Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Salade nicoise recepten (174) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Er zijn zoveel varianten van nicoise maar deze is mede door zijn dressing erg lekker.

INGREDIENTEN

8 kleine Roseval-aardappelen., 200 gram haricots verts., 4 eieren., 200 gram cherrytomaten of kleine trostomaten., 2 kroppen sla., 2 blikjes tonijnmoten op olijfolie., 2-3 eetlepels zwarte olijven zonder pit., 8 ansjovisfilet., zeezout en versgemalen peper.1 theelepel dijon-mosterd.2 eetlepels citroensap., 1 knoflookteen.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-09-2004
  • Frans
  •  30-60 min.

Voor ons het allerlekkerste Salade Nicoise-recept.

INGREDIENTEN

1 krop sla, 3 eetlepels azijn, 6 eetlepels olijfolie, zout, versgemalen peper, 1 uitgeknepen teen knoflook, 1 tl mosterd, 1 el in ringen geneden sjalotten, 2 el fijngehakte peterselie, 4 stevige gaargekookte aardappels, 4 tomaten, 4 hardgekookte eieren, 1 blikje tonijn, 50 gr. zwarte olijven, 8 ansjovisfilets, 250 gr. koude beetgaargekookte sperziebonen, en nog 3 el gehakte peterselie voor de garnering. 

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-06-2014
  • Frans
  •  30-60 min.

Het welbekende voorgerecht uit Nice. Maar met wat extra ingredienten makkelijk uit te breiden tot een zomerse maaltijdsalade. Bron: Elizabeth David.

INGREDIENTEN

De ingredienten zijn seizoensafhankelijk maar in ieder geval hoort in een salade nicoise hard gekookte eieren, ansjovisfilets en zwarte olijven., Basisingredienten, - 1 krop sla (gewone kropsla!), - 2 eieren, - 2 tomaten, - 8 ansjovisfilets, - 20 zwarte olijven, - 1 rode ui in ringen, Ingredienten voor de dressing, - 1 knoflookteen, - 2 eetlepels dragonazijn, - 6 eetlepels olijfolie, - zout en peper uit de molen, , Voor een maaltijdsalade uit te breiden met:, - 1 blikje tonijn, - 2 gekookte aardappels in schijfjes gesneden, - kappertjes, - 1 rode paprika in ringen gesneden, - wat gare sperzieboontjes,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-07-2002
  • Frans
  •  20-30 min.

Deze versie van salade op de wijze van Nice is bereid met sardientjes - naar mijn gevoel fijner van smaak - ipv met tonijn . Heerlijk fris, light en mooi! Smakelijk!!!

INGREDIENTEN

Gemengde sla, 6 sardientjes op olijfolie, 1 ei, 2 kerstomaatjes, een handvol groene tuinboontjes, 6 ansjovisfilets, 6 zwarte olijven, 1 eetlepel kappertjes (op zuur), 2 blaadjes basilicum, een pijpje bieslook

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-06-2005
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een hoogzomer-maaltijdsalade

INGREDIENTEN

Voor de sla:, 1 krop sla, 1 theekopje feta-blokjes, 1 theekopje olijven zonder pit, 1 ons sperciebonen, 5 zongedroogde tomaatjes op olie, 2 kleine rode uien, versgemalen peper, 2 blikjes tonijn op olie., , Voor de vinaigrette:, Olijfolie, balsamico-azijn, 1 theelepel mosterd, peper en zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-10-1998
  • Frans
  •  10-20 min.

Deze salade is zo rijk gevuld dat u hem ook als maaltijdsalade kunt serveren.

INGREDIENTEN

300 g dunne sperziebonen; zout; peper; 3 eieren; 1 teentje knoflook, gehalveerd; 1 krop sla, in stukken; 1 rode paprika, in reepjes; 1/2 komkommer, in plakjes; 3 tomaten, in partjes; 2 lente-uitjes, in ringen; 8 ansjovisfilets, in de lengte gehalveerd; 1 blikje tonijn op olie, uitgelekt, verbrokkeld; 50 g zwarte olijven; 4 el kleine basilicumblaadjes; 1/2 - 1 el citroensap; 3 el olijfolie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-01-2005
  • Frans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

VOOR SALADE:, 4 hardgekookte eieren in wigvormige stukjes van 6 delen in lengte gesneden, ijsbergsla, in losse bladeren verdeeld zonder nerf erin en in stukjes verdeeld, 4 trostomaten in wigvormige stukjes van 6 delen verdeeld, 180 g tonijn uit olijfolie, in grove stukken verdeeld, 50 g ansjovis, elk in helft verdeeld en erna in lengte gehalveerd, hand vol beetgaar haricots verts, blikje artisjokharten, in stukjes verdeeld, 6 e witte bonen uit blik, afgespoeld en uitgelekt, 15 zwarte olijven uit olie, zonder pit, , VOOR DRESSING:, 4 e olijfolie, 1+1/2 e rode wijnazijn, 2 t Franse mosterd, zout, peper, 1 kleine ui, fijn (of sjalot)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-02-2010
  • Frans
  •  30-60 min.

Een Griekse vissalade,

INGREDIENTEN

100gr,tonijn,kropsla,2 gekookte eieren,2 tomaten,8 ansjovisfilets zwarte olijven,2 sjalotten,100gr haricotverts,0.5dl rode wijnazijn,0.5dl olijfolie,1dl zonnebloemolie,zout,peper,mosterd,suiker,bieslook,zeezout.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-11-2000
  • Grieks Bijgerecht
  •  20-30 min.

Makkelijk en gezond lunchgerecht

INGREDIENTEN

1 zakje gemengde salade, 1 blikje Tonijn Naturel, 1 blikje Ansjovis, 1 kleine ui, 15 zwarte olijven, 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel balsamico azijn, 2 theelepels gedroogde slakruiden (AH), 2 theelepels gedroogde bieslook (Aldi),

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-02-2000
  • Slanke keuken
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Een heerlijke frisse (maaltijd)salade met tonijn en haricot verts.

INGREDIENTEN

Voor de Salade: blikje tonijn op water, tomaat, ui, krieltjes, ijsbergsla, een krulsla (lollo bionda of lollo rosso), wortel, 2 eieren, haricot verts en zwarte olijven., , Voor de Vinaigrette: eetlepel water, eetlepel wijn, azijn, zonnebloemolie, suiker, ui, mosterd, knoflook en zout.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-02-2011
  • Frans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

100 g gemengde salade, 1 ui, 3 eetlepels zwarte olijven, 3 eetlepels groene olijven, 3 tomaten, 100 g fijne groene tuinboontjes, 4 eieren, 18 ansjovisfilets (ingezouten), 3 vastkokende aardappelen, 600 g verse tonijn, 15 cl maagdelijke olijfolie, 1 teentje knoflook, 1 takje tijm, 1 takje rozemarijn, 1 blad laurier, peper en zout, 5 cl goede rode wijnazijn, platte peterselie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-04-2003
  • Frans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 krop sla,1 groene paprika,3 aardappelen,2 eieren,6 tomaten,1 blikje tonijn,1/2 blikje ansjovis,ca. 15 groene of zwarte olijven,1 theelepel Franse mosterd,4 eetlepel olijfolie,3 eetlepels azijn,zout en peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-09-2004
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

■12 krielaardappeltjes (zie bereidingstip 1), ■1 paprika, ontpit en in reepjes (rood, groen,), ■½ komkommer, in dunne plakjes, ■16 kerstomaatjes, gehalveerd (zie bereidingstip 2), ■4 eieren, hardgekookt en in vieren gesneden (zie kooktip5), ■200 gr sperziebonen, gebroken, ■1 rode ui, in fijne halve ringen gesneden, ■200 gr tonijn in olie, uit blik (zie bereidingstip 6), ■100 gr zwarte olijven (liefst Franse en meer bepaald uit Nice), ■8 ansjovis op olie, uitgelekt, ■12 basilicumblaadjes, in stukjes gescheurd, ■gewone of gemengde zachte sla, DRESSING (zie bereidingstip 3), ■6 el olijfolie, extra vergin, ■2 el rodewijn- of balsamicoazijn, ■1 tl Dijonmosterd, ■1 knoflookteentje, fijngehakt, ■versgemalen zwarte peper en zeezout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-03-2013
  • Frans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

, , voorgerecht of Lunchgerecht voor 4 personen, bereidingstijd: 10 tot 20 minuten, 330 kcal / 1384 kj p.p., , 1 blik (ca. 200 g) tonijn op olie, 100 g dunne sperziebonen, zout, 2 hardgekookte eieren, 2 rijpe tomaten, 12 ansjovisfilets, 4 eetlepels citroensap, 1 eetlepel Franse mosterd, 4 eetlepels mayonaise, 150 g gemengde salade, 20 zwarte olijven zonder pit, ,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-09-1999
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.

Salade nicoise is waarschijnlijk een van de bekendste salades ter wereld, en er bestaan talloze variaties op. U kunt de tonijn achterwege laten, maar die is wel erg typerend. Er zijn mensen die zweren dat aardappelen en gekookte groenten absoluut niet toegevoegd mogen worden, en veel koks in Nice vinden liet niet de moeite niet waard deze salade te maken als er geen tuinbonen of artisjokken zijn die rauw gegeten kunnen worden. De basisingredienten zijn in elk geval kropsla, tomaten, haricots verts, eieren, ansjovis en olijven uit Nice. Als een van deze ontbreekt, zal elke huisvrouw uit Nice de benaming salade nicoise betwisten.

INGREDIENTEN

6 kleine Stevige aardappelen niet te gaar gekookt, 20/24 stks Haricots verts, schoongemaakt, 250 gr. Verse tonijn 0f 220 gr. tonijn uit blik op olie, 3 eetl. Olijfolie extra vierge indien verse tonijn gebruikt wordt, 1 Kropsla of jonge bindsla blaadjes losgemaakt, 9 kleine Stevige tomaten, in partjes, 5 kleine Witte uitjes van 5 cm doorsnee, in ringen gesneden, 1 stengel Bleekselderij, fijngesneden, 1 kleine Dunne komkommer, geschild en in schijfjes gesneden, 1 Groene paprika, zaadlijsten verwijderd, in dunne reepjes gesneden, 12 Ansjovisfilets op olie, overlangs gehalveerd., 6 mini Artisjokken (in blik op eigen vocht), 100 gr. Olijven uit Nice, 12 blaadjes Basilicum, in stukjes gescheurd, 6 Hard gekookte eieren, gepeld en in de lengte in vieren gesneden, Voor de vinaigrette, 1 3/4 dl. Olijfolie extra vierge, 3 a 4 eetl. Citroensap of rode wijnazijn, 2 tenen Knoflook, Zout en vers gemalen peper naar smaak,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-02-2004
  • Frans
  •  30-60 min.

Deze maaltijdsalade is een klassieker en echt iedereen vindt hem lekker!

INGREDIENTEN

* krop Hollandse sla, * 2 grote tomaten (liefst pomodori), * 10 verse basilicumblaadjes, * zout en peper, * 1 rode ui, in dunne ringen gesneden, * 2 gekookte aardappels, * 1 kleine groene paprika, * 1 klein blikje flageolets of sperziebonen, * 2 blikjes tonijn naturel, * 2 eieren, * 2 blikjes ansjovis, * 20 zwarte olijven (zonder pit), * potje kappertjes, * 9 el olijfolie, * 3 el rode wijnazijn, * 1 tl mosterd, * gembersiroop,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-12-1999
  • Frans
  •  30-60 min.

Vertaling van een receptje meegebracht uit de provence.

INGREDIENTEN

1 salade naar keuze,wij hadden deze salade eens met een mengeling van allerlei soorten salades(oa krulsla,kleine blaadjes zoals net paardebloem,molssla enzv..., ' eieren,twee tomaten,stuk rode paprika,stuk groene paprika,blikje tonijn,ansjovis,enkele kleine uitjes,knoflook,olijven,olijfolie,p &z,stuk komkommer,wat basilicum,zwarte olijven

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-07-2002
  • Frans
  •  20-30 min.

Een heerlijke zomerse mediterrane salade. Gemaakt tijdens een kookookcursus van het Nederlands Zuivelbureau

INGREDIENTEN

250 g haricots verts; 200 g tonijn op olie; 1 blikje ansjovisfilets; 4 trostomaten; 2 rode uien; 3 sjalotten; 2 hardgekookte eieren; zout; 1 el azijn; suiker; peper; 3 el olijfolie; 12 zwarte olijven; 12 groene olijven; 2 el kappertjes; 1 citroen

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-05-1999
  • Frans
  •  30-60 min.

Sperziebonesalade met ansjovis en olijven. Een klassieker!

INGREDIENTEN

3 aardappelen 1 300 gr)* 250 gr. sperziebonen* 2 eieren* 1 kleine ui* 1 gele paprika* 3 tomaten* 1 tl mosterd* 3 el rode wijnazijn* 6 el olijfolie* peper* 1 tl suiker* 0,5 tl oregano* 1 tl basilicum* 1 tl tijm* 1 teentje knoflook* 0,5 krop krulandijvie* 1 blikje ansjovisfilets* 16 zwarte olijven* 2 el kappertjes.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-05-1999
  • Frans
  •  30-60 min.

"dit kun je rustig een complete maaltijd noemen." Yves Vanderhaeghe : middenvelder

INGREDIENTEN

-6 trostomaten in plakken gesneden -4 eieren hardgekookt -200g krielaardappeltjes -2 blikjes tonijn(uitgelekt) -6 ansjovisreepjes -200g groene bonen geblancheerd -1 rode ui in ringen gesneden -1 paprika in reepjes gesneden -2 el zwarte olijven -1 blik artisjokharten(uitgelekt) -enkele takjes verse basilicum, dressing : -3el rode wijnazijn -1 theelepel mosterd -8 el olijfolie extra vierge -peper&zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-06-2002
  • Internationaal
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

*krop sla, *3 gekookte aardappelen, *2 tomaten, *1 ui, *1 paprika, *100g gare sperciebonen, *2 hardgekookte eieren, *zwarte olijven, *blik tonijn, *blikje ansjovisfilet, Voor de dressing, *8 el (o)lijfolie, *2 el azijn, *2 teentjes knoflook(geperst), *2 el peterselie(fijn gesneden), *zout- peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-03-2007
  • Frans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Ca.500 g gemengde salade, 1 rode paprika, 1 groene paprika, 1 ui, 1 klein blikje ansjovis in olijfolie, 1 blikje tonijn in eigen nat, 4 eieren, 4 tomaten, 200 g zwarte olijven, 1 takje basilicum, 1 teentje knoflook, zout en peper.,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-08-2001
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

250 gr gekookte aardappels* 22 gr (fijne)gekookte spercieboontjes* 4 hard gekookte eieren* 4 in partjes gesneden trostomaten* 1 blikje tonijn* 1 blikje ansjovisfilets* 75 gr zwarte olijven* Peper*, Voor de dressing: 6 eetlepels olijfolie* 2 eetlepels citroensap* 1 theelepel mosterd* 2 uitgeperste teentjes knoflook* 4 eetlepels fijngeknipte bieslook* peper en zout naar smaak*200 gr frisee slamix*

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-05-1999
  • Frans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Bron:boek:Culinaria

INGREDIENTEN

8 kleine stevige tomaten, zout, zwarte peper, 1 groene paprika, 2 uien, 1 komkommer, 2 gekookte aardappelen, 100 gr. gekookte sperziebonen, 24 zwarte olijven(zonder pit), 1 blikje tonijn in olie, 2 el. rode wijn azijn, 1 el. gehakte verse basilicum, 2 hardgekookte eieren.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-08-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijke maaltijdsalade met veel groenten en tonijn

INGREDIENTEN

Gemengde sla, 2 tomaten, halve komkommer, 100 gram sperziebonen,klein blikje mais, klein blikje artisjokken, een paprika, een kleine ui, 2 eieren, blikje tonijn, kappertjes, ansjovis, olijfolie, basalicumazijn, peper, zout, gedroogde oregano

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-04-2011
  • Frans
  •  20-30 min.

Ditmaal zonder aardappelen

INGREDIENTEN

1 ei, 1 blikje tonijn in olie, 0,5 krop sla, 1 sjalotje, 0,5 groene paprika, 2 tomaten, 0,25 komkommer, 1 stengel bleekselderij, 1 blikje artisjokharten, 1 blikje flageolets, 1,5 eetlepel kruidenazijn, 1 theelepel Dijonmosterd, zout, peper, 1 theelepel Franse tuinkruiden, 4,5 eetlepel olijfolie, 6 zwarte olijven, 1 takje verse basilicum,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-03-2000
  • Frans
  •  10-20 min.

Een heerlijke maaltijdsalade waar ik me helemaal gek aan heb gegeten in Frankrijk!

INGREDIENTEN

IJsbergsla, gare spercieboontjes/haricots verts (evt. uit blik), ui, blikje tonijn, ansjovisfilets, komkommer, olijfjes, hardgekookt ei, evt. gare afgekoelde aardappelplakjes/krieltjes, neutrale franse dressing uit fles of lichte mosterddressing.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-07-2001
  • Frans
  •  0-10 min.

Waarom een sjalot: de sjalot geeft de salade een hartige smaak en een €bite€.

INGREDIENTEN

650 g verse tonijnfilet, 1 rode paprika, 1 sjalot, 12 kwarteleitjes, 150 g haricots verts, 1½ dl olijfolie, ½ dl witte wijnazijn, 20 cherrytomaten, 2 kropsla, 125 g veldsla, Zout en peper, , , ,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-05-2007
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 ei, ? kleine rode ui, ? zak gemengde sla, ? el kappertjes, 6 zwarte olijven zonder pit, ? rode paprika, 1 stevige tomaat, 1 stengel bleekselderij, 1 blikje tonijn (naturel a 200g), 1 blikje ansjovisfilets met kappertjes, 1 el olijfolie, zout, peper, ? teentje knoflook

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-01-2001
  • Frans
  •  20-30 min.

Info: Slank op je sloffen

INGREDIENTEN

1 blikje tonijn, uitgelekt, 1 blik ansjovisfilets, geweekt in melk om ze minder zout te maken, 1 hard gekookt ei, in vieren, 8 groene of zwarte olijven, waterkers of een andere slasoort, 1 vleestomaat, 1 kleine groen paprika, 1 kleine ui, 1 teentje knoflook, 2 theel citroensap, 1 theel olijfolie, vers gemalen zwarte peper,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-06-2002
  • Slanke keuken
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

8 kleine Roseval-aardappelen, 200 gram haricots verts, 4 eieren, 200 gram cherrytomaten of kleine trostomaten, 2 kroppen sla, 2 blikjes tonijnmoten op (olijf)olie, 2-3 eetlepels zwarte olijven zonder pit, 8 ansjovisfilets, zeezout, (versgemalen) peper, 1 theelepel Dijon-mosterd, 2 eetlepels citroensap, 1 knoflookteen,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-08-2005
  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

2 eieren, 1 blikje tonijn op olijfolie (185 g), 1/2 blik artisjokharten (a 400 g uitgelekt), 1 groene paprika (in repen), 2 (tros)tomaten (in partjes), 1/2 pot Kalamata olijven (a 200 g), 2 eetlepels citroensap, 1 zakje verse basilicum (15

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-06-2009
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Maak deze klassieke Franse salade vegetarisch door de tonijn weg te laten.

INGREDIENTEN

1 krop sla, 700 gr aardappelen, 250 gr sperziebonen (vers of diepvries), 4 eieren, hardgekookt, 120 ml vinaigrette, 250 gr kleine tomaatjes, 1 blikje tonijn, 2 el kappertjes, 50 gr zwarte olijven, versgemalen zwarte peper en zout, verse of gedroogde basilicum

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-04-2012
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 blikje tonijn, 1 krop ijbergsla, 1 rode og groene paprika, schoongemaakt en in reepjes, ong. 250 gram gekookte rijst, afgekoeld, olijfolie, azijn, 2 teentje knoflook, geperst, (evt.) 1/4 geraspte ui, gehakte peterselie, provencaalse kruiden, tijm, zout, vers gemalen peper, blikje sperciebonen, 2 a 3 tomaten, olijven, 2 eieren, halfzacht gekookt, 1 blikje ansjovisfilet

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-01-2000
  • Frans
  •  10-20 min.

De echte!

INGREDIENTEN

1 krop sla, 1 komkommer, 4 tomaten, 4 hardgekookte eieren, 1 klein glas olijven, 1 grote ui, zout, peper, suike, azijn en olie

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-07-2002
  • Mediterraan Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

300 g dunne sperziebonen, * zout, peper, * 3 eieren, * 1 teentje knoflook, gehalveerd, * 1 krop sla, in stukken, * 1 rode paprika, in reepjes, * 1/2 komkommer, in plakjes, * 3 tomaten, in partjes, * 2 lente-uitjes, in ringen, * 8 ansjovisfilets, in de lengte gehalveerd, * 1 blikje tonijn op olie, uitgelekt, verbrokkeld, * 50 g zwarte olijven, * 4 el kleine basilicumblaadjes, * 1/2-1 el citroensap, * 3 el olijfolie,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-08-2005
  • Nederlands
  •  10-20 min.

De salade Nicoise is de klassieker onder de salades en wereldberoemd.

INGREDIENTEN

200 gram aardappelen, 100 gram sperziebonen, 1 krop ijsbergsla, 4 tomaten, 25 gram zwarte olijven, 1 blik tonijn (uitgelekt), 1 blikje ansjovisfilets (uitgelekt), 2 gekookte eieren, 1 rode ui, 1 rode paprika, bosje verse peterselie, Vinaigrette:, , 2 eetlepels rode wijnazijn, 8 eetlepels olijfolie, 2 teentjes knoflook, 2 theelepels mosterd, zout, peper, suiker (of zoetstof) naar smaak,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-02-2003
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Maaltijd salade

INGREDIENTEN

*8 gekookte aardappelen in de schil;*2 paprika's;*2 uien;*1 komkommer;*8 tomaten;*100 gr gekookte sperciebonen;*ca 25 zwarte olijven;*1 blik tonijn in olijfolie;*2 el wijnazijn;*2 el gehakte basilicum;*2 hardgekookte eieren;*blikje ansjovis reepjes in olie;*zout en zwarte peper.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-10-1999
  • Frans
  •  30-60 min.

Elle 3-2003

INGREDIENTEN

400 g rosevalaardappels of rattes; 200 g haricots verts; 6 el olijfolie, extra vergine; 3 el appel- of ciderazijn; 2 tl honing; vers gemalen zwarte peper; zeezout; 1 rode ui, in dunne ringen; 1 el kappertjes; 4 takjes marjolein, blaadjes; 150 g artisjokharten op olie, uitgelekt; 4 hardgekookte eieren; 1 krop kropsla; 4 stukken tonijn van ca 100 g

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-03-2005
  •  
  •  30-60 min.
Salade nioise

Salade nioise

Salade niçoise is een Franse salade, waarbij men niet slechts gebruik maakt van groenten. Ook worden namelijk vis en ei toegevoegd aan de salade. Het gerecht is geschikt als voorafje voor een maaltijd, maar valt ook te bereiden als voorwaardig saladehoofdgerecht. Voor het maken van salade niçoise is niet één juiste werkwijze. Dit komt doordat er meerdere partijen claimen dat hun salade niçoise de enige echte is. In de grote lijn komen alle varianten neer op een uitgebreide salade. Je kunt ook jouw versie van de salade niçoise maken. Hieronder vind je diverse recepten voor het bereiden van een goede salade niçoise.

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top