1. Home
  2. Recepten
  3. Rundertajine

Rundertajine recepten (3) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Rundertajine met dadels

Heerlijke tajine van rundvlees met het zoete accent van dadels

INGREDIENTEN

750 gram riblappen 1 ui 2 teentjes knoflook zout en peper 3 tomaten 2 el olijfolie 1 tl safraanpoeder 1 tl kaneel 1 tl gemberpoeder 0.5 liter runderbouillon sap van een halve citroen 400 gram aardappels 200 gram dadel (gedroogd) 5 takjes verse munt

Voorbereiding

Snijd de riblappen in dobbelstenen. Pel en snipper de ui. Pel en snipper de knoflook. Snijd de tomaten in stukken.

Bereidingswijze

Verhit de olie in de tajine of braadpan. Voeg ui, knoflook en rundvlees toe. Bak het vlees in ca. 6 minuten rondom bruin. Voeg zout, peper, tomaten en specerijen toe en bak deze ca. 1 minuut mee. Voeg de bouillon en het citroensap toe en laat het geheel ca 2 uur zachtjes stoven. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Voeg de aardappels met de dadels toe aan het vleesmengsel en laat het geheel nog ca 1 uur stoven.

  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-09-2004
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Rundertajine met groene olijven

Dit recept is voor 4-6 porties. Voor 6-8 porties dienen alle ingredienten met de helft te worden vermeerderd, maar het blik tomaten van 400 gram te behouden

INGREDIENTEN

- 3/4 kg smoor rundvlees, ontvet en gesneden in stukken van 2 cm, - 1 tl paprikapoeder, - 1 tl cayennepeper, - 1 tl kaneelpoeder, - 1/2 tl gemalen gember, - 2 geperste teentjes knoflook, - 4 el olijfolie, - 2 el tomatenpuree, - 4 sjalotten, in vier gesneden, - 1 grote aardappel, gesneden in blokjes van 1 cm, - 2 grote wortelen, gesneden in blokjes van 1 cm, - 400 gr blik gehakte tomaten, - 2 el vers gehakte peterselie, - 60 gram groene olijven, zonder pitten

  • Marokkaans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-03-2014
  • Marokkaans
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Quasi-Marokkaanse runderstoof voor zoetekauwen

Voor dit gerecht moet je geduld hebben, maar het is het wachten waard! Zoete en hartige smaken zullen je ongetwijfeld versteld doen staan.  Door de dadels en de gebruikte specerijen doet het gerecht een beetje denken aan een Marokkaanse rundertajine.   

INGREDIENTEN

- 700 gr. suddervlees (van rund), in blokjes, - 500 ml appelsap, - 250 ml kippenbouillon, - 1 eetlepel komijnzaad, - 1 eetlepel kaneel, - 5 appels, in stukjes, - 100 gr. pitloze dadels, - 3 wortels, in schijfjes, - 2 (grote) uien, in ringen, - 20 gr. verse koriander, fijn gehakt, - olijfolie om in te bakken,

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-05-2017
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
Nieuwste rundertajine recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top