Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

580 rund recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
  • Eigen recept

Het is weer zover, het is koud buiten, het vriest hier nu ik dit recept schrijf en zojuist dus de eerste echte verse `snert` van het jaar gemaakt. Verantwoord gevuld en erg voedzaam. Heerlijk en veel lekkerder dan uit een blik of zak of die kant en klare van de Hema. Een grote pan verse soep en hij is op dag 2 nog veel lekkerder! Ook erg makkelijk als er mensen aanschuiven want iedereen vind het wel lekker. Niet echt moeilijk, iedereen kan dit maken. Hier kan iedereen het hele najaar, de hele donkere periode en de hele winter van genieten. Het kookproces is slowcooking en de helft sneller de snelkookpan. Ik hoor wel wat men er van vond, maar deze is vreselijk lekker. Géén natte vingerwerk door er maar een half varken in te smijten, maar verantwoord gevuld met goede en lekkere dingen. Eet smakelijk!

INGREDIENTEN

1 knolselderij, 3 prei in halve ringen, 2 winterwortels (julienne), 1 stengel bleekselderij (halve ringen), 500 gr spliterwten, 2 bosjes selderij, 1 grote ui, 2 aardappels, Handje verse peterselie, 3 bouillonblokjes rund, 2 bouillonblokjes groente, 500 gr speklappen óf schouderkarbonade, 5 peperkorrels, Zeezout, Zwarte peper uit je molen, 3 liter water, 2 ambachtelijke rookworsten

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-10-2012
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Een lekker gerecht met restjes vlees.

INGREDIENTEN

~~4 personen, 2 uien, 2 stukken gember ter grootte van flinke duimen, 4 tenen knoflook, 1 bosje verse koriander (30 g), 1-2 verse rode Spaanse pepers, 1 tl gemalen kurkuma, tl kaneel, olijfolie, 450 g gebraden runderborststuk (kliekje), 1 blik van 400 g light-kokosmelk, een restje jus (optioneel), 480 g basmatirijst, chapatis, voor erbij, 1 limoen, voor erbij, magere yoghurt, voor erbij

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-02-2014
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 grote gehakte ui-2 teentjes knoflook, geperst-3 el plantaardige olie-450 gr stoofvlees(rund), in blokjes gesneden-3 el hot kerriepasta-300 ml bouillon- 1 el tomatenpuree-1 el mango chutney-1 blik tomaten ca. 425 gr-1 el citroensap-zout naar smaak-garnering:peterselie.

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-01-2003
  • Indiaas Bijgerecht
  •  60-120 min.

Runderhaas of Rumsteak kunnen op een verrassend andere en zeer snelle wijze geserveerd worden.

INGREDIENTEN

- 2 uien, - 60 gr. roomboter, - 600-700 gram runderhaas of rumsteak, - peper uit de molen, - mild paprikapoeder, - 1-2 eetlepels olie, - zout, - 1 eetlepel Xeresazijn of wijnazijn, - 1 deciliter verse room, - worcestersaus, - 1 eetlepel gehakte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-04-2000
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

300 g gerookte baconreepjes / 1 dl sojaroom, 6 eetl sojasaus / 2 prei's / olijfolie / pijnboompitten / 8 kerstomaatjes / 200 gr roerbakmie / 500 ml water / peper / 200 gr pompoen of wortel / 4 rozemarijntakjes

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-10-2004
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Verrukkelijk voorgerecht van topkok Lucas Rive van restaurant De Bokkedoorns in Overveen.

INGREDIENTEN

Ingrediënten voor rundertartaar:, 160 gram fijngesneden rundvlees (mag ook in de keukenmachine), 1 eetl. kappertjes, grof gehakt, 1 eetl. augurken, brunoise, 1 eetl. sjalotten, fijn gesnipperd, 1 eetl. bieslook, fijn gesneden, 3 stuks eidooier, zout + peper naar smaak, 2 stuks ansjovisfilet, fijn gehakt, Worcestershire saus naar smaak, Tabasco naar smaak, , Ingrediënten oestercrème:, 2 dl slagroom, 2 platte oesters + vocht, peper en zout (pas op met zout, oesters zijn zilt van smaak), scheutje Chinese oestersaus, , Overige ingrediënten:, 8 stuks platte Zeeland oesters, grof gesneden, 20 g Aquitaine kaviaar (= kweekkaviaar of Sevruga kan natuurlijk ook), een paar blaadjes gewassen winterpostelein, ,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-12-2007
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 kg rund stoofvlees in blokjes, 1 grote ui, 2 flesjes Bruine Leffe, enkele sneden bruin brood, mosterd, bouquet garni, stoofvlees kruiden, peper en zout, bakboter

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-01-2011
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Dit is erg lekker stoofvlees en botermals. Het zit vol smaken en ietwat aromatisch door al die lekkere kruiden. Smaakt heerlijk met tagliatelle of met romige aardappelpuree met wat truffelolie. Echt een feestmaaltijd. Lekker in de winter, maar ook in de zomer.

INGREDIENTEN

1 kilo sucade of runderriblappen, Zeezout, Vers gemalen zwarte peper, Bloem, Boter, Olijfolie, 1 tl piment, Handje kruidnagels, 3 laurierblaadjes, 2 teentjes knoflook, 1 blik gepelde tomaten, 4 uien, 1 rood pepertje, 1 tl rozemarijn, 1 tl tijm, Halve tl salie, 300 ml rode Italiaanse wijn (Chianti), 700 ml warme runderbouillon

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-04-2014
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Geurig gesudderd staartstuk met toevoeging van eieren

INGREDIENTEN

, , > 700 g staartstuk van rund of kalf, , > 12 zilveruitjes, , > 6 plakjes gember, , > 2 el wijn, , > 6 el soja saus, , > 1 tl suiker, , > 6 hardgekookte eieren,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-08-2002
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Het moeilijkste stuk in de bereiding van dit heerlijke Italiaanse voorgerecht is het versnijden van de rauwe rundfilet.Ik laat dat gewoonlijk doen door mijn slager.

INGREDIENTEN

4 x 80 gr rund filet pur of entrecote in uiterst dunne sneetjes-olijfolie van eerste kwaliteit-citroensap of witte wijnazijn-versgemalen peper-zeezout-een fijngesneden pijpajuintje-parmesankaas in dunne flinters gesneden van een stuk

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-12-1999
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

500 gram rund of schapenvlees * 2 eetlepels olie * 1/4 liter water * 3 eetlepls gesnipperde uien * 1 gesnipperd teentje knoflook * 1 theelepel sambal terasi * 1 theelepel laos * 1 theelepel gemberpoeder * 1 spriet sereh * stukje asem ter grootte van een walnoot * 2 eetlepels ketjap * zout.

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-11-2004
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  60-120 min.

Zelf hamburgers maken is wel even wat werk, maar dan heb je ook echt iets lekkers

INGREDIENTEN

Voor 8 hamburgers:, , - 1 kg doorregen riblappen (kies bij voorkeur de lappen met het meeste vet), - 1 pakje Verstegen kruidenmix voor hamburgers (1 pakje is in principe voor 500 gr. vlees), - 5 EL tomatenketchup, - 2½ a 3 EL franse mosterd, - 1 EL uienpoeder, - 1 EL milde paprikapoeder, - ½ EL knoflookpoeder, - 3 grote of 4 kleine eidooiers (vooral t.b.v. de binding), - eventueel nog aanvullen met zout en peper naar smaak

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-08-2011
  • Amerikaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een lekkere Griekse ovenschotel met rundvlees en ui; een perfecte winterschotel. De schotel is ook heerlijk op basis van konijn, dus probeer dat ook eens.

INGREDIENTEN

2 el boter, 1 eetlepel olijfolie, apart te verwerken, 1 kg runderstoofvlees of konijn, in blokjes, 1 middelgrote ui, gehakt, 2 fijngesneden teentjes knoflook, 100 ml rode wijn, 1/2 tl gemalen kaneel, 1 laurierblad, 1/4 theelepel nootmuskaatpoeder, 1 reep verse sinaasappelschil, 1 blik tomaat uit blik kleingesneden, 4 dl rode wijn, 100 ml water, 1 el olijfolie, 50 g Kalamata-olijven, ontpit

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-10-2011
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Lekkers oosters

INGREDIENTEN

300gr.magere runderlapjes, rode groene paprika, 4 gedroogde chinese paddestoelen, 1 bos lente-uitjes, 2 teentjes knoflook, klein stukje gemberwortel ( ongeveer 2 cm.)sesamolie, 25 gr. cashewnoten 2el. ketjap, 2 el. rijstwijn of droge sherry, zout en peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-07-2000
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

De lende wordt gegaard op lage temperatuur in kruidenjus met voorjaarshutspot. Een recept van chef-kok Arie Combee van restaurant Le Train Bleu, Roosendaal. Zie ook het artikel over Limousin.

INGREDIENTEN

1 Limousin lende a 600 gr, 8 rosevalaardappelen, 8 worteltjes, 4 lente-uitjes, olijfolie, 50 gr koude boter, 1 tl citroensap, |, 3 el gehakte groene kruiden, peper en zout,, Voor de jus:, 6 dl kalfsfond, 2 dl rode wijn, 2 sjalotjes, fijn gehakt, 2 el gehakte kruiden,, Voor de garnering:, Vers gefrituurde aardappelchips, geglaceerde worteltjes, geglaceerde lente-uitjes, gehakte groene kruiden,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-02-2002
  • Frans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

200 gram vleesresten van bijvoorbeeld: haas, ree, eend * 4 eetlepels olijolie * 2 glazen rode wijn * 2 laurierblaadjes * 4 kruidnagels * 6 jeneverbessen * 1 takje tijm * peper * zout * 4 geplede teentjes knoflook * 1 eetlepel meel * 1 eetlepel kruidenboter * 2 eetlepels tomatenpuree * worcestersaus * 2 eetlepel appelstroop * sap van 1 citroen.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-10-2005
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Deze zwarte tagliatelli met carpaccio van rund,serveren we met pesto, zongedroogde tomaten en parmezanschilfers

INGREDIENTEN

-250 gr zwarte tagliatelli, -8 sneetjes mager rundsvlees (filterdun gesneden), -bosje verse basilicum, -2 teentjes knoflook, -100 gr pijnboompitten, -150 ml olijfolie, -120 gr gemalen parmezankaas, -50 gr parmezanschilfers, -100 gr zongedroogde tomaten, -peper, -zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-10-2006
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Botermals Japans rundvlees verkrijgbaar bij Yolanda & Fred de Leeuw (zie hulpmiddelen)

INGREDIENTEN

"Wagyu" rosbief

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-04-1999
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 eetlepels ketjap, 3 eetlepels honing, 2 eetlepels witte wijnazijn, 2 teentjes roze knoflook, fijngesneden, 1 eetlepel gember, fijngesneden, 175 ml olijfolie, 2 lente-uitjes, fijngesneden, 1 theelepel grofgemalen zwarte peper

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-12-2012
  •  
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1? kopje gesneden lente-ui, 2 teentjes knoflook, geperst, 1? kopje kippenbouillon, 4 el soyasaus, zoute, 2 el chili saus, 2 tl sesamolie, 1 tl pittige chili olie, ? tl chili vlokken, 3 el bloem, 3 el water, 1? kopje gesneden tahoe,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-06-2001
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 plakken lendebiefstuk ( sirlon) 2 vingers dik, 2 eetl komijnzaad, 1 thl paprika, 1 thl chilipoeder, 1thl suiker, 1 thl peper, 1/2 thl rozemarijn, 1 teentje knoflook met zout tot pasta gewreven, , voor de salsa, 2 eetl verse koriander, 1/2 rode ui, 5 tomaten, 2 knoflookteentjes met zout tot pasta gewreven, 1 rode peper, sap van 1/2 limoen, beetje suiker en peper

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-07-2012
  •  
  •  60-120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Brandrood sucade, 1 kg Brandrood sucade, 250 gr. mirepoix (vette), ½ gl. rode wijn, 2 ½ dl runderbouillon, , Hutspot, ½ kg Platatten (aardappel uit het Reestdal), 750 gr. winterpeen (Noord Friesland), 250 gr uien, 80 gr boter, , Krokantjes (voor over het vlees), 20 gr. pepercroutons, 20 gr. spekkaantjes (uitgebakken), 30 gr. gebakken brunoise van aardappel, 15 gr. krokant gefrituurde chips van topinamboer

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-03-2009
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

600 gr rundvlees., 6 eetlepels sojasaus., 2 eetlepels balsamico-azijn., 100 gr sojascheuten., 1 prei., verse gember., sojaolie., koriander., curry., pijnboompitten., zoetstof.,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-05-2001
  • Slanke keuken
  •  0-10 min.

Heerlijk gerecht gemaakt bij een workshop in de Kookfabriek

INGREDIENTEN

Receptuur voor 10 personen, , ingrediënten, , 1.2 kg diamanthaas, 24 plakken katenspek, 400 gram kalfsgehakt, 2 eieren, 50ml geklaarde boter, , Jus de veau, , 1 sjalot, 2 dl jus de veau, 30gram koude boter, 2 takjes tijm, 1.5 dl rode wijn,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-03-2015
  • Internationaal
  •  60-120 min.

Een niet meer alledaags gerecht met orgaanvlees. Mits verantwoord ingekocht is dit een super bourgondisch gerecht`..heerlijk met Belgische frieten en kool

INGREDIENTEN

* 700 gr. mager rundvlees, * 200 gr. runderlever, * 150 gr. rundernier, * 1 eetlepel reuzel, * 2 grofgesneden uien, * 1 takje tijm, * 2 bladen laurier, * 1 eetl. bloem, * 1 eetl. azijn, * 1 eetl. mosterd, * 2 sneetjes bruinbrood, * 1 fles donker bier 0,5 ltr, * peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-11-2010
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Spies van rund gemarineerd in kerrie, soja en basilicum met een tomaten-kaascrostini.

INGREDIENTEN

200 g rundvlees (bv. biefstuk of ossenhaasfilet), in blokjes, theel kerrie, 4 eetl sojasaus, 6 blaadjes basilicum, fijngehakt, 2 eetl oestersaus, 4 sneetjes oud wit brood zonder korst, 4 tomaten, in dunne plakjes, 30 g oude kaas, geraspt, 4 houten spiesjes,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-04-2014
  • Japans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Gestoofd rund- en varkensvlees in rode wijnsaus met paddestoelen

INGREDIENTEN

500 g. magere runderriblappen, 400 g. varkensribkarbonade (zonder been), 1 eetlepel mosterd (Spar), 2 uien (grof gesneden), 2 tomaten (grof gesneden), 1 blaadje laurier, 10 gekneusde peperkorrels, 1 takje tijm, zout, 350 g. paddestoelen, 2 glazen rode wijn, 4 eetlepels vleesjus (knijpfles Maggi), 3 dl. Bouillon, boter om in te braden,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-02-2004
  • Internationaal
  •  60-120 min.

Runderfilet met pasta, champignons en cherry tomaatjes.

INGREDIENTEN

1/2 k papardelles, andere pasta is ook goed., 4 sl olijfolie., 500 gr runderfilet., 1 ui fijngehakt., 3 teentjes knoflook fijngehakt., 6 champignons in plakken gesneden., 8 cherry tomaatjes gehalveerd., 6 zwarte olijven zonder pit in plakjes gesneden., 1/2 bundeltje peterselie fijngehakt., 1 k droge witte wijn of vleesbouillon naar keuze., 3 sl olifolie., Zout en peper naar smnaak.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-09-2011
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

450 gr. Runderreepje, 1 stuk Ui, 2 tenen Knoflook, 1 stuk Paprika rode, 100 gr. Champignon, 100 gr. Olijf, 2 eetlepels Kappertjes, 1 blik Tomaat, 2 eetlepels Balsamicoazijn, 1 eetlepel Kruiden Provençaalse, 2 eetlepels Olijfolie, 250 gr. Schelpmacaroni, 1 stuk Peper

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-09-2012
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

INGREDIENTEN

Een lendestuk van 1,2 kg, verdeeld in 4 stukken (diameter 6 cm, lengte 8 a 9 cm) en afzonderlijk opgebonden met keukentouw - 1 kg grof zeezout - 16 miniworteltjes - 16 miniraapjes - 8 minivenkels - 50 g zeer fijne prinsessenboontjes - 20 tuinbonen - 1 eetlepel gehakt bieslook - 1 koffielepel geplette peperkorrels - 100 g verse boter in klontjes., Blanke fond : een rundbeen - bouquet de marmite (samengebonden selder, prei, tijm, laurier, peterseliestengels, wortelen en met kruidnagel bestoken ui) - een rundschenkel (200 g) - 1 eetlepel geconcentreerde tomatenpuree - 3 eiwitten.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-05-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Heerlijke stroganoffsaus zoals je die in een goed restaurant krijgt.

INGREDIENTEN

1 bakje champions, 1 rode paprika, ½ groene paprika, 2 uien, 1 blikje tomatenpuree, 1 eetlepel chilipoeder (begin met 1 theelepel, dan proeven of je er qua pittig heid meer in wilt doen.), Paar druppeltjes worchestershire saus, Paar druppeltjes tabasco, Witte peper, zout, 1 eetlepel paprikapoeder, 1 rund bouillonblokje, 1 teen knoflook, Klein bekertje slagroom, Flinke scheut wodka

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-02-2011
  • Russisch
  •  20-30 min.

Smakelijk, thuis makkelijk te maken gerecht.

INGREDIENTEN

800 g runder-dikke lende , 500 g koolraap , 150 ml bechamelsaus (kijk op mijn pagina voor het recept) , 50 ml runderfond , 50 ml rode wijn , 1 bakje mosterdcress , 4 middelgrote aardappelen , 125 g (geclarifieerde) boter , zout & peper uit de molen

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-11-2013
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Winters Stoofvlees

INGREDIENTEN

- 8 ons Stoofvlees rund (bv riblappen), - uitje gesneden, - teentje knoflook, gesneden, - koek en speculaas kruiden (verstegen, zonder zout), - paar deciliter port, - stroop (3 eetlepels, - scheutje balsamico azijn (4 eetlepels), - bouillonblokje (rundvlees), - plak ontbijtkoek, - 2 laurierblaadjes, - braadboter (150 gram), - olie (flinke scheut)

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-11-2011
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Een oorspronkelijk recept uit marokko voor tajine met gehaktballetjes... hij was indrukwekkend, erg lekker en de bereiding is snel en eenvoudig.

INGREDIENTEN

750 g lamsgehakt (gebruik evt. rund), 2 uien, fijngesneden, 2 tenen knoflook, gehakt, 2 blikken gepelde tomaat, 1 kl gemalen komijn, 1 kl gemberpoeder, 1 kl paprika, 1/2 kl kaneel, 1 snufje saffraan, 1 bosje verse koriander, fijngehakt, 3 kl ras-el-hanout, 1(runder)bouillonblokje, 3 eieren, olijfolie, zout en peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-12-2009
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Top recept! Makkelijker dan je denkt, Echt! Dit gerecht is er één uit mijn 5 favorieten!!! Moet je MINSTENS 1x proberen!!! Dit recept heet oorspronkelijk in het Hongaars: Hussal Rakott Burgonya Makkelijk te Maken & Heerlijke Smaken!!!

INGREDIENTEN

- 500 gram Half om Half gehakt van de (Biologische) slager, - 1 Kilo aardappelen, - 2 flinke uien, - 50 gram ROOMboter, - 20 gram milde paprikapoeder, - 250 gram tomaten of 1 blik gepelde tomaten met vocht, - 1 Bouillonblokje (rund) in 1 deciliter warm water, - 100 gram champignons, - 1 theelepel Majoraan, - 1 Bekertje Zure Room, - 2 Eetlepels Roomboter, - Zout, - Zwarte Peper uit de molen

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-03-2010
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Het is herfst (ook al lijkt het nu al een beetje winter) en niets is dan zo lekker als een pittige couscousschotel met lams- rund- of kalfsvlees (naar keuze) met pompoen en kikkererwten....

INGREDIENTEN

500 gram in grove stukken gesneden vlees naar keuze;, 1 grote ui;, olijfolie;, 3 geperste tenen knoflook;, 1 blik tomaten op sap;, 1 eetlepel tomatenpuree;, 1 koffielepel harissa (rode peperpasta, te koop bij de Marokkaanse winkel of maak het anders zelf; zie daarvoor de link onder dit recept);, 1 kommetje vol gekookte kikkererwten (mag ook uit blik);, 1 koffielepel "ras el hanout";, 1 koffielepel kurkuma;, 1 koffielepel paprikapoeder;, zout en peper naar smaak;, 750 gram pompoen, geschild en in niet al te kleine stukken gesneden;, Voor de decoratie: partjes hardgekookte eieren., , N.B.: kook de couscous zoals je dat gewend bent: stoom de couscous boven een couscouspan of neem snel-klaar couscous uit een pakje waar je alleen kokend water overheen hoeft te gieten., , Je kunt dit gerecht ook eten zonder couscous; dien het dan kokendheet op met daarbij lekker warm Marokkaans brood en salades., , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-12-2008
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Hollandser kan het wel niet

INGREDIENTEN

, , VOOR 15-20 KROKETTEN, OF 30-50 BITTERBALLEN, 600 gr. Gaar soepvlees (van rund of kip), , , VOOR DE ROUX:, 1 ui, gesnipperd, 60 gr. Boter, 60 gr. Bloem, ½ liter bouillon, Peper, zout, foelie, nootmuskaat, tijm, naar smaak, , VOOR HET PANEREN:, Bloem, Losgeklopte eieren of eiwitten, Paneermeel of fijn verkruimeld beschuit, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-10-2010
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

8 tartaartjes, 2 rode uien, 1 eetlepel appel- of perenstroop, 6 eetlepels runds- of gevogeltefond, 2 eetlepels boter, 5 eetlepels zonnebloem- of olijfolie, 10 cl La Trappe Bockbier, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-01-2013
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijke ouderwetse stamppot. Grofgestampt voor extra smaak!

INGREDIENTEN

1 kilo winterpeen, 1,5 kilo aardappel, 500 gram uien, Halve theelepel kerriepoeder, Suiker (2 klontjes of 2 theelepels), Roomboter, 2 Bouillon blokjes (rund, kip, maakt niet uit)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-10-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekker stoofpotje met rundvlees op Portugese wijze. Familierecept

INGREDIENTEN

500 gr riblappen, 125gr dobbelsteentjes mager spek, 2 tomaten, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 2 blaadjes laurier, 1/2 winterpeen of wat gewone wortels, 5 aardappels, 300 gram sperziebonen, blokje bouillon (kip of rund), zout, peper, paprikapoeder en evt wat cayennepeper of theelepel sambal, 1/2 liter rode wijn en 1 a 2 dl water., ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-09-2005
  • Portugees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top