Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

70 salade inktvis recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Salade uit new york "china grill"

INGREDIENTEN

2 x inktvis - gemengde jonge salade (roquet) - gedroogde ajuintjes (carrefour potje) - croutons - mango of gedroogde appelsienpartjes

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-11-2002
  • Aziatisch
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

800 g inktvis, zout, geplette, gedroogde hete pepers, 1 teentje knoflook, enkele takjes peterselie, 4 citroenen, 2 dl olijfolie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-04-2003
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Ook lekker als voorafje!!

INGREDIENTEN

200 gr. schoongemaakte inktvis, 1/2 liter court bouillon (instant), 1 glas witte wijn, sap van 1/2 citroen, zout, peper, cayennepeper, 1 el gehakte peterselie, enkele blaadjes sla, 2 parten citroen

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-11-2002
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.

Een frisse en pittige salade

INGREDIENTEN

-2 blikjes inktvis (elk 125 g, en klein gesneden), -1 ui (fijngesneden), -3 tomaten (ontveld, ontpit en in stukjes), -1 kleine groene paprika (in reepjes), -2 (zoet)zure augurkjes (in smalle reepjes), -5 gevulde olijven (in ringetjes), -1 blikje sardines in olijfolie (zonder graat en in kleine stukjes gesneden), VERDER:, -2 eetlepels citroensap, -zout, peper, paprikapoeder, -2 dooiers van hardgekookte eieren (fijn gesneden), -4 eetlepels olijfolie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-03-2003
  •  
  •  10-20 min.

Voor 4 personen; Tijdsduur: 40 minuten

INGREDIENTEN

800 g inktvis, zout, geplette, gedroogde hete pepers, 1 teentje knoflook, enkele takjes peterselie, 4 citroenen, 2 dl olijfolie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-09-2003
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Een hartige koude salade, die als voorgerecht gegeven kan worden !

INGREDIENTEN

-300 g diepgevroren inktvis, -400 ml rode wijn, -1 th lepel knoflookpoeder, -2 th lepels tijmpoeder, -60 g gesnipperde ui, -4 el olijfolie, -2 el vruchtenazijn, -1 el tomatenketchup, -peper uit de molen, -2 el gehakte peterselie

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-11-2005
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Salade van koud in cayene peper gebakken inktvis

INGREDIENTEN

1 inktvis c. 400g, cayene peper 1 - 2 tl, , Dressing: klein rode peper gesnipperd, lemon grass 1 gesnipperd, (palm) zuiker 1 tlp in 1 el warm water, nam pla (vis saus) 1 el + 1-2 el water, (jasmijn) rijst, salade:, sla, coriander (c 30 blaadjes), munt (c 10 blaadjes), lente uitjes (2 gesnipperd), noten sla

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-02-1999
  • Thais
  •  30-60 min.

Een frisse salade in de vasten perode.

INGREDIENTEN

1 inktvis ca 1 kg., 250 gr witte bonen., 1 wortel in plakken van ca 1 cm gesneden., 1 + 1 uien in dunne plaken gesneden., 3 teentjes knoflook in plakjes gesneden., 1 takje verse tijm bladen of 1 tl gedroogd., 1 kleine krop sla., 2 sl peterselie bladen fijngehakt., 3 + 2 sl azijn., 2 + 2 sl olijfolie., 2 tl zoete papaprika poeder., Zout en peper naar smaak.,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-03-2011
  • Grieks
  •  > 120 min.

Gegrilde inktvis met een heerlijke pittige dressing.

INGREDIENTEN

1 ons Rucola sla, 3 citroenen, citroensap, olijfolie, 4 rode pepers, min. 6 inktvisjes, pezo

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-02-2000
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Inktvissalade

INGREDIENTEN

Rijstwijnazijn, zonnebloemolie, rode pepers, knoflook, vissaus, soja, verse peterselie, verse koriander, groene paprika, komkommer of courgette

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-04-2004
  • Thais
  •  10-20 min.

Bevat 300 kcal p.p.

INGREDIENTEN

100 gr. friseesla;, stuk watermeloen (400 gr);, 1 takje dragon;, sap van 2 citroenen;, 6 eetlepels sinaasappelsap;, 2 theel. zwarte sesamzaadjes;, 2 tenen knoflook;, 2 takjes tijm;, 250 gr. schoongemaakte inkvis;, zout en peper na smaak;, olijfolie., ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-12-2000
  • Mediterraan
  •  10-20 min.

Calamares rellenos

INGREDIENTEN

8 middelgrote pijlinktvissen, schoongemaakt10 eetl. olijfolie1 grote Spaanse ui, fijngesnipperd2 knoflooktenen, fijngehakt2 laurierblaadjes2 dl. droge sherry, 1 grote bos verse bladpeterselie, grofgehakt2 hardgekookte eieren, geprakt1/2 dl. waterzeezoutzwarte peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-01-2004
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een Siciliaans recept. De Siciliaanse gastronomie verenigt smaken van zowel Arabische als Italiaanse invloed.

INGREDIENTEN

800 g inktvis * zout * geplette, gedroogde hete pepers * 1 teentje knoflook * enkele takjes peterselie * 4 citroenen * 2 dl olijfolie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-08-2001
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Intkvis met kibbeling en steurgarnalen

INGREDIENTEN

1kilo schoongemaakt inktvis of 1 1/2 kilo nog schoon te maken inktvis, 4/5 teentjes knoflook 750gram vleestomaten,3 grote uien 400gram kibbeling of kabeljauwfile, vers gemalen peper, zout, 500gram steurgarnalen, 1 blikje tomaten puree, olijfolie.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-03-2000
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 kg kleine inktvissen(schoongemaakt), 80 ml olijfolie, 1 grote fijngehakte ui, 2 laurierbladeren, 2 eetlepels droge rode wijn, 2 eetlepels rode wijnazijn, 1/2 tl gemalen zwarte peper, 1/2 tl oregano

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-03-1999
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gevulde inktvis tubes die daarna gegrild worden op de grillplaat, of bbq

INGREDIENTEN

Inktvistubes, gedroogde ham of schinkenham, peterselie fijngehakt, lenteuitje en in plakjes gesneden olijven.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-08-2011
  • Portugees
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 kg inktvisjes, 3 uien, tomatenpuree, 4 teentjes knoflook, suiker, zout, peper, rozemarijn, tijm, ? l rode wijn, citroen, peterselie, olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-03-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 kg kleine inktvisjes (het liefst verse, niet die diepvriesblokken van de markt), 3 grote uien, 1 klein blikje tomatenpuree, 3-4 teentjes knoflook, suiker, zout, peper, takje rozemarijn, takje tijm, 1/2 liter goede rode wijn, eg Chianti of Valpolicella (bij gebrek aan hier, verkrijgbare goede rode griekse wijnen), 1/4 liter diepvrieserwten (zijn iets stugger), olijfolie, schijfjes citroen, peterselie,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-06-2000
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.

Heerlijke "vis"salade uit Genua, met een pittige dressing.

INGREDIENTEN

-100 g gekookte langoustines, -300 g schelvisfilets, -sap 1 citroen, -water en zout, -150 g inktvis in eigen nat (blik), -2 uien ( in ringen gesneden), -1 augurk (in plakjes gesneden), -150 g tomaten (ontveld, ontpit en in stukjes), -100 g sperziebonen (gaar gekookt), DRESSING:, -3 el olie, -1 el azijn, -2 th lepels mosterd, -zout en peper naar smaak

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-05-2004
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Salade van gekookte zeevruchten, gemarineerd in een frisse saus.

INGREDIENTEN

1 kg gepelde garnalen., 1 inktvis ca 1 kg (diepvries is ok)., 1/2 k rode azijn., 8 schoongemaakte pijlinktvisjes middelgroot, ( diepvries is ok)., 1/2 kg mosselen zonder schelp, (diepvries is ok)., Sap van 2 citroenen., Geraspte schil van 1 citroen., 2 el mosterd., 1 el honing., 300 ml olijfolie., 1 krop groene sla., 1 krop rode sla., 1 krop ijsberg sla., 8 lenteuitjes groen en wit fijngehakt., 3 teentjes knoflook fijngehakt., 1/2 bosje dille fijngehakt., Verse tijm, indien niet voorhanden dan gedroogde tijm gebruiken., Zout en peper naar smaak.,

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-03-2012
  • Grieks Bijgerecht
  •  > 120 min.

Dit recept doet me denken aan het IJsselmeer omdat ik het daar het eerst gegeten heb op een skutsche tijdens het zeilen.

INGREDIENTEN

1 kg Inktvis, 225 gr garnalen, olijfolie, fijngehakte knoflook, 150 ml witte wijn, citroensap, mosterd, zout, zwarte peper, kappertjes, italiaanse kruiden, pasta

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-12-2014
  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Insalata Di Frutti Di Mare

INGREDIENTEN

- 350 gr pijlinktvis, - 350 gr kleine rouwe gepelde garnalen, - 500 gr verse mosselen, - 500 gr verse Venusschelpen, - 3 el olijfolie, - 1 grote ui, - 2 teenties knoflook, - 1 bleekselderijstengels, - ? citroen in reepjes, - 1 el citroen- of limoensap, - peper uit de molen, - ? tl fijne mosterd, - 1 mespunt paprikapoeder, - 1 el fijngehakte peterselie, - 1 el gehakte verse basilicum, - zout, - peper,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-10-2004
  • Italiaans
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

*1 pot gemarineerde mosselen (320g.), *1 blik krab (240g.), *150g.gepelde garnalen, *1 blik inktvis in marinesaus, *150g gekookte aardappelen, *2 kleine fijngehakte zoetzure augurken, *2 eetl. kappertjes, *6 eetl. mayonaise, *2 eetl. citroensap, *cayennepeper*zout*worcestersaus of aroma, *2 eetl. fijngehakte peterselie, *1 krop sla

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-04-2000
  • Mediterraan
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 eierdooier -, 3 eetlepels citroensap -, 20 gekookte mosselen -, 4 chilipepers -, 1/2 rode ui -, 100 gram inktvis -, 200 gram glasvermicelli -, 1 1/2 cl. Thaise vissaus -, 1 krop lollo rosso -, 4 plakjes diepvriesbladerdeeg -, 2 takjes verse koriander -, 1 theelepel suiker -, 1 theelepel chilipoeder -, 8 grote garnalen,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-10-2002
  • Thais Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 eierdooier, 3 el. citroensap, 20 mosselen, gekookte, 4 chilipepers, 0.5 ui, rode, 100 gr. inktvis, 200 gr. glasvermicelli, 1.5 cl. vissaus, Thaise, 1 krop lollo rosso, 4 plakjes diepvriesbladerdeeg, 2 takjes koriander, verse, 1 tl. suiker, 1 tl. chilipoeder, 8 grote garnalen

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-08-2002
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.

INGREDIENTEN

1 eierdooier - 3 el citroensap - 20 gekookte mosselen - 4 chilipepers (2 groene en 2 rode) - 1/2 rode ui - 100 gr inktvis - 200 gr glasvermicelli - 1.5 cl Nuoc Mam vissaus - 1 krop lollo rosso - 4 plakjes diepvriesbladerdeeg - 2 takjes verse koriander - 1 tl suiker - 1 tl chilipoeder - 8 grote garnalen

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-02-2001
  • Thais Voorgerecht
  •  10-20 min.

Een recept van wijnadviessite www.wijntop5.nl waar ook de bijpassende wijn en achtergronden zijn te vinden.

INGREDIENTEN

250 gram veldsla, 8 partjes gedroogde tomaat, 2 kleine inktvisjes, 2 gefileerde sliptongen, 12 groene asperges, 12 zwarte olijven, , Voor de vinaigrette:, 1 eidooier, 2 theelepels Dyon-mosterd, 2 eetlepels witte wijnazijn, 1 eetlepel visfond, ½ dl olijfolie, zout en peper,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-10-2007
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Een frisse intvissalade met aardappelen en peterselie

INGREDIENTEN

Een inktvis (met tentakels), 1 kilo aardappelen (niet te kruimig), Peterselie, Witte wijn (1/2 dl), Zout, Olijfolie, Citroen

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-10-2000
  • Italiaans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Inktvis, peper, zout, knoflookpoeder, bloem, olijfolie om in te frituren

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-12-2001
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Inktvis van het huis ! Uit de lekkerste studentenkeuken van de Maasstad !

INGREDIENTEN

- inktvisringetjes - vlaamse frieten - salade

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-09-2000
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Elke keer als ik bij de Griek zit dan neem ik deze als voorgerecht omdat het zo ongelooflijk lekker is. Het is makkelijk en snel zelf te maken. In sommige supermarkten zijn er ook kant en klare zakken te koop uit de diepvries, maar die zijn echt niet lekker omdat er nauwelijks vis inzit! Dit is voldoende voor 2 flinke porties als hoofdgerecht. Als voorgerecht porties halveren.

INGREDIENTEN

500 gr verse inktvis, schoongemaakt en in niet te dunne ringen gesneden (markt of visboer), 1 geklutst ei, 200 gr maismeel of patentbloem, 1 royale tl paprikapoeder, pikant, ½ tl chilipoeder, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, 1 limoen, 2 teentjes knoflook, geperst, Flink halvanaise of half mayonaise en half yoghurt, Frituur- of zonnebloemolie (geen olijfolie!),

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-05-2015
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

600 gr inktvis, 1 el citroensap, 2 el olie, 1 koffielepel harissa, handvol gehakte peterselie, enkele langoustines en gekookte mosseltjes, gemalen komijnzaadjes, zout.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-06-2003
  • Mediterraan
  •  10-20 min.

Letterlijk: zwarte rijst. een catalaans recept met de inkt uit inktvissen om het gerecht zwart te krijgen.heerlijke variant op de paella (uit catalaans kookboek)

INGREDIENTEN

1/2kg rijst(dikke korrel,geschikt voor paella), 3/4kg inktvis met inktzak!!!!, 1/4kg uien, 1/4kg tomaten, 4 knoflooktenen, 2 chili's, (oude)wijn, een dozijn mosselen, wat visresten (om een bouillon te maken)

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-04-2004
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

De Philipijnse keuken is erg uitgebreid. Met Mexicaanse, Aziatische en Spaanse invloeden. Van loempia's tot gebakken hond.

INGREDIENTEN

1/2 kilo kleine verse inktvis., 1 el. goede azijn, 10 tenen knoflook, zout en peper naar smaak, 1 grote ui, 2 grote vleestomaten, 1 theel. vet-sin, 1 theel. olie, en extra zout en peper om te kruiden,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-11-1999
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

3 gele paprika's - 500 g inktvis - 15 rauwe scampistaarten - 4 eetlepels olijfolie - bosje gladde peterselie - 1 teentje knoflook - 1 eetlepel citroensap - cayennepeper - zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-05-2000
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Portugeese gehaktballetjes met inktvis

INGREDIENTEN

1 kg half-om-halfgehakt, 1 dl slagroom, 2 eieren, 6 eetlepels paneermeel, 2 eetlepels fijngesneden peterselie, zout, peper, 2 uien, 3 teentjes knoflook, 6 tomaten, 50 g blanke amandelen, 4 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels bloem, 600 g schoongemaakte inktvis, 3 eetlepels cognac, 1 dl bouillon,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-03-1999
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Pittige zeevruchtensalade, Spaanse tapa. Begin met dit recept 2 uur van tevoren, vanwege de marineertijd

INGREDIENTEN

1 rode Spaanse peper, 1 zoete ui, 6 el. olijfolie, sap van 1/2 citroen, 1 el. fijngesneden peterselie, zout & versgemalen peper, 400 gr. gemengde gare zeevruchten (zoals mosselen, inktvis, garnalen & venusschelpen), 1/2 citroen in schijfjes

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-06-2002
  • Spaans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

120 g Zelfrijzende bloem, 30 g Gewone bloem, 1 eL Olie, 1/4 L Water, Peper, Zout, 500 g Vaste visfilets, 12 Panklare sardines, 8 Middelgrote gepelde Scampistaarten, 8 Sint-jakobsvruchten, 1 Inktvis in ringetjes, Bloem, Tartaarsaus, Partjes citroen

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-10-2010
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een mooi en lekker recept voor een groot aantal mensen

INGREDIENTEN

0,2l olijfolie, 2 teentjes knoflook gekneusd, 800 gr kippevlees in blokjes gesneden, 200 gr mager varkensvlees in blokjes, 150 gr ui gesnipperd, 500 gr groene en rode paprika in blokjes, 500 gr rijst gekookt, 3 dl witte wijn, 1.5 liter bouillon, 250 gr tomatenpuree, zout safraan, 20 grote garnalen, 150 gr inktvis, 100 gr tongfilet in reepjes, 100 gr doperwten, 20 mossels, 150 gr kleine garnalen, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-02-2003
  • Spaans
  •  > 120 min.

Snel en Slank

INGREDIENTEN

Olijfolie, 1 prei, in ringen, 1 teen knoflook, 175 gr. risottorijst, 5 dl. hete groentebouillon, 200 gr. zeebanket (inktvis, garnalen, stukjes vis, mossel, krab e.d), 2 tl citroensap, 1 tl mosterd, suiker, 1 venkelknol, 75 gram veldsla, 2 el fijngesneden peterselie, halve citroen in partjes,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-01-2001
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top