Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

56 salade caprese recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
  • Eigen recept

Dit blijft een TOPPER! Deze salade is altijd het eerst op. Vooral de gemarineerde mozzarella maakt de salade zo lekker. En...buffelmozzarella is echt veel lekkerder.

INGREDIENTEN

2 bollen (buffel)mozzarella, 1 potje of zakje verse basilicum, 50 gram rucola, 2 theelepels oregano, peper, zout, 2 eetlepels witte balsamicoazijn, 6 eetlepels olijfolie extra vierge, 2 theel. honing, plm. 6 grote (liefst) Romatomaten, plastic folie, platte grote schaal

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-11-2009
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Een italiaanse salade met mozzarella, tomaat, pesto en olijven

INGREDIENTEN

Mozzarella (1 bolletje), tomaten (stuk of twee), groene pesto, olijf olie, olijven (maakt niet uit of het groene of zwarte zijn)en wat (lente)uitjes

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-10-2000
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Tomatensalade uit Italie

INGREDIENTEN

3 bollen mozzarella, in plakken, 3 stevige, rijpe pmodori tomaten, in plakken, 6-8 takjes mooie basilicum, het blad, 4 el milde olijfolie, zeezout, zwarte peper.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-07-2002
  • Italiaans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Vegetarische maaltijdsalade uit Itali√ę.

INGREDIENTEN

30 g basilicum, vers, 8 el olijfolie, 500 g cherrytomaten, 1 el balsamicoazijn, 3 bollen (buffel)mozzarella, 2 sjalotten, in dunne ringen

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-08-2008
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Salade met biefstuk, mozarella en kappertjes.

INGREDIENTEN

Gemengde sla (lollo rosso& lollo bianco), 100 gr biefstuk ( ui), 1 bolletje mozarella kaas, 3 geroosterde paprika's op olie, 1,5 eetlepel kappertjes, teentje knoflook, balsamico azijn, olijfolie, zout en peper,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-04-2002
  • Italiaans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Romaine sla, Tomaten (Romaatjes), 1/2 zongedroogde tomaten, Mozerella, pesto + goede olijfolie, pijnboompitten

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-01-2010
  •  
  •  0-10 min.

De Italiaanse vlag op je bord, snel klaar en met weinig ingredienten.

INGREDIENTEN

4 grote vleestomaten in plakjes, 200-250 gram mozzarella in plakjes, zout en peper, 4-5 eetl. olijfolie, een handvol basilicumblaadjes.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-02-2004
  • Italiaans
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 pond pomodoritomaten, 1 a 2 bolletjes mozzarella, verse basilicum, olijfolie, balsamicoazijn, peper en zout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-12-2002
  • Italiaans
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

120 ml. olijfolie, 30 ml. balsamico azijn, 2 teentjes knoflook, uitgeperst, 250 gr. gesneden champignons, 3 gesneden tomaten, 200 gr. gesneden mozzarella, 30 gr. verse basilicum.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-07-2010
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Deze bekende salade met tomaat, mozzarella en basilicum is nog altijd even lekker.

INGREDIENTEN

Meng 4-6 in stukken gesneden tomaten met 1-2 in stukjes gesneden mozzarella en 10 grofgescheurde blaadjes basilicum. Breng op smaak met zout, peper en 2-3 eetlepels olijfolie.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-09-2003
  • Italiaans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

- 4 pommodores tomaten, - 2 bolletjes mozzarella, - verse basilicum, - 4 eetlepels olijfolie, - 3 eetlepels witte wijnazijn, - peper en zout

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-01-2000
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Cc

INGREDIENTEN

Tomaat mozarella basilicum

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-03-2015
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Heerlijke Italiaanse salade

INGREDIENTEN

1 ui250 gr tomaten roma- of cherrytomaten200 gr mozzarella4-5 el basilicum-olie

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-11-2002
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

4 rijpe tomaten(tros), 2 bolletjes mozzarella, 2 eetl olijf olie, klein handje basilicum

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-04-2005
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Tomaat mozarella en basilicum

INGREDIENTEN

4 grote tomaten, zout en peper, 200 250 gram mozarella in plakjes, blaadjes basilicum, 4-5 el olijfolie,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-09-2003
  • Italiaans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 grote tomaten. zout peper. 200 -250 gr mozzarella in plakjes blaadjes basilicum 4-5 el olijfolie

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-10-2002
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Frisse Italiaanse salade.

INGREDIENTEN

4 tomaten (trostomaat of gewone tomaat), 1 bolletje mozzarella, zout en peper, basilicum, olijfolie, (olijven)

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-08-2001
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Dit recept komt uit de Allerhande van juli.

INGREDIENTEN

250 gr cherrytomaatjes, 1 teen knoflook, 3 el Mazzetti Balsamico azijn, 1/2 th.l zout, 1 th.l suiker, 30 gr pijnboompitten, Handvol verse basilicum, Buffelmozarella, 3 el extra vierge olijfolie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-07-2016
  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Heerlijke zomerse pastasalade (maaltijdsalade) met tomaten, mozzarella, gerookte kip en verse basilicum. Staat bij ons bijna wekelijks op tafel!!

INGREDIENTEN

Salade:, - 400-500 gram snoeptomaatjes of andere lekkere tomaten (kleurenmix tomaten), - 1 bol mozzarella, - 1 rode ui, - pasta fusili voor 4 personen (ongeveer 350 gram), - gerookte kip (laat dit weg en je hebt een vegetarische maaltijdsalade), , Dressing:, - zout en peper, - olijfolie, - azijn (witte wijn of balsamico), De verhouding tussen olijfolie en azijn is 1 (azijn): 2 (olijfolie), - 1 of 2 teentjes knoflook, - 1 theelepel suiker, - verse basilicum (lekker veel)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-06-2013
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Door het gebruik van de sumak wordt deze salade heel speciaal. Wij vonden het echt super lekker. De salade was in een mum van tijd opgegeten. Sumak zijn rode zure besjes die vooral populair zijn in het Midden-Oosten en de landen rond de Middellandse Zee. Het geeft een citroenachtige smaak aan je gerechten. (van internet) Op internet vind je verschillende schrijfwijzen voor sumak of sumac. Wikepedia gebruikt sumak met een k. Dus heb ik dat maar overgenomen.

INGREDIENTEN

450 gram bocconcini= kleine mozzarella, 500 gram kerstomaten, 4 eetlepels in reepjes gescheurde basilisum, 3 eetlepels olijfolie, 1 theelepel vloeibare honing, 1 afgestreken theelepel sumak (te koop in Turkse of Marokkaanse winkels), vers gemalen peper, 1 snufje zout, 1 theelepel vloeibare honing

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-06-2013
  • Fusion
  •  10-20 min.

=16pxIk serveer de Caprese salade altijd op een bedje van rucola sla. Deze drievoud van rood, wit en groen verwijst namelijk naar de ‚€ėtricolore' en kleuren van de Italiaanse vlag van Italie!

INGREDIENTEN

2 eetlepels pijnboompitten, 2-3 roma- of trostomaten, 2 bolletjes mozzarella, 75 gram rucola, 8 blaadjes basilicum, peper, zout, 2 eetlepels extra vierge olijfolie, 2-3 theelepels balsamicoazijn.

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-04-2016
  • Italiaans Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Frisse salade

INGREDIENTEN

4 rijpe vleestomaten, 1 plak Arla Apetina witte kaas, 1 citroen, bij voorkeur biologisch, 1 limoen, bij voorkeur biologisch, verse basilicum, platte peterselie, 1 dl biologische Italiaanse olijfolie, versgemalen peper, zeezout, rucola

  •  …
  •  
  • Geplaatst op25-04-2014
  •  
  •  
INGREDIENTEN

* 4 donkerbruine boterhammen, * Extra vergine olijfolie, * 1 teentje knoflook, fijngeperst, * 1 kuipje Boursin Cuisine knoflook en fijne kruiden light , * 6 grote vleestomaten of pomodori, bij voorkeur biologisch, * 2 bolletjes buffelmozzarella, * 1 bosje verse basilicum, * Versgemalen peper en zeezout

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-10-2009
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

, 4 rijpe Romatomaten, 2 bolletjes Mozzarella, 2 el Olijfolie, extra vergine, 1 handje Basilicumblaadjes, Zout & zwarte Peper uit de molen,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-02-2010
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Ontstaan als variatie op de Italiaanse salade caprese met tomaat, basilicum en mozzarella: kipfilet caprese.

INGREDIENTEN

2 kipfilets1 grote tomaat, in plakjes125 gram mozzarella, in plakjeswat blaadjes basilicum3 eetlepels olijfolie2 eetlepels geraspte oude kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-04-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijke frisse salade als voor- of tussengerecht.

INGREDIENTEN

2 vleestomaten in plakken, 1/2 bol mozzarella van 65 gram, verse basilicum, olijfolie extra virgine, versgemalen zwarte peper, versgemalen zeezout.,

  •  Tussengerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-09-1999
  • Italiaans Tussengerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Bij het maken van tomatensaus begon mijn leerweg als amateurkok. Dit is het eerste wat ik van mijn mama leerde. Het is belangrijk om de saus eenvoudig te houden en met de beste ingredienten te werken. Omdat dit gerecht zo snel klaar is, is het een perfecte spaghetti om op een drukke dag te maken. 

INGREDIENTEN

300 gr spaghetti, 1 bouillonblokje, 2 blikken van 400 ml polpa (fijngesneden tomaten in blik) of tomatenblokjes in blik, 1 knoflookteen, 1 ui, 1 theelepel kristalsuiker, 75 gr rucola, 15 gram basilicum, 250 gr buffel-mozzarella, een halve citroen, extra vierge olijfolie, peper & zout

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-09-2016
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

6 plakjes roomboterbladerdeeg (pak 10 plakjes, diepvries), ontdooid +, 1 bakje pijnboompitten (80 g) +, 1 bak cherrytomaten (voordeelbak 400 g) +, 4 eieren +, 1 bekertje cr√®me fra√ģche (125 ml) +, 2 bakjes basilicum (a 15 g), blaadjes fijngesneden +, 100 g Parmezaanse kaas, geraspt +, 1 bol mozzarella (125 g), in plakjes, +, 4 romatomaten (bak 750 g)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-04-2013
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 tomaten, 2 bollen buffelmozzarella, 2 eetlepels balsamico, 1 bosje basilicum, 4 eetlepels olijfolie, zout en peper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-11-2012
  • Italiaans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

300 gram pasta (bijvoorbeeld farfalle), zout, peper, 1 ui, circa 6 eetlepels balsamico, 1 theelepel suiker, 6 eetlepels olijfolie, 300 gram mini-mozzarella, 400 gram kerstomaatjes, 1 bosje basilicum

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-06-2012
  •  
  •  30-60 min.

Pastasalade

INGREDIENTEN

1 - 1,2 kg verse tortellini, zout, peper, 2 - 3 eetlepels pijnboompitten, 400 gram kerstomaten, 250 gram mini mozzarella, 125 ml witte balsamico, 50 gram pesto, suiker, 75 ml olijfolie, 1 boske basilicum

  •  Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op27-03-2014
  • Hoofdgerecht
  •  

Tomatensalade met mozarella

INGREDIENTEN

2 grote rijpe vleestomaten in plakjes, 250 gam mozarellakaas in plakjes, zout, peper, 5 el olijfolie, 4 el grof gesneden basilicum

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-12-1999
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 kropsla, 6 trostomaten, 2 bolletjes mozerella, 40 gr pijnboompitten/ 40 gr pistache noten, balsamico azijn, olijf olie extra vierge, milde yoghurt, peper, zout, verse bassilicum, gedroogde oregano, geraspte parmezan

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-06-2003
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Mozarella en trostomaten gestapeld tot een mooie toren. En dan parmaham, balsamicodressing, pijnboompitten. Moet ik meer zeggen?

INGREDIENTEN

2 zakjes mozarella, 4 trostomaten, verse peper, verse basilicum, 1 zakje veldsla, zakje pijnboompitten, 200 gram parmaham, komkommer, appel, balsamicodressing (zelf gemaakt of van bertolli)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-07-2002
  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Warme salade bestaat dat? Ja, dat bestaat. Simpel heerlijk bijgerecht te combineren met vlees en vis. Of gewoon als tussen door met lekker brood en een goed glas wijn.

INGREDIENTEN

Ca. 5 rijpe tomaten, 2 bollen mozzarella, paar takjes verse basilicum, geraspte oude (Goudse) kaas, peper en zout, olijfolie

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-08-2013
  • Europees Bijgerecht
  •  20-30 min.

Een zoetere variant op de beroemde klassieke salade.

INGREDIENTEN

* Pruimtomaten (of Roma of Pommedori is hetzelfde), * mozarella (liefst buffelmozarella), * citroensap, * peper, zout, snufje knoflookpoeder, pesto(poeder), Italiaanse keukenkruiden, * suiker, * frambozenazijn, * balsamico-azijn, * olijfolie, * verse basilicum.

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-11-2003
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Dit gerecht is een combinatie van een gevulde pasta (Ravioli) die eigenlijk weinig toevoeging nodig heeft, en een salade Caprese die je er normaal gesproken eerder naast zou serveren. Omdat de pasta met alleen een plens olijfolie en wat geraspte Parmezaanse kaas een beetje kaal is vond ik het wel een leuk idee om deze twee gerechten samen te voegen. Eerlijk gezegd te simpel voor woorden maar het resultaat was verbluffend lekker. De smaak van de salade Caprese kwam doordat het een beetje lauw werd van de warme pasta heel erg goed tot zijn recht. En de topping van Parmezaanse kaas maakte het geheel nog lekkerder. Ik vind nu dat het een ideale combinatie is en zal het niet zo snel nog eens apart van elkaar serveren.

INGREDIENTEN

- 500 gram verse Ravioli (Ik had met tomaten/mozzarella vulling), - 250 gram snack of kerstomaatjes., - 125 gram mini mozzarella., - 1 rode ui., - handvol basilicum., - geraspte Parmezaanse kaas., - flinke plens goede olijfolie., - peper & zout.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-07-2013
  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

salade caprese heb ik al vaak gemaakt, kijk bijvoorbeeld naar mijn recept http://www.smulweb.nl/recepten/1370169/Insalata-caprese--mozzarella-tomaatsalade . Deze keer wilde ik er een andere draai aangeven en werd het deze heerlijke salade,die weer erg in de smaak viel.

INGREDIENTEN

3 lekkere zoete tomaten, 1 zakje (buffel) mozzarella, 1 - 1 1/2 eetlepel goede olijfolie, vers gemalen zwarte peper, zeezout, 2 eetlepels verse groene basilicumpesto (liefst zelf gemaakt - veel recepten op Smulweb), blaadjes basilicum, kleine dunne plakjes Pecorino of Parmezaanse kaas, 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten (geroosterd in een droge koekenpan)

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-07-2014
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

8 plakjes bladerdeeg, 1 ei, 20 g sesamzaadjes, 1 tl zeezout, 300 g kleine mozzarellabolletjes, 250 g cherrytomaatjes, 1 bosje basilicum, olijfolie extra vierge, zout, versgemalen peper, 100 g rucola, 50 ml balsamico glacé,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-12-2012
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top