Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Sachertorte recepten (43) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Een echt professionele traditionele chocoladetaart die niet te zoet is. Ik had er succes mee!

INGREDIENTEN

190 gr boter;, 170 gr fijne suiker;, 7 eieren gesplitst;, 170 gr pure chocolade;, 120 gr bloem;, 40 gr gemalen geblancheerde amandelen;, abrikozenjam, , Glazuur:, 200 gr pure chocolade;, 100 gr opgeklopte slagroom

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-12-2010
  • Duits
  •  60-120 min.

Een droom uit de fijnste chocolade en jam.

INGREDIENTEN

180 gr bittere chocolade, 6 eieren, 180 gr zachte boter, 100 gr poedersuiker, 2 zakjes vanillesuiker, zout, 100 gr suiker, 180 gr bloem, 450 gr abrikozenjam., Voor het glazuur:, 150 gr suiker, 1-2 el boter, 200 gr melkchocolade.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-04-2000
  • Duits
  •  60-120 min.

Ik kwam dit heerlijke recept tegen in een boekje wat bij mijn kerstpakket zat. Het is zeker een keer de moeite waard om het te proberen!

INGREDIENTEN

- 250 gram pure chocolade, - 150 gram boter, - 100 gram fijne suiker, - 80 gram gezeefde bloem, - 8 eieren (dooers en wit gescheiden), - potje fijne abrikozenjam met stukjes abrikoos, - 1 citroen, - Chocoladeglazuur, , Zelf Chocoladegazuur maken?, Kijk bij de Serveertips!

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-01-2012
  • Oostenrijks
  •  > 120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Gebak voor 12 personen, , Cake, , 120 g bittere chocolade, 120 g zachte boter, 6 eieren, 40 g poedersuiker, 160 g suiker, 120 g bloem, , Vulling, , 300 g abrikozenconfiture, , glazuur, , 450 g suiker, 180 g water, 375 g bittere chocolade

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-08-2009
  • Oostenrijks
  •  60-120 min.

Basisrecept voor Sachertorte Het recept als u de Sachertorte helemaal zelf wil maken. Ingredienten: * 175 gr. bittere chocola * 6 eieren * 160 gr. boter * 160 gr. suiker * 160 bloem * 1 zakje vanillesuiker * circa 8 eetl. Abrikozenjam Voor het glazuur: * 150 gr. poedersuiker * circa 3 eetl. Water * 2 eetl. cacao

INGREDIENTEN

Ingredienten:, * 175 gr. bittere chocola * 6 eieren * 160 gr. boter * 160 gr. suiker * 160 bloem * 1 zakje vanillesuiker * circa 8 eetl. Abrikozenjam, Voor het glazuur:, * 150 gr. poedersuiker * circa 3 eetl. Water * 2 eetl. cacao,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-04-2002
  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Echt Oostenrijks gebak. Bijzonder lekker !

INGREDIENTEN

Deeg, , 125 gram pure chocolade (in stukjes), 125 gram koude boter, 150 gram poedersuiker, 6 eidooiers en 6 eiwitten (van grote eieren, op kamertemperatuur), merg van één vanillestokje, 100 gram suiker, 150 gram bloem, , Abrikozenglazuur, , 250 gram abrikozenjam, 2 eetlepels bruine rum, , Chocoladeglazuur, , 300 gram suiker, 175 ml water, 175 gram pure chocolade (in stukjes),

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-08-2009
  • Oostenrijks
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

150 gram boter., 100 gram suiker., 6 eieren., 150 gram chocolade (puur), 150 gram bloem., abrikozenmoes., chocoladeglazuur.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-03-2005
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Cake, , * 120 g bittere chocolade, * 120 g zachte boter, * 6 eieren, * 40 g poedersuiker, * 160 g suiker, * 120 g bloem, , Vulling, , * 300 g abrikozenconfiture, * glazuur, * 450 g suiker, * 180 g water, * 375 g bittere chocolade, ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-08-2009
  •  
  •  60-120 min.

Het recept als u de Sachertorte helemaal zelf wit maken.

INGREDIENTEN

175 gr. bittere chocolade, 6 eieren, 160 gr. boter, 160 gr. suiker, 160 gr. bloem, 1 zakje vanillesuiker, circa 8 eetlepels abrikozenjam, Voor de glazuur:, 150 gr. poedersuiker, circa 3 eetlepels water, 2 eetlepels cacao.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-07-2003
  • Oostenrijks
  •  30-60 min.

Voor een springvorm van 24 ? cm.

INGREDIENTEN

150 g pure chocolade, 125 g boter, 150 g witte basterd suiker, 6 eieren, 1 el rum, 125 g kristalbloem, 1 tl bakpoeder, snufje zout, 250 g abrikozenjamglazuur:, 150 pure chocolade, 2 dl koffieroom, 150 g poedersuiker, 1 zakje vanillesuiker., ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-08-2002
  •  
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

150 g vanillechocolade, 150 g boter, 150 g poedersuiker, 6 eieren, gesplitst, 100 ? 150 g bloem, abrikozengelei, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-11-2003
  • Oostenrijks
  •  30-60 min.

Weense Sachertorte

INGREDIENTEN

150 gram bittere chocolade, 150 gram boter, 180 gram suiker (150 en 30 gram), 100 gram bloem, 6 eieren (splitsen), abrikozenjam, 2 eetlepels sinaasappellikeur en 50 gram maizena. glazuur: 200 gram bittere chocolade

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-11-2004
  • Oostenrijks
  •  30-60 min.

Eduart Sacher, die als chefkok in dienst was van vorst Metternich, bakte deze taart voor het eerst in 1832 voor zijn heer en vorst. Anna Sacher, de schoondochter, makte deze taart wereldberoemd in haar Weense Hotel Sacher.

INGREDIENTEN

140 gr. boter, 160 gr. griessuiker, 200 gr. chocoladeschilfers, 8 eieren, 30 gr. bloemsuiker, 150 gr. bloem, 1/2 koffielepel bakpoeder, 200 gr. abrikozenconfituur, 200 gr. chocoladeglazuur (recept te vinden op mijn homepage: sylviered)Afwerking: suikerglazuur ook op mijn homepage te vinden hoor.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-06-2004
  • Oostenrijks
  •  60-120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

140g zachte boter, 40g poedersuiker, 180g kristalsuiker, snuifje zout, 1 zakje vanillesuiker, 6 eieren, 530g pure chocolade (melkchocolade mag natuurlijk ook als je - net zoals ik - dat liever hebt!), 180g bloem, 200g abrikozenconfituur

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-11-2008
  •  
  •  30-60 min.

Ook een chocolate seduction

INGREDIENTEN

150 gram pure chocolade, 125 gram boter, 150 gram witte basterdsuiker, 6 eieren, 1 el. rum, 125 gram bloem, 1 tl. bakpoeder, snufje zout, 250 gram abrikozenjam, , glazuur : 150 gram pure chocolade, 2 dl. koffieroom, 150 gram poedersuiker, 1 zakje vanillesuiker

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-02-2003
  • Oostenrijks
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

* 225 gram extra bittere chocolade in stukjes, * 150 gram zachte boter, * 115 gram basterdsuiker, * 8 eieren, gesplitst, * 115 gram bloem, Om te glaceren, * 225 gram abrikozenjam, * 1 el citroensap, Glazuur, * 225 gram extra pure chocolade in stukjes, * 200 gram basterdsuiker, * 1 el golden syrup (kandijsiroop), * 250 ml slagroom, * tl vanille-essence, * pure chocoladeblaadjes voor de garnering

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-02-2011
  • Oostenrijks
  •  60-120 min.

Bijdrage van Janou

INGREDIENTEN

150 gr boter, 2 eetlepels paneermeel, 3 eieren, 150 gr lichtbruine basterdsuiker, 50 gr cacao, zout, 150 gr zelfrijzend bakmeel, 2 eetlepel chocoladelikeur, 150 gr abrikozenjam, 2 eetlepels water of kirsch, 75 gr pure chocolade, 80 gr poedersuiker, 2 eetlepels water,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-06-1999
  •  
  •  10-20 min.

INGREDIENTEN

175 g bittere chocola, 160 g boter, 160 g suiker, 160 g bloem, 1 zakje vanillesuiker, circa 8 eetl. abrikozen jam, Voor de glazuur:, 150 g poedersuiker, circa 3 eetl. water, 2 eetl. cacao,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-06-2001
  •  
  •  60-120 min.

Een fijne chocoladetaart met chocoladeglazuur

INGREDIENTEN

180 gram boter/ 150 gram suiker/ 1 zakje vanillesuiker/ 6 eieren/ 300 gram pure chocolade/ 150 cc. melk/ 1/2 zakje bakpoeder/ 150 gram bloem/ 20 gram (cocos)vet

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-03-2000
  • Internationaal
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

160 gram boter, 160 gram suiker, 5 eieren, 160 gram chocolade, 2 theelepels vanille-essence, 100 gram bloem, 3 theelepels bakkersgist, 2 eetlepels aardbeienjam, slagroom.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-11-2001
  • Oostenrijks
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

75 gr boter, 175 gr poedersuiker, gezeefd, 175 gr pure chocolade, een paar druppels vanille-extract, 4 eieren, 175 gr bloem, gezeefd, 100 gr abrikozenjam, verwarmd, 2 tl glycerine, chocoladekrullen voor decoratie, slagroom

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-06-2001
  •  
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

175 gr bittere chocolade, 6 eieren, 160gr boter, 160gr. suiker, 160gr. bloem, 1 zakje vanillesuiker, ca. 8 eetl. abrikozenjam., Voor de Glazuur: 150gr. poedersuiker, ca. 3 eetl. water, 2 eetl. cacao.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-04-2001
  • Duits
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Voor als u de Sachertorte helemaal zelf wil maken.* 175 gr. bittere chocola * 6 eieren * 160 gr. boter * 160 gr. suiker * 160 bloem * 1 zakje vanillesuiker * circa 8 eetl. abrikozenjam, Voor de glazuur:, * 150 gr. poedersuiker * circa 3 eetl. water * 2 eetl. cacao.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-01-2003
  • Oostenrijks
  •  20-30 min.

Een ideale kinderknutsel taart

INGREDIENTEN

1 pak mix voor Sachertorte, 150 gr. boter, 4 eieren, 5 eetlepels koud water, 150 gr. in mooie papiertjes verpakte chocoladepaaseitjes, of een andere paasversiering, kuikentjes van suiker, kleine haasjes van chocola,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-07-2003
  • Oostenrijks
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

* 1 pak mix voor Sachertorte (of basisrecept zoals hieronder) * 150 gr. boter * 4 eieren * 5 eetl. koud water * 150 gr. in mooie papiertjes verpakte, chocoladepaaseitjes of een andere paasversiering zoals kuikentjes van suiker kleine haasjes van chocola, e.d.,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-08-2002
  • Oostenrijks
  •  10-20 min.

Een ideale kinderknutsel-taart

INGREDIENTEN

175 gr bittere chocola, 6 eieren, 160 gr boter, 160 gr suiker, 160 gr bloem, 1 zakje vanillesuiker, circa 8 eetlepels abrikozen jam, ---------------------------------, Voor de glazuur:, 150 gr poedersuiker, circa 3 eetlepels water, 2 eetlepels cacao

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-04-2001
  • Kinderkeuken
  •  30-60 min.

Erg lekker!

INGREDIENTEN

200 gr pure chocolade, 150 gr (room)boter, 185 gr poedersuiker, 5 eieren, zout, 7 gr vanillesuiker, 150 gr bloem, 10 gr bakpoeder, abrikozenjam of nutella/chocopasta, 3 el geklopte slagroom, 1 el suiker

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-02-2011
  • Oostenrijks
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

175 g pure chocolade, 90 g boter, 60 g bloem, 1 eiwit, 4 eieren, 60 g griessuiker, zout, 1/2 koffielepel vanille-extract in poeder, 50 g abrikozenjam, 8 cl sinaasappellikeur, 8 g dikke room, 75 g bloemsuiker, 1 eierdooier,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-03-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.

In plaats van de traditionele abrikozenjam kan de taart ook gevuld worden met bijvoorbeeld aardbeienjam of marmelade.

INGREDIENTEN

175 g bittere chocolade, 6 eieren, 160 g boter, 160 g suiker, 160 g bloem, 1 zakje vanillesuiker, circa 8 eetl. abrikozenjam,, Voor de glazuur:, 150 g poedersuiker, circa 3 eetl. water, 2 eetl. cacao

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-06-2003
  • Oostenrijks
  •  60-120 min.

INGREDIENTEN

500 gr poedersuiker, 325 gr zwarte chocolade, 200 gr abrikozengelei, 160 gr boter, 130 gr bloem, 1 dl water, 6 eieren, 1 pakje vanillesuiker

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-11-2004
  • Oostenrijks
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

* 175 gr pure chocolade, * 150 gr zachte ongezouten boter, * 150 gr fijne suiker, * 6 grote eieren gescheiden, * 150 gr bloem gezeefd, * 175 gr goede abrikozenjam, Voor het chocoladeglazuur:, * 250 gr fijngehakte pute chocolade, * 100 gr ongezouten boter

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-10-2011
  • Oostenrijks
  •  60-120 min.

Lekker en errrrrug gemakkelijk

INGREDIENTEN

150 gr. bittere chocolade - 1 eetlepel water of rum - 6 eieren - 150 gr. boter - 150 gr. poedersuiker - 140 gr. bloem .Abrikozenjam of slagroom om er tussen te smeren., , Voor het glazuur is nodig: 100 gr. gezeefde poedersuiker; 1 eetlepel cacao en het eiwit van 1 ei.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-05-2006
  • Internationaal
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

175 gr. bittere chocola 6 eieren 160 gr. boter 160 gr. suiker 160 bloem 1 zakje vanillesuiker circa 8 eetl. abrikozenjam, , Voor de glazuur:, 150 gr. poedersuiker circa 3 eetl. water 2 eetl. cacao

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-03-2005
  • Oostenrijks
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

175 gram bittere chocolade -, 6 eieren -, 160 gram boter -, 160 gram suiker -, 160 gram bloem -, 1 zakje vanillesuiker -, 8 eetlepels abrikozenjam -, Voor de glazuur :, 150 gram poedersuiker -, 3 eetlepels water -, 2 eetlepels cacao, , , , , , , ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-11-2002
  • Oostenrijks
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

* 175 gram bittere chocolade, * 6 eieren, * 160 gram boter, * 160 gram suiker, * 160 gram bloem, * 1 zakje vanillesuiker, * 8 el. abrikozenjam, * 150 gram poedersuiker * 3 el. water * 2 el. cacaopoeder,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-09-2002
  • Oostenrijks
  •  60-120 min.

INGREDIENTEN

500 gr poedersuiker -325 gr zwarte chocolade - 200 gr abrikozencoulis of gelei - 160 gr boter - 130 gr bloem - 1 dl water - 6 eieren - 1 pakje vanillesuiker

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-01-2001
  •  
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

8 eieren,200g suiker,60g cacaopoeder,120g bloem,100g boter,50g biscuitkruim,1 kop abrikozenjam,200g chocolade-vetglazuur;voor de vorm:boter of margarine.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-07-2001
  •  
  •  60-120 min.

Volgens de Oostenrijkse en Duitse wetgeving mag het woord Orginal Sachertorte alleen gevoerd worden door de nazaten van de bedneker van het recept. Dit recept is echter, door de dochter van de bedenker, op 91-jarige leeftijd opgeschreven en in handen gekomen van anderen. Onderstaand recept is het zogenaamde origineel, maar mag niet als zodanig origineel genoemd worden...

INGREDIENTEN

•140 gram bloem, •140 gram roomboter, •160 gram suiker, •180 gram pure chocolade (70% cacaobestanddelen), •8 eieren, •30 gram poedersuiker, •1 theelepel bakpoeder, •200 gram abrikozenjam (bij voorkeur Marillenmarmelade), •200 gram pure couverture

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-07-2012
  • Oostenrijks
  •  60-120 min.

Als vrijwilliger doe ik mee met koffiemiddagen in het bejaardentehuis hier. Iedere vrijwilliger van die middag (3) bakt dan een taart, waarvan de stukjes voor 70 cent verkocht wordt. Het geld wordt gebruikt voor goede doelen. Zo kwam ik op deze heerlijke Sachertorte die erg in de smaak viel.

INGREDIENTEN

150 gram pure chocolade -, 100 gram amandelspijs -, 6 eieren -, 160 gram zachte boter -, 150 gram bloem -, 3 eetlepels cacao -, 1 theelepel bakpoeder -, 80 gram gemalen amandelen -, 150 gram suiker -, mespunt zout -, 150 ml zwarte bessenlikeur (crème de cassis) -, 1 pot zwarte bessenjam, Glazuur:, 150 gram pure chocolade en 100 ml slagroom of, zakje chocoladeglazuur, Garneren naar smaak, ik heb wat dunne stukjes melchocolade gebruikt

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-11-2010
  • Oostenrijks
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

150 gram bittere chocolade (repen), 150 gram boter, 150 gram suiker, 100 gram bloem, abrikozenjam, couverture van 200 gram bittere chocolade, 6 eidooiers, 50 gram maizena, 6 eiwitten, 30 gram suiker, slagroom,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-08-2002
  •  
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Top