3.955 rundvlees recepten

  • Eigen recept
  • Top 100

Een heerlijke Indische stoofpot. Een top-recept! Lekker als onderdeel van een rijsttafel, maar ook heel erg lekker als hoofdgerecht.

INGREDIENTEN

750 gram riblappen - 750 gram uien - zout, peper - 3 kruidnagelen - 1 laurierblad (of 1 blad daon salam )- 2 rode Spaanse pepers - 1/2 dl ketjap manis - 4 teentjes knoflook - 3 eetlepels olie - 1 theelepel ketoembar ( koriander ) - 1 afgestreken eetlepel kerriepoeder - 2 eetlepels azijn - 1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker - 1 eetlepel bloem - 1 vleesbouillontablet

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. >
  • Geplaatst op10-11-2004
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  120 min. >
  • Eigen recept
  • Top 100

Recept van mijn (Indische) oma. Een heerlijk recept met rundvlees, (of kip of varkensvlees, wat je maar wil)

Een gerecht wat niet in een rijsttafel mag ontbreken.
Zeer geliefd, vooral bij kinderen vanwege de milde en zoete smaak. Dit recept heeft overigens op rtl-text gestaan. Mijn oma was zeer trots.... Als ik het gerecht proef voel ik me weer een klein kindje op bezoek bij oma... lekker smullend van de smoor!

INGREDIENTEN

500 gram Rundvlees, 1 tot 2 teentjes geperste knoflook, 1 tot 2 grote gesnipperde ui, 1 dl zoete ketjap (manis), (Voor een aantal mensen is dit te sterk. Doe daarom voor de eerste keer iets minder ketjap gebruiken. Maar je kunt na het uurtje het verdampte vocht weer aanvullen.), 1 bouillonblok (of zelf getrokken bouillon), 2 tot 3 eetlepels witte of bruine suiker of Gula jawa, scheut sla-olie, 2 tot 3 dl water, Nootmuskaat, half heelepeltje "buisman", Dit is een soort smaakversterker welke je normaal bij de koffie doet tijdens koffiezetten. (is niet echt noodzakelijk voor het recept, maar om het authentiek aan recept van mijn oma te laten,vermeld ik het toch), , Tip over de Ketjap:, Je kunt 2 merken ketjap nemen: (bij de plaatselijke toko), , 1: De iets minder zoete van Ketjap Medja no. 1 of, 2: de iets zoetere met het rode label Naam van het merk heb ik even niet bij de hand. ga ik opzoeken...heb vorige week laatste fles opgemaakt. Het zijn in ieder geval altijd witte vierkant langwerpige plastic flessen., , P.S., Voor de locals: Aangezien ik in Roermond woon:, Bij Toko Djawa weten ze welke ketjap je kunt gebruiken...

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-02-1999
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept
  • Top 100

Deze goulash is gemaakt van een combinatie van rundvlees en varkensvlees. Het is echt overheerlijk. Ik heb het recept gekregen van een kennis uit Oostenrijk. Inmiddels heb ik in de loop van de tijd wel e.e.a. aangepast. Iedereen die deze goulash proeft wil het recept. Dus maken!

INGREDIENTEN

750 gram mager rundvlees -, 250 gram varkenslappen - 50 gr boter om te bakken - olie om te bakken - peper - zout -, 2 vleesbouillontabletten - 3 eetlepels witte azijn - 2 theelepels gedroogde oregano -, mespunt kruidnagelpoeder - 1 laurierblaadje -, 1 kilo uien - 2 teentjes knoflook - 2 eetlepels tomatenpuree - 1/2 rode paprika - 2 theelepels pittige paprikapoeder of cayennepeper - 2 eetlepels milde paprikapoeder

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. >
  • Geplaatst op06-03-2006
  • Oostenrijks Hoofdgerecht
  •  120 min. >
  • Top 100

Jammie jammie...dit is zóoooo lekker...
(let wel op de lange bereidingstijd in de oven.. hoe langer de kruiden en specerijen in het vlees kunnen trekken, hoe lekkerder het uiteindelijke resultaat...!)

INGREDIENTEN

600 g riblappen of runderlappen, in grove stukken, , 2 eetlepels rode-wijnazijn, , 3 eetlepels olijfolie, , 1 eetlepel gedroogde oregano, , 2 theelepels chilipoeder, , 1 eetlepel tomatenpuree, , 125 ml vleesbouillon (van 1/4 tablet), , 4 tomaten, in partjes, , 2 gele paprika's, in grove stukken, , 200 g Griekse feta (kaas),

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-09-2006
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Top 100

Het recept van deze echt verrukkelijke goulashsoep vond ik achter op een krantje van een supermarkt hier in Duitsland. Het leek me een heerlijke soep voor Nieuwjaarsdag en dat was het ook. We hebben er van genoten! Echt een TOPPER!
Toevallig gisteren (7-11-2012) deze heerlijke goulashsoep voor onze buren gekookt. Mijn buurvrouw en ook haar dochter wilden allebei het recept. Ze vonden de soep heerlijk!

INGREDIENTEN

2 flinke uien -, 3 teentjes knoflook -, 500 gram aardappelen -, 3 winterpenen -, 500 gram rundvlees voor goulash -, 2 eetlepels zonnebloemolie -, 2 eetlepels tomatenpuree -, 1 blikje gepelde tomaten -, 1 pot geroosterde paprika`s (720 gr) -, 4 runderbouillon-tabletten -, zout, peper -, paprikapoeder naar smaak -, cayennepeper naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-01-2011
  • Duits Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Thuis je Big mac maken. Bijna niet van echt te onderscheiden.

INGREDIENTEN

Voor 4-5 burgers, , -400g 100% rundvlees, -hamburger broodjes met sesam (te krijgen bij oa AH, liever geen `verse` sesam bolletjes), -mayonaise, -ketchup, -mosterd, -pot zoete piccalilly, -pot augurken, -ui, -ijsbergsla, -cheddar / smeltkaas plakjes (euroshopper), -witte azijn of natuurazijn, -zout, peper, suiker

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-05-2012
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Dit is één creatie van mij die we elk najaar en ook in de winter regelmatig eten. Een geweldig herfstrecept barstensvol smaak en gezonde dingen. Uiterst compleet en hier heb je wel 2x een goede maaltijd aan. Voor de mensen die een slowcooker hebben is dit uitermate geschikt. Als je van slank en botermals stoofvlees houd lekker proberen en smullen, ik hoor het wel.

INGREDIENTEN

1 kilo sucade- of riblappen, 3 teentjes knoflook (fijn), 3 laurierblaadjes, Zeezout, Zwarte peper, 2 t knoflookpoeder, 750 ml droge rode wijn, 2 kopjes bloem, Olijfolie (paar scheuten), 2 grote uien (in blokjes), 500 g wortels (in brokken), 250 g champignons, 2 el peterselie, 4 aardappels vastkokend (in partjes), 450 g diepvries doperwten, 2 kopjes vleesbouillon, ½ kopje zongedroogde tomaten, 1 el rozemarijn, Beetje tijm, 2 el worchestersaus

  •  …
  •  120 min. >
  • Geplaatst op11-09-2012
  • Frans
  •  120 min. >
  • Eigen recept

Heerlijk hoofdgerecht!

INGREDIENTEN

Zout, , 3 el boter of margarine, , 1 kg runderstoofvlees,in stukken van ±5 x 5 cm, , 100 g winterwortel,in plakken, , 1/2 prei, in ringen, , 1 stengel bleekselderij,in ringen, , 2 uien, fijngesneden, , 5 teentjes knoflook, geperst, , 2 gedroogde rode pepertjes,fijngewreven, , 150 g gerookte spekblokjes (pancetta), , 1 (liefst biologische) sinaasappel, , peper, , 1 el tomatenpuree, , 30 g verse rozemarijntakjes, , 3 dl rode wijn, , 2 dl runderbouillon (van tablet, poeder of fond), , 1 el bloem, , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. >
  • Geplaatst op02-11-2008
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  120 min. >

Heerlijk rundvlees om van te smullen

INGREDIENTEN

500 gram rundvlees

  •  …
  •  120 min. >
  • Geplaatst op03-11-2004
  • Internationaal
  •  120 min. >

Een heerlijke maar machtige Griekse stoofschotel

INGREDIENTEN

1 kg. runds-of kalfsvlees, 1 kg. zeer kleine sjalotjes, 1 grote ui, 4 teentjes knoflook, 4 tomaten, 4 laurierblaadjes, 1 takje rozemarijn, 3 kruidnagels (heel), 1 thl oregano, 1 pijpje kaneel, zout, peper, 2 eetlepels azijn, 1 glas rode wijn, 180 gr. olijfolie.

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. >
  • Geplaatst op21-02-2002
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  120 min. >

Een heerlijk geurig stoofpotje.
Lekker met de koude dagen die eraan komen.

INGREDIENTEN

500 gram rundvlees bv riblappen in stukken, peper, zout, laurierblad, 1 teen knoflook, 100 gram boter, 2 kruidnagelen, 1 kg uien, gepeld grof gesneden, 1 scheut rode wijn, 4 eetl zoete ketjap (manis), 1 theel. sambal(of naar smaak), 1-2 eetl tomatenpuree, 1 scheutje wijnazijn, 1 theel. bruine suiker,

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. >
  • Geplaatst op12-09-2011
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  120 min. >

Rundvlees stoofschotel.

INGREDIENTEN

150gr Rundvlees -4 ui- 2 appel - ontbijtkoek - peper - zout - kruidnagelen (poeder)-

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-04-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Goedkoop en makkelijk

INGREDIENTEN

Rundvlees ong 600 gram, 3 uien, kruiden naar smaak, aardappels, blik doperwten en wortels

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. >
  • Geplaatst op05-03-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  120 min. >

Dit is een heerlijk recept van verschillende groenten met rundvlees gecombineerd met rijst

INGREDIENTEN

- 250 gram rundvlees, - 2 uien, - 1 knoflook, - 1 gele paprika, - 1 winterwortel, - 1/2 witte kool, - 4 aardappels in vieren gesneden, - 2 ontvelde tomaten in blokjes, - 1 eetlepel tomatenpuree, - zout, - peper, - peterselie, - 2 theelepels saffraanpoeder, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-03-2003
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Rundvlees in middelgrote blokjes snijden, gehakte ui fruiten en vlees toevoegen.
Rondom mooi bruin braden.

In lengte doorgesneden wortelen, fijngehakte knoflook, bouillon, peterselie ,selderie, peper en eventueel zout toevoegen.
Dit 2 uurtjes laten sudderen met de deksel op de pan.
De saus zeven,champignons in niet te dunne plakjes toevoegen, eventueel ontpitte olijven.
Tomatenpuree erbij, saus aan de kook brengen en eventueel binden met maizena of bloem.
Deze saus is heerlijk met gekookte aardappelen,macaroni of spaghetti en sla.

INGREDIENTEN

300 gr rundvlees, 1 teentje knoflook, 2 uien - 2 wortelen, 100 gr champignons, eventueel olijven, 2 eetlepels tomatenpuree, 50 gr margarine (40% m.o.v.), 1/4 liter bouillon of groentenat, peterselie, selderie, peper en zout, bloem of maizena

  •  …
  •  120 min. >
  • Geplaatst op17-04-2000
  • Italiaans
  •  120 min. >

Het recept voor ?RUNDVLEES MET CHAMPIGNONS' leent zich uitstekend voor een aantal variaties waardoor men in staat is om elke keer weer met een nieuwe verrassing op
tafel te komen.

Voor deze aanvulling was geen plaats bij het betreffende recept.

INGREDIENTEN

, , ~ 200/250 g mals rundvlees, bv kogelbiefstuk, , ~ zout, , ~ peper, , ~ i.p.v. 150 g champignons zie onderstaande variaties, , ~ 1 el voorjaarsui, , ~ 1 el peterselie, , ~ 4 el droge sherry, , ~ 2 el kecap asin, , ~ 50-60 g dunne eiermie, , ~ 1? tl maizena, , ~ 1 grote tomaat, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-07-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

800 gram mager rundvlees, 50 gram margarine, 4 uien, 1 - 2 teentjes knoflook, 1 winterwortel, 5 dl. runderbouillon, 1 blikje tomatenpuree, peterselie, selderij, peper, 1 bkaje champignons, eventueel wat olijven, bindmiddel

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. >
  • Geplaatst op08-03-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  120 min. >
INGREDIENTEN

-300gr. rundvlees, -1 teentje knoflook, -2 uien, -2 wortelen, -100gr. champions, -olijven(hoeft niet persee), -2 eetlepels tomatenpuree, -50gr. boter, -1/4 liter bouillon, -peterselie, selderie, peper en zout, -bloem of maizena

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. >
  • Geplaatst op13-04-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  120 min. >



Dit is alleen voor de Smullers die van erg pittig houden, anders verboden! Dus, let op

INGREDIENTEN

Zeer snel klaar, maar eerst in de vriezer om wat op te stijven, dan 20 minuten marineren!!!,, , 450 gr lendenstuk, 1,5 theelepel sesamolie, 2 theelepels rijstwijn of droge sherry, 1,5 theelepel licht sojasaus, 1,5 theelepel maizena, 1 eiwit, 125 ml arachideolie, 3 verse rode Spaanse pepers, in reepjes gesneden, 10 bosuitjes, in stukjes van 2,5 cm, 1 klein teen knoflook, fijngehakt, 2 theelepels fijngehakte gemberwortel, 1,5 theelepel chilibonensaus, 1,5 theelepel bonensaus, 4 theelepels oestersaus,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-11-2003
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

500 g rundvlees; handje soepgroenten; 1 ui; 1 knoflookteentje; 2 zoetzure augurken; 50 g boter; 50 g bloem; zout en peper; 2,5 dl bouillon; 5 dl rode wijn

  •  Bijgerecht
  •  120 min. >
  • Geplaatst op29-04-2004
  • Nederlands Bijgerecht
  •  120 min. >
INGREDIENTEN

800 g rundvlees (magere rib- of runderlappen), 50 g margarine, 4 uien, 1-2 teentjes knoflook, 3 winterwortelen, 5 dl runderbouillon, 70 g tomatenpuree, peterselie,selderijblad,peper, 200 g champignons, eventueel enkele olijven, maizena

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. >
  • Geplaatst op22-05-2001
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  120 min. >
INGREDIENTEN

750 gr mals rundvlees (bijv. filet), 2 uien, 3 teentjes knoflook, 1 dl soja-olie, peper, zout,, , Voor de Creoolse rijst:, 1/4 ui, boter, 250 gr rijst, 1 kruidentuiltje (peterselie, tijm en laurier),, , Voor het garnituur:, 2 tomaten, 1/4 ui, 2 bakjes Parijse champignons, boter, verse bieslook,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-05-1999
  •  
  •  30-60 min.

Slanke keuken

INGREDIENTEN

900 gr mager rundvlees, verwijder al het zichtbare vet - Voor de marinade: - 2 kleine uien, fijngehakt - 1/2 dl citroensap - 1 dl witte wijnazijn - 1/2 dl sojasaus, zonder suiker - 1 el Worcestershiresaus - 1 teentje knoflook, uitgeperst (of meer) - 1 el zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-05-1999
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 el palmsuiker of bruine basterdsuiker, 500 gr rundvlees(biefstuk of staartstuk), 3 tl geraspte gember, 1 kleine ui(gesnipperd), 1 tl fijngehakte knoflook, 4 tl donkere sojasaus, 3 el arachide- of plantaardige olie, 3 lente-uitjes(in de lengte in vieren gedeeld en dan in 3 cm grote stukken gesneden), 200 gr babymais(uit blik, uitgelekt), 80 gr bamboescheuten(uitgelekt en in reepjes), 4 chilipepers(2 rode en 2 groene, zonder zaad, in ringetjes), 2 1/2 el vissaus, 1,25 dl water, 1 tl maismeel.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-09-2000
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gezond en lekker eten gaan prima samen.(voor 2 dagen)
Energie 899 kJ (214 kcal)
Vet 10 g
waarvan verzadigd 3 g
waarvan onverzadigd 6 g
Eiwit 25 g
Koolhydraten 6 g

INGREDIENTEN

800 g rundvlees (magere rib- of runderlappen), 50 g margarine (met weinig verzadigd bet), 4 uien, 1-2 teentjes knoflook, 3 winterwortelen, 5 dl runderbouillon, 1 blikje tomatenpuree (a 70 g), peterselie, selderijblad, peper, 200 g (1 bakje) champignons, eventueel enkele olijven, bloem of ma?zena,

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. >
  • Geplaatst op10-05-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  120 min. >

Niet bokken lekker wokken.

INGREDIENTEN

4 grote, gedroogde Chinese paddestoelen - 500 gr. magere Runderlapjes - 3 halve groene, rode en gele paprika's - 1 bosje lenteui - 250 gr. bleekselderij - 1 teentje knoflook - stukje verse gember - 4 el. sesamolie - 25 gr. cashewnoten - 2 el sojasaus - 2 el. rijstwijn - zout en peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-10-2000
  • Chinees
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 kg rundvlees, 2 eetlepels boter of braadvet, 2 grote uien, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, geperst, 30 gram bloem, 2,5 dl runderbouillon, 2,5 dl Guinness, 2 grote wortels, in plakjes, 3 flinke aardappelen, geschild en in stukken, klein blikje tomatenpuree, 2 laurierblaadjes, 1 takje tijm, gemalen peper, 1/2 kop pruimen, gehalveerd, fijngehakte peterselie als garnering,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-12-2003
  • Iers
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

4 grote plakken rundvlees van een 1/2 cm. dik[dit kan de slager doen] 4 grote augurken, 4 plakken mager gerookt spek van 1cm dik, grove of fijne mosterd, 3dl. rode wijn.

  •  Bijgerecht
  •  120 min. >
  • Geplaatst op01-04-2002
  • Duits Bijgerecht
  •  120 min. >
INGREDIENTEN

800 g rundvlees (magere rib- of runderlappen), 50 g margarine (met weinig verzadigd vet), 4 uien, 1-2 teentjes knoflook, 3 winterwortelen, 5 dl runderbouillon, 1 blikje tomatenpuree (a 70 g), peterselie,selderijblad,peper, 200 g champignons, eventueel enkele olijven, bloem of maizena

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. >
  • Geplaatst op28-09-2001
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  120 min. >

Het zogenaamde 'grootvlees' is feestelijk om te serveren, maar niet altijd even makkelijk om klaar te maken.

INGREDIENTEN

3 kilo rundvlees van de bovenbil of een staartstuk, 200 gram varkensvet in dunne repen gesneden, 1 dl cognac, peper, nootmuskaat, 1 eetlepel gedroogde peterselie, 200 gram bacon, 1 fles rode fanse wijn, 2 tenen knoflook, 2 takjes tijm, 1 laurierblad, stuk citroenschil, 250 gram champignons, 250 gram kleine uitjes of sjalotjes, 400 gram parijse worteltjes, 1/4 liter kalfsfond

  •  …
  •  120 min. >
  • Geplaatst op31-01-2001
  • Frans
  •  120 min. >

Een receptje van webchef site Van:
"Ellen"

INGREDIENTEN

Per persoon:, 150 g rundvlees (of kalfs), 1 wortel, in dunne schijfjes, 1 handvol verse bloemkoolroosjes, 1 pijpajuintje, in stukjes, 1 el gesnipperde verse venkel, Marinade voor het vlees:, , 2 el sojasaus, 1 el balsamico azijn, 1 el honing, zwarte peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-10-2002
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Voor 4 pers. Tamarinde vind je soms vers in Aziatische winkels. Koop anders tamarindepasta en los het even op in water. Vind je geen van beide, gebruik dan azijn.
+ 1 uur laten marineren

INGREDIENTEN

500 g rundvlees; 4 tamarinde peulen of 2 eetlepels tamarindepasta of 1 eetlepel azijn., 2 eetlepels tomatenpuree, enkele kerstomaatjes, 1 ui, 1 sjalot, 2 teentjes knoflook, 1 rood pepertje, 2 groene bananen, 2 eetlepels geroosterd amandelschaafsel, 2 eetlepels geraspte kokos, 3 dl kokosmelk, 1 eetlepel gesnipperde verse koriander, 1 koffielepel currypoeder, 1 eetlepel suiker, peper (of sambal) en zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-03-2005
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

TTypisch chinees en in een oogwenk bereid!van dit
bijzondere gerecht zullen uw gasten versteld staan.
verse gember werkt stimulerend op de maag, en darmen. door de techniek van het roerbakken,behoudt de groente haar waardevolle bestanddelen

INGREDIENTEN

4 grote,gedroogde chinese paddestoelen, 500 gram magere runderlapjes, 1/2 rode,1/2,groene,1/2 gele paprika, 1 bosje lente-uitjes, 250 gram bleekselderij, 1 teentje knoflook, stukje gemberwortel(? 2 cm), 4 el sesamolie, 25 gram cashewnoten, 2 el sojasaus, 2 el rijstwijn (of droge sherry), zout en peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-03-2000
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Volgens mij noemen de Zuid-Afrikanen dit Bobotie, als dat niet zo is moet Deon me maar verbeteren, het is in ieder geval heerlijk!

INGREDIENTEN

400 gram runderreepjes, 1 stuks rode peper, 1 stuks groene peper, 4 eetl. olie, 2 tenen knoflook, 0.5 theel. zout, 1 eetl. azijn, 2 stuks bleekselderij, 1 stuks wortel, 1 stuks prei, 2 eetl. sojasaus, 2 eetl. sherry, 1 eetl. honing, 1 snufje peper, 1 stuks appel, 2 eetl. rozijnen, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-11-2003
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekker buitenlands tintje door de wijn, zoete vruchten en het rundvlees

INGREDIENTEN

250 gram tuttifrutti, 500 gram runderlapjes, zout, 1 1/2 theelepel cayennepeper, 1 eetlepel olijfolie, 15 gram boter, 3 uien, 2 dl runderbouillon, 2 dl argentijnse rode wijn, 1 laurierblaadje, 1 kaneelstokje, 100 gram hazelnoten,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-10-2000
  • Argentijns
  •  60-120 min.

Typisch chinees en in een oogwenk bereid!

INGREDIENTEN

4 grote, gedroogde Chinese paddestoelen, 500 g magere runderlapjes, 1/2rode, 1/2groene, 1/2gele paprika, 1 bosje lente-uitjes, 250g bleekselderij, 1 teentje knoflook, stukje gemberwortel (+/-2cm), 4 eetl. sesamolie, 25g cashewnoten, 2 eetl. sojasaus, 2 eetl. rijstwijn (of droge sherry), zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-01-1999
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Typisch Chinees en in een oogwenk bereid.

INGREDIENTEN

4 grote, gedroogde Paddestoelen; 500 gr. magere runderlapjes; ? rode, ? groene en ? gele paprika; 1 bosje lente-uitjes; 250gr. bleekseldeerij; 1 tn. knoflook; stukje gemberwortel (? 2 cm); 4 el sesamolie; 25 gr. cashewnoten; 2 el sojasaus; 2 el rijstwijn (of droge sherry); zout en peper naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-12-1998
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Typisch Chinees wok gerecht, redelijk snel klaar

INGREDIENTEN

1 bakje champignons (shi-take of kastanje) of Chinese paddestoelen, 300 magere runderlapjes of biefstuk, 1/2 rode, 1/2 groene en 1/2 gele paprika, 1 bosje lenteuitjes, 250 gram bleekselderij, 1 teentje knoflook, stukje gember (2 cm), 4 el sesamolie, 50 gram cashewnoten, 2 el sojasaus, 2 el rijstwijn (mirin), zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-05-2000
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Bij dit heerlijk streekgerecht komt het op de marinade aan !

INGREDIENTEN

-1 kg rundvlees, VOOR DE MARINADE:, -1/4 l azijn, -1/4 l water, -1 laurierblad, -6 peperkorrels, -1/2 th lepel mosterdzaad, -1 ui, VERDER:, -60 g boter, -1/4 l warme vleesbouillon, -2 el rode wijn, -50 g ontbijtkoek, -10 g bloem, -4 el room, -40 g rozijnen, -zout

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-06-2004
  • Duits Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Wie oma vreuger

INGREDIENTEN

Nvt

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. >
  • Geplaatst op15-12-2004
  • Regionaal Hoofdgerecht
  •  120 min. >
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies