Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

30 salade gamba recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Het is niet zomaar een gamba salade want ik maak deze salade met combinaties die je normaal niet zou gebruiken en het gerecht is in 10 minuten te berieden dus daarom vind ik deze salade zo bijzonder!

INGREDIENTEN

Gepelde gamba's (25 stuks), veldsla of andere sla, paprika's, wilde spinazie (iglo), stokbrood, knoflook, uitjes, peper en zout.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-12-2000
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Natriumarme salade voor op brood of op een toastje

INGREDIENTEN

15 middel grote gambas, 1 rode ui, 1 zoete appel, 2 eieren, 125 ml creme fraiche, 2 eetlepels mayo, 2 eetlepels "natrium arme ketchup" (ik heb mijn eigen ketchup gemaakt), 2 teentjes knoflook, 1 eetlepel fijn gesneden bieslook, 1 theelepel balsamico azijn, 1 eetlepel natrium arme aromat (ah), 2 theelepels paprikapoeder, 1 1/2 eetlepel whisky, dieetzout en cayenne peper naar smaak

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-11-2002
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Grote garnalen op een bedje van frisse salade compleet gemaakt met een saus van honing en gember

INGREDIENTEN

Verschillende soorten sla,5 grote gamba`s per persoon,olijfolie, witte wijnazijn, zout, bloem, gembersiroop, honing, peper, zout, 1/2 l room

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-04-2013
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

Een recept van Peter Lute, chefkok van restaurant `Lute` in Ouderkerk aan de Amstel. Dit gerechtje staat in het kookboek: "koken voor elkaar, topkoks voor thuiskoks 6" Erg lekker om als voorgerecht te maken, maar past ook mooi op de tapastafel.

INGREDIENTEN

20 gepelde gamba`s met staartje, 2 teentjes knoflook, geperst, 2 el piment déspelette (te vervangen door 1 el paprikapoeder en 1 el cayennepeper), 10 draadjes saffraan, flinke hoeveelheid olijfolie, brood, groene salade,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-12-2012
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Een salade die perfect past bij het mooie weer van de zomer. Kan voor zowel lunch als avondmaaltijd gemaakt worden.

INGREDIENTEN

- 6 a 8 Reuzengamba's p.p, - Zakje rucola sla, - handje cherrytomaatjes, - 1/3 Courgette, - 1/3 Rode paprika, - 1 mango (of 1 bakje gesneden mango), - 3 tl kokosolie, - Scheutje basilicum olijfolie, - Scheutje Mango/Ananas chilisaus, - Bieslook, - 2 Teentjes Knoflook, - Scheutje Ketjap Manis, - Snufje kaneelpoeder

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-05-2015
  • Slanke keuken
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Pakje wok noedels, blikje coco's melk, rood pepertje, bosuitjes, sugar snaps, citroen gras, ketjap, knoflook, koriander(vers), gember(vers), gamba's (18 a 24), citroen, peper en zout, kerrie poeder

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-09-2007
  • Aziatisch Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

800 gram Gamba`s: Ontdooid, schoongemaakt, darmkanaal verwijderd en gewassen., , 2 zakjes voorgekookte krieltjes. gekruid. lekker makkelijk., , 1 doosje champignons, , 1 grote ui, , 6 tenen knoflook, , creme fraiche, , sla, , 2 rijpe avocados, , komkommer, , een citroen, , dille (liefst vers), , pijnboompitten, , peper, , zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-06-2009
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Heerlijk voorgerecht

INGREDIENTEN

12 grote gamba's, gemengde salade,verse basilicum, olijf olie,citroen, honing en echte boter, en sambal olie

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-05-1999
  • Internationaal Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

12 schijfjes Superano-ham-, 80 g gemengde sla-, 1 botje jonge wortelen-, 4 eetlepels komkommerschijfjes-, 1 spinkrab-, 4 reuzegamba?s-, 8 frambozen-, 1 cavaillonmeloen-, Kervel, bieslook-, Filodeeg-, Voor de klassieke vinaigrette:, 1 dl balsamico-azijn-, 2,5 dl arachide-olie-, Peper en zout-, Voor de vinaigrette met vanille-, 2 eetlepels sherry-, 8 eetlepels room-, 1 eetlepel frambozenconfituur-, Vanillezaad (uit een vanillestokje geschraapt).,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-05-2003
  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

20 Black Tiger grote garnalen, 1 Rode chilipeper, 4 el Olijfolie, 2 el Zoete sojasaus, 1 krop Ijsbergsla, 1 ons Bakbacon, 1 Lenteuitje of bosui, Zout, Peper

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-04-2009
  • Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Een volledige maaltijd, licht ondanks het frituren door de verschillende pure groenten en geurige rijst

INGREDIENTEN

Voor de tempura:, 20 gambas, gepeld, darm verwijderd, staartje aangelaten, 1/2 blikje pils, enkele el bloem, , voor het dipsausje:, 6 el sojasaus, 1 fijngehakt lenteuitje, 1 el suiker, evt. 1 el sherry, 1 klein fijngehakt stukje gember., , voor de rijst:, 1 kopje basmati-rijst, 1 1/2 kopje water, 1 stukje gember, 1/2 tl zout, , gestoomde groenten:, keuze uit dunne reepjes wortel, roosjes broccoli, groene asperges, boontjes e.a., , voor de komkommersalade:, 1 komkommer, 1 el suiker, 3 el rijstazijn, 1 dl water, 1/2 tl zout, , gemengde salade, geroosterde sesamzaadjes en citroenpartjes om te garneren

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-01-2010
  • Japans
  •  20-30 min.

Een recept van restaurant Olivier in Knokke-Heist.

INGREDIENTEN

12 schijfjes Superano-ham - 80 g gemengde sla - 1 botje jonge wortelen - 4 eetlepels komkommerschijfjes - 1 spinkrab - 4 reuzegamba?s - 8 frambozen - 1 cavaillonmeloen - kervel - bieslook - filodeeg, Voor de klassieke vinaigrette : 1 dl balsamico-azijn - 2,5 dl arachide-olie - peper en zout, Voor de vinaigrette met vanille : 2 eetlepels sherry - 8 eetlepels room - 1 eetlepel frambozenconfituur - vanillezaad (uit een vanillestokje geschraapt)

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-06-2000
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Een heerlijke salade.

INGREDIENTEN

1 citroen, schoongeboend, 2 eetrijpe avocado′s, handvol verse koriander, gesneden evt. rood spaans pepertje, 3 el olijfolie, 750 g verse gamba′s, 4 puntpaprika′s, 100 g gemengde sla, ciabatta, in plakken,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-06-2013
  •  
  •  10-20 min.

Uit Buitenleven..

INGREDIENTEN

8 plakken bacon, 200 gram gekookte gamba's, 150 ml. Hazelnootolie, 2,5 el balsamico azijn, 2 witlofstruikjes, 200 gram witlofstruikjes, 100 gram rucola, 3 grote peren, 2 el. Gehakte hazelnoten, Sap van halve citroen

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-05-2016
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Tataar van Gamba`s, komkommer spaghettie met zoetzure kerrie, gevulde tomaatjes met hollandse garnalen

INGREDIENTEN

10 grote garnalen (Liefs grote Gamba′s), 1 komkommer gewassen, 250 gram hollandse garnalen, Klein beetje Pernot (anijsdrank) mag evt. ook wat anders zijn, , 1 stengel bosui, 100 gram mayonaise, sap van een halve citroen, zout naar smaak, , 10 kleine ovale tomaatjes, , Zoetzuur:, 300 gram water, 300 gram azijn, ½ eetlepel kerrie, 300 suiker, , voor het opmaken van het gerecht evt.takje groen en een beetje kaviaar

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-12-2012
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Een gezond en pittig hoofdgerecht met quinoa, groentjes , gamba's en een pittige curry-aioli. 

INGREDIENTEN

VOOR DE QUINOASALADE:, , 16 gamba's, 200 g tuinbonen, 100 g erwten, 1 bussel groene asperges, 8 broccolini, 100 g jonge spinazie, 100 g sluimererwten, 250 g quinoa, 5 dl groentebouillon, olijfolie, bicarbonaat, peper, zout, , VOOR DE CURYAÏOLI:, , 1 dikke snee wit brood, 2 eieren, ½ citroen, 1 teen knoflook, 100 g geschaafde amandelen, 0,5 dl melk, 2 dl arachideolie, currypoeder, kurkumapoeder, cayennepeper, zout, , VOOR DE AFWERKING:, , sherryazijn, olijfolie, enkele blaadjes koriander

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-09-2016
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zoals bij de meeste Italiaanse gerechten wordt ook de smaak van deze salade bepaald door de versheid. In dit geval van de zeedieren en niet door de kruiden en specerijen

INGREDIENTEN

4 teentjes knoflook doormidden600 gr gemengde schaal en schelpdieren b.v. mosselen, gamba s, kleine octopussen, kleine pijlinktvissen, venusschelpen of wat u ook maar bij de visboer aantreft, schoongemaakt. 6 el olijfolie 2 el bladpeterselie, fijngehakt zout en pepersap van 2 citroenen

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-02-2007
  • Frans
  •  30-60 min.

Heerlijke salade met verse gamba's en eigengemaakte cocktailsaus

INGREDIENTEN

1 flinke, rijpe avocado, 12 grote rauwe gamba's met kop, salade, cherrytomaatjes, 2 eetlepels mayonaise( voor een light-versie: 1 eetl halvamayo, 1 eetl magere yoghurt), 2 theelepels ketchup, scheut(je) whiskey ( voor de light-versie echt een drupje), verse zwarte peper, knoflookolie, citroensap

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-02-2000
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

500gr rauwe gamba`s met staart, 250ml olijfolie extra vierge, 9 teenjes knoflook, 8 saté prikkers, 2 courgettes, 2 rode paprika`s, 2 rode uien,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-04-2010
  • Frans
  •  20-30 min.

Lekker pittig

INGREDIENTEN

-24 scampi of gamba, -2 el knoflookkruiden, -1 citroen, -wat olijfolie,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-10-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lekker met tagiatelle en een salade.

INGREDIENTEN

3 eetlepels Chilisaus, 1 teen Knoflook, 1 stukje Wortel, 2 stuks Bosuien, 300 gr. Gamba, 25 gr. Boter, 50 milliliter Wijn witte, 125 milliliter Room, 10 gr. Bieslook, 4 takjes Koriander

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-08-2012
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

16 grote gamba s, met schaal , 4 schijfjes limoen , blaadjes munt, Voor de salade: , 2 mango s, in kleine reepjes , 2 rode Spaanse pepers, zonder zaadlijsten, in fijne reepjes , 3 sjalotjes, in flinterdunne plakjes , 2 eetlepels muntblaadjes, gehakt , 2 flinke eetlepels tuinkers, Voor de dressing: , 1 theelepel zeezout , 2 eetlepels koriander , 2 groene pepers, zonder zaadlijsten, fijngehakt , 3 eetlepels Thaise vissaus , 4 eetlepels bruine suiker , 4 eetlepels limoensap

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-06-2005
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Weer zo`n lekkere variatie in de lange rij van "briouat"-gerechten (=Marokkaanse loempia`s); ditmaal met gamba`s, gemarineerd in "chermoula" (Marokkaanse pittige marinade).

INGREDIENTEN

20 gepelde gamba`s;, 1 pakje filodeegvellen of loempiavellen., , Ingredienten voor de chermoula:, 3 eetlepels fijngehakte verse koriander;, 2 eetlepels fijngehakte platte peterselie;, zout en peper naar smaak;, 2 fijngehakte tenen knoflook;, 1 eetlepel paprikapoeder;, 1 eetlepel gemalen komijn;, 2 eetlepels citroensap;, 3 eetlepels olijfolie.,

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-01-2009
  • Marokkaans Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Heerijke Thaise maaltijdsalade, te combineren met Kip, Gamba,of wat je zelf lekker vind :-)

INGREDIENTEN

- 2 Kipfilets(of Gamba, of Runderlapjes, of wat je lekker vind :-)), - Rijst, - Boontjes: sperzie-, of peultjes, - Cashewnoten (pijnboompit mag ook), - Lenteui of prei fijngesneden, - Komkommer, - Verse Koriander, - Ui, - Teen Knoflook, - Wat verse Gember, - Sojasaus, - Vissaus, - Ketjap, - Rode peper, - Pindakaas, - Rode peper (Sambal mag ook), - Kokos (melk of schaafsel), - Citroensap, - Zonnebloemolie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-03-2014
  • Thais Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerijke Thaise maaltijdsalade, te combineren met Kip, Gamba,of wat je zelf lekker vind :-)

INGREDIENTEN

- 2 Kipfilets(of Gamba, of Runderlapjes, of wat je lekker vind :-)), - Rijst, - Boontjes: sperzie-, of peultjes, - Cashewnoten (pijnboompit mag ook), - Lenteui of prei fijngesneden, - Komkommer, - Verse Koriander, - Ui, - Teen Knoflook, - Wat verse Gember, - Sojasaus, - Vissaus, - Ketjap, - Rode peper, - Pindakaas, - Rode peper (Sambal mag ook), - Kokos (melk of schaafsel), - Citroensap, - Zonnebloemolie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-03-2014
  • Thais Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerijke Thaise maaltijdsalade, te combineren met Kip, Gamba,of wat je zelf lekker vind :-)

INGREDIENTEN

- 2 Kipfilets, - Rijst, - Boontjes: sperzie-, of peultjes, - Kipfilet (of Gamba, of Runderlapjes, of wat je lekker vind :-)), - Cashewnoten (pijnboompit mag ook), - Lenteui of prei fijngesneden, - Komkommer, - Verse Koriander, - Ui, - Teen Knoflook, - Wat verse Gember, - Sojasaus, - Vissaus, - Ketjap, - Rode peper, - Pindakaas, - Rode peper (Sambal mag ook), - Kokos (melk of schaafsel), - Citroensap, - Zonnebloemolie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-03-2014
  • Thais Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Voorgerecht voor 4 pers.; recept van het artikel Feestmenu's

INGREDIENTEN

Salade, , 6 pomodori tomaten, - 2 appels (Golden Delicious), - 1 avocado, - 1 citroen, - zout, (versgemalen) peper, saus, , 1 bosje dille, - 1,5 dl magere yoghurt, - 3 eetlepels mayonaise, - zout, (versgemalen) peper, spiesje:, , 1 stukje zalmfilet (150 g), - 1 stukje kabeljauwfilet (150 g), - 6 ongekookte gamba?s, - 1 pakje tempurameel*, - frituurolie, - 6 sateprikkers,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-12-2003
  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Voor de garnalenbouillon:, schil en koppen van 12 grote gamba`s, 3 el maïsolie, 1 ui, gesnipperd, groen van 1 prei, in ringen, 2 l water, 2 cm gember wortel, in plakjes gesneden, zeezout, ½ rode en groene peper, opengesneden en ontdaan van pitten, 2 bosuien, in stukken van 4 cm gesneden, Voor de garnalen:, 12 grote verse gamba`s, gepeld en darmkanaal verwijderd, Voor de coquilles:, 12 coquilles, vers, Voor de wasabimayonaise:, 200 ml Japanse mayonaise, ½ tl wasabi, rasp van 1 limoen

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-08-2009
  • Aziatisch
  •  30-60 min.

INGREDIENTEN

8 extra lange satestokjes, 2 citroenen, 1 rode paprika, 16 grote gamba's, ? dl olijfolie, 1 teentje knoflook, 1 theelepel Provencaalse kruiden, 1 theelepel verse fijngehakte dille, peper, zout,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-06-2001
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

5 stuks rode paprika, 20 stuks zwarte olijven, 1,5 dl dressing met balsamicoazijn, olijfolie, 10 gamba`s, 500 gr. tonijn, 200 gr. mesclun of gemenge sla, 1/4 bakje limoen cress, zout en peper,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-10-2012
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top