgisch
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Ca. 500 g gemengde sla, 200 g roquefort, 200 g walnoten, 10 ontpitte groen olijven, 1 el citroensap, 8 el notenolie of olijfolie, zout.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-08-2001
  • Frans
  •  20-30 min.

Pittige salade met franse kaas

INGREDIENTEN

L krop sla, 2 hardgekookte eieren,1/2 dl. vinaigrette (zie evt. onder sauzen), 50 gr. roquefort, 8 walnoten,peterselie, bieslook.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-12-1999
  • Frans
  •  10-20 min.

Een salade die als lunch geserveert kan worden,laat je het wat kleiner is het een leuk voorgerecht.

INGREDIENTEN

-verschillende soorten sla[gemengde paketten zijn te koop],-100 gr. gerookte spekblokjes,-1 bakje[gemengde]paddestoelen,-1 grote vleestomaat,-1/2 komkommer,-8 gepelde walnoten,-100 gr. Roquefort,-6 eetlepels olijfolie,-2 eetlepels Balsamico-azijn,-veel peper uit de molen,-zeezout,-poedersuiker.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-01-2001
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Peper, 1 1/2 eetlepel balsamicoazijn, zout, 4 eetlepels (zonnebloem)olie, 1 handpeer, 75 g pecannoten, 100 g roquefort, 150 g verse spinazie,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-06-1999
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.

Veldsla met warme uien en kaas

INGREDIENTEN

6 uien, 4 eetlepels rode wijnazijn, 5 eetlepels olijfolie, 8 takjes tijm, 2 zakjes veldsla (75 gr.), 150 gr. Roquefort

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-04-2004
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Heerlijk om te serveren op een zomers buffet of als zoet en hartig dessert.

INGREDIENTEN

-250 g kruisbessen (schoongemaakt), -1 th lepel suiker, -120 g slablaadjes, -4 th lepels olijfolie, -50 g Roquefort, -4 el slagroom, -2 el citroensap, -versgemalen peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-06-2004
  • Frans
  •  20-30 min.

Geweldig voorgerecht maar kan ook prima als bijgerecht bij een diner!

INGREDIENTEN

1 krop sla, VOOR DE DRESSING: 70 gram Roquefort, 4 eetl creme fraiche, 2 eetl zure room, ? eetl citroensap, zout en peper, 1 tl worcestersaus

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-11-2002
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Vegetarisch buffet gerecht.

INGREDIENTEN

1 kg. kriel aardappelen6 el. olijfolie2 el. azijnpeper en zout2 sjalotjes1 teentje knoflook150 gr. roquefort3 el. slagroomenkele takjes peterselie2 el. gehakte bieslook

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-11-2002
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

400 gram ossenhaas(filet), 10 gram peperkorrels, 10 gram jeneverbessen, 10 gram koreanderzaad, 2 kruidnagels, olijfolie, voor het braden, halve citroen, alleen het sap, zout en vers gemalen peper, , Voor de salade:, 240 gram Roquefort kaas, 50 gram gemengde salade, 4 theelepels dragonvinaigrette (meng 3 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel dragonazijn)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-09-2010
  •  
  •  20-30 min.

Salade met reepjes biefstuk en roquefort

INGREDIENTEN

8 eetl. olijfolie, 2 eetl. citroensap of wijnazijn, 2 theel. dijonmosterd, snufje zout, 200gr. gemengde slablaadjes, gewassen en uitgelekt, 250gr. (kogel)biefstuk in reepjes, versgemalen peper, 100gr roquefort verkruimeld, 200gr. cherry/kers tomaatjes gehalveerd

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-03-2007
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

50 g roquefort150 ml magere yoghurt2 el vers geknipte bieslookpepergemengde slablaadjes of een zakje gemengde sla2 rijpe peren zonder klokhuis en in dunne plakjesWat verse sprietjes bieslook, voor garnering

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-09-2005
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

Het zoete van de peer gaat perfect samen met de peperachtige smaak van de radicchio en de pittige kaas. Tip van mij. Koop bij de supermarkt een zakje met gemengde sla, is veel goedkoper dan alle sla los te kopen.

INGREDIENTEN

50 g roquefort 150 ml magere yoghurt 2 el vers geknipt bieslook peper enkele blaadjes lollo rosso enkele blaadjes radicchio enkele blaadjes veldsla 2 rijpe peren, zonder klokhuis en in dunne plakjes sprietjes vers bieslook, ter garnering

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-02-2010
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Ravioli salade met roquefort

INGREDIENTEN

Verse ravioli, 100 gr roquefort, 2 eetlepel citroensap, zout en peper, 2 dl slagroom, 1 eetlepel mayonaise, 50 gram gepelde cashewnoten

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-12-2003
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 venkelknol, 1 takje rozemarijn naaldjes gerist, 50 g walnoten, grof zeezout, citroenpeper (molentje), 2 eetlepels citroensap, 4 eetlepels olijfolie extra vierge, 1 zak eikenbladslamelange (100 g), 100 g roquefort (kaas).

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-09-2005
  • Frans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Peper, 1 ? eetlepel balsamicoazijn, zout, 4 eetlepels (zonnebloem)olie, 1 handpeer, 75 g pecannoten, 100 g roquefort, 150 g verse spinazie, , , , , , , , , , , OOSTERSE SPINAZIESALADE MET TOFU, , , VOOR 2 PERSONEN, , , , INGREDIENTEN:, 50 g Chinese mie, 100 g shii-takes, 2 eetlepels sesamolie, 100 g roerbaktofu (pikant), ? theelepel gehakte knoflook (potje), zout, 2 theelepels sesamzaad, 150 g verse spinazie (zak a 300 g), 1 eetlepel sojasaus, schone theedoek zonder wasmiddelenluchtjes, keukenpapier, , , , BEREIDING: (15 minuten), Mie bereiden volgens aanwijzing op verpakking. Mie afspoelen onder koud water en in theedoek drogen. Shii-takes schoonvegen met keukenpapier en in plakjes snijden. In wok olie verhitten. Tofu en knoflook ca. 1 minuut roerbakken. Shii-takes toevoegen en ca. 2 minuten roerbakken. Mie toevoegen en kort meewarmen. Op smaak brengen met zout. Mengsel rond midden van twee borden verdelen. In achtergebleven olie sesamzaad ca. 1 minuut roerbakken. Spinazie toevoegen en enige maten in hete wok omscheppen zonder dat spinazie gaar wordt. Spinazie op smaak brengen met sojasaus en zout op midden van borden scheppen.,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-07-2000
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Door het roosteren in de oven wordt de smaak van de groenten veel voller.

INGREDIENTEN

500 gram rode aardappelen, ongeschild in niet te kleine blokjes, 2 courgettes, in halve plakken, 400 gram wortelen, in plakken, 2 rode parika`s, in grove stukken, 2 gele paprika`s, in grove stukken, 2 venkelknollen, in plakken, (zee)zout, peper (uit de molen), 1 1/2 dl olijfolie, 2 el witte wijnazijn, handje grof gesneden basilicum, 150 gram Roquefort, verkruimeld

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-09-2013
  •  
  •  60-120 min.

De paddestoelen worden gebakken in soja, balsamico en honing.

INGREDIENTEN

1 sjalotje, gesnipperd, 6 el olijfolie, 1 tl verse gember, geraspt, 2 el sojasaus, 2 el balsamicoazijn, 1 tl honing, 250 g gemengde paddestoelen, schoongeborsteld en onderkant van steeltjes verwijderd, 1 kipfilet, in reepjes, 100 g gemengde sla, 100 g verse spinazie, 50 g tauge, Roquefort (of andere blauwe kaas), handvol walnoten

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-01-2003
  • Fusion Voorgerecht
  •  0-10 min.

Een zomerse salade met verrassende ingredienten

INGREDIENTEN

175 gr.gemengde slasoorten(spinazie,rucola,radicchio enz.)150 gr.champignonsboterteen knoflook uit de pers150 gr.Roquefort aan blokjes40 gr.gerookte amandelen gehalveerd1 avocado aan blokjes3 lente-uien aan ringen3 trostomaten aan partjeshalve bos basilicum grofgehaktsap van een halve citroenolijfoliepeper en zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-05-2005
  • Fusion
  •  10-20 min.

Lekker pittig!

INGREDIENTEN

4 rundertartaartjes, 50 gram roquefort, 1 plakje ham

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-06-2000
  • Goedkoop en snel Bijgerecht
  •  0-10 min.

De 'Green Bean Roquefort-salad' is in de Verenigde Staten een uitgesproken 'topper'. De vegetarische salade is vooral populair bij aanhangers van president Bush omdat bekend is dat hij de salade graag bij het vlees van de barbecue eet. Vegetariers zullen hem daarin niet graag volgen en dienen de salade dan ook bij voorkeur op als een voor- of lunchgerecht. Bron: nhd.nl

INGREDIENTEN

250 - 300 gram dunne sperzieboontjes (haricots verts), zout, 50 - 75 gram Roquefort of andere blauw geaderde kaas, 2 eetl. (neutrale) yoghurt, 1 bosuitje, met veel fris groen, gesnipperd, 1 grote tomaat, ontveld, vruchtvlees in smalle reepjes gesneden, 1 eetl. balsamico-azijn, 3 eetl. olijfolie, extra vergine, 1/2 teentje knoflook, ragfijn gehakt of uitgeperst,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-11-2003
  • Amerikaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Aardappelen uit de oven op zijn Frans.

INGREDIENTEN

1 kg vastkokende aardappelen, 5 sjalotjes, 2 eetl. olijfolie, 2 teentjes knoflook, 2 dl melk, 2 dl kookroom, 1 eidooier, versgemalen peper, gemalen nootmuskaat, 150 g roquefort, 2 eetl. gehakte peterselie, (vers of diepvries)

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-06-2010
  • Wereld Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 kg vastkokende aardappelen, 5 sjalotjes, 2 eetl. olijfolie, 2 teentjes knoflook, 2 dl melk, 2 dl kookroom, 1 eidooier, versgemalen peper, gemalen nootmuskaat, 150 g roquefort, 2 eetl. gehakte peterselie,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-04-2009
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Simpel en zo op tafel!!

INGREDIENTEN

4 eieren losgeklopt 150 gram Roquefort, verkruimeld 2 el room 50 gram boter zout en peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-10-2003
  • Frans
  •  0-10 min.

Lekker en makkelijk (vis voor bij de pasta).

INGREDIENTEN

500 gr kabeljauw - 100 gr roquefort of danish blue - 1 dl melk - 2 eetl fijngehakte basilicum - zout / peper., (Erbij: tagliatelle en een wortel + rode paprika).

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-12-2004
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

P.P. 595 kcal, Romige maaltijdsalade uit Corsica

INGREDIENTEN

1 eieren, 125 gram tuinbonen (diepvries), zout, versgemalen peper, half zakje voorgekookte aardappelplakjes (koelvak 450 gram), 50 gram roquefort (of andere blauw schimmelkaas), 1 el mayonaise, 1 el yoghurt, half sjalotje fijngesneden, half el fijngesneden bieslook,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-08-1999
  • Spaans
  •  10-20 min.

Een soep die niet misstaat bij een etentje, maar ook, op een luie dag, op zichzelf kan staan aangevuld met stokbrood en pate en eventueel salade.

INGREDIENTEN

6 uien, 2 eetl. olijfolie of 15 gram boter, 1 liter bouillon (2 tabletten), 1 glas witte wijn, 8 sneetjes stokbrood, 100 gram roquefort, 60 gram geraspte belegen kaas.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-10-2002
  • Frans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Braadkip of kippenbouten,boter,prei/wortel/bleeksederyen thijm,2 dl wittewijn allesbinder,100gr roquefort,6 eetlepels koksroom,scheutje cognac, 5 gesneden champignons.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-11-2005
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Cheesy & Creamy

INGREDIENTEN

500 g spaghetti (of fettucini) , 200 g roquefort (of stiltonkaas) , 125 ml slagroom , 2 el zonnebloempitten (of pompoenpitten of sesamzaad) , zout en versgemalen peper , verse kruiden voor de garnering

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-04-2001
  • Italiaans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 kg vastkokende aardappelen, 5 sjalotjes, 2 eetlepels olijfolie, 2 teentjes knoflook, 2 dl melk, 2 dl kookroom, 1 eidooier, versgemalen peper, gemalen nootmuskaat, 150 g roquefort, 2 eetlepels gehakte peterselie (vers of diepvries).

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-06-2005
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

"Gratin de nectarines et framboises au Roquefort"

INGREDIENTEN

1 nectarines - 100 gram frambozen - 100 gram Roquefort - 2 theelepels gember, op, siroop - 4 bolletjes stemgember - versgemalen zwarte peper

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-11-2000
  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.

Voorgerecht voor 6 personen. Hoofdgerecht voor 4 personen

INGREDIENTEN

1kg vastkokende aardappelen,5 sjalotjes, 2 el. olijfolie, 2 teentjes knoflook, 2dl melk 2dl kookroom, 1 eidooier, vers gemalen peper,gemalen nootmuskaat., 150 gr roquefort, 2 el gehakte peterselie.

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-08-2005
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Dit keer geen rode sau bij de pasta maar een pittige en gezonde, makkelijk te maken, kaassaus.

INGREDIENTEN

300gr pasta naar keuze, -zout en peper, - 1 grote ui, - 250gr champignons, - 300gr broccoli, - 250 gr ham in dikke plakken, - 3 eetl olijfolie, - 1 theel thijm, - 100gr roquefort of andere blauwschimmelkaas.

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-08-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 kg krielaardappeltjes, 6 el olijfolie, 2 el azijn, peper, zout, 2 sjalotjes, 1 teentje knoflook, 150 g roquefort, 100 g magere gerookte spekblokjes, 3 el slagroom, enkele takjes peterselie, 2 el gehakte bieslook,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-09-2002
  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.

Zonnetje op je bolletje en smullen maar

INGREDIENTEN

150 gram haricots verts, 1 citroen, 5 el. olijfolie met basilicum (Monini), half zakje Formaggio da Pasta (100 gram, Grozette), zout, versgemalen zwarte peper, 1 bakje pecannoten, 75 gram veldsla, 75 gram rucola, 200 gram in dunne plakken voorgesneden roquefort

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-02-2003
  • Mediterraan
  •  20-30 min.

INGREDIENTEN

, * 900 gram krieltjes, * 25 gram Roquefort, verkruimeld, * 1 theelepel zout, * 4 sjalotjes, fijngehakt, * 2 bleekselderijstengels, in stukjes, * 4 lenteuitjes, fijngehakt, Voor de dressing:, * 40 gram Roquefort, verkruimeld, * 1 teentje knoflook, * 1 theelepel zout, * 1 ruime theelepel grove mosterd, * 1 eetlepel citroensap, * 2 eetlepels balsamico azijn, * 2 eetlepels olijfolie, * 150 ml. creme fraiche, * 2 eetlepels mayonaise, * versgemalen zwarte peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-06-2002
  •  
  •  30-60 min.

Waanzinnig lekkere salade kan er niet van afblijven

INGREDIENTEN

1 schaaltje haricots verts 150 gr, 1 citroen 5 el olijfolie extra vierge met basilicum, 1/2 zakje formaggio da pasta(a 100 gr grozette) zout versgemalen zwarte peper, 1 bakje pecaannoten 75gr veldsla 75 gr rucola 200 gr in dunne plakken voorgesneden roquefort (daily d'or)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-02-2003
  • Frans
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top