Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Allerlei soorten salades op Smulweb

Een salade is een graag geziene gast op tafel. Waarom? Misschien omdat je geen ster in de keuken hoeft te zijn om toch iets lekkers op tafel te zetten. Of omdat het weinig werk vereist en er eindeloos mee gevarieerd kan worden. Dat is één ding wat zeker is: keuze genoeg! Om je een beetje op weg te helpen vind je op deze overzichtspagina de lekkerste soorten salades. Wat dacht je van een salade met kaas, een salade met vis, -vlees of -pasta? Ook vind je hier de populairste salades van Smulweb en saladerecepten uit vakantielanden, zoals een Griekse salade of een Caesar salad. Natuurlijk mag de dressing niet vergeten worden en - oh ja- een goed glas witte wijn!

Bijgerecht Meer Bijgerecht recepten »
Pastasalade Meer Pastasalade recepten »
Salade kaas Meer Salade kaas recepten »
Salade vlees Meer Salade vlees recepten »
Salade vis Meer Salade vis recepten »
Vakantiesalades Meer Vakantiesalades recepten »
Populair Meer Populair recepten »
Dressing Meer Dressing recepten »
Suggesties kookboeken

Als je zin in sushi hebt, maar geen zin om zo lang in de keuken te staan. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Japans

Blauwe bessen smaken niet alleen heerlijk in zoete gerechten. Ook in een hartige salade met kaas en noten komen de heerlijke bessen voortreffelijk tot hun recht. Ik heb Emmentaler gebruikt omdat de nootachtige smaak van de kaas perfect samengaat met  pecannoten (of walnoten) maar geitenkaas of blauwschimmelkaas zijn beiden ook een heel goed alternatief. Voor de dressing heb ik hier mijn zelfgemaakte Blauwe-bessen-azijn gebruikt voor de dressing maar frambozenazijn kan ook prima.  …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Vegetarisch

Heerlijk frisse salade met geitenkaas, ideaal voor een warme zomeravond! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Europees

Breid de salade uit met gebakken paddenstoelen. Neem voor dressing in plaats van sojasaus sesamzaad en een kleine rode peper. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Het fijne van salades is dat je eindeloos kan variëren met de ingrediënten. Zeker als het gaat om de groente die je toevoegd. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Slanke keuken

BBQ time ! Pittige gemarineerde countrybrochetten van kip . …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

Anders dan de naam doet vermoeden, at ik dit simpele gerechtje voor het eerst in Italië. Daar is de insalata Russa een populair lunchgerecht en antipasto. Bij de versafdeling van veel Italiaanse supermarkten wordt deze salade dan ook ter plekke gemaakt. Je kunt de salade echter ook heel makkelijk zelf maken, wat natuurlijk des te lekkerder is!  Bij dit recept wordt de salade opgerold in gekookte ham, als of het sigaren zijn. In een handomdraai zet je zo een borrel-, of voorgerechtje op tafel!  Smakelijk! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Credits voor allrecipes; daar gevonden, maar voeg 'm graag nog wat uitgebreider toe aan smulweb. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Turks

EEN GEHAKTTAART OM JE VINGERS BIJ OP TE ETEN. HEERLIJK MET EEN VERSE SALADE MAAR IK EET DEZE GEHAKTTAART DIKWIJLS MET STOKBROOD MET WAT KRUIDENBOTER. TOP TOP TOP  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Dit is echt een goddelijk recept en nog redelijk gezond ook. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Slanke keuken

Aardappelsalade maakte ik altijd volgens het recept van mijn Duitse moeder. Maar door tijdgebrek ontstond dit recept. Nu is mijn aardappelsalade nog veel lekkerder, hoeft niet meer in te trekken en dus veel sneller klaar. Iedereen die de salade geproefd heeft wil het recept. De salade kun je ook als basis gebruiken voor een maaltijdsalade door er gebakken spekreepjes of hamreepjes of tonijn of gerookte zalm aan toe te voegen. Laat je eigen fantasie maar werken. De salade is verrukkelijk dat kan ik je verzekeren! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

We hebben hiervan genoten als lunchgerecht op 1e Paasdag 2009. De mozzarella een uurtje gemarineerd, dan smaakt deze veel beter. Het was smullen. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Dit is DE dressing voor een salade of om je Carpaccio zo te laten smaken als in een restaurant. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans

4 eetlepels ceasardressing 4 eetlepels groene pesto 125 g demi creme fraiche 150 g kipfilet dungesneden 100 g rucola 4 soft tortillawraps 500 g tomaten in kleine stukjes 2 bolletjes mozzarella in kleine stukjes …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Heel erg gemakkelijk. Een goede manier om mijn kinderen aan de spinazie te krijgen! En ik gebruik altijd wat overgebleven tomaten die niet vers genoeg meer zijn voor in de salade. …  Lees verder »

Populaire Salade kookboeken:
Top