1. Home
  2. Recepten
  3. Rode Kool Appel

Rode kool appel recepten (461) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Ovenschotel met rode kool en gekruid gehakt

Kijk uit dat je hiervan niet veel meer maakt dan je nodig hebt, want je eet hier gemakkelijk teveel van!

INGREDIENTEN

450 gr rode kool met appel (diepvries) 250 gr rundergehakt aardappelen (zoveel als je gewend bent) paneermeel kerrie paprikapoeder zout, peper en knoflookpoeder

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en kook ze (met zout). Ontdooi ondertussen de rode kool met appeltjes(op een zacht vuurtje). Bak het rundergehakt rul en kruid het met veel kerrie, wat zout en een beetje peper en knoflookpoeder. Als het gehakt klaar is, dan zet je het vuur uit. Vet een ovenschaal in met een beetje margarine en verwarm de oven voor op ongeveer 175 ?C. Als de aardappelen gaar zijn, maak je er met een beetje melk en een klontje margarine (of boter) puree van. Kruid deze puree met een beetje paprikapoeder. Als de rode kool warm is, giet je hem heel goed af. Vervolgens doe je een laagje (iets minder dan de helft) aardappelpuree in de ovenschaal. Hier bovenop doe je een dun laagje paneermeel om het vocht van de rode kool te kunnen 'vangen'. Hierop komt de rode kool en daar bovenop het gehakt. Bovenop komt de rest van de aardappelpuree. Zet de ovenschaal iets onder het midden in de oven en laat hem daar ongeveer een half uur staan. Ondanks dat de ingredienten in principe al gaar zijn, is dit heel belangrijk, omdat zo de smaken goed kunnen 'mengen'.

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-11-2004
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

ouderwets lekkere rode kool met een geheim.

Luigi mocht vroeger op z'n verjaardag kiezen wat hij wou eten.Rode kool was vroeger z'n favoriet.Dit gerecht past uitstekend bij een stoofschotel voor rundvlees/wild,te vinden elders op m'n pagina.

INGREDIENTEN

-1 rode kool.zeer fijn gesneden., -1 ltr. water., -5 eetl.suiker., -4 kruidnagels., -2 kaneelstokjes., -1 laurierblad., -4 gekneusde peperkorrels., -[geheim]1/2 steranijs., -[geheim]1 eetl.gedroogde gember.[djahe]., -[geheim]1 glas rode port., -[geheim]3 plakjes ontbijtkoek., -4 in stukjes gesneden appel., -1 dl. azijn., -[geheim]3 eetl.lindehoning., -mespuntje zout.

  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-10-2000
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Rode kool met appel (basisrecept)

Zelfs het basisrecept is voor velen al een kunst. Ja, rode kool raakt uit de tijd. We hebben geen geduld meer om hier even de keuken voor in te moeten. De meesten van ons kopen een pot in de super want dat staat voor makkelijk en snel. Misschien weten we gewoon niet hoe het moet. Afijn, hieronder de eenvoudigste beschrijving die gewoon niet kan mislukken.

INGREDIENTEN

500 gram rode kool, fijngesneden, 3 goudrenetten (als die er nog niet zijn Elstar), 1 theelepel kaneel, 3 kruidnagels, 1 grote of 2 kleine laurierblaadjes, Peper, Zout, Allesbinder, 3 eetlepels bruine suiker, 1/4 liter water

  • Internationaal Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-10-2012
  • Internationaal Bijgerecht
  •  30-60 min.

Langzame Stoofschotel Met Rode kool en Appel

De heilige drie-eenheid van rodekool, appel en kruidnagel, maar dan met extras en heel langzaam in de oven gestoofd. Zo lekker heb je rodekool nog nooit gegeten!

INGREDIENTEN

1 kg rodekool - 450 gr. zure appels (goudrennetten, geschild en in kleine stukjes) - 450 gr. (rode) uien, kleingesneden - 1 a 2 tenen knoflook, fijngesneden - 1/4 v/e muskaatnoot, geraspt - 1/4 tl kaneel - 4 kruinagels, fijngestampt of 1/4 tl kruidnagelpoeder - 3 afgestreken el bruine basterdsuiker - 3 el wijnazijn - 15 gr. boter - versgemalen zwarte peper

  • Engels Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-10-2004
  • Engels Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

rode kool met gebakken appel

INGREDIENTEN

1 pak rode kool met appeltjes (diepvries), 1 goudrenet, 1 el citroensap, 2 el boter of margarine, 3 el cranberrycompote,

  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-12-2001
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

Rode Kool

Het originele rodekool recept! Vries de helft in!

INGREDIENTEN

1 rode kool (ruim 1 kilo), of 800 gr. gesneden rode kool, 200 gr. suiker, 60 gr. boter, 1 flinke ui, 1 appel, 1 groot laurier-blad, 2 kruidnagels, 1 dl. rode bessensap, 1,5 dl. water, 30 gr. rijst, 1 dl. azijn, zout, peper, 1 theel. gemalen kaneel.

  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-02-1999
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Rode Kool Met Gebakken Appel

Lekker groentegerecht voor 4 personen en net even anders.

INGREDIENTEN

1 pak rode kool met appeltjes uit de diepvries,1 appel (goudreinette) 1 eetl. citroensap, 2 eetl. boter, 3 eetl. cranberrycompote (uit pot)

  • Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-04-2000
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.

Rode kool met stukjes appel

Op simpele wijze iets bijzonders maken van rode kool.

INGREDIENTEN

*1 rode kool, *1 dl bessensap, *2 kruidnagels, *1 kaneelstokje, *1 laurierblaadje, *1 grote stevige appel, *Peper & zout, *Braadboter

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-01-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Rode Kool Met Appel

INGREDIENTEN

Ui,bouillonblok,appel,laurierblad,2 kruidnagels,kaneel,suiker,cranberry,400 gr rode kool.

  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-08-1999
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Rode kool met spek en appel.

INGREDIENTEN

1 ui, 6 kruidnagels, 2 laurierblaadjes, 1 appel, 1 eetl. citroensap, zout, 750 g gesneden rode kool, 1? eetl. boter, 75 g magere spekblokjes, 2 eetl. azijn, ? eetl. suiker, 1 theel. kaneel, 1 takje peterselie.

  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-06-2001
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Rode Kool &; Appel

Dit recept lijkt veel op dat van mij grootmoeder. Als je dit zo maakt hoef je geen pot meer te kopen, want dit smaakt nog wat beter.

INGREDIENTEN

Rode Kool met Appel, , 1 Rode Kool (ongeveer 500 gram gesneden), 2 Appels (bv Boskoop=Goudrenette of Jonagold alleen als er geen Boskoop is), lijkt veel maar smaakt beter, 2 à 3 eetlepels witte (Wijn) Azijn, 'n stuk of 4 Laurierblaadjes, 'n stuk of 6 Kruidnagels, 'n beetje (Kruiden) Zout, Maïzena, 'n beetje Kaneelpoeder (eventueel) of 2 Kaneelstokjes of alle twee wat

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-01-2014
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Rode kool met appel en cranberrys

Rode kool met appel en cranberrys is een heerlijke winterse groente bij wild en stoofpotjes. Ook is het uitstekend te combineren met worst, een gehaktbal of karbonaadje. De cranberrys maken het weer anders dan anders. Heb je geen cranberrys in huis, geen nood ze kunnen ook prima vervangen worden door rozijnen. Je kunt ook makkelijk een grotere hoeveelheid tegelijk maken en in porties invriezen.

INGREDIENTEN

500 gram rode kool, 2 goudrenetten, 200 gram gedroogde cranberrys, 250 ml water, 2 el suiker, 2 el rode wijn azijn, snufje zout, 2 laurierblaadjes, 2 kruidnagels, 6 jeneverbessen

  • Internationaal Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-01-2014
  • Internationaal Bijgerecht
  •  30-60 min.

Appel gevuld met rode kool.

Staat toch weer net even wat gezelliger!

INGREDIENTEN

- 4 appels, - 100 gram suiker, - sap van 2 citroenen, - 1 pak Iglo rode kool, , , , , , , , , , ,

  • Goedkoop en snel Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-01-2003
  • Goedkoop en snel Bijgerecht
  •  10-20 min.

Rode kool met gebakken appel

INGREDIENTEN

450 gram rode kool met appeltjes uit de diepvries, 1 goudrenet, 1 eetlepel citroensap, 2 eetlepels boter, 3 eetlepels cranberrycompote,

  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-06-2001
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.

Rode Kool Met Appel En Boerenjongens

Lekker bij wild of runderstoofpot

INGREDIENTEN

**400 gr gesneden rode kool, 2 laurierblaadjes, 1/2 tl. kruidnagelpoeder, zout, peper, 1 dl. appelsap, 1 grote goudreinet,1 el. appelazijn, 1/2 bekertje creme fraiche, 5 el boerenjongens, (allesbinder)

  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-05-1999
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Rode kool met appel.

Oma's recept.

INGREDIENTEN

750 g gesneden rode kool, 1 kleine ui, zout, 1 laurierblad, 2 kruidnagelen, 2 zure appels, 1/2 eetl. boter of margarine, 2 theel. honing, 1 eetl. (appel)azijn, 1/2 eetl. aardappelmeel.

  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-03-2001
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Rode Kool met appel en kriekbier

Fanatastische variatie van Rode kool - Gevonden op dagelijkse kost

INGREDIENTEN

- Boter of Smout, - 2 uien, - 1 zure appel, - 1/2 rode kool, - 1 steranijs, - 2 kruidnagels, - 6 jeneverbessen, - theelepel peperbolletjes, - 3 blaadjes laurier, - enkele takjes tijm, - 2 flessen kriekenbier, - kersenconfituur, - zout, - natuurazijn,

  • Belgisch Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-12-2017
  • Belgisch Bijgerecht
  •  60-120 min.

Rode Kool Met Appel

INGREDIENTEN

500 gr. gesneden rode kool, 1/2 kopje azijn, 6 kruidnagelen, 4 laurierblaadjes, 1 el. suiker, 2 dikke appels, ca. 1 theel. zout.

  • Nederlands Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-03-1999
  • Nederlands Bijgerecht
  •  > 120 min.

Rode Kool Met Appel.

INGREDIENTEN

1 rode kool van ca. 700 gram, 25 gr boter, 4 kruidnagels, 1 el suiker, zout, 2 appels, peper., ,

  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-01-2001
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Rode kool met gember en appel

INGREDIENTEN

1 rode kool, 2 (moes)appels, klein stukje verse gember, klein snuifje kruidnagel( of 2 hele kruidnagels), een iets groter snuifje kaneel, suiker, zout, azijn of citroensap, bindmiddel

  • Belgisch Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-02-2003
  • Belgisch Bijgerecht
  •  0-10 min.

Eend met rode kool en appel

INGREDIENTEN

* 200 gr panklare rode kool * 3 eetlepels olie * 1 eetlepel azijn * zout * peper * 4 appels *, 2 eendenborstfilet * 3 eetlepels rode port * 1? eetlepel cranberrycompote (Ocean spray) * aluminiumfolie

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-10-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Eendenborstfilets Met Rode Kool En Appel

INGREDIENTEN

*200 gram panklare rode kool, *3 eetlepels olie, *1 eetlepel azijn, *zout en peper, *4 appels, *2 eendenborstfilets, *3 eetlepels rode port, *1? eetlepels cranberrycompote,

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-02-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Rode kool met appel

Lekkere met gekookte aardappelen en worstjes

INGREDIENTEN

1 rode kool fijngesneden, 2 eetlepels gewone azijn, 4 à 5 laurierbladeren, 1 eetlepel zout, peper uit de molen, 1 kg cox of boskoop appelen geschild en in stukjes gesneden, Halve kilo kristalsuiker, 50 gram boter

  • Belgisch Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-10-2006
  • Belgisch Bijgerecht
  •  60-120 min.

Rode kool met appel en boerenjongens

Favoriet recept van Ko en Anne van Schaik

INGREDIENTEN

750 gram rode kool, 2 laurierblaadjes, 1 theelepel kruidnagelpoeder, 1 1/2 deciliter appelsap (pakje), 2 goudreinetten, 1 1/2 eetlepel azijn, 1 eetlepel bruine suiker, 1 eetlepel rijst, 4 eetlepels creme fraiche, 8 eetlepels boerenjongens (pot)

  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-05-2000
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Rode kool met appel en rosti

INGREDIENTEN

1 rode kool van 750 gram50 gram boter4 kruidnagels1 eetlepel suikerzout en peper2 zachtzure appels1 eetlepel olijfolie600 gram rosti

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-03-2007
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Rode Kool met ananas en appel

Een heerlijk fris groentegerecht

INGREDIENTEN

2 zure appels, 1 eetlepel citroensap, 1/4 literblik anasnasstukjes, 1 plak ontbijtkoek ``a 25 gr, zout, 1 kg gesneden rode kool, 1 eetlepel azijn, 1/2 eetlepel suiker, 1/2 theelepel kruidnagelpeoder, 1 eetlepels boter of margarine, 1/2 eetlepel aardappelmeel

  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-09-2003
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Rode Kool Met Appel

Zoutarm wintermenu 2, bijgerecht.

INGREDIENTEN

250 gr geschaafde rode kool, half laurierblad, 1 kruidnagel, vers gemalen peper, mespunt kaneel, 1 zure appel, halve eetl bloem, zoutarme boter, halve theel suiker, 1 theel azijn,

  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-12-1999
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Rode kool met appel

Groentegerecht met rode kool en appel.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-05-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Rode kool met appel

Rode kool met lekker veel kruiden en specerijen. Traditioneel gerecht.

INGREDIENTEN

1 kg rodekool - 450 gr. zure appels (goudrennetten, geschild en in kleine stukjes) - 450 gr. (rode) uien, kleingesneden - 1 a 2 tenen knoflook, fijngesneden - 1/4 v/e muskaatnoot, geraspt - 1/4 tl kaneel - 4 kruinagels, fijngestampt of 1/4 tl kruidnagelpoeder - 3 afgestreken el bruine basterdsuiker - 3 el wijnazijn - 15 gr. boter - versgemalen zwarte peper, ,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-12-2008
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Rode kool met appel en bloedworst

In Antwerpen noemen wij bloedworst: ' beuling '.  De beste beuling in Antwerpen kan je vinden in de Lange Zavelstraat in Antwerpen Noord vinden we slagerij/traiteur Den Beulingspecialist. Deze slagerij is al jaren een vaste waarde in de wijk Antwerpen Noord en uitbaters Ronny en Angelique Morel zijn dan ook zeer geliefd bij hun klanten. Den Beulingspecialist is gekend voor z'n lekkere barbecueschotels, gourmet en fondue schotels, kaasschotels en buffeten. Dé specialiteit echter van het slagerskoppel is kop en beuling. Vanuit het hele land komen klanten naar Den Beulingspecialist om de witte en zwarte pensen die met een geheime kruidenmix gemaakt worden te kopen. De kop die je bij Den Beulingspecialist kan vinden is de huisgemaakte pure kop zonder gelatine die ook in een aantal Antwerpse cafés nog geserveerd wordt. Je kan Den Beulingspecialist ook op tal van Antwerpse markten vinden. Voor meer info verwijzen we je door naar beulingspecialist.be

INGREDIENTEN

4 bloedworsten, 2 rode uien, 3 stoofappelen, 500 g rode kool, klontje boter, 1 dl groentebouillon, 600 g aardappelen, snuifje suiker, peper en zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-11-2015
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Strudel met rode kool en brie

Rode kool met aardappels is zo saai;) Dit is een superlekker, wat zoetig, hoofdgerecht. Zo klaar en weer eens wat anders!

INGREDIENTEN

Voor 2 personen: 4 plakjes bladerdeeg, een potje rode kool met appel, 1 appel (elstar), 1 (rode) ui, 1 teentje knoflook, ca. 4 eetlepels balsamicoazijn, ca. 1 eetlepel appelstroop, een handjevol rozijntjes, rozemarijn, peper, zout, brie, En eventueel voor erbij te serveren: rucola en pijnboompitjes

  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-03-2014
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

RODE KOOL

Een recept van Weight Watchers uit mijn afvalperiode (het is dus slank!), maar ik had de rode kool nog nooit zo lekker gegeten

INGREDIENTEN

- 1 rode kool, - 1 appel (Boskoop), - 1 sjalot, - 1 eetl. plantaardige olie, - 200 ml. droge rode wijn, - 100 ml. water, - 2 eetl. rode wijnazijn, - 1 laurierblad, - 4 kruidnagels, - kaneelstokje, - 3 eetl. rozijnen, - zout en peper uit de molen, ,

  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-10-2006
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Salade van rode kool met appel en bloedworst

Deze salade is heel bijzonder door de in port gemarineerde rodekool. Voor het marineren wordt de kool kort gebakken zodat het echte rauwe eraf is. De salade is vooral geschikt voor de winternmaanden. Bijzonder is de combinatie met gebakken bloedworst.

INGREDIENTEN

, 1/2 rode kool, 1 kleine ui, fijngesneden, 1/2 teentje knoflook, fijngesneden, 1 grote appel (goudrenet), in blokjes, 4 eetlepels olijfolie, 1 dl rode port of rodebessensap, 1 eetlepel azijn, zout, peper, 100 gr veldsla, 400 gr bakbloedworst, in 12 plakken, grof zeezout,

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-11-2003
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Rode kool salade met appel en kaneel

Een frisse rode kool salade. Voor als je een keer rode kool op een andere manier wil eten. Ook geschikt voor een koemelkvrijdieet. Gevonden op https://www.lekkerensimpel.com/rode-kool-salade-met-appel/

INGREDIENTEN

* 200 gr rode kool, * 1 appel, * 1 el mayo, * 1 el Alpro Go-on, * 1 tl kaneel, * snufje zout en peper, * 1 klein uitje, * handje walnoten, * eventueel citroensap om verkleuren tegen te gaan

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-11-2017
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Rode kool met appel, kaneel en rozijn

Rodekool met rozijntjes en appels

INGREDIENTEN

50 gram boter, 1 ui, gesnipperd, 2 appels, geschild en in blkjes, 800 gram rodekool, fijn gesneden, 150 ml sinaasappelsap, 2 eetl bruine suiker, 1 eetl kaneel, 2 kruidnagels, 2 laurierblaadjes, 100 gram rozijnen,

  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-09-2010
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Rode kool met appel, tutti-frutti en amandelen

Bron: www.C1000.nl

INGREDIENTEN

1 ? dl appelsap (C1000 Huismerk, pak ? 1,5 l), ? zakje tutti frutti (Royalty, zakje ? 250 g), in stukjes, 1 pot Hak Rode kool met stukjes appel (700 g), mespunt gemalen kruidnagel, 2 el geschaafde amandelen (Dr. Oetker), geroosterd,

  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-11-2005
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.

Rode Kool

Bijdrage van Janou

INGREDIENTEN

250 gr rode kool, 2 eetlepels water, 1 appel, 2 kruidnagels, 1 laurierblaadje, 1/2 eetlepel azijn, eventueel kaneel en suiker, ,

  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-06-1999
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Gegratineerde rundvleesschotel met rode kool

Een recept van Sonja Bakker

INGREDIENTEN

350 gram mager rundvlees, 2 uien, 1 scheut olijfolie, 2 dl bouillon, tijm, laurier, 1 pot rode kool, aardappelmeel, 2 grote goudrenetten, aardappelpuree van een kilo aardappelen, 50 gram geraspte 30+ kaas en 3 el paneermeel.

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-02-2007
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Rode kool

Eindelijk kan ik het! Lekkere rode kool maken. Door een combinatie van oude recepten en de ervaring van mijn schoonmoeder.

INGREDIENTEN

1 middelgrote rode kool (ca. 1 kilo), 1 pijpkaneel, 6 kruidnagelen, Wat zwarte peperkorrels, 1 laurierblad, zout naar smaak, 0,5 dl azijn (ik gebruik 4% kruidenazijn), 3 dl kokend water, 1 goudreinet appel, 30 gram suiker, klont boter

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-01-2014
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Rode Kool

INGREDIENTEN

1 kilo rode kool., 4 eetlepels boter., 1 eetlepel suiker., 1 theelepel zout., 5 eetlepels water., 5 eetlepels azijn., 4 eetlepels rode bessenjam., 1 geraspte appel., ,

  • Scandinavisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-07-2000
  • Scandinavisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Rode Kool

Zo smaakt gewone rode kool het allerlekkerst

INGREDIENTEN

*1 rode kool of 500 gr. gesneden rode kool, *2 uien, *2 appels, *1 eetlepel azijn, *1 laurierblad, *1 tl. kaneel, *1 tl. komijnzaad, *2 tl. koriander, *1/4 tl. cayennepeper, *2 kruidnagelen, *zout, *2 dl. sinaasappelsap, *2 dl. water

  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-02-2000
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste rode kool appel recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top