1. Home
  2. Recepten
  3. Saffraanrijst

Saffraanrijst recepten (81) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Saffraanrijst

Lekker bij kip- en vleesgerechten

INGREDIENTEN

500 gram basmatirijst; 4 uien; 1 gram saffraanpoeder; ½ bosje verse kervel; ½ bosje verse koriander; arachideolie; zout en zwarte peper naar smaak.

Bereidingswijze

Pel en hak de uien. Was de kruiden. Kook in twee verschillende pannen water met zout een hoeveelheid rijst van 400 gram en een hoeveelheid van 100 gram. Voeg de saffraanpoeder bij de kleinste hoeveelheid rijst. Laat de rijst ongeveer 20 minuten koken en giet af. Fruit de gehakte uien in de olie tot ze doorzichtig worden. Vermeng de uien met de twee soorten rijst. Warm het geheel goed door, voeg er peper naar smaak aan toe en versier met de kervel en de korianderblaadjes.

  • Marokkaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-09-2008
  • Marokkaans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Saffraan-rijst

Rijst die nooit verveeld en er leuk uitziet.

INGREDIENTEN

500 gr Basmati-rijst, 100 gr olie, 1 middelgrote uit, 1 teentje knoflook, 2 tl kurkuma/kunjit/geelwortel, 1 tl saffraan, geweekt in kopje kokend water, 2 el citroensap, 1 el zout

  • Indiaas Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-07-1999
  • Indiaas Bijgerecht
  •  0-10 min.

Saffraanrijst

Saffraanrijst is een prima begeleider van lamsvlees .

INGREDIENTEN

300 gr. rijst, meeldraadjes saffraan,evt. kerriepoeder of kurkumapoeder.

  • Arabisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-01-2000
  • Arabisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Saffraanrijst

Bron: culinaire kalender (Onno Kleyn)

INGREDIENTEN

Paar draadjes saffraan (of snufje saffraanpoeder), 1 grote ui, in dunne plakken, beetje olijfolie, 200 gr. basmati-rijst, 50 gr. pijnboompitten, 3 el. boter, zout en peper,

  • Internationaal Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-02-2005
  • Internationaal Bijgerecht
  •  10-20 min.

Saffraanrijst

INGREDIENTEN

25 g boter, 1 ui, gesnipperd, 25 g pijnboompitten, 200 g risottorijst, 1 envelopje saffraandraadjes, 1/2 l kippenbouillon, zout, versgemalen peper, 2 el fijngehakte basilicum,

  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-08-2000
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.

Saffraanrijst

Gekleurd gerecht

INGREDIENTEN

1 pak wilde en witte rijst, 1 zakje saffraanpoeder, 1 kippebouillontablet, versgemalen peper

  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-01-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Saffraanrijst

INGREDIENTEN

25 gr.boter., 1 ui,gesnipperd., 25 gr.pijnboompitten., 200 gr.risottorijst., 1 envelopje saffraandraadjes., 1/2 lt.kippenbouillon., zout,versgemalen peper., 2 eetl.fijngehakte basilicum.

  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-06-2000
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.

Kruidige saffraanrijst

Indiaas currybuffet voor 10 personen

INGREDIENTEN

2 zakjes saffraandraadjes, 1 grote sinaasappel, 6 kardemompeultjes, 1 kaneelstokje, 3 eetl olie, 6 kruidnagels, 1/2 eetl zwarte peperkorrels, 500 gr (langkorrel) rijst, 2 theel zout, 100 gr blanke rozijnen, 25 gr gepelde pistachenootjes,

  • Indiaas
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-09-2002
  • Indiaas
  •  20-30 min.

eenvoudige saffraanrijst

De saffraan maakt deze rijst niet alleen mooi geel, maar geeft ook een extra kruidige smaak, en de geroosterde cashewnoten vormen een knapperig contrast.

INGREDIENTEN

175 g basmatirijst 2 eetlepels olijfolie desgewenst: 2 verse rode pepers, zonder zaadjes en in heel dunne plakjes 3 kardamons, gespleten 1-2 theelepels komijnzaad 75 g diepvrieserwten ontdooid mespunt saffraan, in 2 eetlepels water geweekt en uitgelekt, of saffraandraadjes zeezout 1 kaneelstokje 50 g cashewnoten, onder de grill lichtbruin gebakken,

  • Engels
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-05-2002
  • Engels
  •  10-20 min.

Saffraanrijst met groenten

INGREDIENTEN

1 ui, 1/2 groene paprika, 1/2 rode paprika, 1/2 gele paprika, 1 botje pijpajuintjes, 1 kopje rijst, 2 kopjes water of kippenfond, saffraan, kervel, room

  • Internationaal Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-09-2001
  • Internationaal Voorgerecht
  •  20-30 min.

Gehaktballetjes met saffraanrijst

INGREDIENTEN

1 kopje broodkruim, 1 dl droge witte wijn, 3 teentjes knoflook, 1 ei, versgemalen peper, zout, 1 tl paprikapoeder, 1 tl gehakte tijm, 700 g rundergehakt, 2 uien, 3 el olijfolie, 50 g pijnboompitten, 2 el tomatenpuree, 100 g diepvries doperwten, 1 mespuntje gemalen kardemom, 1 pak gele rijst,

  • Turks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-12-2001
  • Turks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Saffraanrijst met groenten

INGREDIENTEN

1 ui, 1/2 groene paprika, 1/2 rode paprika, 1/2 gele paprika, 1 botje pijpajuintjes, 1 kopje rijst, 2 kopjes water of kippenfond, saffraan, kervel, room

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-05-2003
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Saffraanrijst met lamsgehakt

Een heerlijk rijstgerecht met een Indiaas tintje.

INGREDIENTEN

-1 liter gezouten water, -1/4 th lepel saffraandraadjes, -3 eetlepels kokend water, -2 uien (fijngehakt), -fijngehakte peterselie, -6 eetlepels olie, -1/2 th lepel gehakte kummel, -1/4 th lepel kurkuma, -350 g mager lamsgehakt, -1/4 th lepel venkelzaad, -1/4 l kippebouillon

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-02-2003
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Garnalen met saffraanrijst.

Een visgerecht met rijst een lust voor het oog.

INGREDIENTEN

5oo gram gepelde garnalen., 1 groene en 1 rode paprika., 125 gram champignons., 1 ui., 2 stengels bleekselderij., 4 dl. tomaten uit blik., 6o gram boter., 1 th. suiker., 1 laurierblad., 1/2 th. tabasco., snufje nootmuskaat., 1/2 th. gehakte tijm., 2 eetl. gehakte peterselie., 225 gram rijst., 1 fijngehakt sjalotje., mespunt of pakje saffraan., zout en peper.

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-05-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Saffraanrijst met spek

INGREDIENTEN

400 g gekookte rijst, 2 g saffraan, 200 g spekblokjes, 200 g champignons, boter, 2 eetlepels verse koriander, zout, peper.,

  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-01-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Spies van varkenshaas met kerriesaus en saffraanrijst

Een echt recept voor smulpapen

INGREDIENTEN

Spies: varkenshaas - verse paprika - ui - dungesneden gerookt spek Kerriesaus: 40 gr. boter - 40 gr. bloem - 1/2 l. bouillon - 1 el. kerrie - 1 ui - 1/2 paprika - 1 teentje knoflook - wat gerookt spek saffraanrijst: rijst - wat saffraandraadjes - ui - paprika

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-10-1999
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

TURKSE GEHAKTBALLETJES MET SAFFRAANRIJST

Haal het buitenland in huis met dit heerlijke gerecht.

INGREDIENTEN

1 kopje broodkruim, 1 dl droge witte wijn of bouillon, 3 teentjes knoflook, 1 ei, versgemalen peper, zout, 1 theel. paprikapoeder, 1 theel. gehakte tijm (vers of diepvries), 700 g rundergehakt, 2 uien, 3 eetl. olijfolie, 50 g pijnboompitten, 2 eetl. tomatenpuree (1 blikje), 1 mespuntje gemalen kardemom, 1 pak gele rijst,

  • Turks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-11-2003
  • Turks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Merquez met saffraanrijst en pikante ratatouille

Een vrij pikante ratatouille met Merquez worstjes en saffraanrijst. Als u het minder pikant wilt, dan kunt u het zaad van de rode Spaanse pepers verwijderen. Merguez zijn pikante zuiderse worstjes, die bereid zijn met runds- of lamsvlees. U kan ze vervangen door lamskoteletjes. Die moet u wel kruiden met zout, cayennepeper en knoflook (of knoflookpoeder). Rooster de koteletjes op de grill of op de barbecue.

INGREDIENTEN

1 rode paprika, 1 groene paprika, 1 gele paprika, 6 tomaten, 2 rode Spaanse pepers, 1 courgette, 1 aubergine (zie tip), 25 gram roomboter, 2 uien (fijn gesnipperd), 2 teentjes knoflook (fijngehakt), 1 eetlepel tomatenpuree, zout, cayennepeper, 1 eetlepel gesnipperde basilicum, 12 Merguez worstjes (zie tip), 200 gram rijst, 400 gram water, 1 dopje saffraandraadjes.

  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-03-2010
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Turkse gehakballetjes met saffraanrijst

INGREDIENTEN

1 kopje broodkruim (of paneermeel), 1 dl droge witte wijn (of bouillon), 3 teentjes knoflook, 1 ei, versgemalen peper en zout, 1 tl paprikapoeder, 1 tl gehakte tijm (vers of diepvries) 700 gr rundergehakt, 2 uien, 3 el olijfolie, 50 gr pijnboompitten, 2 el tomatenpuree (1 blikje), 1 mespuntje gemalen kardemom, 1 pak gele rijst

  • Turks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-11-2004
  • Turks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Mexicaanse kipschotel met saffraanrijst

INGREDIENTEN

1 blikje Mexicomelange (400 g), 1 blikje kidneybonen (400 g), 1 pak gele rijst (met saffraan, 325 g), 2 kipfilets (ca. 300 g), 2 theelepels cajunkruiden, 2 uien, 4 eetlepels zonnebloemolie, 4 tomaten

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-12-2011
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Indiaas groentepasteitje met saffraanrijst

INGREDIENTEN

1 envelopje saffraan, 1 pak pandanrijst, zout, 3 el olie, 600 g gemengde roerbakgroenten, 1 el garam massala, 1 tl gemalen koriander, 1 tl gemalen komijn, 3 el bloem, 1 blikje kokosmelk (400 ml), 4 pasteibakjes,

  • Indiaas
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-12-2004
  • Indiaas
  •  30-60 min.

Turkse gehaktballetjes met saffraanrijst

INGREDIENTEN

1 kopje broodkruim, 1 dl droge witte wijn of bouillon, 3 teentjes knoflook, 1 ei, versgemalen peper, zout, 1 theel. paprikapoeder, 1 theel. gehakte tijm (vers of diepvries), 700 g rundergehakt, 2 uien, 3 eetl. olijfolie, 50 g pijnboompitten, 2 eetl. tomatenpuree (1 blikje), 1 mespuntje gemalen kardemom, 1 pak gele rijst,

  • Turks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-02-2013
  • Turks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gekruide Kip Met Saffraanrijst

Saffraanzaadjes ditmaal, geven een heerlijke smaak aan de rijst, zie het recept.

INGREDIENTEN

Voor de specerijenpasta:, 2 tl geraspte gemberwortel, 2 teentjes knoflook geperst, 1/2 tl gemalen komijn, 1/4 tl zwarte peper, 1/2 tl gemalen kruidnagel, 1/2 tl gemalen koriander, 1/2 tl kardemom, 1/2 tl gemalen kaneel, 1 tl gemalen kurkuma, 1/4 tl gemalen nootmuskaat, 1/2 el olie (je kunt ook 4 tl kerriepoeder mengen met gemberwortel, knoflook en olie), en verder:, 1 kip in acht stukken, 40 g boter, 3 sjalotjes fijngesneden, 2 steranijsjes, 2 stukjes foelie, 3 dl kippebouillon, 2 dl creme fraiche, zout, peper, 1 el fijngesneden koriander.

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-10-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Haring van de grill met saffraanrijst

Broodkruim geeft malse haring bij het roosteren een goudbruin knapperig korstje. Heerlijk met mosterdsaus, peultjes en saffraanrijst.

INGREDIENTEN

200 gr. rijst200 gr. peultjes8 haringfilets2 dl. visfond3 dl. room2, eetl. mosterd, grovebroodkruimsaffraanzout, peper

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-08-2003
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Turkse gehaktballetjes met saffraanrijst

INGREDIENTEN

1 kopje broodkruim *, 1 dl droge witte wijn of bouillon *, 3 teentjes knoflook *, 1 ei *, versgemalen peper *, zout *, 1 theel paprikapoeder *, 1 theel gehakte tijm (vers of diepvries) *, 700 gr rundergehakt *, 2 uien *, 3 el olijfolie *, 50 gr pijnboompitten *, 2 el tomatenpuree (1 blikje) *, 1 mespuntje gemalen kardemom *, 1 pak gele rijst

  • Turks
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-02-2005
  • Turks
  •  20-30 min.

Konijn met look en saffraanrijst

Voor 4 personen; Verrassend lekker, om van te genieten met de ogen dicht...

INGREDIENTEN

1 konijn in stukken, 3 eetlepels witte wijnazijn, 2 bollen knoflook (liefst verse), peper en zout, bloem, boter, olijfolie, 2,5 dl droge witte wijn, 2 takjes tijm, 1 + 4 takjes rozemarijn, Voor de rijst:, , 1 ui, 250 g ronde rijst, 1 pakje saffraandraadjes, 7,5 dl kippenbouillon

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-10-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Turkse gehaktballetjes met (saffraan)rijst

Turkse gerechten blijven bij ons goed scoren, zo ook dit gerecht

INGREDIENTEN

2 vermalen volkoren beschuiten, 1 dl droge witte wijn (als je daartegen kunt, de alcohol kookt eruit) of bouillon, 3 teentjes knoflook, 1 ei, versgemalen peper, zout, 1 tl paprikapoedder, 1 tl gehakte tijm (vers), 700 gram rundergehakt, 2 uien, 3 el olijfolie, 50 g pijnboompitten, 1 blikje tomatenpuree, 1 mespuntje kardemom, 300 gram zilvervliesrijst, eventueel saffraan (wij hebben 'goedkope' van de turkse bazaar uit Bodrum, anders is het echt een duur grapje)

  • Turks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-08-2002
  • Turks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Turkse gehaktballetjes met saffraanrijst

INGREDIENTEN

1 kopje broodkruim-, 1 dl droge witte wijn of bouillon-, 3 teentjes knoflook-, 1 ei-, versgemalen peper-, zout-, 1 theel. paprikapoeder-, 1 theel. gehakte tijm (vers of diepvries)-, 700 g rundergehakt-, 2 uien-, 3 eetl. olijfolie-, 50 g pijnboompitten-, 2 eetl. tomatenpuree (1 blikje)-, 1 mespuntje gemalen kardemom-, 1 pak gele rijst-

  • Turks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-02-2004
  • Turks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Mexi­caan­se kip­scho­tel saf­fraanrijst

INGREDIENTEN

1 pak gele rijst (met saffraan, 325 g) +, 2 uien, 2 kipfilets (ca. 300 g), 2 theelepels cajunkruiden, 4 eetlepels zonnebloemolie, 1 blikje Mexicomelange (400 g), 1 blikje kidneybonen (400 g), 4 tomaten

  • Mexicaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-02-2013
  • Mexicaans
  •  10-20 min.

Tongfilet Met Mangosaus En Saffraanrijst

Dit exotisch recept is zo boeiend door de combinatie van Azie en Europa

INGREDIENTEN

4 Tongfilets (ca. 100 gr.), 5 dl. visbouillon, 1 rijpe mango, 1 borrelglas Safari, 1 eetlepel mangochutney, 150 gr. basmati rijst, 6 saffraandraadjes, peper en zout.

  • Multi-cultureel Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-03-2000
  • Multi-cultureel Voorgerecht
  •  10-20 min.

Turkse gehaktballetjes met saffraanrijst

Hoofdgerecht voor 4 personen

INGREDIENTEN

700 gr rundergehakt, 1 kopje broodkruim, 1 dl droge witte wijn of bouillon, 3 teentjes knoflook, 1 ei, versgemalen peper, zout, 1 tl paprikapoeder, 1 tl gehakte tijm, 2 uien, 3 el olijfolie, 50 gr pijnboompitten, 2 el tomatenpuree, 1 mespunt gemalen kardemom, 1 pak gele rijst.

  • Turks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-05-2002
  • Turks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

salade van saffraanrijst met snijbonen en ham

INGREDIENTEN

150 gram wilde en witte rijst, 1 zakje saffraanpoeder of enkele saffraandraadjes, 2 eieren, 200 gram snijbonen, 4 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels wijnazijn, 2 eetlepels medium sherry, 1 theelepel mosterd, 1 theelepel majoraan, cayennepeper, dikke plak ham, 2 stevige tomaten, bakje tuinkers.

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-05-2002
  •  
  •  20-30 min.

risotto alla Milanese Saffraanrijst

INGREDIENTEN

100 g boter, 1 kleine ui, fijngesneden, evt. het merg uit de schenkel voor de bouillon, 300 g arborioof risottorijst, 1,2 l runderbouillon, 1 envelopje saffraandraadjes, 50 g parmezaanse kaas, vers geraspt, zeezout, vers gemalen peper

  • Italiaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-02-2010
  • Italiaans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Haring van de grill met saffraanrijst

INGREDIENTEN

200 gr. rijst, 200 gr. peultje, 8 haringfilet, 2 dl. visfond, 3 dl. room, 2 el. mosterd, grove, Broodkruim, Saffraan, Mosterdsaus, Zout, Peper,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-06-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Turkse gehaktballetjes met saffraanrijst

INGREDIENTEN

1 kopje broodkruim, 1 dl droge witte wijn of bouillon, 3 teentjes knoflook, 1 ei, versgemalen peper, zout, 1 theel. paprikapoeder, 1 theel. gehakte tijm (vers of diepvries), 700 g rundergehakt, 2 uien, 3 eetl. olijfolie, 50 g pijnboompitten, 2 eetl. tomatenpuree (1 blikje), 1 mespuntje gemalen kardemom, 1 pak gele rijst,

  • Turks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-03-2003
  • Turks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gevulde aubergines met krenten en saffraanrijst

Ovenschotel

INGREDIENTEN

2 flinke aubergines, 500 gr gehakt ( runder of lams ), 2 uien, 4 tomaten, zakje krenten, safraanrijst ( event. gele rijst van Lassi ), italiaanse kruiden, 1 teentje knoflook, olijfolie, zout en peper

  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-07-2003
  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Kipfilet met pesto en saffraanrijst

Lekker weekendmaaltje

INGREDIENTEN

4 kipfilets, kipkruiden, 1 bakje champignons, 60 gram Gandaham of een rauwe ham naar eigen keuze, , voor de pesto:, 1 eetlepel verse fijngesneden basilicum, 1 eetlepel verse fijngesneden peterselie, 1 eetlepel verse fijngesneden kervel, 1 bosje rucola, 50 gram pijnboompitten, 50 gram Parmezaanse kaas, 50 gr Pecorino kaas, 8 eetlepels olijfolie, peper en zout, , voor de risotto:, 200 gram risottorijst, 1 sjalotje, 10 draadjes saffraan, 4 dl kippenbouillon,

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-02-2009
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Scampi met saffraanrijst en pikante saus

Makkelijk en erg pittig

INGREDIENTEN

-scampi naar believen, -bouillon, -drooggekookte rijst, -saffraan, -tomatensaus, -pikante kruiden, -tabasco, cayennepeper, zout, -gehakte peterselie

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-04-2004
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Salade van saffraanrijst met snijbonen en ham

INGREDIENTEN

150 gr. wilde & witte rijst, zout, 1 zakje saffraanpoeder, 2 eieren, 200 gr. snijbonen, 4 el. olijfolie, 2 el. wijnazijn, 2 el. medium sherry, 1 tl mosterd, 1 tl. majoraan, cayennepeper, 100 gr. niet te dun gesneden schouderham, 2 stevige tomaten, 1 bakje tuinkers

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-02-2003
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

salade van saffraanrijst met snijbonen en ham

INGREDIENTEN

150 g wilde & witte rijst (Lassie), zout, 1 zakje saffraanpoeder of enkele saffraandraadjes, 2 eieren, 200 g snijbonen, 4 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels wijnazijn, 2 eetlepels medium dry sherry, 1 theelepel mosterd, 1 theelepel majoraan, cayennepeper100 g niet te dun gesneden schouderham, 2 stevige tomaten, 1 bakje tuinkers,

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-07-2002
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Indiase gekruide saffraanrijst (Parsi pilau)

INGREDIENTEN

1 sinaasappel, -5 kardemomzaden, -1 kaneelstokje, -3 el. ghee, -5 kruidnagels, -12 peper, zwarte, -250 gr. basmatirijst, -1 tl. saffraan, -50 gr. pistachenoot, -30 gr. rozijn, blanke, -0.5 el. koriander, verse, -Zout,

  • Indiaas Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-09-2002
  • Indiaas Bijgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste saffraanrijst recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top