Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

3 rundertajine recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Heerlijke tajine van rundvlees met het zoete accent van dadels

INGREDIENTEN

750 gram riblappen, 1 ui, 2 teentjes knoflook, zout en peper, 3 tomaten, 2 el olijfolie, 1 tl safraanpoeder, 1 tl kaneel, 1 tl gemberpoeder, 0.5 liter runderbouillon, sap van een halve citroen, 400 gram aardappels, 200 gram dadel (gedroogd), 5 takjes verse munt,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-09-2004
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Dit recept is voor 4-6 porties. Voor 6-8 porties dienen alle ingredienten met de helft te worden vermeerderd, maar het blik tomaten van 400 gram te behouden

INGREDIENTEN

- 3/4 kg smoor rundvlees, ontvet en gesneden in stukken van 2 cm, - 1 tl paprikapoeder, - 1 tl cayennepeper, - 1 tl kaneelpoeder, - 1/2 tl gemalen gember, - 2 geperste teentjes knoflook, - 4 el olijfolie, - 2 el tomatenpuree, - 4 sjalotten, in vier gesneden, - 1 grote aardappel, gesneden in blokjes van 1 cm, - 2 grote wortelen, gesneden in blokjes van 1 cm, - 400 gr blik gehakte tomaten, - 2 el vers gehakte peterselie, - 60 gram groene olijven, zonder pitten

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-03-2014
  • Marokkaans
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Voor dit gerecht moet je geduld hebben, maar het is het wachten waard! Zoete en hartige smaken zullen je ongetwijfeld versteld doen staan.  Door de dadels en de gebruikte specerijen doet het gerecht een beetje denken aan een Marokkaanse rundertajine.   

INGREDIENTEN

- 700 gr. suddervlees (van rund), in blokjes, - 500 ml appelsap, - 250 ml kippenbouillon, - 1 eetlepel komijnzaad, - 1 eetlepel kaneel, - 5 appels, in stukjes, - 100 gr. pitloze dadels, - 3 wortels, in schijfjes, - 2 (grote) uien, in ringen, - 20 gr. verse koriander, fijn gehakt, - olijfolie om in te bakken,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-05-2017
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang een jaarabonnement Smult en het kookboek Dagelijkse Kost 2 van de bekende Belgische TV-kok Jeroen Meus van € 44,79 voor € 32,95… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top