112 risotto spinazie recepten

Als je van risotto houd is dit een heerlijk recept

INGREDIENTEN

400 gr (risotto) rijst, 1 liter water, 2 visbouillonblokjes, 600 gr verse spinazie, 200 gram zachte geitenkaas (in stukjes), 200 gram gerookte zalm (in reepjes), 1 uitje (gesnipperd), olijfolie,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-08-2004
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een verrassend risottogerecht als bijgerecht bij bijvoorbeeld gegrilde varkenshaas

INGREDIENTEN

500 gram spinazie, 300 gram risotto rijst, 0,5 liter kippenbouillon (van tablet), 1 ui, basilicum, basilicum olijfolie

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-07-2004
  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Met z?n zachte blaadjes is spinazie heerlijk in een salade of risotto en bovendien nog caloriearm ook. Het is daarom niet gek met deze groente meteen aan de slag te gaan:

INGREDIENTEN

4 fijngesneden sjalotjes, 1 fijngesneden teentje knoflook, 3 eetlepels olijfolie, zo?n 400 gram risottorijst, zo?n 1? liter kokende groente- en kippenbouillon, 150 gram verkruimelde verse geitenkaas of feta, 400 gram spinazieblaadjes (harde steeltjes verwijderd), wat zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-04-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijk hoofdgerecht met pastrami of tonijn

INGREDIENTEN

2 sjalotjes, 1 teentje knoflook, 250 gr pastrami of tonijn(2 blikjes), 75 gr parmezaanse kaas, 1 zak Iglo LenteSpinazie Italia, 50 gr boter, 300 gr risotto rijst, 3 dl droge witte wijn, 6 dl kippenboullion(tablet), peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-10-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijk hoofdgerecht met pastrami of tonijn

INGREDIENTEN

2 sjalotjes, 1 teentje knoflook, 250 gr pastrami of tonijn(2 blikjes), 75 gr parmezaanse kaas, 1 zak Iglo LenteSpinazie Italia, 50 gr boter, 300 gr risotto rijst, 3 dl droge witte wijn, 6 dl kippenboullion(tablet), peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-10-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 middelgrote ui, 2 a 3 gesneden grote tenen knoflook, anderhalve liter hete bouillon, 2 ons doperwten, 250 gram verse fijngehakte spinazie of van Hak, 4 ons arborio rijst, olijfolie, 1 deciliter wijn, 60 gram pecorino-romanokaas, halve citroen, zwarte peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-07-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekker pittig gerecht

INGREDIENTEN

200gr. risottorijst,1 ui, 100gr chorizoworst,blikje tomaatblokjes,200gr spinazie,olie.75 gr parmezaanse kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-06-2000
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijk en binnen een half uurtje op tafel!

INGREDIENTEN

- 200 gr verse of 75 gr ontdooide diepvries bladspinazie, - 1 kleine ui, fijngesneden, - 1 teentje knoflook, in plakjes, - 1 eetl. boter of margarine, - 125 gr. risottorijst, - 3 tot 4 dl groentebouillon, - 4 eetl. geraspte Parmezaanse kaas, - zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-02-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een simpel recept voor een smakelijke risotto gevonden in een receptenboekje van Rema 1000 - een supermarktketen in Noorwegen.

INGREDIENTEN

500 gram zalmfilet, 2 eetlepels olijfolie, zout en peper, , 9 dl groentenbouillon, 1 ui, 2 knoflookteentjes, 3 dl risotto rijst (270 gram), 2 eetlepels wittewijnazijn, 250 gram verse spinazie, 1 komkommer

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-07-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een heerlijke risotto met verse spinazie. Vegetariërs gebruiken groentebouillon.

INGREDIENTEN

1 ui - 2 eetl olijfolie - 300 gr risotto-rijst - 1 citroen - 900 ml kippenbouillon (evt van tabletten) - 300 gr panklare spinazie (AH) - 2 eetl roomboter of een scheutje room -vers geraspte Pecorinokaas of Parmezaanse kaas

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-06-2004
  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Italiaanse risotto op z'n Hollands. Je moet er wel even de tijd voor nemen.

INGREDIENTEN

250 gr. spinazie2 sjalotjes2 plakken (achter)ham a 75 gr.3 eetl. olijfolie, 200 gr. rondkorrelige, risotto rijstca. 1/2 liter bouillon (van een tablet)20 gr., boter100 gr. geraspte, overjarige, Goudse kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-07-2004
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

400 gr arborio (risotto) rijst, 1 liter water, 2 visbouillonblokjes, 600 gr verse spinazie, 200 gram zachte geitenkaas (in stukjes), 200 gram gerookte zalm (in reepjes), 1 uitje (gesnipperd), olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-09-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een lekker voedzaam en toch speciaal gerecht.

INGREDIENTEN

200 gr. risotto rijst, 1 bos witte asperges, 1 ui, 1 teentje knoflook, 200 gr, spinazie, 2 eetlepels gesnipperde peterselie, 2 eetl. boter, 3 eetl vers geraspte parmezaan, zout en peper.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-06-2008
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Sambal brandal, 2 tenen knoflook, fijngehakt, 1 st. ui, fijngesnipperd, 300 gr. risotto rijst, 450 gr. verse spinazie, 1 st. gerookte makreel in stukjes (350 gr), 2 st. groentebouillontabletten, 2-3 eetl. ketjap, 4 eetl. seroendeng, 3 eetl. zonnebloemolie, 1 ltr. kokend water

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-07-2013
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een lekkere variatie met risotto (weer eens wat anders dan pasta). Makkelijk in grotere hoeveelheden te maken.

INGREDIENTEN

200 gram risotto, 2 bouillonblokjes (1 kip, 1 paddestoelen), 1 kipfilet, 1/2 doosje (kastanje) champignons, 1 doosje oesterzwammen, 1 zak gewassen spinazie, voor de smulpapen onder ons evt. een 1/2 pakje gerookte spekjes, scheut witte wijn (rose kan ook), 1 uitje, 1 teen knoflook, peper&zout, oregano, olijfolie (evt. met peper), Pittige geraspte kaas, bijv. parmezan

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-09-2007
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

200 gram risottorijst, 600 ml kippenbouillon, 1 ui, roomboter, 2 enkele kipfilets, bloem, witte wijn, aceto balsamico, 500 gram verse spinazie, olijfolie, 2 tenen knoflook, ? eetlepel grove mosterd, Parmezaanse kaas, basilicum

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-11-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Neem bij voorkeur tomatenbouillon of kruidenbouillon

INGREDIENTEN

300 gr. risottorijst, 1 ui, gesnipperde, 1 teen knoflook, 9 dl. kruidenbouillon, van tablet, 300 gr. spinazie, verse, 4 tomaten, ontvelde, in blokjes gesneden, 2 blikjes tonijn, in water, 40 gr. kaas, Parmezaanse, geraspte, 4 el. olijfolie,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-07-2001
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 1/2 el. olie, 200 g. rijst, 3 dl. tomatensap, 1 tl. majoraan, 100 g. chorizoworst, 150 g. spinazie, 75 g. ger. kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-08-1999
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 ui, 3 eetlepels olijfolie, 250 gram risottorijst, 1 groentenbouillontablet, 200 ml koksroom, 1 pak diepvries spinazie deelblokjes, 100 gram ongezouten gemengde noten, 100 gram geraspte Parmenzaanse kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-09-2004
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Mediterraan rijstgerecht

INGREDIENTEN

1,5 kopje droogkookrijst, groentebouillon, 250 gram spinazie, 1 prei, 1 rode ui, 5 zongedroogde tomaatjes, 1 blok feta, olijfolie, kruiden: peper, bonekruid, roosmarijn, oregano, salie, dille

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-04-2001
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een lekkere risotto

INGREDIENTEN

1 ui, 1 teentje knoflook, 125 gr hamblokjes, 150 gr spinazie( deelblokjes,gehakt), 200 gr risottorijst, 500 ml vleesbouillon, 125 ml witte wijn, 1 zakje parmezaanse kaas, peper, 2 el olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-05-2010
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 ui - 3 eetlepels olijfolie - 250 gram risottorijst - 1 groentenbouillontablet - 200 ml. koksroom - 1 pak diepvries spinazie deelblokjes - 100 gram ongezouten gemengde noten - 100 gram geraspte Parmenzaanse kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-12-2002
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

400 g spinazie, 1 ui, 1 teentje knoflook, 4 el olijfolie, 400 g risottorijst, 800 ml warme groentebouillon, 125 g gorgonzola, zout & peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-01-2008
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijke romige risotto. Wel 490 kcal per portie, maar het is een volledige maaltijd.

Tip van mammiejammie: Gebruik kruiden- of groentebouillon voor een volledig vegetarische variant; voeg wel wat extra zout toe.

INGREDIENTEN

6 deciliter (kippen-) bouillon, 1 ui, 1 teentje knoflook, 3 eetlepels olijfolie, 250 gram rondkorrel rijst, 1 eetlepel boter, 500 gram paddestoelen, gemengd, (oesterzwammen, shiitakes, grotchampignons), 400 gram wilde spinazie, 2 eetlepels geraspte parmezaanse kaas, 1 deciliter slagroom, zout en versgemalen peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-06-2007
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 preien, in ringen, 2 teentjes knoflook, 1/2 theelepel verse tijmblaadjes, 1 eetlepel rijstolie, 350 gram risotto, zout/peper naar smaak, 1 liter kippenbouillon, 150 gram chorizo, in blokjes, 3 handen (wilde) spinazie, 1 hand rucola, 200 gram Parmezaanse kaas, vers, geraspt, 3 eetlepels peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-10-2010
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Ik at deze risotto in Barcelona aan het strand, hij was zo lekker dat ik eenmaal thuis geprobeerd heb hem na te maken. Het is aardig gelukt al zeg ik het zelf!

INGREDIENTEN

300 gram risottorijst (Arboriorijst is het makkelijkste verkrijgbaar), 1 liter visbouillon (kan gewoon van visbouillonblokjes), 1 ui, 200-300 gram kabeljauw of een andere witvis (kan ook goed vis uit de diepvries zijn), 300 gram verse spinazie, 100 ml room, 250 ml witte wijn,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-03-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Makkelijk en lekker

INGREDIENTEN

300 gram risotto-rijst, 700 ml bouillon (van bouillonblokje), 200 ml koksroom, 500 g (verse) spinazie, 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 100 g ongezouten gemengde noten (vb. hazelnoten, cashewnoten, pecannoten, etc.), peterselie, 50 g parmezaanse kaas, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-07-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

 

INGREDIENTEN

, 4  tilapiafilets, sap van 1 citroen, 4 eetlepels olijfolie, 25 gram boter, 4 Lente-bosuitjes, in ringetjes, 250 gram risottorijst, 1 liter groente- of kruidenbouillon, 1 courgette, in miniblokjes, 300 gram spinazie, panklaar, 150 gram zachte geitenkaas, verkruimeld, , Bereiden: 

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-08-2014
  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 bakjes Tivall spinazie schnitzels (van 2 stuks), 2 sjalotjes, 6 tomaten, 3 eetlepels Italiaanse dressing, 3 eetlepels fijngehakte basilicum, 3 eetlepels geroosterde pijnboompitten, 50 g boter of 8 eetlepels olie, 300 g risottorijst, 1 dl witte wijn, 7 1/2 dl groentebouillon (van blokjes), peper, 2 dl slagroom, 75 g gorgonzola,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-06-2003
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ik had de ingredienten zoals spinazie en gamba's en ook nog een paar mantelschelpen in de vriezer liggen. Risotto ook nog op voorraad. Allemaal ingredienten voor een lichte, smakelijke maaltijd.

INGREDIENTEN

450 gr dv spinazie, 16- 20 gamba's ongepeld uit de vriezer, 8 aziatische mantelschelpen (optioneel), 1 a 2 el parmezaanse kaas geraspt, 350 gr risottorijst, 2 uien, 2 en 1 tenen knoflook, 1 dl witte wijn, 1 liter groentebouillon, 2x 2 el olijfolie, chilipeper, zeezout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-01-2014
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 ui, ? 3 eetlepels olijfolie, ? 250 g risottorijst (pak a 400 g), ? 1 groentebouillontablet, ? 1 pakje koksroom (200 ml), ? 1 pak bladspinazie deelblokjes (diepvries 450 g), ? 100 g gemengde noten (ongezouten cup a 175 g), ? 1 zakje geraspte parmezaanse kaas (100 g),

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-11-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Niet de meest goedkope combinatie, maar wel een heel lekkere! De geitekaas maakt het geheel zacht en romig, en de zalm zorgt voor een lekkere zoute toets.

INGREDIENTEN

400 gr arborio (risotto) rijst, 1 liter water, 2 visbouillonblokjes, 600 gr verse spinazie, 200 gram zachte geitenkaas (in stukjes), 200 gram gerookte zalm (in reepjes), 1 uitje (gesnipperd), olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-01-2011
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 zakjes basmati rijst voor 2 persnen,4 tassen water,tijm,laulier,250gr.verse of diepvriesspinazie,1 teentje look,2 eetlepels spekblokjes,20schijfjes chorizo,2 dl. room,kervel.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-12-2004
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een heerlijk gerecht voor de herfstige dagen

INGREDIENTEN

2 el. olijfolie, 1 ui, fijngehakt, 250 gram risottorijst, ca. 8 dl. kokende krachtige groentenbouillon, 400 gram gemengde paddestoelen, zout, peper, 20 gram boter, 1 el. citroensap, 150 ml. koksroom, 5-6 el. vers geraspte parmezaanse kaas of oude Goudse kaas, 2-3 el. peterselie of basilicum, fijngesneden, 75 gram gemengde noten, grof gehakt

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-08-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Risottorijst (arborio bv.) half kopje per persoon, 1 uitje, 1 a 2 teentjes knoflook, ong. 75 gr wilde spinazie per persoon, ong. 75 gr grijze garnalen per persoon, kruiden- of visbouillon, witte wijn of marsala, geraspte kaas (oude of parmezaan)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-12-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Risotto is altijd lekker, maar moet je goed maken. Je moet voortdurend blijven roeren, vloeistof bijvoegen en proeven. Deze is zacht en romig en past prima bij het seizoen. De allerlekkerste risotto heb ik ooit gegeten in een 2 sterren restaurant en ben het steeds meer gaan waarderen, vooral citroenrisotto. Ik ben niet zon spinaziegek, maar het vrouwelijke hier wel. Dit is met de komende paasdagen echt een feestmaal deze romige risotto con spinaci.

INGREDIENTEN

250 gr risotto rijst (Arborio), 700 ml groentebouillon, 100 ml droge witte wijn, 2 teentjes knoflook, 1 sjalot, 400 gr verse bladspinazie, 60 gr mascarpone, 100 gr gorgonzola, 30 gr grana padano geraspt, Olijfolie, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-04-2014
  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Risotto:, 1 liter bouillon, 1 eetl. olijfolie, 3 fijngesneden sjalotten, 1/2 struik bleekselderij,zonder de stugge buitenkant,fijngesneden, zeezout en zwarte peper, 2 fijngesneden tenen knoflook, 400 gr.risottorijst, 1 deciliter droge witte vermout of droge witte wijn, 70 gr.boter, 85 a 100 gr. Parmezaanse kaas, Pompoen:, 2 eetl.olie, 250 gr.pompoenvruchtvlees(groen of oranje)in stukjes gesneden, 1 courgette,in dikke plakken of in vieren gesneden, 1 rode ui grof gesneden, 1 teen knoflook fijngesneden, zout en versgemalen peper, 1 theel. komijnzaad, 2 eetl. bladspinazie, , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-10-2004
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Voor 6 pers van "vifke"

INGREDIENTEN

Voor de pompoen: 2 eetlepels olijfolie; 250 g pompoen in blokjes; 1 courgette in plakjes; 1 rode ui grof gesneden; 2 eetlepels fijngesneden bladspinazie; 1 teentje knoflook; 1 theelepel komijnzaadjes; zout en peper uit de molen., , Voor de risotto: 1 l bouillon (van kip, vis, vlees of groente); 1 eetlepel olijfolie; 3 gesnipperde sjalotten; 1 struik bleekselder zonder de stugge buitenstengels; zout en peper uit de molen; 2 gesnipperde teentjes knoflook; 400 g risottorijst; 1 dl droge witte vermout (dry martini of Noilly Prat) of droge witte wijn; 70 g boter; 85 a 100 g parmezaan, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-10-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

3 el olijfolie, 1 ui gesnipperd, 400 g risottorijst, 1,5 l groentebouillon - 2 tbl., 10 zongedroogde tomaten, 2 zakken verse spinazie a 300 g, 125 g jong belegen kaas geraspt,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-04-2013
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies