1.772 risotto recepten

Als je van risotto houd is dit een heerlijk recept

INGREDIENTEN

400 gr (risotto) rijst, 1 liter water, 2 visbouillonblokjes, 600 gr verse spinazie, 200 gram zachte geitenkaas (in stukjes), 200 gram gerookte zalm (in reepjes), 1 uitje (gesnipperd), olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-08-2004
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
  • Top 100

Een heerlijke frisse risotto waar je vrolijk van wordt!

INGREDIENTEN

50 gram boter, 1 ui, gesnipperd, 200 gram risottorijst, rasp en sap van 1 limoen, 600 ml kippenbouillon, 100 gram sugersnaps (of peultjes, groene asperges), wat geraspte parmezaanse kaas, 1 teentje knoflook, paprikapoeder, olijfolie, grote garnalen

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-03-2009
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

De enige echte Italiaanse risotto met paddestoelen. Makkelijk te maken en echt superlekker!
Ik koop altijd gedroogde porcini (eekhoorntjesbrood) bij een delicatessenzaak of Italiaanse traiteur. Die laat ik altijd even weken op lauw water. Het vocht kan je gewoon aan de risotto toevoegen. Het maakt je risotto zoveel lekkerder!

INGREDIENTEN

- 400 gr risottorijst (Carnaroli, Vialone Nano of Arborio), - 300 a 400 gr. paddestoelen (verse of gedroogde porcini oftewel eekhoorntjesbrood is echt het allerlekkerst, maar andere soorten mag ook), - 85 gr boter, - 1 grote ui, in ringen, - 1 sjalotje, fijngesnipperd, - 1,75 liter kippenbouillon (of groentebouillon), - 60 gr Parmezaanse kaas, versgeraspt, - 2 el olijfolie, - zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-03-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Echte risotto, heerlijk smeuiig..

INGREDIENTEN

1 Ui, 2 Portabella (of een bakje kastanje champignons a 250 gram), 1 rode Paprika, 150 gram doperwten, 350 gram Risottorijst, 1 glas witte wijn, 1 liter kippenbouillon, 2 blikjes Pure & Natural tonijn op water van John West, 1 eetlepel balsamico azijn, 3 eetlepels olijfolie, 1 zak rucola, 50 gram Pecorino kaas, geraspt

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-04-2010
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Limoen risotto met tonijn en gegrilde groene asperges
Dit is een gerecht van Mark en Aad van Restaurant MimosA in Rotterdam.

Klik hier voor Restaurant MimosA

INGREDIENTEN

- 1 dl olijf olie, - 1 gesnipperd uitje, - 350 gr risotto rijst (carnoroli), - 2 dl witte wijn, - 1 limoen sap & rasp, - 0,75 L kippen bouillon, - 50 gr creme fraiche, - 200 gr verse tonijn in blokjes, - 20 gr gehakte peterselie, - 8 groene asperges

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-04-2009
  • Vis Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een heerlijk romig rijstgerecht met verse kruiden, echt verrukkelijk!

INGREDIENTEN

3 eetlepels olijfolie -, 300 gram risotto rijst -, 1 ui (gesnipperd)-, 1 teentje knoflook (gesnipperd)-, plm. 1/2 ltr. Groenten- of kruidenbouillon van tablet -, plm. 100 gram groene pesto (liefst verse)-, 2 eetlepels fijngesneden basilicum (of meer naar smaak)-, 1 dl. slagroom -, 50 gram grof geraspte Parmezaanse kaas of Pecorino -, geroosterde pijnboompitten

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-05-2001
  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Dit is een erg lekker en makkelijk, maar vooral ook gezond recept.

INGREDIENTEN

- lassie risotto funghi ( 1 pak), - doosje champignons in vieren, - 3 of 4 tenen knoflook geperst, - 1 courcette in blokjes, - 1 nasi of bamipakket groot, - 2 tomaten in blokjes, - el kerrie, - peper en zout, - scheut knoflook koriander woksaus van conimex, naar smaak, - italiaanse kruidenmix (diepvries), 1 a 2 el naar smaak, - half pakje boursin klein., - kipfilet ( of kalkoenfilet) in blokjes.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-06-2004
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Smakelijke risotto met kipfilet, broccoli, prei, tomaat en kaas.

INGREDIENTEN

250 gram kipfilet, 1 ui, 1 dunne prei, 300 gram broccoli, 2 tomaten, 25 gram boter, 2 el olijfolie, 300 gram risottorijst, 1 mespuntje saffraan, 7 dl kippenbouillon, z p, 200 gram geraspte belegen goudse kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-03-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een heerlijk en eenvoudig recept zonder vlees. Lekker licht, dus lekker voor de lente.

INGREDIENTEN

300 gram risotto, 1 dl droge witte wijn, 6 dl groente- of andere bouillon, 500 gram groene asperges, 3 eetlepels vloeibare margarine, 2 sjalotjes of 1 kleine ui, 2 teentjes knoflook, verse peper, zout en 50 gram parmezaanse kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-05-2004
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Afgeleid van de Italiaanse Risotto`s.

INGREDIENTEN

4 eetlepels olijfolie., 150 gr. Paëlla (Risotto, melk) rijst, ca. 225 gr. chorizoworstjes, in stukjes van ± 1,5 cm. gesneden, 75 gr. Serranoham in blokjes, 250 gr. gemengde champignons, gesneden, 1 ui, middelgrof gehakt, 5 tenen knoflook in dunne schijfjes, 1/2 ltr. kippenbouillon, 2 dl. crème fraiche, theelepel pittige paprikapoeder, 50 gr. parmesan, gemalen.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-01-2012
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Italiaanse verrukking in een half uurtje klaar. Lekker in combinatie met gegrilde zalm (met citroen en kappertjes uit de oven)

INGREDIENTEN

Risotto-rijst, gedroogde tomaten, ui, knoflook, wortel, courgette, prei, olijfolie, groene pesto, geraspte kaas, tuinkruidenbouillon, basilicum, geroosterde zonnebloempitten

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-11-1998
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een heerlijk gerecht voor de herfstige dagen

INGREDIENTEN

2 el. olijfolie, 1 ui, fijngehakt, 250 gram risottorijst, ca. 8 dl. kokende krachtige groentenbouillon, 400 gram gemengde paddestoelen, zout, peper, 20 gram boter, 1 el. citroensap, 150 ml. koksroom, 5-6 el. vers geraspte parmezaanse kaas of oude Goudse kaas, 2-3 el. peterselie of basilicum, fijngesneden, 75 gram gemengde noten, grof gehakt

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-08-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heerlijk zachte rijstklassieker met gemarineerde courgettes en gambas

INGREDIENTEN

12 gambastaarten, zonnebloemolie, bloem, 1 limoen, 1 ui, 300 g. risottorijst, 100 ml. olijfolie, 100 ml. witte wijnazijn, 700 ml. kippenbouillon(ca.), 2 eetl. geraspte Parmesan, 2 courgettes, 2 tenen knoflook, 2 takjes mint

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-04-2010
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 sjalotje, 100g sugar snaps, 200g broccoli, 1 blokje tuinkruidenbouillon, 50g roomboter, 250g risotto rijst(Lassie), 100ml droge witte Huiswijn, 75g parmazaanse kaas aan een stuk.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-05-2004
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Heel lekker, en helemaal niet zo moeilijk

INGREDIENTEN

250 g rondkorrelige rijst voor risotto, een sjalot, olijfolie, een halve liter bouillon, 500g rundsvlees of gehakt (kan ook perfect met quorn of tofugehakt), groenten (traditioneel 100g doperwten maar ook lekker bijvoorbeeld paprika en tomaat), 2 eieren, 1/8 liter melk, 100g gemalen kaas, zout, peper, marjolein, tijm

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-08-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 sjalotje - 100 gram sugar snaps - 200 gram broccoli - 1 blokje tuinkruidenbouillon - 25 gram roomboter - 250 gram risotto rijst - 100 ml droge witte wijn - 75 gram Parmenzaanse kaas aan een stuk - 25 gram roomboter - 500 ml water

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-03-2004
  • Indiaas
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 eetl olie, 1 wortel, in dobbelsteentjes gesneden, 1 ui, fijngehakt, 1/2 rode en groene paprika, 1 teentje knoflook, uitgeperst, takje verse tijm, 100 gr arborio (risotto) of basmati-rijst, 200 gr magere ham of gare kipfilet, in blokjes gesneden, kippenbouillon, 1 eetl droge witte wijn, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-09-1999
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een variatie met een lekkere en aparte smaak door de dille en de gerookte zalm.

INGREDIENTEN

1 kleine ui1 courgette150 - 200 gr. gerookte zalm2 takjes verse dille (of 1/3 theelepel gedroogde)40 gr. boter of margarine300 gr. risotto rijst1 dl. witte wijn1 l. visbouillon2 eetl. creme fraichezoutpeper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-05-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Simpele risotto met champignons en sjalotjes. Serveren met pangafilet of een andere stevige vis naar keuze.

INGREDIENTEN

- 400 gram risottorijst, - 5 Sjalotjes, - 150 gram champignons, - 6/8 teentjes knoflook, - +/- 150 ml droge witte wijn, - 50 gram peterselie of bieslook, - 1,2 liter kippenbouillon, - peper en zout, - 50 gram boter, - 30/40 gr Parmezaanse kaas, - 4 pangafilets

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-05-2010
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een rijstschotel in 1 pan.

INGREDIENTEN

400 gr. runder gehakt, 1 pak rijst, doosje champignons,(vlees)tomaat, ui en/of prei,paprika, zakje gerspt kaas, ketjap,bouillon (strooi of een blokje) 3 kopjes water iets olijfolie zout en peper naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-02-2001
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Risotto met saffraan en zwarte truffel.

INGREDIENTEN

2 sjalotjes, 400 gram risottorijst, 200 ml droge witte wijn, 400 ml kippenbouillon, 1/3 theelepel saffraanpoeder, zout en peper, 100 gram parmezaanse kaas (gemalen) en 20 gram zwarte truffel.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-02-2000
  • Arabisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 middelgrote ui, 2 a 3 gesneden grote tenen knoflook, anderhalve liter hete bouillon, 2 ons doperwten, 250 gram verse fijngehakte spinazie of van Hak, 4 ons arborio rijst, olijfolie, 1 deciliter wijn, 60 gram pecorino-romanokaas, halve citroen, zwarte peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-07-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Weight watchers lenterisotto.

INGREDIENTEN

20 g zilvervliesrijst - 100 g jonge worteltjes - 100 g bleekselderie - 100 g wit van de prei - 4-6 takjes peterselie - 120 g kipfilet in blokjes - halve kipbouillontablet.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-01-1999
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.

Risotto met champignons en selderij

INGREDIENTEN

, , half chalotje, teentje knoflook, half glas witte wijn, 2 kopjes risottorijst, 2-3 champignons, stengel selderij, half vlees bouillon blokje, citroen, parmezaanse kaas, roomboter, peper/zout, , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-11-2008
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.


MET ZEE VRUCHTEN

INGREDIENTEN

* 1 Eetlepel Olijfolie, * 25 g Boter, * 1 Kleine ui,gesnipperd, * 2 Tenen Knoflook,gehakt, * 300 g Risottorijst, * 1 liter Kippenbouillon,zelfgemaakt,pot of tablet, * 350 g gemengd Zeefruit (diepvries of vers uit de koeling), * 150 g Doperwten,diepvries, * Versgemalen Zwarte Peper, * 1 Citroen,in parten

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-01-2004
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heerlijke romige risotto met licht zoute smaak door de kaas
perfect bij `n stukje tonijn, ossenhaas of ander stuk vlees of vis

INGREDIENTEN

400 gram Aboriorijst (risottorijst), 1 handje geschaafde parmezaanse kaas, 2 liter groenten bouillon (liefst vers), 1 dl droge witte wijn, 1 sjalotje gesnipperd, 2 tenen knoflook gepeld en gehalveerd, scheutje olijfolie

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-07-2011
  • Italiaans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Een rijstgerecht uit Italie!

INGREDIENTEN

Nodig:, 1 kleine ui *, 1 eetl olijfolie *, 2 kopjes zilvervliesrijst *, 2 kopjes bouillon *, 1 kopje geraspte kaas.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-05-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een heerlijk Italiaans recept!!

INGREDIENTEN

1 klein uitje, 1 teentje verse knoflook, 1 blaadje basilicum, 2 eetlepels olijfolie,400 gr. basmati rijst, 50 ml witte wijn,750 ml gevogelte bouillon, parmezaanse kaas naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-09-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Risotto met eekhoorntjesbrood en witte truffel.

INGREDIENTEN

350gr rijst (bij voorkeur Vialone Nano van Gabriel Ferron),700gr kippenbouillon,250gr eekhoorntjesbrood,50gr geraspte parmezaanse kaas,1 glas droge witte wijn,1 teentje knoflook,boter,olijfolie,zout,versgemalen witte peper,fijngehakte peterselie,25gr witte truffel uit Alba.

  •  Tussengerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-01-1999
  • Italiaans Tussengerecht
  •  30-60 min.

Lekker als bijgerecht.

INGREDIENTEN

1 gesnipperde ui, , 1 gesnipperd teentje knoflook, , 400 gram rijst, , 0.125 liter droge witte wijn, , 1 liter groente, kip of runderbouillon, , 100 gram geraspte parmezaanse kaas, , 4 el olijfolie

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-01-1999
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Italiaanse rijst met ragu (zie voor de ragu het recept van de Penne al ragu).

INGREDIENTEN

 olijfolie,  6 opscheplepels ragu,  350 gram arboriorijst,  5 dl kokende runderbouillon (van tablet),  zout en peper,  peper en zout,  Parmezaanse kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-05-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Moeilijk gerecht !! mag niet te nat of de droog zijn, vraagt enige aandacht!!

INGREDIENTEN

1 Ltr.Groente- of kippenbouillon, 1/2 dl.droge witte wijn, 1 eetl. olijfolie, 1 eetl. boter, 1 ui fijngehakt, 2 koppen arboriorijst, 1/2 kop geschaafde parmezaanse kaas, Grofgemalen zwarte peper, Evt. Paksoi of andere roerbak/stoom groente

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-01-2010
  • Mediterraan Voorgerecht
  •  10-20 min.

Heerlijke echte italiaanse risotto

INGREDIENTEN

2el olie,1ui gesnipperd,2 teentjes knoflook gesnipperd,1tl tijm,pak risottorijst,150ml rode wijn,1 liter kippenbouillon(tablet),250g kastanjechampignons schoongeborsteld,50g boter,100g parmazaanse kaas,peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-11-2006
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Vegetarische risotto

INGREDIENTEN

1 kopje rijst; 1 bos bosuitjes; knoflook;champignons;basilicum;bieslook;droge witte wijn; bouillonblokje;zwarte peper;25 cc room; 30 cc olijfolie; 1 vers takje of een teelepel gedroogde oregano.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-07-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Risotto is een smakelijk rijst gerecht

INGREDIENTEN

Risottorijst, bospaddestoelen bouillon, roomboter,champignons, sjalotje, witte wijn

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-02-2013
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zo kun je zelf eindeloos combineren

INGREDIENTEN

300 gr risottorijst (Arborio), 1 ui, 40 gr boter, 1 dl witte wijn, 1 liter vleesbouillon, 40 gram geraspte Parmezaanse kaas, zout, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-05-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Heel erg lekker en makkelijk om klaar te maken

INGREDIENTEN

100gr rijst, een halve ui, 20gr margarine, 3dl bouillon, 1 eetlepel tomatenpuree, 10gr geraspte oude kaas, paneermeel.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-02-2000
  • Indonesisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

[Voor de rijst], 300 gr. rijst, 50 gr. boter of slaolie, 1 ui, 7 dl. bouillon OF 6 dl. bouillon en 1 dl. wijn, een mespunt saffraan/kurkuma, [Voor het vulsel], 4 lepels tomatenpuree, peper, nootmuskaat, 100 gr. oude kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-10-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Saffraanrisotto

INGREDIENTEN

5 dl kippenbouillon, 1 ui gesnipperd, 50 g boter, 320 g risottorijst, 1 dl rode wijn, paar draadjes saffraan, peper en zout, 50 g boter, 60 g Parmezaanse kaas, of oude kaas, geraspt. (wanneer vis gebruikt wordt dan kruiden als dille, bieslook etc)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-12-2009
  • Italiaans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 eetlepel olijfolie,130gram rundergehakt, 1/4 kop fijn gesneden champignons, 1/4 kop (diepvries) doperwten, 1 eetlepel tomatensaus, 1/2 kop rijst, 2,5dl kippenbouillon

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-07-2000
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies