Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

1.148 rolletje recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Heerlijk borrelhapje van gerookte ham met geitenkaas en honingvulling!

INGREDIENTEN

3 grote sneden gerookte ham (vb. bayonne of cobourg), 100 g zachte geitenkaas (maar niet te zacht!), 3 eetlepels honing, peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-08-2005
  •  
  •  0-10 min.

Een lekker recept voor bij de borrel

INGREDIENTEN

Ca 200 gram magere achterham, ca 200 gram zalm, 1 ui groot, 2 pakje monchou, 2 bosje's bieslook fijngesneden, snufje zout en peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-03-2004
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Of ik een voorgerechtje kon maken voor 2de kerstdag  Simpel maar lekker..En het moest ook light zn,  Ppffff heb ik weer

INGREDIENTEN

24 plakken (kalfs)fricandeau ca. 300 gr, 50 gr rucola sla, 3 theelepels kappertjes, 150 gr cherrytomaatjes, , Tonijnsaus:, 3 eetlepels mayonaise, 160 gr tonijn op olie in blik, Snuf peper, Snuf zout, Sap van 1 citroen, 4 ansjovis uit blik, 2 theelepels kappertjes

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-12-2016
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.

Rolletje ham, gevuld met monchou en ui

INGREDIENTEN

4 plakken Yorkham, 1 pakje Monchou, 2 sjalotjes, beetje zout en peper, 1/2 theelepel gembersiroop

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-02-2000
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Dit borrelhapje is heel lekker en ziet er bovendien feestelijk uit.

INGREDIENTEN

* 6 plakken belegen kaas, * 2 eetlpl. pijnboompitten, * 2 th.lpl. kappertjes, * 100 gr. Monchou, * = eetlpl. groene pesto, * 1 bakje tuinkers, * peper naar smaak,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-09-1999
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Borrelhapje met salami en mon chou

INGREDIENTEN

Plakjes salami (de dunne voorgesneden ), pakje mon chou, zout, peper, sjalotjes, verse bieslook,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-03-2001
  •  
  •  10-20 min.

Pincho de huevo y atun envuelto en jamon. Een tapa uit de stad Logro?o, een variatie op de banderilla.

INGREDIENTEN

2 kleine hardgekookte eieren, 2 theelepels mayonaise, 4 theelepels tonijn gemarineerd in witte wijnazijn, 1 grote, dunne plak gekookte ham, in 4 lange repen gesneden, 1 theelepel gehakte peterselie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-01-2001
  • Spaans
  •  0-10 min.

Haricot verts,kaas en Parmaham of Carpachio.

INGREDIENTEN

60 gr. Haricots Verts,100 gr .jonge kaas in 12 reepjes,12 plakjes Parmaham of Carpachio.

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-01-2002
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.

Een vleugje Toscane...

INGREDIENTEN

2 uien, 2 lookteenje, 4 middelgrote tomaten, 4 dunne kalflapjes, zout, peper, 50gr rucola, 50gr parmesan, 4 sneetjes ontbijtspek, 2el olie, wat basilicum, 1 blik tomaten (425ml), 1 tl bouillon, wat paprikapoeder

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-10-2007
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Echt zin in iets hartigs?

INGREDIENTEN

100 gr zuurkool, ? rode paprika, 1 augurk, 1 eetl creme fraiche, 8 plakjes ham

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-03-2001
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

* 2 el. risottorijst, * 1 el. creme fraiche, * 4 plakjes gerookte zalm, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-09-2002
  • Japans
  •  30-60 min.

Weer een ander borrelhapje en erg lekker!

INGREDIENTEN

100 gr. roomkaas* 1 theel. melk* zout* peper* 50 gr. gehakte amandelen* plakjes Pardano kaas (iets dikker gesneden)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-09-2000
  •  
  •  30-60 min.

Een leuk voorgerechtje om te maken en lekker om op te eten.

INGREDIENTEN

-200 gr.gerookte zalm,-100 gr.verse spinazie,-verschillende soorten sla,-enkele takjes bieslook,-1/2 ui,-1 klein potje kappertjes-peper uit de molen.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-03-2001
  • Internationaal Voorgerecht
  •  20-30 min.

Amuse

INGREDIENTEN

350 gr. gerookte zalm - 120 gr. gerookte paling - 100 gr. boter - 40 gr. verse room - sap van 1/2 citroen - 100 gr. room - peper - zout - dille

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-11-1999
  •  
  •  10-20 min.

Echt lekker ...

INGREDIENTEN

Drooggezouten ham, zoals, Parmaham, Serranoham, Kempische ham, Gandaham, Jambon d`Ardenne of Schwarzwalderschinken, 1 verse geitenkaas, 4 gedroogde abrikoosjes, 2 el rozijnen, 1 el gehakte hazelnoten, ½ appel, 1 el honing, verse basilicum en munt, croutons, peper en zout, gemengde sla, balsamico-azijn, olijfolie

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-09-2009
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Simpel Japans gerechtje.Ziet er goed uit.

INGREDIENTEN

5 eieren, 1 eetl. basterdsuiker, een scheutje olie,1 vel Nori(zeewier)

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-01-2002
  • Japans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Een heerlijk zacht romig hapje voor bij de borrel. met dit hapje veras je vried en vijand

INGREDIENTEN

250 gr gerookte zalm - 2 eieren - 1 advocado - 2 eetl mayonaise - 1 eetl gehakte groene kruiden - enkele druppels tabasco - zout en peper - basilicumolie - 1 appel

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-06-2011
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijk als amuse maar ook lekker als borrelhapje!!!

INGREDIENTEN

1 groot stokbrood, 500 gr. verse spinazie, 100 gr. smeerbare roomkaas, 110 gr. geitenkaas, 3 st. spaanse pepers uit blik, 2 tenen knoflook, olijfolie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-04-2005
  •  
  •  30-60 min.

Gezien bij Life & Cooking

INGREDIENTEN

2 pannenkoeken, 2 el. mayonaise, 1 tl. wasabi poeder, 100 gram bladspinazie (diepvries), 100 gram gerookte zalm

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-10-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Gehakt eens anders

INGREDIENTEN

200gr diepgevroren erwtjes, 4 kleine uien, 100 gr gedroogde tomaten, 4 el olijfolie, 400 gr rundgehakt, zout, peper, wat peterselie, 1 stuk filodeeg (cirkel van 56cm), 6 tomaten, 2-3 el witte wijn azijn, suiker, wat munt, 1 lookteentje, 200 gr yoghurt

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-02-2008
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

En spinazieDit moet je zeker eens proberen het is heel apart kan als voorgerecht of als borrelhapje is het ook erg lekker.

INGREDIENTEN

Oorgerecht voor 4 personen., , Ingredienten., 2 pannenkoeken, 2 eetlepels calve mayonaise, 1 theelepel wasabipoeder ( japanse hete mierikswortel ), 100 gram iglo bladspinazie ( diepvries ), 100 gram gerookte zalm.,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-10-2000
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Ingredienten., 2 pannenkoeken, 2 eetlepels calve mayonaise, 1 theelepel wasabipoeder ( japanse hete mierikswortel ), 100 gram iglo bladspinazie ( diepvries ), 100 gram gerookte zalm., ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-10-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Dit is een gerecht uit de Georgische keuken. Een heerlijke amuse die je meer smaak kunt geven door meer knoflook toe te voegen!

INGREDIENTEN

AUBERGINE, 2 st Aubergine., Zout, 50 ml Olijfolie, VULLING, 200 gr Walnoten, 0.5 bs koriander, 2 el azijn witte wijn, 3 tn knoflook, PRESENTEREN, 3 tk Koriander,

  •  Amuse
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-07-2017
  • Russisch Amuse
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 ons runderrookvlees, 4 eieren,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-06-2001
  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Rosbief, Babba Anoesch, Vers gemalen peper,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-09-2012
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Snel lekker en heel apart. nutella vind iedereen wel lekker, de combi Nutella pindakaas  is goddelijk!

INGREDIENTEN

Een lik kant en klaar croeissantdeeg, maakt niet uit welk merk, Nutella chocoladepasta, Pindakaas, Hazelnoten, Walnoten

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-03-2015
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Lekker borrelhapje

INGREDIENTEN

Pakje Mon Chou,kl uitje, 2 augurken,1 a 1,5 ons ham in plakjes, peper, zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-02-2001
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1/2 bosuitje -, zout -, 1/2 eetlepels blanke rozijnen -, 1/4 eidooier -, 1/4 theelepel kerriepoeder -, 1 eetlepel room culinair -, 3 champignons -, peper -, 1 sjalotten -, 6 1/2 gram kipfilet -, 6 1/4 gram boter -, 1/4 eetlepel azijn -, 1 plakje diepvries bladerdeeg -, 1/4 kippenbouillontablet -, 1/4 eetlepel gembersiroop, , , ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-11-2003
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 plakken gedroogde ham type parmaham, Serran of Ganda., Pakje boursin met fijne kruiden., 1/2 dl. room.,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-02-2005
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

3 tortilla wraps - 500 g gemarineerde of gerookte zalm - 250 g zure room - 1 grote bussel basilicum - peper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-07-2007
  • Belgisch
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

8 schijven Ganda ham, 125 g verse roomkaas, 50 g blauwschimmelkaas, 6 verse blaadjes basilicum, 4 verse blaadjes munt, 1 ui, 1 kl gehakte peterselie, 1 el olijfolie, peper, zout.

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-04-2003
  • Internationaal Nagerecht
  •  > 120 min.

Snel bereid voorafje met een Oosters tintje.

INGREDIENTEN

2 pannenkoeken, 2 eetlepels Calve mayonaise, 1 theelepel wasabi poeder (Japanse mierikswortel), 100 gram Iglo bladspinazie (diepvries), 100 gram gerookte zalm,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-11-2002
  • Internationaal Voorgerecht
  •  20-30 min.

Een lekker stukje vlees

INGREDIENTEN

4 dunne varkensschnitzels, 8 plakjes stevig katenspek, een milde roomkaas, peper, zout, bieslook en boter om te bakken.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-03-2000
  •  
  •  20-30 min.

Wie van een lekker sterk visgerecht houdt.

INGREDIENTEN

6 blanke scholfilets. 1 pond gerookte zalm. 1/2 teentje knoflook. 2 el whisky. 1 dl. koksroom. 1/2 plantje basilicum.

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-01-2000
  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

400 gr. kipfilet, 200 gr. lamsfilet, 500 gr. spinazie, wilde, Boter, 2 dl. sherry, 2 dl. kalfsfond, 1.5 dl. room, 500 gr. aardappel, vastkokende, 2 eieren, 50 gr. bloem, Notenolie, 1 tl. zout, 0.5 tl. peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-08-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Vier zeer dunne schijven wit brood 8 schijven hesp,peterselie,bieslook en boter.

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-05-2003
  • Belgisch Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

4 stukken victoriabaarsfilet van 200 gr., 4 plakken gerookte ham, 400 gr gekookte spinazie, boter, peper en zout, , Voor de saus:, 1 rode peper, 2 el fijngehakte sjalot, 1 dl visfumet, 2dl room, een klein beetje boter, 1 teentje look,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-11-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Aangename combinatie.

INGREDIENTEN

8 plakjes gerookte zalm., 150 gr champignons, 1 uitje, 2 el fijngehakte dille, 125 cl crème fraîche, 50 gr boter, zout en vers gemalen peper., 4 sneetjes witbrood., , , ¿ > Voor de garnering; 4 el ijskoude crème fraîche en 4 takjes dille., ,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-06-2005
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Een recept van chefkok Claude De Beyter van "Hostellerie Shamrock" in Maarkedal. Deze "Relais & Chateaux", midden in de Vlaamse Ardennen, is omringd door een door Jacques Wirtz aangelegde prachtige Engelse tuin van 2 hectare.

INGREDIENTEN

350 g gerookte zalm * 120 g gerookte paling * 100 g roomboter * 1 dl verse room * sap van 1/2 citroen * 1 krop eikenbladsla * 1 wortel * arachideolie * peper en zout

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-10-2001
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

Gewoon lekker en leuk om met kinderen samen te maken

INGREDIENTEN

Nodig : 3 plakker schouderham, een klein blikje annanas, en een blokje kaas van ongeveer, 200 gr kaas ., 2 a 3 eet lepels mayonaise

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-10-2006
  •  
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top