Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Rudolph van veen recepten (19) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Deze versie van goulash van meesterkok Rudolph van Veen is het voor ons.

INGREDIENTEN

600 gram doorregen runderlappen, 10 eetlepels olijfolie, 50 gram spekreepjes, 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 4 paprikas (rood en groen), 2 eetlepels bloem, 1.5 eetlepel paprikapoeder of chilipoeder, 1 blikje tomaatstukjes (400 gram), 1 deciliter rode wijn, 2 deciliter Rundvleesbouillon, 2 theelepels tijm, 4 vastkokende aardappelen, 250 gram sperziebonen,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-03-2005
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Één van de lekkerste ovenschotels die ik ken en ook nog eens boordevol groenten en dus vitamines! Geïnspireerd door Rudolph van Veen, maar met een compleet eigen uitvoering genieten van alle lekkere smaken die Italië in zich heeft!

INGREDIENTEN

- 2 mooie, ongepaneerde, varkensschnitzels, - 1 pakje gezeefde tomaten of 1 blikje tomatenblokjes, net hoe grof/fijn je de saus wilt hebben, - 1 grote courgette, - 1 zak verse spinazie, - 2 grote of 4 kleine teentjes knoflook, - 1 grote of 2 kleine sjalotjes, - 1 bol mozzarella, - flink wat vers geraspte Parmezaanse kaas of oude Pecorino, - een handje vol verse basilicum, - gedroogde Italiaanse kruiden, peper en zout naar smaak (genoeg om het bovenste laagje in je ovenschotel te vormen)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-08-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

600 gram doorregen runderlappen, 10 eetlepels olijfolie, 50 gram spekreepjes, 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 4 paprikas (rood en groen), 2 eetlepels bloem, 1.5 eetlepel paprikapoeder of chilipoeder, 1 blikje tomaatstukjes (400 gram), 1 deciliter rode wijn, 2 deciliter Rundvleesbouillon, 2 theelepels tijm, 4 vastkokende aardappelen, 250 gram sperziebonen

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-01-2010
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

2 sjalotten, 2 teentjes knoflook, 2 rode peper, 100 à 200 g gesneden witte kool of Chinese kool, 150 g kip in blokjes, 150 g grote garnalen, gepeld, 2 el zoute ketjap (ketjap asin), 1 el sambal oelek, 2 eieren (geklutst), 600 g gestoomde of gekookte rijst van de vorige dag, 1 bosui, verse spinazie, zout, olie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-10-2009
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijk gevuld speculaas dat door gebruik van karnemelk een frisse smaak krijgt.

INGREDIENTEN

125 g boter, 125 g bruine basterdsuiker, 250 g bloem, 25 g karnemelk, 12 g speculaaskruiden, 2 g zout, 2 g bakpoeder, 500 g amandelspijs, 1 ei, 50 g amandelen,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-11-2008
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Ontbijtkoek uit de winkel smaakt me niet altijd. Deze ontbijtkoek vind ik heerlijk. Je kunt er lekker mee variëren door er bijvoorbeeld gember, noten, gedroogd fruit door te mengen of de koek te bestrooien met greinsuiker. Het recept van Rudolph was voor een grote koek. Ik heb de hoeveelheid gehalveerd voor een kleinere koek. Ik heb nog een mespunt zout toegevoegd omdat ik vind dat dit bij zoete gerechten de smaak verbeterd.De lange baktijd is de koek echt waard!

INGREDIENTEN

250 gram bloem, 4 gram bakpoeder, In plaats van bloem en bakpoeder kun je ook zelfrijzend bakmeel gebruiken., 250 gram donkerbruine basterdsuiker, 1 theelepel kaneelpoeder, 1 theelepel nootmuskaatpoeder, 1/4 liter melk, mespunt zout, boter of olie om de vorm in te vetten

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-07-2013
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Deze cocktailsaus van Rudolph van Veen maak je supersnel en is heel erg lekker voor een garnalencocktail of een zalmcocktail.

INGREDIENTEN

8 eetlepels mayonaise, 3 eetlepels ketchup, 1 eetlepel gembersiroop, 2 eetlepels whiskey, 5 eetlepels geklopte slagroom, versgemalen zwarte peper,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-01-2005
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Een heerlijke knoflookdip, deze versie is van Rudolph van Veen

INGREDIENTEN

8 teentjes knoflook, zout, 2 eidooiers, 2,5 dl olijfolie, citroensap, (zwarte) peper,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-05-2004
  • Frans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Zalig romig nagerecht voor een dinertje. Kan een dag tevoren gemaakt worden. Door de mascarpone met kwark te vermengen wordt het veel minder machtig. Past heel goed in een Paasmenu. Met het recept van deze trifle heb ik een wedstrijd gewonnen. Ik kreeg hiervoor een boek met bakrecepten van Rudolph van Veen met zijn handtekening. Leuk !!!

INGREDIENTEN

Lange vingers (hoeveelheid afhankelijk van de grootte van de schaal), 500 gram aardbeien, 1/2 literblik perziken op sap, sap van 1 sinaasappel, mespunt zout, eventueel scheutje likeur, 6 eetlepels advocaat, pedersuiker naar smaak, 250 gram mascarpone, 200 gram magere kwark, 3 zakjes vanillesuiker, 3 eetlepels amandelschaafsel

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-03-2009
  • Internationaal Nagerecht
  •  20-30 min.

Deze cake komt uit life and cooking toen rudolph van veen er nog kookte deze cake heb ik sinds dien in mijn persoonlijke schrift staan en is hier een groot succes dus vandaar dat hij hier ook niet mag ontbreken.lekker bij koffie en thee of warme chocomelk maar zeker niet alleen voor de herfst.

INGREDIENTEN

10 bitterkoekjes, 0.5 dl Amaretto, 150 gram zachte boter, 150 gram bruine basterdsuiker, 3 eieren, 150 gram zelfrijzend bakmeel, 100 gram gepelde walnoten, poedersuiker, 1 theelepel kaneelpoeder, 2 peren, zout,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-10-2007
  •  
  •  30-60 min.

Heerlijke gemakkelijk klaar te maken salade met gerookte zalm, ansjovis, kappertjes en crème fraîche. Naar een recept van Rudolph van Veen en een beetje veranderd naar eigen idee. Gewoon voor een gemakkelijke dag of het nu een zondag is of niet. Je kan het als maaltijdsalade maken of als voorgerecht (uiteraard de porties aanpassen). Ik heb het voor 2 personen gemaakt maar de ingrediënten zijn gemakkelijk te vermeerderen.

INGREDIENTEN

400 gram vastkokende aardappelen, Dessertlepel kappertjes, 1 blikje ansjovis filets, 6 plakjes gerookte zalm, 3 flinke el crème fraîche, 2 flinke tomaten, 4- 5 flinke el verse peterselie, Zout en versgemalen peper naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-06-2012
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Heerlijke rosti van Rudolph van Veen

INGREDIENTEN

4 grote aardappels (vastkokend), 50 g baconstukjes, 0.5 teentje knoflook, 0.5 bosje peterselie, zout, peper, olijfolie, extra nodig: rasp of keukenmachine

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-01-2005
  • Zwitsers Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een ovenschotel van zoete aardappelen. Geïnspireerd op een gerecht van "de makkelijke maaltijd" van rudolph van Veen.

INGREDIENTEN

Voor de aardappelen:, 800gr zoete aardappelen, 1 ui, 1 knoflookteen, 1 el gedroogde italiaanse kruiden, 2 tl paprika poeder, olijfolie, , Voor de gehaktballetjes, 250gr gehakt, 2 tl sambal oelek, 1 sjalotje, 1 ei, panneermeel,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-04-2012
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Weer iets heerlijks uit de keuken van Rudolph van Veen . Dit is voor 6 kwarkbollen.

INGREDIENTEN

150 g krenten, 250 g kwark, 1 el olie, 2 eieren, 3 el vanillesuiker, 1 snufje zout, 1 el bakpoeder, 250 g bloem

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-08-2013
  •  
  •  30-60 min.

Recept voor de skottel van rudolph van Veen. Kan uiteraard ook gewoon in een grote koekenpan

INGREDIENTEN

1 dl zonnebloemolie, 100 g bloem, ½ stronk bleekselderij, in stukjes, 2 groene paprika`s, in blokjes, 2 (lente)uien, gesnipperd, 1 teentje knoflook, fijngesnipperd, 250 g gekookte achterham, in blokjes, 200 g chorizoworst, in stukjes, 3 tomaten, in stukjes, 200 g rijst, 6 dl kippenbouillon, 1-2 eetlepels cajunkruiden, 300 g grote gepelde, gekookte garnalen, tabasco

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-06-2010
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Liefhebbers van kokos kunnen hun hart ophalen aan deze kokostaart uit Zuid-Afrika. Recept van kok Rudolph van Veen.

INGREDIENTEN

Deeg:, 100 gram boter, 150 gram bloem, 50 gram basterdsuiker, 1/2 ei, zout, 1 theelepel citroenrasp, , Vulling:, 5 dl water, 200 gram kokos (Conimex), 100 gram suiker, 1 kaneelstokje, 2 eieren, , Ganache:, 100 gram pure chocolade, 1 dl room (Finesse voor koken, Blue Band,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-05-2004
  • Afrikaans
  •  30-60 min.

Een heerlijk recept van Rudolph van Veen

INGREDIENTEN

400 gr. zalm, 1 courgette, 3 el. pesto, 200 gr. kastanjechampignons, 1 pakje gezeefde tomaten, 200 ml. creme fraiche, 6 tomaten (waarvan 2 voor de salade), 150 gr. geraspte kaas, 1 pakje lasagnevellen, 1 zakje friseesalade, balsamicoazijn, olijfolie, blikje mais, 1 teentje knoflook

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-11-2001
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Lekker en gezellig uitziend voorgerecht of hapje uit de Vietnamese keuken. Op http://www.rtl.nl/huistuinkeuken/thetasteoflife/ vind je ook een filmpje met Rudolph van Veen.

INGREDIENTEN

* 100 g rauwe rode biet, * 80 g rijstnoedels, * 1 rijpe mango, * 100 g wortel, * 100 g gerookte kipfilet, * 18 gekookte cocktailgarnalen, * 18 vellen rijstpapier, * 4 kopslabladeren, * 1 bakje daikon, * 4 takjes koriander, , Dipsaus, , * 100 ml water, * 100 g suiker, * 1 rode peper, * 1 limoen, * 50 ml chilisaus, * 50 ml nuoc mam

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-05-2010
  •  
  •  20-30 min.

Blijft altijd leuk om met producten te werken waar ik nog nooit eerder iets mee gemaakt heb. Zo had ik deze keer cactusvijgen. Een niet alledaags product. Nader onderzoek wees uit dat de vrucht oorspronkelijk uit Mexico komt en ik vond een recept van Rudolph van Veen uit de aflevering MEXICO van het programma -The taste of life Travel- Met dit recept ben ik aan de slag gegaan en met een paar aanpassingen is dit heerlijke, niet alledaagse toetje, wat er uit is gekomen. Tip: Zorg dat je bij het koken van de rijst goed blijft doorroeren ander koekt de rijst aan de bodem vast. Voeg op het laatst nog af en toe een beetje extra melk of water toe zodat er een mooie smeuïge rijstepap ontstaat.

INGREDIENTEN

- 6 cactusvijgen, - 1 sinaasappel, - 200 gram honing, - 60 ml sap van limoen, - 1 liter melk (beetje extra om indien nodig extra toe te voegen), - 300 gram risottorijst, - 2 kaneelstokjes, - 6 kruidnagels, - ½ blikje gecondenseerde melk

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-04-2016
  • Mexicaans Nagerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top