Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

113 saffraanrijst recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
  • Eigen recept

Lekker bij kip- en vleesgerechten

INGREDIENTEN

500 gram basmatirijst;, 4 uien;, 1 gram saffraanpoeder;, ½ bosje verse kervel;, ½ bosje verse koriander;, arachideolie;, zout en zwarte peper naar smaak.,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-09-2008
  • Marokkaans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Rijst die nooit verveeld en er leuk uitziet.

INGREDIENTEN

500 gr Basmati-rijst, 100 gr olie, 1 middelgrote uit, 1 teentje knoflook, 2 tl kurkuma/kunjit/geelwortel, 1 tl saffraan, geweekt in kopje kokend water, 2 el citroensap, 1 el zout

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-07-1999
  • Indiaas Bijgerecht
  •  0-10 min.

Bron: culinaire kalender (Onno Kleyn)

INGREDIENTEN

Paar draadjes saffraan (of snufje saffraanpoeder), 1 grote ui, in dunne plakken, beetje olijfolie, 200 gr. basmati-rijst, 50 gr. pijnboompitten, 3 el. boter, zout en peper,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-02-2005
  • Internationaal Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

25 g boter, 1 ui, gesnipperd, 25 g pijnboompitten, 200 g risottorijst, 1 envelopje saffraandraadjes, 1/2 l kippenbouillon, zout, versgemalen peper, 2 el fijngehakte basilicum,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-08-2000
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.

Gekleurd gerecht

INGREDIENTEN

1 pak wilde en witte rijst, 1 zakje saffraanpoeder, 1 kippebouillontablet, versgemalen peper

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-01-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

25 gr.boter., 1 ui,gesnipperd., 25 gr.pijnboompitten., 200 gr.risottorijst., 1 envelopje saffraandraadjes., 1/2 lt.kippenbouillon., zout,versgemalen peper., 2 eetl.fijngehakte basilicum.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-06-2000
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.

Saffraanrijst is een prima begeleider van lamsvlees .

INGREDIENTEN

300 gr. rijst, meeldraadjes saffraan,evt. kerriepoeder of kurkumapoeder.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-01-2000
  • Arabisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Indiaas currybuffet voor 10 personen

INGREDIENTEN

2 zakjes saffraandraadjes, 1 grote sinaasappel, 6 kardemompeultjes, 1 kaneelstokje, 3 eetl olie, 6 kruidnagels, 1/2 eetl zwarte peperkorrels, 500 gr (langkorrel) rijst, 2 theel zout, 100 gr blanke rozijnen, 25 gr gepelde pistachenootjes,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-09-2002
  • Indiaas
  •  20-30 min.

De saffraan maakt deze rijst niet alleen mooi geel, maar geeft ook een extra kruidige smaak, en de geroosterde cashewnoten vormen een knapperig contrast.

INGREDIENTEN

175 g basmatirijst 2 eetlepels olijfolie desgewenst: 2 verse rode pepers, zonder zaadjes en in heel dunne plakjes 3 kardamons, gespleten 1-2 theelepels komijnzaad 75 g diepvrieserwten ontdooid mespunt saffraan, in 2 eetlepels water geweekt en uitgelekt, of saffraandraadjes zeezout 1 kaneelstokje 50 g cashewnoten, onder de grill lichtbruin gebakken,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-05-2002
  • Engels
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 kopje broodkruim, 1 dl droge witte wijn, 3 teentjes knoflook, 1 ei, versgemalen peper, zout, 1 tl paprikapoeder, 1 tl gehakte tijm, 700 g rundergehakt, 2 uien, 3 el olijfolie, 50 g pijnboompitten, 2 el tomatenpuree, 100 g diepvries doperwten, 1 mespuntje gemalen kardemom, 1 pak gele rijst,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-12-2001
  • Turks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 ui, 1/2 groene paprika, 1/2 rode paprika, 1/2 gele paprika, 1 botje pijpajuintjes, 1 kopje rijst, 2 kopjes water of kippenfond, saffraan, kervel, room

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-05-2003
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 ui, 1/2 groene paprika, 1/2 rode paprika, 1/2 gele paprika, 1 botje pijpajuintjes, 1 kopje rijst, 2 kopjes water of kippenfond, saffraan, kervel, room

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-09-2001
  • Internationaal Voorgerecht
  •  20-30 min.

Een visgerecht met rijst een lust voor het oog.

INGREDIENTEN

5oo gram gepelde garnalen., 1 groene en 1 rode paprika., 125 gram champignons., 1 ui., 2 stengels bleekselderij., 4 dl. tomaten uit blik., 6o gram boter., 1 th. suiker., 1 laurierblad., 1/2 th. tabasco., snufje nootmuskaat., 1/2 th. gehakte tijm., 2 eetl. gehakte peterselie., 225 gram rijst., 1 fijngehakt sjalotje., mespunt of pakje saffraan., zout en peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-05-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

400 g gekookte rijst, 2 g saffraan, 200 g spekblokjes, 200 g champignons, boter, 2 eetlepels verse koriander, zout, peper.,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-01-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Een heerlijk rijstgerecht met een Indiaas tintje.

INGREDIENTEN

-1 liter gezouten water, -1/4 th lepel saffraandraadjes, -3 eetlepels kokend water, -2 uien (fijngehakt), -fijngehakte peterselie, -6 eetlepels olie, -1/2 th lepel gehakte kummel, -1/4 th lepel kurkuma, -350 g mager lamsgehakt, -1/4 th lepel venkelzaad, -1/4 l kippebouillon

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-02-2003
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een echt recept voor smulpapen

INGREDIENTEN

Spies: varkenshaas - verse paprika - ui - dungesneden gerookt spek Kerriesaus: 40 gr. boter - 40 gr. bloem - 1/2 l. bouillon - 1 el. kerrie - 1 ui - 1/2 paprika - 1 teentje knoflook - wat gerookt spek saffraanrijst: rijst - wat saffraandraadjes - ui - paprika

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-10-1999
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Haal het buitenland in huis met dit heerlijke gerecht.

INGREDIENTEN

1 kopje broodkruim, 1 dl droge witte wijn of bouillon, 3 teentjes knoflook, 1 ei, versgemalen peper, zout, 1 theel. paprikapoeder, 1 theel. gehakte tijm (vers of diepvries), 700 g rundergehakt, 2 uien, 3 eetl. olijfolie, 50 g pijnboompitten, 2 eetl. tomatenpuree (1 blikje), 1 mespuntje gemalen kardemom, 1 pak gele rijst,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-11-2003
  • Turks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

INGREDIENTEN

1 kopje broodkruim (of paneermeel), 1 dl droge witte wijn (of bouillon), 3 teentjes knoflook, 1 ei, versgemalen peper en zout, 1 tl paprikapoeder, 1 tl gehakte tijm (vers of diepvries) 700 gr rundergehakt, 2 uien, 3 el olijfolie, 50 gr pijnboompitten, 2 el tomatenpuree (1 blikje), 1 mespuntje gemalen kardemom, 1 pak gele rijst

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-11-2004
  • Turks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 blikje Mexicomelange (400 g), 1 blikje kidneybonen (400 g), 1 pak gele rijst (met saffraan, 325 g), 2 kipfilets (ca. 300 g), 2 theelepels cajunkruiden, 2 uien, 4 eetlepels zonnebloemolie, 4 tomaten

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-12-2011
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 kopje broodkruim, 1 dl droge witte wijn of bouillon, 3 teentjes knoflook, 1 ei, versgemalen peper, zout, 1 theel. paprikapoeder, 1 theel. gehakte tijm (vers of diepvries), 700 g rundergehakt, 2 uien, 3 eetl. olijfolie, 50 g pijnboompitten, 2 eetl. tomatenpuree (1 blikje), 1 mespuntje gemalen kardemom, 1 pak gele rijst,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-02-2013
  • Turks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Saffraanzaadjes ditmaal, geven een heerlijke smaak aan de rijst, zie het recept.

INGREDIENTEN

Voor de specerijenpasta:, 2 tl geraspte gemberwortel, 2 teentjes knoflook geperst, 1/2 tl gemalen komijn, 1/4 tl zwarte peper, 1/2 tl gemalen kruidnagel, 1/2 tl gemalen koriander, 1/2 tl kardemom, 1/2 tl gemalen kaneel, 1 tl gemalen kurkuma, 1/4 tl gemalen nootmuskaat, 1/2 el olie (je kunt ook 4 tl kerriepoeder mengen met gemberwortel, knoflook en olie), en verder:, 1 kip in acht stukken, 40 g boter, 3 sjalotjes fijngesneden, 2 steranijsjes, 2 stukjes foelie, 3 dl kippebouillon, 2 dl creme fraiche, zout, peper, 1 el fijngesneden koriander.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-10-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 envelopje saffraan, 1 pak pandanrijst, zout, 3 el olie, 600 g gemengde roerbakgroenten, 1 el garam massala, 1 tl gemalen koriander, 1 tl gemalen komijn, 3 el bloem, 1 blikje kokosmelk (400 ml), 4 pasteibakjes,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-12-2004
  • Indiaas
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 kopje broodkruim *, 1 dl droge witte wijn of bouillon *, 3 teentjes knoflook *, 1 ei *, versgemalen peper *, zout *, 1 theel paprikapoeder *, 1 theel gehakte tijm (vers of diepvries) *, 700 gr rundergehakt *, 2 uien *, 3 el olijfolie *, 50 gr pijnboompitten *, 2 el tomatenpuree (1 blikje) *, 1 mespuntje gemalen kardemom *, 1 pak gele rijst

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-02-2005
  • Turks
  •  20-30 min.

Voor 4 personen; Verrassend lekker, om van te genieten met de ogen dicht...

INGREDIENTEN

1 konijn in stukken, 3 eetlepels witte wijnazijn, 2 bollen knoflook (liefst verse), peper en zout, bloem, boter, olijfolie, 2,5 dl droge witte wijn, 2 takjes tijm, 1 + 4 takjes rozemarijn, Voor de rijst:, , 1 ui, 250 g ronde rijst, 1 pakje saffraandraadjes, 7,5 dl kippenbouillon

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-10-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 kopje broodkruim-, 1 dl droge witte wijn of bouillon-, 3 teentjes knoflook-, 1 ei-, versgemalen peper-, zout-, 1 theel. paprikapoeder-, 1 theel. gehakte tijm (vers of diepvries)-, 700 g rundergehakt-, 2 uien-, 3 eetl. olijfolie-, 50 g pijnboompitten-, 2 eetl. tomatenpuree (1 blikje)-, 1 mespuntje gemalen kardemom-, 1 pak gele rijst-

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-02-2004
  • Turks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Turkse gerechten blijven bij ons goed scoren, zo ook dit gerecht

INGREDIENTEN

2 vermalen volkoren beschuiten, 1 dl droge witte wijn (als je daartegen kunt, de alcohol kookt eruit) of bouillon, 3 teentjes knoflook, 1 ei, versgemalen peper, zout, 1 tl paprikapoedder, 1 tl gehakte tijm (vers), 700 gram rundergehakt, 2 uien, 3 el olijfolie, 50 g pijnboompitten, 1 blikje tomatenpuree, 1 mespuntje kardemom, 300 gram zilvervliesrijst, eventueel saffraan (wij hebben 'goedkope' van de turkse bazaar uit Bodrum, anders is het echt een duur grapje)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-08-2002
  • Turks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een vrij pikante ratatouille met Merquez worstjes en saffraanrijst. Als u het minder pikant wilt, dan kunt u het zaad van de rode Spaanse pepers verwijderen. Merguez zijn pikante zuiderse worstjes, die bereid zijn met runds- of lamsvlees. U kan ze vervangen door lamskoteletjes. Die moet u wel kruiden met zout, cayennepeper en knoflook (of knoflookpoeder). Rooster de koteletjes op de grill of op de barbecue.

INGREDIENTEN

1 rode paprika, 1 groene paprika, 1 gele paprika, 6 tomaten, 2 rode Spaanse pepers, 1 courgette, 1 aubergine (zie tip), 25 gram roomboter, 2 uien (fijn gesnipperd), 2 teentjes knoflook (fijngehakt), 1 eetlepel tomatenpuree, zout, cayennepeper, 1 eetlepel gesnipperde basilicum, 12 Merguez worstjes (zie tip), 200 gram rijst, 400 gram water, 1 dopje saffraandraadjes.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-03-2010
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 pak gele rijst (met saffraan, 325 g) +, 2 uien, 2 kipfilets (ca. 300 g), 2 theelepels cajunkruiden, 4 eetlepels zonnebloemolie, 1 blikje Mexicomelange (400 g), 1 blikje kidneybonen (400 g), 4 tomaten

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-02-2013
  • Mexicaans
  •  10-20 min.

Dit exotisch recept is zo boeiend door de combinatie van Azie en Europa

INGREDIENTEN

4 Tongfilets (ca. 100 gr.), 5 dl. visbouillon, 1 rijpe mango, 1 borrelglas Safari, 1 eetlepel mangochutney, 150 gr. basmati rijst, 6 saffraandraadjes, peper en zout.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-03-2000
  • Multi-cultureel Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

150 gram wilde en witte rijst, 1 zakje saffraanpoeder of enkele saffraandraadjes, 2 eieren, 200 gram snijbonen, 4 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels wijnazijn, 2 eetlepels medium sherry, 1 theelepel mosterd, 1 theelepel majoraan, cayennepeper, dikke plak ham, 2 stevige tomaten, bakje tuinkers.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-05-2002
  •  
  •  20-30 min.

Hoofdgerecht voor 4 personen

INGREDIENTEN

700 gr rundergehakt, 1 kopje broodkruim, 1 dl droge witte wijn of bouillon, 3 teentjes knoflook, 1 ei, versgemalen peper, zout, 1 tl paprikapoeder, 1 tl gehakte tijm, 2 uien, 3 el olijfolie, 50 gr pijnboompitten, 2 el tomatenpuree, 1 mespunt gemalen kardemom, 1 pak gele rijst.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-05-2002
  • Turks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

100 g boter, 1 kleine ui, fijngesneden, evt. het merg uit de schenkel voor de bouillon, 300 g arborioof risottorijst, 1,2 l runderbouillon, 1 envelopje saffraandraadjes, 50 g parmezaanse kaas, vers geraspt, zeezout, vers gemalen peper

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-02-2010
  • Italiaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

200 gr. rijst, 200 gr. peultje, 8 haringfilet, 2 dl. visfond, 3 dl. room, 2 el. mosterd, grove, Broodkruim, Saffraan, Mosterdsaus, Zout, Peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-06-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Ovenschotel

INGREDIENTEN

2 flinke aubergines, 500 gr gehakt ( runder of lams ), 2 uien, 4 tomaten, zakje krenten, safraanrijst ( event. gele rijst van Lassi ), italiaanse kruiden, 1 teentje knoflook, olijfolie, zout en peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-07-2003
  • Internationaal
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 kopje broodkruim, 1 dl droge witte wijn of bouillon, 3 teentjes knoflook, 1 ei, versgemalen peper, zout, 1 theel. paprikapoeder, 1 theel. gehakte tijm (vers of diepvries), 700 g rundergehakt, 2 uien, 3 eetl. olijfolie, 50 g pijnboompitten, 2 eetl. tomatenpuree (1 blikje), 1 mespuntje gemalen kardemom, 1 pak gele rijst,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-03-2003
  • Turks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Makkelijk en erg pittig

INGREDIENTEN

-scampi naar believen, -bouillon, -drooggekookte rijst, -saffraan, -tomatensaus, -pikante kruiden, -tabasco, cayennepeper, zout, -gehakte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-04-2004
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Broodkruim geeft malse haring bij het roosteren een goudbruin knapperig korstje. Heerlijk met mosterdsaus, peultjes en saffraanrijst.

INGREDIENTEN

200 gr. rijst200 gr. peultjes8 haringfilets2 dl. visfond3 dl. room2, eetl. mosterd, grovebroodkruimsaffraanzout, peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-08-2003
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

150 gr. wilde & witte rijst, zout, 1 zakje saffraanpoeder, 2 eieren, 200 gr. snijbonen, 4 el. olijfolie, 2 el. wijnazijn, 2 el. medium sherry, 1 tl mosterd, 1 tl. majoraan, cayennepeper, 100 gr. niet te dun gesneden schouderham, 2 stevige tomaten, 1 bakje tuinkers

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-02-2003
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

150 g wilde & witte rijst (Lassie), zout, 1 zakje saffraanpoeder of enkele saffraandraadjes, 2 eieren, 200 g snijbonen, 4 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels wijnazijn, 2 eetlepels medium dry sherry, 1 theelepel mosterd, 1 theelepel majoraan, cayennepeper100 g niet te dun gesneden schouderham, 2 stevige tomaten, 1 bakje tuinkers,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-07-2002
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top