Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Rookworst recepten (2.418) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Heel bijzondere geroerbakte Stamppot

INGREDIENTEN

300 g aardappels, 200g spruitjes, 100 g spekreepjes, 1 ui gesnipperd, 2 t knoflook geperst, 1 doosje kastanje champignons, 1/2 rookworst, 1 gerookte kipfilet

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-03-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een stevige erwtensoep is erg handig om te serveren wanneer er makkelijk gegeten moet worden en er meerdere mensen aanschuiven. Erwtensoep wordt er alleen maar lekkerder op wanneer hij een dag van te voren wordt gemaakt. Ideaal dus als morgen iedereen wat stevigs in de maag wil hebben en snel door wil naar de pakjes....... En vers gemaakte erwtensoep is ook echt lekerder dan een blik.

INGREDIENTEN

400gr. spliterwten, stukje rookspek (ca. 150gr.) 1 hamschijf, zout, 2 laurierblaadjes, enkele peperkorrels, zout, 4 preien, 2 aardappels, 2 winterwortels, 1 kleine selderijknol, 2 rookworster, bos selderij.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-03-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Het is weer zover, het is koud buiten, het vriest hier nu ik dit recept schrijf en zojuist dus de eerste echte verse `snert` van het jaar gemaakt. Verantwoord gevuld en erg voedzaam. Heerlijk en veel lekkerder dan uit een blik of zak of die kant en klare van de Hema. Een grote pan verse soep en hij is op dag 2 nog veel lekkerder! Ook erg makkelijk als er mensen aanschuiven want iedereen vind het wel lekker. Niet echt moeilijk, iedereen kan dit maken. Hier kan iedereen het hele najaar, de hele donkere periode en de hele winter van genieten. Het kookproces is slowcooking en de helft sneller de snelkookpan. Ik hoor wel wat men er van vond, maar deze is vreselijk lekker. Géén natte vingerwerk door er maar een half varken in te smijten, maar verantwoord gevuld met goede en lekkere dingen. Eet smakelijk!

INGREDIENTEN

1 knolselderij, 3 prei in halve ringen, 2 winterwortels (julienne), 1 stengel bleekselderij (halve ringen), 500 gr spliterwten, 2 bosjes selderij, 1 grote ui, 2 aardappels, Handje verse peterselie, 3 bouillonblokjes rund, 2 bouillonblokjes groente, 500 gr speklappen óf schouderkarbonade, 5 peperkorrels, Zeezout, Zwarte peper uit je molen, 3 liter water, 2 ambachtelijke rookworsten

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-10-2012
  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Ik liep vorige week door de Albert Heijn hier en zag tot mijn verbazing een hele stelling staan met zakken vers gesneden boerenkool net van het land. Nou als er iets "eenvoudigs" is wat ik heerlijk vind dan is dat het wel, dus heb het gelijk gekocht! Het is hier flink koud dus gelijk proberen. Ik maak het echter niet op z`n Hollandse boerenfluitjes, maar veel en heel veel lekkerder! In de loop der tijden heb ik er mijn eigen draai aan gegeven en zal hem nu hier delen. Je kan het uitproberen en na één keer proeven maak je het nooit meer anders. Dit is een goed gevulde, hele smeuige, stamppot met een diep warme smaak, dus. Hele najaar en winter lekker van genieten.

INGREDIENTEN

2 zakken gesneden boerenkool van 300 gr, 8 grote iets kruimige aardappels of 9 10 kleintjes, 3 grote uien (gesnipperd), 250 gr gerookte spekreepjes of blokjes, Flink wat olijfolie, 1 el zongedroogde tomaatjes, 1 bouillonblokje rund, Zeezout, 2 keurslager rookworsten of VERSE Veluwse rookworsten bij AH of 2 HEMA worsten

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-09-2012
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Iedereen kent wel de stamppot hutspot, andijvie of boerenkool, maar kennen jullie deze ook al? Een heerlijk niet allerdaags stamppotje met een zachte smaak!

INGREDIENTEN

1 kg aardappels, 2 zakken spruitjes panklaar (a 350 g), 1 rookworst (250 g), 3 kleine zoete appels, 2 theelepels kerriepoeder, 1 dl halfvolle melk, 50 g roomboter ongezouten (pakje a 250 g)

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-11-2008
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Bijdrage van Janou

INGREDIENTEN

Rookworst (250 gram)

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-06-1999
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.

Met dit recept heb ik in november 2003 de hoofdprijs, een stamppotbuffet voor 10 personen, gewonnen van de rookworstwedstrijd van het voorlichtingsbureau Vlees !

INGREDIENTEN

1 rookworst100 gr. spekblokjes (gerookte)2 rode paprika's1 groene paprika1 fles tomatenketchup2 grote uien2 teentjes knoflook1 blikje tomatenpuree4 grote augurken20 zilveruitjes1 theel. sambal1 eetl. olie1 eetl. boter1 blikje mais2 eetl. azijnselderij (verse, gehakte)peterselie (verse, gehakte)peperzoutcayennepeper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-01-2004
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Geleerd van mijn oma.Een verrassend gerecht, welke goed past in een uitgebreide rijsttafel.

INGREDIENTEN

1 fijn gesnipperde Ui., 1/4 fijn gesnipperde paprika (Mag ook weggelaten worden), 4 tot 6 eetlepels azijn, 2 a 3 knoflooktenen, 2 a 3 blaadjes Daon Salam (Indische Laurier), 3 tot 4 eetlepelsbasterdsuiker, of gewone suiker of gula Jawa, 1 dl ketjap, peper uit de molen, 1 rookworst, in schijfjes gesneden., 1/4 liter kippenbouillon, of water met een goede bouillonblok, flinke scheut olie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-11-1999
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Geinspireerd door Albert Heijn, nu zelf thuis vers gemaakt (behalve de aardappelpuree dan, die komt uit een zakje..) en dan is ie nog een heel stuk lekkerder hoor!

INGREDIENTEN

500 gr zuurkool (5 minuutjes voorgekookt en goed uitgelekt), 2 zakjes aardappelpuree voor ovenschotel (Maggi, of natuurlijk zelfgemaakte), 6 el grove mosterd, 1 bekertje creme fraiche, 150 gr gerookte spekblokjes (uitgebakken), 1 grote Gelderse rookworst (375 gr, 10 minuten geweld, in plakjes), 150 gr belegen Beemsterkaas (geraspt),

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-10-2012
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

710 cal per portie

INGREDIENTEN

1 grote kookworst, 1/2 groene paprika, 1/2 kleine komkommer, 100 gr belegen goudse kaaaas, 100 gr gesneden ontbijtspek

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-11-2001
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 kg aardappels (afkokers), zout, peper, 500 g gesneden boerenkool, 1 rookworst, 100 g magere spekblokjes, 20 g boter, 1,5 dl warme melk, 1 a 2 eetlepels azijn.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-01-2005
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 kg kruimige aardappels, 300 g prei, 2 el vloeibare margarine, 1 bekertje crème fraîche light, 1 tl kerriepoeder, 75 g geraspte oude kaas, 1 Rookworst, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-12-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Bietenstamppot met rookworst

INGREDIENTEN

1,5 kg kruimige aardappelen, 1 kg gekookte rode bieten, 2 uien, 2 el suiker, 1 laurierbladf, 1 dl azijn, 1 dl melk, 1 rookworst

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-10-2013
  •  
  •  20-30 min.

Een echte ouderwetse stevige erwtensoep!

INGREDIENTEN

Pond spliterwten, pond schouderkarbonaden, 2 speklapjes, kant en klaar erwtensoep-groentepakket, 1 (Hema) rookworst, 1 grote aardappel, 3 rundvleesbouillonblokjes, 2 tuinkruidenbouillonblokjes, zout/verse peper, laurierblaadje

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-11-2002
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Heerlijke ovenschotel met zuurkool, gehakt, worst, spekjes, aardappelpuree, gegratineerd met kaas. Ook heerlijk voor mensen die normaal geen zuurkoolfan zijn.

INGREDIENTEN

1 pond zuurkol, 4 ons runder- of varkensgehakt, 1 rookworst, 100 gram spekblokjes, 1 ui, teentje knoflook, paprikapoeder, 3 jeneverbessen, 2 kruidnagels, laurierblad, beetje zout, boter, droge witte wijn, aardappelpuree (water & melk), zakje geraspte kaas,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-03-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

, 1 kg aardappel(en), 1 kg winterwortel(en), 500 gr ui(en), 2 rookworst(en), , 200 gr dobbelsteentjesspek, Creme fraiche, , 100 gr boter, zout en peper, naar smaak,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-02-2012
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 kg aardappels, 700 gr spruitjes, 1 rookworst, 3 kleine zoete appels, 2 theelepels kerriepoeder, 1 dl halfvolle melk, 50 g roomboter ongezouten

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-09-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Afgelopen weekend vond ik de perfecte bestemming voor de rookworst. Een combinatie met groene asperges om symbolisch de winter af te sluiten en de lente te verwelkomen. In de New York Times van afgelopen vrijdag beschrijft Mark Bittman hoe je asperges langzaam (in 1,5 uur!) kunt laten garen zodat de asperges overal even gaar worden en alle smaken met elkaar kunnen mengen. De ideale manier om de asperges de rooksmaak van de worst te laten opnemen.

INGREDIENTEN

Asperges en rookworst

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-04-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

½ kant-en-klare rookworst (à 250 gram), in plakjes gesneden, 5 plakjes bladerdeeg, 2 eetlepels boter, 2 stengels prei, in dunne ringen gesneden, 1 teentje knoflook, 1 eetlepel bloem, 1 eetlepel paneermeel, 2 eieren, 200 mililiter slagroom, 100 gram geraspte kaas, zout, versgemalen peper,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-07-2010
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijke stampot voor iedereen .

INGREDIENTEN

1 kg aardappelen geschild iets kruimig,1 Rookworst,125 gr magere spekreepjes (duobakje) 2 uien fijngesneden, 1 pakje boursin knoflook kruiden 150 gr,1 zak gesneden andijvie 400 gr ( 200 ml melk)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-10-2008
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Niet alleen pastinaak, maar ook wortelen, knolselderij, schorseneren en pompoen lenen zich voor deze stamppot.

INGREDIENTEN

Zout, peper, 4-5 lente-uitjes, in dunne ringen, 1 rookworst, in 8 stukken, 600-800 g aardappelen, geschild, in stukken, 800 g pastinaken, geschild, in stukken, 40 - 50 g boter, 100 g magere ontbijtspek, in reepjes, 50-75 g geraspte jonge kaas, 1/2-1 dl hete melk, 2-3 el fijngesneden bladselderij,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-11-2009
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Net iets anders dan de rookworst van de HEMA, maar zeker net zo lekker

INGREDIENTEN

1 blikje croissantdeeg, 1 stuks rookworst

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-01-2004
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 blikje croissantdeeg -, 1 stuks rookworst, , , , ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-11-2002
  • Frans
  •  0-10 min.

EEN HEERLIJKE STEVIGE MAALTIJDSOEP

INGREDIENTEN

200 gram witte kool, li>250 gram rookworst, 50 gram knoflook (geperst), 25 gram boter, 50 gram magere spekblokjes, 0,5 liter tomatenblokjes (blik), 0,5 liter bruine bonen (blik), 0,5 liter runderbouillon, 1 dikke plak salami, 2 stengels bleekselderij, 1 grote ui, 1 grote aardappel, , , , , ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-01-2006
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Lekkere rookworst van de hema met rijst om je vingers bij af te likken

INGREDIENTEN

Rijst,2 bouillontabletten,1 prei,1 rode paprika,2 uien,knoflook,sambal en de rookworst van de hema

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-06-2002
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lekker!!!

INGREDIENTEN

1 hele rookworst naar keuze, kaas naar keuze

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-07-2000
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Prei, bouillonblokje, kerriepoeder, parmesan, rookworst

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-08-2011
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 1/2 kg aardappels kruimig, 2 appels, met rode schil, 125 g gerookte spekblokjes (duobakje 250 g), 1 eetlepel mosterd, 1 zak gekookte wijnzuurkool (500 gr), 50 g rozijnen, 1 magere rookworst

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-11-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Het overduidelijke bewijs dat de Mexicaanse en Nederlandse keuken prima samen gaan! (het heet een stampot maar ik vind het meer een ovenschotel)

INGREDIENTEN

1 rookworst (350 gr), 1,5 kg. aardappelen, 2 teentjes knoflook, 100 gr. margarine, 2 dl hete melk, 2 blikjes kidneybeans (totaal 800 gr), 1 blikje mais (300 gr), zout, peper, 1 potje milde salsasaus, 1 zakje tacochips, 100 gr. kaas (oude is lekker maar andere kan ook), 1 el. tacokruiden (meer mag ook)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-07-2002
  • Mexicaans
  •  30-60 min.

Apart, maar wel lekker

INGREDIENTEN

1 rookworst, 1 el. mosterd, 2 el. gefruite uitjes, 6 el. mayonaise

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-11-2002
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Weer zo'n heerlijke ovenschotel naar recept van mijn zus

INGREDIENTEN

1 1/2 kilo prei, 1 rookworst, a pakje ontbijtspek of 1 pakje spekje, aardappelen, creme fraiche, noutmuskaat, zout en peper en geraspte kaas.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-10-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 rookworst, 1 ei, paneermeel, 4 el. fijne mosterd, frituurvet om in te bakken.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-01-2010
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Lekker en niet duur, recept uit de variatie-waaier

INGREDIENTEN

2 plakken ananas, 1/2 theelepel bieslook (fijngeknipt), 1 rookworst (ca. 200 g), , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-09-1999
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

2 uien, 250 g spruitjes, 1 rookworst, 2 eetlepels zonnebloemolie, 1 l vleesbouillon.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-02-2005
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

Lekker snel klaar en heerlijk eenvoudig

INGREDIENTEN

Macaroni (500 gram), rundergehakt (300 gram), rookworst (250/350 gram), 1 uitje, tomatenpuree, macaronimix

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-09-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Een apart combinatie met pit

INGREDIENTEN

500 gram Brocoli, 1 Rookworst,2 uien,2 teentjes knoflook,1 paprika,ketjap manis,champignons,peper zout., Kan met diverse groenten toegevoegd worden bijv mais en of tomaat

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-03-2008
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Fantasierijk borrelhapje ook lekker bij stamppot

INGREDIENTEN

? magere rookworst, ? courgette, ? winterpeen, 8 kerstomaatjes

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-01-1999
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Voor meerdere personen pas het gerecht dan aan naar smmak

INGREDIENTEN

1 grote winterwortel, aardappelblokjes, 450 gr, 250 gr panklare prei, 2 theel Italiaanse kruiden, 1 rookworst, 225 gr, 50 g magere spekreepjes, 3 eetl ketchup HOT, 3 eetl water, zout, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-11-2011
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Vooral bij kinderen erg gewild hier wel tenmiste.

INGREDIENTEN

1 prei, 0.5 rookworst, 20 g boter, 8 witte of bruine boterhammen, 4 plakken kaas jonge, 1 eetl. mosterd

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-10-2002
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

150 gram mager rookspek in blokjes, 1 kleine rookworst, 1 ui

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-01-2000
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top