Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

47 rinse appelstroop recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Erg lekker met boontjes, maar ook zeer smakelijk met spruitjesstamppot. 

INGREDIENTEN

4 magere speklapjes 1 appel 2 eetlepels rinse appelstroop  kaneel evt. zout naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-06-2017
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 Jona Gold appels. wat boter.100 gram suiker. een beetje Calvados en/of Cognac., een mooie bol appelstroopijs. een rozet slagroom en een topje mint.

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-06-2005
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Grootmoeders tip: Je kunt de hachee ook eens met appeltjes en stroop maken. Laat daarvoor de azijn achterwege en voeg 2 el. rinse appelstroop toe. Stoof 2 geschilde, in partjes gesneden zure appels de laatste 15 min. met de hachee mee. Of snijd 2 tomaten klein en stoof die nog 10 min. mee.

INGREDIENTEN

5 uien, 50 gr. boter, 600 gr. hacheevlees, zout, peper, 2 el. bloem, 1 runderbouillonblokje, 1/2 l. warm water, 2 el. azijn, 1 tl. suiker, 2 laurierblaadjes, 4 kruidnagels

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-03-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Een ouderwets recept uit de overlevering,. Nog steeds overheerlijk.

INGREDIENTEN

* 1000 gram sucadelappen * 50 gram boter * 2 sjalotten in grove stukken * 50 gram mager rookspek in blokjes * 2 dl groentefond ( of bouillon ) * 1 el witte wijnazijn * 1 el grove mosterd * 2 laurierblaadjes * 2 kruidnagels * 2 plakjes friese kruidkoek * stukje foeli * 2 el Rinse appelstroop uit blik * peper en zout uit de molen

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-01-2008
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Ideaal voor de lunch of als borrelhapje (voor onderweg).

INGREDIENTEN

6 wraps    6 grote plakken oude kaas 150 gram sla naar keuze Frutesse Maestrichter fruitstroop of Rinse appelstroop

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-06-2017
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Lekkere gezonde snack voor onderweg!

INGREDIENTEN

120 gram plantaardige margarine 120 gram Frutesse rinse appelstroop of peer-appelstroop 230 gram havermout rozijnen en noten (of gedroogd fruit) naar smaak

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-06-2017
  • Europees
  •  20-30 min.

Gebak zonder te bakken!  

INGREDIENTEN

125 gram boter 200 gram koekjes (bijv. chocolate chip koekjes)  115 gram gezouten pecannoten 4 friszoete appels 60 gram basterdsuiker 2 tl gemalen kaneel 100 gram fijne kristalsuiker 600 gram monchou (of andere verse roomkaas) 3 el Maestrichter Fruitstroop of rinse appelstroop

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-06-2017
  • Frans
  •  60-120 min.

Wij hebben dit recept online gevonden en vervolgens zelf geprobeerd.

INGREDIENTEN

250 gram gemengde sla naar keuze | 150 gram dungesneden ham naar keuze, bijv. serrano-ham | 30 gram walnoten | 1 rode ui in halve ringen 1 appel bijv. Elstar, geschild en in kleine reepjes | 8 gedroogde vijgen | 50 gram rinse appelstroop van Frutesse | 50 ml rode port | 50 ml notenolie | 1 eetlepel Balsamico azijn | peper en zout naar smaak

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-04-2017
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Zalige combi van zout en zoet.

INGREDIENTEN

1 pakje bacon (200 g), 8 sneetjes volkorenbrood, rinse appelstroop (pot 450 g), 4 plakken jong belegen geitenkaas

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-12-2015
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Gegrilde brie op appel, en een saus van appelstroop en Chartreuse.Ontzettend lekker !

INGREDIENTEN

5 puntjes brie, 1 grote granny smith, citroensap, , 1 borrelglas witte wijn, 1 borrelglas chartreuze (groen), 12 el rinse appelstroop,

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-11-2008
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.

Echt Maastrichts "Zuurvlees". Lijkt op stoofvlees maar toch weer anders! Van dit recept bestaan er waarschijnlijk evenveel varianten als er families in Maastricht wonen (of daarbuiten, Hoi Jo, Koen en Ton)

INGREDIENTEN

400 gr Runder poelet, 4 Uien (grote), meel, Water, Azijn (gewone tafelazijn, de bruinige), 3 el Rinse appelstroop, 5 a 6 Kruidnagels, 1 schijf ontbijtkoek, 1 tl kruidnagelpoeder of Piment, 2 Laurier bladen, Zwarte peper uit de molen, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-01-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

De Frutesse rinse appelstroop geeft de saus bij dit gerecht een heerlijke smaak!

INGREDIENTEN

4 biefstukken, 250 g champignons, 1 rode ui, 1 teentje knoflook, 1 pot vleesfond, 2 el Frutesse rinse appelstroop, 1 el sojasaus, boter om in te bakken, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-04-2017
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Amerikaanse muffins, pure verwennerij! 

INGREDIENTEN

100 g pecannoten, 100 g zelfrijzend bakmeel, 25 g basterdsuiker, 1 ei, 1 dl melk, 3 el vloeibare boter, 3 el stoofperenstroop of rinse appelstroop

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-04-2017
  • Amerikaans
  •  10-20 min.

Voor de zoete trek en snel gemaakt

INGREDIENTEN

8 sneetjes wit casinobrood, 1 pot Rinse Appelstroop

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-04-2002
  • Nederlands
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1/2 konijn in delen ( ca. 600 g), 3 laurierblaadjes, 4 kruidnagels, 150 ml rodewijnazijn, 1 flesje bier (0.33 liter), 75 g boter, 3 uien, in ringen, 6 sneetjes ontbijtkoek, verkruimeld, 4 el rinse appelstroop

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-12-2010
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Leuke traktatie!

INGREDIENTEN

100 gram pecannoten, 100 gram zelfrijzend bakmeel, 25 gram basterdsuiker, 1 ei, 1 dl melk, 3 eetlepels vloeibare boter, 3 eetlepels stoofperenstroop of rinse appelstroop,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-06-2017
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Gegrillde steaks op een andere manier

INGREDIENTEN

2 eetl rinse appelstroop, 1 1/2 eetl. ketjap manis, 4 verse tonijnsteaks (ong.150 g per stuk), 4 eetl olijfolie, chilipeper uit de molen

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-11-2001
  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een nagerecht dat smaakt als goede muziek

INGREDIENTEN

6 dadels zonder pit * 500 ml.rijstepap * 50 gr. blanke rozijnen * 2 eetl. rinse appelstroop

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-12-2002
  • Nagerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

400 g. varkensrollade (niet gekruid), versgemalen peper en zout, 50 g. boter, 2 grof gesneden uien, 100 g. gesneden wortel, 2 teentjes knoflook, 2 kruidnagels, 2 blaadjes laurier, 2 takjes tijm, 1/4 liter water of kippenbouillon, 4 eetlepels rinse appelstroop, 500 g. zuurkool, 30 g. roomboter, 1 stevige appel in plakjes gesneden, 1 glas witte wijn, 400 g. warme aardappelpuree met bieslook en creme fraiche,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-11-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Bron: www.C1000.nl

INGREDIENTEN

1 handappel met rode of groene schil, 25 g boter, peper, zout, 200 g verse geitenkaas, verbrokkelt, 2 el rinse appelstroop,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-03-2006
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

Een heerlijk vleesgerecht bij rode kool of met frietjes of met....of met....

INGREDIENTEN

1 kilo runderpoelet / 2 dikke uien / peperkoek / Rinse appelstroop / kruidnagelpoeder / zout / azijn / suiker / laurierblad / boter / mosterd

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-11-2003
  • Nederlands Bijgerecht
  •  60-120 min.

Stoverij,wordt veel gegeten tijdens de carnavals dagen in zuid Limburg.

INGREDIENTEN

400 gr. runder- of paardenpoulet, 400 gr. uien, braadboter, 3 eetlepels rinse appelstroop, 3-4 eetlepels azijn, zout peper, kruidnagelpoeder, blad laurier, 2 plakken ontbijtkoek

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-02-2007
  • Regionaal
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Een herstgerecht met biefstuk en een uien-stroop saus.

INGREDIENTEN

4x Biefstuk, 6 sjalotjes, 1 ui, 4 lente uien, 150 ml vleesfond, 3 eetlepels (Rinse) appelstroop, 1 eetlepel honing, 2 theelepels tijm, 4 tenen knoflook, 2 eetlepels bier, roomboter, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-11-2011
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 tamme eendenborstfilets a 150 gr, zout en (versgemalen) peper, 2 eetlepels calvados, 1 eetlepel rinse appelstroop, 1 dl creme fraiche, 3 eetlepels boter, 2 kleine appels

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-12-1999
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

* 800 gr schouderlapjes, * 2 eetl roomboter, * scheutje olijfolie, * 2 grote uien gesnipperd, * 1 flesje donker bier, * 2.5 dl bouillon, * 25 gr verkruimelde speculaas, * 1 theel speculaaskruiden, * 4 takjes tijm, * 2 laurier blaadjes, * 1 oude boterham, * 1 eetl grove mosterd, * 1 eetl rinse appelstroop, * versgemalen peper en zout

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-12-2012
  • Nederlands
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

4 tamme eendenborstfilets a 150 gram, zout, versgemalen peper, 2 el calvados, 1 el rinse appelstroop, 1 dl creme fraiche, 3 el boter, 2 kleine appels

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-10-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijk recept!

INGREDIENTEN

1 konijn, 2 uien, 1 dl azijn, 6 kruidnagels, 2 laurierblaadjes, 1/2 theelepel zout, 50 gram boter of margarine, 2 plakjes ontbijtkoek, 2 eetlepels Frutesse rinse appelstroop, 5 eetlepels suiker, scheut rode wijn, allesbinder

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-10-2017
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Heerlijke stoofpot

INGREDIENTEN

, 1 flesje donker Belgisch bier, 500 g schouderkarbonade, 500 g riblappen, 3 uien, 1 teen knoflook, 1 dunne winterpeen, 50 g boter, 1 laurierblad, 4 takjes tijm, 1 sneetje witbrood (ontkorst), 1 theelepel scherpe mosterd, 2 eetlepels rinse appelstroop,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-10-2005
  • Belgisch
  •  > 120 min.

Ga je weg met Pasen? Dit is heerlijk om mee te nemen en ook nog eens zo gepiept!  

INGREDIENTEN

120 gram plantaardige margarine, 120 gram Frutesse rinse appelstroop of peer-appelstroop, 230 gram havermout rozijnen en noten (of gedroogd fruit) naar smaak

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-04-2017
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Vlaamse Klassieker met veel variatiemogelijkheden

INGREDIENTEN

1 flesje donker Belgisch Bier - 500 gr schouderkarbonade 500 gr riblappen - 3 uien - 1 teen knoflook - 1 dunne winterpeen - 50 gr boter - 1 laurierblad - 4 takjes tijm - 1 sneetje ontkorst witbrood - mosterd - 2 eetlepels rinse appelstroop

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-10-2006
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

"Deze Bourgondische salade heeft ingredienten met een Limburgse link. Het is een Limburgse traditie om kaas en stroop te combineren. In deze salalde draait het dus om de combinatie zoet-zuur. Als je de salade als hoofdgerecht of wat rijker wilt maken voeg dan wat uit gebakken spekjes en/of walnoten toe

INGREDIENTEN

Knoflook olie**200ml olijfolie**1 bol ongepelde knolook., , Appelstroop vinaigrette**100 ml basalmico azijn**1el canisius rinse appelstroop of ander merk**150ml arachide olie**150ml extra virgine olijfolie**Zout en peper uit de molen., , Salade**80 gram veldsla**20 gr gemengde kruiden als Kervel*Dragon*Bieslook.**Scheut knoflookolie**300gr grotchampions**(schoon en in vieren gesneden)**400gr. Saint-Maure of ander milde,verse geitenkaas**Peper en zout uit de molen**3el appelstroop vinaigrette.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-10-2009
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

TOPRECEPT van Georges.

INGREDIENTEN

1flesje donker Belgisch bier(b.v.Westmalle Dubbel Trappist)500g schouderkarbonade500g riblappen3uien1t knoflook1smalle winterpeen50g boter1laurierblad4t tijm1sneetje witbrood,ontkorst1tl scherpe mosterd2el rinse appelstroop

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-09-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Dit gerecht is echt een klassieker.

INGREDIENTEN

1 flesje donker Belgisch bier ( bijv. Westmalle dubbel trappist ), 500 gram schouderkarbonade, 500 gram riblappen, 3 uien, 1 teen knoflook, 1 smalle winterpeen, 50 gram boter, 1 laurierblad, 4 takjes tijm, 1 sneetje witbrood, ontkorst, 1 theelepel scherpe mosterd, 2 eetlepels rinse appelstroop., ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-08-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gentse stoverij

INGREDIENTEN

? 1 flesje donker Belgisch bier, ? 500 g (biologische) schouderkarbonade, ? 500 g (biologische) riblappen, ? 3 uien, ? 1 teen knoflook, ? 1 dunne winterpeen, ? 50 g boter, ? 1 laurierblad, ? 4 takjes tijm, ? 1 sneetje witbrood (ontkorst), ? 1 theelepel scherpe mosterd, ? 2 eetlepels rinse appelstroop,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-12-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

*1 flesje donker Belgisch bier (Westmale Dubbel trappist) *500 gram schouderkarbonade *500 gram riblappen *3 uien *1 teen knoflook *1 smalle winterpeen *50 gram boter *1 laurierblad *4 takjes tijm *1 sneetje witbrood, ontkorst *1 tl mosterd *2 el rinse appelstroop

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-04-2006
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Dit is een recept van de oma van mijn man.een limburgse versie recepte is  die van oma op schoonmoeder en ik hem via mijn schoonzus kreeg.vind het altijd wel weer een leuke uitdaging om dit te maken

INGREDIENTEN

Het recept heeft geen preciese hoeveel heden.dus een beetje naar eigen inzichtaanpassen en tussendoor vaak proeven, , azijn(ongeveer een liter), 740grqm-1 kilo runder rib, uien, 5 a 6 kruidnagelsen 4 laurierbladen, (room)boter, +- 2 eetlepels rinse appelstroop, +- 2 eetlepels bruine basterdsuiker, 1 of 2 plakken ontbijtkoek, handje witte rozijnen,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-12-2016
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Echt een Hollands Toetje ,met een ouderwetse goudrenet ,een beschuitbol en hollandse likeur.Alleen de ahornsiroop komt uit Noord-Amerika.Bron:Tip Culinair

INGREDIENTEN

* 4 Beschuitbollen (bij de bakker), * 80 gram Roomboter, * 2 Eetlepels Abrikozenjam,verwarmd, * 1 Rinse Moesappel (goudrenet), * 1 Ei, * 2 Eidooiers, * 3 Eetlepels Rietsuiker, * 2 Eetlepels Appeljenever,of Apfelkorn, * 150 gram Mascarpone, * 4 dl Slagroom, * 1 Flesje Ahornsiroop, Inplaats van ahornsiroop kunt u ook (licht verwarmde) appelstroop of schenkstroop gebruiken.,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-02-2004
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Lekker makkelijk uit de slowcooker, in de ochtend erin doen en de rest van de dag voor jezelf hebben of thuis komen uit je werk en je stoofvlees is klaar! Ideaal.

INGREDIENTEN

1,5 kilo sukadelappen (in blokjes gesneden), 1 flesje Leffe donker bier, 3 rode uien (in halve ringen gesneden), 2 witte uien (in halve ringen gesneden), 3 teentjes knoflook (in dunne plakjes gesneden)), 4 eetlepels Rinse appelstroop, 150 ml appelazijn, 8 plakken ontbijtkoek (in blokjes), 2 kaneelstokjes, 1 bosje verse tijm, 10 laurierblaadjes, 10 jeneverbessen, 10 kruidnagels, 1 theelepel gemalen komijn, 2 runderbouillonblokjes (verkruimeld), 2 eetlepels ketjap manis, 50 gram roomboter, bloem, zwarte peper en zout uit de molen,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-09-2017
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Een zoete Hachee die perfect samen gaat met een heerlijke romige aardappel puree!

INGREDIENTEN

600 gram doorregen runderlappen, Roomboter, Bloem, Peper, Zout, Chilli poeder, 5 Uien, 1 Rode peper, 4 Tomaten, 300 Gr Sperziebonen, 2 EL Rinse appelstroop, 4 Kruidnagels, 2 Laurierbladeren, 1 TL Suiker, 1 EL Azijn, 1/2 Liter Rund vlees bouillion of een half potje vlees fond en 1/4 L Rundvlees bouillion,, Aardappel puree:,, 1 KG Aardappelen (In gelijke delen gesneden), 60 Gram roomboter (In plakjes), 60 Gram kaas (In kleine stukjes), Melk, Zout, Peper, Nootmuskaat

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-01-2014
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

-500 gr runderpoulet, -2 grote uien,grof gesneden, -2 dl goede azijn,bv cider-of dragonazijn, -1dl water, -100 gr boter, -2 eetlepels suiker, -2 eetlepels rinse appelstroop, -zout,peper, -evt maizena

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-11-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top