Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Salade druiven recepten (437) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Salade met druiven, verschillende slasoorten en gerookte kip

INGREDIENTEN

*3 plakjes bakbacon *hart van 1 krop frisee sla, in stukken *blaadjes van 2 struikjes witlof *1 struikje rode sla, in stukken *blaadjes van 1 bosje waterkers *250 g gerookte kip, in reepjes *400 witte druiven, ontveld en ontpit *dunne reepjes schil van 1 sinaasappel DRESSING: *1 el citroensap *1 tl grove mosterd *3 el olijfolie *zout, peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-10-1999
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

*3 plakjes bakbacon, *hart van 1 krop frisee-sla, *blaadjes van 2 stronkjes witlof, *1 struikje rode sla in stukken, *blaadjes van 1 bosje waterkers, *250 gram gerookte kip in dunne reepjes, *400 gram mooie witte druiven, ontvelt en ontpit, *dunne reepjes schil van 1 sinaasappel, *1 eetlepel citroensap, *1 theelepel grove mosterd, ?*3 eetlepels olijfolie, *zout en peper,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-07-2001
  • Internationaal
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

250 g blauwe druiven, 250 g witte druiven, 3 el olie

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-04-2000
  • Slanke keuken Voorgerecht
  •  20-30 min.

Lekker licht voorgerecht

INGREDIENTEN

1 zakje gemengde salade / 200 gram witte druiven, gehalveerd en de pitjes verwijderd / 200 gram eendenborst, dressing: 1 eetlepel citroensap / 1 eetlepel frambozenazijn / 1 theelepel mosterd / 3 eetlepels walnotenolie / 2-3 eetlepels zonnebloemolie / zout / peper, garnering: pijnboompitten

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-12-2002
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

Lekker frisse salade. Heerlijk voor o.a. bij de barbeque

INGREDIENTEN

1/2 krop [krul]andijvie, 220 gram pitloze witte druiven, 220 gram pitloze blauwe druiven, 1 gesnipperde [rode]ui, 3 eetl. [rode wijn] azijn, 3 eetl. olijfolie, 1 theel. franse mosterd, vers gemalen zwarte peper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-08-2001
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

200 gr. friseesalade (zakje), 150 gr. groene druiven, 100 gr. belegen kaas, 4 el geschaafde amandelen, 2 el wijnazijn, peper, 2 tl vloeibare honing, 3 el olie,

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-09-1999
  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Heerlijke salade heel goed te combineren met allerlei gerechten en BBQ

INGREDIENTEN

2 vroegrijpe avocado`s, half trosje blauwe druiven, ca 30 ongezouten pistachenoten, 1 eetlepel mayo-/halvanaise, 1/2 theelepel cayennepeper

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-01-2012
  • Europees Bijgerecht
  •  10-20 min.

Aparte combinatie van hollandse geitenkaas met fruit

INGREDIENTEN

1 kropje rode krulsla(lollo rosso)*200 gr. blauwe druiven*1 rijpe peer*2 eetl.citroensap*150 gr.geitenkaas* 1 theel honing*zout en peper* 3 eetl olijfolie*2 eetl.gepelde walnoten

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-07-2001
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Dit is een heerlijke zomerse salade. Heerlijk als voorgerecht voor 2 personen maar ook heerlijk als bijgerecht bij bijvoorbeeld Piatto Italiano een ovenschotel die bij mijn andere recepten staat (wanneer ik deze 2 recepten combineer gebruik ik bij deze salade wel een andere Italiaanse kaas).

INGREDIENTEN

250 gram gorgonzola, 80 gram pijnboompitjes geroosterd in koekenpan, 75 gr veldsla, halve krop eikenbladsla, 250 gr pitloze blauwe druiven, gehalveerd, , Dressing:, 6 eetlepels olijfolie, 2 eetlepel aceto balsamico, 1 theelepel suiker, peper en zout

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-08-2012
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Oorspronkelijk recept uit de tijd van de bijbel. Lekker met een munt-kappertjesdressing

INGREDIENTEN

1 krop verse rode sla of kropsla, 15 verse in vieren gesneden vijgen, 500 g pitloze druiven (desgewenst gehalveerd), Voor de dressing:, 220 ml olijfolie, 70 ml citroensap of azijn, 1 el kappertjes, 1 el verse fijngehakte munt

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-03-2000
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

0,5 krop (krul)andijvie, - 220 gr pitloze witte druiven, - 220 gr pitloze blauwe druiven, - 1 gesnipperde (rode)ui, - 3 eetl (rode wijn)azijn, - 3 eetl olijfolie, - 1 theel Franse mosterd, - zwatre peper uit de molen,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-06-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Een heerlijke zomerse salade

INGREDIENTEN

1/2 krop krulandijvie, 220 gram pitloze witte druiven, 220 gram pitloze blauwe druiven, 1 rode ui, gesnipperd., Voor de dressing: 3 eetlepels rode-wijnazijn, 3 eetlepels olijfolie, 1 theelepel Franse mosterd, vers gemalen zwarte peper.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-02-2004
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1/2 - 3/4 Rode kool, 1-2 el citroensap, 4-6 el olijfolie, (zee)zout, peper, 300-400 gr grote druiven gehalveerd en indien nodig ontpit, 200 gr gerookte kip, in reepjes,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-05-2009
  •  
  •  20-30 min.

Fris fruitig en verrassend! (Voorgerecht of lunchgerecht).

INGREDIENTEN

1 kopje rode krulsla(lollo rosso), 200 gr blauwe druiven*, 1 rijpe peer*, 2 eetl. citroensap*, 150 gr geitenkaas*, 1 theel. honing*, Zout en peper*, 3 eetl. olijfolie*, 2 eetl. gepelde walnoten

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-01-2001
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Een koud voorgerecht uit een kerst-receptenboek. (heerlijk, en maar 1,60 per persoon, met ingredienten van Lidl).

INGREDIENTEN

4 sjalotjes, 1 eetlepel balsamico azijn, 6 eetlepels extra vierge olijfolie, zout en peper, klein trosje witte druiven, 1 rode appel met schil, in dunne schijfjes, 1 rolletje geitenkaas, 4 flinke handen rucola-sla

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-12-2010
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 dikke plak (150 gram) Arina-geitenkaas, 1 trosje blauwe druiven (200 gram), 1 eetlepel witte port, 1 1/2 theelepel citroensap, zout, witte peper uit de molen, 2 eetlepels olijfolie, 50 gram veldsla.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-12-2001
  • Grieks
  •  10-20 min.

INGREDIENTEN

1 kropje rode krulsla (lollo rosso), 200 gr blauwe druiven, 1 rijpe peer, 2 eetl citroensap, 150 gr Hollandse geitenkaas, 1 theel honing, zout en peper, 3 eetl olijf olie, 2 eetl gepelde walnoten,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-09-2002
  •  
  •  10-20 min.

Lekker frisse salade boor bij bijvoorbeeld een gebakken visje.

INGREDIENTEN

1 kropsla, 1 venkelknol, handvol witte druiven, handvol walnoten, halve handvol rozijnen, olijfolie, witte wijnazijn, 1 theelepel mosterd, 1 eetlepel honing, zout en peper.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-10-2005
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

200 gram blaue druiven, 400 gram witte kool, 1 dunne prei., Voor de dressing: 2 etl balsamico azijn, 6 etl olijfolie, weinig zout, 2 etl roze peperbessen, 4 etl vloeibare honing

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-03-2000
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 honingmeloen,2 kiwi's,1 sinasappel,10 druiven,2 blaadjes krulsla,30 gr Becel dieet dressing,citroensap,suiker,snufje peper.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-04-2001
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Lekker zomers

INGREDIENTEN

12 blauwe druiven, 1 theel scherpe mosterd, 1 theel honing, 1 eetl vers citroensap, 2 eetl milde olijfolie, zout en versgemalen peper, 1 eetl olijfolie, 4/6 mooie plakken parmaham of prosciutto crudo, 4 plakken rijpe watermeloen, zonder pitten, 1/2 zakje gemengde babyleafsla

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-05-2012
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Voor 4 personen., , 100 gram veldsla, of jonge spinazieblaadjes, 100 gram kleien rucolablaadjes, 250-300 gram gerookte kipfilet in dunne reepjes, 300 gram druiven, gehalveerd en ontpit, 4 stengels bleekselderij, in reepjes, ? -1 eetlepel witte wijnazijn, 3 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels zure room, ? -1 eetlepel fijngesneden dragon, Zout, peper, Circa 50 gram gehalveerde walnoten.,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-02-2004
  • Nederlands
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

200 gr. witte druiven, ontveld en ontpit (mag ook uit blik zijn..). 300 gr. kipfilet, bieslook, 4 el. frietsaus, 1-2 theelepels kerrie, en voor wie van pittig houdt: een half Spaans of Turks rood pepertje

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-01-2002
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Nog een lekker recept uit Koken met Eko

INGREDIENTEN

1 krop eikenblad sla, 300 gram oesterzwammen en champignons, 3 sjalotjes, 2 eetl. olijfolie, 200 gram geitenkaas, 200 gram blauwe en witte druiven, 12 zwarte olijven, 2 eetl. gehakte peterselie en/of bieslook (vers of diepvries), Dressing:, 5 eetl. olijfolie, 2 eetl. citroensap, 1 eetl. honing, zout, versgemalen peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-12-2001
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.

Herfstbuffet met wild en paddestoelen voor ca. 10 personen

INGREDIENTEN

1 krop lollo rosso, 150 gr veldsla, 2 rode grapefruits, 250 gr rode druiven, 1 stukje rettich van ca. 5 cm, 2 eetl rode wijnazijn, 1/2 eetl grove mosterd, 1 theel rozemarijn, 1 dl notenolie, zout en peper, 50 gr pecannoten,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-12-2002
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

400 g verse zalmfilet, 1/2 dl sojasaus (Kikkoman) of ketjap manis, 1 theelepel grove mosterd, 1 theelepel gemberpoeder, 1/2 dl arachideolie, 100 g rucola, 200 g pitloze witte druiven, 4 plakken (a 25 g) parmezaanse of pittig belegen kaas, sprieten bieslook. VOOR DE DRESSING: 1/2 dl olijfolie, zout, versgemalen peper, 2 eetlepels witte wijnazijn of citroensap.

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-11-2004
  • Voorgerecht
  •  60-120 min.

Lekker met stokbrood. P.P. 220 kcal.

INGREDIENTEN

1 kleine rode kool a 600 gram , 1 onbespoten sinaasappel , 200 gram blauwe druiven , 50 gram gepelde walnoten , 5 el frambozen- of rode wijn azijn , 4 el druivenpitolie , 2 el walnotenolie , zout en peper uit de molen ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-04-2005
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

*1 krop friseesla.*1 bak pitloze druiven.*1 zakje garneeramandelen(baukje).*ca. 100 gram oude kaas in stukjes.*1/2 theelepel grove mosterd.*3 eetlepels olijfolie.*2 eetlepels walnootolie.*2 eetlepels ciderazijn.*zout en peper.*1 eetlepel medium dry sherry.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-08-2001
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

- 250 g blokjes kaas naar keuze (bv. gouda, emmentaler, Grimbergen, Postel,?), - 250 g witte druiven (in twee snijden), - 250 g blauwe druiven (in twee snijden), - 2 stengels witte selderij (in stukjes snijden), - 2 eetl. yoghurt, - 2 eetl. room, - 1 eetl. roquefortkaas, - het sap van 1/2 citroen, - gemalen amandelen, - peper en zout

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-09-2002
  • Belgisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 bosje waterkers100 gr rucola, ? krop frisee, in stukjes? krop groene eikenblad sla, in stukjes50 gr kruidenblaadjes (basilicum, peterselie, kervel, dragon) 200 gr groene druiven, ontveld en gehalveerd150-200 gr gerookte eendenborst in dunne plakken, Voor de dressing1 eetlepel citroensap1eetlepel frambozenazijn1 theelepel mosterdpeper en zout3 eetlepels walnootolie2-3 eetlepels zonnebloemolie,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-01-2003
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Ik had zin in een lekkere salade en ging eens kijken wat er allemaal voorradig was. Hieruit ontstond deze heerlijke salade. Voor wie geen koemelk kan verdragen kan de salade ook maken met geitenkaas of schapenkaas. OOk heel lekker.

INGREDIENTEN

Krulsla voor 2 personen - klein trosje groene druiven zonder pit - 4 plakken rauwe ham - 30 gram walnoten - dun gesneden Parmezaanse kaas - 1 eetl balsamico-azijn - 3 eetl olijfolie - peper - 1 eetl honing - 2 theel mosterd

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-10-2007
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Heerlijk frisse salade bij maaltijd of buffet

INGREDIENTEN

1 zakje rucola- of andere slamelange, 1 plak Bettine Blanc geitenkaas, 1 stukje gerookte kipfilet, 1 doos rode druiven, pijnboompitten, olijfolie, rode wijnazijn, honing

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-07-2011
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Voorgerecht

INGREDIENTEN

150 gr Noorse garnalen, 1 grote vleestomaat, 200 gr witte druiven, magere yoghurt, scheut sherry, peper en zout, tomaten ket., verse peterselie, mayonaise, een citroen,

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-08-1999
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.

Apart voorgerecht

INGREDIENTEN

, 500 gr. gerookte kip 1 citroen2 el. cognac4 a 5 stengels bleekselderij(250 gr), 125 gr witte en 125 gr blauwe druiven3 el creme fraiche3 el yoghurt

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-12-2001
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

Snelle salade

INGREDIENTEN

1 blikje ananas op eigen sap, 90 gram walnoten, 350 gram zoete druiven wit of blauw, 1 ui, 1 krop lollo rosso, 6 eetlepels olie, 3 eetlepels azijn(citroenmelisse), 2 eetlepels zaanse mosterd, 2 eetlepels citroenrasp, zout, 1 pakje verse roomkaas a 150 gram, , versgemalen peper,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-02-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

400 gr kippefilet, 1/2 kg blauwe druiven, 1 limoen, 1 rood chilipepertjes, 2 eetl olijfolie, peper uit de molen, zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-05-2001
  •  
  •  10-20 min.

Een recept van Remon van der Helm. Deze salade lust ik iedere week wel. Heerlijk!

INGREDIENTEN

250 gram gorgonzola, 80 gram pijnboompitjes geroosterd in koekenpan, halve krop eikenbladsla, 75 gr veldsla, 250 gr blauwe druiven, gehalveerd, VOOR DE DRESSING, 6 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel rode wijnazijn, 3 eetl rode port, peper en zout,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-03-2008
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Een leuke salade die als lunch/brunch gerecht kan geserveerd kan worden maar ook als voorgerecht

INGREDIENTEN

150 gr veldsla, 300 gr blauwe druiven, 12 plakjes Parmaham, 100 gr milde blauwe kaas, 50 gr walnoten, , Dressing, 100 ml rode druivensap, 1 el balsamicoazijn, 4 el walnootolie, 1 el grove mosterd, peper en zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-05-2013
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

? kleine watermeloen (ca. 750 g), 1 kleine opgenmeloen, 150 g blauwe druiven, 1 eetl. witte basterdsuiker, 1 bekertje zure room.

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-05-2001
  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.

Een fruitige salade, uit te breiden met kaas, kip of ingredienten naar keuze.

INGREDIENTEN

1 krop eikenbladsla400 gr. witte druiven1 sjalotje2, eetl. van elk; peterselie, bieslook, dragon, kervel1/2 eetl., kappertjes1/2 dl witte wijnazijn1 1/2 dl olijfolie, extra, verginezoutpeper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-08-2002
  •  
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top