Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

15 salade amuse recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Deze amuse deed het erg goed op onze 12 1/2 trouwdag, veel complimenten gehad en zo makkelijk te maken.

INGREDIENTEN

4 stengels bleekselderij, 1 schaaltje gerookte kipfilet (ca. 160 g), in plakjes, 1 kleine zoetzure appel (bijv. elstar), in dunne schijfjes, 1 zakje walnoten (50 g), grofgehakt, 3 eetlepels mayonaise..

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-01-2011
  •  
  •  20-30 min.

In plaats van eenhapscups kunnen ook ronde toastjes of lepels gebruikt worden. Als variatie op de tonijn kunt u gerookte zalm, forel of kip nemen. Met dit recept als basis kunt u eindeloos varieren.

INGREDIENTEN

, , , , , 100 gr. tonijn, uit blik, in water, 1 el. mayonaise, 2 el. olijfolie, 2 el. olijven, zwarte, 1 teentje knoflook, 1 el. kappertjes, 3 el. koksroom, 1 mespunt peper, 1 mespunt zout, 3 takjes dille, 3 takjes kervel, 3 sprietjes bieslook, 12 pasteibakjes, , , , , , , , , , , , Een amuse-gueule, ook wel amuse-bouche genoemd, is een hapje bij het aperitief. Met pasteibakjes worden in dit recept salade- of ragoutcups bedoeld., , , , ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-02-2004
  • Frans
  •  0-10 min.

Voor 12 stuks

INGREDIENTEN

6 soesjes (kant- en klaar, banketbakker), 2 gedroogde tomaten in olie, 50 g roomboter, 4 plakken parmaham, 12 groene asperges.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-01-2001
  • Italiaans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Maak een kruidensalade van blaadjes koriander, reepjes basilicum en stukjes bieslook met enkele druppels geurige olijfolie en limoensap. Maak bergjes salade op grote lepels of een amuselepel. bestrijk plakjes gerookte eendenborst met verse pesto naar keuze (bijv rode-peperpesto) en leg ze opgevouwen op de salade

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-09-2010
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Klein fris hapje , goed als amuse of voorgerecht  bij bijvoorbeeld lam, zware rollades  etc.

INGREDIENTEN

K & k sellerie salade, krop ijsbergsla, , 2 eetlepels mayo, 1 eetlepel soya, zoet, 1 tl mosterd, paar druppels worchester saus, , 200 gram garnalen, 200 gram fijn gesneden gerookte kipfillet

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-09-2015
  • Europees Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Ik heb een heerlijk variant gevonden op de gewone huis tuin en keuken eiersalade. Door toevoeging van gerookte kipfilet krijgt de salade veel meer smaak. Deze salade is niet alleen heerlijk voor op een (stok)broodje of op een toastje maar is ook lekker en leuk in een glaasje met een bodempje sla.  Ideaal als klein voorgerechtje of amuse tijdens het Paasdiner en ook prima geschikt voor de Paasbrunch of buffet. Het recept is makkelijk te vermenigvuldigen als je een grotere portie wilt maken.

INGREDIENTEN

- 3 eieren, - 100 gram gerookte kipfilet, - 3 el yoghonaise of mayo, - 2 el yoghurt, - ¼ bosje bieslook, - peper en zout, - ½ tl paprikapoeder, - ½ tl kerriepoeder, - eventueel wat rucola of andere sla wanneer je het in glaasjes op wilt dienen,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-03-2015
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Een veelzijdige salade die te gebruiken is als lunchgerecht, bijgerecht, amuse wat je maar wil

INGREDIENTEN

200 gr quinoa, bouillonblokje en halve ltr water, 1 gerookte makreel, gefileerd, ontveld en zonder graten, geplukt in stukjes, 1 rode ui heel fijn gesnipperd, 2 a 3 augurken zeer fijn gesnipperd., dotje mayonaise, verse peterselie, zest van citroen en wat sap,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-11-2012
  •  
  •  10-20 min.

Een heel leuk voorgerecht (of amuse) bij een smulbuffet. Vooral de presentatie is bijzonder. Dit is een klein smakenbommetje en zo godsgruwelijk lekker !

INGREDIENTEN

1 komkommer voor salade, 20 g verse gember, 1/2 rode chilipeper, 200 g garnalen, gepeld, 75 g mayonaise, 1 theelepel kerrie, 2 eetlepels verse room, zout, cayennepeper, sap van 1/2 limoen, Tuinkers (om te garneren), Bosuitjes in fijne plakjes gesneden

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-05-2012
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Amuse

INGREDIENTEN

50 gr. haricots verts - zout - peper - 1 uitje - 2 el. olijfolie - mespunt tijm - 2 tl. balsamico-azijn - 25 gr. pijnboompitjes - 16 kleine pasteibakjes - 16 plakjes lichtgezouten rookvlees

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-01-2000
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Dit is een gerecht wat je op meerdere manieren kunt presenteren. In de vorm van een salade (4 personen) of cocktail (8 personen) als voorgerecht. Maar ook lekker als lunchgerecht of in een klein glaasje als amuse of op een buffet. Het sausje smaakt werkelijk zooo lekker en maakt het geheel NOG lekkerder dan dat het al is. Als je het geproefd hebt zul je dat zeker beamen. Een verse mango is natuurlijk het lekkerste maar mango uit blik smaakt hier ook prima bij.

INGREDIENTEN

Voor de salade:, - 500 gram (witte) asperges (ongeveer 10 stuks), - 250 gram gerookte kipfilet, - 1 verse mango (of 1 blikje), - zakje gemengde sla (75 gram), - handvol bieslook, , Voor het sausje:, - 2 el mango chutney, - 2 el asperge edik (of droge witte wijn), - 1 el Cognac of Vieux, - 200 gram crème fraiche, - peper en zout, - een paar druppels Tabasco

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-05-2015
  • Regionaal Voorgerecht
  •  20-30 min.

Dit culinaire gerecht van de top kok Erik van Loo is makkelijk voor te bereiden, de ingredienten zijn redelijk goed verkrijgbaar en het is lekker (staat in het kookboek ;-p)! Het kan als amuse gebruikt worden waarbij je per persoon 1 stuks serveert of als hoofdgerecht waarbij je p.p. 4 stuks serveert. Ik heb het zelf nog niet gemaakt, maar ik ben mijn kookboeken aan het opruimen (enkele recepten digitaliseren) en deze wil ik altijd nog een keer maken omdat hij er zo lekker uit ziet, als iemand hem gemaakt heeft ben ik dan ook zeer benieuwd naar het resultaat.

INGREDIENTEN

Voor de vinaigrette:, 150 ml balsamico azijn (20 jaar oud|), 150 ml rode port, 50 ml rode wijn, 50 gr sjalot, gesnippert, 350 ml druivenpit olie, 100 ml olijfolie, , Voor de aardappelsalade:, 3 grote aardappels, ongeschild (Nicola of Raga), paar takjes tijm, 1 tl kummel, 100 gr mager gerookt spek, uitgebakken, 1/4 bosje bieslook, crème fraîche, mayonaise, citroenazijn, mosterd, room, , Voor de bonbons:, 300 gr ossenhaas, in zeer dunne plakken gesneden, , Voor het garneren:, 16 plakken pancetta, krokant gebakken, notensla, Parmezaanse kaas, pijnboompitten,

  •  Amuse
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-04-2015
  • Frans Amuse
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 pakje gerookte zalm, rode ui, bakje kreeft of krabsalade, 1 appel, bieslook, 4 kerstomaatjes, citroensap

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-08-2005
  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Weer 5 lekkere hapjes die niet al te bewerkelijk zijn. aantal stuks en personen is een richtlijn en dus naar je wensen aan te passen. en met een beetje creativiteit ook om te toveren in een amuse , tapas of voorgerechtje.

INGREDIENTEN

Oosterse tonijn salade:, 4 sneetjes duits brood ( oberlander of zo AH ), 1 bakje Philadelphia naturel, 1 blikje tonijn op water uitgelekt en geprakt, 2 tl wasabi pasta, 1 el citroensap, 1 bakje zeewiersalade, peper en grof zeezout, , mini zalm tosti :, 100 gram gerookte zalm, 1 bakje paturain zacht, 1 blikje mandarijntjes, 2 el gezouten boter, 4 sneden casino brood wit zonder korst, , gegratineerde mosselen :, dit is meer een tapas, maar als borrelhapje kom je wel verassend uit de hoek als je dit neerzet., , 1 kilo mosselen, 200 gram zachte roomboter ongezouten, 1 zakje slakkenboter kruiden, 2 el geraspte parmesan, 1 zakje panko paneermeel, , opgepimpte pate:, blijft 1 van me favorieten, alsof je foi grass eet maar dan volledig nep., 200 gram champignon pate, 2 el kookroom, 1 el cognac, peper zout, snack cups ( die harde ), wat frambozen jam voor garnering, , sticky bacon sausage :, 4 verse knakworsten, 4 plakjes bacon of ontbijtspek of pancetta, je favoriete BBQ saus ( ik heb Kentucky whisky van een bepaald merk gebruikt ), kerrie poeder, , , , , , , , , ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-08-2016
  • Fusion
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Haring onder een bontjas is een typisch russische salade gemaakt van bietjes, wortel en met haring.. Het orginele recept heet Салат Селедка под шубой. Een behoorlijk zware salade. Ik heb geprobeerd om van de ingredienten van dit recept een culinaire amuse te maken. Smakelijk eten!

INGREDIENTEN

GELEI VAN KOMKOMMER, 1 st komkommer, 20 gr honing, 10 ml azijn witte wijn, 10 ml azijn champagne, 1.5 gr Agar Agar, 1 el olie zonnebloem, RODE BIETEN, 1 pk bieten gekookte rode, 2 pk haring gefileerde Russische, 3 st kwartel eitjes, MAYONAISE, 1 heel ei, 15 g Dijon mosterd, 15 ml citroensap, 200 ml plantaardige olie witte peper zout, Mierikswortel pasta, PRESENTEREN, 3 tk dille

  •  Amuse
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-07-2017
  • Russisch Amuse
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top