Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

842 rollade recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Echt een leuke amuse om te serveren. Staat enig op een lepel maar ook in een klein schaaltje met een prikkertje. Erg makkelijk om te maken en kan van te voren bereid worden

INGREDIENTEN

100 gr gerookte zalm, klein handje spinazieblaadjes, half pakje Boursin beetjes bieslook fijngeknipt., 2 el creme fraiche

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-11-2004
  • Frans
  •  20-30 min.

Deze rollade is makkelijk te maken en lekker mals!

INGREDIENTEN

Rollade /zaanse mosterd /honig /peper / zout / croma

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-01-2003
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijke rollade gegaard in runderboulion met prei en champions.

INGREDIENTEN

Rollade, prei, champions, teentje knoflook, runderboulion, thijm, peterselie, boter.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-12-2003
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Van mijn moeder geleerd

INGREDIENTEN

1 rollade, mosterd, zout, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-06-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Met satesaus, komkommer en tauge.

INGREDIENTEN

1 varkensfiletrollade (ca. 700 gram) *, 2 eetlepels olie *, 40 gram boter of margarine *, zout, peper *, ? kleine komkommer *, 2 eetlepels gezouten pinda's *, 1 pakje satesaus (a 2 zakjes elk voor 0,15 l (Knorr) *, 50 gram tauge (schaaltje a 250 gram) *, 1 theelepel sambal oelek.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-02-2003
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Duitsche rollade

INGREDIENTEN

4 runderlapjes, 2 ons spekvet, 2 uien

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-12-1999
  • Duits Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

De traditionele rollade van generatie op generatie overgedragen.

INGREDIENTEN

3 flessen bier (liefst herftbok van Grolsch), 1 Forse Rollade (iets meer dan een kilo), zout, peper, roomboter(om in te bakken)

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-12-2011
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Beslist een lekker receptje voor Pasen!

INGREDIENTEN

Rollade van 750 gr., 2 tenen knoflook, olijfolie, 2 grote winterwortels, 250 gr. Broccoli in roosjes,500 gr. krieltjes, Een doosje gemengde Hollandse champignons,Ongezouten cashewnoten, zout en versgemalen peper en (bij voorkeur verse) rozemarijn (2 takjes) 1/2 glas droge witte wijn.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-03-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Rollade

INGREDIENTEN

600 gr runder rollade of rosbief, 1/2 pakje boter

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-05-2014
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

De honing/mosterd combinatie is heerlijk bij deze zacht gestoofde varkensrollade.

INGREDIENTEN

2 middelgrote uien, gesneden2 appels geschild en in stukken1 eetlepel honing1 eetlepel Dijon mosterd1/2 theelepel korianderpoederzout1 (schouder)varkensrollade van ong 1 kilo1 eetlepel maizena2 eetlepels water

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-09-2006
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Rollade met stoofpeertjes en gebakken aardappeltjes

INGREDIENTEN

Rollade van ongeveer 600 gr, 2 kg stoofpeertjes, 1750 gr. aardappelschijfjes, kruiden (suiker, kaneel, evt. tijm, rozemarijn, laurier, wijn)

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-11-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Weer eens wat anders dan de rollade van de slager, hoe goed ook.

INGREDIENTEN

Tenminste 1200 gram varkenslappen (leg uit aan de slager dat je er zelf een rollade van wilt maken) en vraag om bindtouw, Potje boerenjongens, Teentje knoflook, sjalotje

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-05-2008
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

4

INGREDIENTEN

Rollade van 800 gramzout en peper125 gram boter2 sinaasappels150 gram gedroogde abrikozen150 ml vleesbouillon van tablet1 theelepel mosterd1 eetlepel sinaasappeljam

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-03-2007
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 rollade van wildzwijn van ca. 1 kg (schoudervlees), zout, peper, 80 g boter, 50 g mager ontbijtspek, in dunne reepjes, 2 sjalotjes, fijngesneden, 100 g knolselderij, in kleine blokjes, 1 dl rode port, 1 1/2 dl rode wijn, 1 blaadje laurier, 5 jeneverbessen, 2 kruidnagels, 2 teentjes knoflook, geplet, 4-6 dl wildfond, 1-2 el mosterd,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-10-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Gebraden rollade met knoflook

INGREDIENTEN

Veel knoflook, kruiden, boter en een procureur rollade. Deze kun je bij de slager bestellen. Dan moet je wel vragen of hij het aan de binnen en buitenkant vast wil inkruiden. Procureur is halsvlees en een beetje vet. Dat is het lekkerste voor een rollade, omdat dit vreselijk mals en zacht wordt na het braden.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-04-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Hoofdgerecht.

INGREDIENTEN

*1 kilo rollade, *Marinade van zout,peper,knoflook,mosterd en soyasaus, *Olijfolie, *2 zakjes celavita Krieltjes, *Appelcompote(zie mijn recept), *Fijne doperwten, *Worteltjes, *Sperzieboontjes, *paprika reepjes, *aardappelpuree

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-12-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Doe eens iets anders met een rollade!

INGREDIENTEN

1 Varkens Rollade, 2 Gesnipperde uien, 1 Rode Paprika in blokjes gesneden, 1 Blik Tomatenblokjes, 1 Rundvleesbouillonblokje of groentebouillon blokje, 2 Eetlepels Bloem, 1 Eetlepel Italiaanse Kruiden, 1 Scheut Olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-07-2009
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Een heerlijke en snel te bereiden maaltijd.We maken het vrij veel.

INGREDIENTEN

1 rollade van ca. 600 gr., 2 potten "QUICK & EASY" saus Hawai (ALDI markt), Zout., Peper., Zonnebloemolie., 2 Groentebouillonblokjes., Laurierblaadje., Peperkorrels., Stuk winterpeen,in stukjes., Water., 1 ui,fijngesnipperd., Ketjap manis.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-04-2002
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Dit is een eenvoudig en heerlijk recept

INGREDIENTEN

* 1 stuks ongekruide runderrollade ca 750 gr, * 1 theel paprikapoeder, * 1 mespunt chilipoeder of chilivlokken, * 1 theel knoflookpoeder, * 1 eetl bruine suiker, * 1 eetl worcestersaus, * 2 druppels tabasco, * 1 mespunt zout, * 3 eet olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-11-2010
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

* 3 uien * 500 g kleine appels * 1/2 tl zout * 1/4 tl peper * 1 kg rollade (vraagde slager om onopgerolde rollade een stuk slagerstouw, om dat later zelf te doen) * 10 kruidnagels * 1/2 tl kaneel * 3 el boter * 1 volle el bruine suiker.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-09-2002
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Heerlijk als Tapas

INGREDIENTEN

ROLLADE:4 magere varkensfilets, 500 mililiter runderbouillon, 4 bleekselderijstengels kleingesneden, 2 uien, gesnipperdVULLING: 60 gram pijnboompitten, 100 gram ontpitte pruimen, 60 gram gedroogde abrikozen, 1 el Versgeraspte gember, 1 theelepel fijngehakte (blad) peterselie, 3 el vruchtenchutney, 4 plakken bacon, 3 el brandenwijn, versgemalen zwarte peper

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-03-2006
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Recept ontvangen van Hannie Merkelijn, waarvoor heel erg bedankt.6-8 8-10 personen

INGREDIENTEN

1 ? kg 2 kg. varkensfiletrollade, zout, versgemalen peper, 8 10 sjalotjes, 4 5 venkelknollen, 8 10 kleine tomaten, 50 g. 75 g. boter, 3 4 el. (olijf)olie, 2 3 tl. tijm, 1 2 tl. rozemarijn, 1 dl. 1 dl. droge witte wijn, 1 dl. 1 dl. vleesfond of- bouillon, 2 3 el. zachte mosterd, 200 ml. 300 ml. creme fraiche

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-10-1999
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Met een rollade zet je iets bijzonders op tafel.

INGREDIENTEN

1 teentje knoflook *, 1 kleine rode Spaanse peper *, 1 blikje ananasstukjes op sap *, 2 dl ananassap *, 3 eetlepels ketjap manis *, 1 varkensrollade van 600 gram *, boter, 3 sjalotjes.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-10-2005
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Heel simpel

INGREDIENTEN

Varkensrollade en shoarma kruiden. Margarine/olijfolie., Voor de knoflooksaus : mayonaise, olijfolie en knoflookteentjes., Voor (eventueel ook) de paprikasaus : zie onderstaand.,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-12-2004
  • Internationaal
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 kg varkensfiletrollade, 1 tl gedroogde provencaalse kruiden, zout en peper, 2 teentjes knoflook gepeld8 a10 kneepjes vloeibare boter, 1 ui gesnipperd 1courgette,in plakjes, 2 blikjes tomaten op sap (a 400gr), 1 tl verse tijm of marjoraan,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-04-2007
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 varkensfiletrollade (ca. 700 g), 2 eetlepels olie, 40 g boter of margarine, zout, peper, 100 g champignons fijn (bakje a 250 g), 75 g katenspek (plakjes), 1? dl droge rode wijn, 1 zakje jachtsaus (voor 0,25 l, Knorr

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-03-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Pittig gekruide rollade met pasta en romige tomatensaus.

INGREDIENTEN

Doorregen varkensrollade van een kilo, olijfolie, 2 eetl. grilkruiden, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 6 vleestomaten, 1 tak verse rozemarijn of 2 theel. gedroogde rozemarijn naalden., 1 1/2 dl. rode wijn, 1 vleesbouillontablet, 1 eetl. italiaanse keukenkruiden, bekertje creme fraiche

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-03-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Voor 6 tot 8 personen.

INGREDIENTEN

50 gr boter, 1 varkensrollade van ongeveer 1 kg, 1 gepelde en gesnipperde ui, 1 in ringen gesneden prei, 4 in plakjes gesneden worteltjes, 1 el fijngehakte peterselie, 1 laurierblad, 2 kruidnagels, 1-1/2 dl runderbouillon, 1-1/2 dl bier>br>, 1 el maizena, 1 dl koffieroom, zout en zwarte peper uit de molen,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-02-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Het is een Vegetarische gerecht, ik heb het gebruikt als Voorgerecht , maar kan uiteraard ook gewoon als bijgerecht .

INGREDIENTEN

500 gram diepvries spinazie, 4 eieren gesplitst, ½ tl nootmuskaat, zout en peper, potje spagetti saus (suga), VULLING, 175 gram Broccoli in kleine roosjes, bol mozarella, 100 gram blauw schimmelkaas naar keuze., 25 gram geraspte parmezaanse kaas

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-11-2012
  •  
  •  30-60 min.

Lekker weekendgerecht.

INGREDIENTEN

1 varkensrollade (ca. 1 kg), 6 tenen knoflook gehalveerd, 1 bakje rozemarijn (15 gram), 2 el olijfolie, 125 gram gerookte ontbijtspek, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-08-2014
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

3 eetl. cashewnoten of pistachenoten, 1 kg. varkenslende of fricandeau (plat stuk), keukentouw, zout, versgemalen peper, 2 teentjes knoflook, 2 eetl. gehakte peterselie (vers of diepvries), 1 eetl. gedroogde tijm, 2 eetl. gehakte dille (vers of diepvries), 75 gr. boter, 2 1/2 dl. kippenbouillon (van een tablet), ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-12-2000
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Een eigen rollade maken is heel apart vooral door de eigengemaakte vulling. Dit ziet er niet alleen goed uit, maar is ook heerlijk van smaak.

INGREDIENTEN

600 g mager rundvlees in een dunne lap, 450 g diepvries spinazie, ontdooid, 1 ei, 1 pakje Mon Chou, verbrokkeld, 50 g geraspte oude kaas, peper, zout, nootmuskaat, 2 plakken gerookte boerenham (50 g), 1/2 e mosterd, 2 e olie, 25 g boter, 1/2 runderbouillontablet, 50 ml droge sherry, 1 e maïzena, 8 groene gevulde olijven, in plakjes

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-01-2010
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

: 2 eetlepels appelstroop, 1 eetlepel zaanse mosterd, 1 theelepel kaneelpoeder, 1 varkensfiletrollade (ca. 700 g), 1 ui, 2 stengels bleekselderij, 1 zakje gewelde abrikozen (150 g), 1 dl appelcider, 1 bekertje slagroom (125 ml), zout, peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-11-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Knorr kerstmenu 1

INGREDIENTEN

750 gr varkenslenderollade 40 gr boter, 1 mango, 150 gr groene druiven, 1 zakje Knorr Finesse kerrie-mangosaus, 3 el slagroom, peterselie., ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-02-2000
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

800 gr. Varkensfiletrollade, honing, tijm, 6 trostomaten, 5 sjalotjes, 4 teentjes konflook, 200 gr. spekblokjes, 1 bos oregano.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-02-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

100 g spinazie, 100 g harde geitenkaas, 2 teentjes knoflook, 2 tomaten, 100 g ardennerham, 4 eetlepels pesto, zout, peper, 1 varkensfilet (ca. 800 g), , Voor de knoflooksaus:, 6 takjes peterselie, 2 teentjes knoflook, 2 bekertjes zure room, zout, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-04-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Van een AH receptenkaartje. Witlof uit blik ken ik niet, wellicht het uitproberen waard als ik heel weinig tijd heb.

INGREDIENTEN

1 zak rostirondjes (diepvries, 600 g, McCain), 2 rode uien, 400 g varkensrollade, (vleeswaar, stuk),1 eetlepel boter of margarine, 2 blikjes AH Witlof in cremesaus (a 400 g), 50 g rozijnen, 4 takjes peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-11-2000
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 zak rostirondjes (diepvries, 600 g, McCain), 2 rode uien, 400 g varkensrollade, (vleeswaar, stuk), 1 eetlepel boter of margarine, 2 blikjes AH Witlof in cremesaus (a 400 g), 50 g rozijnen, 4 takjes peterselie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-11-2000
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Maak de rollade met saus ruim voor het eten klaar (of de avond tevoren), zodat de smaken goed kunnen intrekken.

INGREDIENTEN

1 runderrollade, mosterd, 125 g boter, 2 biologische sinaasappelen, maizena

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-06-2008
  • Biologisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Met een rollade zet je iets bijzonder op tafel. Deze gemarineerde varkensrollade is heerlijk mals.

INGREDIENTEN

1 Teentje knoflook; 1 Kleine rode Spaanse peper;, 1 Blokje ananasstukjes op sap;, 2 dl ananassap [pak] 3 el Ketjap manis; 1 Varkensrollade van, ca. 600 gram; Croma vloeibare margarine; 3 Sjalotjes.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op31-01-2014
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top