1. Home
  2. Recepten
  3. Salade
  4. Salade
Allerlei soorten salades op Smulweb

Een salade is een graag geziene gast op tafel. Waarom? Misschien omdat je geen ster in de keuken hoeft te zijn om toch iets lekkers op tafel te zetten. Of omdat het weinig werk vereist en er eindeloos mee gevarieerd kan worden. Dat is één ding wat zeker is: keuze genoeg! Om je een beetje op weg te helpen vind je op deze overzichtspagina de lekkerste soorten salades. Wat dacht je van een salade met kaas, een salade met vis, -vlees of -pasta? Ook vind je hier de populairste salades van Smulweb en saladerecepten uit vakantielanden, zoals een Griekse salade of een Caesar salad. Natuurlijk mag de dressing niet vergeten worden en - oh ja- een goed glas witte wijn!

Bijgerecht Meer Bijgerecht recepten »
Pastasalade Meer Pastasalade recepten »
Salade kaas Meer Salade kaas recepten »
Salade vlees Meer Salade vlees recepten »
Salade vis Meer Salade vis recepten »
Vakantiesalades Meer Vakantiesalades recepten »
Populair Meer Populair recepten »
Dressing Meer Dressing recepten »
Suggesties kookboeken

Een komkommersalade maak ik altijd op het gevoel. Zo ook met deze salade en om het hier neer te zetten was wel even denken hoeveel ik van een en ander heb toegevoegd. Vandaar, dat je de dressing het beste even apart kunt maken en even proeven. Wij aten deze salade vandaag met de gisteren gemaakte https://www.smulweb.nl/recepten/1474777/Pittige-satestoof-van-janneke-philippi Lekker met rijst en de stoof lichtjes bestrooid met wat gebakken uitjes. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Aziatisch

Vandaag heb ik deze recept uitgeprobeerd. De basis komt overeen met de link van AH maar ik heb hem iets veranderd. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

Door een beetje te experimenteren kwam ik tot deze verassende smakencombinatie …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Fusion

Borrelhapje van Inge 11 oktober 2019 …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Wereld

Deze salade heb ik al een tijdje niet meer gemaakt en aangezien we de kaarters kregen en zij ook bleven eten , wilde ik wel iets serveren, wat goed was voor te bereiden en nauwelijks meer werk in de keuken nodig had. Want tja, kaarten stond op plaats nummer één......        En dit deze salade was een succes. Lekker en gezond. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Wereld

Een frisse koolsalade …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Grieks

Deze pastasalade is heerlijk op ieder moment van de dag, het hele jaar door. Maak de salade als lunch of serveer als bijgerecht bij een diner.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

In de koelkast lagen nog een aantal plakjes katenspek, die overgebleven waren van https://www.smulweb.nl/recepten/1474375/Zuurkoolovenschoteltje-met-ham-en-katenspek-project-gezond dit gerecht. Ik vond het tijd om deze te gaan verwerken en kwam zo tot medaillons van varkenshaas te omwikkelen met katenspek. Goed voor te bereiden en dan slechts enkele minuutjes per kant even bruinen. Ze zijn zo lekker met alleen een snufje peper, want door het katenspek is er ruimvoldoende smaak. Daarbij bedacht ik een paddenstoelenragout. Ik had nog 100 gram blanke champignons, 150 gram kastanje champignons en kocht er nog een bakje van 150 gram oesterzwammen bij. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Een heerlijke salade. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Een goed vullende maaltijdsalade met een zachte, romige smaak. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Europees

Dit is echt een goddelijk recept en nog redelijk gezond ook. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Slanke keuken

Aardappelsalade maakte ik altijd volgens het recept van mijn Duitse moeder. Maar door tijdgebrek ontstond dit recept. Nu is mijn aardappelsalade nog veel lekkerder, hoeft niet meer in te trekken en dus veel sneller klaar. Iedereen die de salade geproefd heeft wil het recept. De salade kun je ook als basis gebruiken voor een maaltijdsalade door er gebakken spekreepjes of hamreepjes of tonijn of gerookte zalm aan toe te voegen. Laat je eigen fantasie maar werken. De salade is verrukkelijk dat kan ik je verzekeren! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

We hebben hiervan genoten als lunchgerecht op 1e Paasdag 2009. De mozzarella een uurtje gemarineerd, dan smaakt deze veel beter. Het was smullen. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Dit is DE dressing voor een salade of om je Carpaccio zo te laten smaken als in een restaurant. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans

4 eetlepels ceasardressing 4 eetlepels groene pesto 125 g demi creme fraiche 150 g kipfilet dungesneden 100 g rucola 4 soft tortillawraps 500 g tomaten in kleine stukjes 2 bolletjes mozzarella in kleine stukjes …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Heel erg gemakkelijk. Een goede manier om mijn kinderen aan de spinazie te krijgen! En ik gebruik altijd wat overgebleven tomaten die niet vers genoeg meer zijn voor in de salade. …  Lees verder »

Lekker, slank, gezond, snel klaar en het smaakt heerlijk. Eigenlijk is dit recept met volkoren macaroni maar ik heb dit keer eens voor Fusilli pasta gekozen. De hoeveelheden zijn voor een dieet portie, ben je niet op dieet dan neem je meer. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Slanke keuken

Voor deze salade wordt de couscous niet in kokend, maar in koud water geweld. Daardoor houdt de couscous meer beet en wordt 'ie niet zo papperig. Het oorspronkelijke recept is van Jamie Oliver. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans
Populaire Salade kookboeken:
Top