466 rode biet recepten

INGREDIENTEN

* 500 gr rode kool * 1 geraspte rode biet * 50 gr boter * 1 gesnipperde ui, * 2 teentjes knoflook, geperst * 1 eetlepel tomatenpuree * peper * zout,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-12-2002
  • Goedkoop en snel Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

100 gr veldsla, 1 bakje tuinkers, 1 rode biet (gaar), vinaigrette.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-05-2003
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Gekleurde vrolijke smoothie

INGREDIENTEN

1 rode biet , 1 appel , 1 komkommer , sap van een halve citroen , handvol peterselie , 1 kop appelsap

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-08-2014
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Heel lekker met de gemarineerde rode biet

INGREDIENTEN

1 rode biet, 40 g in olie gemarineerde feta, verkruimeld + een beetje olie, beetje balsamicoazijn, paar blaadjes sla, mosterd, zwarte peper, paar blaadjes verse munt

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-08-2003
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

2 pangafilets, 1 bakje Maza Hoemoes rode biet, 1 klein zakje wok groenten, Olijfolie, Peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-09-2012
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 pakje gerookte eendenborst, 350 gram gekookte rode biet, 2 eetl. olijfoliie, 1 eetl. balsamico azijn, 1 eetl. truffelolie, , 1 eetl, honing, 4 eetlepels mayonese, rucola sla voor de garnering,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-10-2012
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Dit is een winnend recept van de Maza receptenwedstrijd van november 2012.

INGREDIENTEN

350 gram hoemoes met rode biet (Maza) 13 gram gelatineblaadjes (6 stuks), 2 eieren, gesplitst, 85 gram suiker, 8 gram vanillesuiker, 1 1/2 theel. custardpoeder, 2 1/2 dl slagroom, 3 1/2 dl volle melk

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-11-2012
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Ingredienten voor de carpaccio van rode biet (4 personen): 4 voorgekookte rode bieten, 30 gram rucola, 25 gram pijnboompitten, 20 gram amandelschaafsel (je kunt ook Parmezaanse kas gebruiken), 3 eetlepels witte balsamicoazijn, 3 theelepels mosterd, 2 theelepels citroensap, balsamicostroop, zwarte peper, grof zeezout.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-12-2012
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

4 eieren (hardgekookt), 1 rode biet, 1 wortel, 1 paprika (rood), 7 cl azijn, 2 eetlepels bruine suiker, 0.5 eetlepels dille (fijngehakt), 0.5 eetlepels marjolein (fijngehakt), peper, zout,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-06-2002
  • Belgisch
  •  20-30 min.


INGREDIENTEN

4 eieren, 1 rode biet, 1 wortel, 1 rode paprika, 7 cl azijn, 2 eetlepels bruine suiker, 1/2 eetlepel dille (fijngehakt), 1/2 eetlepel marjolein (fijngehakt), peper, zout

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-06-2001
  • Frans Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

250 g eendenborstfilet, 40 g pijnboompitjes, 500 g rode bieten gekookt, 2 el balsamicoazijn, 1 tl pittige mosterd, 1 tl honing, 6 el olijfolie extra vierge, 1 zak veldsla,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-10-2012
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Lekker makkelijk en gezond.

INGREDIENTEN

250 gram spinazie, 150 gram julienne van rode biet (smalle reepjes biet), 2 eetlepels pijnboompitten, 2 eetlepels sinaasappelsap, 4 el extra vierge olijfolie, 25 gram zachte geiten kaas, versgemalen zout en peper, 6 schuingesneden stukken stokbrood.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-03-2003
  • Nederlands
  •  0-10 min.


Lekkere saus voor varkensvlees

INGREDIENTEN

1 middelgrote rode biet1 zurige appel, Granny Smith bijv.1, sjalotje, gesnipperd1 teentje knoflook, gesnipperd1/2 l., kippenbouillon1/2 glas witte droge wijnscheutje room, cayennepeperkaneelsuiker

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-08-2002
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

250 gram quinoa, 3 rauwe bieten (liefst jonge), 200 gram feta, olijfolie extra vierge, citroensap

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-04-2012
  • Vegetarisch
  •  10-20 min.

Snackbar Obesitas deelt zijn mooiste keukengeheimen!

Vegetarisch en toch lekker hartig. Ideaal voor aan het einde van de maand als het geld bijna op is.

INGREDIENTEN

Een stuk of vier gekookte rode bieten., Vijf grote aardappelen, Flink wat verse thijm, Twee of drie grote uien, 100 a 150 gr geitenkaas., Mosterd (wij gebruiken grove Hollandse van Albert Heijn in het potje met het molentje er op.), Melk, Roomboter, Olijfolie, Peper, Zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-12-2009
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Je kan dit gerecht ongetwijfeld ook in een slowcooker maken,maar aangezien ik die nog steeds niet heb,op deze manier gaat het ook prima.Hou wel er rekening mee dat dit gerecht zeker 3 uur in de oven moet staan!!

INGREDIENTEN

* 50 g boter, * 2 gehakte uien, * 2 grofgehakte tenen knoflook, * 2 grote winterwortels,in blokjes, * 350 g ongekookte rode biet,geschild,in partjes, * 2 laurierblaadjes, * 2 takjes tijm, * 2 eetl tomatenpuree, * 1.5 kg ossenstaart in stukken gesneden, * 3 eetl bloem, * 1.5 theel mosterdpoeder, * versgemalen zwarte peper, * zout, * 500 ml rode wijn, * 5 druppels tabasco, * 3 eetl Worcestershire saus, * 450 ml runderbouillon.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-11-2009
  • Engels Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

500 gram gekookte en geraspte (of gehakte) rode bieten;, 4 geraspte of gehakte appels;, 6 el citroensap;, 10 gram boter;, 4 volkoren beschuiten, verkruimeld;, 150 gram geraspte kaas;, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-02-2007
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een eenvoudig bijgerecht, koud als salade of warm; veel variaties mogelijk.

INGREDIENTEN

, schuingedrukt= niet in de warme versie, 3-5 bietjes, 2 sjalotjes, 1 e.l. olijfolie (extra vierge), 3-4 e.l. rode balsamico-azijn (frambozenazijn mag ook), ½ e.l. suiker, 4 versgemalen witte peper, kruidenzout (bijv. Herbamare), bieslook en/of basilicum, peterselie, kappertjes (liefst wat grote), hou ook kappertjesvocht achter, olijven, bijv. pimentolijven, in ringetjes, zilveruitjes, augurkjes, in dunne plakjes, facultatief: tonijn uit blik, facultatief: halve appel in blokjes of schijfjes, facultatief: 2-3 aardappelen in blokjes,

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-08-2007
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

, , 2 gekookte rode bieten,geschild, , 250 gr biologische Turkse yoghurt, , 3 teentjes knoflook, , zout en peper,

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-04-2005
  • Turks Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Kies mooie sappige handsinaasappels voor deze salade. Vooral de navelsinaasappels smaken zoet en vol, laten zich goed pellen en hebben weinig of geen pitten. Bloedsinaasappels komen in dit gerecht ook goed uit en wie misschien meer van een `bittertje` houdt, kan er natuurlijk ook grapefruits in verwerken. Wilde spinazie is niet overal even makkelijk te krijgen, maar ook erg lekker in plaats van jonge blaadjes `gewone` spinazie. Wie er een maaltijdsalade van wil maken, kan ook nog wat blauwaderkaas en pijnboompitten of walnoten toevoegen.

INGREDIENTEN

200gr. spinazie, 2 kleine (gare) rode bieten, 2 sinaasappels, 2 kleine sjalotjes, 3-4 eetlepels ollijfolie, 1 eetlepel citroensap, zout, peper.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-03-2009
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4-5 gekookte bieten, 4 eetlepels suiker, 2 theelepels zout, 4-5 kruidnagelen, 12 peperkorrels, 4 eetlepels azijn, 3 dl water

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-08-2011
  • Internationaal Bijgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijk met gestoofde witte vis, bijvoorbeeld kabeljauw.

INGREDIENTEN

1.1/2 kg aardappelen, zout, 2 grote goudrenetten, 2.1/2 dl melk, 2 uien, 20 g boter, 750 g gekookte rode bietjes, 2 el kruidenazijn, 1 mespunt kruidnagelpoeder, 1 tl mosterd, (versgemalen) peper, nootmuskaat

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-03-2000
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Twee grote rode bieten (rauw!), een flinke ui, scheutje olijfolie

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-08-1999
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 gekookte rode bieten, 1 liter magere kippebouillon, 100 gr parelgerst, 4 lepels zure room, zout en peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-03-2001
  • Internationaal
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

320 g gerookte zalm, aan 1 stuk, olijfolie extra vergine, 50 g kappertjes, 1 blikje ansjovis, 20 g kaviaar, fleur de sel,citroensap, 2 lente uitjes, 2 gekookte rode bieten, 1 bosje bladpeterselie

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-09-2009
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Geroosterde eendenborst met sap van rode biet en zijn chips

INGREDIENTEN

4 eendenborsten, 2 fijngehakte sjalotten, 4 rode bieten, 1 dl sherryazijn, 8 dl gevogeltefond, 50 gr boter, frituurolie, peper en zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-12-2003
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Voor 4 pers.

INGREDIENTEN

4 stukken lamsfilet, 1 rode biet, een scheutje azijn, 1/2 knolselder, 200 g oesterzwammen, 8 aardappelen, 1 dl bruine fond(of vleesbouillon, 1/5 dl gevogelteconsomme, een scheutje Banyuls-azijn, 1 sjalotje, bladpeterselie, 100 g boter

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-09-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gevonden in Proeven.

INGREDIENTEN

4rode bieten,frituurolie,zout., Voor de pompoendip;500gram pompoenvlees in blokjes,olijfolie om te bakken,peper en zout,4el olijfolie., 1kl.komijnpoeder,1mespunt chilipoeder,sap van een halve citroen,50gr.zachte fetakaas.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-10-2004
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Altijd lekker om weer eens wat anders te proberen, deze salade beviel goed

INGREDIENTEN

- 4 zomerbietjes (De Liddl vrkoopt ze gekookt en geschild voorverpakt), - 1 sjalotje, - 1 frisse appel, - citroensap, - 4 lenteuitjes, - 1 handje platte peterselie, , Dressing, - 2 theelepels mosterd, - 1 theelepel kummel, - 1 teen geperste knoflook, - 2 eetlepels witte wijnazijn, - 5 eetlepels olijfolie, - versgemalen peper en zout, ,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-08-2006
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

Rode biet is een smakelijke en gezonde groente die op de koop toe een prachtige kleur geeft aan je salades

INGREDIENTEN

400 g gebakken kalkoenborst, 2 appelen, 20 walnoten, 4 zoetzure augurken, 2 gekookte rode bietjes, 2 gekookte aardappelen, 2 kleine uien, 2 etl. becel bakken en braden (boter), 1 etlpl. kappertjes, peper en zout, 0.5 cl wijnazijn, 5 g. suiker, 4 volle soeplepels magere plattekaas.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-06-2005
  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Aparte smaakjes zo bij elkaar! Maak je het als amuse! dan de porties kleiner maken.

INGREDIENTEN

40 gr. verse tonijn, 1 eetl. balsamico azijn, 1 eetl. kikkoman, 1 cm verse gember, fijngehakt, wakamé 1/2 doosje, 1/2 potje rode bietjes, uitgelekt en kleingesneden, 1/2 lente uitje, alleen het wit, ragfijn gesneden, 3 cm komkommer, zonder zaad, in kleine reepjes gesneden

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-12-2012
  • Aziatisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

2 eetlepels azijn, 1 eetlepel suiker, 400 gram gare rode bieten, 1 kleine appel, 2 eetlepels yoghurt, 3 theelepels geraspte mierikswortel (potje), peper, zout, 1 zakje rucolasla (30 gram),

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-04-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

* 2 rode bieten, * 4 eendenborstfilets, * 50 gr boter, * peper en zout, voor de saus:, * 50 gr suiker, * 2 dl port, * 1 vanillestokje, * 4 dl kalfsfond, Voor de bietensiroop:, * 50 gr suiker, * 2 dl bietesap

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-11-2012
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een vegetarisch voorgerecht dat zelfs niet-vegetariers erg lekker vinden.

INGREDIENTEN

2 rode bietjes, 1 teentje knoflook, 1 eetlepel honing, 1 eenlepel Limoensap, 1 eetlepel olijfolie, 0,5 bakje Cantadou (roomkaas met een smaakje, alle soorten zijn te gebruiken), 1 eetlepel zure room, wat zout, wat peper, wat basilicum (vers), naar keuze witlof, ijsbergsla, tuinkers).

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-04-2004
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.

Groente als nagerecht ! Dit recept laat zien dat het wel degelijk kan.



INGREDIENTEN

200 gr. pure chocolade200 gr. boter2 eetl. sinaasappellikeur125 gr. suiker, 4 eieren50 gr. bloem75 gr. pecannoten100 gr. rode bieten (nettogewicht: gekookt, en geschild), Voor de gekonfijte bietjes:, 150 gr. rode bieten, (nettogewicht)50 gr. suiker

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-01-2005
  • Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

, 50 g. roculasal500 g. gekookte rode bieten6 el. (olijf)olie3 el. (wijn)azijn1 el. dunne honing1 tl. scherpe mosterdpeperzout1 el. karwijzaad.,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-10-1999
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 portie soepgroenten - 600 g soepvlees - 2 eetlepels mosterd van Dijon - 9 eetlepels witte wijnazijn - 15 cl ma?skiemolie - suiker - peper van de molen - zout - 400 g rode bietjes (vacuum verpakt) - 1 kleine krulandijvie - bieslook - stukje gemberwortel, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-05-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

500 gr rundergehakt, 1 dl water, 2 a 3 eieren, 1/2e gesnipperde ui, 150 gr rode bietjes met sap, in blokjes (kan ook uit een potje/blikje), 35 gr kappertjes, zout en peper, boter

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-10-2008
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Origineel voorgerechtje met een pittige yoghurtdressing

INGREDIENTEN

-2 rode bieten (gaar gekookt en geschild), -2 raapjes (geschild en gaargekookt), -4 el yoghurtvinaigrette, -pepermix uit de molen, -verse kruiden als garnering (kervel, dille,dragon..)

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-10-2005
  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies