Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

6.521 salade kaas recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Lekker, slank, gezond, snel klaar en het smaakt heerlijk. Eigenlijk is dit recept met volkoren macaroni maar ik heb dit keer eens voor Fusilli pasta gekozen. De hoeveelheden zijn voor een dieet portie, ben je niet op dieet dan neem je meer.

INGREDIENTEN

1 bakje champignons, 2 preien, 1 plak ham van 100 gr, 160 gram (gare) macaroni, 1 paprika, Pakje Hamkaas of Kaassaus (ongeveer 200 ml), Verse (of gedroogde) bieslook, Italiaanse kruiden, Peper en zout naar smaak, Voor de salade, Een paar tomaten, 1 of 2 uien, Dressing (naturel, slanke), , Aantekening; mocht er een reclame verschijnen van de bonen van Hak? De TIP met het advies om de bonen van Hak te kopen komt niet van mij maar is een reclame van Smulweb.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-01-2012
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heel erg gemakkelijk. Een goede manier om mijn kinderen aan de spinazie te krijgen! En ik gebruik altijd wat overgebleven tomaten die niet vers genoeg meer zijn voor in de salade.

INGREDIENTEN

Pasta (welke je wilt) - hoeveelheid afh van eters, Zak gewassen spinazie (supermarkt), 2 grotere of 4 kleinere tomaten, Knoflook (naar smaak), Wat zout en peper, Naar keuze: spekjes of blokjes ham, of niets, Olijfolie, Parmezaanse kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-01-2008
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Een waanzinnig lekkere salade met een perfecte dressing

INGREDIENTEN

300 gr kipfilet 100 gr oude kaas 300 gr gemengde sla 2 zoetzure appels 2 el azijn 2 tl mosterd zout en peper 60 gr pijnboompitten 2 el zonnebloemolie ca 1 el citroensap 1 tl suiker 2 teentjes knoflook.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-01-2007
  • Frans
  •  30-60 min.

'Salata Choriatiki'

INGREDIENTEN

4 tomaten - 2 kleine of 1 grote komkommers - 1 ui - 150g zwarte olijven - 2 groene paprika's - 1 eetlepel azijn - 3 eetlepels olijfolie - 1 plak fetta kaas - oregano

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-06-1999
  • Grieks
  •  0-10 min.

Deze heerlijke salade doet het uitstekend bij de BBQ. Maar ook als onderdeel bij een buffet.

INGREDIENTEN

250 gr Macaroni,Of andere penne, 300 gr kipfilet, 3 el olijfolie, 5 el rode pesto, 1 el citroensap, 1 knoflookteentje uit de knijper, 250 gr. cherry tomaatjes in vieren gesneden, 4 lente uitjes fijngesneden, 2 el basilicum, 100 gr geraspte pittige kaas.,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-05-2005
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Het enige gerecht wat iedereen in het gezin lust, gaat altijd volledig op!

INGREDIENTEN

Pond patat, Ruim pond shoarmavlees, 4 grote plakken jong belegen kaas, Zak ijsbergsalade met tuinkruiden, 1 grote rode ui, 2 trostomaten, Koelverse knoflooksaus 3 x 150gr, Zeezout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-07-2011
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een variant op de bekende spaanse aardappeltortilla. Met tacosaus, olijven en kaas erop oogt het als een pizza. Makkelijk te maken en erg lekker.

INGREDIENTEN

, 250 g aardappelen (3 middelgrote, 5 kleine), 1-2 uien, 4 e.l. olijfolie, zout, liefst kruidenzout (Herbamare), versgemalen zwarte peper, 5 eieren, ½ bosje bieslook (of wat basilicum of peterselie), tacosaus, ongeveer een half potje, zwarte olijven zonder pit in plakjes gesneden (facultatief), ons jong belegen kaas, in dunne plakjes of stukjes (facultatief),

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-08-2007
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Deze heerlijke en simpele salade heb ik afgelopen zaterdag gemaakt. Hij was zo lekker, dat ik hem jullie niet wilde onthouden.

INGREDIENTEN

100 gram gekruide rosbief (vleeswaren AH) - 50 gram gemengde sla - 2 lente-uitjes - 6 kerstomaatjes - 30 gram Parmezaanse kaas (stukje) - 1 eetlepel geroosterde pijnboompitten - 1 eetlepel balsamico-azijn - 3 eetlepels olijfolie extra vergine - zout, peper - 1 theelepel suiker - 1 theelepel Dijon mosterd

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-09-2004
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Het is niet Marokkaans, ook niet Arabisch zoals de meeste van mijn recepten, maar het is wel heel erg lekker en weinig werk om een lekker lunchgerechtje op tafel te zetten of zo maar tussendoor....

INGREDIENTEN

8 witte (of lichtbruine) casinoboterhammen;, 1 grote vleestomaat;, 2 of 4 plakken kalkoenham of gerookte kalkoenfilet;, 8 plakjes jonge kaas (of cheddar);, 2 eieren;, 3 eetlepels creme fraiche (of 15 cl. room);, roomboter;, zout en peper naar smaak;, ketchup of mosterd (naar smaak)., ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-11-2008
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Ben dol op pasta én op kaas, dit is voor mij een ideale combi!!

INGREDIENTEN

350 g macaroni, , 10 groene olijven, , 6 zongedroogde tomaten in olie, , 1 bolletje mozzarella (kaas, 125 g), , 100 g Danish blue (kaas), , 500 g tomaten, , 1 eetlepel basilicum (diepvries, strooibusje a 50 g), , 100 g gemalen oude kaas (zakje a 150 g), ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-10-2006
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Naar een recept van Donna Hay. Ik heb het bewerkt naar eigen idee door meer groenten toe te voegen. Het is een gemakkelijk te maken recept maar het moet wel in twee gedeelten, Eerst de groenten (tomaten, paprika, knoflook en kruiden) in de oven en na 25 minuten voeg je de kipfilets toe voor ± 15-20 minuten. Ik heb 3 verschillende kleuren paprika gebruikt. De overgebleven paprika in reepjes gesneden en ingevroren voor een stoofschotel. Het recept is voor 2 personen maar je kunt het vermeerderen zoveel als je wilt (hangt van de hoeveelheid ovenschalen af die in je oven kunnen). Ik heb dit al meerdere keren gemaakt soms met hele kipfilets en soms met stukjes kipfilets, dat is uiteraard eerder gaar. Een ongecompliceerd maar zeer smakelijk recept. Je zou er nog allerlei andere groenten aan toe kunnen voegen, ik heb het simpel gehouden. Van beide recepten staan er foto`s bij.

INGREDIENTEN

250 gr cherrytomaatjes, ½ Groene, ½ rode, ½ gele paprika (of wat je maar wilt), 120 gram pancetta of eventueel mager ontbijtspek (één plak), 8 tenen knoflook ( of een paar bolletjes `baby` knoflook zie foto), 1 el olijfolie, 2 kipfilets van ± 200 gr per stuk (of ± 400 kipfilet in grove stukken), ± 65 gram zwarte olijven (als je geen olijven lust laat je ze weg), Grof gemalen zwarte peper, Eventueel zout maar gebruik je de olijven houdt er rekening mee dat die zout zijn., ± 2 flinke eetlepels verse oregano (plantje bij supermarkt gekocht), Handje verse basilicumblaadjes. (plantje supermarkt), Wat versgeraspte Parmezaanse kaas om bij of over het gerecht te serveren, Lekker met de `peperachtige` rucola sla om erbij te serveren., Eventueel met gebakken krielaardappeltjes maar niet noodzakelijk.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-05-2012
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Simpele, frisse, zoetzure salade met eindeloos veel mogelijkheden tot varieren. Heerlijk als zomersalade bij gebakken aardappelen of BBQ. Uit te breiden tot heerlijke maaltijdsalade.

INGREDIENTEN

1 zoetzure appel, 1/3 komkommer (grote), 1 eetlepel walnoot- of olijfolie, 2 eetlepels azijn, 4-6 theelepeltjes suiker, zout, peper

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-08-2011
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Een heerlijke zomerse salade!! Echt verrukkelijk is de combinatie van de rauwe ham met de zachte smaak van de artisjokharten. Een toppertje bij ons.

INGREDIENTEN

50 gram rucola of andere pittige sla, 200 gram goede rauwe ham (liefst Parmaham of Serranoham), 1 potje gemarineerde artisjokharten (liefst merk Sacla), 3 eetlepels pijnboompitten, plm. 100 gram Pecorinokaas of Parmezaanse kaas (stukje), DRESSING, 1 flinke eetlepel wittewijn-azijn, 3 eetlepels olijfolie, 1 theelepel mosterd, 2 theelepels vloeibare honing, 1 theelepel oregano, versgemalen peper

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-07-2009
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Hartige maar lekkere salade

INGREDIENTEN

400 gr. in dunne plakken gesneden zwitserse of jong belegen kaaws, 4 theel. mosterd, 6 eetl. olie, 2 eetl. azijn, 1 uitje, enkele takjes bieslook, peper, zout.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-10-2005
  • Nederlands
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

400 gram in dunne plakken gesneden jong belegen kaas - 4 theelepels mosterd - 6 eetlepels olie - 2 eetlepels azijn - 1 uitje - enkele takjes bieslook - zout en peper

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-01-2005
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

Amerikaanse salade

INGREDIENTEN

300 gr. belegen Goudse kaas;, 1 maiskolf/ suiker;(een blik maiskorrels), 1 rode paprika;, 2 grote uien;, 4 grote augurken;, 500 gr. gekookte aardappels;, 2 bekertjes sour cream;, 4 eetlepels mayonaise;, zout/peper/paprikapoeder;, worcestershire sauce.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-06-2001
  • Amerikaans
  •  30-60 min.

Een eenvoudige salade.

INGREDIENTEN

Komkommmer, mais, gele paprika, rode paprika, licht belegen kaas, creme fraiche,peper, paprikapoeder, kerrie.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-04-1999
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.

Een recept uit 1939.

INGREDIENTEN

Zie bereidingswize.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-10-2003
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Echt lekker en goed vooraf voor te bereiden tot punt 3. En dan voor serveren even bakken.

INGREDIENTEN

voor viskoekjes, 400 g witte vis (kabeljauw of koolvis, je kan ook verse tonijn of zalm gebruiken), 1 teentje knoflook, fijn, oregano, fijn, tijm, fijn, peterselie, fijn, basilicum, geraspt Parmezaanse kaas, paneermeel (zoveel om er stevig koekjes van te maken), zout, rode peper, fijn (met of zonder zaadjes), geroosterd pijnboompitten, fijn, ei, , verder, olie of boter voor bakken, en bloem om koekjes mee te bestuiven, , 1. Meng alle viskoekjes ingrediënten in een keukenmachine tot een stevige massa waar je koekjes van kunnen maken., 2. Maak koekjes van deze mengsel en doen koekjes een half uurtje in koelkast zodat ze kunnen opstijven., 3. Haal koekjes door meel en schut goed af., 4. Bak koekjes op middel hoog vuur tot gaar van binnen en krokant en goudbruin van buiten., 5. Ontvet ze op keukenpapier.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-11-2013
  • Afrikaans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Lekkere aardappelovenshotel voor bij biefstuk en of ander rood vlees .Met een lekkere salade erbij een topdiner

INGREDIENTEN

1 kilo aardappels (vastkokers), 2 tenen knoflook, 15 g boter, zout, versgemalen peper, 150 g geraspte belegen kaas, 2,5 dl slagroom, 2,5 dl melk,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-07-2009
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Dit is echt de allerlekkerste croque monsieur die ik ooit op heb. De combinatie van de romige bechamelsaus met het krokant geroosterde brood, warme ham en gesmolten zachte kaas moet wel in de hemel bedacht zijn Je kunt dit ook prima als makkelijk hoofdgerecht eten. Serveer er dan een lekkere kom soep of salade bij. Wanneer je saus over hebt bewaar het dan gewoon voor de volgende dag.

INGREDIENTEN

2 sneden wit casinobrood, 1 of 2 plakken lekkere ham, paar plakken kaas, 25 gram roomboter, 25 gram bloem, 300 ml melk, geraspte kaas

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-02-2013
  • Frans
  •  0-10 min.

Manderijnen witlofsalade met wat kaas

INGREDIENTEN

2 kleine struikjes witlof - 3 liefst vers mandarijn in partjes/ of 1 blikje mandarijnpartjes - 75 gram belegenkaas - 4 eetlepels yoghurt - 2 eetlepels mayonaise ca 1 eetlepel mosterd - wat zout en peper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-11-2003
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

750 g asperges, schoongemaakt;, zout;, 4 eieren, hardgekookt, grofgehakt;, 200 g Leerdammerkaas; in smalle reepjes;, 3 eetl. mayonaise;, 2 eetl. (Bulgaarse) yoghurt;, versgemalen witte peper;, 2 eetl. fijngehakte peterselie;, 200 g gemengde sla;, 2 eetl, fijngesneden bieslook;, evt. 2-3 Hollandse pruimtomaten, ontveld.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-05-2008
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Deze salade heb ik tijdens onze laatste vakantie in Frankrijk bedacht. Het smaakte zo lekker, dat ik het recept wilde vastleggen op Smulweb.

INGREDIENTEN

Voor de salade: , 2 appels (liefst Elstar) - 2 eetlepels honing - 2 eetlepels roomboter - 150 gram blauwe kaas (liefs roquefort ) - 50 gram gepelde walnoten - wat frisee sla om te garneren., Voor de vinaigrette:, 1 eetlepel sherry-azijn of frambozenazijn - 3 eetlepels olie (liefst 1 eetlepel walnotenolie en 2 eetlepels zonnebloemolie) - peper, zout - 1 theelepel mosterd - 2 theelepels honing

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-10-2006
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Deze verrukkelijke selderijsalade kwam ik tegen in een Duits kookboek over Beieren. Het is echt een TOPPER! en doet het heel erg goed op een buffet.

INGREDIENTEN

Knolselderij schillen en in hele dunne reepjes snijden. In kokend water met citroensap en wat zout plm. 3-4 minuten koken. Afgieten en koud water afspoelen. Goed laten uitlekken. (Gebruik je een potje selderijsalade dan deze goed laten uitlekken. Bleekselderij wassen, in smalle boogjes snijden. Appels wassen. Klokhuis verwijderen en in reepjes snijden. Kaas ook in smalle reepjes snijden. Spekreepjes in droge koekenpan knapperig bakken. Noten in droge koekenpan roosteren. Af laten koelen., 300 gram knolselderij of een potje selderijsalade - sap van 1 citroen (vervalt als je een potje selderijsalade gebruikt!) -, 200 gram magere gerookte spekreepjes -, 2 stengels bleekselderij -, 300 gram belegen kaas - 2 appels (liefst Elstar) - 150 gram gehakte walnoten - mayonaise naar smaak -, 1 afgestreken eetlepel scherpe mosterd -, 4 eetlepels slagroom - peper, zout - 2 eetlepels selderijgroen

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-03-2006
  • Duits
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

In deze heerlijke frisse witlofsalade is een grote diversiteit van smaken aanwezig. Het bittere van de witlof, het zoete van de appel en druiven, en het hartige van de kaas. Afgemaakt met een lekkere frisse dressing. De croutons zorgen bovendien voor het crunchy effect en een extra bite. Al deze smaken samen maken het tot een hele heerlijke frisse salade

INGREDIENTEN

Salade:, - 3 stronkjes witlof, - 1 appel (Elstar), - 1 trosje druiven (150 gr.), - 1/2 komkommer, - 150 gr. kaas (jong belegen), - handvol gepelde walnoten (75 gr.), - 1 sjalotje, - croutons (4 sneetjes in dobbelsteentjes gebakken), , Dressing:, - sap van 1 (kleine) citroen, - 1 eetl. suiker, - 1 theel. mosterd, - 1 dl. olijfolie, - peper & zout.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-02-2013
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Een super lekkere en smaakvolle salade. Ik eet m altijd als hoofdgerecht, maar je zou m ook als bijgerecht kunnen serveren.

INGREDIENTEN

- 1 ciabatta, - 3 handjes rucola, - 150 gram serranoham, - parmezaanse kaas, liefst uit 1 stuk, - 2 eieren, - olijfolie, - citroen, - peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-03-2010
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

De zomer komt er nu echt aan ! Die vraagt om lekkere sla met een lekkere dressing. Hieronder 15 verschillende dressings met diverse aanwijzingen en ideetjes. Maak steeds wat meer van de dressing en bewaar deze in een afgesloten flesje of potje in d koelkast. Is maximaal een week houdbaar.

INGREDIENTEN

Zie voor ingrediënten bij de bereidingswijze van de sla-sauzen

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-06-2015
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Heerlijke platte verse naanbroodjes

INGREDIENTEN

350 gram zelfrijzend bakmeel, 350 gram halvolle yoghurt, 1 theelepel bakpoeder, 2 teentjes knoflook, Rozemarijn ( ook lekker met andere gedroogde kruiden, net wat je lekker vind), Zout, Plantaardige olie (zonnebloem/olijf...)

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-01-2014
  •  
  •  60-120 min.

Wij zijn liefhebbers van de buitenlandse keuken .En aangezien ik nog vakantie heb en wat meer tijd eens gaan neuzen en kwam ik uit bij dit recept .Mijn gezin heeft  ervan gesmuld en kreeg als  reaktie deze moet op smul je kan zo in een Mexicaans restaurant beginnen !

INGREDIENTEN

 1 rode ui, * 1/2 rode, groene en gele paprika,  * 500 gr kipfilet, * 1 blik  of pakje tomaten in blokjes a 400 gram, * 2 eetlepels  creme fraiche, * 75 gram feta  in blokjes, * 1 teentje knoflook, * 8 tortilla wraps (kleinste formaat), * 2 eelt olijfolie, * Verse koriander, fijn gesneden, * 4 groene pepers uit pot, * 4 eelt geraspte kaas, * olie om in te vetten, , , Let op !! Onderstaande tip is een smaakloze tip van smulweb !!!

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-08-2014
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

De zomer mag wat ons betreft beginnen. Heerlijke verse gemengde sla met dadels, tuinkers en een perfecte dressing

INGREDIENTEN

300 gram gemengde sla 200 gram verse dadels 1 bosje radijs 1 pond kipfilet gaar gekookt 150 gram studentenhaver(notenmix) 200 gram Feta kaas 1 dl appelsap 1 dl olijfolie 2 tl mosterd 2 teentjes knoflook 1 tl suiker zout en peper.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-03-2004
  • Frans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Voor de salade: 4 slablaadjes, 1 appel, 150 gram witte druiven (zonder pit), 150 gram gatenkaas, 75 gram pistachenootjes voor de dressing: 1 eetlepel Calve halvamayo, 1 eetlepel ongeklopte slagroom, peper, zout, rode pepertjes

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-02-2004
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Absoluut favoriete lunch van Annemieke

INGREDIENTEN

Salade diverse soorten, 1 rijpe avocado, 2 ons blauwe kaas, 1 klein bakje spekjes goed uitgebakken, croutons (kun je kopen of even zelf maken door oud brood van korstje, te ontdoen insmeren met knoflook en olijfolie en bruin laten worden, in koekenpan of oven en dan in blokjes snijden,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-01-2004
  •  
  •  0-10 min.

Heerlijke aardappel salade met kaas en ei.

INGREDIENTEN

1 kg gekookte aardappels, zout, 3 eieren, 1 kleine ui, 10 sprieten bieslook, 100 gr geraspte jonge kaas, 1 bekertje creme fraiche a 125 gr, 3 el mayonaise, 1 el azijn, 2 tl peperkorrels(potje), 1/2 tl suiker, 1/2 tl mosterd

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-12-2001
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

250 gram bleekselderij., 2 appels (liefst Elstar), 200 gram licht belegen kaas (plat stuk), 2 eetlepels walnoten., 1/2 krop ijsbergsla., 2 eetlepels gehakte bieslook., 1 dl yoghurt., 2 eetlepels citroensap., 3 eetlepels zonnebloemolie., zout, peper., mespunt cayennepeper of scherpe paprikapoeder., 1 theelepel suiker., Was de bleekselderij.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-07-2005
  •  
  •  20-30 min.

Kies wijting voor het samenstellen van het vispotje. Geef er een salade van postelein met tomaten en lekker warm en knapperig stokbrood bij.

INGREDIENTEN

450-500 gram filets van zeevis, zoals wijting, - 1 tablet voor visbouillon, - 40 gram boter, - 35 gram bloem, gezeefd, - 75 gram jonge of licht belegen Goudse kaas, grof geraspt, - (zee)zout, - witte peper uit de molen, - 1,25 dl (kook) room. Voor de salade, - 250-300 gram postelein, - 3 tomaten, ontveld, vruchtvlees in blokjes gesneden, - 1 bosuitje, gesnipperd, - 3 eetl. eenvoudige dressing (1 deel limoen of citroensap, - 4 delen (olijf)olie, - zout, - witte peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-05-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Deze veelzijdige salade is geschikt als bijgerecht of als vegetarisch hoofdgerecht. Maak de salade het liefst een avond van tevoren, zodat de groenten gemarineerd en zacht zijn voor het serveren.

INGREDIENTEN

Voor salade:, 3 selderijstengels, in dunne plakjes, 1 uitje, in dunne ringen, 1 winterwortel, grof geraspt, 400 g witte kool, 1 zure appel, ? tl karwijzaad, 50 g gehakte walnoten, 200 g belegen kaas, in kleine blokjes, , Voor dressing:, 3 ? el olijfolie, extra vergine, 2 ? el zonnebloemolie, 3 ? el witte wijnazijn, of ciderazijn, mespunt suiker, snuf mosterdpoeder, snuf gedroogde dragon, zout en versgemalen zwarte peper,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-06-2003
  • Internationaal Bijgerecht
  •  10-20 min.

Deze maakt mijn vriend altijd! ik was nooit zo gek op salade maar nu.... heerlijk enne jij bent de kok!!

INGREDIENTEN

Sla (veldsla of ijsbergsla), 1 appel, 125 gr. spekjes, pijnboompitten(zoveel je lekker vind), 1 ui(wij vinden rooie lekker maar kan ook een gewone zijn), 1 a 2 tomaten, blokjes kaas of een half zakje geraspte kaas( oude is zeer smakelijk), een zakje salademix met croutons enz. die je lekker vind In iedere supermarkt te vinden staat meestal bij de sladressings), 2 eieren, saladedressing bijv. mosterdhoning,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-09-2005
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 komkommer, 75 gram garnalen, zakje geraspte kaas, 4 eetlepels mayonaise, 2 theelepels tomatenketchup, 0,5 citroen, peper,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-06-2009
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top