236 rode poon recepten

INGREDIENTEN

Rode poon

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-05-2005
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

4 rode ponen1 venkelknol,in schijven2 eetl oliesap van 1 citroentijmzout en pepervenkelgroenaluminiumfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-04-2005
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een simpel recept met een niet alledaagse vis, rode-poon !!

INGREDIENTEN

1 Rode poon (voor een persoon), 1/2 Ui, 1/2 Peentje, 1 st. Peterselie, 1 st. Thijm of laurier, peper, zout, olijfolie

  •  Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-09-1999
  • Goedkoop en snel Tussengerecht
  •  10-20 min.

Lekkere combinatie van vis en noten

INGREDIENTEN

1 kg rode poon/ 2 Uien/, 250 g Tomaten/, 25 g Pijnboompitten/, 100 g Witte hazelnoten/, 50 g Witte amandelen/, Margarine/ Bloem/, Zout/, Peper/, Peterselie/, Paneermeel/, Citroensap

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-09-2001
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Magnetron-recept

INGREDIENTEN

2 sjalotjes - 7 el olijfolie - 2 el witte wijnazijn - 1 el peterselie - 1 el bieslook - 1/2 el dragon - 2 el kappertjes - 1 tomaat - 1 rode poon

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-08-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Rode Poon geflambeerd met grand marnier in een garnalenroomsaus

INGREDIENTEN

400 gr rode poon gekuist, 100 gr roze garnaal, 1 El grand marnier, witte wijn, room, 1/2 limoen, bloem, peper, viskruiden, solo, maïzena expres

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-03-2012
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Deze verpakte poonfilets serveren we zonder saus, omdat de meloen zelf vij 'nat' is.

INGREDIENTEN

-1 meloen, -4 rode poon filets, -125 g bacon (dun gesneden), -zout, peper, -2 el fijngehakte bieslook

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-07-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

8 filets van rode poon, , 12 ansjovisjes in olijfolie, , 2 sjalotten, , 2 gepelde en ontpitte tomaten, , 4 klontjes boter, , 4 eetlepels droge witte wijn, , olijfolie, , peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-05-2007
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 rode poon (gefileerd), 2 sjalotten, 1 glas noilly prat, 20 cl room, 1 kl boter,peper,zout,peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-02-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 rode poon (van 500 g), -10 dl visfumet, -0.25 groene kolen (savooikool), -2 wortelen, -3 sneetjes spek (gezouten), -0.5 g saffraandraadjes, -2 dl room, -peper, -zout, -20 g kervel

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-10-2002
  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

240 gr risottorijst, champignons, een sjalotje, 1 teentje knoflook, 1 paddestoelenbouillon blokje, een beetje olijfolie, een stukje parmezaan kaas, een bosje peterselie, 100 gr rode poon

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-09-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

, 1 kg. rode poon4 geschilde aardappelen3 ontvelde tomaten, in plakken1 rode ui, in ringen2 venkelknollen,in reepjespeperzout4 teentjes knoflook1 citroenpeterselie1 fles witte wijn.,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-10-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

De poon wordt gemarineerd, gerookt en vervolgens in de koekenpan gebakken.

INGREDIENTEN

750 g schoongemaakte rode poon, 1 dl droge witte wijn, 6 el olie, peper, 2 el fijngehakte peterselie, 1 sjalotje, 4 el boter, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-04-2001
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Makkellijk en snel klaar 'rode poon met knolselder en tomaatjes' op een bedje van tagliatelle, klaargemaakt in de microgolfoven- voor 4 personen -Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 15 minuten

INGREDIENTEN

4 hele schoongemaakte rode ponen, zonder kop (poon, knorhaan), 1 bokaal knolselderij in reepjes, 4 kleine tomaten, sap van 1 citroen, 2 1/2 dl room, 100 g boter, 1 eetlepel gehakte peterselie, een mespunt nootmuskaat, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-03-2004
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1.5 kg rode poon,1 kg aardappelen,100gr rode paprika, 100gr groene paprika, 2 tomaten,2 onbespoten citroenen, 2 eetl olijfolie, chermoula(marinade):1 citroen, 3 knoflookteentjes,1 bosje peterselie, 1 bosje koreander,1tl paprikapoeder,1tl komijnpoeder,1 kaneelstokje,2el olijfolie, zout, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op31-10-2010
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

4 rode poon filets met vel, ± 175 g per stuk, 2 bolletjes Mozzarella, in plakjes, 8 trostomaten, ontveld en in plakjes, verse basillicum, 1,5 dl extra vergine olijfolie, zout, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-09-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

500 gram gefileerde rode poon * zout * bloem * olie * 500 gram tomaten * 2 uien * 1 teentje knoflook * 10 olijven * 50 gram cashewnoten * 30 gram boter * citroensap * 1 eetlepel suiker * 2 kruidnagels * 1 mespunt kaneel * peper * zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-03-2007
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Rode poon werd verkozen tot `vis van het jaar`. Om die titel alle eer aan te doen serveert Jeroen deze smakelijke vis met fijne groentjes, een schep verse puree met olijfolie en een échte blanke botersaus of `beurre blanc`. De saus vraagt om een beetje extra werk, maar het resultaat is ongetwijfeld meer dan de moeite waard.

De `beurre blanc` is een botersaus waarvoor je een basis of reductie moet bereiden. Deze `reductie` kan je ook gebruiken om andere sauzen te bereiden, zoals bv. Hollandaise. Een overschot van de reductie kan je invriezen om later te verwerken.

INGREDIENTEN

De reductie:, , * 2 dl witte wijn, * 1 dl witte wijnazijn of ciderazijn, * 2 dl water, * 2 sjalotten, * 3 teentjes look, * enkele takjes tijm, * 2 blaadjes laurier, * 10 zwarte peperbolletjes, , de aardappelpuree:, , * 1 kg aardappelen (loskokend), * 1 dl melk, * 1⁄2 dl fijne olijfolie, * enkele takjes tijm, * zout, , de visbereiding:, , * 4 filets van rode poon (ong. 150g per persoon), * 4 wortels, * 4 stengels selders (met loof), * 2 sjalotten, * 1 dl witte wijn, * enkele klontjes boter, * peper, * zout, , de saus `beurre blanc`:, , * 4 eetlepels reductie (zie hoger), * 150 g boter, * een scheutje room, * peper, * zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-02-2012
  •  …
  •  30-60 min.

Een recept van wijnadviessite www.wijntop5.nl waar ook de bijpassende wijn en achtergronden zijn te vinden.

INGREDIENTEN

3 worteltjes in stukken, 1 ui in stukken, 1 prei in stukken, 2 deciliter witte wijn, 8 deciliter water, 3 takjes selderij, 3 takjes peterselie, 1 laurierblaadje, mespunt piment, 5 gekneusde witte-peperkorrels, 1 visbouillontablet, 1 forse schoongemaakte rode poon (of schelvis, kabeljauw, zalm(forel), makreel), 50 gram koude boter in blokjes, 2 eetlepels fijngeknipte kervel, zout, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-10-2007
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Jammer dat deze overheerlijke vis zo weinig gegeten wordt. Tijd om het eindelijk eens te proberen!

INGREDIENTEN

* 2 flinke rode stoofponen ( of 400 gram rode poon filet)* 6 el olijfolie * 1,5 dl droge witte wijn * 50 gram zwarte olijven * 4 plakjes citroen * 3 tenen knoflook * 1 flinke ui * 1/2 blik tomatenblokjes ( of 4 tomaten zonder zaad en vel in blokjes) *2 el peterselie * peper en zeezout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-10-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

? 1 kg rode poon, zout, peper, 4 eetlepels bloem, zonnebloemolie, 1 citroen, 1/2 bosje krulpeterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-02-2001
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

# 2 rode ponen, schoongemaakt, # 2 teentjes knoflook, geperst, # 1 sinaasappel, # 1 eetlepel olijfolie, # 1 theelepel verse rozemarijn, gehakt

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-06-2009
  • Vis
  •  20-30 min.

Een stevige vis op langzame wijze gegaard

INGREDIENTEN

1 St. Rode poon, Winterpeen, Bleekselderij, Courgette, Rode ui

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-08-2013
  • Frans
  •  20-30 min.

Hoofdgerecht. Erg lekker

INGREDIENTEN

600 gram rode poonfilet, zout, peper, 1 gele paprika, 2 uien, 50 gram boter, 1 theelepel suiker, 0,5 dl droge witte wijn, allesbinder, 75 gram geraspte jongbelegen kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-10-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Hoofdgerecht voor 4 personen
bereidingstijd: 20 tot 35 minuten
320 kCal / 1342 kj p.p.

INGREDIENTEN

600 g rode poonfilet, zout, peper, 1 gele paprika, 2 uien, 50 g boter, 1 theelepel suiker, 1/2 dl droge witte wijn, allesbinder, 75 g geraspte jongbelegen kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-06-1999
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 rode ponen, 1,5dl melk, 2 eetlepels bloem, zout, peper, 125g boter, 150g champignons, 1 eetlepel gehakte peterselie, 1dl koffieroom, 0,5 eetlepel bloem, sap van een halve citroen

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-09-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Vis op de barbeque.

INGREDIENTEN

8 rode ponen (niet fileren, wel stekels en ingewanden er uit halen., 5 el. fijngesneden italiaanse kruiden (peterselie, oregano, tijm, rozemarijn), zout., Vers gemalen peper., 2 grote tenen knoflook, uitgeperst., 4 el olijfolie., 2 el citroensap., 8 verse grote druivenbladeren.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-05-2003
  • Amerikaans
  •  30-60 min.

In de maand juli is de poon weer verkrijgbaar.

INGREDIENTEN

Ingrediënten, 600 gram poonfilet, 2 visbouillontabletten, 2 eetlepels mosterd, 1 dl slagroom, allesbinder, 2 eetlepels fijngehakte bieslook

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-05-2010
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Aangepast uit "Il grande Ricettario" van G. Marchesi

INGREDIENTEN

4 rode poontjes, 4 plakjes prosciutto crude (St. Daniele), citroensap, olijfolie, enkele blaadje salie, half kopje gemalen witbrood, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-07-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 rode ponen; zout; peper; 2 uien, in ringen gesneden; 100 gr champignonsplakjes; takjes selderij, 16 blaadjes basilicum; boter; citroensap

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-11-2001
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Keer wat anders dan kabeljauw!

INGREDIENTEN

1 citroen, 1 teentje knoflook, 1tl fijngewreven rozemarijn, peper,peterselie, paneermeel, 4 rode ponen a 200 gr., 100 gr. rauwe ham (bacon kan ook),olie, margarine

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-02-1999
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Anders

INGREDIENTEN

12 kleine schoon gemaakte poontjes,4eetl.olijfolie,1 teentje in plakjes gesneden knoflook,3eetl.grofgehakte peterselie,zout en peper,7oogr.tomateen onveld en ontpit.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-06-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 rode ponen, 400 gr kerstomaten, 1 ui, 2 tenen knoflook, 1 rood pepertje, peterselie, scheutje witte wijnazijn, glas witte wijn, olijfolie, zout, meel,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-03-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 hele schoongemaakte rode ponen zonder kop, 1knolselderij in staafjes gesneden, 4kleine tomaten, het sap van 1 citroen, 2.5dl room, 1el gehakte peterselie, 100g boter, een mespuntje nootmuskaat, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-04-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

4 kleine rode ponen, zout, versgemalen peper, 2 venkelknollen, 2 EL olijfolie, 1 EL boter, 1 EL peterselie, mespunt tijm, mespunt marjolein, 1 EL citroensap, aluminiumfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-01-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 rode ponen (van 500 g), 1 knolselderij, 4 tomaten, 4 theelepels citroensap, 2 dl room, 1 eetlepel peterselie (fijngehakt), nootmuskaat, peper, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-06-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lekkers uit de (micro)golven..

INGREDIENTEN

4 rode ponen (van 500 g), 1 knolselderij, 4 tomaten, 4 eetlepels citroensap, 2 dl room, 1 eetlepel peterselie (fijngehakt), nootmuskaat, peper, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-09-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Van "vifke"

INGREDIENTEN

Ingredienten voor 4 personen, , 4 rode ponen (van 500 g), 1 knolselderij, 4 tomaten, 4 theelepels citroensap, 2 dl room, 1 eetlepel peterselie (fijngehakt), nootmuskaat, peper, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-06-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

600 gram rode poonfilet, 1 gele paprika, 2 uien, 50 g boter, 1 theelepel suiker, ½ dl droge witte wijn, allesbinder, 75 gram geraspte jongbelegen kaas, zout en peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-06-2012
  •  …
  •  20-30 min.

Een lekker visrecept, wat natuurlijk ook met andere vis te maken is. Je hebt bij de slijter alcoholvrije pernod, deze is veel goedkoper. Ik gebruik deze altijd als ik venkel kook. Als tussengerecht is dit ook heel geschikt, halveer dan de hoeveelheid.

INGREDIENTEN

* 8 rode poonfilets, * boter, * bloem, * zout en peper, , Voor de saus:, 8 de stengels van de 3 venkelknollen, * 2 sjalotjes, * visfond, * pernod naar smaak, * kerrie, * boter, * zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-01-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies