Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

484 rode kool appel recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Kijk uit dat je hiervan niet veel meer maakt dan je nodig hebt, want je eet hier gemakkelijk teveel van!

INGREDIENTEN

, , , , 450 gr rode kool met appel (diepvries), 250 gr rundergehakt, aardappelen (zoveel als je gewend bent), paneermeel, kerrie, paprikapoeder, zout, peper en knoflookpoeder, , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-11-2004
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Luigi mocht vroeger op z'n verjaardag kiezen wat hij wou eten.Rode kool was vroeger z'n favoriet.Dit gerecht past uitstekend bij een stoofschotel voor rundvlees/wild,te vinden elders op m'n pagina.

INGREDIENTEN

-1 rode kool.zeer fijn gesneden., -1 ltr. water., -5 eetl.suiker., -4 kruidnagels., -2 kaneelstokjes., -1 laurierblad., -4 gekneusde peperkorrels., -[geheim]1/2 steranijs., -[geheim]1 eetl.gedroogde gember.[djahe]., -[geheim]1 glas rode port., -[geheim]3 plakjes ontbijtkoek., -4 in stukjes gesneden appel., -1 dl. azijn., -[geheim]3 eetl.lindehoning., -mespuntje zout.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-10-2000
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Zelfs het basisrecept is voor velen al een kunst. Ja, rode kool raakt uit de tijd. We hebben geen geduld meer om hier even de keuken voor in te moeten. De meesten van ons kopen een pot in de super want dat staat voor makkelijk en snel. Misschien weten we gewoon niet hoe het moet. Afijn, hieronder de eenvoudigste beschrijving die gewoon niet kan mislukken.

INGREDIENTEN

500 gram rode kool, fijngesneden, 3 goudrenetten (als die er nog niet zijn Elstar), 1 theelepel kaneel, 3 kruidnagels, 1 grote of 2 kleine laurierblaadjes, Peper, Zout, Allesbinder, 3 eetlepels bruine suiker, 1/4 liter water

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-10-2012
  • Internationaal Bijgerecht
  •  30-60 min.

De heilige drie-eenheid van rodekool, appel en kruidnagel, maar dan met extras en heel langzaam in de oven gestoofd. Zo lekker heb je rodekool nog nooit gegeten!

INGREDIENTEN

1 kg rodekool - 450 gr. zure appels (goudrennetten, geschild en in kleine stukjes) - 450 gr. (rode) uien, kleingesneden - 1 a 2 tenen knoflook, fijngesneden - 1/4 v/e muskaatnoot, geraspt - 1/4 tl kaneel - 4 kruinagels, fijngestampt of 1/4 tl kruidnagelpoeder - 3 afgestreken el bruine basterdsuiker - 3 el wijnazijn - 15 gr. boter - versgemalen zwarte peper

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-10-2004
  • Engels Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 pak rode kool met appeltjes (diepvries), 1 goudrenet, 1 el citroensap, 2 el boter of margarine, 3 el cranberrycompote,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-12-2001
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

Het originele rodekool recept! Vries de helft in!

INGREDIENTEN

1 rode kool (ruim 1 kilo), of 800 gr. gesneden rode kool, 200 gr. suiker, 60 gr. boter, 1 flinke ui, 1 appel, 1 groot laurier-blad, 2 kruidnagels, 1 dl. rode bessensap, 1,5 dl. water, 30 gr. rijst, 1 dl. azijn, zout, peper, 1 theel. gemalen kaneel.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-02-1999
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Lekker groentegerecht voor 4 personen en net even anders.

INGREDIENTEN

1 pak rode kool met appeltjes uit de diepvries,1 appel (goudreinette) 1 eetl. citroensap, 2 eetl. boter, 3 eetl. cranberrycompote (uit pot)

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-04-2000
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.

Op simpele wijze iets bijzonders maken van rode kool.

INGREDIENTEN

*1 rode kool, *1 dl bessensap, *2 kruidnagels, *1 kaneelstokje, *1 laurierblaadje, *1 grote stevige appel, *Peper & zout, *Braadboter

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-01-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Ui,bouillonblok,appel,laurierblad,2 kruidnagels,kaneel,suiker,cranberry,400 gr rode kool.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-08-1999
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 ui, 6 kruidnagels, 2 laurierblaadjes, 1 appel, 1 eetl. citroensap, zout, 750 g gesneden rode kool, 1? eetl. boter, 75 g magere spekblokjes, 2 eetl. azijn, ? eetl. suiker, 1 theel. kaneel, 1 takje peterselie.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-06-2001
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Rode kool met appel en cranberrys is een heerlijke winterse groente bij wild en stoofpotjes. Ook is het uitstekend te combineren met worst, een gehaktbal of karbonaadje. De cranberrys maken het weer anders dan anders. Heb je geen cranberrys in huis, geen nood ze kunnen ook prima vervangen worden door rozijnen. Je kunt ook makkelijk een grotere hoeveelheid tegelijk maken en in porties invriezen.

INGREDIENTEN

500 gram rode kool, 2 goudrenetten, 200 gram gedroogde cranberrys, 250 ml water, 2 el suiker, 2 el rode wijn azijn, snufje zout, 2 laurierblaadjes, 2 kruidnagels, 6 jeneverbessen

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-01-2014
  • Internationaal Bijgerecht
  •  30-60 min.

Staat toch weer net even wat gezelliger!

INGREDIENTEN

- 4 appels, - 100 gram suiker, - sap van 2 citroenen, - 1 pak Iglo rode kool, , , , , , , , , , ,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-01-2003
  • Goedkoop en snel Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

450 gram rode kool met appeltjes uit de diepvries, 1 goudrenet, 1 eetlepel citroensap, 2 eetlepels boter, 3 eetlepels cranberrycompote,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-06-2001
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.

Oma's recept.

INGREDIENTEN

750 g gesneden rode kool, 1 kleine ui, zout, 1 laurierblad, 2 kruidnagelen, 2 zure appels, 1/2 eetl. boter of margarine, 2 theel. honing, 1 eetl. (appel)azijn, 1/2 eetl. aardappelmeel.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-03-2001
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Lekker bij wild of runderstoofpot

INGREDIENTEN

**400 gr gesneden rode kool, 2 laurierblaadjes, 1/2 tl. kruidnagelpoeder, zout, peper, 1 dl. appelsap, 1 grote goudreinet,1 el. appelazijn, 1/2 bekertje creme fraiche, 5 el boerenjongens, (allesbinder)

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-05-1999
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 rode kool van ca. 700 gram, 25 gr boter, 4 kruidnagels, 1 el suiker, zout, 2 appels, peper., ,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-01-2001
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

500 gr. gesneden rode kool, 1/2 kopje azijn, 6 kruidnagelen, 4 laurierblaadjes, 1 el. suiker, 2 dikke appels, ca. 1 theel. zout.

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-03-1999
  • Nederlands Bijgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

* 200 gr panklare rode kool * 3 eetlepels olie * 1 eetlepel azijn * zout * peper * 4 appels *, 2 eendenborstfilet * 3 eetlepels rode port * 1? eetlepel cranberrycompote (Ocean spray) * aluminiumfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-10-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 rode kool, 2 (moes)appels, klein stukje verse gember, klein snuifje kruidnagel( of 2 hele kruidnagels), een iets groter snuifje kaneel, suiker, zout, azijn of citroensap, bindmiddel

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-02-2003
  • Belgisch Bijgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 rode kool van 750 gram50 gram boter4 kruidnagels1 eetlepel suikerzout en peper2 zachtzure appels1 eetlepel olijfolie600 gram rosti

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-03-2007
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een heerlijk fris groentegerecht

INGREDIENTEN

2 zure appels, 1 eetlepel citroensap, 1/4 literblik anasnasstukjes, 1 plak ontbijtkoek ``a 25 gr, zout, 1 kg gesneden rode kool, 1 eetlepel azijn, 1/2 eetlepel suiker, 1/2 theelepel kruidnagelpeoder, 1 eetlepels boter of margarine, 1/2 eetlepel aardappelmeel

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-09-2003
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Lekkere met gekookte aardappelen en worstjes

INGREDIENTEN

1 rode kool fijngesneden, 2 eetlepels gewone azijn, 4 à 5 laurierbladeren, 1 eetlepel zout, peper uit de molen, 1 kg cox of boskoop appelen geschild en in stukjes gesneden, Halve kilo kristalsuiker, 50 gram boter

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-10-2006
  • Belgisch Bijgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

*200 gram panklare rode kool, *3 eetlepels olie, *1 eetlepel azijn, *zout en peper, *4 appels, *2 eendenborstfilets, *3 eetlepels rode port, *1? eetlepels cranberrycompote,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-02-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Favoriet recept van Ko en Anne van Schaik

INGREDIENTEN

750 gram rode kool, 2 laurierblaadjes, 1 theelepel kruidnagelpoeder, 1 1/2 deciliter appelsap (pakje), 2 goudreinetten, 1 1/2 eetlepel azijn, 1 eetlepel bruine suiker, 1 eetlepel rijst, 4 eetlepels creme fraiche, 8 eetlepels boerenjongens (pot)

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-05-2000
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Zoutarm wintermenu 2, bijgerecht.

INGREDIENTEN

250 gr geschaafde rode kool, half laurierblad, 1 kruidnagel, vers gemalen peper, mespunt kaneel, 1 zure appel, halve eetl bloem, zoutarme boter, halve theel suiker, 1 theel azijn,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-12-1999
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

In Antwerpen noemen wij bloedworst: ' beuling '.  De beste beuling in Antwerpen kan je vinden in de Lange Zavelstraat in Antwerpen Noord vinden we slagerij/traiteur Den Beulingspecialist. Deze slagerij is al jaren een vaste waarde in de wijk Antwerpen Noord en uitbaters Ronny en Angelique Morel zijn dan ook zeer geliefd bij hun klanten. Den Beulingspecialist is gekend voor z'n lekkere barbecueschotels, gourmet en fondue schotels, kaasschotels en buffeten. Dé specialiteit echter van het slagerskoppel is kop en beuling. Vanuit het hele land komen klanten naar Den Beulingspecialist om de witte en zwarte pensen die met een geheime kruidenmix gemaakt worden te kopen. De kop die je bij Den Beulingspecialist kan vinden is de huisgemaakte pure kop zonder gelatine die ook in een aantal Antwerpse cafés nog geserveerd wordt. Je kan Den Beulingspecialist ook op tal van Antwerpse markten vinden. Voor meer info verwijzen we je door naar beulingspecialist.be

INGREDIENTEN

4 bloedworsten, 2 rode uien, 3 stoofappelen, 500 g rode kool, klontje boter, 1 dl groentebouillon, 600 g aardappelen, snuifje suiker, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-11-2015
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Rode kool met lekker veel kruiden en specerijen. Traditioneel gerecht.

INGREDIENTEN

1 kg rodekool - 450 gr. zure appels (goudrennetten, geschild en in kleine stukjes) - 450 gr. (rode) uien, kleingesneden - 1 a 2 tenen knoflook, fijngesneden - 1/4 v/e muskaatnoot, geraspt - 1/4 tl kaneel - 4 kruinagels, fijngestampt of 1/4 tl kruidnagelpoeder - 3 afgestreken el bruine basterdsuiker - 3 el wijnazijn - 15 gr. boter - versgemalen zwarte peper, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-12-2008
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Groentegerecht met rode kool en appel.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-05-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Rode kool met aardappels is zo saai;) Dit is een superlekker, wat zoetig, hoofdgerecht. Zo klaar en weer eens wat anders!

INGREDIENTEN

Voor 2 personen: 4 plakjes bladerdeeg, een potje rode kool met appel, 1 appel (elstar), 1 (rode) ui, 1 teentje knoflook, ca. 4 eetlepels balsamicoazijn, ca. 1 eetlepel appelstroop, een handjevol rozijntjes, rozemarijn, peper, zout, brie, En eventueel voor erbij te serveren: rucola en pijnboompitjes

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-03-2014
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een recept van Weight Watchers uit mijn afvalperiode (het is dus slank!), maar ik had de rode kool nog nooit zo lekker gegeten

INGREDIENTEN

- 1 rode kool, - 1 appel (Boskoop), - 1 sjalot, - 1 eetl. plantaardige olie, - 200 ml. droge rode wijn, - 100 ml. water, - 2 eetl. rode wijnazijn, - 1 laurierblad, - 4 kruidnagels, - kaneelstokje, - 3 eetl. rozijnen, - zout en peper uit de molen, ,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-10-2006
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Deze salade is heel bijzonder door de in port gemarineerde rodekool. Voor het marineren wordt de kool kort gebakken zodat het echte rauwe eraf is. De salade is vooral geschikt voor de winternmaanden. Bijzonder is de combinatie met gebakken bloedworst.

INGREDIENTEN

, 1/2 rode kool, 1 kleine ui, fijngesneden, 1/2 teentje knoflook, fijngesneden, 1 grote appel (goudrenet), in blokjes, 4 eetlepels olijfolie, 1 dl rode port of rodebessensap, 1 eetlepel azijn, zout, peper, 100 gr veldsla, 400 gr bakbloedworst, in 12 plakken, grof zeezout,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-11-2003
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Rodekool met rozijntjes en appels

INGREDIENTEN

50 gram boter, 1 ui, gesnipperd, 2 appels, geschild en in blkjes, 800 gram rodekool, fijn gesneden, 150 ml sinaasappelsap, 2 eetl bruine suiker, 1 eetl kaneel, 2 kruidnagels, 2 laurierblaadjes, 100 gram rozijnen,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-09-2010
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Bron: www.C1000.nl

INGREDIENTEN

1 ? dl appelsap (C1000 Huismerk, pak ? 1,5 l), ? zakje tutti frutti (Royalty, zakje ? 250 g), in stukjes, 1 pot Hak Rode kool met stukjes appel (700 g), mespunt gemalen kruidnagel, 2 el geschaafde amandelen (Dr. Oetker), geroosterd,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-11-2005
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.

Dit recept lijkt veel op dat van mij grootmoeder. Als je dit zo maakt hoef je geen pot meer te kopen, want dit smaakt nog wat beter.

INGREDIENTEN

Rode Kool met Appel, , 1 Rode Kool (ongeveer 500 gram gesneden), 2 Appels (bv Boskoop=Goudrenette of Jonagold alleen als er geen Boskoop is), lijkt veel maar smaakt beter, 2 à 3 eetlepels witte (Wijn) Azijn, 'n stuk of 4 Laurierblaadjes, 'n stuk of 6 Kruidnagels, 'n beetje (Kruiden) Zout, Maïzena, 'n beetje Kaneelpoeder (eventueel) of 2 Kaneelstokjes of alle twee wat

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-01-2014
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Bijdrage van Janou

INGREDIENTEN

250 gr rode kool, 2 eetlepels water, 1 appel, 2 kruidnagels, 1 laurierblaadje, 1/2 eetlepel azijn, eventueel kaneel en suiker, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-06-1999
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Bevat p.p. ca.: 334 kcal 1396 kj eiwit 19 g vet 19 g koolhydraten 22 g

INGREDIENTEN

3 uien, 2 harde appels (elstar), 350 g kipfilet, 800 g kruimige aardappels, 2 el bloem, zout en versgemalen peper, 2 el bakolie, 1 tl gemalen kruidnagel, 1 blokje runderbouillon, 1 zak rodekool met appeltjes (500 g), 1 el boter

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-01-2010
  •  
  •  30-60 min.

Zo smaakt gewone rode kool het allerlekkerst

INGREDIENTEN

*1 rode kool of 500 gr. gesneden rode kool, *2 uien, *2 appels, *1 eetlepel azijn, *1 laurierblad, *1 tl. kaneel, *1 tl. komijnzaad, *2 tl. koriander, *1/4 tl. cayennepeper, *2 kruidnagelen, *zout, *2 dl. sinaasappelsap, *2 dl. water

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-02-2000
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

De groente die het meest vanuit de diepvries en uit potten gegeten wordt. Lastig om te maken, maar niet met dit recept. Ik maak altijd een flinke hoeveelheid, zodat ik wat in de vriezer kan stoppen.

INGREDIENTEN

1 kilo rode kool * 1 eetlepel azijn * 1 ui of 3 sjalotjes * 1 eetlepel boter * 3 dl water zout * 2 kleine of 1 groot laurierblad * 4 kruidnagelen * 1 1/2 theelepel kaneel * 3 zure appels * 1 volle eetlepel appelstroop

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-09-2000
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Een recept van Sonja Bakker

INGREDIENTEN

350 gram mager rundvlees, 2 uien, 1 scheut olijfolie, 2 dl bouillon, tijm, laurier, 1 pot rode kool, aardappelmeel, 2 grote goudrenetten, aardappelpuree van een kilo aardappelen, 50 gram geraspte 30+ kaas en 3 el paneermeel.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-02-2007
  • Nederlands
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top