Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Roggebrood recepten (1.110) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Roggebrood, bakken in de BBM

INGREDIENTEN

200 gr. bloem / 150 gr. roggemeel / 6 gr. zout / 10 gr. bruine suiker / 1 el. bruine stroop / 210 ml. water / 4 gr. gist

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-06-2004
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Roggebrood gebakken in de broodmachine.

INGREDIENTEN

Voor een brood van 450 gram:, --> 120 ml water, > 50 ml melk, > 1 eetl. boter, > 1 eetl. honing, > 1 theel. zout, > 130 gr roggemeel, > 130 gr broodmeel, > 2 theel. gist,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-08-2000
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Heerlijk eigengemaakt roggebrood.

INGREDIENTEN

500 gram roggemeel - 350 gram bloem - 3 eetlepels volkorenmeel - 3/4 eetlepel zout - 40 gram gist - 1 theelepel suiker - 1 eetlepel yoghurt - 15 gram karwijzaad - 2.5 dl. lauw water

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-12-1999
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Dit brood wordt in de broodmachine gebakken. M'n kleinzoon van 4 die bijna niks "lust" is er gek op.

INGREDIENTEN

400 ml. lauwwarm water-300 gr. roggemeel-200 gr. witmeel-1 1/2-2 eetl. olie-2 eetl. melkpoeder-2 eetl. suiker-1 1/2 theel. zout-2 theel.gedroogde gist.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-01-2001
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.

Dit is een uiterst simpel roggebrood dat met gelijke delen rogge en broodmeel bereid is.

INGREDIENTEN

BROOD VAN 675 GRAM , 175 ml water , 6 eetl. melk , 1 1/2 eetl. boter , 1 1/2 eetl. honing , 1 1/2 theel. zout , 200 gram roggemeel , 200 gram broodmeel , 1 eetl. gist

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-02-2002
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Lekker van smaak

INGREDIENTEN

375 gr roggemeel, 15 gr gedroogde gist, zout, 3 dl warm water

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-07-2001
  •  
  •  > 120 min.

Chleb; Roggebrood wordt gezien als het meest gezonde brood.

INGREDIENTEN

880 gr. roggemeel, 60 gr. suiker, 5 dl. warm water, 2,5 dl. melk, 50 gr. gesmolten boter, 50 gr. verse gist, 2 eieren op kamertemperatuur, 15 gr. zout,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-08-2001
  • Russisch
  •  > 120 min.

Lekker bij snert.

INGREDIENTEN

, 500 gram roggemeel - 350 gram bloem - 3 eetlepels volkorenmeel - 3/4 eetlepel zout - 40 gram gist - 1 theelepel suiker - 1 eetlepel yoghurt - 15 gram karwijzaad - 2.5 dl. lauw water, ,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-01-1999
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Zeer licht roggebrood bereid met bier, mild van smaak geschikt voor sandwiches

INGREDIENTEN

3 dl verschaald bier, 1 1/2 el plantaardige olie, 1 1/2 el honing, 1 1/2 tl zout, 1 1/2 tl karwijzaad. 225 gr broodbloem, 150 gr roggemeel, 1 el gist

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-05-2000
  • Goedkoop en snel
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

Voor een brood van 450 gram:, --> 120 ml water, > 50 ml melk, > 1 eetl. boter, > 1 eetl. honing, > 1 theel. zout, > 130 gr roggemeel, > 130 gr broodmeel, > 2 theel. gist,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-06-2001
  • Nederlands
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

500 gram roggemeel - 350 gram bloem - 3 eetlepels volkorenmeel - 3/4, eetlepel zout - 40 gram gist - 1 theelepel suiker - 1 eetlepel yoghurt - 15, gram karwijzaad - 2.5 dl. lauw water

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-01-2000
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Lekker en eenvoudig zelfgebakken roggebrood met een vleugje fruit

INGREDIENTEN

, Ingredienten:, 500 gram roggemeel, 10 gram zout, 1 flinke eetlepel stroop, 2 dl. heet water,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-08-2000
  • Nederlands
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

, 1 snee licht roggebrood, 2 theelepels tomatenketchup, dun plakje bieslookkaas, 3 plakjes tomaat,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-05-2002
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Hayley Anne voorjaar 2002

INGREDIENTEN

1 bakje Hollandse garnalen, Creme fraiche, tomatenketchup, roge sherry, zout en cayennepeper, komkommer en roggebrood

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-07-2010
  •  
  •  0-10 min.

Een verjaardag kan niet zonder

INGREDIENTEN

3 ons gemalen oude kaas, 2 ons boter [blue band], 1 pak donker roggebrood, zout, peper, mosterd, maggie, ketjap manis.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-03-1999
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

100 gram roomkaas, 50 gram kwark, 50 gram pistachenoten, 1 tl geraspte sinaasappelschil, zout, peper, roggebrood, bieslook.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-01-2000
  •  
  •  10-20 min.

Roggebrood barneveld

INGREDIENTEN

2 blaadjes krulsla,1 1/2 sneetje licht roggebrood,3 plakjes hard gekookt ei,100 gr joma eiersalade,1 kers tomaatje,3 takjes groen(kervel,bieslook,citroenmelisse)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-04-2002
  • Internationaal
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 sneetjes donker roggebrood, ca. 10 radijsjes, 2 zoute haringen, 1/2 zoetzure appel, 2 eetlepels creme fraiche, versgemalen peper.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-05-2005
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 eetlepels zachte roomkaas - 1 eetlepel mosterd - 4 sneetjes roggebrood - 75 gram roze garnalen - 2 eetlepels bieslook

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-08-2005
  • Nederlands
  •  10-20 min.

INGREDIENTEN

, * 2 eieren, * 2 eetlepels room, * zout, * peper, * 1 eetlepel boter, * 4 sneetjes licht roggebrood, * 4 plakjes ham, * 1 eetlepel fijngeknipte bieslook,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-08-2002
  • Scandinavisch
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

100 g gerookte kip, 25 g bacon(vleeswaren), 6 sneetjes Fries roggebrood, 2 eetlepels mayonaise, 30 g geraspte pizzakaas(zakje a 150 g Vergeer), 40 g veldsla, 4 cherry tomaatjes

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-10-2001
  •  
  •  10-20 min.

Echt een Kerst recept voor 16 stuks.

INGREDIENTEN

8 sneetjes licht roggebrood, 100 gr. zalmpate, 100 gr. gerookte zalm, 50 gr. verse roomkaas event. met mierikswortel, 1 eetl fijn geknipte dille

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-04-2001
  • Scandinavisch
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 zoute haringen - 1 wortel - 1 bosui - 3 sneetjes licht roggebrood - 3 blaadjes ijsbergsla - 1 eetlepel boter

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-04-2002
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Hapjes

INGREDIENTEN

2 zoute haringen, ? 1 wortel, ? 1 bosuitje, ? 3 sneetjes licht roggebrood, ? 3 blaadjes ijsbergsla, ? 1 eetlepel boter of margarine,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-01-2003
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Lekker makkelijk en lichte sandwich

INGREDIENTEN

2 plakjes Fries roggebrood, 1 tomaat, 2 plakjes ontbijtspek, 2-3 eetlepels guacamole, 1 el fijngeknipte bieslook, 50 gr gerookte kipfilet in reepjes, ¬Ĺ el korianderblaadjes

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-05-2010
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 zoute haringen, zeer fijngesneden, , 1 wortel, in heel kleine stukjes, , 3 sneetjes licht roggebrood, , 3 blaadjes ijsbergsla, , 1 eetlepel boter of margarine, , 1 bosuitje

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-03-2010
  •  
  •  0-10 min.

Een lekker lunchgerecht maar ook lekker bij de borrel

INGREDIENTEN

*200 gram gepelde roze garnalen. *1 sjalotje. *1 eetlepel citroensap.*1 eetlepel versgehakte dille en vier toefjes om te garneren.*2 eetlepels olijfolie.*peper en zout.*1 eetlepel verse roomkaas.*mespuntje paprikapoeder.*1 theelepel mosterd.*1 eetlepel room culinair.*4 sneetjes roggebrood.*4 dunne plakjes citroen.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-08-2002
  • Nederlands
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

200 gr. gepelde roze garnalen, 1 sjalotje, 1 eetl. citroensap (vers geperst), 1eetl. fijngehakte dille 4 toefjes om te garneren, 2 eetl. olijfolie, peper, zout, 1 eetl. verse roomkaas, mespuntje paprikapoeder, 1 tl. mosterd, 1 eetl. Room Culinair, 4 sneetjes roggebrood, 4 dunne plakjes citroen

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-05-2002
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Als de nieuwe haring er weer is!

INGREDIENTEN

2 zoute haringen, 1 sjalotje, 2 theelepels creme fraiche, ? theelepel citroensap, stukje komkommer van 5 cm., 12 roggebroodrondjes, 6 sprieten bieslook, uitsteekvormpje, zout & peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-04-2003
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Bereiding met de broodbakmachine

INGREDIENTEN

340 ml water, 2 eetl suikerloze appelstroop, 10 gr zout, 500 gr roggemeel, 30 gr verse gist, of 15 gr instant gist

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-11-2002
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Snert en roggebrood met spek is een prima combinatie. Voor de doehetzelvers is hier een roggebroodrecept, maar het kan natuurlijk ook met de broodbakmachiene.

INGREDIENTEN

500 gr. roggemeel (te verkrijgen bij reformwinkels)--1 theel. zout--30 gr. verse gist, of 15 gr. gedroogde gist--3? dl. lauw water--2 eetl. suikerloze appelstroop (ook reform).

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-04-2001
  • Nederlands
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

Initatiekaviaar, royal mail -, zout -, zalmeitjes, royal mail -, peper -, 3 1/4 ml. creme fraiche -, 1/4 pakje mini-roggebrood, rond of vierkant, , , ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-11-2003
  • Scandinavisch
  •  20-30 min.

Voor ca. 24 stukjs

INGREDIENTEN

150 gram versgeraspte belegen Goudse kaas, 1 bekertje creme fraiche, 1 flinke theelepel kerrie, 1 rolletje party-roggebrood, om te garneren: partjes mandarijn, gevulde olijven of blauwe druiven

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-11-1999
  •  
  •  10-20 min.

Montignac, bereiding met de broodbakmachine, voor fase 1 en 2

INGREDIENTEN

340 ml water, 2 eetl suikerloze appelstroop, 10 gr zout, 500 gr roggemeel, 30 gr verse gist, of 15 gr instant gist,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-07-2000
  • Montignac
  •  0-10 min.

Apart van smaak erg lekker met franse kaas

INGREDIENTEN

180 ml melk, 1 1/2 eetl olie, 3 eetl. stroop, 1 1/4 theel. zout, 1 eetl karwijzaad, 3 eetl. cacao, 60 gr. broodbloem, 150 gr. roggemeel, 75 gr. volkorenmeel, 3 eetl maismeel, 8 eetl zuurdesem

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-10-2000
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Montignac, bereiding met de hand, voor fase 1 en 2

INGREDIENTEN

500 gr roggemeel, 10 gr zout, 30 gr verse gist, of 15 gr instant gist, 3 - 3,5 dl lauw water, 2 eetl suikerloze appelstroop,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-07-2000
  • Montignac
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Een kijkje in mijn eigen koelkast, leverde twee lekkere combinaties op met roggebrood.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-03-2012
  •  
  •  0-10 min.

Dit roggebrood heeft een volle smaak en een zachte korrel. Het is heerlijk als sandwich en behoudt ook bij pittig beleg de eigen smaak. Het donkere en wat grovere roggemeel kan vervangen worden door gewoon roggemeel, waardoor het een iets gladder textuur zal verkrijgen.

INGREDIENTEN

175 ml melk, 12 ml. sterke koffie 3 eetl. plantaardige olie, , 50 ml. stroop liefst donker , 1 1/2 theel. zout , 1 1/2 theel. ongezoete cacao , 1 1/2 theel. karwijzaad , 3 eetl. maismeel, 270 gram broodmeel, , 130 gram donker roggemeel, , 1 eetl. gist,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-02-2002
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Erg lekker donkerbrood erg dun snijden.

INGREDIENTEN

6 eetl.maismeel, 6 eetl. kokenwater, 6 eetl. sterke koffie, 150 gr. aardappelpuree poeder, 3 eetl. olie, 4 1/2 eetl. stroop, 1 1/2 eetl. cacao, 1 1/2 theel. zout, 1 1/2 theel. karwijzaad, 110 gr. roggemeel, 240 gr. broodbloem, 2 1/4 theel. gist (15 gr. verse gist), 300 ml water

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-10-2000
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Brood gemaakt met zuurdesem

INGREDIENTEN

1 kommetje zuurdesem, 1 kg roggemeel, ongeveer 500 cc water, 2 theelepels zout.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-06-1999
  • Regionaal
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Top