Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Rundvlees curry recepten (79) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Zeer authentiek smakende en bijzondere Indiase rundvlees curry

INGREDIENTEN

1 pond suddervlees in blokjes, 3 cm verse gember, 1 dessertlepel kurkuma of koenjit (geelwortel), 1 dessertlepel komijn, 1 eetlepel bruine suiker, 1 rode peper (mag ook een gedroogde zijn), 1 eetlepel mosterd, 3 tenen knoflook, 1 eetlepel citroensap, 2 eetlepels witte wijn azijn, zonnebloemolie, 3 kruidnagels, 1 laurierblad, 1 klein blikje tomatenpuree, zout (met mate), 1 blokje kippenbouillon, kopje warm water

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-11-2008
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

WW recept 4personen 5 points per persoon

INGREDIENTEN

Zout, peper, kerriepoeder, peterselie, wijnazijn, knoflook, laurier, uien, 250 ml. magere yoghurt, 700 gram mager rundvlees

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-11-2004
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

2 fijngesneden sjalotjes, 2 tl geraspte gemberwortel, 2 geperste teentjes knoflook, 2 el kerriepoeder, 2 tl geraspte citroenschil, 750 g rundvlees in stukken, 2 el olie, 1 dl kokosmelk, ca. 2 dl vleesbouillon, 2 el Kikkomansaus, 3 el fijngesneden koriander, cayennepeper, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-06-1999
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Thais gestoofd rundvlees

INGREDIENTEN

600 gram riblappen, 2 teentjes knoflook, 1 limoen, 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels rode currypasta (Thai Kitchen), 200 ml. kokosmelk, 2 eetlepels bruine basterdsuiker, 3 eetlepels vissaus (Thai Kitchen), verse basilicum.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-02-2003
  • Thais Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Heerlijk recept van rundvlees met winterpeen, maar ook zomer's een aanrader.

INGREDIENTEN

1 kg. runderstoofvlees, 1 grote ui (in plakken gesneden) 4 teentjes knoflook (uit de knijper), 2 el gember (fijngestampt) 2 rode chilipepers (van zaad ontdaan en fijngehakt), 3,5 el hot currypoeder, 2 tl geelwortel (koenjit), 1 tl zwarte versgemalen peper, 1 el suiker, 1,5 tl zout, 75 ml plantaardige olie, 200 ml water, 4,5 el Vietnamese vissaus (nuoc mam), 3 grote wortels (door de helft en dan in plakjes) 3 el maizena, 450 ml kokosmelk, sla, korianderblaadjes

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-07-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

*500 gram bieflappen, *2 teentjes knoflook, *2 rode pepertjes, *1 theelepel gemberpoeder, *1 theelepel serehpoeder, *2 eetlepels olie, *1 theelepel korianderpoeder, *1 blikje kokosmelk (4 deciliter) of 150 gram santen, *1 eetlepel citroensap, *1 theelepel suiker, *2 eetlepels fijngehakt korianderblad of peterselie, *2 eetlepels sojasaus,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-04-1999
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 sjalotjes, fijngesneden, 2 theelepels geraspte gemberwortel, 2 teentjes knoflook, geperst, 1-2 el kerriepoeder (of zelf samengestelde garam masala), 2 theelepels geraspte citroenschil, zout, cayennepeper, 750 g rundvlees, in stukken, 2 eetlepels olie, 1 dl kokosmelk, 1-2 dl vleesbouillon (van tablet), 2 eetlepels Japanse sojasaus, 3 eetlepels fijngesneden koriander,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-04-2000
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Weight Watchers, 6 porties, 340 Kcal p.p. OF totaal p.p.: 3 E, 1/2 G, 1 Z, 1/2 F en 20 K

INGREDIENTEN

120 gr rundersteak, 200 gr ui, in ringen, 1 kleine appel, in blokjes, 2 teentjes knoflook, geperst, 1 theel geraspte verse gember, 3 theel bruine basterdsuiker, 3 theel sojasaus, 1/2 theel chilipoeder, 3 theel kerriepoeder, 1 klein blikje tomatenpuree, 2 dl water, 1 bouillontablet, verkruimeld, 250 gr ananasblokjes, 2 theel maizena, 2 theel water, 360 gr gekookte rijst, warm,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-01-2003
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

4 el becel vloeibaar, 500gr. magere runderlappen, 1,5 el milde Indias currypasta (Patak te koop bij supermarkt), 2 uien, 2 tenen knoflook, 250 ml pittige vleesbouillon, 2 el bloem, 2 dl volle yoghurt, 500 gr. groente naar keus (broccoli of boontjes bijv.)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-12-2009
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pittige curry voor bij de rijst

INGREDIENTEN

600 g. doorregen runderlappen ~ 2 teentjes knoflook ~ 1 limoen ~ 2 eetlepels olie ~ 2 eetlepels rode currypasta ~ 200 ml kokosmelk ~ 2 eetlepels bruine basterdsuiker ~ 3 eetlepels vissaus ~ paar strengen verse koriander

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-01-2004
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

550gr.rundvlees in blokjes 200gram geblancheerde snijbonen, zout peper 3 eetl.kerriepoeder cayennepeper0.5theel.gemberpoeder 2eetl.koriander of peterselie, 1eetl.wijnazijn, 3 flinke tenen knoflook, 1verkruimeld laurierblad, 2 kardemomzaden(gepeld), 2 uien fijn gesneden, 1 pepertje in ringen, 2.5dl. volle yoghurt

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-03-2002
  • Multi-cultureel
  •  > 120 min.

De Thaise keuken is de cosmopolitische keuken van Zuid-oost Azie waarin invloeden van China en vooral van India, Maleisie, Vietnam en Cambodja heel duidelijk herkenbaar zijn. In de rode Thaise curry met rundvlees is het vooral de invloed van de Indiase keuken die opvalt, ondanks het feit dat er in India vrijwel geen rundvlees wordt gegeten.

INGREDIENTEN

De rode currypasta wordt u tegenwoordig kant-en-klaar aangeboden in speciaalzaken (Oosterse toko's) en in de betere supermarkten die steeds meer Aziatische producten in hun schappen opnemen., ,, Ingredienten:, 1 - 1 1/4 kg runder(stoof)lappen;, 4 dl dikke kokosmelk, eventueel uit blikje;, 4 (strak afgestreken) eetl. rode Thaise currypasta, uit potje of blikje;, zout;, 2 eetlepels vissaus (Nam Pla);, 2 rode Spaanse pepers, vruchtvlees in uiterst smalle reepjes (draadjes) gesneden;, 1/2 theel. geraspte limoen- of citroenschil;, 2 bosuitjes, met veel fris groen, gesnipperd.,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-06-2005
  • Thais Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Rendang kan je het beste een dag van te voren bereid worden.

INGREDIENTEN

1 kilo rundvlees in dobbelsteentjes gesneden, 3 uien gesnipperd, 5 teentjes knoflook uit de pers, 5 rode chilipepers zonder zaad, 1 el geraspte verse gember, 5 dl kokosmelk, 2 el olijfolie, 1 el korianderpoeder, 1 el komijnpoeder, 1 tl kurkumapoeder, 2 tl kaneel, ? tl kruidnagelpoeder, ? tl chilipoeder, 1 grote reep citroenschil, 1 el citroensap, 2 el bruine suiker, 1 tl geconcentreerde tamari, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-11-2002
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Lekker snel klaar recept met maar 235 kcal p.p.

INGREDIENTEN

2 el olie, 500 gram biefstuk of entrecote, in reepjes, 1-2 el groene currypasta, 1/2 tl kaneel, 1-2 el vissaus (nam pla), 1 dl kokosmelk, 1 el geraspte limoenschil, 1 tl bruine suiker, 2 el korianderblaadjes of kleine muntblaadjes.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-07-1999
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Mild gekruid gerecht uit de Thaise keuken. Voorbeeld van een gerecht dat niet uiterst pikant of scherp is zoals menigeen denkt wanneer de Thaise kookkunst ter sprake komt. Bron: NHD

INGREDIENTEN

In ons land heeft de mening post gevat dat de gerechten uit de Thaise keuken erg pikant en soms ook bijzonder scherp zouden zijn. Dat is een grove misvatting want in de Thaise keuken kent men tal van gerechten die vrij mild gekruid zijn. De Thaise curry met rundvlees is er een voorbeeld van., ,, , 500 gram (magere) runderlappen, 4 bosuitjes, grof gesnipperd, 2 grote tomaten, ontveld, vruchtvlees in reepjes gesneden, 1 grote rode paprika, bij voorkeur ontveld, vruchtvlees in reepjes gesneden, 2 eetl. arachide- of zonnebloemolie, 1 - 1 1/2 eetl. groene Thaise (basilicum), currypasta, uit potje of blikje, 4 dl (dunne) kokosmelk, 2 eetl. limoen- of citroensap, zout, zwarte peper uit de molen, 1 eetl. ragfijn gesneden (draadjes) verse basilicumblaadjes, 1 ei, hardgekookt, in plakjes gesneden,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-09-2004
  • Thais Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

De Massaman curry is lang niet zo bekend in Nederland als bijvoorbeeld de rode of groene curry. Jammer want het is een heerlijke curry. Ik heb er voor het eerst mee kennis gemaakt tijdens mijn vakantie in Thailand en de geur alleen al maakt dat ik ga watertanden. In dit gerecht heb ik gebruik gemaakt van een kant en klare curry pasta.  De Thaise mensen maken zelf ook lang niet altijd hun eigen curry pasta's en op de lokale markten worden deze in grote hoeveelheden kant en klaar aangeboden. Dit is ook een heerlijk gerecht voor de mensen die normaal gesproken niet zo dol zijn op de pittige en hete curry's. Ik vind deze curry eigenlijk meer kruidig maar niet echt pittig zoals de andere varianten. 

INGREDIENTEN

- 1 kg runderriblappen, - 2 kaneelstokjes, - 3 steranijs, - 10 groene kardemomzaden, - 6 grote sjalotten, - 2 blikken kokosmelk (800ml), - 2 el massaman curry pasta, - 1 kop water of bouillon, - 4 el vissaus (nam pla), - ½ tl tamarinde pasta, - 2 el palmsuiker, - 6 vastkokende aardappelen, - handvol geroosterde pinda's, - bosje koriander, - Arachide olie

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-03-2016
  • Thais Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

GEEN ECHT BEWERKELIJK GERECHT, HET HEEFT ALLEEN EEN WAT LANGE VOORBEREIDING NODIG EN EEN LANGE BEREIDINGSTIJD

INGREDIENTEN

500-600 GRAM MAGERE RUNDERLAPPEN, IN KLEINE BLOKJES GESNEDEN-PEPER EN ZOUT-1 EETL. WIJNAZIJN, 3 EETL. KERRIEPOEDER-3 TENEN KNOFLOOK, GEKNEUSD OF UIT DE KNOFLOOKPERS-1 STUK GEMBERWORTEL, GERASPT OF 1/2 THEEL. GEMBERPOERDER-1 LAURIERBLAD, VERKRUIMELD-2 KARDEMOMZADEN, GEPELD-CAYENNEPEPER-2 EETL. BOTER-2 UIEN, IN KLEINE BLOKJES GESNEDEN-1 GROENE PEPER, IN RINGETJES GESNEDEN-21/2 DL. VOLLE YOGHURT-(1 EETL. CITROENSAP)-200 GRAM GEBLANCHEERDE SNIJBONEN-2 EETL KORIANDER OF PETERSELIE, FIJNGEHAKT

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-11-1999
  • Montignac Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Lekker pittige,in de oven gestoofde curry.Geef er bananen sambal bij om te blussen,recept volgt.

INGREDIENTEN

* 600 g runderstoofvlees in niet te kleine stukken, * 2 eetl bloem, * 2 eetl maiskiemolie, * 1 grote ui in kleine stukjes, * 10 g verse gemberwortel in piepkleine stukjes, * 1 rode chilipeper,zonder zaad,in kleine stukjes, * 1 eetl currypoeder, * 0.5 theel gemalen koriander, * 0.5 theel kurkuma, * versgemalen zwarte peper, * zout, * 0.5 l runderbouillon, * 1 zoetzure appel in blokjes, * 10 g gemalen kokos, * 30 g sultana rozijnen, * 2 eetl verse in reepjes gesneden koriander., Bananen sambal:, * 2 bananen, * 2 theel citroensap, * 20 g kokosraspel.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-01-2010
  • Australisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Thais en erg pittig recept

INGREDIENTEN

-800 g rundvlees in reepjes gesneden, -2 groene aubergines (Makheua yao), -4 Thaise aubergines (Makheua phrao), -een handvol mini-aubergines (Makheua phuang), -1 groene chilipeper, -1 rode chilipeper, -2 limoenblaadjes, -1 l kokosmelk, -2,5 el kippenbouillon in poedervorm, -1,5 el suiker, -vissaus naar smaak, -een handvol blaadjes Thaise basilicum, , voor de rode curry:, -10 grote chilipepers, -zout, -2 stengels citroengras, -1 vingerdik stuk galangalwortel, -3 stukjes schil van kaffir-limoen, -6 teentjes knoflook, -1 rode sjalot in stukken gesneden, -1 el garnaalpasta, , , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-04-2006
  • Thais Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 el olie, 1 rode ui, in ringen, 4 el Thaise rode currypasta (75 g), 1 tl komijnpoeder (jintan,djinten), 2 1/2 el satésaus, 400 ml kokosmelk (blik), 600 gr rundvlees, in blokjes, 1 kaneelstokje, 2 limoenblaadjes (verkrijgbaar bij de toko), 1 el vissaus, 1 kleine zoete aardappel, geschild, in blokjes, gestoomde of gekookte rijst en pappadums voor erbij, takjes koriander en gehakte pindas voor de garnering.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-02-2010
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

* 700 gr riblappen in blokjes, * 2 uien gesnipperd, * 3 teentjes knoflook gesnipperd, * 2 cm gemberwortel geschild en geraspt, * 1 theel kurkuma, * 0.5 theel paprikapoeder, * 0.5 theel chilipoeder, * 4 eetl zonnebloemolie, * 1 kaneelstokje, * 2 kardemompeulen, * 500 ml runderbouillon, * 1 eetl garam masala,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-08-2011
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Lekker suddergerecht, oorspronkelijk met lamsvlees, maar gaat ook prima met rundvlees

INGREDIENTEN

1 kg. runderlappen, 1/8 liter yoghurt, 2 th.l. zout, 2 laurierblaadjes, 2 uien, 5 tenen knoflook, stukje gemberwortel, 2 th.l. kardamon(gemalen) 5 th.l. koriander(gemalen), 1 th.l. kurkuma, 1th.l. cayenepeper, 2 tomaten, 2th.l. djinten, 4 rode pepers, 6 eetl. olie

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-07-1999
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Heerlijk roerbakgerecht uit Thailand

INGREDIENTEN

2 eetl. olie500 gram biefstuk of entrecote, in reepjes1-2 eetl. groene currypasta1/2 theel. kaneel1-2 eetl. vissaus1 dl kokosmelk, blik1 eetl. geraspte limoenschil1 theel. bruine suiker2 eetl. korianderblaadjes

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-08-2002
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

*100 gr sperziebonen*zout*peper*1 el zonnebloemolie*1 ui, in ringen*1 teentje knoflook, geperst*2 tl garam masala(of kerriepoeder)*1/2 tl kurkuma(geelwortel, koenjit)*225 gr mager rundvlees(biefstuk), in reepjes*1 aubergine, in stukken*2 tomaten, ontveld, in blokjes*2 el fijngesneden koriander(of peterselie)*

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-09-2001
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

500 gr. magere runderlappen, 4 bosuitjes, grof gesnipperd, 2 grote tomaten, ontveld, vruchtvlees in reepjes gesneden, 1 grote rode paprika, bij voorkeur ontveld, vruchtvlees in reepjes gesneden., 2 el. zonnebloemolie, 1 -1 1/2 el. groene Thaise (basilicum) currypasta, uit potje of blikje, 4 dl. dunne kokosmelk, 2 el. limoen of citroensap, zout, peper, 1 el. ragfijn gesneden (draadjes) verse basilicumblaadjes, 1 ei hardgekookt, in plakjes gesneden.,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-02-2009
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 el olie, 500 gr biefstuk of entrecote in reepjes, 1-2 el groene currypasta, 0,5 tl kaneel, 1-2 el vissaus, 1 dl kokosmelk, 1 el geraspte limoenschil, 1 tl bruine suiker, 2 el korianderblaadjes of kleine muntblaadjes

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-04-1999
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

700 gram riblappen, in blokjes, 2 uien, gesnipperd, 3 teentjes knoflook, gesnipperd, 2 cm gemberwortel, geschild en geraspt, 1 theelepel kurkuma, 1/2 theelepel paprikapoeder, 1/2 theelepel chilipoeder, 4 eetlepels zonnebloemolie, 1 kaneelstokje, 2 kardemompeulen, 500 ml runderbouillon, 1 eetlepel garam masala (toko)

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-11-2008
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Gezien of irishbeef en het lijkt me lekker.............................

INGREDIENTEN

Ingrediënten:, 3 el zonnebloemolie, 1 kg stoofvlees, vet eraf gesneden en in blokjes van 5 cm (halslap), 1 grote ui, dun gesneden, 1 el vers geraspte gemberwortel, 4 knoflooktenen, geperst, 1 el gemalen koriander, 1 el gemalen komijn, 1½ tl paprikapoeder, 1 tl cayennepeper, ¼ tl gemalen kardemom, 1 klein kaneelstokje, door de helft gebroken, een blikje kokoscrème à 400 g, 450 ml rundvleesbouillon (blokje is ook prima), 1 el tamarindepasta, 1 tl lichte muscovado suiker, 1 el Thaise vissaus, 450 g vastkokende nieuwe aardappels, door de helft gesneden, zeezout en vers gemalen zwarte peper, grof gesneden verse koriander en ringetjes rode chilipeper om te garneren, gestoomde jasmijnrijst, om bij te serveren

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-11-2015
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Thais; Eenvoudig te maken; voor 4 personen; Bereidingstijd: ongeveer 3 uur van "brigittehgv"

INGREDIENTEN

600g magere runderlappen, 2 teentjes knoflook (bv potje van Gotan, is al fijngehakt), 1 limoen, 2 eetlepels olie, 2 eetlepels rode currypasta (merk Thai Kitchen), 200 ml kokosmelk (blik), 2 eetlepels rietsuiker, kikkoman japanse ketjap, peterselie.,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-03-2003
  • Thais Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

2 el ghee of olie, 1 tl bruin mosterzaad, 1/2 tl fenegriekzaadjes, 5 teentjes knoflook, 1 el geraspte gemberwortel, 2 uien(fijngesneden), 1 1/2 tl geelwortelpoeder, 1/2 tl gemalen komijnzaadjes, 1-2 tl chilipoeder, 2-3 tl zout, 2 tl tamarindepasta, 3 tl garam masala, /- 1 1/2 kg runderstooflappen(in blokjes), /- 1 1/2 kg aardappelen(geschild, in stukken), 2 dl dunne kokosmelk, 2-3 el fijngesneden verse koriander.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-09-2000
  • Indiaas
  •  > 120 min.

Een pittige combinatie van rundsvlees, broccoli, champignons, kokosmelk en currypasta in de wok

INGREDIENTEN

Arachideolie, 600 g rundsvlees, kant-en-klare marinade*, 1 broccoli, 500 g champignons, 8 lente-uitjes, 6 teentjes knoflook, 1 el vissaus*, 1 el sojasaus*, 1 el oestersaus*, 2 kl currypasta*, 1 groot blik (250 ml) kokosmelk, , * de ingredienten met een sterretje vind je terug in elk Chinees winkeltje,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-06-2005
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

750 gram mager runderstoofvlees, 2 grote uien, 5 a 6 teentjes knoflook, 2 eetlepels geraspte verse gemberwortel, 1 theelepel kurkumapoeder, 6 eetlepels sesamolie, ? theelepel gemalen zwarte peper, 2 sprieten citroengras of een flink stuk citroenschil, 1 kop heet water, 1? theelepel zout, 4 eetlepels gefruite uitjes,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-06-2002
  • Internationaal Bijgerecht
  •  30-60 min.

Authentieke rode thaise curry met beef, zoals de thai hem zelf zouden maken....

INGREDIENTEN

* 3 theekopjes (pandan)rijst, * scheutje zonnebloemolie, * 3 ons rundvlees, * ca. 1 eetlepel rode currypasta, * blikje cocosmelk, * takje thaise basilicum, * stronkje Laos, * 5 citroenbladeren, * scheutje vissaus, * 4 thaise aubergines, * stukje palmsuiker, * half kopjes water

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-07-2001
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een heerlijke pittig romige curry van mals rundvlees barstensvol smaken. Leuk om in de vakantie nog te maken. Niet te moeilijk éénpansgerecht, het duurt even het stoven, maar dan heb je ook wat.

INGREDIENTEN

½ kilo sucadelappen of runderriblappen in blokjes gesneden, 3 teentjes knoflook (fijngeperst), Half bakje champignons in plakjes gesneden, 2 grote uien in ringen gesneden, 3 el olijfolie, 2 tl gemberpoeder of 2 cm verse gember (fijngeperst), 2 el sojasaus, 2 el garam masala, 1 tl chilipoeder, 1 tl komijn, 1 tl kurkuma, Sap van 1 limoen, 100 ml kokosmelk (blikje), 200 ml vleesbouillon, Snufje zwarte peper uit je molen, Zeezout, Handje gesnipperde verse koriander blaadjes.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-07-2012
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Pikant vleesgerecht

INGREDIENTEN

2 runderlappen, rode curry pasta, kokoscreme, ui, knoflook, thaise vissaus, bruine basterd, pandan rijst, groentenbouillonblokje, gemengde salade

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-09-1998
  • Thais Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Dit is een van mijn favoriete curry-recepten, namelijk Masman Curry. Masman curry is een thaise curry, waarvan de oorsprong waarschijnlijk bij Arabische handelaren liggen.

INGREDIENTEN

Benodigheden voor 2 personen:, - 50 Masman Curry Pasta (verkrijgbaar bij Toko's. Mae Ploy is het fijnste merk), - 2-4 Djoeroek Poeroet Blaadjes, afhankelijk van kwaliteit (Citroenblaadjes, ook bij Toko's verkrijgbaar), - Vissaus, - 200 gram Rundvlees (in dobbelstenen), - 500 gram vastkokende aardappelen in dobbelstenen, - Blik Kokosmelk (blik 400 ml, Nutco Klappermelk is het beste merk), - 2 uien, - 50 gram cashewnoten of pinda's (optioneel), - Wokolie of sesamolie (Geen olijfolie!), - Eventueel komkommer, - Eventueel Azijn, - Eventueel suiker

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-01-2014
  • Thais Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een lekkere originele curry

INGREDIENTEN

750 gr. Rundvlees in blokjes, 1 Ui, gesnipperd, 2 Tenen Knoflook, uitgeperst, 2 Eetlepels Kerrie, 2 Eetlepels Tomatenpuree, afgeplat, Zout, 0,5 Dl. Olie, 1 Eetlepel Citroensap, 3 groene of gedroogde spaanse pepertjes, 2,5 Dl. Water

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-05-2001
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Dit recept heb ik gekregen van een vriendin uit Nieuw Zeeland.

INGREDIENTEN

1 kg kip, (of rundvlees, varkens of lamsvlees) in blokjes gesneden., - 2 middelgrote uien, - 1 banaan, - currie poeder (geen kerrie), - 4 - 6 gedroogte chili pepers, - 1 bouillon blok, - 1 blikje coconut cream,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-02-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Amerikaans; hoofdgerechten,4 personen Bereidingstijd: tot 20 minuten Totale tijd: 15-30 minuten

INGREDIENTEN

- 1 courgette, - 1 winterwortel, - 200 gram champignons, - 1 ui, - 0,5 verse ananas, - 250 gram grote garnalen (rauwe scampi), - 400 gram kalkoenfilet, - klontje margarine, - 4 eetlepels currysaus pasta, - 0,5 dl water, - 2 dl room, - zout, - peper, - bosje bladpeterselie,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-01-2003
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Economisch verantwoorde maaltijd :-)

INGREDIENTEN

, 4 stukjes varkensvlees (1 p.p.), 3 ontvelde tomaten, in achten gesneden, 2 eetl. tomaten puree, 2 eetl. kerrie poeder, 1 middelgrote ui, gesnipperd, snufje zout, halve rode peper, ontpit en in reepjes, 25 g bloem, 1 eetl. abrikozen jam, 425 ml rundvlees bouillon, 3 eetl. olie (om in te bakken)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-01-2003
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top