1. Home
  2. Recepten
  3. Rouille

Rouille recepten (108) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Rouille

Een dikke saus uit de Provence, lekker in vissoep, bv. creoolse bouillabaisse, of op geroosterd (stok)brood.

INGREDIENTEN

Halve rode paprika,1 gekookte aardappel, 1 eetlepel tomatenpuree, 1 eierdooier, 1 teen knoflook,zout,1/4 theelepel cayennepeper,1 1/4 dl olijfolie, peper.

Voorbereiding

Leg de halve schone paprika in de oven op 200 graden,tot het velletje zwart is. Ontvel de paprika en doe in de blender.

Bereidingswijze

Doe alle ingredienten in de blender en voeg de olie in straaltjes toe, terwijl u pureert Het moet een smeuig dikke saus worden.

  • Frans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-03-1999
  • Frans
  •  0-10 min.

Rouille

'Rouille' betekent letterlijk 'roest' en verwijst naar de kleur van de saus. Deze saus is lekker bij zuiderse, Provencaalse gerechten op basis van vlees en vooral gegrilde vis. Maar ook in de befaamde bouillabaisse heeft rouille zijn plaats. Vlak voor het serveren wordt er een lepel in de soep gedaan

INGREDIENTEN

Voor 1 liter :, , , 2 kleine Spaanse pepers, 6 gepelde knoflooktenen, zout, 2 eierdooiers, 1 liter olijfolie,

  • Frans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-05-2005
  • Frans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Rouille

Het Franse woord rouille betekent `roest` en verwijst naar de dieprode kleur van de saus. Deze saus met paprika en peper wordt vaak gebruikt om de smaak van bijvoorbeeld bouillabaisse te completeren.

INGREDIENTEN

* 1 middelgrote rode paprika, * 70 g droog broodkruim, * 1 vers rood Thais chilipepertje, fijngehakt, * 1 teentje knoflook, in vieren, * 1 eetlepel citroensap, * ½ theelepel cayennepeper, * 60 ml olijfolie,

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-08-2009
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Rouille

Rouille is eigenlijk een onderdeel van vissoep, kreeftensoep etc. maar voor mij de reder in de keuken, een soort vers bouillonblokje , vloeibare aromat, lekkere dip of taco saus. in frankrijk staat de pot op tafel, en naar behoeven schep je een lepel Rouille in je soep. er zijn honderden varianten, dit is gewoon een basis, je kunt er alle kanten mee op.  

INGREDIENTEN

4 takjes basilicum, 1 rode paprika, 1 rode peper ( gestript zonder zaadjes ), 2 tomaten, 2 geweekte witte boterhammen zonder korst, 3 teentjes knoflook, 2 deciliter olijfolie,

  • Frans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-04-2015
  • Frans
  •  10-20 min.

Rouille

Een smakelijk rouille voor een mooi visgerecht!

INGREDIENTEN

1 rode peper* 1 rode paprika* 1 ui* 1 snee witbrood zonder korst* 3-4 teentjes knoflook, grof gehakt* 1 eidooier* 1,5 dl goede olijfolie* peper en zout*

  • Frans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-10-1999
  • Frans
  •  10-20 min.

Rouille

Voor 1 liter : 'Rouille' betekent letterlijk 'roest' en verwijst naar de kleur van de saus. Deze saus is lekker bij zuiderse, Provencaalse gerechten op basis van vlees en vooral gegrilde vis. Maar ook in de befaamde bouillabaisse heeft rouille zijn plaats. Vlak voor het serveren wordt er een lepel in de soep gedaan.

INGREDIENTEN

2 kleine Spaanse pepers, 6 gepelde knoflooktenen, zout, 2 eierdooiers, 1 liter olijfolie

  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-07-2003
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Rouille

Pittig dipsausje voor bij vis, vissoep maar ook lekker bij BBQ.

INGREDIENTEN

1 of 2 hele rode pepers, 3 teentjes knoflook, 6 eetlepels mayonaise, zout en peper,

  • Mediterraan
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-04-2000
  • Mediterraan
  •  0-10 min.

Rouille

De saus voor bij een vissoep, samen met croutons en een bakje geraspte gruyere

INGREDIENTEN

2 witte boetrhammen, paar eetl hete visbouillon, envelopje saffraan, 4 tenen knoflook, eidooier, olijfolie, peper en zoet, eventueel een druppel tabasco.

  • Frans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-08-1999
  • Frans
  •  0-10 min.

Rouille

Een smeerbare saus / crème

INGREDIENTEN

Gepofte paprika, Rode peper (zonder zaadjes), Gekookte aardappel, Ca. 10 draadjes saffraan, Paar teentjes knoflook, Olijfolie

  • Frans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-08-2013
  • Frans Bijgerecht
  •  20-30 min.

rouille

Saus om met vissoep of bouillabaisse te eten

INGREDIENTEN

1 rood Spaans pepertje, 3 teentjes knoflook, olijfolie, 4a5 eetl. bouillon (van de vissoep of bouillabaisse), witbrood zonder korst van 2boterhammen, 1 eetl. tomatenpuree

  • Frans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-03-2000
  • Frans
  •  0-10 min.

Rouille

Heel lekker bij gekookte of gebakken vis

INGREDIENTEN

2 groene paprika's, 2 rode paprika's, 2 dl.water, 4 teentjes knoflook, 1/2 spaanse peper, 2 dl. Olijfolie, 2 eetl.broodkruim, zout.

  • Frans Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-04-2000
  • Frans Bijgerecht
  •  0-10 min.

Rouille

INGREDIENTEN

3 gedroogde Chilipepertjes, 5 teentjes knoflook, 1 dikke witte boterham zonder korst van 150 g, een beetje visbouillon of water, 1 eetlepel olijfolie, een snuifje chilipoeder, versgemalen peper, een snuifje zout.

  • Frans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-09-2002
  • Frans
  •  0-10 min.

Rouille

INGREDIENTEN

1 sneetje witbrood, 2 teentjes knoflook, 4 el mayonaise, 2 tl harissa, (kruidenpasta uit een potje of tube)

  • Frans Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-01-2000
  • Frans Bijgerecht
  •  0-10 min.

Rouille

Voor bij de bouillabaisse

INGREDIENTEN

1 rode Spaanse peper zonder zaadjes, 4 gepelde tenen knoflook, 1,5 dl. mayonaise

  • Frans Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-02-2003
  • Frans Bijgerecht
  •  0-10 min.

Rouille

Lekker sausje voor bij garnalen of mosselen

INGREDIENTEN

Mayonaise, 1 knoflookteen, klein blikje tomatenpuree, theelepel sambal, zout/peper, citroensap

  • Mediterraan
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-07-2002
  • Mediterraan
  •  0-10 min.

Rouille

Deze saus strijk je over geroosterd brood bij bouillabaise

INGREDIENTEN

4 teentjes look, 2 sterke rode Pimentpepertjes, 1 deciliter.olijfolie, 3 soeplepel.Pittige visbouillon, 1 eierdooier,

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-12-2001
  • Frans
  •  20-30 min.

Rouille

Pittige Knoflooksaus

INGREDIENTEN

3 tenen knoflook, 3 rode pepers, zaadloos, 50 gram broodkruimels, 200 ml Olijfolie, zout

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-10-2001
  •  
  •  0-10 min.

Rouille.

Lekker bij of in de soep.

INGREDIENTEN

1rode paprika1t knoflook4el wit broodkruim2el olijfolie1el witte wijn1-2el mayonaisepeper en zout.

  • Frans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-02-2003
  • Frans
  •  0-10 min.

rouille

Een bijgerecht voor de bouillabaisse

INGREDIENTEN

Zie de bereiding

  • Frans Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-05-2006
  • Frans Bijgerecht
  •  0-10 min.

rouille

Koude saus, vooral bij vis(soep)

INGREDIENTEN

*2 ingemaakte paprika's uit pot, bijvoorbeeld "gourmet Pepper"(goed laten uitlekken)* 4 grote tenen knoflook, liefst verse knoflook, is lekker scherp * 1 grote gekookte aardappel * 2 eetlepels mayonaise * 2 eetlepels culinaire room * olijfolie (ong 2-3 eetlepels) * peper en zout naar smaak * eventueel beetje visbouillon

  • Frans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-05-2004
  • Frans
  •  10-20 min.

Rouille

Lekker bij vis

INGREDIENTEN

Knoflook, eierdooier, olie, zout, pepertje, paprikapuree

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-05-1999
  •  
  •  0-10 min.

pompoen-vissoep met rouille

Een overheerlijke maaltijdsoep

INGREDIENTEN

, 900 gram pompoenvlees 2 liter visbouillon, 2 uien 2 teentjes knoflook peper en zout, /- 800 gram stevige vis, zoals, kabelauw, zalm, zeewolf. eventueel enkele mosselen erbij, 200 gram garnalen., Voor de rouille: 2 eidooiers olijfolie mosterd peper en zout 3 teentjes knoflook 1/2 potje ansjovis 2 hardgekookte eierdooiers 11/2 theelepel tomatenpuree., Stokbrood of toast, geraspte emmenthaler kaas

  • Frans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-12-2001
  • Frans
  •  10-20 min.

Vissoep met rouille

INGREDIENTEN

1 kg visfilet (kabeljauw, koolvis, tarbot), 500 g gepelde reuzengarnalen, 1 ui, 150 g wortelen, 3 tomaten, 3 takjes groene selder, 1 kleine venkel, 2 preien, 2 teentjes look, 1 dopje saffraan, 1 dl olijfolie, 50 g boter, 1,5 l visbouillon, kruidentuiltje (tijm, laurier, peterselie), gehakte peterselie, peper en zout., Voor de rouille: 1 middelgrote (gekookte) aardappel, 1 eierdooier, 3 teentje knoflook, 1 rood chilipepertje, een mespunt saffraanpoeder, 2 dl olijfolie.

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-10-2001
  •  
  •  30-60 min.

Vissoep met rouille

Deze soep is heel makkelijk om te maken, maar hij suggereert urenlange voorbereidingen en nauwgezette kookkunst.

INGREDIENTEN

1 kg gemengde vissoorten, 2 eetlepels olijfolie, 1 ui, gesnipperd, 1 peen, in stukjes, 1 prei, in stukjes, 2 grote rijpe tomaten, in stukjes, 1 rode paprika, in stukjes, 2 teentjes knoflook, 150 gr tomatenpuree, 1 vers bouquet garni van 3 takjes peterselie, 3 takjes selderij en 3 laurierblaadjes, 3 dl droge witte wijn, zout en zwarte peper,, Voor de rouille:, 2 teentjes knoflook, in stukjes, 1 theelepel zeezout, 1 dikke snee witbrood, in water geweekt en uitgeknepen, 1 verse rode peper, in stukjes, 3 eetlepels olijfolie, zout en cayennepeper,, Voor de garnering:, 12 stukjes stokbrood, in de oven geroosterd, 50 gr gruyerekaas, fijngemalen,

  • Frans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-04-2003
  • Frans
  •  60-120 min.

Bouillabaisse met rouille

INGREDIENTEN

2 stelen bleekselderij -, 1 venkelknol -, 1 ui -, 2 teentjes knoflook -, 4 eetlepels olijfolie -, 1 envelopje safraandraadjes -, 1 laurierblad -, 1 takje tijm -, 1 glas droge witte wijn -, zout en versgemalen peper -, 500 gram gefileerde stevige vis als kabeljauw, schelvis, mul, poon -, 150 gram grote garnalen -, 1 blikje gepelde tomaten in blokjes -, 1 scheutje citroensap -, 4 eetlepels grofgehakte peterselie -, 1 stokbrood in sneetjes -, Voor de rouille :, 1 sneetje wittebrood -, 2 teentjes knoflook -, 4 eetlepels mayonaise -, 2 theelepels harissa = kruidenpasta uit een potje of tube, , , , ,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-11-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Noordzeebouillabaisse met rouille.

INGREDIENTEN

150 g zeeduivelfilet, 150 g kabeljauwfilet, 150 g roodbaarsfilet, 150 g rode-poonfilet, 100 g wijtingfilet, 12 scampi, 2 uien, 3 teentjes knoflook, 3 tomaten, 1 takje tijm, 1 blaadje laurier, 1 venkelknol, 2 eetlepels peterselie (fijngehakt), 30 dl visfumet, 1 stukje sinaasappelschil (gedroogd), 1 doosje saffraanpoeder, 10 cl olijfolie (extra vierge), peper, zout, 3 teentjes knoflook, 2 Spaanse pepertjes (piment), 2 eierdooiers, 30 cl olijfolie (extra vierge), paprikapoeder, peper, zout, ,

  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-06-2003
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

Bouillabaisse met rouille

INGREDIENTEN

2 stelen bleekselderij, 1 venkelknol, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 4 eetl. olijfolie, 1 envelopje safraandraadjes, 1 laurierblad, 1 takje tijm, 1 glas droge witte wijn, zout, versgemalen peper, 500 g gefileerde stevige vis, bijvoorbeeld kabeljauw, schelvis, mul, poon of dorade, 24 mosselen in de schelp (circa 500 g), 150 g grote garnalen, 1 blikje gepelde tomaten in blokjes, 1 scheutje citroensap, 4 eetl. grofgehakte peterselie, 1 stokbrood in sneetjes, Voor de rouille:, 1 sneetje wittebrood, 2 teentjes knoflook, 4 eetl. mayonaise, 2 theel. harissa (kruidenpasta uit een potje of tube)

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-06-2005
  • Frans
  •  30-60 min.

Noordzeebouillabaisse met rouille

INGREDIENTEN

150 g zeeduivelfilet, 150 g kabeljauwfilet, 150 g roodbaarsfilet, 150 g rode-poonfilet, 100 g wijtingfilet, 12 scampi, 2 uien, 3 teentjes knoflook, 3 tomaten, 1 takje tijm, 1 blaadje laurier, 1 venkelknol, 2 eetlepels peterselie (fijngehakt), 30 dl visfumet, 1 stukje sinaasappelschil (gedroogd), 1 doosje saffraanpoeder, 10 cl olijfolie (extra vierge), peper, zout, 3 teentjes knoflook, 2 Spaanse pepertjes (piment), 2 eierdooiers, 30 cl olijfolie (extra vierge), paprikapoeder, peper, zout

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-07-2002
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Vissoep met rouille

INGREDIENTEN

1 wortel, -2 tomaten, -6 peperkorrels, -0.5 venkelknol, -0.5 paprika, rode, -1 prei, -1 lente-uitje, -1 boterham, witte, -1 peper, rode, -1 eierdooier, -200 gr. tongscharfilet, -200 gr. kabeljauwfilet, -300 gr. vissenkop, -100 gr. garnaal, verse, gepelde, -300 gr. vissengraten, -1 dl. wijn, witte, -7.5 dl. water, -1 el. tomatenpuree, -1 el. dille, verse, -4 el. olijfolie, -1 mespunt tijm, gedroogde, -1 teentje knoflook, -2 el. visbouillon, -Zout, -Peper

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-09-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Noordzeebouillabaisse met rouille

INGREDIENTEN

150 g zeeduivel, 150 g kabeljauw, 150 g roodbaars, 500 gr rode poon, 100 g wijting, 12 scampi, 2 uien, 3 teentjes look, 3 tomaten, 1 takje tijm, 1 laurier, 1 venkel, 2 el peterselie, 3 L visfumet, 1 stukje sinaasappelschil, 1 doosje saffraan, 10 cl olijfolie, peper, zout, 3 teentjes look, 2 pepertjes, 2 eigelen, 30 cl olijfolie, paprikapoeder, peper, zout

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-02-2001
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Saffraan-aardappelstoofpot met rouille

Saffraangeel stoofgerecht met een roestrode, pittige saus.

INGREDIENTEN

750 gr. aardappels, geschild en in blokjes van ca 2 cm1 theel. olijfolie, 2 vleestomaten ontveld en in blokjes2 preien, wit en groen apart, 1 ui in ringen2 theel. gehakte, verse tijm2 blaadjes laurier, 1 theel. suikerstukje sinaasappel schil, schoongeboend1 tl., saffraan draadjes6 dl. groentenbouillon3 dl. witte wijn90, gr. elleboogjes of schelpjesmacaroni250 gr. courgettes in blokjes, 3 eetl. gehakte peterselie1 gele paprika in repenzout, vers gemalen peper50 gr dikke Griekse yoghurt, Voor de saus:2 sneden witbrood ontkorst en in stukjes80, cl. melk2 rode chili pepers3 tenen knoflookzout1 kleine, rode paprika

  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-10-2002
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Vissoep met rouille

INGREDIENTEN

1 wortel -, 2 tomaten -, 6 peperkorrels -, 1/2 venkelknol -, 1/2 rode paprika -, 1 prei -, 1 lente-uitje -, 1 witte boterham -, 1 rode peper -, 1 eierdooier -, 200 gram tongscharfilet -, 200 gram kabeljauwfilet -, 300 gram vissenkop -, 100 gram verse gepelde garnalen -, 300 gram vissengraten -, 1 dl. witte wijn -, 7 1/2 dl. water -, 1 eetlepel tomatenpuree -, 1 eetlepel verse dille -, 4 eetlepels olijfolie -, 1 mespunt gedroogde tijm -, 1 teentje knoflook -, 2 eetlepels visbouillon -, zout en peper, ,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-10-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Vissoep met rouille

INGREDIENTEN

300 gr kabeljauwfilet, 200 gr verse tonijn( of een andere vaste vis naar keuze), grote garnalen(als versiering), 1 ui, 1 teentje look, 2 selderstengels, 1 prei, 2 tomaten, 2 el tomatenpuree, tijm, laurierblad, peper en zout, 1 glas witte wijn, 1 l visbouillon, cognac, enkele plukken bladpeterselie, boter, olijfolie, bloem, rouille

  • Belgisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-03-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Bouillabaisse met rouille

INGREDIENTEN

2kg planklare vis (bijvoorbeeld 700g roodbaars,700g kabeljauwfilet,300g zeeduivelmoten,300g zeepaling)-6 ongekookte reuzengarnalen-4 dikke aardappelen-250g wortelen-600g tomaten-2 uien-2 teentjes knoflook- 3eetlepels olijfolie- 1 l visfond (uit glas)-2 dl droge witte wijn (of appelsap)-1 eetlepel anijslikeur (facultatief)-rozemarijn-tijm-laurier-1 plukje saffraandraadjes-1 bosje gladde peterselie-peper uit de molen en zout.

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-02-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

rouille (frankrijk)

Bijgerecht voor vissoep of bouillabaise.

INGREDIENTEN

25 gr.droog brood,geweekt in visbouillon., 3 teentjes knoflook., 1 eidooier., 2 el. harisa., 1/4 tl. zout., 250 ml. goede extra vierge olijfolie.

  • Frans Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-05-2002
  • Frans Bijgerecht
  •  0-10 min.

rouille met croutons

INGREDIENTEN

1 stokbrood, 2 geplette knoflookteentjes, olijfolie, 4 eetl. mayonaise (liefst eigen gemaakt), 2 thl. sambal, 2 tenen knoflook (uitgeperst)

  • Frans Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-08-2005
  • Frans Bijgerecht
  •  0-10 min.

Vissoep met rouille en korstjes

Een Normandisch streekgerecht, favoriet van iedereen die houdt van Normandie.

INGREDIENTEN

200 gr roodbaars - 200 gr hondshaai (zeepaling genoemd) - 200 gr wijting - 200 gr kabeljauw - 500 gr mosselen - 100 gr ui - 100 gr prei - 500 gr tomaten - 50 gr look - 1 dl olijfolie - 1 zakje saffraanpoeder - 1 el venkelzaad - peper en zout, Voor de rouille : 1,5 dl mayonaise gemaakt van olijfolie - 5 teentjes look - 1 rood pepertje.

  • Frans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-05-2000
  • Frans
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Eenvoudige vissoep met rouille

Klassieke rouille (die standaard bij bouillabaisse of vis wordt geserveerd) wordt gemaakt door het vruchtvlees van een pepertje fijn te wrijven met knoflook, gekookte aardappel en olijfolie. Dit is de simpele variant.

INGREDIENTEN

Ca. 300gr. zalmfilet, ca. 300gr. kabeljauw, schel- of koolvisfilet (evt. diepvries), zout, peper, olijfolie, 1 ui, 2 aardappels, 1 grote venkelknol, 2 worteltjes, 1,5l visbouillon (evt. blokjes), enkele draadjes saffraan, 1/2 blik tomatenblokjes., Voor de rouille: 4 eetlepels mayonaise, 1 teen knoflook, 2-3 theelepels sambal, stokbrood.

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-02-2009
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gegrilde gamba's met rouille

"Diner voor twee"

INGREDIENTEN

10 gamba's met staartstuk, 2 eetlepels chilisaus, 1 theelepel braad en grillkruiden, enkele druppels Tabasco, 2 eetlepels tomatenketchup, 1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel olijfolie, 2 rode pepers, 2 sneetjes witbrood met korst, 3 tenen knoflook, grof zeezout naar smaak, peper, olijfolie, 1 eetlepel gehakte peterselie.

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-10-2001
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Vissoep uit Marseille met rouille.

Een voortreffelijke vissoep die door de vissers in Marseille op het strand gemaakt werd.

INGREDIENTEN

Voor de bouillon:, , 1 liter water, 5/6 krabpoten, handvol inktvisjes, 1/2 kg goedkope witvis zoals koolvis of kabeljauw, zo mogelijk wat visafval van de visboer: koppen en graat., Schil van 1 sinaasappel, 2 theelepels Provençaalse kruiden, 2 dl.witte wijn, 4 eetlepels olijfolie, 1 venkelknol in kleine stukjes gesneden, 1 ui kleingesneden, 2 tenen knoflook geperst, 4 tomaten ontveld en in kleine stukken gesneden, 1 laurierblad, enkele draadjes saffraan (evt.Koenjit), zout en peper uit de molen., , Voor de soepvulling:, , Totaal ca. 1 kg. diverse (gefileerde) stevige vissoorten zoals schelvis, kabeljauw,koolvis, roodbaars, zeeduivel of rode mul en/of zeevruchten zoals mosselen, garnalen of scampi`s, inktvis ringen krabvlees etc., , Voor de rouille:, , 1 rode paprika, 6 teentjes knoflook, 200 gr. mayonaise, 1 flinke eetlepel zwarte olijven, 3 anjovisfilets, 1 theelepel tomatenpuree., 100 gr. geraspte oude kaas.

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-08-2013
  • Frans
  •  30-60 min.

Krachtige vissoep met rouille

Hartige maaltijdsoep

INGREDIENTEN

700 g kabeljauwfilets (diepvries), 250 g frutti di mare (diepvries), 2 stengels prei, 1 venkelknol, 4 tomaten, 4 takjes selder, 4 wortelen, 4 aardappelen, 1 ui, 2 dl droge witte wijn, 400 ml visfond (bokaal), 2 eetl. olijfolie, 2 teentjes knoflook, 3 takjes peterselie (vers), 2 capsules saffraan, 1 koffiel. tijm (gedroogd), 1 koffiel. kruidentuiltje, 1 koffiel. dille (gedroogd), peper en zout, , Voor de 'rouille' :, 50 g volle yoghurt natuur, 80 g mayonaise (met mosterd), 1 teentje knoflook, 1 capsule saffraan, 0.5 koffiel. paprikapoeder, 1 mespunt cayennepeper, 4 voorgebakken witte stokbroodjes

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-01-2019
  • Frans
  •  30-60 min.
Nieuwste rouille recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top