65 roseval aardappels recepten

INGREDIENTEN

Roseval aardappels

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-02-2005
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.


Roseval aardappels hebben een rode schil en zijn roze dooraderd. Kan natuurlijk ook met een andere vastkokende aardappel!

INGREDIENTEN

700 gr Roseval aardappels5-6 el olijfolie2 sjalotten 2 teentjes knoflook1 el fijngesneden rozemarijnnaaldenfijn zeezout

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-01-2003
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Lekker bij lamsbout

INGREDIENTEN

Doe in een grote plastik zak: 700 gr roseval aardappels in vieren, 6 el olijfolie, 4 sjaloten in vieren, 2 teentje knofloook in plakjes, 1 el rozemarijnnaalden fijngehakt. Schud het goed door elkaar.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-11-2003
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Van de life and cooking site. Makkelijk en lekker. Het kan niet mislukken.

INGREDIENTEN

800 gram vastkokende aardappels, 2 groene paprika's, 1 winterpeen, 1 grote rode ui, 2 teentjes knoflook, olijfolie, zout en peper, 2 pakken viscuisine Italiano (Iglo)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-04-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

En Porta Bellasalsa

INGREDIENTEN

Eend;, *1-2 eendenborsten(ca 350 gr)*olijfolie en/of boter*zout en peper*enkele takjes groen(kervel o.i.d.), ROSEVALAARDAPPEL;, 100 gr Roseval aardappel*50 ml olijfolie*1 tl rozemarijnblaadjes*zout en peper*, PORTA BELLASALSA;, 200 gr Porta Bella(=paddestoel)*olijfolie*1 knoflookteen*zout*peper*Aceto balsamico*, SAUS;, 200 ml gevogeltefond*1 vanillestokje*zout en peper*, KLETSKOP PARMEZAANSE KAAS, 100 gr Parmezaanse kaas.

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-01-2002
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.

Een culinair recept waar je je gasten, man, vrouw, vriend of vriendin nou eens ECHT wil verwennen. Zeer aantrekkelijk recept, niet goedkoop maar ongelooflijk lekker.

INGREDIENTEN

4 zeebaarsfilet?s a 180 gram 2 rode paprika?s ? courgette 3 trostomaten peper en zout VOOR DE AARDAPPELEN 4 rosevalaardappels 1 dl ganzenvet 1 takje rozemarijn 1 takje tijm 1 takje oregano 1 teentje knoflook VOOR DE PESTO 50 gram pijnboompitten 1 teentje knoflook, gehakt 0.5 dl olijfolie ? bosje basilicum 25 gram parmezaanse kaas 25 gram vers geraspte pecorino VOOR DE PEPERCOULIS 2 rode Spaanse pepers 1 teentje knoflook 0.5 dl olijfolie.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-11-2003
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Kip bereidt in zak met verse groenten en witte wijn. Gezonde bereiding met heerlijke geur en smaak explosie als de zak opengemaakt wordt. Leuk om aan anderen te serveren als verassing.

INGREDIENTEN

2 Kipfilets, 250 gr. aardappels (roseval) in partjes, 1 grote paprika fijngehakt, 1 rode ui gesnipperd, 1 gewone ui gesnipperd, 1 bosui grofgehakt, 1 venkel in ringen gesneden, 200 gr. champignons gesneden, , 2 teentjes knoflook, 2 takjes van dragon, peterselie en oregano (kruiden uit potjes kan ook natuurlijk), snuf chillipoeder, Peper en zout, , Olijfolie, Droge witte wijn

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-11-2011
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dit recept werd bereid tijdens de Nationale Kookstudio Week 2008. Klik hier voor de andere recepten die klaar werden gemaakt bij de deelnemende kookstudio`s.

INGREDIENTEN

700 gram roseval aardappels, 4 teentjes knoflook, 5 takjes rozemarijn, Scheutje olijfolie, Zeezout

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-05-2008
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

Aardappels zijn heerlijk om mee te varieren

INGREDIENTEN

3 middelgrote Roseval aardappelen, zout, 1 tl. Indiase currypasta, 2 el. olie, 1 kleine rode ui, 1 zakje verse koriander, 1 el. citroensap, mespunt sambal badjak

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-05-2002
  • Mediterraan Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

3 middelgrote Roseval aardappels (zak a 1 1/2 kg), ? zout, ? 1 theelepel Indiase currypasta (Patak's), ? 2 eetlepels olie, ? 1 kleine rode ui, ? 1 zakje verse koriander (15 g), ? 1 theelepel citroensap, ? mespunt sambal badjak

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-02-2003
  • Indiaas Bijgerecht
  •  20-30 min.

Lekker en makkelijk

INGREDIENTEN

750 gr (Roseval) aardappelen ; 6 el olijfolie; 2 sjalotten; 3 teentjes knoflook ; 1 el fijngesneden rozemarijnnaalden; zeezout

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-10-2003
  • Internationaal Bijgerecht
  •  30-60 min.

Super simpel te maken. Het is zo'n tien minuten werk en daarna nog een klein uur in de oven.

INGREDIENTEN

1,5 kg aardappels, bijv. roseval, geboend en gehalveerd in de lengte; rode paprika's, van zaden ontdaan en in brede repen; 4 grote bollen knoflook, de top eraf gesneden; 3 takjes rozemarijn, in grote stukken; 2 laurierblaadjes; 4-5 el olijfolie

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-02-2003
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Dit recept is heel toevallig ontstaan. Ik was bij mijn slager, kocht het vlees wat ik nodig had maar ik zag ook kipkarbonades liggen en ze zagen er zo goed uit dat ik ze in een `opwelling` kocht. De plaats in mijn vriezer was zeer beperkt dus bedacht ik dit recept. Aangezien er Italiaanse kruiden inzitten heb ik het deze naam gegeven. Dit is een heerlijk eenvoudig recept, de geur die uit de oven komt is absoluut verrukkelijk! Ik heb het met verse kruiden gemaakt, mocht je die niet hebben neem dan gedroogde maar tegenwoordig zijn overal potjes met verse kruiden te koop en dat is echt veel lekkerder. (verhouding verse kruiden tot gedroogde; 1 tl gedroogde kruiden i.p.v. 1 el verse).
Ik heb bij de aardappelen ook nog een knoflookuitje gedaan. (Knoflookuitjes zijn te koop in een klein rieten mandje). Maar als je die niet hebt kan je ook een gewoon knoflookteentje gebruiken. De salade is zo simpel dat je het met je ogen dicht kan maken maar door de vinaigrette is de smaak zo lekker!

INGREDIENTEN

Voor de kipkarbonades, 1 kilo Kipkarbonades., 3 vette tenen knoflook, fijn gesneden., 5 el olijfolie. (1 eetlepel apart houden), 1 tl verse rozemarijnnaaldjes (fijn gesneden)., 1 tl verse tijm (blaadjes afritsen van takje)., Vers gemalen peper en zout naar smaak., 1 el citroensap ( pas toevoegen als kip de oven ingaat)., Voor de aardappels, ± 1 kilo rode aardappels.(bvb roseval of andere rode aardappels), Takje tijm en wat rozemarijn (vers)., Paar teentjes knoflook., Wat olijfolie., 2 teentjes knoflook (of eventueel een heel knoflookuitje in stukjes gesneden)., Voor vinaigrette bij de salade, 1 tl zout., Wat vers gemalen peper., 2 el witte balsamico-azijn (of bruine, ik heb de witte gebruikt)., 4 el olijfolie., 1 teentje knoflook (geperst)., Wat rozemarijn, handje basilicum blaadjes, handje peterselie (alles beetje fijn gesneden ) bij elkaar ± 1 flinke el in totaal., Voor de salade, Kleine tomaatjes., Wat geroosterde paprika ( vers of uit een pot), 1 zak Rucola sla.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-03-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

700 g Roseval aardappelen met schil, in parten

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-02-2004
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Eenmaal in de oven heb je geen omkijken meer naar deze kruidige aardappels met stukjes ansjovis

INGREDIENTEN

750 g Roseval aardappels, 4 el olijfolie extra vierge, 1/2 blikje ansjovisfilet fijngesneden, 2 tenen knoflook fijngesneden, 1 el Provencaalse kruiden, zout, versgemalen zwarte peper

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-12-2004
  • Frans Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

*10 teentjes knoflook, *600 gram roseval aardappels, *3 eetlepels olijfolie, *50 gram bacon, *2 theelepels rozemarijnblaadjes, *peper en zout

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-11-2001
  • Belgisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 stuks kalfsrib-eye, 1 kg pommodori tomaat, rozemarijn, paneermeel, ui, wilde spinazie, roseval aardappels, peper/zout, boter, olijfolie, knoflookpuree

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-09-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1,4kg pasta deeg (zie recept), 1kg roseval, 4 tenen knoflook, 1/2 bosje mint, olijfolie, nootmuskaat, 100gr pecorino

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-10-2010
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 stukken tonijn van 150 gr, 250 gram Roseval aardappels, 100 gram spekjes, bosje koreander, bosje basilicum, handvol bieslook, 1limoen, grote eetlepel kappertjes, olijfolie, azijn, verse peper uit de molen, zeezout uit de molen, 1 rood spaans pepertje, 1 theelepel honing

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-11-2000
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Niets heerlijkers dan in het voorjaar (mei/juni) genieten van asperges die smelten in de mond. Probeer eens deze echte klassieker met hollandaise-saus. Speciaal voor de bezitters van een keukenmachine of blender dit kan-niet-mislukken-recept. En serveer er dan meteen gekookte Roseval aardappels bij: de lekkerste aardappels die er zijn, en die je bovendien niet hoeft te schillen.

INGREDIENTEN

500 g asperges, 300 g Roseval aardappels (of nieuwe aardappels), verse peterselie, 2 eieren, , Voor de hollandaise-saus:, 2 eigeel, 1 el citroensap, 1 el witte-wijnazijn, 100 g boter, zout en peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-06-2012
  •  …
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

750 g Roseval aardappels, 200 g mager gerookt spek in dobbelsteentjes, 1 el boter, 3 el frambozenazijn, 1 el zoete, grove mosterd, 150 g rucola, zout, versgemalen zwarte peper,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-03-2001
  •  …
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

• 12 12 (500 gr.) rode aardappels (bv roseval of pipo), • zonnebloemolie, • 4 kipfilets, • 4 el mosterd, • 120 g cornflakes, • 1 tl knoflookpoeder, • 600 g gekookte bieten, • 1 appel granny smith, • balsamico azijn, • peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-10-2011
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gezien bij Life & Cooking

INGREDIENTEN

800 gram Roseval aardappels, 2 rode uien, 6 el. olijfolie, 250 gram verse spinazie, gemengde fijngehakte verse kruiden, zout, peper, limoensap

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-02-2001
  • Mediterraan
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

3-4 aardappels (met rode schil bv Roseval of Bildtstar), ? olijfolie om in te vetten, ? 2 zalmvinken, ? zout en versgemalen zwarte peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-01-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

16 kleine roseval aardappeltjes; 5 tenen knoflook; 2 eierdooiers, zout, 250 ml. milde olijfolie, 1 citroen

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-12-2006
  • Spaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

- 2 rode uien, - 1 bos wortels, - 500 gram pastinaken, - 1 kilo vastkokende aardappels (bijvoorbeeld roseval), - olijfolie, - 2 teentjes knoflook, - 5 eetlepels honing, - 2 eetlepels mosterd, - scheutje whisky, - 1 gekookte ongemarineerde beenham (ca. 1 1/2 ? 2 kg),

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-04-2003
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dit exclusieve aardappeltaartje is een ware delicatesse door het gebruik van slechts een toefje kaviaar.

INGREDIENTEN

50 gr. kaviaar, 300 gr. roseval, 0.1 l. creme fraiche, 1 el. boter, 1 sch. melk, Peper ., Zout .

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-12-2003
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

50 gr. kaviaar, -300 gr. roseval, -0.1 l. creme fraiche, -1 el. boter, -1 sch. melk, -Peper, -Zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-09-2002
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

50 gram kaviaar -, 300 gram roseval -, 0.1 liter creme fraiche -, 1 eetlepel boter -, 1 scheutje melk -, peper -, zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-09-2002
  • Nederlands
  •  30-60 min.


Dit exclusieve aardappeltaartje is een ware delicatesse door het gebruik van slechts een toefje kaviaar.

INGREDIENTEN

50 gr. kaviaar, 300 gr. roseval, 0.1 l. creme fraiche, 1 el. boter, 1 sch. melk, Peper, Zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-11-2003
  •  …
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

- 1 kilo roseval aardappels, - 2 eidooiers, - 2 eetlepels franse mosterd, - 250 ml olijfolie, - 100 ml witte wijn azijn, - zout & peper, - 250 ml zonnebloemolie, - 1 bos bieslook, - 1 bos bosuien, - 100 gram kappertjes, - 300 gram truffelkaas, - 4 hardgekookte eieren

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-04-2009
  •  …
  •  0-10 min.

Succesverzekerde groentensalade, van te voren klaar te maken voor grote gezelschappen. Te serveren bij allerlei vleesgerechten of zomers bij een barbecue. (uit: Tip dec.'97)

INGREDIENTEN

, 1 rode en 1 gele paprika, in stukken, 600 gram kleine aardappels, ongeschild, in stukken (ik neem roseval of 'rattenaardappelen) 2 rode uien, in stukken, 1 grote aubergine, in repen, 2 teentjes knoflook, fijngesneden, 1 tl gedroogde oregnao, 1 tl rozemarijnnaaldjes, zout en peper 6 el olijfolie, 2 el citroensap 1-2 el honing, 2 el fijngesneden peterselie, 2 el fijngesneden bieslook, 150 gram feta, verkruimeld

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-04-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  60-120 min.

Een recept van Patron Cuisnier Jean Marc Rousseau een TOP KOK van de Table a la Francaise.

INGREDIENTEN

800 gram roseval aardappelen 400 gr Port Salut 4 el ganzen ? of eendevet 4 plakjes Beenham peper en zout VOOR DE GARNERING 1 rode paprika 50 gram Port Salut, in reepjes 3 dl kalfsfond 1 dl room selderijblaadjes.

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-11-2003
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

800 gram Roseval aardappelen, - 2 rode uien, - 6 eetlepels olijfolie, - 250 gram verse spinazie, - gemengde, verse Italiaanse kruiden, - zout, - peper, - limoensap,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-04-2003
  • Nederlands
  •  20-30 min.



INGREDIENTEN

, * 800 gram Roseval aardappelen, * 2 rode uien, * 6 eetlepels olijfolie, * 250 gram verse spinazie, * gemengde, verse Italiaanse kruiden, * zout, * peper, * limoensap

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-07-2002
  •  …
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Saus, eendekarkassen, 1 laurierblad, 1 takje tijm, 2 tenen knoflook, ? wortel, 1 ui, 1 prei, 1 dl rode wijn, bouillon, 1 blikje tomatenpuree, boter, , 5 eenden*, honing, , 5 grote of 10 kleine meiknollen, 50 kleine Roseval aardappels, groene kool

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-09-2002
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

- 800 gram Roseval aardappelen, - 2 rode uien, - 6 eetlepels olijfolie, - 250 gram verse spinazie, - gemengde, verse Italiaanse kruiden, - zout, - peper, - limoensap

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-01-2003
  • Nederlands
  •  20-30 min.


INGREDIENTEN

* 700 g Roseval Aardappelen met schil(in parten) of Krieltjes, * 1 pakje Haricots verts of 200 g dunne Sperziebonen, * 150 g Spinazie, * 1 1/2 Eetlepel Olijfolie, * 250 g Champignons,in plakjes, * 4 plakken Ontbijtspek, * Zout en versgemalen Zwarte Peper, Voor de dressing:, * 1 Eetlepel olijfolie, * 2 Theelepels Grove Mosterd, * 2 Theelepels (balsamico)Azijn, * 1 Teen Knoflook,fijngehakt, * 1/2 Eetlepel Sjalot,heel fijn gesnipperd

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-01-2004
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

300 gr Roseval aardappelen, 1 kreeft(of 200 gr. rivierkreeftjes), 200 gr. vongole, olie, 1 gesnipperde ui, 1 rood pepertjes, 1 el. masala curry, sap van 1/2 citroen, 250 gr. kouseband(beetgaar), 4 roti-vellen(Toko).

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-02-2001
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

We gaan dit jaar lekker naar buiten! Met voorjaarsgerechten van Ramon Beuk en wijnadvies van sommelier Jan-Willem van der Hek. Kijk op www.lidl.nl voor het uitgebreide assortiment. … Doe mee »

Advertisement
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies