80 risotto met zalm recepten

Als je van risotto houd is dit een heerlijk recept

INGREDIENTEN

400 gr (risotto) rijst, 1 liter water, 2 visbouillonblokjes, 600 gr verse spinazie, 200 gram zachte geitenkaas (in stukjes), 200 gram gerookte zalm (in reepjes), 1 uitje (gesnipperd), olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-08-2004
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een variatie met een lekkere en aparte smaak door de dille en de gerookte zalm.

INGREDIENTEN

1 kleine ui1 courgette150 - 200 gr. gerookte zalm2 takjes verse dille (of 1/3 theelepel gedroogde)40 gr. boter of margarine300 gr. risotto rijst1 dl. witte wijn1 l. visbouillon2 eetl. creme fraichezoutpeper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-05-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een recept van Lassie

INGREDIENTEN

150 g Risotto rijst, 2 sjalotjes (gesnipperd), 1 teen knoflook, 4? dl kruidenbouillon (van tabletten), 150 g gerookte zalmsnippers, 50 g gesnipperde bieslook, 40 g Parmezaanse kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-03-2005
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Info: Slank op je sloffen

INGREDIENTEN

150 gr verse zalm zonder graat, 1 middelgrote ui, gesnipperd, 1/2 venkelknol, in stukjes gesneden, 1 klein blikje zoete mais, uitgelekt, 100 gr diepvrieserwtjes, 3 dl bouillon, 1/2 glas witte wijn, 1/2 glas water, 1/2 theel oestersaus, vers gemalen peper en zout, 100 gr risottorijst, 1 theel zonnebloemolie, 2 partjes limoen,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-05-2002
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

400 gr arborio (risotto) rijst, 1 liter water, 2 visbouillonblokjes, 600 gr verse spinazie, 200 gram zachte geitenkaas (in stukjes), 200 gram gerookte zalm (in reepjes), 1 uitje (gesnipperd), olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-09-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

400 g verse zalm, ontgraat, in stukjes 2 cm, 2 el olijfolie, 1 ui, fijngesneden, 1 prei, in dunne ringen, 2 koppen risottorijst, bijv. arborio, 125 ml witte wijn, 1 l visbouillon (of kippen), kokend, snufje saffraandraadjes, 2 el citroensap, zout, peper, een paar partjes citroen, ter garnering

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-02-2008
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Snel, maar o zo lekker

INGREDIENTEN

Zalmsnippers (350 gr.), 1 courgette, 1 ui, 1 knoflookteentje, kippenboullion, 1 glas droge witte wijn, 400 gr. risotto, zout, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-07-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

De venkel in de risotto combineert mooi met de gerookte zalm. Dit is een van mijn favorieten!

INGREDIENTEN

- 400 gram risotto rijst, - olijfolie, - 1 ui, gehakt, - 1 teen knoflook uit de pers, - 2 stengels bleekselderij, gehakt, - 1 knolletje venkel, gehakt, - de toppen (het groen) van de venkel, gehakt, - 2 wijnglazen vermouth (Noilly Prat heeft mijn voorkeur), - 1 liter tuinkruiden of groente bouillon, - 200 gram gerookte zalm, - room, - roomboter

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-02-2005
  • Italiaans Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

150 gr risoto rijst, 2 ons zalmsnippers, 1 winterwortel of ?10 kleine worteltjes, 1 prei, 2 dl witte wijn, ? 6 dl visbouillon, peper en zout, wat dille

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-02-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Risotto met gerookte zalm
Recept van het Voedingscentrum

INGREDIENTEN

1 bosuitje, ± 6 dl visbouillon, 1 eetlepel olie, peper, 200 gram risottorijst, 1 dl droge witte wijn, 150 gram gerookte zalm, dille (vers of diepvries)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-09-2009
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Na een feestje had ik zalm en garnalen over en nog een groot blik asperges in de kast. Zo ontstond dit recept. SUPER LEKKER!! volgens mijn man en ik was het daar mee eens.

INGREDIENTEN

400 gram gekookte asperges ( kan uit pot of blik ) - 100 gram gerookte zalm - 100 gram grote garnalen - 150 gram risotto rijst - 1 visbouillontablet - eventueel wat aspergevocht - glas witte wijn - 2 eetlepels olijfolie - 1 klein sjalotje - 1 lente-uitje - 2 eetlepels fijngesneden bieslook - peper, zout - paprikapoeder - paar druppels tabasco - scheutje room of klontje boter

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-02-2007
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een simpel recept voor een smakelijke risotto gevonden in een receptenboekje van Rema 1000 - een supermarktketen in Noorwegen.

INGREDIENTEN

500 gram zalmfilet, 2 eetlepels olijfolie, zout en peper, , 9 dl groentenbouillon, 1 ui, 2 knoflookteentjes, 3 dl risotto rijst (270 gram), 2 eetlepels wittewijnazijn, 250 gram verse spinazie, 1 komkommer

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-07-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Goede risotto met gerookte zalm

INGREDIENTEN

1 el ui (kleingesneden), 2 el boter, 2 el olijfolie, 200 gr gerookte zalm (in dunne reepjes), 60 ml wodka of witte wijn, 380 gr risotto- of carnaroli-rijst, ruim 1 liter visbouillon, 220 gr mascarpone (of minder vette zure room), 2 el kaviaar, 1 el bieslook (grof gehakt)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-01-2011
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

200 gr risotto rijst, 4 dl boullion, 2 dl witte wijn, olie, 100 gr peultjes, 1 rode paprika, 150 gr gerookte zalm (in reepjes), 125 gr garnalen, verse kruiden: oregano, basilicum, peterselie, rozemarijn, ui (gesnipperd)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-05-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

300 g risotto rijst,1 blikje broccoliroosjes,1 bakje zuivelspread light paprika&kruiden

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-05-2011
  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Dit recept zal in vele variaties voorbij komen, maar mijn moeder die zeer precies was, maakte het zo.

INGREDIENTEN

750 ml kippenbouillon, olijfolie, 1 ui, gesnipperd, 300 gram risotto rijst, 1 glas witte wijn, 600 gram verse spinazie, 200 gram gerookte zalm, in reepjes, 200 gram zachte geitenkaas

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-09-2013
  •  …
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 kleine ui, 3/4 courgette, 150 gr gerookte zalm, 2 takjes verse of 1/3 theelepel gedroogde dille, 40 gr boter, 300 gr risottorijst (Arborio), 1 dl witte wijn, ± 1 liter visbouillon, 2 eetlepels crème fraîche

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-02-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Visrisotto

INGREDIENTEN

150 gr. risottorijst, 2 gesnipperde sjalotten, 1 teen knoflook, 4.5 dl. kruidenbouillon, 150 gr. gerookte zalmsnippers, 50 gr. fijngeknipte bieslook, 40 gr. Parmezaanse geraspte kaas, 3 el. olijfolie.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-12-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1,5 l visbouillon, 3 el olijfolie, 550 g risotto rijst, 1,8 dl droge witte wijn, 300 g verse spinazie, fijngesneden, 200 g milde geitenkaas, verkruimeld, 45 g gesnipperde bieslook, 125 g gerookte zalm, gehakt

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-12-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Vanavond deze risotto gemaakt (gefantaseerd). Mijn man vond dit helemaal geweldig, vandaar ik het recept maar plaats.

INGREDIENTEN

, 400 gr risotto rijst2 uien gesnipperd, 300 ml witte wijn, 800 ml water 1 runderbouillon tablet voor de saus2 el boter 1 groot blik zalm 2 kleine blikjes tomatenpuree 100 gr Parmezaanse kaas 1 tl oregano zout en peper. 2 el olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-01-2005
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Niet de meest goedkope combinatie, maar wel een heel lekkere! De geitekaas maakt het geheel zacht en romig, en de zalm zorgt voor een lekkere zoute toets.

INGREDIENTEN

400 gr arborio (risotto) rijst, 1 liter water, 2 visbouillonblokjes, 600 gr verse spinazie, 200 gram zachte geitenkaas (in stukjes), 200 gram gerookte zalm (in reepjes), 1 uitje (gesnipperd), olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-01-2011
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Hoofdgerecht voor 4 personen; bereidingstijd: 25 min.

INGREDIENTEN

- 250 g rijst voor risotto (Mediterraneo, Bosto), - 500 g kleine scampi's (diepvries), - 15 witte asperges (diepvries), - 200 g paprikamix (diepvries), - 200 g gerookte zalm (blokje), - 3 tomaten, - 1 ruime eetl. mascarpone, - 3 dl visbouillon (1/2 blokje opgelost in 3 dl heet water), - 1 dl droge witte wijn, - 2 eetl. boter, - 1/2 ui, - 50 g cashewnoten, - 1 capsule saffraan, - peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-04-2004
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.



Bron: www.C1000.nl

INGREDIENTEN

20 g boter, 1 ui, gesnipperd, 1 pak risottorijst (Lassie), 1 zak rucola à 125 g (C1000), 720 ml tuinkruidenbouillon (van tabletten), 1 citroen, uitgeperst, 1 1/2 tl knoflookpuree (uit het koelvak),potje à 90 g (C1000), 200 g gerookte zalm, in reepjes, versgemalen peper, 30 g geraspte Parmezaanse kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-01-2007
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 bleekselderij, 2 el olijfolie, 2 sjalotten, gesnipperd, peterselie (blad), fijnsnijden, 300 g risottorijst, 750 ml tuinkruidenbouillon (van 1 1/2 tablet), 100 g verse roomkaas naturel, 100 g gerookte zalm, in reepjes

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-02-2006
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Zaaalige risotto. Volgens mijn man: dit moet je vaker maken!!! We hebben gesmuld.

INGREDIENTEN

250 gram risotto rijst ( liefst Arborio ) - 500 gram groene asperges - 1 klein sjalotje - 2 eetlepels zonnebloemolie - 1 glas witte wijn - 1 kruidenbouillontablet - 1 klein pakje boursin of andere kruidenkaas met knoflook - 150 gram gerookte zalm - 2 eetlepels geraspte pecorino kaas - klont roomboter

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-10-2008
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

40 g boter, 2 uien, gesnipperd, 300 g risottorijst (Lassie), 1 dl Huiswijn wit droog vin de pays des Cotes de Gascogne, 9 dl kippenbouillon (van tabletten), 150 g gerookte zalm, in reepjes, 4 bosuitjes, in ringetjes, 60 g geraspte Parmezaanse kaas, versgemalen peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-09-2003
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 kleine ui;, 3/4 courgette;, 150 gr gerookte zalm;, 2 takjes verse of 1/3 theelepel gedroogde dille;, 40 gr boter;, 300 gr risottorijst (Arborio);, 1 dl witte wijn;, ? 1 liter visbouillon;, 2 eetlepels creme fraiche;

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-06-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

750 ml groentebouillon, 3 el olijfolie, 2 grote sjalotten, fijngesnipperd, 2 plakjes gerookt zalm, ½ stronk broccoli (in kleine roosjes), 12 cherrytomaatje, 200 g risottorijst, 1 klein glas droge witte wijn, 100 gr in plakjes gesneden champignons, 2 eetlepels mascarpone of crème fraîche, 1 el fijngehakte verse basilicum en bieslook, 1 bol mozzarella in blokjes

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-06-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 zakje KNORR Finesse Vis-Dillesaus, - 1 teentje knoflook, - 40 gram boter, - 400 gram risottorijst, - 900 ml Knorr tablet visbouillon, - 300 gram verse zalmfilet, - 100 ml room, - 100 gram gerookte zalm, - 2 eetlepels verse dille, - 1 citroen

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-10-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

- 1 zakje KNORR Finesse Vis-Dillesaus, - 1 teentje knoflook, - 40 gram boter, - 400 gram risottorijst, - 900 ml Knorr tablet visbouillon, - 300 gram verse zalmfilet, - 100 ml room, - 100 gram gerookte zalm, - 2 eetlepels verse dille, - 1 citroen

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-11-2002
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Mediterraan Rijstgerecht

INGREDIENTEN

1,5 kopje droogkookrijst, zoete witte wijn, groentebouillon, 200 gram gerookte zalm, een groot blik artisjokkenbodems, 1 grote rode ui, kruiden-geitenkaas, olijfolie, italiaanse kruiden

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-04-2001
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 teentjes look fijn gesneden, kwart ajuin fijn gesneden, 2 koppen arboriorijst (risottorijsr), 1 groot glas witte wijn, klont boter + olijfolie + volle room 2dl, ongeveer twee liter hete kippenboullion, 1 bussel groene asperges, 1 mooi stuk zalm (3a400 gr), 75 gram vers geraspte parmesan, peper zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-03-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Risotto met uien en zalm

INGREDIENTEN

40 g boter, 2 uien, gesnipperd, 300 g risottorijst (Lassie), 1 dl Huiswijn wit droog vin de pays des Cotes de Gascogne, 9 dl kippenbouillon (van tabletten), 150 g gerookte zalm, in reepjes, 4 bosuitjes, in ringetjes, 60 g geraspte Parmezaanse kaas, versgemalen peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-11-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 citroen, 25 g boter, 1 ui, gesnipperd, 300 g Lassie risottorijst, 5 dl tuinkruidenbouillon (van tabletten), 1 el C1000 olijfolie traditioneel, (vergemalen) peper, zout, 4 stukken zalmfilet à 100 g, 150 g gepelde roze garnalen

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-07-2008
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

300 g asperges (witte en groene), 200 g zalmfilet, 1 courgette, 1 ui, 2 eetlepels olijfolie, 300 g risottorijst (arborio), ca. 1 1/2 l visbouillon (van tabletten), 1 eetlepel fijngehakte peterselie, 200 g (grote) gekookte garnalen, 20 g boter.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-05-2005
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

150 gram risottorijst -, 2 gesnipperdesjalotten -, 1 teen knoflook -, 4 1/2 dl. kruidenbouillon van tablet -, 150 gram gerookte zalmsnippers -, 50 gram fijngeknipte bieslook -, 40 gram Parmezaanse geraspte kaas -, 3 eetlepels olijfolie

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-09-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 sjalotje, 3 lente-uitjes, 1 teentje knoflook, olijfolie, 7 dl groentebouillon, 300 gr risotto rijst, 2 dl droge witte wijn, 300 gr asperges, 200 gr sugarsnaps, 100 gr tuinbonen, 300 gr gerookte zalm, zout en peper, geraspte Parrano kaas, Bieslook

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-04-2009
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 bosuitje;, ± 6 dl visbouillon;, 1 eetlepel olie;, 200 gram risottorijst;, 1 dl droge witte wijn;, 150 gram gerookte zalm;, dille (vers of diepvries).

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-09-2011
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

=1 CITROEN = 25 GR.BOTER = 1 UI GESNIPPERD =300 GRAM, LASSIE RISOTTORIJST = 5 DL.TUINKRUIDENBOUILLON (van, tabletten) =1 EETL.OLIJFOLIE = VERSGEMALEN PEPER,ZOUT., =4 STUKKEN ZALKFILET A 100 GRAM = 150 GRAM GEPELDE, ROZE GARNALEN.

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-07-2009
  • Italiaans Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Smulmaaltijd zonder veel voorbereidingen.
Voorichtig met de vingers ; we hebben er maar 10 !

INGREDIENTEN

Groene asperges1 kg, Zalmmoten 4 stuks, Risotto Funghi 400 gr, Sjalotjes 4 stuks, Knoflook 4 tenen, Chilipoeder 1 theelepel, Bieslook handje vers geknipt, Spaanse peper (zoet)1 hele zonder pitjes, Groentebouillonblokjes 3 x, Visbouillonblokjes1 x, Witte wijn1 glas, Viskruiden

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-04-2014
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

We gaan dit jaar lekker naar buiten! Met voorjaarsgerechten van Ramon Beuk en wijnadvies van sommelier Jan-Willem van der Hek. Kijk op www.lidl.nl voor het uitgebreide assortiment. … Doe mee »

Advertisement
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies