Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Rivierkreeftjes recepten (497) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Leuk om dit echt in een cappuccino-kopje te serveren. Kan als voorgerecht maar ook als amuse!

INGREDIENTEN

2 cm verse gemberwortel, ? pot visfond (a 380 ml), 125 ml slagroom, zout, peper, 8 rivierkreeftjes, ,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-10-1999
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Een heerlijk en makkelijk te maken amuse gerecht.

INGREDIENTEN

2 rijpe avocado's, 1 limoen geperst, 2-3 eetlepels yoghurtmayonaise, 1 bakje rivierkreeftjes (100g), 1 bakje gerookte zalmblokjes (100g), 16 sprietjes bieslook (van plantje of uit zakje) fijngeknipt

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-03-2005
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

400 gr meervalfilets, 150 gr rivierkreeftjes, 1 sjalot, Ketchup, Gecondenseerde melk, Bieslook, solo

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-05-2010
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

200 gr gerookte zalm in repen, 200 gr rivierkreeftjes, 1 el crème fraiche, 1 el tomatenketchup, 1 tl knoflookpuree, ½ tl rode peperpuree, 2 tl gembersiroop, 4 cherrytomaatjes, 2 tl olijfolie,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-05-2009
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

Makkelijk Bereidingstijd 40 mn

INGREDIENTEN

500 gram aardappelen:, olijfolie, peterselie, peper en zout, balsamicoazijn, 200 gram rivierkreeftjes:

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-05-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Vis met schaaldieren gegaard in een romige saus.

INGREDIENTEN

3 á 400gr kabeljauw, 1 bakje gepelde rivierkreeftjes, verse dille, 1/2 el grove mosterd, 1 pakje kookroom ( bijv.Campina), 1/2 thl. citroenzest, 5 á 6 el droge witte wijn,zout & peper,half blokje visbouillon.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-04-2011
  • Vis Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

3 Maart 2000 kookten Kim en ik in een klein restaurant in het hartje van Amsterdam. Dit was een van onze recepten, aangepast naar 4 personen.

INGREDIENTEN

1 liter Visbouillon. Verse Bladpeterselie. Witte Vis (bijv. koolvis, kabeljauw). Laurierblaadjes. Safraan. Cayennepeper. 1 Ui. 4 Teentjes Knoflook. 1 bakje Rivierkreeftjes. Bleekselderij. Rode Ui. Tomaat. Witte Wijn. Verse Vis. Cognac. Zout & Peper. Extra Cayennepeper.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-03-2000
  • Mediterraan
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

50 g ongezouten cashewnoten, koriander gehakt, 300 g rivierkreeftjes, 20 g geraspte kokos, 3 eetlepels kerriepoeder, 400 ml kokosmelk, 2 blokjes visbouillon, 200 g noedels, 300 g roerbakgroenten, olijfolie,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-09-2010
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Snel klaar en het gerecht ziet er feestelijk uit.

INGREDIENTEN

2 bakjes rivierkreeftjes (AH), zakje rucolasla, 4 gedroogde tomaten op olie (Xenos), pijnboompitten (Xenos), groene pesto (Xenos), olijfolie

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-06-2007
  • Vis Voorgerecht
  •  0-10 min.

Gourmetten

INGREDIENTEN

2 eetlepels rivierkreeftjes - 1 bosui - 1 plak gerookte zalm - klontje boter - 3 eetlepels vissaus

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-07-2002
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Zongedroogde tomaatjes, een bakje rivierkreeftjes, bakje boursin cuisine mediterrane, wat kruiden naar keuze zoals basillicum, oregano, tijm, of gemixte italiaanse kruiden. En natuurlijk de pasta, zelf gebruik ik meestal fettuccine (iets dunner dan tagliatelle) maar spaghetti kan ook,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-08-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

250 gram rivierkreeftjes, 1 bekertje creme fraiche, 1 sneetje oud witbrood, 4 bosuitjes, 50 gram pijnboompitten, 2 scheutjes olijfolie

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-10-2008
  • Italiaans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Zo tover je heel makkelijk met maar 4 ingredienten een heerlijk pastagerecht op tafel! 

INGREDIENTEN

400 gr tagliatelle, 200 gr rivierkreeftjes in kruiden, 2 eetlepels extra vierge olijfolie, ½ bosje fijn gesneden krul peterselie, 150 gr geschaafde Arina belegen geitenkaas, zout en zwarte peper uit de molen

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-09-2017
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Makkelijk gerecht en toch wel bijzonder.

INGREDIENTEN

600 gram broccoli, 1 pak gnocchi di patate (500 gram), 200 ml koksroom, vis bouillontablet, halve citroen, 2 bakjes rivierkreeftjes, zout en peper naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-08-2004
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Voorgerecht met vis

INGREDIENTEN

1 pak Unox Soup-It! Room (basissoep a 1 liter), 3 bosuitjes, 100g rivierkreeftjes, 125g verse roomkaa met bieslook, 3 el witte vermouth

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-07-2003
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 pak Unox Soup-it room - 3 bosuitjes - 100 gram rivierkreeftjes - 4 eetlepels verse roomkaas met bieslook - 3 eetlepels witte vermout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-06-2002
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Lekker romantisch gerecht eenvoudig maar o zo uitdagend.....

INGREDIENTEN

2 sjalotjes, 50 verse gekookte rivierkreeftjes, 1 el boter, 2 el brandy, 2 el creme fraiche, 1 el verse dille, 1 teentje knoflook, peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-04-2003
  • Regionaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Feestelijk gerecht dat erg eenvoudig is !

INGREDIENTEN

-1/2 l melk, -2 eieren, -60 g boter en 60 g bloem, -50 g gemalen kaas, -150 g bloemkoolroosjes, -300 g rivierkreeftjes

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-02-2004
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

24 rivierkreeftjes, 200 g asperges, 200 g sperziebonen, 2 tomaten, 1 kropsla, 1 l visbouillon, zout, , voor de vinaigrette:1 bosje kervel, arachideolie,azijn

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-01-2001
  • Internationaal Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Kalkoen met Rivierkreeftjes: Een lekkere en makkelijk te maken stoofschotel

INGREDIENTEN

1 kg kalkoenborst, 250 gr rivierkreeftjes, 1 blik (400 gr) champignons, 1 dl pineau de charentes, 1 dl witte wijn, 2 dl crème fraiche, solo, maïzena expres, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-02-2010
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 pak Unox soup-it room - 3 bosuitjes - 100 gram rivierkreeftjes - 4 eetlepels verse roomkaas met bieslook - 3 eetlepels witte vermout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-08-2002
  • Nederlands
  •  0-10 min.

En dan maar lekker buiten oppeuzelen

INGREDIENTEN

100 gram rivierkreeftjes, 2 el. olijfmayonaise, 1 el. sundried tomato sauce (Heinz), 1 el. cognac, zout, chilipeper, ? zakje waterkers

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-06-2002
  • Mediterraan
  •  0-10 min.

Lekker en makkelijk te maken.

INGREDIENTEN

-Pasta (bv penne)voor 4 personen (ong. 1 pak), - 1 of 2 bakjes rivierkreeftjes, -3 bosuitjes, -1 bakje creme fraiche, -peper en zout naar eigen smaak toevoegen, -olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-08-2010
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

300 gram tagliatelle alle erbe AH - 4 eetlepels olijfolie - 1 dunne prei - 15 gram verse basilicum - 3 teentjes knoflook - 6 trostomaten - 4 eetlepels balsamico-dressing - 200 gram rivierkreeftjes

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-06-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 teentje knoflook (geperst), 1 eetlepel olijfolie, 150 ml droge witte wijn, 750 ml visbouillon (van tablet), 125 ml slagroom, 2 bakjes rivierkreeftjes (a 100 g), chilipeper uit de molen,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-12-2003
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Heel feestelijk en snel klaar

INGREDIENTEN

1 teentje knoflook (geperst), 1 eetlepel olijfolie, 150 ml. droge witte wijn, 750 ml. visbouillon (van tablet), 125 ml. slagroom, 2 bakjes rivierkreeftjes (a 100 gr.), chilipeper uit de molen.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-11-2004
  • Mediterraan Voorgerecht
  •  10-20 min.

Pannacotta is ingekookte room. Er zijn veel leuke recepten mee te maken. Ik heb dit gerecht gemaakt in de soufflévormpjes, maar vond de hoeveelheid pannacotta per persoon iets te groot, als je het in een cakevorm of andere vorm maakt, kun je er plakken van snijden en het iets beter doseren. Het is dan ook voor meer dan 4 personen geschikt, bijvoorbeeld als buffet gerecht. Pas de hoeveelheid kreeftjes aan als je voor méér personen gaat.

INGREDIENTEN

1 bakje rivierkreeftjes( 100 gr), 400 ml slagroom, 1 tl gedroogde dragon, 50 gr belegen kaas, geraspt, 2 el verse, fijngeknipte bieslook, 1/2 half zakje basilicum (à 15 gr), fijngesneden, 1 el citroensap, 1 el walnotenolie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-01-2010
  • Fusion
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 pak Tagliatelle alle erbe (pasta, 300 g), 4 eetlepels olijfolie, 1 dunne prei, 1 zakje verse basilicum (15 g), 3 teentjes knoflook, 6 trostomaten, 4 eetlepels balsamicodressing (bakje a 100 g), 2 bakjes rivierkreeftjes (a 100 g),

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-12-2003
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Borrelhapje p.p. 80 Kcal.

INGREDIENTEN

100 gr. rivierkreeftjes4 el. olijfmayonaise1 el. sundried tomato saus (Heinz)1 el. cognaczoutchilipeper1/2 zakje waterkers a 75 gr.6 borrelglaasjes

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-09-2002
  • Frans
  •  0-10 min.

Paella kan op veel verschillende manieren klaargemaakt worden. Deze paella wordt bereidt met verse rivierkreeftjes of gamba`s

INGREDIENTEN

200 gram gepelde rivierkreeftjes (gamba?s mag ook), 1 ui, gesnipperd, 1 teentje knoflook, saffraan, olijfolie, 250 gram rijst (ongekookt), 1/4 liter tomaat-paprikasaus, 1,5 liter visbouillon, peper, 1 blik doperwten (400 gram)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-06-2002
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Doodsimpel, maar overheerlijk

INGREDIENTEN

1 pak verse ravioli met kaas (supermarkt), 1 blik tomatenblokjes (polbabella), 1 ui, 1 bakjes rivierkreeftjes (supermarkt), verse basilicum, parmezaanse kaas,2 eetlepels olijfolie, peper, zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-02-2001
  • Italiaans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 pak Tagliatelle alle erbe (pasta, 300 g), , 4 eetlepels olijfolie, , 1 dunne prei, , 1 zakje verse basilicum (15 g), , 3 teentjes knoflook, , 6 trostomaten, , 4 eetlepels balsamicodressing (bakje a 100 g), , 2 bakjes rivierkreeftjes (a 100 g,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-06-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Slim en snel

INGREDIENTEN

? 600 g broccoli, ? 1 pak gnocchi di patate (` 500 g), ? 1 pakje koksroom (200 ml), ? 1/2 visbouillontablet, ? 1/2 citroen, ? 2 bakjes rivierkreeftjes (` 100 g), , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-11-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

125 g boter, 500 g aardappelen vastkokend (bijv. Lady Christl), geschild, 2 bakjes rivierkreeftjes, 2 el olijfolie extra vierge, 1 citroen, geperst, 1 zak rucola

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-08-2010
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Deze lauwwarme salade is goed als hoofdmaaltijd te gebruiken

INGREDIENTEN

1 zakje Risotto alla Milanese (165 gram, Grand'Italia), 1 bakje surimi flakes, 1 zakje stoneleeks, 1 bakje gegrilde paprika's (200 gram, Verderegno), 2 el. citroensap, 1 bakje rucola, 1 bakje rivierkreeftjes, 1 zakje gemengde eikenbladsla met rucola

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-06-2001
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Elle 2-2002

INGREDIENTEN

400 g verse rivierkreeftjes (ongekookt); 1 sjalotje, gesnipperd; 1 lente ui, in ringetjes; 1 glas witte wijn; 100 g roomboter; 2 takjes dille, fijngehakt; 1 takje peterselie, fijngehakt; peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-03-2005
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

600 g broccoli, ? 1 pak gnocchi di patate (` 500 g), ? 1 pakje koksroom (200 ml), ? 1/2 visbouillontablet, ? 1/2 citroen, ? 2 bakjes rivierkreeftjes (` 100 g),

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-02-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 pak Tagliatelle alle erbe (pasta, 300 g), ? 4 eetlepels olijfolie, ? 1 dunne prei, ? 1 zakje verse basilicum (15 g), ? 3 teentjes knoflook, ? 6 trostomaten, ? 4 eetlepels balsamicodressing (bakje a 100 g), ? 2 bakjes rivierkreeftjes (a 100 g), ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-12-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

125 g boter, 500 g aardappelen vastkokend (bijv. Lady Christl), geschild, 2 bakjes rivierkreeftjes (a 100 g), 2 el olijfolie extra vierge, 1 citroen, geperst, 1 zak rucola (sla, 75 g),

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-01-2010
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Prei, aardappelen, rivierkreeftjes en natuurlijk saffraan zijn de smaakmakers in deze soep.

INGREDIENTEN

1 prei, 2 aardappels, ca. 300 gram, 1 eetlepel boter, 1 teentje knoflook, 1 pot visfond (380 ml), 1 zakje saffraan, 3 eetlepels Room Culinair, zout, versgemalen peper, 1 bakje rivierkreeftjes,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-07-2001
  • Internationaal
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top