Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Risotto pompoen recepten (55) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Door de volle smaak van de pompoen is dit een echte herfstrisotto

INGREDIENTEN

300 gram pompoen, 1 grote ui, 1 teentje knoflook, 1 zakje verse Italiaanse kruiden, 3 el. pijnboompitten, 3 el. olijfolie met knoflook en chilipeper (Monini), 300 gram risottorijst, 1 dl. medium dry sherry, 1 kruidenbouillontablet, 150 gram zachte geitenkaas, 1 el. roomboter, 50 gram geraspte parmezaanse kaas

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-11-2002
  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

500 gr pompoen, 1 ui, 2 eetl boter, 400 gr risotto rijst, 15 eetl droge witte wijn, 1 lt bouillon, zout, peper, 125 gr room, 3 eetl parmezaanse kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-12-2008
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Voor 6 pers van "vifke"

INGREDIENTEN

Voor de pompoen: 2 eetlepels olijfolie; 250 g pompoen in blokjes; 1 courgette in plakjes; 1 rode ui grof gesneden; 2 eetlepels fijngesneden bladspinazie; 1 teentje knoflook; 1 theelepel komijnzaadjes; zout en peper uit de molen., , Voor de risotto: 1 l bouillon (van kip, vis, vlees of groente); 1 eetlepel olijfolie; 3 gesnipperde sjalotten; 1 struik bleekselder zonder de stugge buitenstengels; zout en peper uit de molen; 2 gesnipperde teentjes knoflook; 400 g risottorijst; 1 dl droge witte vermout (dry martini of Noilly Prat) of droge witte wijn; 70 g boter; 85 a 100 g parmezaan, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-10-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Risotto:, 1 liter bouillon, 1 eetl. olijfolie, 3 fijngesneden sjalotten, 1/2 struik bleekselderij,zonder de stugge buitenkant,fijngesneden, zeezout en zwarte peper, 2 fijngesneden tenen knoflook, 400 gr.risottorijst, 1 deciliter droge witte vermout of droge witte wijn, 70 gr.boter, 85 a 100 gr. Parmezaanse kaas, Pompoen:, 2 eetl.olie, 250 gr.pompoenvruchtvlees(groen of oranje)in stukjes gesneden, 1 courgette,in dikke plakken of in vieren gesneden, 1 rode ui grof gesneden, 1 teen knoflook fijngesneden, zout en versgemalen peper, 1 theel. komijnzaad, 2 eetl. bladspinazie, , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-10-2004
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Ja, heel bekend in Italie

INGREDIENTEN

900 ml groentebouillon, 50 g ongezouten boter, 1 eetlepel olijfolie, 8 sjalotjes, fijngesnipperd, 2 teentjes knoflook, geperst, 275 g risottorijst, zoals vialone, nano, carriaroli of arborio, 1 glas witte wijn, ca. 125 ml, 400 g pompoen of, geschild, ontpit en in dobbelsteentjes van 1 cm gesneden, een handvol verse peterselie, grofgehakt, 100 g Parmezaanse kaas, geraspt, 2 eetlepels room, zeezout en vers gemalen zwarte peper,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-02-2004
  • Italiaans Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

500 g vers pompoenvruchtvlees, 1 ui, 2 el boter, 400 g risottorijst, 15 el droge witte wijn of groentebouillon, 1 l groentebouillon, zout, peper, 0,5 potje room(125 g), 3 el parmezaan.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-09-2001
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.

Lekkere pompoenrisotto om de herfst een positieve boost te geven.

INGREDIENTEN

1 kg reuzenpompoen, olijfolie, 1 ui, in blokjes gesneden, 1 teen knoflook, geraspt, 1 el versgeraspte gember, zout, 240 g arboriorijst, 150 ml noilly prat, 1 liter hete groentebouillon, 3 el room, 3 el boter, versgeraspte nootmuskaat, Maldon zoutvlokken en peper, 125 ml geitencurd of geitencreme fraiche (natuurvoedingswinkel)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-12-2014
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Risotto di Zucca, recept uit Venetie.

INGREDIENTEN

2 el olijfolie , 90 boter , 4 takjes rozemarijn waarvan 2 fijngehakt en 2 heel , 1 teen knoflook in zijn geheel , 600 g pompoenvlees in heel kleine stukjes gehakt , 300 g risotto , 1 kleine ui, fijngehakt , 1 liter groentebouillon (niet vegetariers kunnen kippenbouillon gebruiken) , 50 g parmezaanse kaas , zout en vers gemalen zwarte peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-10-2003
  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

3 el milde olijfolie, 2 fijngesneden tenen knoflook, 1 fijngeesneden uitje, 350 gr risotto rijst, 200 ml wiitte wijn, 800 ml groentebouillon, warm, 3 el boter, 250 gr blokjes pompoenvlees, ontpit( butternut pompoen), 200 gr in reepjes gesneden shiitake, 1 tak salie, Peper uit de molen, Parmezaanse kaas, naar eigen smaak!, , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-01-2012
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijk herfstig gerecht.

INGREDIENTEN

300 g pompoen, 1 grote ui, 1 teentje knoflook, 20 gram verse Italiaanse kruiden (zonder rozemarijn), 3 eetlepels pijnboompitten, 3 eetlepels olijfolie met knoflookaroma en chilipeper, 300 g risottorijst, 1 dl medium dry sherry, 1 kruidenbouillontablet, 150 g zachte geitenkaas, 1 eetlepel roomboter, 50 g (versgeraspte) parmezaanse kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-11-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Yum, de laatste pompoentjes gebruikt voor deze heerlijke risotto met truffelolie. De pompoen absorbeert de truffelolie en dat combineert heerlijk met de kaas en noot in dit recept.

INGREDIENTEN

1 pak risotto rijst, 1 liter bouillon (groenten), 1 kleine biologische pompoen (die kleine ronde knaloranje), 100 gram zachte geitenkaas of als je daar niet van houdt kun je dit ook vervangen door witte kaas of gewone geraspte kaas of andere kaas restjes die je hebt liggen., 100 gram parmezaanse kaas, een paar takjes oregano, truffelolie, walnoten (gepeld)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-02-2013
  • Italiaans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

*1 pompoen van 3-4 kg*2-3 el Japanse sojasaus*zout*peper*, VOOR DE RISOTTO:, *2 el olijfolie*2 sjalotjes, fijngesneden*1 teentje knoflook, fijngesneden*2 wortelen, in blokjes*1/2 knolselderij, in kleine blokjes*2 stengels bleekselderij, in kleine blokjes*ca. 600 gr risotto rijst, gewassen*1 glas champagne of andere mouserende wijn*1-1 1/2 L. gevogeltefond of kippenbouillon*1 el pijnboompitten*5 blaadjes basilicum, fijngesneden*15 blaadjes lavas(maggiplant)of peterselie, fijngesneden*100 gr oude Gruyere kaas, geraspt*zout*peper*4 el slagroom, lobbig geklopt*

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-08-2001
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een recept voor de herfst!

INGREDIENTEN

1 pompoen van 3-4 kg2-3 eetl. japanse sojasauszoutpeper,, Voor de risotto:2 eetl. olijfolie2 sjalotjes, fijngesneden, 1 teentje knoflook, fijngesneden2 wortelen in kleine blokjes, 1/2 knolselderij, in kleine blokjes2 stengels bleekselderij, in, dunne schijfjes600 gr risotto rijst, gewassen1 glas champagne, of andere mousserende wijn1 - 1 1/2 l. kippenbouillon2 eetl., pijnboompitten5 blaadjes basilicum, fijngesneden15 blaadjes, lavas (maggiplant) of peterselie, fijngesneden100 gr oude Gruyere, kaas, gerasptzoutpeper4 eetl. slagroom, lobbig geklopt,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-01-2003
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

300 g pompoen, ? 1 grote ui, ? 1 teentje knoflook, ? 1 zakje verse Italiaanse kruiden (20 g), ? 3 eetlepels pijnboompitten, ? 3 eetlepels olijfolie met knoflookaroma en chilipeper, ? 300 g risottorijst, ? 1 dl medium dry sherry, ? 1 kruidenbouillontablet, ? 150 g zachte geitenkaas, ? 1 eetlepel roomboter, ? 50 g (versgeraspte) parmezaanse kaas,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-01-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

INGREDIENTEN

, * 60 gram boter, * 1 eetlepel olie, * 1 middelgrote ui, in ringen, * 2 teentjes knoflook, geperst, * 350 gram rundergehakt, * 2 koppen langkorrel rijst, * 250 ml. witte wijn, * 1 1/4 liter hete kippenbouillon, * 750 gram pompoen, in blokjes, * 250 gram champignons, in plakjes, * 2/3 kop geraspte Parmezaanse kaas, * 1/3 kop fijngehakte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-05-2002
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

300 g pompoen, 1 grote ui, 1 teentje knoflook, 20 g verse Italiaanse kruiden, 3 eetlepels pijnboompitten, 3 eetlepels olijfolie met knoflookaroma en chilipeper, 300 g risottorijst, 1 dl medium dry sherry, 1 kruidenbouillontablet, 150 g zachte geitenkaas, 1 eetlepel roomboter, 50 g (versgeraspte) parmezaanse kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-10-2004
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

300 g pompoen; 1 grote ui; 1 teentje knoflook; 1 zakje verse Italiaanse kruiden (20 g); 3 el pijnboompitten; 2 el olijfolie met knoflook en chilipeper; 300 g risottorijst; 1 dl medium dry sherry; 1 kruidenbouillontablet; 150 g zachte geitenkaas; 1 el roomboter; 50 g (versgeraspte) parmezaanse kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-02-2003
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

150 g risottorijst, ?-1 appel, geschild, klokhuis weg, fijngesneden, 125 g pompoen, geschild en in stukken, ? ui, fijngehakt, ?-1 teentje knoflook, uitgeperst, 500 ml groentenbouillon, 90 ml fruitige witte wijn, 600 ml water, ? eetl. extra vergine olijfolie, 10-15 g boter, zout en zwarte peper, versgemalen, 30-40 g verse Parmezaanse kaas, geraspt

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-09-2004
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

*2 sjalotjes, fijngesneden*2-3 el olijfolie*400 gr pompoenvruchtvlees, in kleine blokjes*2-3 salieblaadjes, fijngesneden*250 gr risottorijst*4 el droge witte wijn*1-1 1,25 L. hete kippenbouillon*50 gr versgeraspte Parmezaanse kaas*2-3 el mascarpone*zout*peper*

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-11-2008
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een heerlijk risotorecept, feestelijk en makkelijk om te maken.

INGREDIENTEN

*1,5 liter kippen- of groentenbouillon * 2 eetlepels boter * 1 grote ui * 500 gram pompoenvlees met oranje vruchtvlees * 3 eetlepels verse salie of 1 theelepel gedroogde * 350 gram aboriorijst * 30 gram gemalen parmenzaanse kaas * 4 eetlepels geroosterde hazelnoten of amandelen * 1 1/2 theelepel peper * zout

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-09-2000
  • Italiaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 middelgrote pompoen(in stukken), 125 gr roomboter, 1 rode ui(gesnipperd), 1 teen knoflook(geperst), wit van een prei, 225 gr arboriorijs(risotto), 1 liter groentenbouillon, 2 el olijfolie, verse tijm(om te garneren).

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-03-2003
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

, 4 mooie kabeljauw filets, Dungesneden prosciutto ham, Arborio risotto (voor 4 personen is 300 gram droog gewicht genoeg), {*] 1 grote oranje pompoen, {*] Verse tijm, 2 teentjes knoflook, 1 citroen, bloem, olie/boter of vet om mee te bakken,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-03-2012
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Ik hou van zeevruchten.Meestal in combinatie met mihoen en roerbakgroente. Deze keer met pompoen en risotto. Ook lekker.

INGREDIENTEN

1 kleine pompoen, 1 rode ui, 300 gram risottorijst,1 liter kippenbouillon van blokjes,200 gram gesneden prei, 4 knoflook,1 tl paprikapoeder, olijfolie.500 gr. diepvries fruits de mer.Zeezout en peper uit de molen.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-03-2013
  •  
  •  30-60 min.

Risotto-rijst lijkt op gewone rijst, maar is toch erg anders. Het is een bekend voorgerecht uit het noorden van Italiƫ. Het kenmerkendste is de bereidingswijze, waarbij de zetmeel een romige verbinding maakt tussen de rijstkorrels. De rijst is rond en kan meer dan vier keer het eigen gewicht aan vocht opnemen zonder van vorm te veranderen of kapot te koken.

INGREDIENTEN

100g pompoen, 80g risotto, 50ml witte wijn, 0,5 kleine ui, 20g parmezaan of andere geraspte kaas, 300ml bouillon, zout en peper, knoflookteentjes of poedervorm

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-09-2013
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Mijn lievelings pompoenrisotto. Door de pompoen in een hete oven een kleurtje te geven krijg je een rijke, volle smaak. Het is niet bewerkelijk omdat ik de risotto in de magnetron maak. Een aanrader.

INGREDIENTEN

600 tot 700 gram pomoen met oranje vruchtvlees * zee zout en peper * 1 middelgrote gesnipperde ui * 400 gram aboriorijst * 100 gram vers geraspte Parmenzaanse kaas of Pardano * boter * olijfolie

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-09-2000
  • Italiaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

De butternut squash (muskaat pompen) heb ik in NL nog nooit gezien, maar je weet maar nooit... Een heerlijk vegetarisch recept, met een verrassende smaak; zoet, kruidig en romig en dat alles dan ook weer niet. Een mengsel van smaken. Ook mijn kinderen smulden.

INGREDIENTEN

500 gr. Butternut Squash (muskaat pompoen, geschilde en in blokjes, 2 - 3 teentjes Knoflook, verze Rozemarijn, 150 Arbiori Rijst/Risotto, 50 ml Witte Wijn, 700 ml Groenten Bouillon, geraspte Parmezaan (voor het opdienen), Waterkers (voor het opdienen)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-01-2009
  • Engels
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Risotto met Alaska zalm voor 4-6 personen

INGREDIENTEN

- 1x 416 gram blikje of 2x 213 gram blikje rode wilde Alaska zalm, - 1 kleine flespompoen (butternut squash), geschild, ontpit en in stukjes gesneden (ongeveer 350 gram stukjes pompoen), - 1 rode paprika, ontpit en in stukjes gesneden, - 1 eetlepel olijfolie, - 400 gram risotto rijst, - 2 preien, gesneden, - 1 teentje knoflook, geperst, - 200 ml droge witte wijn, - 1.2 liter hete groente bouillon, - 50 gram doperwten, - 4 eetlepels fijn geraspte Parmezaanse kaas, - 3 - 4 salie bladeren, - Zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-05-2015
  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Origineel zweeds recept. Bron: Sweden and the Swedes

INGREDIENTEN

2 dl (volkoren) bulgur (natuurvoedingszaak), 1 uitgeperst teentje knoflook, 4 dl kippenbouillon, 150 gr. pompoen in blokjes, 3 sjalotjes in stukjes gesneden, 100 gr boter, 1/3 dl gemalen parmezaanse kaas, Zout en peper, 9 kalfslapjes, 30 gr. verse dille.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-10-1999
  • Scandinavisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 middelgrote pompoen150 gr courgette500 gr gefileerde zeeduivel125 gr boter3 el mais- if zonnebloemolie200 gr risottorijst? a ? liter lichte kippenboillon100 gr versgeraspte Parmezaanse kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-08-2001
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Varieteiten : Butternut, Golden Delicious, Hubbards, ?6 personen

INGREDIENTEN

1)- Basisrecept voor de risotto (6 personen) :, , 1 liter bouillon (kip, vis of groente), 400 gr risottorijst, 1 eetlepel olijfolie, 3 sjalotjes of 2 middelgrote uien, fijngehakt, 2 tenen knoflook, fijngehakt, 1/2 stengel selderij, fijngehakt, 2 wijnglazen droge witte vermout (droge Martini of Noily Prat) of droge witte wijn, zeezout en zwarte peper uit de molen, 75 gr boter, 125 gr vers gemalen Parmezaan of peccorino of blokjes mozorella, Bijkomende benodigdheden:, evenveel pompoen als risotto-rijst, stukjes parmaham of pancetta, gedroogde tomaat, verse kruiden naar smaak, bloem (3 eetlepels per 250 gr risotto), 3 eieren, paneermeel of verse broodkruimels

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-09-2005
  • Internationaal
  •  30-60 min.

INGREDIENTEN

300 gr ronde rijst voor risotto - 300 gr pompoen - 100 gr gerookte spekblokjes - 100 gr ui - 4 groenekoolbladeren - 150 gr gele stekelzwammen - 40 gr geraspte parmezaan- 1 liter gevogeltebouillon - 60 gr boter - 1 kruidentuiltje - zout - zwarte peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-03-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Geflambeerde kip met cantharellen, risotto met gember.citroen smaak en worteltjes. Serveer met drge witte wijn!

INGREDIENTEN

75 g Parmezaanse kaas, 750 kipfilet, 400 g risotto Arborio, 300 g pompoen, 350 g dikke wortels, 2 eidooiers, 125 g creme fraiche, 1 L groentebouillon, 100 ml droge witte wijn, 12 blaadjes salie, 8 blaadjes dragon, 50 g gember, 10 takjes bladpeterselie, 400 g catharellen, 1 citroen, 3 tenen knoflook, 6 sjalotten, 2 rode uien, olijfolie, roomboter, witte peper, poedersuiker 1 el, olijfolie, azijn

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-09-2011
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Energie 665 kCal- Eiwit 18 g- Vet 35 g- Koolhydraten 67 g (per eenpersoonsportie)

INGREDIENTEN

2 el olijfolie, 1 ui, gesnipperd, 300 g risottorijst (pak 500 g), 75 g droge witte wijn, 1 liter kippenbouillon (van tablet), 2 rijpe peren (bijv. conference), 60 g boter, 155 g Gorgonzola (kaas), in stukjes, 40 g Parmezaanse kaas, geraspt

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-02-2010
  •  
  •  30-60 min.

Risotto met pompoen en gorgonzola, uit het Italiaanse Liguriƫ

INGREDIENTEN

1 sjalotje, 300 gram pompoen (hokkaido), 300 gram risottorijst, 50 gram gorgonzola, ca. 1,5 l groente- of kippenbouillon, 1,5 dl witte wijn, olijfolie, boter, (verse) nootmuskaat, zout, witte peper

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-10-2006
  • Italiaans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Amuse: Vijgenbrulee met geitenkaas en gemarineerde komkommer Voorgerecht: Kabeljauw met zeekraaltopping en pompoensalsa Tussengerecht: Venkel saffraansoep met gerookte paling Hoofdgerecht: Stoofschotel van hert met eekhoorntjesbrood en selderijpuree Nagerecht: In kokos gegaarde zoete risotto met blauwe bessen en abrikoos

INGREDIENTEN

- 10 stukjes kabeljauw filets van ca. 75 g., , Salsa:, - 3 sjalot, - 1 paprika rood, - 1 rode peper, - 3 knoflook, - 300 g. pompoen(vruchtvlees), - 400 ml. jus d`orange, - 2 theel. tomatenpuree, - 1 eetl. gembersiroop, - 3 theel. azijn, , Topping:, - 150 g. zeekraal, - 2 sjalotten, - 5 eetl. kappertjes, - 3 eetl. broodkruim, - 2 eetl. boter

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-11-2010
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

200 gram risotto, 600 ml paddenstoelen bouillon (van 2 blokjes), 300 gram pompoen, 100 ml witte wijn, 1 teentje knoflook (fijngesneden), Olie,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-04-2009
  •  
  •  30-60 min.

Origineel zweeds recept. Bron: Sweden and the Swedes

INGREDIENTEN

100 gram pompoen in stukjes, 5 theelepels witte wijn azijn, 2 thelepels suiker, 2 theelepels boter, 3 dl water.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-10-1999
  • Scandinavisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Ik kwam dit recept tegen op de Culy-website. Smaakt geweldig! Dus ik wilde het recept op deze manier graag bewaren en delen!

INGREDIENTEN

1,5 liter kippen- of groentebouillon, 4 eetlepels olijfolie, 50 gram roomboter, 1 grote ui, fijngesnipperd, 1 knoflookteen, fijngesneden, 400 gram risottorijst, 100 ml witte wijn, 50 gram Parmezaanse kaas, fijngeraspt, 400 gram pompoen, geschild en in blokjes, Gedroogde chilipeper, naar smaak, Paar takjes verse tijm, Vers gemalen peper en zeezout, Voor over de risotto, 200 gram pancetta, 200 gram zachte geitenkaas, 150 gram rucola, Tuinkers ter garnering

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-08-2017
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top