293 rosbief uit de oven recepten

INGREDIENTEN

1 dl zonnebloemolie *, 1 dl olijfolie *, 4 el zeer fijn gesneden gemengde kruiden (bijv. basilicum, peterselie, tijm, oregano, bieslook) *, 1/2 el scherpe mosterd *, 1 el balsamico-azijn *, zout * peper *, rosbief van ? 1,2 kg *, 25 g boter *, 1 sjalotje, fijngesneden *, 2 dl rode port *, 4 dl vleesfond *, 1 dl slagroom *, 50 g ijskoude boter, in blokjes

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-02-2005
  • Nederlands
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 rosbief van 2 kilo, boter of vet.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-04-2001
  • Nederlands
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

- 1 kg rosbief, - 2 dl rode wijn, - 2 dl water, - 3 sjalotten, - echte boter, - 1/2 bouillon, - tijm & laurier, marjolein en rozemarijn

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-03-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heerlijk zomers gerecht

INGREDIENTEN

1 teentje knoflook, mosterd, 3 eetlepels olie, vers gemalen peper, madeira of marsala, 1½ kg. rosbief (ongeveer 8 cm. dik), kalfsfond

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-07-2009
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

In rode wijn-marinade

INGREDIENTEN

4 dl rode wijn, 12 zwarte peperkorrels, 6 jeneverbessen, 1 tak rozemarijn, 4 takjes tijm, 1 laurierblad, hele rosbief van 1 kg, boter, 500 gr gemengde paddestoelen, 1 bouillontablet'funghi porcini'(star), bloem, 4 el rode bessengelei, 1 el balsamicoazijn

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op06-01-2001
  •  …
  •  120 min. <

Rosbief in kokosmelk

INGREDIENTEN

- 900 gram rosbief, , - 5 bosuitjes, , - 2 teentjes knoflook, , - 3 cm verse gemberwortel, , - grote bos peterselie, , - 2 Spaanse rode pepers, , - 1 stengel citroengras, , - 2 eetl. zonnebloemolie, , - 1 eetl. sojasaus, , - 2 blikken kokosmelk (a 400ml), , - 1 limoen, , - zout, , - braadslede

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-04-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

En asperges op aardappelkoekjes

INGREDIENTEN

Olie, bakboter of -margarine, olie, 1 teen knoflook, 1 tl tijm, 1 bundel groene asperges (8-12 stuks), 1 zakje witte wijnsaus (Maggi), 2 el bloem, 2 el peterselie, 4 flinke aardappelen, 5 eieren, 1 400 g (8 plakjes van 50 g) rosbief

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-06-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 kilo rosbief, - zout en peper, - 150 gram boter

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-11-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

500 gram rosbief * 100 gram boter * peper * zout.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-10-2003
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Een rosbief van ca. 1 kg, Olie om in te wrijven, Gedroogde kruiden (bijvoorbeeld Provençaalse of Italiaanse), Grof zeezout, Peper uit de molen

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-11-2012
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.


Roseval aardappels hebben een rode schil en zijn roze dooraderd. Kan natuurlijk ook met een andere vastkokende aardappel!

INGREDIENTEN

700 gr Roseval aardappels5-6 el olijfolie2 sjalotten 2 teentjes knoflook1 el fijngesneden rozemarijnnaaldenfijn zeezout

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-01-2003
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

8 teentjes knoflook; 1 blikje artisjokharten; 4 trostomaten; 750 gr. rosbief; peper; 1,5 el olijfolie; 1 pot vleesfond (380 ml); 1 dl rode wijn; 3 takjes rozemarijn

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-01-2004
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

8 teentjes knoflook - 1 blik artisjokharten (400 gr. Mickey) - 4 trostomaten - 750 gr. rosbief - peper - 1,5 eetlepel olijfolie - 1 pot vleesfond - 1 dl rode wijn - 3 takjes rozemarijn

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-08-2001
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 kilo rosbief, zout en peper, 150 gram boter

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-11-2003
  • Internationaal
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 kg rosbief aan 1 stuk dat overal even dik is, dunne plakken vet rugspek van het varken, peper, zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-10-2000
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Neemt nauwelijks een effectief kwartier van je tijd, de oven doet de rest. Bereidingstijd is exclusief 30 minuten in de oven en 15 minuten rusten

INGREDIENTEN

* 3 tenen knoflook, * 2 eetlepels mierikswortelpuree (potje, supermarkt), * 5 eetlepels grove mosterd, * 3 eetlepels honing, * 4 eetlepels tijm, fijngehakt, * 1 theelepel aardappelzetmeel, * 3 eetlepels olijfolie, * 750 gram rosbief

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-07-2002
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Rosbief op klassieke wijze in de oven boterzacht bereiden.

INGREDIENTEN

1.2 kg rosbief, 120 gr. boter, 3 wortelen, 3 selderij stronken, 400 ml kalfs fond,merk Lacroix, Kruiden: Roosmarijn, Provençaalse kruiden, oregano, Zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-12-2011
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Feestelijke rosbief met peer en sjalot in rode wijn saus.

INGREDIENTEN

700 gram rosbief, 6 peren conférence, 6 slaotten, 1 l rode wijn, Fleurie, 1 eetlepel honing, 1 koffiel quatre-épices¨(mengsel van 25 delen witte peper,7 delen nootmuskaat,6 delen gemberpoeder,of kaneel en 2 delen kruidnagel, 1 dl crème de cassis, olijfolie, 25 gram boter, zout en vers gemalen peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-04-2010
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een lekker feestgerecht.!!

INGREDIENTEN

1 kg rosbief, versgemalen zwarte peper, 3 eetlepels mosterd, 1 theelepel zout, 2 theelepels Italiaanse keukenkruiden, aluminiumfolie, Voor de saus: 150 Roquefort (of Gorgonzola), 1 kippebouillontablet, 1? dl slagroom, 2 eetlepels maizena, 1 eetlepel citroensap, zout, peper, 1 bieslookplantje

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-12-2002
  •  …
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

*1 kilo rosbief aan 1 stuk dat overal even dik is, *zout en peper, *enkele plakken vet rugspek van het varken

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-07-2001
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Ovengerecht

INGREDIENTEN

1 flinke rosbief, 1 fles Balsamico, 1 klontje boter, 8 a 9 suikerklontjes

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op03-09-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

500g pompoen,in blokjes, 500g knolselderij,in blokjes, 2 aardappelen, geschild, 500ml groentebouillon, van blokje, 125ml crème fraîche, zout en versgemalen peper, 1 el verse munt,fijngesneden, 1 el peterselie,fijngesneden, 600 g rosbief, 2 el olijfolie, 1 teentje knoflook,geperst

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-11-2011
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Bakken en Braden

INGREDIENTEN

750 gr. rosbief, 125 gr. boter, 1 eetlepel zonnebloemolie, peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-07-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.



Bron: www.C1000.nl

INGREDIENTEN

1 el olijfolie traditioneel (C1000), 20 g boter, 50 g salami, in blokjes, peper, zout, 750 g rosbief, 1 ui, in partjes, 1 rode paprika, in stukjes, 1 dl rode wijn, 2 pakjes witlof in ham (diepvries, Agro), 3 el paneermeel, 3 el geraspte belegen kaas, 1 dl slagroom

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-12-2006
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

750 g. Rosbief, 500 g gemengde Bospaddestoelen, 1 dl droge witte Wijn, 1 dl. Slagroom, 50 g Boter, Peper & Zout, 1 soeplepel gehakte Peterselie.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-03-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijk met een tomatencoulis, of koud in een buffet

INGREDIENTEN

1 kg rosbief chateaubriand, 4 el pesto (met basilicum), 1,5 el tomatenpuree, 1,5 dl kippenbouillon, 1 dl room, 1 el olijfolie, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-03-2007
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

800 g rosbief, 25 g boter, 25 g mierikswortel, 100 ml creme fraiche, 100 ml mayonaise, 1 tl poedersuiker, peper, zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-02-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Pittige afwisseling van de klassieke rosbief

INGREDIENTEN

-1 bosje basilicum, -1/2 bosje tijm, -1 bosje marjoraan, -2 tenen knoflook, -2 eetlepels mosterd, -5 eetlepels walnoten olie, -2 a 3 th lepels zout, -vers gemalen peper, -2 kg rosbief met een vetrandje

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-07-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Feestgerecht

INGREDIENTEN

1 kg. rosbief chateaubriand, 3 a 4 eetl. pesto, 1.5 eetl. tomatenpuree, 1.5 dl. kippenbouillon, 1dl. room, 1 eetl. olijfolie, peper.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-11-2004
  • Belgisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 kilo rosbief, 2 el olijfolie, 1 teentje knoflook, 1/2 tl Italiaanse kruiden, zout, versgemalen peper, voor de saus:, 3 dl slagroom, 3 dl runderfond, 2 el rode pesto, blaadjes basilicum voor de garnering,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-01-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Hoofdgerecht voor 4 pers; Het lekkere korstje van dragon, peterselie, kervel en mosterd geeft uw rosbief eens een heel andere smaak. bereiding 45 min.; Uw rosbief past ook uitstekend in een koud buffet. Het korstje geeft een pittige smaak aan het vlees.

INGREDIENTEN

- 1 rosbief chateaubriand (? 1 kg), - 1,5 dl rode wijn, - 1 bolletje kervel (diepvries), - 2 eetl. fijngesnipperde peterselie, - 2 eetl. zachte mosterd, - 2 eetl. boter, - 1 eetl. olijfolie, - 1/4 koffiel. dragon, - peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-04-2004
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

? 750 gr Rosbief, ? snufje zwarte peper (versgemalen), ? 50 gr boter, ? 2 el olijfolie, ? 9 sjalotjes (in kwarten), ? 2 el suiker (fijne), ? 2 el balsamicoazijn, ? 2 el rode wijn, ? 2 theel tijm (gedroogde), ? snufje zout, ? 1 theel mosterd

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-03-2005
  •  …
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

800 g rosbief, 500 g gemengde bospaddestoelen, 1 truffel natuur, 1 dl droge witte wijn, 1 dl GB-room, 50 g boter, peper & zout, 1 soeplepel gehakte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-02-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 dl rode wijn, 50 g gewelde pruimen zonder pit, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 3 tomaten, 3 el (olijf)olie, 1 stuk rosbief van ca. 800g., zout,peper, 2 1/2dl vleesfond

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-11-2002
  • Internationaal
  •  60-120 min.

Op deze manier maak je een stukje vlees klaar als je echt eens lekker vlees wilt eten.

INGREDIENTEN

1 kilogram Rosbief, 2 eetlepels olie, 1 winterwortel, 1 niet te grote prei, zout en witte peper, paprikapoeder, 2 salieblaadjes (of wat fijne gedroogde salie), bosje peterselie, 4 tomaten (eventueel vleestomaten)

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-09-1998
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

De peperkorst zorgt voor een heerlijk aroma en verrukkelijke smaak

INGREDIENTEN

1 kilo rosbief, 1 theelepel zwarte peperkorrels, 1 theelepel witte peperkorels, 1 theelepel groenepeperkorrels in pekelnat, 1 theelepel grof zeezout, 1 theelepel gedroogde tijmblaadjes, 1/2 theelepel arachide-olie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-01-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

*** Kaassnacks ***

INGREDIENTEN

, , , , 8 sneetjes brood. 2 ansjovisjes. 1 eetlepel kappertjes. 5 eetlepels olijfolie.1 teentje knoflook. 400 g rosbief in plakjes. 50 g rucola. 50 g veldsla. 100 g Grana Padana Galbani ( harde Italiaanse kaas ).Zwarte peper.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-10-2000
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Voor 4 pers.

INGREDIENTEN

800 g rosbief, 4 uien, 2 eetlepels reuzel, 5 g bloem (tarwebloem), 0.5 eetlepels kappertjes, 2 cl frambozenazijn, 0.4 dl wijn (wit/droog), paprikapoeder, peper, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-03-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

800 g rosbief, 4 uien, 2 eetlepels reuzel, 5 g bloem (tarwebloem), 0.5 eetlepel kappertjes, 2 cl frambozenazijn, 0.4 dl wijn (wit/droog), paprikapoeder, peper, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-06-2003
  • Oostenrijks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

750 gr. rosbief, 4 el. gehakte peterselie, 1 el. gehakte selderij, 1 el. tijm, 2 teentjes knoflook, 2 sneetjes witbrood, 1 el. olijfolie, 2 el. mosterd, 35 gr. boter, zout, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-12-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies