Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Rundvlees sate recepten (37) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

600 gram biefstuk of ossenhaas, voor de marinade: 3 dl kecap manis, 1 el. citroensap, 6 el. knoflookpasta, 1 el. sambal, 6 el. ketumbar, 4 el. komijn, satéstokjes

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-08-2009
  • Indonesisch
  •  10-20 min.

Thaise rundvlees sate

INGREDIENTEN

500 gr. mager rundvlees in blokjes van 2 bij 2 cm., 1 rode ui gehalveerd en in breede ringen gesneden., voor de marinade: 2 theel. sesamolie, 2 teentjes uitgeperste knoflook, 4 cm. gesnipperde sereh (alleen het onderste gedeelte), 2 eetl. gesnipperde koriander, 1 eetl. chilisaus, 1 eetl. vissaus, 1 eetl. citroensap, 2 theel. bruine suiker, 1 eetl. gesnipperde mint, 1 eetl. gesnipperde basilicum, 1 eetl. soyasaus.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-05-2004
  • Thais
  •  0-10 min.

Een heerlijke sate met lekker pittige pindasaus - Een aanrader! Bron: Allerhande 1991

INGREDIENTEN

Het vlees dient minimaal 3 uur van te voren te worden gemarineerd!, Voor de sate:, 1 grote lendelap, in kleine stukjes gesneden, 1 uitje,, 2 theelepels geraspte gemberwortel, 2 tenen knoflook, geperst, 2 theelepels citroensap, 1 theelepel serehpoeder, 1 eetlepel ketoembar, 2 theelepels djinten, 1 theelepel zout, 100 gr santen van een blok met 1/4 kopje water, 6-8 satestokjes, 2 eetlepels olie, , Voor de saus:, ? limoen, uitgeperst, 1 rood pepertje, van zaadlijst ontdaan en in ringetjes gesneden, 4 tenen knoflook, geperst, 3 flinke theelepels sambal oelek, 1 theelepel trassi, verkruimeld, 100 gr santen met wat water vermengd, 6 eetlepels pindakaas, 2 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepels goela djawa of bruine basterd suiker, zout, , ,

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-04-2002
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  0-10 min.

Ook lekker als voorgerecht of bij de borrel. Maleisie is een moslimgemeenschap; dus geen varkensvlees!

INGREDIENTEN

Voorbereidingstijd: 40 minuten, Marineertijd : minimaal 1 uur,, 500 gr ossenhaas, in blokjes van 2,5 cm,, , Voor de marinade:, 3 eetlepels fijngesneden sjalot, 2 eetlepels fijngehakte knoflook, 1 eetlepel lichte sojasaus, 1 eetlepel plantaardige olie, 1 theelepel versgemalen zwarte peper, 2 theelepels kurkuma (geelwortel), 2 theelepels komijnpoeder (djinten), 2 theelepels suiker, 2 theelepels versgeraspte citroenschil, zout,, Voor de pindasaus, 1 eetlepel arachideolie, 2 eetlepels grof gehakte knoflook, 3 eetlepels grof gehakte sjalot

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-06-2005
  • Indonesisch
  •  10-20 min.

Sate met veel kruiden, die zonder saus gegeten hoort te worden.

INGREDIENTEN

500 gr. mager, mals rundvlees (biefstuk, rosbief)2 eetl. ketjap, manis2 eetl. asemvocht1 fijngehakte middelgrote ui2 teentjes, knoflook1/2 theel. laos1 1/2 theel. sambal oelek1/2 theel., trassi2 eetl. arachide-olie1 1/2 kop kokosmelk1 daoen (blad), salam1 spriet sereh2 theel. goeloe djawa of bruine suiker

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-05-2002
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Dit recept heb ik ooit gevonden in een boodschappenkarretje. Het handschrift leek alsof het was van iemand die verstand heeft van de Indische keuken.

INGREDIENTEN

* 250 gr rundvlees, * 250 gr lever, * 3 el gesnipperde uien, * 3 teentjes fijngeperste knoflook, * 1 tl ketoembar, * 1/2 tl djinten, * 1 el javaanse suiker, * 1 el ketjap (naar smaak wat meer), * Citroensap, * Zout

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-02-2013
  • Indonesisch
  •  60-120 min.

Zoete sate

INGREDIENTEN

0,25 kg rundvlees in dobbelstenen van 2 cm*, 0,25 kg runderlever in dobbelstenen van 2 cm*2 el gesnipperde ui*3 gesnipperde teentjes knoflook*1 tl ketoembar*0,5 tl djint, en*1 el javaanse suiker*1 el ketjap*ciroensap en zout*

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-11-1999
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

250 gram mals rundvlees * 250 gram lever * 3 eetlepels gesnipperde uien * 3 teentjes gesnipperde knoflook * 1 theelepel ketoembar * 1/2 theelepel djinten * 1 eetlepel Javaanse suiker * 1 eetlepel ketjap * citroensap * zout.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-01-2005
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

500 gr. rundvlees., 1 ui., 2 tenen knoflook., 2 dl santen van 1/8 blok., 1 tl asem., 4 kemirienoten., olie., stestokjes., 1/2 tl laos., 1/2 tl sereh., 1/2 tl koenjit., 1/2 tl gemberpoeder., 1 l ketoembar., 1/2 el djintan., 1 tl trassie., 2 tl zout., 2 daon djeroek poeroet.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-05-2000
  • Indonesisch
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

500 gr dobbelstenen rundvlees, 1 ui, 1 tl knoflookpasta, 4 kemirienoten, 1,5 dl santen, olie, citroensap, ? tl gemberpoeder, ? tl laos, 1 tl sambal, 1 tl trassi, 1 tl zout, 1 tl goela djawa, 1 el ketoembar, 1 el ketoembar, ? tl djitan, ? tl kentjoer, ? tl koenjit, 2 daon djeroek poeroet, zout, In water geweekte satestokjes.,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-07-2000
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Runder spiesjes in kokossaus

INGREDIENTEN

600 gram rundvlees, 250 ml dikke santen, 250 ml water, 2 daun djeruk purut, 2 daun salam, 1 serehstengel, 3 eetlepels asemwater, 2 lomboks, sattokjesBoemboe:, 5 sjalotjes, 4 tenen knoflook, 1 theelepel ketumbar, 1 theelepel djinten, 4 cm laos, 6 cm djahe, 1 eetlepel gula djawa, 0.25 theelepel zout

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-02-2014
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Sach Ko ang kreoung

INGREDIENTEN

, 500 gr mager rundvlees b,v, entrecote in dunne plakjes gesneden (vraag de slager er naar), 2 eetlepels arachide-olie, 1 stengel gekneusde citroengras (sereh), 3 teentjes knoflook, fijngehakt, 1 bosuitje, fijngehakt, 1 eetlepel donkerbruine suiker (goela djawa), ? eetlepels vissaus, 2 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel oestersaus, ? eetlepel limoensap, ? theelepel koenjitpoeder of 3 stukjes verse koenjit, 1 eetlepel geraspte santen (blok), 1/2 theelepel paprikapoeder, ? theelepel vers gemalen zwarte peper, fijngehakte verse Rode Spaanse pepers naar smaak,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-11-2004
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Na weer een paar experimenten denk ik de echte indo smaak wel gevonden te hebben zoals we ze op Bali kregen van de houtskool grill. Het geheim der saté zit hem in de marinade. Deze authentieke Indonesische satémarinade is snel en makkelijk te maken met ingrediënten die iedereen wel in huis heeft. Probeer zelf maar en je wilt nooit meer anders. Marinade is ook geschikt voor mals rundvlees of lamsschouder en is in 10 minuten klaar.

INGREDIENTEN

Voor satévlees:, , 400 gr kipfilet of kippendij in grove brokken, 400 gr varkensschouder, procureur, schouderkarbonade, hamlap of varkenshaas in grove brokken, , Voor verse marinade:, , 250 ml ketjap manis, 1 rode peper, zaad verwijderd, gesnipperd, 2 limoenen, sap, 3 sjalotten, gesnipperd, 4 teentjes knoflook, fijngehakt, 2 cm verse gember, geraspt, Zeezout, Vleugje bruine basterdsuiker, 1 el arachideolie, Eventueel wat water

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-05-2015
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

400 gr rundvlees., 2 kemirienoten., 2 spaanse peper., 1 sch laos., 1/2 tl trassie., 1 el santen., asem (naar smaak toevoegen), zout., satestokjes.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-05-2000
  • Indonesisch
  •  30-60 min.

Zoete sate

INGREDIENTEN

0,25 kg rundvlees in dobbelstenen van 2 cm*, 0,25 kg runderlever in dobbelstenen van 2 cm*2 el gesnipperde ui*3 gesnipperde teentjes knoflook*, 1 tl ketoembar*0,5 tl djintan*1 el Javaanse suiker*1 el ketjap* citroensap en zout*,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-07-2000
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Ruim 20 Sates van Varkens- of Rundvlees - eigen stijl

INGREDIENTEN

, , o 1 pond varkens- of rundvlees, o trassi, , o zout, , o peper, , o 1 tl ketoembar, , o 1 knoflookteentje, fijngesneden, , o 1 grote ui, fijngesneden, , o 1 tl djinten, , o 1 tl bruine basterdsuiker, , o ? kopje melk, , o ? kopje water

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-01-2004
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

500 gr mals rundvlees, 2 sjalotten, 2 teentjes knoflook, 2 lomboks of een flinke tl sambal oelek, 3 kemiries, 1 tl trassie, 1/2 tl ketoembar, 8 satéstokjes, 2 tl koenitpoeder, 1 mespuntje laos, 1 tl asem, 1 tl goela djawa of bruine suiker, 1-2 tl zout, 2 el plantaardige olie, 100 gr santen,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-05-2008
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gele sate

INGREDIENTEN

500 gr. mals rundvlees bv rosbief, 3 kemiries, 2 sjalottes, 2 teentjes knoflook, 2 ontpitte lomboks, 1 theel. trassi, 1/2 theel. ketoembar, 8 satestokjes, 2 theel. koenjit, 1 mespuntje laos, 1 theel. asem, 1 theel. goela djawa, 1 - 2 theel. zout, 2 eetl. boter, 100 gr. santen,

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-10-2001
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

500 gram varkens of rundvlees, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 theelepel ketoembar, 1 theelepel djinten, 1 theelepel bruine basterdsuiker, ? kopje melk, ? kopje water, trassi, zout en peper, olie,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-04-2000
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

500 gr. mals rundvlees -, 2 sjalotten -, 2 teentjes knoflook -, 2 lomboks -, 3 kemiries -, 1 theel trassie -, 1/2 theel ketoembarpoeder -, 2 theel koenirpoeder -, 1 mespuntje laospoeder -, 1 theel asem -, 1 theel goela djawa -, 1-2 theel zout -, 2 eetl. boter -, 100 gr. santen.

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-02-2000
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

250 gr dobbelstenen rundvlees, 150 gr dobbelstenen runderlever, 2 kemirienoten, 1 lombok, ? tl trassi, ? tl ketoembar, 2 uien, 1 tl koenjit, 1 tl laos, 4 el santen, asem, zout, 2 el olie, In water geweekte satestokjes.,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-07-2000
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

500 gram rundvlees, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 theelepel ketoembar, 1 theelepel djinten, 1 theelepel bruine basterdsuiker, ? kopje melk, ? kopje water, trassi, zout en peper, olie, ,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-07-2000
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

400 gr dobbelstenen rundvlees, 2 gepofte kemirienoten, 2 lomboks, 1 tl laos, ? tl trassi, 1 el santen, zout, asem, In water geweekte satestokjes

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-07-2000
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

150 gr runderlever., 250 gr rundvlees., 2 kemerienoten., 1 lombok (spaanse peper), 1/2 tl trassie., 1/2 tl ketoembar., 2 uien (niet te groot), 1 tl koenjit., 1 schijfje laos., 4 el santen., 2 tl asem (dit wel naar smaak), zout., 2 el olie., satestokjes.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-05-2000
  • Indonesisch
  •  30-60 min.

Super lekker en verrassend. Saus is hierbij niet nodig

INGREDIENTEN

? 500 g mals rundvlees, ? 3 kemeries, ? 2 sjalottes, ? 2 teentjes knoflook, ? 2 ontpitte lomboks, ? 1 theelepel trassie, ? ? theelepel ketoembarpoeder, ? 2 theelepels koenjir poeder, ? 1 mespuntje laospoeder, ? 1 theelepel asem, ? 1 theelepel goela djawa, ? 1-2 theelepels zout, ? 1-2 eetlepels boter, ? 100 g santen, ? sate stokjes,

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-05-2006
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  60-120 min.

Gemarineerde zalm Salsa kipfilets met groene salade Rundvlees en groenten spiezen Citroen-Knoflook- Kippenvleugels of drumsticks Gepofte aardappelen Aardappelsalade Satésaus Varkenssaté Gegrilde banaan met slagroom Aardbeien tortillas verschillende recpten op de bbq voor een complete maaltijd

INGREDIENTEN

Gepofte aardappelen, 4 grote aardappelen (geschrobd) en 15 minuten gekookt, 3 middelgrote uien (in dunne repen gesneden), 2 tl knoflookpoeder, 3 el boter, zout en peper, 4 stukken aluminiumfolie, 125 ml zure room, 4 el bacon instukjes, Maak 6 sneden in een aardappel overdwars en stop in iedere snede een plak ui. Doe er wat boter bij. Strooi er knoflookpoeder zout en peper over. Pak de aardappelen stevig in in aluminiumfolie. Leg ze op de barbecue op een matig hoog vuur en laat ze ongeveer een half uur garen (afhankelijk van de grootte van de aardappel)., , Open de folie en geef er een el zure room op en strooi daar de stukjes bacon over., , Salsa kipfilets met salade, (4 personen), 2 dubbele kipfilets, 125 ml teriyaki saus, 2 tomaten, ontveld en in stukjes, 1/2 ui, gehakt, 2 tl gehakte jalapeno pepers, 2 tl fijngehakte koriander, 4 el mosterd, 4 el honing, 1,5 el suiker, 1 el olie, 1,5 el azijn, 1,5 el citroensap, 350 g gemengde groene sla, 1 blik ananas stukjes (450 g), 1 zak tortilla chips, Leg de kipfilets in een schaal, schenk de teriyaki saus erover en laat 2 uur marineren in de koelkast., , Meng in een andere schaal de tomaten, uien, pepertjes, en koriander. Dek de schaal af en zet in de koelkast., , Voor de dressing meng je de mosterd, honing, azijn en citroensap. Afdekken en in de koelkast zetten., , Haal de kipfilet uit de marinade en plaats deze op de barbecue of grill. Laat bakken tot ze gaar zijn (6-8 minuten)., , Leg op de bordjes sla. Schep er wat salsa over en een kwart van de ananas stukjes. Leg de kipfilets op de salade en besprenkel met de dressing., , Geef de tortilla chips erbij., , , , , Citroen-knoflook kippenvleugels, 4 el olijfolie, 1 el citroensap, 2 el mosterd, 6 knoflookteentjes (fijngehakt, 2 tl zout, 1 el gemalen zwarte peper, 1 kilo kippenvleugels of drumsticks, , Vermeng in een schaal de olijfolie, citroensap, mosterd, knoflook, zout en peper. Leg de kippenvleugels of drumsticks erin en laat twee uur in de koelkast marineren. Laat de marinade uit de schaal lopen in een kleine pan, breng dit aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken., , Leg de kippenvleugels of drumsticks op de barbecue en bak ze gaar. Bestrijk ze de laatste minuten met de marinade., , , , Rundvlees en groenten spiezen, (8 spiezen vlees, 8 spiezen groenten), 500 g runderlappen of bieflappen (in stukken 3x3 cm, 1 ui medium in 8 parten gesneden, 3 el sojasaus, 1 el sherry, 1 el olijfolie, 1 el chilisaus, 1/4 tl gemberpoeder, 1 groene paprika, 1 rode paprika, 1 courgette, 1 doosje champignons, 1 bakje cherry tomaten, Doe de eerste zeven ingrediënten in een schaal en laat 2 uur marineren in de koelkast, af en toe roeren., , Snijd de courgette in stukken van 2-3 cm, snijd de paprika in ruiten. Steek op spiezen om en om courgette, rode paprika, champignon, cherry tomaat, groene paprika., , Op andere spiezen steek je stukken rundvlees en ui. Leg de spiezen op de barbecue en laat ze ongeveer 10-15 minuten garen, draai ze regelmatig. De groentespiezen zijn klaar als de tomaatjes barsten., , , , , Aardbeien tortillas, 4 tortillas, , 200 g chocoladeparels of pure geraspte chocola, , 250 g aarbeien, , 2 el boter, gesmolten of vloeibaar, , 1 el suiker, 0.5 tl kaneel, Rol de tortillas in folie en leg ze op de barbecue tot ze warm en vouwbaar zijn. Leg ze op een bordje., , Schep aardbeien in het midden en stooi er chocolade over. Vouw aan weerszijden de randen naar binnen en rol ze op., , Bestrijk ze met de helft van de boter., , Leg ze een paar minuten op de barbecue en rol ze af en toe om., , Meng de suiker met de kaneel. Leg de tortillas op een bordje en giet de rest van de boter en het suiker-kaneelmengsel erover. Geef er als je wilt een bolletje ijs bij.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-01-2010
  •  
  •  > 120 min.

Een compleet gourmetmaal in Oosterse stijl

INGREDIENTEN

Kleine gehaktballetjes van 150 gr. kippegehakt, 150 gr. rundvlees in reepjes, 8-12 gamba's, 150 gr. zalmfilet in stukjes, 250 gr. tahoe in plakjes, 150 gr. in sate marinade gemarineerd varkensvlees in reepjes, 1 ui in halve ringen, ca. 750 gr. groenten, een keuze uit: courgette, aubergine, champignons, rode, gele en groene paprika, prei en lente-uitjes (alles in plakjes/reepjes gesneden), 1 vleestomaat in plakken, 100 gr. jonge maiskolfjes, 2 of 3 eieren, zonnebloemolie, sambal, ketjap, , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-07-1999
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Het is een lekker pittige en toch goedkope bami, dus net even anders...

INGREDIENTEN

8 mie nestjes, 2 tomaten, 2 preien, 2 uien, 2 rode paprikas, 1 gele paprika, 800 gram varkensfilet (rundvlees kan ook), ketjap, conimex sate marinade

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-11-1999
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Voor mensen die niet van groente houden

INGREDIENTEN

1 pakje mix voor ketjapsate, 200 gr rundvlees blokjes gemarineerd, 1 grote teen knoflook, 1 half pakje rijst, 1 halve tl sambal, 1 el ketjap manis, 1 ei, op het pakje ketjap sate staad de hoeveelheid water erin moet, 1 tl zout, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-08-2003
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

4 rundvlees tartaartjes, oude kaas geraspt (100 gram), Oude kaas 4 plakken, 2 (vlees) tomaten, Italiaanse kruiden, Knoflook 2 tenen (geperst), Bakboter

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-06-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 teentje knoflook, 1.5 dl tomatenketchup, 1 eetlepel paprikapoeder, 1/2 eetlepel oregano, 1 mespuntje zout, 1 mespuntje witte peper, 2 kleine uien, 2 paprika`s (groen en rood), 600 gr mager rundvlees of hamlappen, ontbijtspek (dik gesneden)

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-01-2013
  •  
  •  60-120 min.

Voor de BBQ

INGREDIENTEN

800 gr rundvlees, Voor de marinade:, 2 eetlepels ketjap, 1 eetlepel honing, 2 uitgeperste teentjes knoflook, 1 eetlepel koriander, 1/2 eetlepel chilipoeder, 2 eetlepels zonnebloemolie, , Voor de saus:, 3 eetlepels zeer fijn gesnipperde ui, 1 eetlepel ketjap, 2 eetlepels limoensap (of 1 eetlepel citroensap), 1 dl ketchup, 1 dl water, 1 theelepel bruine suiker, versgemalen zwarte peper,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-04-1999
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 pak droog kokende rijst 4 ons vlees ( kip-, varkens-, rund-vlees. 1 a 2 teentjes knoflook 3 uien 1 theelepeltje djahe of 2 plakjes verse gemberwortel 1 klein blokje trassi 1 Lombok ( Spaanse peper) evt. champignons 1 prei 1 rode paprika of een half potje paprika in het zuur. 1 theelepeltje sambal oelek peper & zout 3 eetlepels ketjap manis 50 gram ham 3 eieren evt 100 gram Noorse garnalen,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-07-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Rundvlees in rode wijn (uit het zonnige Tessin)

INGREDIENTEN

2 ons vet spek, 2 glaasjes cognac of brandewijn, 1 kilo rundvlees(plat stuk dat opgerold kan worden), beetje zout en zwarte peper, 2 eetlepels olijfolie, 30 gram boter, 2 rettich, 75 gram knolselderie, 4 uien, 2 eetlepels tomatenpuree, 1/4 liter rode wijn (merlot), 1/4 liter runderfond, 1 laurierblad, 2 kruidnagels, 6 peperkorels, 4 eetlepels zoete slagroom, 2 theelepels rundvlees kuiden

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-06-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Ik heb dit recept al ca. 35 jaar in mijn hoofd. Wordt tijd het maar eens op te schrijven. Heerlijk bij o.a. mijn recept rundvlees in pindasaus (http://www.smulweb.nl/recepten/1147408/Rundvlees-in-pindasaus), saté en andere Oosterse gerechten. Makkelijk en lekker!

INGREDIENTEN

Gekookte rijst voor twee personen;, Drie lenteuitjes, in ringetjes gesneden;, Twee plakjes ham in reepjes gesneden;, Omelet van een groot ei, in reepjes gesneden;, 100 gram taugé;, Drie eetlepels Oosters georiënteerde olie.,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-07-2015
  • Internationaal Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

500 g runderpoulet, 30 g boter of margarine 3 grote uien, 1 serehspriet, 1/2 eetlepel koriander, 2 cm gemberwortel, 2 theelepels chilipoeder, 2 tenen knoflook, 1 1/2 dl vleesbouillon, 1 1/2 kg aardappelen,1 kg winterpeen,zout peper en 1 blaadje laurier.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-10-2004
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top