Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Rogvleugel recepten (41) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Met gebakken groenten en tomaten vinaigrette

INGREDIENTEN

4 kleine schone rogvleugels * 1 rode, gele en 1 groene paprika * 1 kleine courgette * 1 kleine aubergine * 1 bosje lente-ui * 8 kleine sjalotten * 2 tenen knoflook * olijfolie, , voor de vinaigrette:, 60 cl. Kruidenazijn * 2,5 dl. olijfolie * 2,5 dl. tomatensap * 1 sjalot in stukjes * 1 teen knoflook * takje tijm * mespuntje suiker naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-09-1999
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Ca. 1 kg kleine aardappelen, 4 kleine rogvleugels zonder vel, 150 g roomboter, 4 el kappertjes, sap van 1/2 citroen, zout, peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-04-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1/2 kg rogvleugel, 1 ui,1 citroen, 1,5 kop azijn,1 kop water, enkele peperbolletjes, zout, 3 blaadjes gelatine of agar agar

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-01-2006
  •  
  •  0-10 min.

Rogvleugel met rode biet, gekonfijte citroen en grote kappertjes. Voorbereiding: 20 minuten Bereiding: 15 minuten Video: http://www.cuisinezcommeunchef.com/ccc_video_CS02.htm (Franstalig)

INGREDIENTEN

200 gram schoongemaakte rogvleugel per persoon, 200 gram gemengde sla, 1 ongekookte rode biet, 1 limoen, 20 gram boter, 20 olijfolie, 10 gram Xéres azijn

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-02-2008
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

De rog (vleugel) is absoluut een van mijn favoriete vissoorten maar let er op dat hij supervers is. En het sausje erbij maakt het helemaal af.

INGREDIENTEN

1 flinke rogvleugel van ca 500 gr, 100 gr roomboter, 1 sjalotje (heel fijngesnipperd), 1 teentje knoflook (geperst), 1 el tomatenpuree, 2,5 dl visbouillon of visfond, 0,5 dl droge witte wijn, 1 flesje kookroom, 2 el dille (fijngesneden), 1 el peterselie (fijngesneden), 1 el dragon (fijngesneden), 1 el bieslook (fijngesneden)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-09-2012
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Big diet recept

INGREDIENTEN

400 gram rogvleugel filet, 1 bos bospenen, 800 gram lamsoren (groente), 800 grm biologische aardappelen, 2 gesneden sjalotjes, halve dl. Japanse sojasaus, 3 eetlepels gembersiroop, 1 theelepel sesam-olie, 1 theelepel sesam zaad, 1 theelepel bieslook, 1 theelepel azijn, iets halfvolle melk, tuinkruiden naar smaak

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-03-2001
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Lekkere roggevleugeltjes met een (h)eerlijk sausje 

INGREDIENTEN

4 stukken rogvleugel, 4 eetlepels bloem, 1 klontje Solo bakboter, VOOR DE SAUS:, , 2 sjalotten, 10 cl droge witte wijn, 1 eetlepel room, 100 g Solo bakboter, 1 tl mosterd, 1 tl kappertjes, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-02-2016
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Recept uit Eerste Weerter Kookboek, receptuur E.Mertens

INGREDIENTEN

300 gr. gefileerde rogvleugel, 24 kleine verse grijze slakjes ("gros gris"), 2 tomaten ontvliesd, ontzaad, en in blokjes gesneden, 1 teentje knoflook, 1 el. fijgehakte peterselie, 6 fijngesnipperde bosuitjes, 1 el. olijfolie, vers gemalen peper, zout, Tomatenvinaigrette:, 8 verse tomaten in stukken gesneden, 2 fijngesneden sjalotjes, 2 el. tomatenpuree, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel fijgehakte citroenmelisse, 1/4 ltr. olijfolie, 1el. azijn

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-10-2003
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 rogvleugels (ca. 200 gr elk), vingergreep saffraan; 1 eetl witte port; 1 sjalotje; 3 eetl Noilly Prat (of droge, witte vermouth);1,5 dl witte wijn (bv Pinot Blanc of Tokay Pinot Gris); 1,5 dl Room Culinair; 75 gr boter, 200 gr zeekraal

  •  Tussengerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-07-1999
  • Internationaal Tussengerecht
  •  30-60 min.

Buitengewoon lekker!

INGREDIENTEN

Ingredienten:, 8 witte asperges, 12 groene asperges, 1 krop sla, 2 rogvleugels, olie, dragon, 2 zongedroogde tomaten op olie, Voor de dressing:, 2 rijpe tomaten, 2 eetlepels dragonazijn, 5 eetlepels olijfolie, peper en zout, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-04-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

12 asperges, groene, -2 rogvleugels, -2 tomaten, gedroogde, op olie, -2 tomaten, -8 asperges, -2 el. dragonazijn, -5 el. olijfolie, -1 krop sla, -Olie, -Dragon, verse, -Peper, -Zout,

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-09-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

4 st. mooie blinkende rogvleugels (filet), 2 st. spekbokking, ontveld en geplukt, 2 dl boerenroom, 2 grote aardappelen, 2 dl kalfsjus, 1/2 bosje dragon, 5 cl olijfolie, 4 st. eidooiers, beetje kerrie, peper, zout uit de molen, diverse in tempurabeslag knapperig gefrituurde kruiden, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-02-2011
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een heerlijk voorgerecht met vis en asperges.

INGREDIENTEN

8 witte asperges, 12 groene asperges, 1 krop sla, 2 rogvleugels, 2 gedroogde tomaten (op olie), 2 tomaten, 2 eetlepels Dragon azijn, 5 eetlepels olijfolie.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-02-2004
  • Internationaal Voorgerecht
  •  20-30 min.

Een heerlijk voorgerecht met vis en asperges.

INGREDIENTEN

8 witte asperges, 12 groene asperges, 1 krop sla, 2 rogvleugels, 2 gedroogde tomaten (op olie), 2 tomaten, 2 eetlepels Dragon azijn, 5 eetlepels olijfolie.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-01-2000
  •  
  •  0-10 min.

INGREDIENTEN

12 groeneasperges - 8 witte asperges - 2 rogvleugels - 2 gedroogde tomaten op olie - 2 tomaten - 2 el dragonazijn - 5 el olijfolie - 1 krop sla - olie - verse dragon - peper - zout

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-04-2001
  • Belgisch Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Rogvleugel heeft een heerlijke zachte smaak en een bijzondere structuur. In deze romige, pittige saus met dat licht fris-zure van de azijn wordt de vis nog lekkerder. De panchettachips even een lekker zout accent.

INGREDIENTEN

125 ml droge witte wijn, 2 sjalotjes, fijngesneden, 100 ml slagroom, 1 el kappertjes, 4 ansjovisjes, fijngesneden, 1 1/2 el grove mosterd, 120 g koude roomboter, in blokjes, 800 g rogvleugel*, schoongemaakt (p.p. 1 rogvleugel van ± 200 g), 2 dunne preitjes, elk in 5 stukken, 12 plakjes pancetta (Italiaans spek), 1 vleestomaat, ontveld en in blokjes,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-08-2009
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 rogvleugels, 1 plak ui, 2 stengels peterselie, mespunt zout, 6 zwarte peperkorrels., Saus: 4 el boter, 2 el witte wijnazijn, 1 el kappertjes, 1 el verse peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-12-1999
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Wat een aroma en wat een lekkere smaak....

INGREDIENTEN

4 kleine rogvleugels, 2 dl visfumet, 2 dl kippenbouillon, 1 wortel, 1 stukje gember van 2 cm, 1 el appelazijn, 1 rode paprika, 1 venkelknol, enkele stukjes boter, 2 blaadjes munt, 4 blaadjes basilicum, 1 el korianderbolletjes, snuifje kaneel, 2 kruidnagels, 2 el gepelde apennootjes, 1 vanillestokje

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-04-2016
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 schoongemaakte rogvleugels a 300 g, zout, peper, bloem, 80 g boter, 4 lepels kappertjes, 1/2 citroen, , eventueel een visbouillonblokje

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-03-2003
  • Engels Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Hoofdgerecht voor 4 personen Bereidingstijd: - 45 minuten Afkoelen: - 1 uur van "Nynke"

INGREDIENTEN

150 gram rode linzen, 6 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel tomatenpuree, 3/4 l visbouillon, sap van 1 sinaasappel, sap van 1 limoen, 1 theelepel truffelolie, zout, peper, 4 rogvleugels a - 175 gram, 4 dl slagroom, 4 eetlepels kruidenpesto,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-04-2002
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekker moet je uit proberen

INGREDIENTEN

150 gr rode linzen, 6 el olijfolie, 1 el tomatenpuree, 1:4 l visbouillon, sap van 1 sinaasappel, sap van 1 limoen, 1 tl truffelolie, zout en peper, 4 roggevleugelfilets 175 gr elk, 4 dl slagroom, 4 el pesto

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-07-2000
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een heerlijk vis op een bedje van aardappelmousse

INGREDIENTEN

4 rogvleugels van ca 150 gr. pers tuk VOOR DE AARDAPPELMOUSSELINE: 400 gram geschilde aardappels 50 gr boter 1 dl melk zout en peper VOOR DE SAUS MET KAPPERTJES: 1 dl vis bouillon 1 dl witte wijn 1 dl room 1 el gesnipperde sjalot 1 teentje knoflook 4 gekneusde peperkorrels klontje boter 1 el kappertjes.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-01-2004
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

[

INGREDIENTEN

4 rogvleugels met graat van 300 g elk, , 150 g ontzilte kappertjes, , 1 bot bladpeterselie, , 150 g ongezouten boter, , peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-11-2007
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Rogvleugel hebben wij leren kennen toen onze visboer geen zeeduivel op voorraad had en me deze vis aanraadde. Sindsdien eten we deze overheerlijke vis regelmatig. Geen graten (dus ook ideaal voor kinderen), alleen baleintjes maar die zie je duidelijk zitten. De smaak en structuur is stevig en zit tegen vleessmaak aan. Bak de vis niet te lang, da`s zonde. Een nadeeltje: stevig aan de prijs, maar is het zeker waard!

INGREDIENTEN

800 gr rogvleugel(s), 50 gr roomboter, 2 stangen prei (in lengte gehalveerd, dan in grove stukken), 200 gr aardappelschijfjes (zakje, voorgekookt), 4 teentjes knoflook (gepeld, grof gehakt of in schijfjes), 2 takjes tijm (fijngehakt), 2 takjes rozemarijn (fijngehakt), 3 dl kookroom, 2 dl groentebouillon (van tablet), 75 gr geraspte kaas (naar smaak, ik gebruikte jong belegen), versgemalen peper en zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-06-2013
  • Vis
  •  30-60 min.

Een variante op de gewone fondue,zonder gebruik van olie,dus lijnvriendelijk.

INGREDIENTEN

Benodigdheden voor de bouillon:-soepgroenten-laurierblad-takje tijm-peper-zout-1/2 citroen-1 stuk kabeljauw of rogvleugel

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-12-1999
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Een recept van Thierry Neyens van "Chateau du Pont d'Oye" in Habay-la-Neuve.

INGREDIENTEN

700 g rogvleugel - 1 dl visfumet - 1 kreeft (van 450 g) - 3 eierdooiers - 1,5 dl room - 15 dl court-bouillon - 1 courgette - 1 eetlepel gember (geraspt) - peper - zout - 1 citroen

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-05-2001
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Dicht bij huis met aardappel, prei en garnalen uit Oostende en mosselen uit Zeeland recept van Televisiechef Guy Van Cauteren TIP : rog moet je zo vers mogelijk aankopen en direct gebruiken.

INGREDIENTEN

1 kg rogvleugel, 2 liter melk, 500 g ongepelde grijze garnalen (uit Oostende), 4 grote aardappelen, 4 preistengels, Glas witte wijn, 1 dl room, Enkele toefjes kervel, Peper en zout, Boter

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-10-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Voor 4 personen:

INGREDIENTEN

1,5 kg superverse rogvleugel, , Voor de saus:, , 1 l room, een eetlepel mosterd (Tierentijn), 50 g boter, , Kruiden:, , nootmuskaat, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-10-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 stukken rogvleugel van 350 g elk,1 l visbouillon,1 pak schorseneren,250 g sluimererwten,50 g boter,2 eetlepels kappertjes,2 eetlepels gesnipperde peterselie,1 eetlepel gesnipperde dragon, citroensap,azijn,peper en zout naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-11-2001
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gebakken rogvleugel met getourneerde groenten, risotto en tomatensalsa

INGREDIENTEN

RECEPTUUR ROGVLEUGEL:, 4 rogvleugels a 150 gr*, 1 el dragon, gesneden*, 1 knoflookteen*, citroensap*, zout en peper*, olijfolie*, RECEPTUUR RISOTTO:, 50 gr arborio risotto rijst*, 50 gr boter*, 1 el gesnipperde sjalot*, ? tl saffraan*, 150 ml visbouillon*, olijfolie*, zout en peper*, RECEPTUUR TOMATENSALSA:, 1 el sjalot, gesnipperd*, 1 knoflookteen*, 2 vleestomaten*, 2 gedroogde en 2 tomaten*, 2 el basilicum*, ? bos peterselie*, goede olijfolie*, zeezout* peper en citroen*, RECEPTUUR GROENTEN:, 4 bospeentjes*, ? groene courgette*, ? gele courgette* indien te verkrijgen, 12 peultjes, water* boter*zout en peper, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-03-2002
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een bijzonder zomerse soep, lekker koud en ideaal op voorhand te maken; Uw gasten zullen ervan genieten

INGREDIENTEN

-1 rogvleugel van 500 g, -1 middelgrote ui (geraspt), -2 stengels bleekselderij (geraspt), -1 wortel (geraspt), -sap en rasp van 1 grote citroen, -1 laurierblad, -3 dl melk, -zout en witte peper uit de molen, -1 dl zure room, -1 eetlepel zwart viskuit (facultatief), -dunne reepjes citroenschil (garnering)

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-08-2002
  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

200 gram rogvleugel, , 1 stuk venkel in julienne gesneden, , 3 aardappelen, , olijfolie, , fleur de sel en peper, , takje dragon, , , , voor de saus:, , 1 gesnipperde sjalot, , de bovenste stengels van de venkel, , 1 dl. droge witte wijn, , 1 dl. verse room, , 1 takje tijm, , 100 gram boter, , peper en zout, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-10-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 rogvleugel van 400 g, 2 dl droge witte wijn, 1 wortel, 1 steel prei,1 kleine sjalot, 1 stengel bleekselder, 1 takje tijm, 1 blaadje laurier, 50 g boter, peper en zout, 2 dl room, 1 eetlepel gehakte peterselie, 4 pluksels peterselie, 4 Pidy - Bouchees poisson,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-11-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Lekkere gevulde rogreepjes geparfumeerd met basilicum, koriander en bieslook, vergezeld van een sausje van Elixir d?Anvers en Antoonbier een Antwerps biertje dat gebrouwen werd ter ere van het Van Dijckjaar, vanwaar de nieuwe Antwerpse zegswijze : "geef mij maar een Toontje"

INGREDIENTEN

Gefileerde rogvleugel (150 gr p.p.), aardappelklompjes (2 p.p.), langoustine (1 p.p.), Voor de vulling: venkel, eiervrucht, komkommer, champignons, basilicum, koriander, bieslook en een scheutje room., Voor de saus: 1 flesje Antoon op 2 liter visfumet (=10 pers.), Elixir d?Anvers naar smaak, 3 dl room, 1 eidooier., Voor de afwerking: brickdeeg, groene kruiden en rodebietscheuten.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-06-2000
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Ik heb het recept aangepast omdat ik niet alles in huis had. In het recept zijn rog filets gebruikt en deze zijn prachtig mooi opgerold. Maar deze simpele versie smaakte ook heerlijk en was zo klaar. Een aanrader.

INGREDIENTEN

2 rogvleugels, , handvol basilicum, handvol peterselie, 2 tenen knoflok, 2 theelepeltjes mosterd, zeezout, olijfolie, wat kappertjes

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-12-2013
  • Vis Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

8 witte asperges, 12 groene asperges, 1 krop sla, 2 rogvleugels, olie, dragon, 2 zongedroogde tomaten op olie, , Voor de dressing:, 2 rijpe tomaten, 2 eetlepels dragonazijn, 5 eetlepels olijfolie, peper en zout,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-05-2002
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 rogvleugels a 300 gr, 250 gr boter, mosterd, 2 bussels notensla, aardappelpuree voor 4 personen

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-05-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

4 rogvleugels van elk 250 g, 750 g aardappelen, 1 grote tomaat, 100 g boter, ongeveer 1 dl melk, 1 toefje peterselie, nootmuskaat, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-06-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 rogvleugels van 200 gr,- 8 shiitakes,- 150 gr spinazie,- 1 teentje look fijngesneden,- 12 krielaardappelen,- boter,- olifolie,- peper en zout., voor de Hollandse saus: 200 gr boter,- 3 eidooiers,- sap van 1/2 citroen,- cayennepeper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-03-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 rogvleugel-filets van 200 gram, Groentenbouillon, 1 prei, 1 groene selder, 1 wortel, 1 sjalot, dragon, peterselie, basilicum, 1 takje tijm, 1 blaadje laurier, 4 deciliter visfumet, 1 deciliter witte wijn, 2 deciliter room, 1 deciliter olijfolie, 100 gram boter, pezo, paprikapoeder, 4 kerstomaatjes,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-11-2001
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top